הכנת סושי

תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הכנת סושי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

סושי צמחוני

<אני לא טובה בכמויות...עושה הכול "לפי העין">

חומרים:

דפי אצות נורי לא קלויים או עלים ירוקים גדולים ומוצקים כלשהם (אני אוהבת חסה מסוג ROMAINE)
קאשו לא קלוי
לימון
שום (אצלנו אוכלים שום עם אוכל)
שמן זית
אבוקדו מוצק
ירקות חתוכים לפי המצאי והטעם: גזר, סלק, מלפפון, צנונית, עגבנייה מוצקה, בצל
(אם רוצים להכין ממש סושי, צריך לחתוך למקלות דקים. אם לא, פשוט לחתוך לפרוסות דקות)
כוסברה חתוכה לגבעולים קטנים
מלח, פילפל

אפשר ללוות ברטבים הבאים:
רוטב סויה חי כמו "מאמה שויו"
חומץ שזיפים חי
ווסאבי

אופן ההכנה:

משרים את הקאשו לשעה שעתיים במים נקיים. מנקזים, מייבשים על מגבת, וטוחנים לגרגרים גסים.
מערבבים את הקאשו + שום כתוש + מעט מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל, ומניחים בצד לנוח קצת.

חותכים את הירקות
חוצים את האבוקדו לשניים, מוציאים את התוכן בכף. מניחים הפוך על צלחת, חותכים לפרוסות דקות ומוסיפים מעט מיץ לימון כדי שלא ישחיר.

עכשיו אפשר לגלגל סושי ממש על פי כללי הטקס. כשעשיתי ממש סושי זה נראה יפה יותר, אבל זו המון עבודה, ודפי הנורי נרטבו ואיבדו את הפריכות.
אם מגלגלים סושי, מניחים לאורך השליש התחתון של הדף ובערך שני ס"מ מהקצה רצועה צרה של המרכיבים:
כפית גדושה של תערובת הקאשו
רצועות של הירקות מונחות לאורך
פרוסות אבוקדו מונחות לאורך
גבעולי כוסברה
מרטיבים בקצת מים את הסנטימטר העליון של הדף
מגלגלים, מחכים מעט כדי ש "יידבק" (אפשר גם להפעיל מעט לחץ על הגליל) וחותכים כל גליל ל-4-5 מקטעים שווים. מניחים על צלחת ומגישים עם הרטבים.

או שמכינים קונוסים. לדעתי זה עדיף כי זה גם יותר קל וגם יותר טעים (אבל פחות דאווין).
במקרה כזה פשוט שמים כל אחד מהמרכיבים על צלחת לחוד, ומגישים לשולחן.

כל סועד שם בערמה, קרוב לאחת הפינות של דף נורי (או באמצע עלה גדול של ירק עלי):
כפית גדושה של תערובת הקאשו
את הירקות החתוכים
פרוסת אבוקדו
גבעול קטן של כוסברה

מגלגלים לקונוס ואוכלים מייד. אפשר לטבול ברטבים דלעיל, אבל לדעתי זה טעים גם בלי.
צריך מגבות או מפיות כי מתלכלכים (-:

בתאבון!
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

הכנת סושי

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

וואי, הסושי נשמע סוף הדרך!
אנונימי

הכנת סושי

שליחה על ידי אנונימי »

מה דעתך על הקשיו הטחון המוכן?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הכנת סושי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

זה עניין של טעם. אני אישית אוהבת שעדיין יש גרגרים גסים ולא אבקה דקה.
אגב, עשיתי אותו סושי עם קמח שקדים, ויצא אחלה. זה כמובן הרבה יותר יקר.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת סושי

שליחה על ידי with_passion* »

תודה על המתכון לסושי (גלילי נורי?). אם רוצים משהו זול טעים ולבן וקליל יותר מאגוזים לסושי - אפשר לקחת כרובית ולגרוס עם פומפיה או מעבד מזון, להוסיף כף שמן זית, כף חומץ (חי) וכף נוזל ממתיק (כמו המים בהם הושרו פירות יבשים או תמרים בבלנדר עם קצת מים), וגם 3-6 כפות פשתן זהוב טחון (זה הדבק). זה יוצא משהו דומה במרכם וטעם לאורז סושי לבן ודביק וחמוץ מתקתק.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

הכנת סושי

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הכרובית - רעיון גדול! קניתי וינוסה בהקדם.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת סושי

שליחה על ידי with_passion* »

היום הכנו סושי טבעונאי משהו חבל על הזמן..
המתכון:
במעבד מזון: ראש כרובית, 3 תמרים, 3 כפות חומץ, 3 כפות שמן זית, רבע אגודל זנגוויל טרי.
לערבב למרקם אחיד.
לפזר שכבה על נייר נורי ואז הוספנו מלפפון, פלפל אדום, אבוקדו, וגזר - הכל חתוך דק וארוך. לגלגל ולחתוך.

תמונה של מה שיצא:

raw]+ sushi[/po].jpg

תמונה של מתכון אחר בו משתמשים באגוזים מושרים במקום כרובית:

+
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת סושי

שליחה על ידי with_passion* »

עוד תמונה.. הפעם ערבבתי עם הכרובית קצת פקאנים ופשתן זהב - גם שיהיה קצת יבש יותר וגם דביק יותר - כמו אורז.

+
מיכל_אמא_של_ליאור*
הודעות: 401
הצטרפות: 18 ספטמבר 2003, 12:14
דף אישי: הדף האישי של מיכל_אמא_של_ליאור*

הכנת סושי

שליחה על ידי מיכל_אמא_של_ליאור* »

פשוט אופק ,
נפלא ! נתת לי רעיון !
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

הכנת סושי

שליחה על ידי שרה_ק* »

I got an idea to make a fish taste - using fresh shitake mushrooms in the place of the fish! it tastes sooo gooood
יערת_דבש*
הודעות: 2056
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

הכנת סושי

שליחה על ידי יערת_דבש* »

תגידו, למה אין אורז בסושי כזה?
רוזנה*
הודעות: 3
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 18:02

הכנת סושי

שליחה על ידי רוזנה* »

יש לי שאלה: האצות שמהן עשויים דפי הנורי, לא עברו ייבוש בחום בתהליך הכנתם?
תודה מראש :)
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

הכנת סושי

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

בדקתי את העניין ביפן ורוב האצות נורי שנמכרות בחנויות לא מיובשות באופן טבעי בשמש. המוכרת בחנות טבע אפילו לא ידעה על מה אני מדברת...אבל היא בדקה את העניין בשבילי וכן ניתן להשיג (ביפן)אבל די יקר (הרבה יותר מהרגילות). ממה שראיתי בארץ (נכון ללפני שנה) אין בארץ נורי שמיובש באופן טבעי, יש כמה סוגים בחנויות, יש זול יותר ויש איכותי ויקר יותר אבל שני הסוגים לא עברו יבוש בשמש אלא חימום תעשייתי.p-:
לא הבנתי בדיוק את התהליך שהאצות עוברות (כל האצות, לא רק הנורי) (הסבירו לי ביפנית...) אבל זה מיובש באופן תעשייתי , סוג של קרינה...לא מומלץ באופן כללי...(לדעתי). אפשר לבדוק עם חברת "טעם טבע "שמיבאת לארץ מוצרים מקרוביוטיים של חברת מיטוקו ומוסו.
אולי תמי גלילי תדע להסביר יותר...
רוזנה*
הודעות: 3
הצטרפות: 20 פברואר 2004, 18:02

הכנת סושי

שליחה על ידי רוזנה* »

טליה טקאוקה - תודה על התשובה
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

הכנת סושי

שליחה על ידי אלמונית* »

סושי טבעונאי שהוכן לליל הסדר, ע"פ המתכון של witt passion היה טעים מאד. הכנה פשוטה. רק צריך לדעת לגלגל.

+
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

הכנת סושי

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אילתור מהיר (עד שהקטן מתעורר) לסושינא:
על עלי מנגולד מרחתי ממרח טחינה ופסטו פטרוזיליה, עליהם הנחתי ירקות (מלפפון, קישוא, בצל ירוק, עלי רוקט) וטופו וגילגלתי.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הודעות: 577
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

הכנת סושי

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אני דווקא ניסיתי לפני כמה זמן את המתכון עם הכרובית וממש לא אהבתי... כרובית חיה זה פשוט לא כיף.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת סושי

שליחה על ידי with_passion* »

קיזי - מצליבים משובטים לא עושים את זה לכולם.. ממליץ לנסות שורש פטרוזיליה מגורד או גזר מגורד ואם עדיין לא עושה את זה.. אז ללכת על חמניות קלופות מושרות וגרוסות (קל).. ואם עדיין.. אז תמיד יש אגוזים מושרים גרוסים.. בתאבון.
שי_ד*
הודעות: 3
הצטרפות: 31 מאי 2008, 12:47

הכנת סושי

שליחה על ידי שי_ד* »

חיפשתי אצות לא קלויות, אבל לא כתוב עליהן, ובחנות טבע אמרו לי שהאצות מסוג נורי, אלה שמיועדות לסושי, הן מעובדות ולא RAW אז לקחתי את הסוג שאמרו שהוא RAW אבל זו היתה טעות כי התברר שזה הרבה יותר יקר, פי שלוש, ומקבלים כמות קטנה יותר, ודי קשה להכין מזה סושי...
אז לא שזה חשוב להכין סושי ולא שחשוב שיהיו אצות, אבל בכל זאת אם מישהו כאן יודע איך יודעים שהאצות נורי שבמתכון כאן הן לא קלויות אשמח לדעת. תודה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

הכנת סושי

שליחה על ידי with_passion* »

אהלן שי - עוד לא מצאתי נייר נורי איכותי בארץ. מכיוון שכל האצות גם ככה מיובאות - אין לי בעייה עם יבוא אישי..
להלן קישור לחנות מכוונת שמוכרת מגוון של האצות הכי טובות שאני מכיר, כולל נייר נורי אורגני ונא באיכות מאד גבוהה ובמחיר דומה לסוג ג' שיש בארץ.. בחבילה של 100 יש גם חסכון אקולוגי. הם שולחים לארץ או שתשלח לקרוב שיביא לך. (באותה הזדמנות ממליץ להוסיף אצות אחרות.. מאד טעימות - בזול יש קלפ ופתיתי דולסה)

להזמנת אצות נאות (גם נייר נורי) באיכות מקסימלית מומלץ מאד לבדוק את Maine Coast Sea Vegetables
סושיונרית*
הודעות: 1
הצטרפות: 10 יוני 2009, 12:47

הכנת סושי

שליחה על ידי סושיונרית* »

למה שם הדף לא מעיד שמדובר בסושי ש{{}}כל מרכיביו לא מבושלים (ולא רק הדג ;-))?
שליחת תגובה

חזור אל “תעשיית המין”