הכול על אגוזים

אנונימי

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור טבעונאות

מכל המזונות המרכיבים את התפריט בביתנו, אגוזים אורגניים טריים הם הקשים ביותר להשגה (במיוחד כשחיים בעיר). הייתי שמחה לשתף ולשמוע מאחרים על הדרכים להשגת אגוזים, וכמובן על הדרך לפצחם.
בהמשך אערוך את הדף לפי מיני אגוז, הדרך האידיאלית לאחסנם, דרכי פיצוח, סוגי מפצחים, מקומות שאפשר לקנות או ללקט אגוזים, עונות שנה אידיאליות לליקוט, איך להאכיל קטנטנים באגוזים ועוד.
בדף מידע על אגוזי מקדמיה, שקדים, פקאן, אגוזי מלך, קאשיו, קוקוס טרי, אגוזי ברזיל, בונדוק ועוד.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

ראיתי והשתמשתי במפצח ביתי מוצלח לאגוז המקדמיה, אך אינני מצליחה לאתר את היצרן/ המשווק. המפצח די גדול, אמורים להניח אותו על רצפה או על שולחן מאסיבי. הוא עובד על ידי הפעלת לחץ בעזרת ידית גדולה (שאמורים להוריד, והאגוז מונח בתוך מגרעת שלא מאפשרת לו לזוז. אשמח לשמוע פרטים איך ניתן להשיגו.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

נחמד שאני גם עונה לעצמי....
היום איתרתי סוף סוף את היצרן! אם מישהו מעוניין, אעביר את המידע הלאה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יש גם אחלה שקדים מקומיים אורגניים, מחר אני אכתוב פה את מס' הטלפון של המגדל. בחור זהב
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

למי אתה מתכוון? יעקב מכפר קיש?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

נראה לי שזה הוא אבל אני לא בטוח
(אם נצא מנקודת הנחה שיש רק מגדל אחד בארץ לשקדים אורגניים, אז זה כנראה הוא)
אני לא זוכר את שמו כי בסלולרי שלי הוא מופיע בשם "שקדים" :-)
|עץ| |עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |עץ| |תמר| |תמר|
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אתה קונה את השקדים בקליפתם הירוקה או רק עם הקליפה דקה? סתם מסקרן לדעת כמה אתה קונה בכל קנייה, ולכמה זמן זה מספיק לך. יש שקדים גם לקיבוץ נאות סמדר, אבל הם לא מוכרים ליחידים, אלא רק משווקים לחנויות (מעט יקר לדעתי, 80 גרם מקולפים - 12 ש"ח).
אני מחפשת מקורות לשקדים אורגניים ועדיף לא מקולפים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לפקאנים עדיין אין לי פתרון חוץ מלבקר אצל אופק לפעמים ;)
שקדים אני קונה בקליפתם העבה - היא לא ירוקה בכלל. כשהשקדים עדיין "טריים" היא ירוקה, אבל כשהם מתייבשים על העץ הקליפה סתם בצבע חום עצי כזה. נראה ככה:
http://www.healthdiaries.com/eatthis/almonds.jpg]שקדים[/img] בקליפתם
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

השנה שימי רף השקה מטע פקאנים וככל הידוע לי זה די אורגני - הייתי מתאם איתו קטיף או קנייה.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

דיברתי עם יעקב מגדל השקדים עכשיו. היום סיימו לקלף את כל השקדים וזה קטיף חד פעמי שאמור להספיק לשנה שלמה. אז סופית, אין אפשרות לקנות דרכו לא מקולף.
הוא טוען שרמת החמצון בשקדים מקולפים היא נמוכה, ובתנאי קירור הם יכולים להחזיק מעמד מצוין שנה.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מירב, אני רוצה לעשות קניה גדולה מיעקב (שקדים). אני רוצה 4 קילו, כמה את רוצה? אני מציע שנעשה ביחד, ויש לי גם עוד כמה אנשים שרוצים להצטרף, כך נוכל לחסוך נסיעות ומשלוחים. (אין לי בעיה להביא אליך הביתה באופניים אם צריך, או להיפך, להביא מהבית שלך אלי באופניים).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שאלה לגבי אגוזי לוז, קשיו, ושאר האגוזים.
אנא מכם - שכנעו אותי למה לקנות דוקא אורגני. איזה מן עיבוד הם עוברים?
השאלה נוגעת בעיקר לגבי אגוזי לוז, אותם אני מעדיף לקנות לא אורגני כי את האורגני מוכרים בארץ רק באריזות פלסטיק (בשיווק אדמה).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טוב, אז הלכתי לשוק לוינסקי, לחנות של יוסף מלמד (כנראה הכי איכותי בשוק, לפחות לפי העין שלי), וקניתי אגוזי קשיו, לוז וברזיל.
אגוזי הלוז אצל יוסף נראים הרבה יותר חיים וטריים מהאורגניים שנמכרים ע"י "אדמה". גם יותר יפה, גם בלי אריזות, רק חבל שלא אורגני.

עד כאן הדיווח
|עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |תמר| |עץ| |תמר| |עץ| |תמר| |תמר|
נילי_קו*
הודעות: 154
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נילי_קו* »

לגבי אגוזי קשיו:
כשהייתי בקנדה חיפשתי בחנות אורגנית קשיו, והמוכרת אמרה לי שהם לא מוכרים קשיו, מסיבות של סחר הוגן.
לטענתה, לקשיו יש קליפה רעילה, ובמדינות הגידול שלו (נראה לי דרום אמריקה, לא זוכרת) מנצלים ילדים קטנים לקילוף האגוזים, וזה פוגע להם בבריאות.
אני לא זוכרת את כל הפרטים שהיא סיפרה לי, אבל מאז אני לא קונה קשיו, למרות שלא איששתי מעולם את הסיפור הזה, ולא נתקלתי בשום טענה דומה. יש לכם מושג אם יש בזה משהו?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

התבקשתי להיכנס לדף ואין לי הרבה מה להוסיף... חוץ מזה שקאשיו זה לא אגוזים אלא זרעים. יש בהם חלקים רעילים שנפטרים מהם רק בבישול. ב-NEANDERTHIN, למשל, לא אוכלים אותם. לכן ההסבר של המוכרת נראה לי נכון. והנה מאמר מחיפוש מהיר בגוגל:
מאמר

כנ"ל לגבי בוטנים, שהם בעצם קטניות שיש בהן חלקים רעילים, שאפשר להיפטר מהם רק בבישול. אה, ויש בהם גם בעיה חמורה של עובש (תסתכלי בדף על מאמרים אובייקטיביים על מזון אורגני).
נילי_קו*
הודעות: 154
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נילי_קו* »

תודה על הקישור תמי,
באמת כתוב בו שאת הקשיו מגדלים בדרום אמריקה וגם בהודו, ושהקליפה של הפרי רעילה.
מה שחדש לי הוא שהקשיו הוא בעצם לא נא (ROW), אלא מבושל, בגלל הצורך להיפטר מהרעילות.
בקיצור, נמשיך לא לאכול קשיו.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

Well, they are not strictly raw, but to call them cooked is an exaggeration.
They are steamed to rid the shell from toxic residue but they still retain their nutrients inside the seed.
I doubt that their inside temperature even rises.
My husband and daughter are showing a sensitivity to raw cashews. That is their sign to not eat them. I'd not make such decisions based on an internet article.
(Tami, LO MATIM LACH)
Especially that it can easily be NAGUA by the same sort of reasoning that was discussed on the fat/weight gain/health article. Someone wrote, another quoted, etc etc..

I'm not saying they're not problematic, only that that's not the way I tend to make my decisions.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

מירב, אני רוצה לעשות קניה גדולה מיעקב (שקדים).

אורי, אם היית אומר לי קודם...
הייתי אצל יעקב בכפר קיש לפני שלושה ימים וקניתי כמה ק"ג טובים (היינו בטיול באזור).
השקדים משובחים במיוחד, מקולפים כמובן.
(מה לגבי החרובים?)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מירב,
פגשתי היום את רוני חרובים, והוא נתן לי שק של 5 קילו חרובים. אשמח לחלוק איתך חרובים.
לגבי אגוזי מקדמיה אני ארצה קצת (אולי חצי קילו).
אפשר איזה קילו שקדים? (ואני גם אזמין ממנו וכשתגיע ההזמנה שלי אני אחזיר לך עם תשלום ריבית בדמות חופן חוביזות תל אביביות משובחות).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

טוב, אולי מבושל היא לא המילה המדוייקת, אבל ניצן - איפה כתבתי שאני מחליטה על סמך המאמר הזה, או מחליטה על סמך איזשהו מאמר אינטרנט? או הצעתי לאנשים לעשות כנ"ל? או בכלל המלצתי למישהו כאן לעשות משהו עם קאשיו?
מי שרוצה לאכול קאשיו וטוב לו עם זה - שיהיה בריא. אני בטוחה שלקאשיו יש גם יתרונות תזונתיים. הנה .
אני אישית ממעטת בעיקר כי זה לא NEANDERTHIN, אבל אם תסתכלי בדף על הסושי תראי שם מתכון שלי לסושי נא שמכיל קאשיו לא קלוי.
LO MATIM LACH
הגזמת :-)
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

צודקת :-) והתייחסתי ל{{}}מבושל של נילי קו וככלל להודעה שמעליי...
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נטע* »

אני מחפשת מקור לאגוזי מלך אורגניים, ולאגוזי ברזיל אורגניים.

שמעתי שמהשנה, כל האגוזים שמיובאים מקליפורניה, יהיו מאודים בכימיקל רעיל- propylene oxide, לשם פיסטורם/עיקורם.
http://www.livingtreecommunity.com/store2/[po]stop raw almond extinction[/po].asp
http://articles.mercola.com/sites/artic ... -rule.aspx

כל אגוזי המלך הלא אורגניים בארץ , שמיובאים מקליפורניה, מיובאים ע"י קליית יוסי/ששון ושות', ומשווקים ע"י אגוזי קליפורניה-www.almogtradex.co.il . משווקים אילו משווקים בכל רשתות הסופרים, בכל חנויות הטבע , בכל שוק לוינסקי.
זה אומר שבכל המקומות הללו האגוזי מלך יהיו מאודים בכימיקל הזה. האגוזים הללו

בארץ מצאתי עד עכשיו רק סוג אחד של אגוזי מלך אורגניים. הם מיובאים ע"י 'טעם טבע' מאור יהודה.
אך יש להם טעם כ"כ לא טרי , וכ"כ מעופש ומחומצן, שהם פשוט דוחים. (זה לדעת כמה אנשים)
לא יודעם אם זה קשור לתנאי הגידול, או לתנאי האיחסון בחו"ל, או של היבואן בארץ . או שאולי זה טעם של עובש (אמא'לה...).
בכל אופן הטעם שלהם גרוע יותר משל אגוזי מלך לא אורגניים.

חסרה לי אינפורמציה האם אגוזי מלך רגישים לעובש, כי אז אולי כבר עדיף לקנות לא אורגני.

באם אגוזי מלך לא רגישים במיוחד לעובש, אז אשמח לדעת האם יש עוד מקורות לקנות מהם בארת אגוזי מלך אורגניים?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

אגוזי מלך ואגוזים בכלל - זה משהו שמאד משתלם ללקט - קודם כל המחיר היקר (חישבתי ש"המשכורת" בליקוט צנוברים למשל היא מעל 60 שקל לשעה..) - ודבר שני זה דברים שמחזיקים מעמד לתקופות ארוכות (בניגוד לאנונות למשל..). ממליץ במקום לקנות את האגוזי מלך ואז לעולם אי אפשר לדעת מה עשו לזה וכמה ישן זה ובאיזה חום ייבשו את זה (ואת רובם מייבשים).. ממליץ לברר את מקום המטע של אגוזי המלך האורגניים ופשוט להגיע עם המגדל לעיסקה של ליקוט סוף העונה או אפילו ליקוט אמצע העונה - לקנות ממנו ממש כמה "שורות" של עצים ולהתארגן ולקטוף.
עכשיו לגבי רגישות לעובש - אחרי הקטיף הם טריים מאד ואם אין להם תנאי התייבשות טובים לכמה שבועות אפילו - אז הם עלולים להעלות עובש. לכן רוב המגדלים המסחריים פשוט מכניסים אותם לתנור (של 80 מעלות...) לכמה שעות ובכך מקנים לאגוזיהם חיי מדף אך הורסים את החומצות השומניות והחלבונים ובכלל את כל החיוניות והורסים את הטעם..
יש אנשים שפשוט שמים את האגוזים בתוך גרביונים ישנים ותולים את זה במקום חמים בבית (כמו מול החלונות או בעליית הגג) - זה לוקח מעט מקום ככה. אני גם שם את זה במגשים או ברשתות בשמש ואז אין שום עובש.

בכל מקרה עכשיו זה סוף העונה אז כדאי להתארגן אוטוטו - אני אשמח להצטרף.

מה שכן - אריקה הייתה בבית לחם לפני כמה ימים ומצאה שם גם שקדים וגם אגוזי מלך בקליפה ב-12 שקל לקילו... והם נראים מאד בלאדי - יענו בצורות וטעמים שונים ומגוונים - ממש טעים דרך אגב. סימן לאיכות.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נטע* »

אני גם מאד אשמח להתארגן לקטיף , או לקנות מקוטפים אחרים. כדי לדלג על השלבים שמסכנים בעובש. רק שאני לא יודעת איפה יש מגדלים של אגוזי מלך בארץ.

ולבגי, בלאדי, יש לדעת שלא כל בלאדי זה באמת לא מרוסס. זה נכון שואלי זה זנים שלא עברו השבחה גנטית, אך לא בהכחר המגדל של הבלאדי מודע לכך שאסור להשתמש בריסוס.
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

לפי ידיעתי- לא ניתן למצוא אגוזי מלך אורגניים בארץ באיכות טובה- והדרך היחידה למצוא אגוזים שכאלו "אורגניים" ללא פיקוח כמובן- היא לצאת לטייל במקום מגוריכם ולמצוא גינות שיש בהם עצי אגוזים- ולדבר עם בעל-הבית על אפשרות לקטוף אותם תמורת סכום סימלי.

יש גינות רבות בארץ שאותם אגוזים מהווים מטרד- ובעל-הבית ישמח שמישהו "ינקה" את העץ והאדמה המכוסים אגוזים.

צריך לבדוק ליתר ביטחון- שגם העץ וגם האדמה בסביבה הקרובה לא מטופלים בחומרי הדברה כאלו ואחרים.
נילי_קו*
הודעות: 154
הצטרפות: 17 ינואר 2006, 13:45
דף אישי: הדף האישי של נילי_קו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נילי_קו* »

Well, they are not strictly raw, but to call them cooked is an exaggeration.
ניצן, תודה על התוספת שלך.
כפי שאמרתי, אני נמנעת מקשיו בגלל מה שאמרה לי המוכרת בקנדה על ילדים שנאלצים לקלף את הקליפה הרעילה של הקשיו כדי שאנחנו נוכל להנות ממנו, ולא משום סיבה אחרת.
טרם מצאתי מקור שמאשר את הגרסה הזאת, אבל אני פועלת כאן בשיטת יש ספק-אין ספק.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

בארץ מצאתי עד עכשיו רק סוג אחד של אגוזי מלך אורגניים. הם מיובאים ע"י 'טעם טבע' מאור יהודה.
האגוזים הללו מקולפים ומונחים כבר חצי שנה(!) על המדפים, וכן הם מיובאים מהולנד. קניתי קופסה אחת מייד כשהופיעו על המדף וטעמם היה טוב. אחרי חודש על המדפים הם נראים ממש מקולקלים ועבשים. אם מישהו מכיר מגדל של אגוזי מלך בארץ, אשמח לשמוע עליו. עד כה חיפושיי אחר מגדל כזה לא צלחו.
נטע,
אם את מעוניינת אני יכולה להמליץ על אגוזים אורגניים אחרים ממגדלים בארץ.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אנא מכם - שכנעו אותי למה לקנות דוקא אורגני. איזה מן עיבוד הם עוברים?

לריסוס חיצוני על אגוזים אין בהכרח משמעות כיוון שהם חבויים בקליפה עבה, אבל בחלק מגידולי האגוזים וגם השקדים משתמשים החקלאים ברעלים שמוזרקים ישירות לגזע העץ, ומגיעים ישירות לפרי האגוז בפנים. כמו כן, העצים מוזנים מהאדמה סביבם שמכילה חומרי דישון וקוטלי עשבים.

אם לא די בכך, חלק מהמגדלים מייבשים את האגוזים על מנת להפריד את האגוז מקליפת השומר, ואצל רובם אין ממש הקפדה על גובה הטמפרטורה, כך שהאגוז מאבד משמעותית מערכו התזונתי ומטעמו.

מעבר לכך, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, אגוזים שלא בקליפתם מאבדים מטריותם מהר, ומתקלקלים. פקאן מקולף למשל מתקלקל תוך כמה ימים.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נטע* »

הי מירב,
לגבי אגוזים אורגניים אחרים. לאיזה התכוונת?
כי פקאן אני יודעת , וגם מקדמיה.
אני בעיקר מתענינת באגוזי מלך, ובאגוזי ברזיל.

גם אני אשמח לשמוע על מגדל של אגוזי מלך אורגניים בארץ, ולהתארגן לקטיף.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

הי נטע,
אכן זה מה שרציתי להמליץ, על פקאן ומקדמיה אורגניים, וגם שקדים אורגניים.
אגוזי מלך מקולפים, כאמור, נתקלתי רק ביבוא, זרעי קאשיו גם כן נתקלתי באורגניים (מיובאים כמובן) אך באגוזי ברזיל לא נתקלתי - אשמח לשמוע אם תמצאי.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

את בטח מכירה, אבל יש גם אגוזי בונדוק אורגניים בשיווק של "אדמה", מקולפים, מקולקלים ומעופשים. ויש פיסטוק של "אדמה" אבל הוא קלוי ומומלח.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

הכול על אגוזים

שליחה על ידי נטע* »

כן אני מכירה את הבונדוק של אדמה, והם מעופשים.
אם למישהו יהיה אינפורמציה על אגוזי מלך או ברזיל, אשמח לשמוע
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

אני חושב ששכחתם את אחד האגוזים הטעימים ביותר- והוא המקדמיה.
שדווקא אותו (חוץ מהפקאן) ניתן למצוא בארץ כשהוא מטופל וגדל בתקנים של החקלאות האורגנית.

המגדל נמצא בשדה ורבורג- ושמו צביקה. הוא מוכר את האגוזים בקליפתם ואיכותם נהדרת !
ניתן גם לבקש ממנו והוא יכול למכור לכם אותם מפוצחים- אך זה לא מומלץ במיוחד מהסיבה שהם מתעפשים במהירות.

אז למי שמעוניין- ניתן ליצור איתו קשר במספרים הבאים:
09-7603424
0544-585136

001]+ getty wa[/po].jpg
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

אני חושב ששכחתם את אחד האגוזים הטעימים ביותר- והוא המקדמיה.

לא, לא שכחנו. מכירים ונהנים מאגוזי המקדמיה הנהדרים של צביקה. רק לדייק, הוא אינו מוכר אותם מקולפים. המכירה היא רק בקליפה.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

אולי מישהו יודע...
נאמר לי שרצוי לאכול שקדים (בלי קשר לאורגני) אחרי השריה וקילוף...
בן זוגי והילד מעדיפים לאכול עם הקליפה. אומרים שאחרת זה לא טעים...
מישהו יודע? אולי with passion ?
תודה@}
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

היום דווקא יש מחקרים שמצאו שבקליפה יש ריכוז גבוה של נוגדי חמצון וחומרים מזינים.
הקליפה הירוקה היא זו שיש בה חומרים רעילים ולא בקליפה החומה שעוטפת את השקד.
ניתן להשרות במים ולקלף- אך אין זאת חובה ואין סיבה לדאוג מנזק כתוצאה מאכילתה.
יש אנשים שקשה להם באופן כללי (כתוצאה מחוסר איזון כללי במערכת העיכול) עם מזון עשיר בסיבים- והקליפה מוסיפה על-כך את הסיבים שלה.
באופן-טבעי- הכי טוב לנסות ולראות איך הגוף מגיב. בסך-הכל לא צריכה להיות בעיה בשתי הדרכים.

ההשרייה- היא מומלצת בלי קשר לקילוף הקליפה- מהסיבה שהיא מחוללת פעילות אנזימטית בשקד- והופכת אותו לקל יותר לעיכול. - נקודה חשובה ביותר לגבי שקדים ושאר האגוזים- היא הלעיסה המספקת לטחינתם המלאה בפה לפני הבליעה.

לבריאות
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אגוזי מקדמיה זה לא נורא יקר?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

יעלפו - ליקוט של אגוזי מקדמיה דווקא די קל.. אם את מעונינת לרכוש (סוג ב, אבל מקולף) - הרצל ביבי מוכר ב-70 שקל לקילו לאריזה של 5 או 3 קילו אני חושב.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

בא לי קוקוס גם. קוקוס טרי. לא בייבי קוקוס הלבן מתאילנד - אלא קוקוס חום. הבעיה היא - ואני לא מגזים - 6 מתוך כל 7 קוקוסים שאני קונה מקולקלים.. או חמוצים\תוססים - ובד"כ גם עם הרבה עובש. ניסיתי לראות אם אפשר לדעת לפי איך זה נראה מבחוץ - עד עכשיו לא מצאתי משהו שפותר את הבעיה (חוץ כמובן צריך לשמוע שיש מים בפנים..). החנויות מודעות לבעיה - כל פעם שאני מבקש "אחריות", יענו אני אומר להם שאני הולך לפתוח את הקוקוס כאן ועכשיו ולשלם עליו רק אם הוא טוב - והם מסרבים בתוקף.

האם למישהו יש יותר מזל ממני?

נראה לי פתרון אחד זה לקנות את הקוקוסים כמה שיותר קרוב ליבואן.. האם מישהו מכיר סיטונאי שמייבא קוקוסים? האם מישהו מכיר חנות עם קוקוסים טובים?
אורי_קורי*
הודעות: 69
הצטרפות: 08 יוני 2006, 12:59
דף אישי: הדף האישי של אורי_קורי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_קורי* »

אשמח אם מישהו יוכל לענות לגבי שקדים אורגניים:
מה רע בשקדים האורגניים של נאות סמדר? האם השקדים של יעקוב מכפר קיש עדיפים? אם כן למה?
אורי_קורי*
הודעות: 69
הצטרפות: 08 יוני 2006, 12:59
דף אישי: הדף האישי של אורי_קורי*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_קורי* »

וגם: איפה אפשר להשיג אגוזי פקאן אורגניים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אורי קורי, לגבי שקדים:
פשוט לפי הטעם והנסיון
השקדים של נאות סמדר "פצועים" (יעני יש חורים בקליפה), ופחות טעימים לפי דעתי.
יעקב לא מוכר את הפצועים, כך שאת מקבלת רק סוג א'.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

לטעם הנפלא של השקדים של יעקב מכפר קיש יש גם את ההיבט הכלכלי, הם זולים יותר!!! הם אמנם בטווח המחירים של אגוזים ושקדים אורגניים, אבל זולים יותר לעומת "נאות סמדר" (שנמכרים רק בחנויות והם יקרים יותר משמעותית).
אגוזי פקאן ניתן לקנות מחקלאים אורגניים (או ללקט). אני מכירה את הפקאנים של שחר כספי מחרות; את "בריאות בטבע" בניר צבי ואת הפקאנים של איריס בן צבי מכפר יהושע.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

שתי שאלות שמסקרנות אותי למלקטי אגוזי מקדמיה - איך אתם מקלפים את השומר?
האם פיצוח הקליפה הפנימית נעשה ביעילות ללא ייבוש של האגוז?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

דיברתי עם מירב דן היום.. והיא אמרה שקוקוסים מביאים לארץ רק בסביבות ט"ו בשבט (שזה עוד מעט!) ושהיא קונה אותם אז ואין לה נסיון מר איתם בכלל. יכול להיות שזה מקרה.. יכול להיות שזה שמועה - האם למישהו נסיון\ידע דומה?
אם זה נכון, אפשר אפילו לארגן חפלק קוקוסים בטו בשבט..
אגוזית*
הודעות: 3
הצטרפות: 08 דצמבר 2007, 16:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אגוזית* »

שואלת גם כאן, בנוסף לדף אומגה 3.

מחפשת מקורות לאומגה 3 מהצומח.. פשתן לא מתאים לי.
מצאתי רשימה של אגוזים שיש בהם הרבה אומגה3. האם ניתן להשיג מישהו מהם בארץ?
chia kukui=candlenut , beechnut , butternut, hickorynut, breadfruit

תודה
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

הרצל ביבי מוכר ב-70 שקל לקילו
מיהו הרצל ביבי?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הרצל ביבי הוא הבעלים של רשת ניצת הדובדבן, והיבואן הכי גדול של מזון אורגני לישראל. מאוד ותיק בתחום.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אז כדי להשיג את המקדמיה אני צריכה להגיע לניצת הדובדבן?
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

שבה ומקפיצה לטובת יודעי דבר- כדי להשיג מקדמיה צריך להגיע לניצת הדובדבן ולבקש לרכוש בכמות גדולה או מה?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

בגדול צריך לפתח "מערכת יחסים" עם הרצל.. ובגדול הוא דורש שבשביל שהזמנה תהיה 1000 שקל לפחות. אני קונה ממנו פעמיים בשנה בקושי כך שזה לא סיפור לעבור את ה-1000 (רק המקדמיה זה 350). אני ממליץ לך פשוט להצטרף לאחד הקואופים שעובדים איתו באזור המרכז שיזמינו בשבילך (ואולי יוסיפו 5%-10%).
אם את במקרה עוברת במעלה החמישה, אז את יכולה פשוט להרים לו צלצול לפני או לא.. ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ.. אז לא לבזבז את הזמן שלו.. פשוט להיות רצינית ואדיבה, לא לנג'ס אותו בשאלות, לדעת בדיוק מה את רוצה ולהגיד שזה "בשביל העסק חטיפי בריאות שלך החדש". אחרי כמה פעמים שתקני ככה הוא יזהה אותך ואז כבר אפשר לנג'ס לו יותר ולשאול כשאת שם אם יש שקים פתוחים של דברים אחרים שאת רוצה (ואז לא צריך לקנות שק שלם נגיד של חמניות, פשתן ועוד..).
בהצלחה.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

שאלה אחרת - למה קשיו הוא לא נא?
והסיבה לשאלה- אני רוצה להכין סושי נא. רעיונות לתחליפי אורז נאים יתקבלו בברכה.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

אם את במקרה עוברת במעלה החמישה, אז את יכולה פשוט להרים לו צלצול לפני או לא.. ופשוט להופיע שם. הוא עסוק כזה וקצת לחוץ...
המממ.. אני לא ממש הטיפוס שינסה להתחבב על אדם לחוץ לשם אגוזי מקדמיה :-) נשמע לי קצת מאיים מדי. בכל אופן, אם אפשר להצטרף באיזו דרך להזמנה הבאה שלך (במקביל אני מנסה לבדוק את אופציית הקאופרטיב התלאביבי ומה שיש להם להציע)- אני אשמח.
משפחה_ירושלמית*
הודעות: 37
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 17:49
דף אישי: הדף האישי של משפחה_ירושלמית*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי משפחה_ירושלמית* »

חלב קוקוס, כזה שמגיע בפחיות - זה נא?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שאלה- למה קשיו הוא לא נא?
קשיו עובר קליה קלה (בטח לא יותר מ80 מעלות) על מנת להביאו למצב המיובש שאת כלכך אוהבת.
בעיקרון כשקונים בשוק קשיו קלוי לעומת לא קלוי, אז בעצם שניהם קלויים, אבל אחד מהם עבר גם קלייה נוספת כמו פיצוחים (180 מעלות לפחות).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חלב קוקוס, כזה שמגיע בפחיות - זה נא?
לא
חלב קוקוס כזה, ובכלל חלבים מן הצומח שמוכרים בחנויות (כולל סויה אורז ושקדים), עוברים לפחות פסטור (רבע שעה ב90 מעלות), אם לא בישול מאסיבי יותר.
יעלפו_מהמושב*
הודעות: 1247
הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי יעלפו_מהמושב* »

ויש קשיו נא? כי הוא מופיע בכל מיני מתכונים נאים...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הוא מופיע פשוט כי הוא טעים ואוכלי נא אוהבים אותו בכל זאת, אבל קשיו נא הוא לא עמיד (אי אפשר להביא לארץ) וכנראה גם לא אכיל.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי בשמת_א* »

למה מפסטרים חלב קוקוס? יש בזה חיידקים, כמו בחלב פרה???
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

קאשיו לא עובר קליה, הוא עובר התזה באדים רותחים להסרת חומרים רעילים מאד מהקליפה.
וזה הקאשיו ה"נא". הוא עובר STEAMING.

גם שעועית ירוקה, אפונה, פול וחבריהם הקפואים (תירס, ברוקולי, אספרגוס וכו'...) אינם טריים טריים אלא עוברים תהליך של הטבלה מהירה במים רותחים.
הם עוברים BLANCHING.

הם לא מתבשלים מבפנים בכלל והתהליך מאד מאד מהיר. לא מצדיקה, רק מספרת.
במקרה של קאשיו אני מעדיפה ככה על פני מרעיל בכח, ובמקרה של הקטניות הטריות, בעסה, אבל מה אפשר לעשות שרב האנשים רוצים שהירקות הקפואים שלהם יהיו ירוקים ויפים?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

יש קשיו נא למשל קראו כאן (מי בא לאינדונזיה ללקט קשיו מהבר?) זה גם עולה "רק" פי שתיים יותר מהקשיו הלא אורגני בארץ. אני אומר "רק" - כי בד"כ ההבדל גדול יותר.

יש אנשים שאומרים שגם שהקשיו הלא-קלוי הרגיל הוא למעשה נא - כי אמנם חושפים את הקשיו בקליפתו לטמפרטורות גבוהות מדי, האגוז עצמו לא מתחמם כל כך. האמת יש כזה הבדל בטעם בין אגוזים (וירקות ופירות עוד יותר) מבושלים וחיים - ודווקא הקשיו "הנא האמיתי" לא היה כזה הבדל בטעם לעומת הקשיו "הרגיל". אז ההבדל הלא גדול כל כך בטעם ובמחיר נותן מבחינתי סיכוי שהתאוריה לגבי החום של האגוז עצמו היא נכונה.

אבל נראה לי עם מישהו חוזר מאינדונזיה לאחר תחקיר קל של הנושא הוא יאיר את עינינו ויסדר את מחשבותינו.

אצלי אני אוהב "כן" בטוח.. ולא "אולי". אז אני משתמש בקשיו רק ביוגורט נא מהצומח (ראו: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים), וגם כאן מגוון עם מקדמיה, ככה לפחות גם אם הקשיו מת - היגורט מפיח בו חיים עם בקטריות שונות.

בהחלט מוגזם השימוש בקשיו במטבח הנא באתרים כמו www.goneraw.com - זה פשוט מופיע שוב ושוב... ובכמויות. גם אם זה נא - זה אומר שרוב הקלוריות בתפריט יגיעו משומן - מה שנחשב על ידי רבים כלא אידיאלי.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

למה מפסטרים חלב קוקוס? יש בזה חיידקים, כמו בחלב פרה???
כל דבר בפחית שימורים, בצנצנת\בקבוק עם וואקום, או טטרה-בריק עבר בישול על בטוח. זה חלק מתהליך האריזה (ולעיתים קרובות זה גם עבר פסטור\בישול מקדים אחד לפחות).

בשמת - האריזה וחיי המדף זו הסיבה לבישול חלב הקוקוס. חלב קוקוס, מבושל או לא, כמו הקוקוס עצמו, יכול להתקלקל או לתסוס, אבל זוהי לא סיבה לפסטור. בחלב מן החי, מפסטרים לא בגלל מניעת קלקול, אלא מניעת "חיידקים" שכבר יש בחלב מייד לאחר החליבה. אין אותו "פחד מהחיים" כשמדובר במזון מן הצומח כי הוא באופן טבעי הרבה יותר סניטרי (רחוק מהקקי וההפרשות האחרות שקרובות כל כך למוצרים מן החי).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי בשמת_א* »

האריזה וחיי המדף
זו הרעה החולה של התרבות שלנו.
עורכת_עם_ערכים*
הודעות: 341
הצטרפות: 08 יוני 2007, 02:34
דף אישי: הדף האישי של עורכת_עם_ערכים*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי עורכת_עם_ערכים* »

חלב קוקוס, כזה שמגיע בפחיות - זה נא?
עזבי נא, זה מלא חומר משמר :-P
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי בשמת_א* »

מזל שאני לא אוהבת קוקוס...
סוסת_פרא*
הודעות: 2750
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

מזל שאני לא אוהבת קוקוס...

נראה לי שזה בגלל שאף פעם לא טעמת קוקוס טרי.
אין שום קשר בין הטעם שלו כשהוא קשה, לבין הטעם שלו כשהוא רק בתחילת דרכו, ואפשר לאכול אותו בכפית ישר מתוך הקליפה, או אפילו לשתות אותו בקש.
(גם המים שלו כשהוא טרי טעימים יותר מלאחר שהוא מתקשה).
זה עולם אחר לגמרי...

<מתגעגעת לקוקוסים בהודו>
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי במבי_ק* »

_אין שום קשר בין הטעם שלו כשהוא קשה, לבין הטעם שלו כשהוא רק בתחילת דרכו, ואפשר לאכול אותו בכפית ישר מתוך הקליפה, או אפילו לשתות אותו בקש.
(גם המים שלו כשהוא טרי טעימים יותר מאחרי שהוא מתקשה).
זה עולם אחר לגמרי..._

לדעתי - זה קרוב לפרי גן העדן. המים הם עסיס, אבל לא מתוק מדי. והג'לי הלבן - וואו! פשוט מדהים. מוכנה להיתקע על אי בודד עם עץ קוקוסים ירוקים וגבר שיפצח לי אותם :-)
ילדת_טבע*
הודעות: 2042
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

חוזרת על שאלה מלמעלה בעקבות ליקוט מוצלח וחביב מהיום, איך מפצחים את המקדמיות ללא כלים מיוחדים, למישהו יש פטנט?
שירין*
הודעות: 97
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שירין* »

עשיתי הזמנה בדואר שצריכה להגיע בימים אלו הביתה. השקדים משובחים במיוחד, מקולפים כמובן.
מישהו יכול להסביר איך עושים הזמנה של שקדים מיעקב מכפר קיש (מבלי להגיע עד לשם)? והאם השקדים שמזמינים בהכרח מקולפים? הבנתי שטוב יותר לפצח קרוב לאכילה, לא?
תודה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הטלפון שלו כתוב פה איפשהו, לא?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ילדת טבע, אני הצלחתי רק עם פטיש.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

שירין,
נכון שעדיף לקלף קרוב לאכילה, אבל כרגע ניתן להשיג בארץ שקדים אורגניים רק מקולפים. ועדיין, למיטב ידיעתי, אם שומרים אותם בטמפרטורה נמוכה או במקרר, אפשר ליהנות מהם כמה חודשים.
ילדת טבע,
אנחנו בבית נהגנו לפצח די בהצלחה את אגוז המקדמיה עם פלייר פטנט, שקרוי בשפה עממית "ג'בקה". ראו תמונה כאן
לפני כחודש רכשנו מפצח מיוחד המיועד לפיצוח אגוז המקדמיה, מה שמקל מאוד על הפיצוח. אשמח לפרט אם יהיו מעוניינים.
שירין*
הודעות: 97
הצטרפות: 08 דצמבר 2003, 12:13

הכול על אגוזים

שליחה על ידי שירין* »

הטלפון שלו כתוב פה איפשהו, לא?
לא הצלחתי למצוא...
ו{{}}מירב ב - תודה על ההסבר.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לגבי השקדים, מספר הטלפון הוא 0509930991
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

ראו כאן את דיויד וולף מדבר על קוקוס-בר. אפשר לראות נבטוט של קוקוס.
אימא_טרייה_פלוס*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 אפריל 2007, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אימא_טרייה_פלוס*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אימא_טרייה_פלוס* »

זה לא בסדר.
מאיפה אני אביא לעצמי קוקוס עכשיו????? ועוד כזה רך -tender coconat
אני בהריון ועכשיו בא לי קוקוס.
מישהו צריך לקחת אחריות על יצירת חשקים כאלה באתר.......
אוף.
אפילו פומלה אין בבית.
נסתפק בתפוז.
או בלחם עם ריבה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

מה עם אנונה? עדיין יש בשוק (אכלתי 2 נפלאות היום)
אנונה בשלה מזכירה לי קצת קוקוס צעיר...
ניקי_Loves_Life*
הודעות: 12
הצטרפות: 17 דצמבר 2007, 20:45
דף אישי: הדף האישי של ניקי_Loves_Life*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי ניקי_Loves_Life* »

התאכזבתי היום - קניתי קוקוס חום, כשפתחנו הוא נראה מדהים וטרי טרי, אבל הטעם לא משהו בכלל, לא של קוקוס. גם האנונות היו סופר מורעלות. יש דרך לזהות אנונה מאוד מרוססת? אני מוצאת שהקטנות יותר נקיות.
אלירן_דה_מאיו*
הודעות: 72
הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אלירן_דה_מאיו* »

המממ.. אני לא ממש הטיפוס שינסה להתחבב על אדם לחוץ לשם אגוזי מקדמיה :-) נשמע לי קצת מאיים מדי
יעלפו מהמושב - אם את מעוניינת בכמויות גדולות של מוצרים יבשים, את יכולה לנסות ולהתחבב עם אחת מחנויות הטבע שבאזורך, ולבקש מהם להזמין בשבילך שק מכל סוג שברצונך, ולמכור לך את המוצרים ברווח של 5-10%. אני מאמין שתצליחי למצוא מישהו שיבוא לקראתך.
דרך אגב על-פי ידיעתי, אגוזי המקדמיה של הרצל הם אינם אורגניים, ויש בארץ מגדל אחד של מקדמיה אורגניים באיכות מצויינת, שאת פרטיו אפשר למצוא בדף הנוכחי.

לגבי "פיצוח" האגוזים, לפחות על-פי חוויתי האישית, לאחר ניסיון של סוגי מפצחים ודרכים שונות, אין דרך קלה ופשוטה, נוחה ומהנה יותר מאשר למצוא אבן מלוטשת במידה הנכונה (כזו שאפשר למצוא בכל מקום), ופשוט לדפוק אותה בקליפת האגוז ב-"פינות" הנכונות. (זה תקף לכל סוגי האגוזים בנוסף לשקדים בקליפתם)

בפעם הראשונה, זה הולך קצת פחות טוב והאגוזים נמעכים קצת, אבל כמו בכל דבר חדש בחיים, כך גם כשמתחילים ללמוד לנגן בפסנתר או כל כלי נגינה אחר, ההתחלה קצת מאתגרת, אבל לאחר מספר ניסיונות נעשים רגישים יותר לעוצמה והכיוון שבהם טוב יותר לדפוק, ואז זאת נעשית חוויה פשוטה ומהנה, שמאפשרת לקלף יותר אגוזים במהירות רבה יותר, ובהנאה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

דיברתי עם מירב מקריית אונו היום לאחר שהיא רכשה קוקוס טרי בשוק בפתח תקווה... היא מצאה את העין הרכה ושתתה את המים הטעימים.. שאלה איך לפתוח. - אז ככה: אני יוצא החוצה לרצפה קשה או אבן גדולה - ו"מכדרר" את הקוקוס מכל הכיוונים.. יש לי תיאוריה לא מוכחת שזה משחרר את האגוז איכשהו מהקליפה.. אחרי שנמאס לי לכדרר אני נותן כדרור חזק יותר עד שזה מתפצח ל 4 חלקים לפחות.. עכשיו אני משתמש בגב של כפית (חשוב - בגב) כדי לשחרר את האגוז. במקום לשחרר חתיכות קטנות כל פעם, אני משחרר את זה מכל הכיוונים ואז זה יוצא בחתיכות שלמות.

אני עוד לא מצאתי אבל עכשיו יש לי עוד יותר מוטיבציה לחפש..
אנונימי

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אנונימי »

מה דעתכם על קוקוס מיובש בשקית? בטוח שלא נא - נכון? בטח גם מפוסטר, מחומצן ומכיל sulphites, למרות שלא כותבים על האריזה. אני חולה על קוקוס במתוקים הנאים שאני עושה מדי פעם ושבוע שעבר קניתי אורגני של NOW ועדיין סביר להניח שלא נא :-( הוא פשוט הרבה יותר טוב לי לעיכול מאשר אגוזים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אבדוק בקרוב בשוק לוינסקי (נראה לי יותר איכותי מהכרמל בנושאים האלה)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ניקי, קשה לי לענות לך על שאלתך כי באופן אישי הפסקתי לקנות דברים בשקיות
היה טעים?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

יש קוקוס! ולא סתם.. אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד ("רק" 2 מתוך 7, מעופשים בינתיים - וגם כאן - אחד היה מספיק טוב בשביל עוגה). זהו סוג קטן ואליפטי שמוכרים בכרמיאל... המחיר לא זול - 6 שקל. (הכי זול ששמעתי היה בשוק בירושלים המזרחית - 3 שקל).
הקוקוס מאוד מאוד טעים - ועם המג'ימיקס ה"חדש".. אני פשוט שם חתיכות ענקיות ומעט מאד תמרים - ונותן לו לקצוץ.. הכנתי עוגה ענקית אתמול שהיא 50% קוקוס ליום הולדתו של אחי.

ממליץ בחום על קוקוס טרי.. עדיין עם מודעות גבוהה למחיר הסביבתי של יבוא - אבל זכרו שרוב האגוזים והגרעינים בארץ מגיעים מרחוק מאד גם כן.. מבחינה בריאותית עדיף קוקוס טרי על כל האגוזים האחרים... ומה שבריאותי יותר - בד"כ גם אקולוגי יותר.
אומה_לי*
הודעות: 243
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אומה_לי* »

איפה בכרמיאל?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

הסופר-ירקניה באזור התעשייה - אי אפשר לפספס - זה חדש יחסית ואני חושב שקוראים לזה דהאן.
שימי לב שהקוקוס ללא נקודות שחורות בחוץ או כל סימן אחר של עובש.
בתאבון!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הייתי בשוק לוינסקי ופגשתי את נעה באקראי.
מסתבר שהקוקוס שהגיע השנה לשם היה על הפנים מבחינת הסטטיסטיקה של הגרועים, שהם החליטו לשלוח את כל המשלוחים חזרה.
אומה_לי*
הודעות: 243
הצטרפות: 29 מאי 2006, 21:37

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אומה_לי* »

תודה על המידע.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אוקיי
אז מצאתי היום שני דוכנים בשוק לוינסקי שמוכרים קוקוס טרי. שניהם נמצאים צמודים זה לזה, בקצה השוק ממש קרוב לאלנבי.
אחד מוכר ב8 והשני ב7 (זה רק אני או שזה ממש זול?).
הרבה מוכרים בשוק אמרו לי לא לקנות, כי השנה הסחורה באיכות ירודה לחלוטין, ואולי מכל 10 ייצא לי אחד טוב.

הלכתי לדוכן שמוכר ב7.
בעל החנות, פרסי זקן אותנטי במיוחד, ונראה בריא מאוד!
הסביר לי שאצלו הסחורה טובה כי הוא יודע לבחור אותם. הוא גם הראה לי בצד את ה- "בלאי" של אלה שלדעתו לא טובים, למרות שהוא לא פתח אותם לבדוק (מה שמוכיח שהוא אכן בורר אותם). הוא הציע לי שאם לא יהיה טעים, הוא יחזיר לי את הכסף!
קניתי ממנו 5 קוקוסים ב35 ש"ח. הוא בחר לי אותם אחד אחד, והדגים לי איך הוא בוחר -
הוא בודק קודם שזה מספיק כבד ושיש נוזל בפנים. אח"כ הוא מסתכל על הכתמים שעל הקוקוס, ובוחן אותם - הוא אומר שאם זה מקולקל, אז יהיה איפשהו כתם חשוד כעובש.
אנסה אותם כנראה מחר, ואדווח.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכול על אגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

נשמע כמו רוכל כלבבי.. אם כל ה-5 טובים - אז עלית על משהו מיוחד!
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”