הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

שלום לכולם,
אני רוצה להקדיש דף מיוחד לנושא ההפרדה בין האם לתינוק לאחר הלידה.
אני יודעת שנושא הביות נידון בדפים שונים, אבל התקשתי למצוא את המידע שאני מחפשת בין שלל הדיונים (החשובים לכשעצמם) על אפידורל, מוניטורים, חיסונים ושאר עניינים.
אני בתחילת חודש שביעי, נכון לעכשיו אני מתכננת ללדת בבית חולים (לידה ראשונה). יש דבר אחד שאני יודעת בוודאות - אני לא מוכנה שיפרידו ביני לבין תינוקי, לא מיד לאחר הלידה לצורך בדיקות, שקילות וכדומה (שיעשו את זה בנוכחותי) ובטח לא שישהה בתינוקיה.
האפשרויות המוכרות לי הן שחרור מוקדם מיד לאחר הלידה וביות מלא.
יש לי הרבה שאלות:
  1. שחרור מוקדם - כיצד זה מתבצע? האם כדאי להודיע על כוונתי מראש? מה יכול למנוע ממני להשתחרר מיד אחרי הלידה (בתקווה שהלידה תעבור ללא סיבוכים לתינוק ולי)? אשמח לשמוע סיפורים על קשיים או הצלחות בעניין הזה על מנת שאוכל להתכונן.
  2. ביות - באילו בתי חולים יש ביות מלא, אבל באמת מלא? - כלומר, שלא מפרידים בין האם לתינוק בכלל בשום שלב? אני גרה בירושלים, אבל אשמח לשמוע גם על בתי חולים באיזורים אחרים. האם יש אפשרות להשיג ביות מלא בבתי חולים שרשמית לא מציעים אפשרות זו? כלומר לסרב בכל תוקף למסור את התינוק לתינוקיה? אשמח לשמוע מידע וחוויות בנושא.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

רציתי שהדף יקרא "לא בלי בתי/בני" - מישהו יודע למה זה יצא בלי ה"קו נטוי" ואיך משנים את הכותרת כך שזה יהיה מובן? וגם, איך מוסיפים את הדף למדור לידה? אני חדשה בעניין...
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

ברוכה הבאה טליה.
אני חושבת שכדי לצאת אחרי הלידה את פשוט צריכה להודיע שאת יוצאת, וודאי ירצו להחתים אותך שזה "על אחריותך". סיכוי סביר שינסו להפחיד אותך שזה מסוכן.
רעיון: הכיני "חבר טלפוני" אמין.
מאחר ואין לדעת באיזה מצב בדיוק תהיו אחרי הלידה, ותרצי להפעיל שיקול דעת נקי מהכסת"ח של בית החולים, אז בכל תהייה התלבטות והפעלת לחץ שמתעוררים, שיהיה לך עם מי להתייעץ מחוץ לבית החולים, רצוי כמובן מישהו שמבין. בקשי שהות לחשוב, והתקשרי למי שאת יכולה כדי להתייעץ.
ובקשר לתינוק שיוולד- לדרוש לא להפריד אותו ואם יש לכם אפשרות, אז לא להוריד אותו מהידיים. . זה לא חייב להיות הידיים שלך, זה יכול להיות של מי שמלווה אותך.

סתם סיפור: הסכמנו לשהות בצינוקייה עד שנגמור עם הניירת לשחרור המוקדם. אחרי כמה שעות יחד הלכתי לנוח ובעלי נשאר איתה חמש שעות עד הבוקר. אז בא הרופא של ביקור הבוקר, והסביר לבעלי בנימוס שמתוך כבוד לשאר התינוקות והאמהות במחלקה, הבדיקה והשיחה בין הרופאים על תינוקות אחרים לא יכולה להתבצע בנוכחות אדם זר. הוא המליץ בחום לא להסתובב עם התינוקת בת הכמה שעות במסדרונות, ושאם היא ישנה במנוחה בעריסה עדיף לא להפריע לה. סוכם שבתינוקת שלנו לא נוגעים, כי אנחנו מתנגדים לבדיקה לא בנוכחותינו, והרופא הבין עניין והיה ממש חביב. רבע שעה. הוא אמר. רבע שעה ואני בחוץ. אתה יכול לחכות כאן מעבר לדלת. זו פשוט שמירה על פרטיות, אתה מבין.
עברה רבע שעה בערך, הרופא יצא ואנחנו ממש נהדפנו על ידי האחות, הדלת לצינוקייה נטרקה, ננעלה! זה נשמע מוזר עכשיו שאני כותבת שהנחנו לזה לקרות אבל הכל קרה נורא מהר ולא היינו מוכנים אליי קרב.
נשארנו עם זמזם. את לוחצת, לא עונים, בסוף עונים בצעקה מבפנים , "לא להפריע עכשיו אנחנו עסוקים תבואו בצהריים"
זה לא לקח הרבה זמן (עשר דקות נוספות? בכי והיסטריה ליד הדלפק עם כל המבקרים סידרו דברים מהר) אבל היה סיוט. התינוקת אמנם ישנה במתיקות כל הזמן הזה אבל הייתי מוותרת על הקטע.
מסקנה: לא לעזוב אותו לשנייה ולא להאמין להם.

שימי לב: אם מסיבה כלשהי תקחי אנטיביוטיקה במהלך הלידה, ייתכן שיגידו לך אחרי הלידה שהתינוק צריך להתאשפז לארבעה ימים עם עירוי אנטיביוטיקה לוריד והנקה בשעות המקובלות. למה? כי אם התפתח זיהום, אי אפשר לראות אותו בבדיקות הדם של התינוק כי הן מושפעות מהאנטיביוטיקה שאת לקחת. ולכן, ליתר בטחון, מתיחסים אליו כאל תינוק שהתפתח אצלו זיהום. (וזה פשוט מדהים שהם לא אומרים לך את זה קודם למתן האנטיביוטיקה!)
זה היה קשה מאד לעמוד בשטף המפחיד הזה של סטטיסטיקות ואיומים, ואני מודה שעזבתי את בית החולים בלב כבד, למרות, אבל רק בזכות, המלצה של רופא מחוץ לבית החולים לקחת את הרגליים ולעוף משם.
אני ממש מתנצלת על הדיווח הלא מעודד.

האם יש אפשרות להשיג ביות מלא בבתי חולים שרשמית לא מציעים אפשרות זו? כלומר לסרב בכל תוקף למסור את התינוק לתינוקיה? כמובן שמותר לך לסרב, אבל אז, בעצם אין לך איפה לשהות איתו עד לגמר הפרוצדורה. (אולי יכולנו לשבת במסדרון אבל זה היה מאד לא סימפטי.) ולצינוקייה הובילו אותנו כ"תחנה הבאה" ואנחנו...הובלנו (היינו בטוחים שהולכים לחדר עם מיטה והלכנו בשמחה.)

לא בטוח שתרצו ישר לפרוץ החוצה מבית החולים ולדהור הלאה. אני רציתי, אחרי שלוש שעות שהייתי איתה, רק לישון, לא לצאת החוצה לחושך לקור ולהתחיל לנסוע.
בעלי ישב בתוך הצינוקייה חמש שעות איתה על הידיים עד הבוקר, סרב לצאת למרות שניסו לשכנע אותו כל התורנים למינהם.. זה נראה המקום הכי סביר להמתין בו כי אף אחד לא מסתובב שם ויחסית נקי ומחומם, ולשם בעצם מובילים אותך ו כשאת מבולבלת ונרגשת אחרי לידה את לא בנוייה לויכוחים, להיפך, רוצה שיובילו אותך.
אז רק דעו שגם שם, אם תחליטו לחכות איתו שם קצת עד שתתארגנו פיזית ונפשית לנסוע, אי אפשר להכריח אתכם להפרד ממנו. רק לשכנע אתכם.
(מתנצלת שוב על הסיפור הלא נעים. את ביקשת (-: )
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

למיטב ידיעתי אין אף בית חולים בו ההפרדה אחרי הלידה אינה דבר בשגרה. יש בתי חולים שירשו לאב להיות עם התינוק בתינוקיה עד שבודק אותו רופא. לוקח 2-6 שעות. יש בתי חולים שירשו ליולדת להישאר שעתיים החדר לידה עם התינוק - אם אין לחץ על חדרי לידה. כלומר - אם ילדת ביום עמוס - גם אם בדרך כלל הם מרשים - הם לא ירשו לך להישאר יותר מחצי שעה עם התינוק. האמא מובלת למחלקת יולדות והתינוק למחלקת ילודים.
זה די פשוט להרים כמה טלפונים לבתי החולים שבסביבתך. כמה יש 2-3 ? תלכי לסיור ותשאלי אותם בדיוק את השאלות האלה.

גם אם בית חולים מצהיר שהוא "ביות מלא", הוא לא מתכוון לשעות האלה אחרי הלידה.

אם הנושא חשוב לך, אני ממליצה לך ללדת בבית.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אם הנושא חשוב לך, אני ממליצה לך ללדת בבית.
טרה, ומה יעשו אם היא תתעקש? יקחו לה אותו בכוח מהידיים?
במקרה שלנו ההפרדה התרחשה כי הסכמנו. במבט לאחור, היה צריך לצאת עם התינוקת ולחכות שהרופא יסיים. וכך לא היתה הפרדה כלל.
אגב, (שוב, סיפורים לא נעימים...) בלידה הראשונה לקחו אותה מיד אחרי הלידה "רק" לשעתיים. אחר כך, באיחור, למדתי שהשעתיים הראשונות האלה גוף אל גוף הן קריטיות להצלחת ההנקה לאורך זמן.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

קראת את השרשור הארוך הזה
הנה תמצית חוק זכויות החולה

מה שיש לי לומר זה ככה:
  • הילד שנולד שלך. נסי לזכור זאת.
  • הילד שנולד שלך. האחות חושבת אחרת, תצטרכי להזכיר גם לה.
  • הילד שנולד שלך. כשהוא יהיה בן 3, את לא תעלי בדעתך שילך לרופא בלעדייך. אחרי הלידה הוא קצת יותר קטן מזה.
מה שאני כותבת נשמע מטומטם. כאילו - מה, את לא יודעת את זה? הענין הוא שכשאנחנו שם, בבית החולים, אנחנו מרגישים אורחים במתחם שלהם, ולכן שוכחים את העקרונות שלנו לטובת "נימוס של אורחים" שכולל בקשת רשות לעשות דברים שבביתנו היינו עושים בלי לחשוב פעמיים.
מביך אותי להזכר בעצמי במקום ההוא, אבל זה כנראה נורמלי /-:
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טרה, ומה יעשו אם היא תתעקש? יקחו לה אותו בכוח מהידיים?

לא. לא יקחו לה.
אם היא תצליח להיות אסרטיבית.
ברגע האמת, זה די קשה. את יודעת איך זה כשמפעילים עליך לחץ ממסדי כשאת בטריטוריה שלהם. יש כאלה שמצליחים לעמוד על שלהם, אבל זה קשה!

אבל למה אשה שזה עתה ילדה, אחרי X שעות של צירים ואי שינה ועייפות ותפרים צריכה לריב עם הצוות הרפואי? להתווכח? להתעמת? להיגרר על כסא גלגלים במסדרונות בית החולים המוארים בניאון למחלקה?

לא יותר הגיוני שתשכב במיטה הזוגית הנעימה שלה עם בעלה והתינוק, מחייכת מאוזן לאוזן ותלך לישון בנחת?
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

יש כאלה שמצליחים לעמוד על שלהם, אבל זה קשה!
לכן חייבים לקחת דולה טובה. והדולה הטובה תחזק את המלווה.
וגם, לשמוע סיפורים של אחרים. להיות מוכנים ולדעת לקראת מה באים. ולא להתבייש "להתנהג לא יפה".
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

עברה רבע שעה בערך, הרופא יצא ואנחנו ממש נהדפנו על ידי האחות, הדלת לצינוקייה נטרקה, ננעלה!
אוי ענת, נשמע נורא. פשוט נורא. :-(

אני ילדתי ב"ליס".
יש שם ביות "מלא", לכן הלכתי לשם.
באתי ללידה מצוידת בטונות אסרטיביות, תוכניות לידה מפה עד להודעה חדשה מודפסות ב-15 עותקים, וכן תוכנית עבור הילודה (התינוקת) שם נרשם בענק, לא לתמ"ל, לא למוצץ וכו' וכו'. לכאורה עבודת הכנה לא רעה לקראת לידה ביתחולימית.

הלידה שלי היתה ארוכה. בתי היתה בתעלת הלידה 4 (!) שעות. בסוף, ברגע האחרון לפני שהעבירו אותי לניתוח, הצליחו ב-"וואקום עדין" להוציא את בתי (למרות המרכאות, הוא באמת היה עדין, זה לקח חצי דקה, ללא כל סימן על ראשה של בתי) .
היא יצאה עם ציון אפגר 8 (חבל טבור סביב הצוואר, מעט תשושה). תוך דקה הוא עלה ל-9, שזה אומר שהמצב תקין. לכאורה, עכשיו אפשר היה לתת לי אותה, ולהשאיר אותה איתי כשעה וחצי (כמו שהם מבטיחים בסיור) ושאני אנסה להניק אותה וכו'. א-ממה, הרופא ילדים (שהזעיקו בזמן הלידה לחדר) רצה שהיא תהיה בהשגחה. האמת שאפשר להבין.
אז הראו לי אותה ל- חמש שניות, ואני לא מגזימה, חמש שניות ראיתי את בתי, לא החזקתי, לא אמרתי שלום, אני בקושי זוכרת איך היא נראתה באותו רגע... ואני להניק רציתי...
אז היא הלכה לשלוש שעות לצינוקיה יחד עם אבא שלה, שלא מש מהקופסא השקופה (למורת רוחם), כשהוא רוכן מעליה, נוגע בה ונושם עליה כדי שהיא תרגיש אותו (כמובן שהחמוד לא העלה על דעתו שהוא יכול פשוט להרים אותה...).
כך נראו השלוש שעות הראשונות שלה. בלי אמא בתמונה לרגע.
סיכום:
היא לא היתה בלעדינו לרגע.
גם לא כשרצו אותה לביקור רופאים (הם מבקשים להשאיר אותה שם לשעה-שעתיים). תמיד הייתי אני איתה, תמיד היא הייתה על הידיים, למעט בזמן בדיקת הרופא (ולא שהם לא רצו שהיא תשכב מראש בקופסא גם אם זה אומר חצי שעה לשכב סתם. לא הסכמתי אף פעם. אמרתי להם שבבדיקה היא תשכב ועד הבדיקה, היא כאן עלי).

בלילה היא ישנה איתי במיטה. האחיות היו מגיעות לבדוק שאנחנו לא ישנות יחד (הכסת"ח הביתחולימי). אני תמיד דאגתי מיד ללבוש על פני הבעה וטון של: מה? אה, אני ערה, אני פשוט מניקה (עם חיוך). והן היו מניחות לי.

אז מה הייתי עושה אחרת?
  • הלוואי שהייתי מסיימת לקרוא את עקרון הרצף לפני הלידה. שם מסופר על ההטבעה ועל החשיבות שלה ליולדת. ואז, כשהיו רוצים לקחת אותה להשגחה (ואני מדגישה: השגחה, לא הליך רפואי כלשהו) הייתי מבקשת כמה דקות איתה. כמה דקות גוף אל גוף. הייתי מתעקשת. אני לא העלתי על דעתי לבקש! ו
אז הייתי חוסכת מעצמי את העצב - תחושת האבל (שלא ידעתי אז לקרוא לה בשם הזה) שהייתה מנת חלקי אח"כ.
  • לוקחת דולה. שמישהו ידאג לאינטרסים שלי. כי לא רק אני הייתי אפופה אחרי הלידה. גם בעלי היא תשוש, נרגש ונסער. צריך מישהו שפוי בסיטואציה.
חשוב להתכונן מראש שגם אם יש ביות מלא, אז עדיין יש להם כל מיני שעות ביממה שהם רוצים את התינוק שם. החלפת משמרות של האחיות בצינוקיה למשל. נדרשת אסרטיביות רבה כדי לדאוג שהתינוק ישאר צמוד לאמא או לאבא.
(למדנו שאפשר גם לא להגיע לאותה החלפת משמרות. אם הם רוצים, שיבואו לספור אותה אצלי בחדר).

בכלל הנושא של הביות הוא מאוד מוזר. זה נראה כאילו הצוות לא ממש הפנים מה זה ולמה זה טוב. העיקר שמבחינה שיווקית הביתחולים מצהיר "יש לנו ביות מלא". מבחינתי בשטח, לא היה לזה גיבוי לא בגישה של הצוות ולא בהיערכות של הביתחולים לנושא.

מסקנה אישית שלי:
אינשאללה בפעם הבאה בבית.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לא יותר הגיוני שתשכב במיטה הזוגית הנעימה שלה עם בעלה והתינוק, מחייכת מאוזן לאוזן ותלך לישון בנחת?
הגיוני מאוד.
אבל טליה רוצה ללדת בבית חולים. זכותה.
טליה - למה, בעצם?
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

אבל טליה רוצה ללדת בבית חולים. זכותה.
כן.

רציתי רק להוסיף שאז לא הרגשתי בשלה ללדת בבית. מכל מיני סיבות.
אני רוצה לקוות שעד הפעם הבאה אהיה כבר בשלה. אבל גם זה לא בטוח...
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז היא הלכה לשלוש שעות לצינוקיה יחד עם אבא שלה
והם השגיחו עליה, כאילו? מה זה ה"תחת השגחה" הזה?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל טליה רוצה ללדת בבית חולים. זכותה.
ברור שזכותה!
אבל זכותה גם לשנות את דעתה ;-)
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

והם השגיחו עליה, כאילו? מה זה ה"תחת השגחה" הזה?
ברור שלא היה שם כלום.
כלומר גם ככה הם לוקחים למתן חיסונים (לא נתנו) שטיפה (לא הסכמנו) וכאלה. רק שבדרך כלל זה נעשה אחרי שהתינוק בילה עם אימו. כאן... זה פשוט התפספס. מן דבר שכזה. מאוד יכול להיות שאם הייתי מבקשת להשאיר אותה איתי כמה דקות (והרופא ילדים היה נשאר בסביבה נגיד) - הם היו מסכימים! אבל מי העלה על דעתו לבקש???
זה אפרופו ולא להתבייש "להתנהג לא יפה".

< אצלי אחרי לידה של 28 שעות נגמרת האסרטיביות. גם אם היה אפידורל בדרך. >
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

בעצם - יש לי מה להגיד על זה.

אחד הייתרונות הכי גדולים, מבחינתי, ללידת הבית היא שהייתי בבית שלי - אני והתינוקת שלי ובעלי והילדים שלי (וגם אמא שלי והמילדת, אבל שתיהן רק עזרו וגם לא הפריעו).
שעה וחצי מתום הלידה הייתי באמבטיה שלי, מדברת בטלפון שלי עם אבא שלי, בתי עטופה בחולצה שלי בידיים של אבא שלה (עד אז היתה רק בידיים שלי).
ואחר כך ישבתי על המיטה שלי, עם אוכל שאני אוהבת (כמה קל לחתוך תפוח לפלחים בבית. כמה זה בלתי אפשרי בבית החולים), ערומה.
וגם המילדת בדקה אותי כשהיה לי נוח.
וגם לא שקלו את הילדה (אני לא מדברת על פולשנים אחרים).
ולא הייתי צריכה (אני או בעלי בשמי כשהוא עוזב אותי בשביל זה) לחפש את הרופא שמבקשים ממנו רשות ללכת הביתה (ולהסביר, ולהתחנן, ולבכות, ולהתחנף, ולהקשיב, ולענות, ולתויג, ולחכות).
ולא הייתי צריכה לשים את הדבר הפצפון הזה בתוך כסא פלסטיק קשיח של אוטו.
ולא הייתי צריכה לצאת לרחוב, ולהראות כמו שאמורים להראות ברחוב.

טוב. יש עוד רשימה ארוכה מאוד. הבנת את הפרינציפ.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

טליה, שמתי לב שהמאסטריות של העריכה באתר מסתובבות פה ולא משנות את השם...כנראה אוהבים אותו ככה (-:
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

תודה לכל מי ששיתפה בסיפורה האישי, גם אם הוא לא נעים... זה בדיוק מה שרציתי, הרי לדברים הנעימים לא ממש צריך להתכונן...

מהברורים שערכתי אין בירושלים אף בית חולים שמאפשר ביות מלא. אם הכל ילך כמו שצריך אני לא אשהה בבית החולים מעבר למינימום האפשרי. אבל על מנת להתכונן למצבים ה"אפורים" מאוד עוזר לשמוע חוויות של אחרים. אז שוב, תודה.

לצערי, התיאורים שלכן אישרו את חששותי. אני צריכה עוד לחשוב איך אנחנו מתמודדים עם העניין. פרידה מהתינוק לא באה בחשבון מבחינתי. לידה בבית? אולי...

למה אני מתכננת ללדת בבית חולים?
  • אני משערת שהסיבה העיקרית היא בטיחות. אני יודעת שבהרבה מקרים סיבוכי הלידה נובעים מהתערבויות מיותרות או סף היסטריה נמוך של הצוות המטפל, אבל יש גם מצבי חירום אמיתיים והכי הכי חשוב לי שהתינוק ואני נצא בריאים מהלידה כי זה בעצם העיקר.
  • יש מיילדת שאני מקורבת אליה וסומכת עליה שעובדת בבית חולים, כך שכל נושא ההתערבויות המיותרות בזמן הלידה פתור מבחינתי. הבעיה היא ברגע שיוצאים מחדר הלידה...
  • אני מתכננת ללדת ללא אפידורל, אבל אם הכאב יהיה בלתי אפשרי - אז אולי כן... זה לא מקודש מבחינתי (עוד לא עברתי לידה ואני לא יודעת איך זה יהיה בשבילי). פרידה מהתינוק - בשום אופן לא.
אשמח לעוד סיפורים, מידע ועצות.
אמא_ל_5*
הודעות: 871
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

לדעתי מה שחשוב זה בן זוג, או מלווה אחר בלידה, מאד אסרטיבי. אשה לאחר לידה היא לא במיטבה, וגם מוגבלת פיזית. לאחרונה שמעתי על זוג שילדו בליס, ופשוט לא נתנו שיקחו את התינוקת לאחר הלידה. היא היתה עם האמא ולא ינקה מיד. לאחר 8 שעות, בהן לא נתנו שיקחו אותה, היא התחילה לינוק.
נראה לי שכדאי להגיד לצוות בחדר לידה מהרגע שמגיעים שלא תסכימו להפרד מהתינוק/ת. ואם יש צורך בהתערבות דחופה כלשהי - אבא הולך איתה. אין מצב שהיא בלעדיכם. שידעו כבר מההתחלה מה צפוי להם, ויתרגלו לרעיון. גם בינכם (את ובן זוגך) סכמו מה בדיוק אתם רוצים לעשות, גם אם יש חריגה מהתכנית המקורית. כלומר - צריך לקחת בחשבון שלידה עלולה בכל זאת להגמר למשל בניתוח קיסרי וכד', שמקשה על יציאה מבית החולים תוך כמה שעות. חשוב לדעת מה אפשר לעשות לאחר ניתוח קיסרי - כמו למשל שאין כל סיבה בעולם לא להניק את התינוק תוך שעות ספורות מהלידה, ולא למחרת. אבל נדרש שמישהו יביא את התינוק אלייך לאחר הניתוח ויעזור לך להצמיד אותו.
מבחינה רפואית באמת אין כל הצדקה להפרדת התינוק מהאמא לאחר לידה רגילה, וכך מקובל במקומות שונים בעולם - התינוק עם אמא שלו מרגע הלידה ועד לשחרור מבית החולים. הפרדה נובעת מנהלים של בית החולים, לא מצורך רפואי.
אבל כדאי בכל זאת לחשוב גם על מצבים מורכבים יותר, כי יש מצבים שתינוק באמת זקוק להשגחה או טיפול מיוחדים. ואין אפשרות מעשית שאבא יבלה 24 שעות ביממה ליד התינוק, אם אמא לא במצב תפקוד. לחשוב על גיוס קרובים נוספים.
כמו שגילה אמרה - הרי בגיל שלוש לא היה מעלה אף אחד בדעתו שתעזבו ילד לבד בבית החולים, ולכן גם בגיל יום אין לצפות שתעשו זאת.
שוב ושוב תזכירו לצוות שזהו התינוק שלכם - לא שלהם...
שיהיה בהצלחה, בקלות ובלי כל צורך להלחם!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

ההערה של ענת שברה אותי.
אני מקוה, טליה, שהשם החדש טוב בעיניך.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

תודה גילה :-)
זה אומנם פחות דומה לשם הסרט, אבל זה בסדר גמור.

<טליה לא ראתה את הסרט, כי היא לא אוהבת מלודרמות אמריקאיות, אבל לא מהססת לגייס קצת מלודרמטיות כשצריך>
פרי_האהבה*
הודעות: 49
הצטרפות: 11 יולי 2004, 21:28
דף אישי: הדף האישי של פרי_האהבה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי פרי_האהבה* »

ואני רוצה לספר את סיפורי-שאולי יטע בך טיפונת אופטימיות.

אני ילדתי בליס, ולמרות שרציתי לידה טבעית, אחרי 53 שעות של צירים ופתיחה 4 שלא התקדמה, "נשברתי" ולקחתי אפידורל.
במקרה שלי, זה היה הצעד הנכון ואחרי 3 שעות ילדתי.
למרות הצירים והאנדורפינים, הייתי מפוקסת לגמרי וכך גם אישי היקר.
הילדה "נורתה" החוצה אחרי 3 לחיצות, מיד ביקשתי שיניחו אותה עלי והוריתי לא לחתוך את חבל הטבור עד שיפסיק לפעום.
הפצפונה שלי הייתה עלי וינקה תוך זמן קצר.
אחרי חצי שעה באה האחות המאספת של התינוקיה לקחת אותה, אמרתי "לא" וש"הבטיחו לנו שעתיים". הלכה.
היינו איתה שעתיים בחדר הלידה בליטופים אינסופיים.
אחרי שעתיים ב-2 הגיע המאסף שוב, מיד דיקלמתי, בלי הפטיטיס B, בלי שטיפה, רק ויטמין K ומשחת עיניים, לא מוצץ, הנקה בלבד.

אבא שלה ליווה אותה ואותי לקחו למחלקה.
ישבתי על המיטה וחיכיתי להם. ב-3 בלילה אישי היקר הביא אותה אלי, והשעה הזו הייתה השעה היחידה בה נפרדנו.
היא הייתה לצידי כל הזמן, כעבור 4 שעות...כבר בוקר...הלכנו לבדיקת רופא.
האחות משכה את העריסה, אמרה "תחזרו בצהריים" וסגרה את הוילון. הסתכלנו אחד על השני, ובעלי בהינף יד חד פתח את הוילון ואמר "סליחה, לכל נבדק יש זכות למלווה, אני המלווה !".
היא הבינה שאין מה להתווכח, החזירה את העריסה וחיכינו שלושתנו יחד לבדיקת הרופא.

לאחר מכן, הייתה תוצאה חשודה בבדיקת הדם והיו צריכים לקחת דם מהוריד.
הלכנו לרופאה והיא ביקשה שאחכה בחוץ.שאלתי "למה?", ענתה "בדר"כ אנחנו לא עושים בדיקות דם ליד ההורים", עניתי-"אז אני יוצאת מהכלל". שתקה. נשארתי. הייתי לצד הבת שלי, לנחמה.

בחילופי המשמרות ביקשו שאביא אותה לתינוקיה.
עניתי-בשעות האלו אני ישנה. אז באו לספור אותה בחדר שלי.

בשורה תחתונה-תתכונני ותהיי אסרטיביות.
מגיע לך ומגיע לילד/ה שלך.

בהצלחה.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אם_פי_3* »

_למה אני מתכננת ללדת בבית חולים?

אני משערת שהסיבה העיקרית היא בטיחות. אני יודעת שבהרבה מקרים סיבוכי הלידה נובעים מהתערבויות מיותרות או סף היסטריה נמוך של הצוות המטפל, אבל יש גם מצבי חירום אמיתיים והכי הכי חשוב לי שהתינוק ואני נצא בריאים מהלידה כי זה בעצם העיקר.
יש מיילדת שאני מקורבת אליה וסומכת עליה שעובדת בבית חולים, כך שכל נושא ההתערבויות המיותרות בזמן הלידה פתור מבחינתי. הבעיה היא ברגע שיוצאים מחדר הלידה...
אני מתכננת ללדת ללא אפידורל, אבל אם הכאב יהיה בלתי אפשרי - אז אולי כן... זה לא מקודש מבחינתי (עוד לא עברתי לידה ואני לא יודעת איך זה יהיה בשבילי). פרידה מהתינוק - בשום אופן לא._

אז תעשי שיעורי בית.
בכמה מילים, כי זה לא נושא הדף:
לידות בית, עבור יולדות בסיכון נמוך, בטוחות לפחות כמו לידות בי"ח, ואולי אפילו יותר. יש לכך הסברים ביולוגיים, אבל לא כאן המקום.
המיילדת שאת מקורבת אליה, האם מובטח לך שתהיה במשמרת בלידה שלך? האם את בטוחה שיש לה סמכות מספקת (רוב המיילדות בבי"ח נתונות למרות הרופאים ובעלות כושר מיקוח די נמוך. מצער, אך זה המצב)..
אם תשני את דעתך ותבחרי באפידורל - את יכולה לעבור לבי"ח. אם זו לא כוונתך מלכתחילה, נראה לי חבל להתחיל לידה במקום שיש לה כל כך הרבה סיכוי להסתבך (כולל סיכוי גדול יותר לצורך באפידורל).

וגילה - כל מילה.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי יונת_שרון* »

שלום טליה,
כמה טיפים מהנסיון שלי ושל חברות:
  • על תסמכי על יכולתך להיות אסרטיבית. אחרי הלידה יכול להיות שאפילו לא תוכלי לבטא את רצונותיך, לא כל שכן להתעקש עליהם. אם בעלך מסוגל להיות אסרטיבי מול צוות רפואי סמכותי -- זה הכי טוב. אם לא, כדאי להצטייד במישהו נוסף.
  • אפשר ללדת גם בחדר צירים. זה חוסך חלק מהלחצים של לפנות את חדר לידה ללידות אחרות, וגם יש בו פחות מכשירים שמאיימים בזוית העין.
  • תני לצוות הרפואי להבין מהתחלה שאתם "כאלה" -- תביאי תוכנית לידה מסודרת בכמה עותקים, תביאי איזשהו ציוד מהבית (למשל כדור פיזיו, כריתי, קטורת -- לא חשוב מה), תלבשי שרוואל, ...
אמא_ל_5*
הודעות: 871
הצטרפות: 09 יוני 2003, 09:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל_5*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אמא_ל_5* »

תני לצוות הרפואי להבין מהתחלה שאתם "כאלה"

(-:
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בחיי! זה מנסיון מוצלח של כמה חברים.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

את יכולה לספור גם אותי.
התחלפה לנו מילדת בהתחלת הלידה, מאחת שהכינה מראש את הפוקען, לאחרת שהגנה עלי (ועל הילדים) מהרופאים ככל יכולתה.
אשה_ואמא*
הודעות: 16
הצטרפות: 09 אוקטובר 2004, 14:43

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אשה_ואמא* »

קצת מחוויות מ"ליס" (למרות שהבנתי שאת בירושלים):

בשניה שהקטנטן יצא מתוכי, הדבר הראשון שעשיי זה להעיף מעלי את החלוק (הנה היתרון של הכיעור הזה, מתפשט בקלות :-)) כדי שישימו אותו עלי על הגוף, שנינו ערומים.
לא זוכרת כמה זמן היינו ביחד בהתאוששות. אח"כ לקחו אוו לבדיקות, עם אבא שלו מלווה, והנ"ל קיבל הוראה להחזיק אותו בידיים כמה שאפשר ולא להניח באקווריום.

היה בלעדי בערך שעה ואז קיבלתי אותו אלי לחדר במחלקה, והיה בביות מלא לחלוטין. יש להם שם קטע כזה שהם רוצים לעשות "ספירת מלאי" של התינוקות בתינוקיה בכל החלפת משמרת, ולכן מבקשים להביא את התינוק ולהשאיר אותו אצלם בערך חצי שעה. אני התחמקתי בנימוס (אמרתי שנרדמתי, שלא שמתי לב לשעה, שהייתי בשירותים וכו'). בשום שלב לא הצגתי את זה כ"עקרון", אלא רק דאגתי באופן מעשי שיהיה איתי כל הזמן.

חייבת לציין לטובתם שלמרות שהלילות היו מאוד קשים, הוא לא ישן בכלל (נולד עם יום/לילה הפוכים כמו הרבה תינוקות), בשום שלב לא ניסו ללחוץ עלי להשאיר אותו בתינוקיה וללכת לנוח קצת.

ובאותה הזדמנות הרשי לי להזמין אותך לקבל (בחינם) תמיכה באמהות טריות
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

המיילדת שאת מקורבת אליה, האם מובטח לך שתהיה במשמרת בלידה שלך?
כן.

אם בעלך מסוגל להיות אסרטיבי מול צוות רפואי סמכותי – זה הכי טוב
קשה לדעת, לפעמים הוא קצת נחמד מידי... אני עובדת על להפחיד אותו עם הסיפורים שלכן ושל אחרות, אז אני מקווה שעד הלידה הוא כבר יהיה מוכן לקרב >:)

תני לצוות הרפואי להבין מהתחלה שאתם "כאלה" – תביאי תוכנית לידה מסודרת בכמה עותקים, תביאי איזשהו ציוד מהבית (למשל כדור פיזיו, כריתי, קטורת – לא חשוב מה), תלבשי שרוואל, ...
:-) אני אזכור את זה...

מכל מה שאתן מספרות אני מבינה שפשוט אסור להניח לתינוק להיות לרגע בלי ליווי שלנו. אנחנו ננסה להתארגן בהתאם (כולל דמות אסרטיבית לגיבוי במקרה שלא נהיה מספיק מאופסים).
נראה, אולי בכל זאת נשקול לידת בית...

זה נורא עצוב שצריך ככה להלחם בשביל דברים כל כך בסיסיים והגיוניים :-/

<וידוי קטן: רגע לפני הלידה טליה מסיימת את בחינות הגמר של ביה"ס לרפואה ובכך מצטרפת רשמית לכוחות האופל>
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טליה,
האם קראת מחקרים וסטטיסטיקות לגבי הבטיחות של לידות בית?
ייתכן שתשני את דעתך כשתראי שהן בטוחות למדי.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אם_פי_3* »

טליה, אני לא חושבת שרופאים, בהכללה, הם "כוחות האופל".
יש עניין של אישיות, וזה, כיום, עניין של מזל, מה שאני קוראת "רולטת בית חולים" - את יכולה להנות מצוות נפלא - אבל באותה מידה, גם לפגוש חלאות שלא ניתן לתאר (ניתן, אם קוראים מספיק סיפורי לידה בבתי חולים).
יש עניין של גישה. ו דגים לא רואים את המים הגישה הרפואית היא גישה מגננתית ביסודה.
וסוד - את לא תהיי הרופאה הראשונה, אפילו באתר הזה, שיולדת בבית, אם תבחרי לעשות כך.
זה לא שאני מנסה לשכנע אותך לעשות את זה, אני פשוט משוכנעת שזו הדרך הטובה ביותר (כשאין סיבות מיוחדות), ורוצה שעוד יזכו ללידות טובות - גם בטוחות, אבל גם כאלו שיוצאים מהן בהרגשה טובה, ועם תינוק שנמצא עם הוריו בכל עת ועובר רק מה שההורים שלו בחרו שהוא יעבור (כמובן, כל עוד אין סיבוכים מיוחדים).
כי הבעיה עם אסרטיביות, שגם אם יש אותה (לא תמיד, לא לכולם, לאו דווקא אחרי לידה), היא כל כך לא מתאימה למצב של לקראת לידה ואחריה, במיוחד ליולדת, אבל גם לאבא, שהיא פשוט מפריעה. מפריעה למהלך הלידה, מפריעה להתקשרות לתינוק. זו פעולה של הורמונים אחרים, הלך נפשי אחר. כל כך עדיף לא להזדקק לאסרטיביות.
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

כי הבעיה עם אסרטיביות, שגם אם יש אותה (לא תמיד, לא לכולם, לאו דווקא אחרי לידה), היא כל כך לא מתאימה למצב של לקראת לידה ואחריה, במיוחד ליולדת, אבל גם לאבא, שהיא פשוט מפריעה. מפריעה למהלך הלידה, מפריעה להתקשרות לתינוק. זו פעולה של הורמונים אחרים, הלך נפשי אחר. כל כך עדיף לא להזדקק לאסרטיביות.

כל כך נכון!
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

האם קראת מחקרים וסטטיסטיקות לגבי הבטיחות של לידות בית?
קראתי, ואני מסכימה שלידות בית הן בסך הכל בטוחות (בהריונות בסיכון נמוך).

טליה, אני לא חושבת שרופאים, בהכללה, הם "כוחות האופל".
זה היה חצי בצחוק - לפעמים רופאים מצטיירים כך מעל דפי האתר. רק חצי בצחוק, כי גם אני לעיתים נדהמת מחוסר הרגישות של רופאים מסויימים ומהאטימות של הממסד הרפואי שאני עומדת להיות חלק ממנו.

לידת בית היא אפשרות סבירה.
אישית, יש לי מעט חששות (כן, יכול להיות שהחינוך הרפואי שלי תורם לכך). זה גם לא פשוט כלכלית. אנחנו עוד צריכים לחשוב על זה. בינתיים אני מנסה לברר מה הסיכוי שאצליח ללדת בבית חולים בתנאים שנראים לי סבירים...
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

הולכת ומסתמנת לידת בית :-)
תודה שעזרתן לי לעשות קצת סדר בראש...
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

רק מידע חשוב להזכיר: לפי הנחיות משרד הבריאות יש ביות מלא בבתי חולים. אין סיבה לא לקבל אותו אם מתעקשים(להצטייד בעותק מהנחיות משרד הבריאות?)
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

מונו נוקי,
האם כוונתך שכל בתי החולים מחוייבים לאפשר ביות מלא גם כאשר זו לא המדיניות הרשמית שלהם?
הנחיות משרד הבריאות
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לדעתי כן! שוחחתי אתמול עם מיילדת מתה"ש הידוע בפתיחות לגבי ביות והנקה:-P והיא אמרה שמי שמתעקשת-מקבלת. כיוון שזהו החוק.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

מעניין....
אני אנסה לברר עוד בנושא.
דלמ1*
הודעות: 2
הצטרפות: 17 דצמבר 2004, 19:02

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי דלמ1* »

טליה ,
קראתי בעיון את חלופות התכתובות - רציתי לס]ר לך על ניסיוני:
אני ילדתי לפני 6 שבועות, לידה שלישית, אבל ראשונה בישראל (שתי הלידות הקודמות היו בארה"ב). הנושא שהיה חשוב לי יותר מהכל היה הביות. בהשוואה לתנאים שהיו לי בשתי הלידות הקודמות, פשוט הייתי בהלם. ולכן הלכתי למספר בתי חולים לסיורים מוקדמים. מכל הסיורים שערכתי (תה"ש, ליס, קפלן ואסף הרופא) התרשמתי דווקא מליס בהיבט הגישה המוצהרת, הדומה ביותר לארה"ב (שם זה ברור שהתינוק/ת איתך כל הזמן, ועל כל בדיקה נדרשת הסכמת ההורים ונוכחות אחד מהם). ונשרמתי לתוכנית לידה באווירה ביתית.
בסוף, בגלל קוצר זמן (לידה מהירה) החלטנו ללדת באסף הרופא (דיווחי פקקים), הגעתי עם ירידת מים ומייד הפנו אותי ללידה.
עוד בחדר הבדיקה בקשה ממני האחות לשכב - אז אמרתי שמאוד כואב לי ואני מעדיפה שתבדוק אותי תוך כדי צירים ובעמידה , והיא הסכימה.
ואח"כ הציעה שאחליף ל"מדי בית חולים" וסירבתי בנימוס.
והלידה עברה מהר (50 דק') וללא משככי כאבים וללא הסתבכויות. ואחרי הלידה רצו לקחת לי אותה ואמרתי בנימוס - לא. והגיעה אחות מיונקים ואמרה אני חייבת לקחת אותה לבדיקת רופא - ואמרתי שוב לא אני רוצה להיות נוכחת בכל הבדיקות שלה.
ורצו להפריד בינינו במהלך היציאה מחדר הלידה למחלקת יונקים - ואמרתי שוב לא, היא תהיה עליי . וכשאחות חדר הלידה הוציאה אותי, דרך המסדרון היא אמרה "כל ההורים יראו אותך וגם הם ירצו".
וכך היה שלא נפרדנו לרגע, גם ברגעי החיסון ובבדיקת ה- PKU {אגב בעת בדיקת ה- PKU בקשה ממני האחות לצאת כי היא "לא עושה זאת ליד הורים", אז בקשתי אחות אחרת} (ולאחר נוכחותי במחלקת יונקים אני מצטערת שהנחתי להם לרחוץ אותה) וכאשר ראיתי את המתנהל במחלקת יונקים אמרתי לעצמי שילדתי לא תישאר שם אף לא לרגע.
וכך היה, וגם בבדיקת הרופא לפני השחרור .
יצא לי שם של "זאת שלא נפרדת מהתינוקת שלה" ובארוחת הבוקר חטפתי הערות מיולדות אחרות : "אסור לך להביא אותה לכאן" ועוד חוכמות אחרות שמהן פשוט התעלמתי.
ובלילה לא היה קל ואחות יונקים הגיעה אליי והציעה את עזרתה - אבל אמרתי לא תודה, אני מסתדרת.
בקיצור -
אכן הייתי צריכה להפגין מידה רבה של אסרטיביות ולפתח חסינות מפני הערות שונות, וזה באמת לא פשוט ולא קל, במיוחד לאחר לידה.
אבל אני שמחה שהתעקשתי , כי לי זה היה פשוט חשוב.
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי בר_עדש* »

האם כוונתך שכל בתי החולים מחוייבים לאפשר ביות מלא גם כאשר זו לא המדיניות הרשמית שלהם?
לא תמיד זה אפשרי. בקפלו אין מדיניות של ביות מלא כי אין ביקוש. אחרי הלידה הגענו למחלקת יולדות שהיתה מלאה, ושמו את אישתי בחדר עם עוד שתי יולדות. כשביקשנו ביות מלא הם ניסו ללכת לקראתנו, אבל היתנו את זה בהסכמת שתי היולדות האחרות בחדר (למזלנו הן הסכימו. אחרת היינו צריכים לבלות איתו במסדרון עד השיחרור...). שאלנו את האחיות למה הן לא שמות את אישתי בחדר עם עוד שתי נשים שמעוניינות בביות. הן צחקו ואמרו שגם יולדת אחת שרוצה ביות מלא זה מקרה נדיר שם...

אני יודע מניסיון של אחרים, שאם יש להם חדרים פנויים עם מיטה בודדת (שמיועדים להתאוששות מניתוח קיסרי) הם נותנים אותם לאמהות שמעוניינות בביות מלא, ואז גם האבא יכול לישון שם (לא מאשרים את זה רשמית, אבל גם לא מבקשים ממנו לצאת).
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ענת_גביש* »

וואו, דלמ1, כל הכבוד!! ומזל טוב!{@
בר_עדש*
הודעות: 992
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי בר_עדש* »

דלמ1, כל הכבוד!! ומזל טוב!
גם בשם אישתי (היא מאד התפעלה מהסיפור שלך - אבל משאירה לי את הכתיבה באתר).

דרך אגב, זה לא נקרא מחלקת יונקים אלא מחלקת ילודים. הלוואי וכולם היו יונקים...
Pלונית_אחרת*
הודעות: 1055
הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי Pלונית_אחרת* »

דלמ1
איזה יופי - הלואי עלי כזו אסרטיביות
מזל טוב
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

דלמ1, מזל טוב! (גם רוצה לעשות פרח אבל לא מוצאת את הסימן)
תודה ששיתפת אותנו בסיפורך, מעודד לשמוע שאפשר לנצח את המערכת :-)
אם אגיע לבי"ח אין ספק שניסיונך וניסיון אחרים יהוו השראה עבורי.
ובכל זאת, עצוב לי שהיית צריכה להאבק תוך כדי ואחרי הלידה כשכל מה שביקשת זה בעצם את התנאים הבסיסיים ביותר - שלא יגרמו לך אי נוחות מיותרת ושיאפשרו לך להיות עם הילדה שלך ללא הגבלה. מטורף לא?
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מזל טוב דלמ1!
אבל היתנו את זה בהסכמת שתי היולדות האחרות בחדר

היו על זה כמה דיונים ב"הנקה" - זו לא דרישה סבירה. טובת התינוק (שהיא בבירור לשהות עם אמו/משפחתו בכל עת בימים הראשונים) היא בעלת קדימות לנוחות/הסכמת היולדות האחרות.
כמובן, שאם אפשר להתחשב - זה עדיף (לא חושבת שצריך ללכת ראש בראש), אבל זה לא יכול להיות תנאי. זה ממש לא כמו אורחים אחרים (תמיד מדברים על אי הנוחות של "חאפלות" משפחתיות ליד היולדת (השכנה) מחוץ לשעות הביקור, שזה אכן גורם הפרעה ראשון במעלה).
תפקידו של בית החולים למצוא לי את המקום שבו הכי פחות אפריע ליולדות אחרות - או לא להתחשב בהן.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

בנוגע לתוקף החוקי של הנחיות משרד הבריאות: אז ככה, ביקשתי ממישהו במשרד הבריאות לברר לי את הנושא. הוא דיבר ישירות עם האחראי לחוזר שאמר, לצערי, שאלו רק המלצות ושיישומן תלוי ביכולת בית החולים לאפשר תנאים אלו...
בכל מקרה, לדעתי, לא יזיק להצטייד בעותק של הנחיות בבואכם לחדר הלידה.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי נועה* »

טליה הי , אני רוצה לספר לך את הסיפור שלי. בדיוק היום הסתכלתי באלבומים על בנותיי, ונזכרתי.
הגדולה בת 4 ו-3 חודשים , נולדה בב"יח תל השומר, בגלל המלונית שעברנו אליה מיד כשהתאפשר, ומאותו רגע הילדה היתה איתנו , כמעט לגמרי (אני כבר לא זוכרת כמה לא לגמרי).
הלידה לכאורה היתה בסדר, לידה טבעית , כמו שרציתי ללא אפידורל. אחכ קצת עלי יציאה לתינוקיה מלווה באבא, ללא זריקות, רציתי ללא מקלחות- אבל הם לא התחשבו, ואני לא הייתי שם כדי למנוע בהתחלה.
פתאום באתי להניק וקיבלתי ילדה רייחנית מסבון, למרות שביקשנו כתבנו לא לרחוץ.
לכאורה היה רגוע סביר, בערך כמו שרציתי.
רק בלידה השנייה או אפילו לפניה, כשהתכוננתי ללידה השנייה הבנתי כמה זו היתה לידה נוראית ושהייה בבי"ח מיותרת ואכזרית. האסרטיביות שלי התפוגגה, כל דבר עם קצת לחץ רפואי ומבטים של מה בכך, ואת עם כל החולשה העייפות הבלבול הכאב מוותרת. ורק רוצה הביתה.
הלידה השנייה (כעבור שנה ו-9 חודשים) היתה בבית והיה חלום. כן היו כאבים כן היתה אחכ חולשה ותשישות,
אבל היה רגוע, בייתי , נעים מוכר, שלי ובאחריותי, ואיך שאנו מבינים חושבים מחליטים מוכנים. וזה הבדל ענק.
אני מאחלת לך לידה נעימה, מדהימה, כוחות להתמודדויות בבי"ח. במידה ויש לך עניין בלידת בית תתחילי לקרוא לשאול להתעניין לדבר עם מיילדת על הסיכונים, וככל שתשמעי ותדעי יותר, זה יפחית את רף החששות שלך.
בכל אופן בהצלחה ובבריאות.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

הי נועה,
הסיפורים של כולכן אכן עזרו לי להבין שהכי מתאים לי ללדת בבית. אז זהו, כמעט הכל כבר מוכן עכשיו רק צריך שיבוא החתן :-) (התאריך המשוער שלי עוד 10 ימים..). אני מקווה שעוד מעט אוכל גם לספר חוויות מלידת הבית שלי :-)

המשכתי לברר קצת בקשר לענייני ביות במקרה שאגיע בכל זאת לבית חולים, וגם כי יש לי איזה עניין במערכת הבריאות בארץ.

בקשר לשם, יש לכם רעיונות לשם יותר הולם? אני לא מצליחה לחשוב כרגע על שם קולע (אני גם לא יודעת איך לשנות אבל הבנתי שצריך פשוט להביע משאלה וזה קורה). בכל מקרה, אשמח אם מישהו ישנה את השם ( אם זו לא משאלה כללית מידי? ;-))
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

הסיפורים של כולכן אכן עזרו לי להבין שהכי מתאים לי ללדת בבית
איזה יופי!
שיהיה בהצלחה!!! שתהיי לך לידה מעצימה, קלה וטובה!!!

לעניין השם, איך נראה לך: הפרדת האם מהתינוק לאחר הלידה.
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

נשמע לי טוב.
כלומר, לא נשמע לי רעיון טוב (להפריד בין האם לתינוק), אבל השם די משקף.
תודה על האיחולים!
טליה*
הודעות: 265
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי טליה* »

טוב, אז עכשיו הגיע תור הסיפור שלי :-)
ב-26.1 ילדתי בן מתוק ומקסים.
הלידה התחילה בבית, אבל בגלל ירידות בדופק העובר עברנו לבית החולים. ילדתי ללא אפידורל - היה כואב וקשה.
מיד אחרי הלידה התינוק הונח עלי ומאז לא נפרדנו (חוץ מסיבוב של 15 דקות עם אבא שלו לתינוקיה לבדיקת רופא לפני השחרור).
נשארנו 5 שעות בחדר השהייה (חדר עם כמה מיטות במתחם חדרי הלידה). כשביקשנו להשתחרר ניסו קצת להפחיד אותנו בעיקר על רקע זה שאני חיובית ל-GBS, אבל משום שקיבלתי אנטיביוטיקה דרך הוריד שמפחיתה את הסיכון למחלה אצל התינוק באופן משמעותי וכולנו הרגשנו מצויין לא השתכנענו ויצאנו הביתה.
אז זהו, לא לידת בית חלומית, אבל הכל התנהל כפי שרציתי (בהתאם לנסיבות שאותן אי אפשר לבחור). אני משוכנעת שהעובדה שלא נפרדתי מהתינוק ושהשתחררתי מייד הביתה תרמה רבות לנינוחות שבה החלו חיינו המשפחתיים וגם להנקה שהולכת ממש בכיף (טפו, טפו, טפו).
אז תודה לכל מי ששיתף בחוויותיו ולידות מוצלחות לכולן @}
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

איזה יופי!
מזל טוב!!!
@} |מתנה| |עוגה| || |בלונים| @} |מתנה| |עוגה| || |בלונים| @} |מתנה| |עוגה| |*| |בלונים|
נונה_בי*
הודעות: 480
הצטרפות: 10 אוקטובר 2004, 18:51
דף אישי: הדף האישי של נונה_בי*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי נונה_בי* »

מזל טוב!!!
|בלונים||אפרוח||בלונים|
מיכל_צמות*
הודעות: 1233
הצטרפות: 31 מאי 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של מיכל_צמות*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי מיכל_צמות* »

כבר לא בשביל טליה, אבל כן בשבילי ובשביל אחרות...
הדף הזה מאד נוגע בי. לפני שנתיים וארבעה חודשים ילדתי את בתי השלישית בבי"ח "הלל יפה". אחרי הלידה היא הייתה איתי כשעתיים. אח"כ לקחו אותה לחדר תינוקות (יונקים או איך שלא קוראים לזה). בעלי ביקש לבוא איתה. האחות סירבה ואנחנו לא היינו במצב להתעקש, בעיקר אחרי שהלידה עצמה הייתה מלווה באסרטיביות (מיילדת שהוחלפה באחרת, לשמחתי בעזרת המיילדת הותיקה יותר, שנכנסה לחדר במהלך ויכוח).
בלידה שקדמה ללידה זו (לפני 5 וחצי שנים), באותו בית חולים, לא נתקלתי בקשיים. ביקשתי ביות, וכיוון שלא ידעו מה זה ונחשבתי "עוף מוזר", ידעו את שמי כשהגעתי ללדת, נתנו לי חדר עם התינוקת ולנהוג כרצוני. כשאמרו לי שבבית החולים נהוג ביות, לא נכנסתי יותר מדי לעומק, בגלל הנסיון הטוב הקודם.

אחרי הלידה הסבירו לי שכיוון שלא נהוג ביות בלילה, התינוקת לא תוכל להיות לידי, אז לא התעקשתי על הלילה, רק ביקשתי שלא יתנו לה תחליף חלב, (וגם כתבנו זאת על הקופסא הניידת בה שיכנו את התינוקת) ושיעירו אותי להניק. התעוררתי באמצע הלילה עם תחושה שהיא רוצה לינוק, ניגשתי אליה ואמרו לי שהיא ישנה ושיעירו אותי להניק אותה. בבוקר הסתבר שנתנו לה תחליף חלב רבע שעה לפני שהגעתי אליה. והאחות ה"חביבה" אמרה שלא גילתה לי את זה בלילה "כדי לא לגרום לי להתעצבן".

כשרציתי לרחוץ את התינוקת אמרו לי שאי אפשר כי אין ביטוח, אז רק אחות בית החולים יכולה לקלח אותה. בשלב הזה, אחרי הלילה, מה שפעל היה העצבים ולא האסרטיביות, אז אחרי נהמה או שתיים האחות פינתה לי את מקומה ליד הכיור.

בשלב כלשהו לא היה לי חלב והתינוקת לא ינקה. האחות סירבה לתת לי תחליף חלב, כי "אם היא עושה תנועות היא יונקת" ו"אנחנו מעודדים הנקה" (למה זה לא קרה בלילה העידוד הזה?) ורק אחרי ששקלתי אותה לפני הנקה ואחריה והתעקשתי קיבלתי את תחליף החלב.

עכשיו אני לפני הלידה הרביעית. אני הולכת ללדת בבית חולים, אחרי התלבטות רבה, כי החלטתנו שזה מה שנכון עבורנו. לידת בית, אולי בלידה הבאה...
אז עכשיו אני מנסה לגייס אסרטיביות, ואולי גם תמיכה בלידה. (אני מלווה בהריון ע"י מישהי שתומכת בי ותשמח להיות בלידה, אבל הלידות האחרונות שלי היו כל-כך זריזות שלא ברור לי אם היא תספיק להגיע. זו גם הסיבה שאני לא שוקלת בית חולים יותר מרוחק, כי לא ברור אם אני אספיק להגיע...).

תני לצוות הרפואי להבין מהתחלה שאתם "כאלה" – תביאי תוכנית לידה מסודרת בכמה עותקים, תביאי איזשהו ציוד מהבית (למשל כדור פיזיו, כריתי, קטורת – לא חשוב מה), תלבשי שרוואל, ... אני בהחלט לוקחת את העצות מפה - להכין תכנית לידה, להביא דברים מהבית. גם עשינו סיור מוקדם והכנו את האחות הראשית ל"שגעונות" שלנו, שכוללים גם תנוחת לידה שלא מקובלת במחלקה, ביות גם בלילה, נוכחות בבדיקות ודילוג על חיסון. אני מקווה שהדף הכתוב יעזור לנו, ושנוכל להיות יותר רגועים ומכוונים ללידה, ולא להתעסק בגיוס כוחות לאסרטיביות.
שירה_7*
הודעות: 6
הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 10:16

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי שירה_7* »

שלום לכולכן, לפני שבועיים וחצי ילדתי את בתי בבי"ח איכילוב. אחרי לידה טבעית, התינוקת נלקחה לזמן מאוד קצר לתינוקיה ובעלי היה איתה. היא לא קבלה חיסונים ולא עשו לה אמבטיה כבקשתי. לאחר מכן היא הייתה כל הזמן איתי. אף אחד לא התווכח, החלפתי לה בעצמי והנקתי כל הזמן. התינוקת רצתה לישון רק עליי ואחת האחיות שהגיעה לביקורת אמרה לי שאסור לי להירדם איתה, אז כל פעם שאחות הייתה נכנסת הייתי אומרת שבדיוק סיימתי להניק ולכן התינוקת עליי. וכשהיינו צריכות לחכות לבדיקת רופא, חיכיתי יחד איתה או בחדר הנקה. האחיות היו בסדר גמור. הדבר היחיד שמטריד הוא שצריך בחילופי משמרת להגיע עם התינוק לתינוקיה ולחכות שם עד שכל התינוקות יגיעו. זה מייגע מעצבן ולוקח זמן אבל בעיני זה הרע במיעוטו.
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

הדבר היחיד שמטריד הוא שצריך בחילופי משמרת להגיע עם התינוק לתינוקיה ולחכות שם עד שכל התינוקות יגיעו.
זה גם מה שאני חוויתי, אבל לקראת סוף השהות התחלתי "לחתוך" ולא להגיע. והפלא ופלא - כלום לא קרה. מסקנה: לא צריך.
חברה שלי לא טרחה להגיע מלכתחילה. אז הם באו לספור את התינוקת אצלה בחדר.
שירה_7*
הודעות: 6
הצטרפות: 15 דצמבר 2004, 10:16

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי שירה_7* »

מסדר, זה אומר שאת מביאה את התינוק, מחכה שכל התינוקות יגיעו, האחות שואלת אותך שאלות לגבי הנקה וחיתולים - זה יכול לקחת חצי שעה ואפילו יותר כי הן התעקשו שכל התינוקות יהיו נוכחים בזמן חילופי משמרות
גאמה*
הודעות: 81
הצטרפות: 02 יוני 2004, 14:08

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי גאמה* »

מה זה? מסדר?
כן.
הם עושים ספירת מלאי.
ככה זה כשיש פס ייצור.
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

חברה שלי שילדה באוסטרליה, היתה צריכה להישאר עם התינוק שלה כמה ימים נוספים בבית החולים כי הוא לא עלה במשקל כמו שצריך. אסור היה להם לשחרר אותה בלעדיו! וזה נוהל של בית החולים.
יעלי_לה
הודעות: 4309
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי יעלי_לה »

יש הנחיה כזו של משרד הבריאות גם לבתי החולים בארץ, רק שהם לא שמים עליה (סביר להניח שכלל לא יודעים אותה). יש פה באחד הדפים (לא זוכרת איזה, אבל יכולה לצרף גם פה, הורדתי את זה למחשב שלי) את המכתב של המשרד לבתי החולים עם הנחיות לגבי ביות והנקה (כל בתי החולים מתעלמים מקיומן של כל ההנחיות).
כשאני הייתי בבית חולים, היתה שם בחורה אחת שהבן שלה היה בתינוקיה עם צהבת חמורה בגיל שבוע ומשהו, והיא היתה מגיעה כל בוקר ב-5:00 כש"פותחים" את התינוקיה, חוזרת הביתה אחרי 23:00 שאז "סוגרים" את התינוקיה, קופצת שוב ב-01:00 להנקת לילה, שוב הביתה ולמחרת שוב מתייצבת ב-5 בבוקר - והכל במוניות (!). (ברור שכולם ירדו עליה שהיא טורחת להיניק. כי היא נראתה ממש כמו זומבי, המסכנה)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

חוזרת הביתה אחרי 23:00 שאז "סוגרים" את התינוקיה, קופצת שוב ב-01:00 להנקת לילה, שוב הביתה ולמחרת שוב מתייצבת ב-5 בבוקר - והכל במוניות (!).

:-0

אני הייתי ישנה להם בשק"ש מול פתח התינוקייה, ונראה מי היה מזיז אותי משם!
פרי_האהבה*
הודעות: 49
הצטרפות: 11 יולי 2004, 21:28
דף אישי: הדף האישי של פרי_האהבה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי פרי_האהבה* »

_הדבר היחיד שמטריד הוא שצריך בחילופי משמרת להגיע עם התינוק לתינוקיה ולחכות שם עד שכל התינוקות יגיעו.
זה גם מה שאני חוויתי, אבל לקראת סוף השהות התחלתי "לחתוך" ולא להגיע. והפלא ופלא - כלום לא קרה. מסקנה: לא צריך.
חברה שלי לא טרחה להגיע מלכתחילה. אז הם באו לספור את התינוקת אצלה בחדר._

גם אני לא טרחתי להגיע לתינוקיה, ואכן לא הגעתי אף פעם.
כשרצו שאגיע ב-22:30 או ב-6:00, אמרתי שאני ישנה בשעות האלה.
למזלם, הם לא ניסו להכריח אותי....
אני_אמא*
הודעות: 101
הצטרפות: 06 מרץ 2005, 14:38
דף אישי: הדף האישי של אני_אמא*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אני_אמא* »

אוי.. כמה שהדף הזה מזכיר לי דברים שהדחקתי ושרציתי לשכוח..

את בני ילדתי בבי"ח עין כרם. הלידה היתה ארוכה ביותר עם הרבה ויכוחים עם המיילדת והרופאים כדי שהלידה תהיה טבעית (מה, הם מקבלים תגמולים אם אנחנו לוקחות אפידורל?!), אבל מיד אחריה הנקתי את בני, הלכנו יחד לתינוקיה לזמן קצר ומשם לביות מלא שהיה חוויה מהנה. הרגשתי בבית הבראה.

כשהתלבטתי לגבי לידת בתי- הכרעתי לטובת עין כרם על פני הר הצופים רק בגלל הביות המלא. בגלל החוויה האישית שלי שבה התקשיתי קצת ללדת שם לידה טבעית,החלטנו לקחת דולה ללידה הזו. האמת היא שהדבר שאני הכי רציתי, היה לידה בבית. אבל בעלי הודיעני מפורשות שאם אלד בבית- לילדה אין אבא, והחלטתי לוותר על זה, לצערי. מכל מקום, הפעם הלידה היתה קצרה. הדולה מאוד עזרה. לאחר הלידה הנקתי שעה ארוכה. אך.. כשירדנו למחלקה התברר שאין מיטה באף חדר ובוודאי שאין בחדרי הביות. בעלי הלך עם בתי לתינוקיה- אך גירשו אותו משם החוצה כי היה ביקור רופאים. בעלי התווכח מרות עם האחות בתינוקיה שטענה שזבמן ביקור רופאים אין נוכחות של הורים. יותר מזה, על אף שהיה רשום מפורשות על עריסתה- ללא בקבוקי תחליף וכו'- האחות הוציאה לנגד עיניו של בעלי תחליף- כי "התינוקת צריכה לאכול לפני הבדיקה"?!!! איפה כל השלטים מאירי העיניים התלויים במחלקת היולדות ולפיהן "הנקה היא התזונה הטובה ביותר לתינוקך". בעלי הפסיק אותה ורץ להוציא אותי מהמקלחת של אחרי הלידה. לא משנה שהילדה ינקה נהדר קודם לכן, רצתי לתינוקיה, ואחרי צלצולים רבים על מנת שיכניסו אותנו- איפשרו לי להניקה. אחר כך שהיתי במסדרון. תינוקתי בתינוקיה שבקושי נתנו לנו להיכנס אליה. ביקשנו להשתחרר. משכו אותנו בלך ושוב. המציאו כל מיני בדיקות שחייבים לעשות לה כי נולדה קטנה (2600). אני חוויתי את הפרידה בצורה מאוד קשה. הגוף כאב לי. רציתי אותה כל כך. כדי לראות אותה, ובגלל שסומנו כהורים טבעיים משוגעים, היינו צריכים להתחנן. דקרו לה את הרגל בלי סוף, הכריחו אותנו לתת לה תחליף לצורך הבדיקות, וכל הזמן אמירות של "איזה מן הורים אתם אם אומרים לכם שיש בעיה"... כמובן שכשהשתחררנו בסוף קראתי את הגיליון וראיתי שלא היתה שום בעיה, חוץ מבדיקה אחת של גלוקוז שיצאה נמוכה ושאחר כך מצאתי שזה קורה לתינוקות במשקל נמוך.

החוויה היתה קשה. אני סבלתי מאוד מהפרידה. היא בטח השפיעה גם על בתי שנולדה כה שקטה ורגועה ונתקעה ביומיים האלה עם חבורת תינוקות צרחניים. האחיות בתינוקיה היו מגעילות, לא בגלל שזה טבען, אלא משום שהעומס היה שם בלתי נסבל. כל כך שמחנו לברוח איתה הביתה. למקום מבטחים.
בקיצור חוויה מאוד לא מומלצת...

הדבר היחיד הטוב שיצא מזה הוא שאחרי שהתווכחו איתנו על שחרור מוקדם ואני ביליתי במסדרון, בעלי אמר: "לידה הבאה- רק בבית"....
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה, הם מקבלים תגמולים אם אנחנו לוקחות אפידורל?
שמעתי פעם מרופא מיילד שנוח להם ששקט בחדרי הילדה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

הכריחו אותנו לתת לה תחליף לצורך הבדיקות
??? :-O
אני בהלם.
(אי אפשר באמת להכריח, את יודעת. זו התינוקת שלכם, לא שלהם. למרות שאני מבינה איך אחרי לידה אסרטיביות זה לא צד חזק של אף אחד. גם אני הייתי ככה :-P).
זוועה זוועה זוועה. פשוט זוועה מה שקורה שם.
אמא_חדשה*
הודעות: 572
הצטרפות: 21 אוגוסט 2003, 17:49

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אמא_חדשה* »

שמעתי פעם מרופא מיילד שנוח להם ששקט בחדרי הילדה.

זו ממש סיבה לגאווה בכמה מבתי החולים...

(())

מאחלת לכם שנה קסומה, מלאה בטוב @}
שמש_בבטן*
הודעות: 173
הצטרפות: 04 דצמבר 2005, 13:25
דף אישי: הדף האישי של שמש_בבטן*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי שמש_בבטן* »

מוסיפה את סיפור אחרי הלידה הנפלאה שלנו בהדסה עין כרם.
המיילדת (שהסריחה מסגריות...) מאד רוצה לחתוך את חבל הטבור. אני מבקשת לחכות. שוב היא באה שנחתוך. אני אומרת שהוא עוד פועם. היא אומרת שאני מרגישה במקום הלא נכון (???). אני מסכימה והטבור נחתך. היא בודקת את מצב השיליה והיא אכן משוחררת. לחיצה אחת והיא בחוץ. המיילדת נושמת לרווחה ועושה V על הלידה. התינוקת מתחילה לינוק ואני מתרווחת להכיר אותה. אצבעות, רגליים קטנות. התינוקת יונקת ואנחנו נרגעות.
כעבור כרבע שעה נכנסת המיילדת ומודיעה לי שהם לוקחים את התינוקת לתינוקיה. מה פתאום? אני לא מוכנה להפרד ממנה.
הם אומרים שמכיוון שהיא קטנה, ומכיוון שלא הספקנו לתת אנטיביוטיקה הם יעבירו אותה להשגחה של 36 שעות ואז (תודה רבה...) אני אוכל לקבל אותה. אני לא מוכנה לשמוע מזה ואנחנו מודיעים שאנחנו נוסעים הביתה. נכנסת האחות הראשית שנואמת לנו על נהלים וסיכונים. אני מוכנה לעלות לתינוקיה בתנאי שהתינוקת לא זזה ממני. גם לא לעריסה.
וכך, אנחנו מועברות מחוברות לכסא גלגלים ומוסעות לתינוקיה כיחידה אחת.
בתינוקיה לא יודעים איך לקבל אותה. אני לא מוכנה שירחצו אותה, אני לא מוכנה לשחרר אותה עדיין. אז מחנים אותנו בצד ומתעלמים ממני. וכך יצא שביליתי כשעה וחצי בתינוקיה. הרושם הוא – זעזוע עמוק. משהו בסגנון 1984, בית חרושת לתינוקות. ללא ביקורת – אין להם ברירה אלא להתנהל כפי שהם מתנהלים אבל – בחיים אני לא משאירה תינוק במקום כזה ואם לא ידעתי את זה עד היום אז אני יודעת את זה בוודאות עכשיו.
כעבור זמן היא נרדמת ואני נותנת שישקלו אותה והולכת לטפל רגע בעצמי. אמיר נשאר להשגיח. אני חוזרת לקבל אותה אלי ואנחנו יוצאים לחכות לביקור רופאים. מתוך 47 תינוקות, הייתי היחידה שליוותה את התינוקת שלה בעת בדיקת היילוד והביקור. ולמה? כי לא הסכמנו לכלום מראש. היה כתוב בתוכנית הלידה שבבקשה לא לעשות לה כלום...
הרופא ביקש לעשות בדיקת דם לשלול הדבקות מהחיידק. הסכמנו. בינתיים – אנחנו ממוקמות במסדרון. כ"כ לא מתאים להתאוששות מלידה... אילה עוד איתנו ועושה לי רייקי, עוזרת לנו בכל דבר קטן ותומכת.
מגיעה תוצאה שלילית של ספירת הדם. הכל נראה תקין ואנחנו מחליטים שוב ללכת הביתה. השעה כבר 11:00.
אני מקבלת מכתב שחרור אחרי חתימה על סירוב טיפול. אמיר הולך לטפל בשחרור התינוקת. הרופא נחרד לרעיון. הכל לוקח המון זמן. אמיר הולך למשרד הרישום וחוזר עם ההודעה שאם אנחנו משתחררים לפני שעברו 12 שעות מהלידה אנחנו נחוייב ב6000 ₪ הוצאות לידה. לא קיבלנו את זה בכתב ובכל זאת אנחנו מחליטים ששעתיים זה זמן סביר להרוויח בו 6000 ₪.
ב 15:00 מציעים לנו בסוד מקום בביות וזאת למרות שמתחת למשקל 2,600 הם לא מאפשרים ביות. אנחנו דנים באפשרות ומחליטים ללכת הביתה. המקום נלקח.
הדבר הבא שנוחת על מיטתנו זה עובדת סוציאלית. לזכותה יאמר שהיא היתה מאד נחמדה. היא אמרה שהרופא שוקל להזמין פקידת סעד כדי למנוע מאיתנו ללכת, הסבירה שוב את הסיכונים ושאלה מה הכי מפריע לנו בלהישאר שם (במסדרון...).
מה שבסוף הכריע את הכף והחלטנו להישאר לילה היתה העובדה שהתינוקת אכן לא קיבלה את מנת האנטיביוטיקה שלה ולא רצינו לקחת את הסיכון הקלוש שאולי יתפתח זיהום. החלטנו לחכות לתוצאות ראשוניות של התרבית, כלומר להישאר עד למחרת בבוקר.
אני עושה איתם עסקה – אני נשארת ואף אחד לא מפריד ביני ובין התינוקת. אני לא משאירה אותה בתינוקיה לרגע, אף אחד לא מעיר לי על זה שאני איתה במיטה ולא מנסה להתערב בכלום בכל הנוגע לטיפול בה. הם מסכימים ואנחנו יוצאות לביות במסדרון מחלקת היולדות. אני מביאה אותה למעקב חום אחת לכמה שעות, מסרבת בנימוס למעקב רמת סוכר, מניקה רוב הלילה כאילו אין מחר ונושאת בשקט את דגל הפריקית. לכל אחת מהאחיות יש מה להגיד אבל בסך הכל היחס הוא אמפטי.
השתחררנו בניגוד לעצת הרופא המטפל אבל ללא התנגדות נחרצת 30 שעות אחרי הלידה.

לא נפרדנו לרגע, בניגוד לכל הנהלים וחחות הדעת הרפואיות. זה עלה לי בהמון אנרגיות.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי ורד_לב* »

וואהו!!!!!! כמה כוחות יש לך!
כל הכבוד לך ולמלווייך.
מאד לא מובן מאליו, אה?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

לא נפרדנו לרגע, בניגוד לכל הנהלים וחחות הדעת הרפואיות. זה עלה לי בהמון אנרגיות.
איזו לביאה! כל הכבוד לך, וסללת את הדרך בפני אחרות שיבואו בגישה הזו, ויבואו.
פיצה_והתוספות*
הודעות: 629
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

וואהו!!!!!! כמה כוחות יש לך!
כל הכבוד והרבה מזל טוב!
תלתל_בתוך_תלתל*
הודעות: 183
הצטרפות: 17 יולי 2005, 18:15
דף אישי: הדף האישי של תלתל_בתוך_תלתל*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי תלתל_בתוך_תלתל* »

שמש |H| ,

מזל טוב, ובאותה נשימה כל הכבוד לך!!
@} @} @} @} @} @} @} @} @}

הלוואי הלוואי הלוואי וגם אני הייתי נוהגת ככה
|אוף|

>תלתל מבטיחה לעצמה שבפעם הבאה.......<
יעלי_לה
הודעות: 4309
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי יעלי_לה »

מזל טוב
הלוואי הלוואי הלוואי וגם אני הייתי נוהגת ככה
מאד לא מובן מאליו, אה?
|בלונים|
צליל*
הודעות: 6
הצטרפות: 09 מרץ 2006, 00:04

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי צליל* »

חווית אי ההפרדה שלנו מ"מאיר": אחרי שהם "קלטו" אותנו מהלידה הם הסכימו ששנינו נלווה אותה לבדיקות - כל עוד אני בכסא גלגלים.. ביום הנוסף שנשארנו שם היא היתה צמודה אלי ואף אחד לא בדק או חפש אותה, ממש שכחו אותנו. אני חושבת שזה בגלל שהם פשוט לא רגילים שיש תינוקות שמסתובבים חופשי.. החלק הכי מעצבן היה להפרד בלילה הראשון והיחיד מהבן זוג. כשהשתחררנו הוא ממש הרגיש כמו שמשתחחרים מחודש מילואים.
הריונית*
הודעות: 126
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 08:59

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי הריונית* »

החלק הכי מעצבן היה להפרד בלילה הראשון והיחיד מהבן זוג

האם לא היתה שום אפשרות לנהל על כך משא ומתן?
בלה_שנדמה_לה*
הודעות: 784
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

תשמעו, קשה לי כל כך לכתוב עלזה, אבל אני חייבת. ממש חייבת. אני מרגישה כזו סמרטוטה, עלובה, מזניחה, חסרת אינטואיציות, כמו קוקיה מפקירת הבנים ממש. ילדתי פעמיים בתל השומר (בעיקר כי אבא שלי עובד שם ואני פרסונל, זה נורא נוח ונחמד שכולם מכבדים אותך ויש יחס מעל המקובל... אני לא מכחישה. זה יתרון.). אני אפילו לא זוכרת אם היה ביות כשילדתי, כי אולי בכלל לא היה לי אכפת ומראש רציתי לנוח??????? אני מדחיקה את הזיכרון העמום עד ברור מאוד שבלידה השנייה היה ועוד איך ביות מקובל, אני אפילו זוכרת את השעות. אני אפילו זוכרת איך הלכתי להראות לדודים שלי, שבאו לבקר, את הפשוש הקטן מעבר לזכוכית של המוזיאון, התינוקיה הזו. איזה פחד.
לא שאלתי כלום על מה עושים לו, האם באמת קוראים לי מיד כשהוא מתחיל לבכות, איזה בדיקות, כמה דוקרים ברגל, מה הטמפרטורה של המים, למה חשוב לרחוץ כל יום? לא יודעת איפה הייתי. כל כך קשה לי להיזכר בזה עכשיו, כל כך כואב לי לחשוב כמה הילדים שלי היו צריכים אותי אז, ואני נחתי לי בחדר לבד, פרסונל פלצני. קמתי להניק גם בלילה, זה כן. שתי נקודות לטובתי. :-|
לא, לא הייתי מודעת (באופן טבעי? זה היה אז רחוק ממני שנות אור ושנות דור) אף אחד לא סיפר לי, אולי התכחשתי להרגשת הבטן, אולי לא היתה לי כזאת בכלל. אני חושבת שפשוט התרגלתי לסמוך בעיניים עצומות על המערכת הרפואית, ולהגיד אמן על כל מה שהם עושים (או לא עושים). תבינו, זה מקום העבודה המכובד של אבא שלי כבר עשרים ומשהו שנים. אלה הקולגות שלו. אולי הרגשתי פשוט קטנה מדי לחשוב אחרת מהם.

ועכשיו? רק בשביל זה אני רוצה ללדת שוב. כדי לתת לעצמי חוויה אחרת ומתקנת, שיהיה זיכרון אחד נעים ממש, חיובי ואסרטיבי, שאני עיצבתי, בזכרונות הלידה שלי.
תודה שהקשבתן. {@ כבר מרגישה יותר טוב.
אורה*
הודעות: 83
הצטרפות: 27 יוני 2005, 09:22

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אורה* »

רק אתמול הגעתי לדף זה וכל כך רגשו אותי (לטוב ולרע) סיפורי הלידה שסופרו פה, רוצה להוסיף קצת משלי. אני ילדתי באילת פעמיים אמנם בניתוח קיסרי(את שני הילדים) אבל כל מה שסופר פה על מדיניות בתי החולים זר לי לחלוטין ואני ממליצה בחום רב רק אילת!!! יודעת שמן הסתם לא רלוונטי לרב האוכלוסיה אבל מי יודע? הם מעודדים ביות מלא מעודדים הנקה ויש שם אחיות מדהימות עם המון המון סבלנות ורצון טוב הבדיקות נעשות בנוכחות ההורים או לפחות אחד מהם, מעודדים לינה משותפת בלילה וכנ"ל לגבי שאר הטיפול השגרתי בתינוק. בכל אחת מהלידות בליתי שבוע שלם בגלל הקיסרי, ובנוסף לכל המעלות שהזכרתי רואים את ים סוף מהחלון וגם זה עושה משהו.... .יש גם בתי חולים עם גישה אחרת, ששמים את היולדת בראש סדר עדיפויות ששלא לדבר על טובת הרך הנולד. הרבה בהצלחה לכולן ושנקרא רק סיפורים טובים.
זמננית*
הודעות: 23
הצטרפות: 27 דצמבר 2005, 17:53

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי זמננית* »

בלה ((-))

הרי את יודעת שזה לא באשמתך. את והתינוקות אכלתן אותה בגלל מבנה חברתי דפוק: אף אחד לא סיפר לי

רק בשביל זה אני רוצה ללדת שוב. כדי לתת לעצמי חוויה אחרת ומתקנת, שיהיה זיכרון אחד נעים
לא שאני מבינה בלידות (עוד לא הגיע תורי :-)) אבל בזכרונות מרים אני קצת מבינה. וכן, את יכולה לספר לעצמך את סיפורי הלידה שלך מחדש, משנה אותם כפי שהיית יולדת היום. ספרי אותם לעצמך, שוב ושוב, את הגרסאות המתוקנות והמשופרות, תגידי לכל הפרסונל שהקיף אותך אז מה בדיוק את חושבת עליהם, תשאירי אותם שותקים ונזופים מאחורייך, ותגלי שאת אשה נפלאה ואמא.

לי, בכל אופן, זה עוזר לתקן תחושה של עוולות ישנות.

שולחת עוד אחד ((-))

ואחד אחרון:
(())
בלה_שנדמה_לה*
הודעות: 784
הצטרפות: 20 דצמבר 2005, 05:55
דף אישי: הדף האישי של בלה_שנדמה_לה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי בלה_שנדמה_לה* »

זמננית, תודה.
חשבתי על מה שכתבת, קראתי עוד אתמול ורק היום אני עונה. זה עוזר לחשוב שהכל באשמת המבנה החברתי הדפוק, שטורח לטשטש ולהסתיר אמת פשוטה וחשובה כל כך - הצורך והנחיצות להיות עם התינוק שילדת זה עתה. איך לעזאזל, בשם הרפואה וחוכמת המלומדים (הבדיקות, החיסונים, הסטריליות....), מצליחים המנוולים האלה לגרום לאימהות להתעלם ממה שהגוף אומר להן? מתי הפסקנו להקשיב לעצמנו? תסבירו לי איך זה קרה.

ההמלצה לגבי לספר לעצמי את סיפורי הלידה בדרך אחרת נשמעת לא פשוטה מאתגרת בהחלט. אנסה.

ושוב תודה {@
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

הפרדת האם מהתינוק לאחר לידת בי''ח

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

אני הייתי ישנה להם בשק"ש מול פתח התינוקייה, ונראה מי היה מזיז אותי משם!
למה מול הפתח ולא בתינוקיה עצמה?
כשמצב כזה בדיוק קרה לי עם פיצי אחרי לידתו, לפני חמש שנים בליס, עם צהבת קשה והרבה פוטו-תרפיה
התעקשתי להשאר איתו בבית החולים, וישנתי בחדר ההנקה, על הרצפה, על ערימת שמיכות שאספתי ואחר כך על כורסא מתקפלת שנפתחת למיטה. ככה שבוע.
אף אחות לא גירשה אותי, אבל גם אף אחות לא עזרה לי.
מה גם שהיה תענוג מפוקפק ביותר להתעורר כל רבע שעה כשאחת המניקות-ללא-ביות נכנסה להניק שם במהלך הלילה.
וזה בלי להזכיר העדר פרטיות.

אה כן, והיה צריך להתווכח עם אחיות התינוקיה בזמן ששהה בפוטו שכדאי להוציא אותו, להעיר ולהניק אותו.
כי תינוקות עם צהבת מתנמנמים וקשה להעיר אותם, והפוטו עוד יותר מרדים.
והרי הנקה אינטנסיבית ופינוי מהיר של מקוניום ואחר כך של צואה, עוזרים בהפטרות מהבילירובין העודף.

הכאב המשמעותי שנשאר לי מהאשפוז הזה הוא הסכמתי להפרדה באחד הלילות.
אחרי יותר משבוע של לינה על רצפת חדר ההנקה, הציעה אמא שלי שאבוא לישון אצלה בתל-אביב בחצות, ואחזור בשש בבוקר, ושללילה אשאיר אותו בתינוקיה עם חלב שאוב שלי, ואני הסכמתי.
עד היום לא מובן לי מה בער לאמא שלי להפריד אותי מהתינוק שלי, ולמה הייתי מספיק טיפשה להסכים.
ואני לא זוכרת בכלל בכלל בכלל איפה היה האיש בלילה ההוא.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”