גן ילדים ברוח עקרון הרצף

תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הרעיון הוא כזה: אנחנו יושבים ביחד (יש כריות מצד שמאל) ומתחילות להעלות רעיונות איך ייראה גן ילדים שפועל ברוח עקרון הרצף.

תזכרו, אמהות יקרות, שלי אין ילדים. נא לא להתפלא ולא לצלוב אותי אם אני כותבת שטויות במיץ.

הגן שלי יוצא מנקודת המוצא שכיוון שמקומות העבודה כיום נראים כפי שהם נראים, הורים חייבים לשים את הילדים במקום אחר וללכת להתפרנס. זה כבר פוגע ברצף ובהמשכיות של המשפחה. אנחנו מקבלות את זה כנקודת מוצא (חייבים הרי להתחיל מאיפשהו) פועלות (באיזה דף אחר) ליצירת מקומות עבודה ידידותיים לילדים, ובתוך הגן - מנסים לצמצם את הקיטוע הזה ככל שניתן.

אני מסתמכת על ההיכרות שלי עם גני ילדים ומבני חברה אוסטרליים, כי זה איפה שאני כרגע. תכניסו חופשי התאמות לישראל :-)

גן אוסטרלי ממוצע מכיל שלושה-ארבעה חדרים לילדים בגילאים שונים, מחצי שנה עד חמש. כיום החדרים הם מדורגים חד-גיליים, אבל כולם נמצאים תחת קורת גג אחת וניהול אחד, ויש תנועה מוגבלת בין החדרים (בעיקר של אנשי צוות שמחליפות זו את זו בהפסקת צהריים, אבל מדי פעם גם של ילדים). יש לא מעט משפחות שמשתמשות לאורך שנים בשירותיו של גן אחד, הילדים עוברים מחדר לחדר לפי הגיל, לקחת ולהביא אותם מהגן זה פשוט יותר, ויש המשכיות מסוימת.

אז קודם כל: מערבבים את הגילאים. איזה גילאים לדעתכם הולכים טוב ביחד ואיזה מועדים להיתקלויות?

תקנים: קובעים את היחס הנאות בין צוות לילדים בגילאים השונים. סופרים בגדול כמה ילדים באיזה גילאים נמצאים במרכז, לפי זה מקצים תקנים, ואת החלוקה הפנימית בין החדרים עושים לפי האוכלוסיה הייחודית של כל חדר. חוץ מזה מחשבים אם יש צורך בעוד כוח אדם בשביל השירותים הקהילתיים הניתנים במקום.

יש מנשאים מסוגים שונים, וכל הצוות מוזמנות להשתמש בהם כמה שמרגיש להם נכון. יש להם ליווי של מישהי שמבינה במנשאים וביציבה נכונה, לעזור כשצריך.

הכנת הארוחות הקלות (ארוחת עשר וארבע, בדרך כלל פירות או ירקות חתוכים, טוסטים, קרקרים עם ממרחים ודברים כאלה) תיעשה על ידי הצוות בחדרים, והילדים יוכלו להשתתף בהכנה. יהיו מספיק כלים וסכינים מותאמים בגודל. ארוחות צהריים (אם לא מביאים מהבית) יוכנו במטבח, מן הסתם, אבל גם שם יהיה שולחן עבודה או שיש רחב, עם עודף מקום, ושרפרפים גבוהים לעמוד עליהם, כדי שילדים שירצו יוכלו לבוא ולקחת חלק.

כל גן יספק שירות או שירותים קהילתיים לשכונה שמסביבו. אלה דברים שאפשר לתפעל כשיש ילדים בסביבה, שילדים יכולים ללמוד מהם ולקחת חלק. חלק מהשירותים יכולים להיות מבוצעים על ידי עובדות הגן, ואז אסור שיהיו כרוכים בעבודה פיזית קשה מדי, כי גם ככה עבודה בגן היא מאוד פיזית, ולנו (שלא גדלנו בתוך הרצף) זה קשה. חלק מהם יכולים להיעשות על ידי אנשי מקצוע (למשל חייט), שפשוט שוכרים חלל בתוך המתחם, אולי גם משתתפים בתורנויות מסוימות, ואז הם צריכים להיות בראש טוב עם הילדים, לתת להם להסתכל ולהשתתף במידת האפשר.

דברים שחשבתי עליהם, אבל לא בטוחה אם הם מתאימים: ספריית השאלה, חנות צדקה יד-שניה, גן ירק או כמה עצי פרי, מקום למכירת עבודות של אמנים ובעלי מלאכה מקומיים, סריגה ביד, סנדלריה, חייטות...

נגמרו לי הרעיונות, למי יש עוד? :-)

אה, והשלב הבא: שילוב של הגן עם בית ספר, גם ברוח עקרון הרצף.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

בעיניי, חשוב שלצוות הגן יהיה מה לעשות, ולא רק להשגיח על הילדים ולארגן להם פעילויות כל הזמן. זה הרי א'-ב' של אי-מרכוז הילד :-) מה שכל אמא ממוצעת לומדת, אבל בגן זה פתאום נראה לא-לגיטימי שהגננת תתעסק בשלה.
אני חושבת שהרבה יותר "רצפי" והרבה יותר מעניין לילדים להיות סביב גננת שקורעת עלי חסה לסלט ולהשתתף איתה (בלי לקרוא לזה "פעילות" של הילדים - זה פשוט משהו שהגננת צריכה לעשות), מאשר סביב מישהי שיושבת בחצר, משקיפה על הילדים המשחקים ומפהקת.
עוד פעילויות לגננת מלבד הכנת ארוחות: סידור וקישוט הגן (ושוב, סידור כעיסוק בפני עצמו ולא רק לפני ואחרי "פעילות"), תפירה/רקמה (וילונות וכריות לגן, נאמר), מסגור תמונות, סידור מצרכי מזון (תבלינים ופסטה בצנצנות יפות), אולי אפילו נגרות קלה (למשל הכנת לוח מודעות מעץ עבור הגן) וכולי וכולי.
נראה כאילו זה גוזל תשומת לב מהילדים, בטח יהיו הורים שיחשבו שזה לא מקצועי או שזה פותח פתח להזנחת הילדים. אבל יכול להיות שאם מתארגנים נכון זה יכול לחסוך בעיות של "חיפוש תשומת לב" מצד הילדים, לתת להם הרגשה שהם במקום "אמיתי", ולפקס אותם על הגננת כדוגמה למבוגר פעיל במקום על התחרות בינם לבין עצמם.
וכמובן כמו שציינת, שיהיה גן רב גילאי - שאז כל גיל מפיק תועלת ועניין שונים מצפייה והשתתפות בפעילות של הגננת.
מי_מה*
הודעות: 2708
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי מי_מה* »

עוד תעסוקה שיכולה לשמש קשר עם הקהילה היא משק קטן (תרנגולות, עיזים, ברווזים, ארנבים) כשאני הייתי בגן גידלנו בחצר ברברים (סוג של ברווז). אז נכון שזה היה בקיבוץ אבל יש עוד מקומות עם צביון כפרי מספיק בשביל להחזיק משק כזה. ואם כבר סנדלריה אז למה לא נגריה קטנה? אפשר לייצר דברים פשוטים כמו קוביות משחק ואטבי כביסה מעץ ועוד כל מיני.
לגבי הרב גילאיות אני הייתי מחלקת לתינוקות עד גיל שלוש ומגיל שלוש עד שש. זה גם מגוון וגם מאפשר אינטראקציה.
אז מתי הפתיחה?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי טלי_מא* »

אהבתי את זה:
כל גן יספק שירות או שירותים קהילתיים לשכונה שמסביבו

אבל אז זה גם יכול להיות אבא/אמא/סבתא/סבא ששוכרים /מברטרים חלל במבנה הגן וכך יש יותר קשר על הילד.

אפשר שבמקום להמשיך לבי"ס ילד יבחר להישאר בתור שוליה של איש מקצוע?
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אבל אז זה גם יכול להיות אבא/אמא/סבתא/סבא ששוכרים /מברטרים חלל במבנה הגן וכך יש יותר קשר על הילד.
נכון :-)

אפשר שבמקום להמשיך לבי"ס ילד יבחר להישאר בתור שוליה של איש מקצוע?
בדיוק!!!
אני חשבתי שזה יהיה חלק מהותי של בית הספר: יהיו פרקי זמן של למידה בתוך המוסד, ופרקי זמן שהילדים יוכלו לצאת החוצה ולבחור להם "מקום עבודה" להיות בו כמה שבועות, להסתובב, ללמוד, לא להפריע, קצת כן להפריע, לחלום או לקרוא בצד, וגם לעזור ממש. אולי לא חמישה ימים בשבוע, אבל בטח יומיים או שלושה.
לאט לאט זה יהיה רציני יותר, ובמשך השנים המעורבות שלהם והציפיות מהם יגדלו.

אז למה לא נגריה קטנה?
בדיוק הייתי בנגריה השבוע ולא התרשמתי שזה מקום שמתאים לילדים (ולחברה) שעושים את צעדיהם הראשונים בחזרה לכיוון הרצף. ואולי בכלל לא.
הרבה רעש, הרבה מכשירים מסוכנים, אבק-נסורת, אולי גם חומרים רעילים.
כמובן, זו לא היתה נגריה "קטנה". אני תוהה כמה "קטנה" צריכה נגריה להיות, כדי שתהיה בטיחותית במידה סבירה...

לול תרנגולות נשמע לי מעולה - איך לא חשבתי על זה קודם.

בעיניי, חשוב שלצוות הגן יהיה מה לעשות
נכון. אבל קרוטונית, אני עבדתי בגנים קצת ואני יודעת שפיזית זו עבודה קשה ושוחקת - לכולן יש כאבי גב, והן מתכופפות המון וסוחבות חפצים המון. שלא לדבר על נשיאת ילדים, וזה כאשר יחסית הילדים נישאים מעט.
אז התעסוקה של הגננת צריכה מאוד מאוד להתחשב בעומס שכבר מוטל עליה. ובכלל, כל הצורה שבה הגן מסודר... הלוואי והייתי יודעת על זה יותר... איך להקל על גננות. אז תפירה באמת יכול להיות טוב. סריגה זה נהדר, במיוחד ששום אסון לא קורה אם איזה ילד נוחת עלייך באמצע, מה שלא בהכרח נכון כשאת מחזיקה מחט ביד (אני מדברת על שלב הלמידה, גם של הצוות וגם של הילדים. ברור לי שילדים ומבוגרים שרגילים לשילוב ביניהם יוכלו להתמודד גם עם מחטי תפירה, אבל אולי לא הייתי מתחילה עם זה כשכולם עוד חסרי ביטחון) מה דעתך?

:-) :-) :-) המון זמן הרעיון הזה שוכב לי בראש, ואני כל כך שמחה שהוצאתי אותו כבר, וכל כך שמחה שאתן עוזרות לי בזה.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

איזה גילאים לדעתכם הולכים טוב ביחד ואיזה מועדים להיתקלויות?
הכל עם הכל, לא?
לא כולם ייצרו קשר עם כולם - יש כל מיני ילדים שבתקופות שונות זקוקים לכל מיני דברים. הקטנה שלי למשל מאוד מאוד נהנת לראות אמהות שמטפלות בתינוקות, אז עכשיו היא מתקרבת לאמהות כאלה (בקבוצה). קורה שילד רוצה ללמוד משהו מהגדולים, או להיות "מטופל", וקורה שרוצה "לטפל", או סוג אחר של "להרגיש גדול" - וזה קורה בכל מיני הפרשים, ובטווח רחב מאוד שלהם.
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הכל עם הכל, לא?
אני יודעת?
אני זוכרת שהבת של חברה שלי, היתה תקופה (לפני גיל שלוש) שהיא היתה די בלתי נסבלת בחברת פעוטות קטנים ממנה, אבל נהדרת עם גדולים יותר ונדמה לי שגם עם תינוקות פיציים היא היתה בסדר.
לכן שאלתי.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

_אני עבדתי בגנים קצת ואני יודעת שפיזית זו עבודה קשה ושוחקת - לכולן יש כאבי גב, והן מתכופפות המון וסוחבות חפצים המון. שלא לדבר על נשיאת ילדים, וזה כאשר יחסית הילדים נישאים מעט.
אז התעסוקה של הגננת צריכה מאוד מאוד להתחשב בעומס שכבר מוטל עליה_
טוב, לא התכוונתי לתת להן תעסוקה נוספת :-) אלא להחליף חלק מהתעסוקה הקיימת (הדבקות, גזירות וכולי).
אח"כ אחשוב עוד (שעת האמבטיה).
מי_מה*
הודעות: 2708
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי מי_מה* »

כמה "קטנה" צריכה נגריה להיות ?
כזו שאין בה הרבה רעש, הרבה מכשירים מסוכנים, אבק-נסורת, אולי גם חומרים רעילים , אלא רק קרשים, מסורים קטנים ידניים, ניירות זכוכית בדרגות שונות, פטישים קטנים ומסמרים גדולים (קל לאחוז).
אני לא יודעת אם יש בעולם מוסד שיאשר את זה מבחינת תיקני בטיחות, אבל זו עדיין פנטזיה אז אפשר ללכת עד הקצה (-: .
שוב, אם לחזור לגן בו גדלתי אני, זו היתה הנגריה שהיתה לנו. גם ילדי מסתדרים יפה עם מסורים שמותאמים לגודל היד שלהם (המרכזי היה מנסר כבר בגיל שנתיים) והם גם יודעים לדפוק מסמר בלי לגרום לעצמם או לסביבתם נזק. גם בפעמים הבודדות שאצבעות נידפקו בפטישים זה לא היה מאוד חמור וזו תאונה שלא חזרה על עצמה - הלקח נלמד והופנם. שיוף, זו בודאי מלאכה קלה, נעימה ובטיחותית והילדים, שלי לפחות, מאוד נהנים ממנה. אז אני לא יודעת עד כמה זה ישים בגן גדול אבל יודעת שזה אפשרי.
בכלל, הדף הזה גרם לי להיזכר בימי הגן שלי, בקיבוץ של פעם (היום זה כבר לגמרי אחרת) ומאוד מתחבר לי למשהו שיונת כתבה איפהשהו על כך, שמשיחות עם גננות בקיבוץ, הגן הקיבוצי הישן מאוד מתקשר לערכי החינוך הביתי (להוציא, כמובן, את הנוכחות ההורית )-: ).
מיכלול_ה*
הודעות: 1273
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

אני חולמת על מתחם פתוח ומוצל כשבמרכז יישהו הילדים - חברה רב גילאית. ומסביב למתחם יהיו מקומות העבודה של ההורים. ההורים יעבדו במלאכות יד שונות - קליעת סלים, הכנת תכשיטים, בבישול, בגינון וכו'. הילדים יוכלו להצטרף לכל אחד מהעובדים בכל זמן נתון אך בעקרון הם יעסיקו את עצמם במרכז. הארוחות יערכו במשותף לכל השוהים במתחם. המקום יהיה ערוך לקבל אנשים שיבואו לצרוך את התוצרת שהמתחם יייצר. משהו כמו קו אופ אורגני שיספק מוצרי מזון ואוכל מוכן. הילדים הגדולים יוכלו לקחת אחריות על תחזוקה וניהול של הקו אופ.
האם מישהו מוכן להרים את הכפפה? אם כן אני מצטרפת לגן הזה.
מיכלול_ה*
הודעות: 1273
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

בגן כזה הייתי מכניסה גם פינת למידה וספריה בה יהיו הורים שחזקים בתחום הלמידה העצמית ולשם היו באים תלמידים שרוצים להרחיב אופקים מעבר לאפשריות הניתנות להן בתוך המתחם. היה שם למשל הורה שטוב במתמטיקה והיה פותר עם הילדים בעיות מתימטיות.
בכלל לא הייתי מגדירה את המקום בגן אלא ב'מתחם חיים' כי בעצם הוא מתאים לכל גיל. האידאלי היה אם המקום היה גם מקום המגורים של כל המשתתפים במתחם.
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לא קראתי לעומק, רק ריפרפתי, אבל ברור לי שכמו בכמה גנים שאני מכירה:
מבשלים/אופים בזמן הפעילות בגן ואם הילדים רוצים הם יכולים לעזור, הם גם יכולים לשחק בזמן הזה.
עוסקים בגינון, אם בחצר או בעציצים, רצוי בחצר. עדיף ירקות, אבל גם פרחים וסתם עיסוק באדמה זה חשוב, רצוי שיהיה קומפוסט בחצר.
אין טלויזיה או מוסיקה מטייפ , גם לא עוסקים בלימוד מכוון, אבל כן שרים וכן זורמים עם הרצון של הילדים לעשייה ולדעת.
הילדים מנקים יחד עם הצוות אם הם רוצים.
הולכים לטיולים רגליים, אפשר טיול קצר כל יום או טיול יותר ארוך נניח פעם או פעמיים בשבוע. בטיול ארוך גם אוכלים בחוץ, מבשלים על מדורה, מכינים פיתות.
בטיולים מותר לקפוץ בשלוליות, אחר כך מחליפים בגדים.

מה שמיכלול ה מתארת נשמע ממש טוב.
תמר_א*
הודעות: 282
הצטרפות: 22 יוני 2004, 12:56
דף אישי: הדף האישי של תמר_א*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תמר_א* »

דבר ראשון, מפתאום לצלוב אותי אם אני כותבת שטויות במיץ
מבחינתי, כל עוד את כותבת אני שמחה לקרוא.

אין לי רעיונות קונקרטיים, רק חשבתי לאורך הקריאה שבגן של בני הילדים הגדולים עוזרים לקטנים בפעילות, וזה מקסים לראות (גילאי 2-5) ואחד מהמשחקים שיש להם שם זה מטפחות שהם קושרים מהן מנשאים לבובות. יש ילדים שכל היום מסתובבים עם תינוק-בובה על הגב (-:
את הארוחות הילדים מכינים יחד עם הגננים וגם מנקים אחרי עצמם. וגם כל מיני הכנות, למשל לקראת פורים הם מכינים בעצמם את הריבה לאזני המן, את הרעשנים וכו' לאורך השבוע. והם גם עובדים בגינה יחד, ואז קוטפים מהגינה ירקות שאתם הם מכינים ארוחה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

כבר דובר בנושא, אבל אני זורקת כפפה: ממש מפתיע אותי שאין כמעט גנים שחורגים מהשטאנץ.
  • משפחתון רב גילאי שגם ילדים בני 3 או 4 יכולים להיות בו, לצד בני שנה ואפילו לצד תינוקות בני 8 חודשים. כמו משפחה מרובת ילדים. זה גם אמור להפוך את העבודה של המטפלת לקלה יותר מבחינת ההתמודדות עם הדרישות של כל גיל (לא יהיה מצב שצריך להחליף לכולם יחד או להאכיל את כל הילדים מבקבוק בבת אחת...). וגם יכול להגביר אמפתיה בקרב הגדולים (כי התינוקות לא מתחרים בהם על אותם משאבים בדיוק).
  • גן במשרה חלקית: אני מכירה רק אחד כזה (ואחד נוסף שמתוכנן להיפתח אבל זה לא יקרה בקרוב). מקום שבו במוצהר, אפשר להחליט שהילד יילך אליו רק פעמיים או שלוש בשבוע, וגם זה לחצי יום. וגם אפשרות לגמישות בשעות על פני זמן, לפי בקשת ההורים (למשל יומיים בבוקר ויום אחד אחה"צ).
  • גנים בהרכב מצומצם (עד 15 ילדים) גם לגילאי 3-5. למה הם צריכים לעבור בגיל כזה למסגרת של 25 או 30 ילד?
  • מטפלת לשני ילדים - בני ארבע ( או בן שלוש ובן ארבע...). כמו שיש מטפלות שלוקחות שני תינוקות יחד כדי להוריד עלויות, רק שכאן האינטראקציה שונה לגמרי. מטפלות שיידעו לתת תשובה לעניין ולצרכים של הגיל הזה (המצאתי ניסוח יפה בלי לכתוב "מתן תכנים" :-P ), מעבר להליכה לגינה השכונתית.
רחל_ברמן*
הודעות: 1270
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

וואו, מיכלול ה, מה שאת מתארת ממש דומה לחלום שלי, איזה כיף לקרוא את המחשבות שלי כאן!

חשבתי שבמקום בתי ספר, אפשר שלכל שכונה (קטנה) יהיה מרכז קהילתי ללימודים ועבודה, שם יוכל כל אחד שמוכן לשתף מיכולותיו לקבל מקום - אז נניח, אני אוכל לקבל פינה לצייר בה בתנאי שאדריך בציור את מי שמבקש. לדעתי כבר עכשיו יש בכל שכונה מספיק אנשים שעובדים בבית (בתשלום או לא....) ושישמחו למשהו כזה. ובנוסף צריכים להיות שם צוות שיעקב אחרי הילדים (אלו שהוריהם לא שם, כמובן), וספריה טובה, וגינה וחיות, ומקום להרצאות/דיונים על איזה נושאים שהקהילה הספציפית רוצה (לכל הגילאים), וכו'. אני חושבת שאפשר להתחיל להריץ משהו כזה בקנה מידה התחלתי אפילו במתנ"סים, פשוט כדי שזה יתפוס תאוצה בקטן לפני שאנשים יבינו שזה משהו שיכול לשנות את החיים באופן ממש מהפכני.

מי רוצה להתחיל? (-;
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נדמה לי שבבית ספר דמוקרטי בדרום תל אביבי הזמינו אומנים ליצור בכיתות פנויות בתוך בית הספר. זה התחלה של הרעיון שלך. (מיכלול ה ממחשב אחר).
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זה נשמע מגניב.

מה לגבי ילדים גדולים יותר? גיל 12 ומעלה? איך הייתן בונות את המרכז שהם יהיו בו?

(אולי כדאי לשנות את שם הדף ל גן ילדים ביתספר לפי עקרון הרצף. כשיהיה לי זמן...
רחל_ברמן*
הודעות: 1270
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

רגע, את חושבת שהתכוונתי שיהיו שם קטנטנים, יהיו שם מבוגרים, ורק את בני-העשרה יגרשו? מה פתאום?

אבל נראה לי שמגיל מסויים בטח תהיה יותר תנועה בין מרכזים כאלה, בשביל חברים חדשים והתמחויות אחרות.
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי נעמה...* »

חברות...

הפנטזיות שלכן בכוון הנכון,לכו על זה,תתקדמו הלאה...

אשתף מהמקום ממנו באתי ומהמקום שלי היום:

כיום אני עם 3 ילדים בחינוך ביתי,גרים בבאר אורה,ליד אילת.יישוב חדש וקטנטן (בינתיים...).וטוב!
כל מחשבות על גן היו ממני והלאה, עד שאמא אחת מהיישוב זרקה שאלה בקשר למתחם הגן שבונים פה עכשיו,תהתה מתי באמת ייפתח כאן גן ומי תהיה הגננת. באותו הרגע לא העסקתי עצמי בשאלה.לא נראה לי רלוונטי בכלל עכשיו.טוב לנו בבית.

כעת,בעודי מרפרפת בדף הזה וקוראת את הפנטזיות שלכן,מתקשה לעמוד בפיתוי ומעיזה גם לפנטז...

עד לפני 10 חודשים גרנו במושב מטע,(בהרים,בין ירושלים ובית שמש).
שם היה לי גן שהקמתי (הקמנו,האמת,כל המשפחה התגייסה)
הגן היה מיועד לגילאי 2-4 ,אבל גם ילדיי שלי נכחו בו,מדי פעם,(בני 4 ו- 6 ,בזמנו).
הגן היה מוגדר כ "ברוח האנתרופוסופיה",כי מצאתי את הכותרת הזו הכי קרובה למה שניסיתי ליצור. בפועל,זה היה יותר קרוב לחינוך ביתי,כי זה היה בבית שלנו וכי זו הייתי אני הגננת,גם עם הילדים שלי. אז מה היה שם?

היתה לנו חצר גדולה ובה מתחם פתוח רחב ידיים ובו: גן ירק,חממה,בוסתן עצי פרי אורגניים מכל סוג אפשרי(מושקים במים ממוחזרים),פינת חי (עז,חמור,תרנגולות,ארנבות),(לשכנים היו סוסים,דיר עיזים,בריכת דגים) ארגז חול,נדנדות,ערסל,מחסן לעבודות עץ(שם הייתי מכינה את הקוביות למשחק,גם כאלו לא מעובדות-עם החספוס הטבעי של העץ,או שהילדים היו משייפים עם נייר זכוכית),
בקצה החצר-וואדי שמוביל למעיין (מים זורמים ובריכה קטנה...),שביל שמוביל אל ההר ובו זולה עם בית על העץ תחת מקבץ עצי שקדיות יפהיפה.נהגנו לצאת עם הילדים כל יום לטיול בטבע ,(בכל מזג אוויר:פעם עם מגפיים ומטריות,קפצנו בשלוליות,פעם עם כובעים ומגן שמש.בדרך היינו אוספים אוצרות ומבקרים במקומות שונים במושב(לול,מטע,כרם,מעיין,מגרש כדורגל...).פעם בשבוע היה טיול ארוך יותר,עם פיקניק וכאלו...,ליקטנו מהירק באחו (שומר,חוביזות,פטל,חמציצים ועוד...),הוצאנו את העז והחמור למרעה,עשינו יוגה מפסגת ההר,שרנו שירים לרוב (הגנן השני שעבד איתי ניגן בגיטרה במדורה ולפני השינה...),עבדנו הרבה בגינה,הכנו מטעמים מפירות העצים (לדר למשל,מהמשמש והשזיף,ייבשנו על הגג...)
כל יום בישלנו את הארוחה החמה לאותו היום (ביחד עם הילדים כמובן,שעזרו לחתוך וכאלו,או שרק התבוננו-הקטנים,או שלא-יכלו גם לשחק משחק חופשי באותו זמן במרחב שבתוך הגן). אפינו את הלחם שלנו,עוגיות,הכנו יצירות מחומרים מהטבע (מוביילים למשל...)
חגגנו את כל החגים במסיבה עם כל המשפחות (רק 6 נוספים ,חוץ מאיתנו...)
היה גם חלק מובנה קצר- מעגל בוקר,שאני המצאתי ,מן שיר/סיפור/הצגה/ריקוד שקשור לעונות השנה או לחגים או פשוט למסר שהרגיש לי נכון לפקס עם הילדים,סביב תכנים שהעסיקו אותם.
לפני /אחרי כל ארוחה היינו מברכים בשיר קצר.

בתחילת הדרך,כשרק פתחתי את הגן , היו לא מעט קשיים,אבל בסופו של דבר ,נשארתי עם תחושת סיפוק אדירה,שהצלחתי ליצור בדיוק את מה שרציתי. הגן היה מושלם באי המושלמות שבו,(המושלמת,כמובן...)
הבעיה העיקרית היתה,שמצאתי עצמי מגדלת ילדים של אחרים בזמן שילדיי שלי בילו במסגרות מחוץ לבית,שלא הייתי הכי שלמה איתן
(אנתרופוסופיות,שהיו יותר מדי אנתרופוסופיות עבורי,לא מספיק חיות,יותר מדי שמרניות וקיצוניות,לא יצירתיות,ובעיקר-רחוקות מהחופש שהבית הציע)

בעודי מדפדפת בדף הזה,עלתה במוחי מחשבה,שאולי,אול,אולי.... אולי מישהי מכם תרצה להצטרף אלינו לחיות פה וביחד להקים מתחם חיים כזה שבו חיים ולומדים ומשחקים,ילדים לצד מבוגרים,יוצרים יש מאין,את הווית חיינו.
אם אתם מכירים מישהי עם נתוני בסיס מתאימים (בעיקר רצון,שמחה ואהבה....) זה יהיה אחלה.
ראש המועצה אישר לנו 3 דונם של שטחי ציבור להקמת גינה קהילתית,אז אשמח לכל עזרה בתחום הפארמקלצר
כמו כן שיתפתי את ראש המועצה ברעיון שלי להקמת מתחם מגורים של משפחות באופן(הגברים יצאו לצייד,הנשים מלקטות והילדים כבר מוצאים להם תעסוקה.... ס..ת..ם ואולי לא סתם????)


היישוב עדיין בחיתוליו ולכן זה הזמן להצטרף כי כך אפשר להשפיע על אופי חיי הקהילה שתתגבש פה.
אפשר לקרוא בדף _מקום טוב לגור עם שכנים בחינוך ביתי


אשמח לשתף ולהשתתף בפנטזיות
ועוד יותר מכך-לפריטתן למציאות
נעמה
077-7575848
מי_מה*
הודעות: 2708
הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
דף אישי: הדף האישי של מי_מה*

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי מי_מה* »

נעמה,
תיאור הגן שהיה לך , העלה דמעות בעיני. כמו חלום.
מאחלת לך שיתגשם שוב. חלום חדש.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

גן ילדים ברוח עקרון הרצף

שליחה על ידי יעל* »

עברו הרבה שנים...
אם במקרה את עדיין באיזור, נעמה, אשמח לשמוע מה מהחלום התגשם ואיך...
וגם לשמוע על מסגרות אחרות (למה מסגרות? אולי מפתחות?:) לילדים שקרובות לטבע ולעולם ה"אמיתי".
שליחת תגובה

חזור אל “דיונים על היישום”