לקלף או לא לקלף

מזון אורגני באופן טבעי, מזון לא מתועס
אנונימי

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אנונימי »

זהו דיון שיצא מ תהיות לגבי פסטה והתחיל כך:
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_גביש* »

בקשר לחיטה מלאה לא אורגנית , נדמה לי שעיקר הריסוס מצטבר בקליפות הגרעינים,(כמו בשאר ירקות ופירות ) ואז קמח לבן הוא בעצם נקי יותר מהמלא . מישהו יודע?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

שוב, צאו מהדיעות הנושנות על ריסוסים, בבקשה! ההדברה כיום הרבה יותר מתוחכמת, הכל במיי ההשקייה!
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_גביש* »

הכל? ממתי? לפני כמה שנים היה לי שכן שזו היתה העבודה שלו , לרסס לכולם במושב . . הוא היה יורד עם טרקטור ומיכלית לשטחים . ומה עם מטוסי הריסוס ?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

יכול להיות שבמקומות קטנים יחסית עדיין עושים זאת כך, אבל ממה שידוע לי רוב חומרי ההדברה הם כבר built in בהשקייה. האמת, שכשאני מסתובבת פה באזור, ממש אפשר לראות את המערכות עם מיכלי החומרים בצמוד לברז ההשקייה.
לגבי מטוסי ריסוס, נדמה לי שרשמית הם מחוץ לחוק כבר, אבל בתכלס עוד משתמשים בהם. מול ביתנו יש שדה גדול של קיבוץ עין שמר שמדיי פעם זוכה לגדל משהו (לא יותר מדיי, עד שהכל יהפוך לנדלן), אז יש פה ריסוסים מהאוויר, למרות שאינני מבינה כ"כ לשם מה... אני תמיד מבטיחה לעצמי שאתקשר למשרד לאיכות הסביבה להתלונן, ואיכשהו מתעצלת לעשות זאת.
אגב, איש ההדברה שלנו (הקילר) אמר לנו את הדברים האלה לגבי הריסוסים, ההדברות וכו' (היה לנו פנסיון כלבים, לא רשמי, אז היו פה המון כלבים שעברו והלכו, אז היינו צריכים לדאוג שיהיה פה נקי מקרציות ואת זה עושים חומרי הדברה קטלניים, שכבר אינם בשימוש כ"כ כיום. אני מרגישה צורך להתנצל, אולי בפני עצמי, על "איש ההדברה שלנו". זה לא דבר שהיה לנו קל איתו, אבל היינו צריכים לעשות...)
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ורד צודקת. בגידולים מסויימים מוסיפים חומרי הדברה למיכל ליד ה"שיבר" של המים, וזה מטפטף למים באופן קבוע. כמו בתרופה דרך אינפוזיה.
סימונה*
הודעות: 77
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה* »

שגית, באיזה גידולים מדובר? מה, אני סתם מקלפת תפוחים ומלפפונים?
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אביב_חדש* »

בחיטה אני בטוחה 200%
אני אבדוק עם מישהו מבין היום.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

כן, את סתם מקלפת. ומפסידה את כל הויטמינים והמינרלים שצמודים לקליפה.
אצלנו אוכלים כל מה שאפשר עם קליפה: תפו"א, בטטה, דלעת, דלורית, קישואים, סלק, לפת, גזר, מלפפון, תפוח, אגס, קיווי ועוד ועוד.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אביב_חדש* »

ורד - מה עושים עם לפת? מה עושים עם קולורבי חוץ מלאכול עם סכין כמו תפוח?
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי עדי_יותם* »

קולרבי נורא טעים במרק. למשל מרק עוף, עם קוביות קולרבי, או במרק לקוסקוס. אני מניחה שאפשר באותה מידה להשתמש גם בלפת, אבל לא זוכרת כבר מה הטעם. קולרבי - אני מקלפת כי הקליפה סיבית לי מדי. ראיתי איזה מתכון ב"בישולה" שבו חותכים לגפרורים יחד עם משמשים מיובשים קצוצים. לא זוכרת באיזה רוטב. אני אמורה לנסות לפני שהקולרבי יירקבו. לפת כבושה טעימה מאוד. }
סימונה*
הודעות: 77
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה* »

אצלנו אוהבים פרוס דק עם שמן זית וחומץ בלסמי
סימונה*
הודעות: 77
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה* »

ורד, אתם אוכלים רק אורגני? אצלנו בטבעון זה נורא יקר.
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אז אחרי ברור עם מבין בענייני גידולי שדה: אל תבזבזו זמן על קילוף ירקות. הריסוסים והדשנים מגיעים Built-In במים. לעתים מוסיפים ריסוסים בריסוס ממש ולא דרך המים.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

בעיקר אורגני, כן. מה שיש. נכון, זה לא זול, אבל יש דברים שאני מעדיפה לא להתפשר עליהם. ואם את בטבעון, קפצי לשדה בכפר יהושע של איריס בן צבי. היא מגדלת הרבה מהתצרת האורגנית, במיוחד בצפון ואצלה יהיה הכי זול. זה ממש קרוב!
קולרבי ולפת אפשר לגרד לסלט, או לאכול בקוביות עם שמן זית, או במרק, כמו שהציעו כבר, או לבשל נקי ולשים על רוטב ע"ב שמן זית/ יוגורט וכו'.
ראו מתכונים ללפת ב מאכלי עדות
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_גביש* »

לפני שזורקים את הקולפנים...עבר לידי מזמן מידע שרציתי להביא לו גיבוי יותר רציני ועוד לא הספקתי -
ירקות ופירות , יש להם מן קטע כזה לדחוף חומרים רעים לקליפה . אולי קצת כמו גוף האדם שדוחף אותם אל העור ?
כך שלא בהכרח מיותר לקלף ירקות לא אורגניים . וחוץ מזה , כשקונים בחנות ירקות רגילה , אי אפשר לדעת מאין הגיעו הירקות . יתכן שהשקו אותם במים מזוהמים . אולי מספיק לשטוף טוב , אבל מה עם כרוב ? חסה עגולה ?
דלעת למשל , עמוסה בריסוס באיזור הקליפה . יש גם ירקות ופירות שמרוססים מעט או בכלל לא , למשל סברס ותאנים , וכאלה שמפוצצים בריסוס , למשל אגסים ותירס . אחפש מידע אמין בקשר לזה גם . אני זוכרת שדליק ווליניץ -יו"ר האיגוד האורגני או משהו כזה , התראיין עם ראש מועצת הירקות (נדמה לי) ואמר לו "אתה מוכן לחזור על דבריך מלפני השידור , בהם אמרת שלא תתן לילדיך אבטיח מרוסס? "
סימונה*
הודעות: 77
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה* »

ענת, אני מאוד אשמח אם תשתפי אותנו במימצאייך. אני לא מצליחה למצוא מידע אמין לגבי מי מרוסס, כמה ובמה.
ומה ששגית אמרה על ריסוס חיטה - זה הכי מזעזע. אני לא יודעת למה. אולי כי אנחנו אופים הרבה לחם בבית, שמים פנימה את הדברים הכי טובים, מרגישים מה זה בריאים, והנה פתאום... (פרצוף מבואס)
א*
הודעות: 742
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי א* »

פעם אחרי ששמעתי את דליק וולניץ נכנסתי לדיכאון די עמוק, כי לא העזתי לקנות ירקות ופירות לא אורגניים, אבל מה לעשות והמציאות (בכיס)תופחת? מאות שקלים עולים לנו ירקות ופירות רגילים לשבוע, אז אורגניים... יצטרכו להשחית מידותינו המוסריות כי נאלץ לשדוד בנק כנראה...
אנחנו עדין משתדלים אבל זה באמת כל כך יקר, לפחות בכמויות גדולות.
שמעתי שהתותים ממש מלאים בריסוס (גם ככה אין להם את טעם ילדותנו ממילא)אז את זה אני משתדלת לא לקנות, אבל תירס??
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_גביש* »

צריך לעקוב קבוע אחרי מה שקורה בחנות ,ולקנות בהתאם . לא פעם יש דברים במחירים ממש סבירים . דלעת למשל , אפשר לקנות הרבה (סגורות) , הן יכולות להחזיק חודשים !!
ואכן כמו שהומלץ פה , ללכת ישירות למגדלים , כמו למשל איריס בן צבי בכפר יהושע .
עשבים אפשר לגדל גם באדניות אם אין גינה .
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

אפשר לקנות קמח אורגני בכמות גדולה ולאחסן, אם אתם משתמשים בו הרבה. זה מוזיל אותו מאד.
אני אנסה להתייחס למה ש ענת גביש העלתה. אולי אין לי את כל המידע, אז סליחה מראש.
מה שנמצא ממש באזור הקליפה הם כל אותם חומרים אנטי אוקסידנטיים (ויטמינים, מינרלים ואנזימים שעוזרים למנוע נזקים של חימצון). את אלו רבים לוקחים באופן נפרד כתוספות מזון, כדי לשפר את תיפקוד הגוף שלהם. הצמחים עושים בדיוק את אותה העבודה וע"כ מייצרים וצורכים את אותם אנטי אוקסידנטים. בגלל זה אלו יימצאו מרוכזים יותר באזור הקליפה, כדי לעזור במניעה ובטיפול במקרים של חדירה חיצונית. זה מעין כוח הגנה רב עוצמה ראשוני.
לגבי ההשקייה, לצמחים יכולת מופלאה לסנן ולזקק נוזלים, כך שהמים שהם מכילים הם איכותיים בהרבה מאלו שאנו שותים בנפרד. ושוב, בגישות טבעיות שונות מדברים על כך שלא טוב לשתות, אלא עדיף לאכול יותר מזונות המכילים בעצמם נוזלים, כגון פירות וירקות. מאחר ונוזלים אלו נקיים וטהורים ובאים בקונטקסט הטבעי שלהם. אז אני לא מציעה להפסיק לשתות, אבל כן נראה לי שגם אם צמח הושקה במים פחות איכותיים, הוא יודע היטב להוציא מהם את הטוב ולזרוק את הפסולת החוצה.

<איך צמחים עושים פיפי וקקי?>
סימונה_ואבנר*
הודעות: 55
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 09:32
דף אישי: הדף האישי של סימונה_ואבנר*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה_ואבנר* »

אצל איריס לא בהרבה יותר זול מב"גן האורגני" בטבעון. (דהיינו - יקר). אולי אם קונים קניה גדולה זה יכול להוזיל.
היינו שמחים למצוא עוד כמה משפחות באזור שמעוניינות לקנות ביחד.
בזמנו רני וחדווה דיברו על משהו כזה. זה עבד?
באשר לריסוס לתוך השתיה: בטוח שזה לא דשנים? (גם רעה חולה, אבל אולי דרגה פחות?)
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אחיק* »

אל תבזבזו זמן על קילוף ירקות. הריסוסים והדשנים מגיעים Built-In במים. לעתים מוסיפים ריסוסים בריסוס ממש ולא דרך המים.
מצטער להתפרץ אבל:
  1. הדודים שליד השדות הם דודי דישון - בתוכם מתערבבים מי ההשקיה עם הדשן והצמח מקבל את המינרלים הנחוצים לו (למען יתן יבול גדול וחזק).
  2. הדשן מזיק בעיקר לסביבה - מדובר במלחים הנשטפים למי התהום וממליחים אותם.
  3. חיטה לא מדשנים על ידי דישון ראש (דוד דישון) מהסיבה הפשוטה שבארץ לא משקים את החיטה, היא גדלה בעל. החיטה הנאכלת בארץ מיובאת, נדמה לי מארה"ב, ושם גם לא משקים גידולים אלו.
  4. ריסוסים מתבצעים על ידי מרסס נגרר או מחובר לטרקטור או מהאוויר. הם חיצוניים, רעים (בעיקר זרחנים אורגניים). לכל גידול יש "מועד אחרון לריסוס לפני הקטיף", לא כל החקלאים שומרים על מועד זה. לכל חומר הדברה יש את הכמות המקסימלית המותרת בגרם פרי/ירק/דגן. אני לא יודע על פיקוח סדיר בנושא זה.
  5. יש חומרי הדברה המוצנעים בקרקע אבל הם רעילים מאוד. כשעץ מקבל מרעל זה אסור לאכול את פריו בין 40 יום לשנתיים, תלוי בסוג העץ.
אפשר לקנות קמח אורגני בכמות גדולה ולאחסן, אם אתם משתמשים בו הרבה. זה מוזיל אותו מאד.
תיזהרו - קמח מלא, בניגוד לקמח לבן, מכיל מזון למזיקים ולכן הוא מתקלקל מהר יותר. גם בעבר שמרו את החיטה וטחנו אותה במשך השנה ולא טחנו את הכל מיד לאחר הקציר.
סימונה_ואבנר*
הודעות: 55
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 09:32
דף אישי: הדף האישי של סימונה_ואבנר*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה_ואבנר* »

יש חומרי הדברה המוצנעים בקרקע אבל הם רעילים מאוד. כשעץ מקבל מרעל זה אסור לאכול את פריו בין 40 יום לשנתיים, תלוי בסוג העץ.
אחיק, זה ריסוס שקשור רק לעצים? אתה יודע איזה?
וגם:
יש עוד גידולים חוץ מחיטה שאתה יודע שהם לא מרוססים? מה בדבר קטניות?
וגם: אנחנו מאוד שמחים על ה"התפרצות".
וגם אחרון: יש לך מושג איפה ניתן לקרוא על נושא חשוב זה?
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אחיק* »

סימונה ואבנר
לגבי החומר המוצנע בקרקע - אני מכיר רק לעצים (אני לא עוסק בגידולי שדה). החומר נקרא טמיק והוא מצריך רשיון שימוש, למרות שלא תמיד משתמשים בו לפי ההוראות. מדד הרעילות שלו, LD50 (הכמות שיכולה להרוג 50% מהנבדקים), היא 6 מ"ג לק"ג גוף.
לא אמרתי שחיטה לא מרססים אלא שלא נותנים לה דשן ראש. נדמה לי שחיטה מרססים מהאוויר, אני אבדוק באיזה חומרים.
אפשר למצוא חומר על חומרי ההדברה של הגידולים השונים באנציקלופדיה לחקלאות, למרות שהיא קצת מיושנת, ובחוברות ההדרכה של משרד החקלאות. בדרך כלל, לכל גידול יש חוברת משלו.
יש אתר של חומרי הדברה
ניתן לחפש באתר זה לגבי כל חומר הדברה או קוטל עשבים.
סימונה_ואבנר*
הודעות: 55
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 09:32
דף אישי: הדף האישי של סימונה_ואבנר*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה_ואבנר* »

אחיק, נראה לי שמי שאינו חקלאי לא ממש יכול להיעזר באתר, כיוון שאין בו מידע וולונטרי. צריך להכיר שמות של חומרים כדי לשאול עליהם ואני תוהה אם יהייה שם מידע לגבי הסכנות הצפויות מחומר זה או אחר. איך מפצחים את האתר הזה?
סימונה_ואבנר*
הודעות: 55
הצטרפות: 01 אוגוסט 2002, 09:32
דף אישי: הדף האישי של סימונה_ואבנר*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סימונה_ואבנר* »

אחיק, באופן כללי, אנחנו רוצים להפחית למינימום ואם אפשר אז בכלל לא לאכול חומרי הדברה. אנו שוקלים לעבור למזון אורגני, אבל בגלל המחיר הינו מעוניינים לדעת האם יש מוצרים שאין סיבה לקנות אורגניים. (אנחנו מדברים על חומרי הדברה ולא על חומרי דישון, שהבנו שהם לא מסוכנים לבריאות ומזיקים יותר לסביבה)
לדוגמא: הבנו שזייתים לא מרוססים.
לגבי גידולי חממה הבנו שמרססים פחות או בכלל לא.
אמרו לנו שריסוס לא חודר בגידולים בעלי הקליפה הקשה ושכמעט לא מרססים אותם (פרי הדר, בננות, אבוקדו וכו') אבל אנחנו לא בטוחים שהבנו נכון
האם זה נכון. האם יש לך מידע לגבי זה.
באתר שאליו הפנית יש רמה מותרת מקסימלית, אבל האם זוהי הרמה בשטח (יותר או פחות) וגם לא היה לנו ברור אם אלו שאריות על הקליפה (ושקילוף פותר את הבעיה) או שזה חודר לפרי.
לסיכום: האם ההנחה שצריכת מזון אורגני במוצרים שהם חשופים (כרובית, פטרוזיליה, חסה, כרוב וכו') וצריכת מזון רגיל במוצרים לא חשופים (פרי הדר, בננות וכו) תפתור את הבעיה של חומרי הדברה במזון, נכונה. ואולי גם צריכה של גידולים שהם חסיני מזיקים באופן טבעי (אם קיימים).
ומה עם דגנים וקיטניות.
(וואו.. המון שאלות!!).לעבור באופן גורף לאורגני נראה לי פשוט בזבוז כסף אם אפשר קצת גם לדעת נתונים.
תודה.
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_גביש* »

אכן המון שאלות , ובדיוק השאלות שלי !
היה מעולה אם יכולנו להפנות לכאן מישהו שיכול לענות על כולן באופן מוסמך . למישהו רעיון ?
הרי יש בטוח בארץ מי שמעוניין להסיר את וילון הבורות העבה שלנו ושל כולם מהסוגייה הזו .
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ורד_לב* »

אחיק, בכמות גדולה התכוונתי לא משהו ממש היסטרי (אלא אם כן יש מקרר גדול לאחסן.) ואפשר גם להתארגן כמה אנשים ו"לרדת" על שק.
בהחלט צודק בקטע של ההתעפשות. הקמח המלא מכיל פשוט את כל מה שיש בגרעין וע"כ גם השמנים. אלו עלולים להתעפש ולהירקב. תחשבו על זה שכל המזיקים למיניהם "מתים" על קמח מלא ודומיו ולא יותר מדיי מוצאים מה מיוחד בכל הלבנים, מעובדים וכו'. רק אנחנו...בני האדם...יכולים לאכול את זה.

טוב שיש כאן מישהו מבין עניין שיכול לתת לנו מידע יותר ברור.

עד כמה שהבנתי, הקטניות שאנו אוכלים בארץ מיובאות ומארצות ש כן מרססים בהן, כמו מהמזרח הרחוק ומארהב (נדמה לי שארהב, הודו וישראל הן 3 המדינות המרוססות ביותר!).

האם אתה בטוח לגבי הריסוסים, כי לפי מה שהבנתי חומרי ההדברה כן מעורבבים במיי ההשקייה, אולי ביחד עם הדישונים? עכשיו, גם הדישון הזה לא נשמע לי דבר מדהים, אה?
אחיק*
הודעות: 316
הצטרפות: 14 יולי 2001, 16:38

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אחיק* »

לגבי חומרי ההדברה:
יש קוטלי עשביה - בדרך כלל לא נוראים למי שאוכל את הפרי/ירק/דגן/תירוש/יצהר.
יש תכשירים נגד פטריות - מבוססים בדרך כלל על גופרית וחלקם משמשים גם בחקלאות אורגנית.
קוטלי חרקים - בדכ"כ אלו הם זרחניים אורגניים, רעל עצבים סימפטי ומקומי. הצד החיובי - רובם מסיסים במים והשפעתם על הבריאות קצרת טווח יחסית, הצד השלילי מאוד - יש הרבה איכרים נבערים סניליים ומוכי סרטן גם בגלל השימוש בחומרים אלו.
יש גם חומרי הדברה המבוססים על נחושת, אבץ ושאר מיני מאפה, מיועדים לטיפול במחלות.
לגבי האתר - יש בו אפשרות לחיפוש לפי גידול. ומהגידול להוציא את החומרים ואת עוצמתם. יש לי רשימה חלקית של חומרי הדברה והחומר הפעיל בכל אחד מהם. אשמח להעביר רשימה זו למי שמבין בכימיה וביולוגיה כדי שיוכל להסביר לנו מה הנזק שגורם כל אחד מהחומרים.

לגבי גידולים ללא ריסוסים - אני יודע רק על קיווי הגדל ללא חומרי הדברה (עדיין אין לו מזיקים בארץ). שכן שלנו שמגדל אבוקדו טען שגם לאבוקדו אין יותר מדי ריסוסים. לזית יש ריסוסים נגד עין הטווס (על בסיס נחושת) ונגד זבוב הזית - רוגור, זרחן אורגני רעיל ומכוער במיוחד. יתרונו הוא בזמן הפירוק הקצר ולכן לרוב אין הוא נשאר על הזיתים בזמן המסיק.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי בשמת_א* »

היה כתב עת "אורגני", אבל החברה שמוציאה אותו לא הקצתה לנושא כוח אדם והוא לא יצא כבר מזמן. יצאו אולי 5 גליונות, משהו כזה.
עברתי לקבל את "משוב" לחקלאות ויש שם קצת על אורגני, אבל לא המידע הזה.
אנסה לברר, אם יהיה לי זמן, תשובות לשאלות האלה עם הקשרים שלי. אבל גם אני אשמח לכל מי שיש לו מידע פנימי.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עוד על נושא זה בדף פירות פחות מרוססים
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי חגית_ל* »

כתבו כבר מלא ספרים בנושא. מומלצים: תזונת האדם ובריאותו - מאת יצחק בן-אורי
שביל הזהב - מאת שרה בן חמו

אנחנו קונים אורגני ואף-פעם לא מקלפים שום ירק ובטח לא פירות כמו תפוח ואגס וכו'. הקטנה אפילו אוכלת את הקליפה של הבננה, מזון חביב עליה במיוחד. (גם הגדולה אהבה אותו הרבה שנים).

קיטניות אורגניות לא מרוססות. סויה שמיובאת מארה"ב גם חשודה בהינדוס גנטי.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי שרון_ג* »

מישהו אמר לי שה"בייבי סלט" מלא בריסוס. האם נכון?
לא מצאתי כזה אורגני, ואני נורא אוהבת.
פתרונות למישהו?
לגדל אפשר רק רוקט, ולא בייבי סלק למשל...
גם הכמויות שאני אוכלת מסחריות וזה לא גדל אצלי בכזו כמות.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

למיטב ידיעתי כל העלים הירוקים (מחסה ועד פטרוזיליה) מרוססים כדבעי.
אפשר לגדל אותם לצריכה ביתית שוטפת על שטח קטן יחסית (נאמר מטר וחצי על חצי מטר) ואני בטוחה שיש זרעים לכל העלים שאת אוהבת.
איפה בדיוק אני לא יודעת אבל שווה לחפש (ואז גם אני אכין לי ערוגה קטנה כזאת).
שאפרט?
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

כשמגדלים חסה ופטרוזיליה וצמחי תבלין בכלל, אז מעבר לזה שזה לא מרוסס, הכייף הוא שצורכים רק כמה עלים שצריכים. כל פעם מורידים כמה עלים והרבה פחות מתבזבז, נרקב ושאר ירקות. אם אני קונה חבילה של משהו אני אף פעם לא גומרת אותה והמון נזרק.
הבעיה שאני נתקלתי בה בגידול חסה ופטרוזיליה, זה שבאיזה שהוא שלב מתרומם לו פתאום גבעול עם פרח ואז מהר מאד מפסיקים להיות עלים אכילים.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי שרון_ג* »

מנסיון, צריך לחתוך את הגבעול הפורח מיד, כי אחרת הצמח מפסיק לגדל עלים. זה נכון לאורגנו ולרוקט בכולופן. גם לפטרוזיליה.
שנה שעברה התחרבו לי כולם. השנה אני מנסה שוב, ואהיה יותר קפדנית בחיתוך.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי שרון_ג* »

עוגיה, לא מצאתי זרעים/שתילים לכל הסוגים, רק לרוקט.
אבל יש אצלי המון צמחים לתה שגדלים יופי.
עידית.ק*
הודעות: 38
הצטרפות: 06 מאי 2004, 14:20

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי עידית.ק* »

אמנם לא בכמויות מסחריות...אבל הנבטה של סלק יוצרת עלים נחמדים וטעימים. זרעים מהאוכל של התוכים שלנו עפו לאדמה ליד הכלוב ויצרו שדה קטן של עלים .
אני מניחה שיש שם דוחן ועוד כל מיני זרעים אולי כך אפשר לפזר בגינה או במתקן הנבטה ואז להכין מהכל סלט.
בועז*
הודעות: 12
הצטרפות: 31 דצמבר 2003, 14:44

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי בועז* »

האם ניתן לפזר זרחנים אורגאניים באדמה לקטילת מזיקי קרקע בנענע, להשקות לספיגה והנענע תהיה אכילה?
אורנה*
הודעות: 134
הצטרפות: 27 יוני 2001, 00:55

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אורנה* »

היה כתב עת "אורגני", אבל החברה שמוציאה אותו לא הקצתה לנושא כוח אדם והוא לא יצא כבר מזמן. יצאו אולי 5 גליונות, משהו כזה.
כתב העת חי ובועט, הוא יוצא כל רבעון וניתן להצטרף כמנוי שמו של העיתון הוא "בשביל הטבע" והוא יוצא מהארגון לחקלאות ביולוגית אורגנית
עורכת_עם_ערכים*
הודעות: 341
הצטרפות: 08 יוני 2007, 02:34
דף אישי: הדף האישי של עורכת_עם_ערכים*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי עורכת_עם_ערכים* »

שם הדף מבלבל בעיניי. אע"פ שאני מכירה את הדף הזה ממזמן, כל פעם שאני רואה את השם שלו אני מתבלבלת, שוב ושוב נדמה לי שהשאלה היא אם לקלף את הפירות כי ככה יותר נוח לפעוטות לאכול, או לא לקלף כי כל הויטמינים בקליפה (טוב, זאת פשוט הדילמה הנצחית שלי...)
בעוד שהדף עוסק בריסוסים ורעלים למיניהם ומידת ריכוזם בקליפות של צמחי מאכל שונים, שחלקם נקנים במצבם הפוסט-קליפתי ממילא.

(האמת, זה לגמרי דף לעריכה)
לבן_בשלג*
הודעות: 3
הצטרפות: 08 אוקטובר 2008, 20:26

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי לבן_בשלג* »

מהתגובות שקראתי, מסתבר שעדיף לאכול דגנים לא מלאים על לאכול דגנים מלאים לא אורגאניים. אז למה כולם קונים לחם מלא? למה אין פרסום של עניין הריסוס של הקליפה?
נקודות_ורודות_אגדיות*
הודעות: 3625
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

אני לגמרי הבנתי את זה ככה, כי גם אני תמיד עומדת בפני הדילמה לקלף או לא לקלף בגלל הריסוסים.
הרי בקליפה יש חומרים מאוד מאוד חשובים ביניהם נוגדי סרטן . החומרים בקליפה לא נהרסים גם בבישול. אבל- מה עם הריסוסים? למרות שלי תמיד נדמה שאם כבר יש ריסוס לא יכול להיות שהוא לא בכל הפרי/ירק..
סוסת_פרא*
הודעות: 2750
הצטרפות: 29 ספטמבר 2007, 21:16
דף אישי: הדף האישי של סוסת_פרא*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי סוסת_פרא* »

שם הדף מבלבל בעיניי. אע"פ שאני מכירה את הדף הזה ממזמן, כל פעם שאני רואה את השם שלו אני מתבלבלת, שוב ושוב נדמה לי שהשאלה היא אם לקלף את הפירות כי ככה יותר נוח לפעוטות לאכול

ואני חשבתי שמדובר בגלד של פצע, ואחרי שראיתי פה תגובה של לבן בשלג, חשבתי 'אולי קשקשים...?' :-D.
(שם הדף עשה לי אסוציאציה ל-למה כן לגרד).

שמות אלטרנטיביים:
האם לקלף פירות וירקות לא אורגניים
או, יותר כולל (גם דגנים למשל) ויותר קצר: האם לקלף תוצרת לא אורגנית
וכד'
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי ריש_גלית* »

לא סתם דף לעריכה, אלא גם לאיחוד עם פירות פחות מרוססים, נדמה לי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רק לקלף
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רק לקלף
צוויליך*
הודעות: 2438
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי צוויליך* »

ואני חשבתי שמדובר בגלד של פצע, ואחרי שראיתי פה תגובה של לבן בשלג?, חשבתי 'אולי קשקשים...?' hilarious.
לא נעים לומר, זה עשה לי קונוטציה של לקלף....
נו מי מנחש....

צוויל - וואן וויי מיינד
אלה_לי_לה*
הודעות: 1080
הצטרפות: 07 נובמבר 2007, 10:20
דף אישי: הדף האישי של אלה_לי_לה*

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי אלה_לי_לה* »

שימו לב שבכל הדף הארוך והמקסים אין תשובה. אולי כבר התגלתה אחת? מה מזיק יותר, הריסוס או העדר הקליפה?
פלוני_אלמונית_המון_מחשבות*
הודעות: 8
הצטרפות: 15 ספטמבר 2014, 18:13

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_המון_מחשבות* »

עד כמה שידוע לי חומרי הריסוס חודרים גם לעומק הירק/פרי/דגן.
שמתי לב שלעיתים בעת קילוף אני עדיין רואה פסים או שכבה לבנה
ממש רואים את הריסוס (ענבים,פטרוזיליה, מלפפון, סלרי. לעיתים חשה גם בטעם טיפה מריר או תפל.
אם יש למישהו גינה פרטית, עדיף לנצל זאת לגידול אורגני ולסמוך על עצמכם.
הריסוסים משמידים את החרקים שמועילים ותפקידם לאכול את החרקים המזיקים. המועילים הם למשל מושית השבע(משה רבנו), וישנה הכחדה של הדבורים שתפקידן לאבק את הפרח ובלעדיהן כלום לא יצמח.
פלוני_אלמונית_המון_מחשבות*
הודעות: 8
הצטרפות: 15 ספטמבר 2014, 18:13

לקלף או לא לקלף

שליחה על ידי פלוני_אלמונית_המון_מחשבות* »

דרך אגב, לא ממש קשור לנושא הדף:
יצא לי פעם לקרוא מאמר שמדבר על ריסוס של חרק שאוכל את הגלוטן בחיטה (לרגישים זה טוב אך ללחם לא...)
כותבת זאת בשביל צורך להעביר יידע גם אם זה גולש מהנושא.(-:
שליחת תגובה

חזור אל “מזון אורגני”