מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

בשעה גרועה ומעצבנת אובחנתי כבעלת סכרת סוג II.
כלומר, הגוף שלי פיתח עמידות לאינסולין.
זה אומר שהלבלב מפריש אינסולין, אבל באיחור. ואז האינסולין מסתובב בדם והסוכר גם, אבל הם לא מדברים ביניהם. זה מייצר השמנה ועייפות ורעב. ושלל בעיות רפואיות.

כדי להתמודד עם המצב ובתקווה להפוך את הגלגל, פצחתי בתזונה שעקרונותיה כמו בסכרת ההריון שהיתה לי:
ויתור מוחלט על סוכר וקמח לבן. ויתור על כל הפחמימות הריקות, והגבלה נוקשה על פחמימות פשוטות. כלומר - רק פרי אחד או שניים ביום, מלווים באגוז להאטת ספיגת הסוכר.
אכילה כל שלוש שעות, של ארוחות קטנות, ובהן הרבה ירקות, חלבון כלשהו ופחמימות מלאות. בדרך כלל דגנים מלאים: אורז מלא, לחם מחיטה מלאה, שיפון, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת. הכל אורגני.
כמות הפחמימות מוגבלת גם היא.

אני אמורה להוסיף גם פעילות גופנית, אלא שבן זוגי במילואים, הילדים בחופש ואני איתם רוב הזמן, ושעות הבייביסיטר שאני משיגה מוקדשות לעבודה שלי. הריצה אחרי הילדים בגן השעשועים ובבריכה לא נחשבת לפעילות ;-P

המטפל הסיני שלי שמטפל בי בדיקור בעיקר, הציע שאוריד לגמרי את כל מאכלי החלב מהתזונה שלי. עשיתי את זה לפני חמישה ימים, ואני מגלה כמה מוצרי חלב היו בתזונתי.
אכלתי המון יוגורט, המון סוגים של גבינה, מעדני חלב דיאט, גבינה צהובה בפשטידות, חלב בקפה.
עכשיו, אני מנסה למצוא תחליפים למוצרי חלב. מצאתי חלב סויה ללא תוספת סוכר בשביל הקפה של הבוקר. טופו אני יכולה לצרוך רק בהגבלה, כי יש תורשה של סרטן-שד, ובטופו וסויה יש פיטואסטרוגנים.

בקיצור, מה מורחים על לחם?
ניסיתי ומיציתי כבר טונה, פסטרמה, חביתה, מיונז (קל ;-)), טחינה גולמית, חומוס.

בבקשה רעיונות ועצות: מה אפשר לאכול כתחליף למוצרי חלב?

גם רעיונות נוספים לתזונה סכרתית ובכלל תובנות על המחלה וההתמודדות איתה - יתקבלו בברכה, בתודה ובשמחה.
גלית_ועמרי*
הודעות: 267
הצטרפות: 06 אפריל 2003, 00:11
דף אישי: הדף האישי של גלית_ועמרי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי גלית_ועמרי* »

טיפ קטן שלמדתי מאשה שסוחבת את המחלה בצורה מינורית כבר הרבה שנים
תפוחי עץ גרנד - החמוצים הירוקים עם הקליפה האטומה, לא הגרניסמיט עם הקליפה המבריקה
מתברר שמה שהיא הרגישה במשך שנים שהתפוח מאזן לה את הסוכר בכל פעם שמשתבש , התברר כנכון מדעית, יש בו איזשהו חומר שעוזר.
ועל הלחם - ממרחי ירקות שונים, אפשר להכין לבד ממרח עגבניות, מה עם חלב עזים? גם זה אסור?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

ספר חובה לסובלים מסכרת מסוג II (וגם סכרת נעורים):
Richard Bernstein, M.D., Dr. Bernstein's Diabetic Solution
ד"ר ברנסטין היה מהנדס, שניסה לאזן את רמת הסוכר והאינסולין שלו. הוא ניגש לעניין כמו מהנדס ולא כמו רופא. הוא הצליח להתאזן במידה רבה. את התואר ברפואה הוא עשה בגיל 45, לאחר שניסה שוב ושוב לפרסם את מסקנותיו ולא הצליח (כיוון שהיה אאוטסיידר, רופאים לא רצו להקשיב לו). כיום הוא נחשב לא רק למומחה עולמי אלא גם לפורץ דרך בתחום.

האתר שלו: http://www.diabetes-normalsugars.com/
מומלץ בחום.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אם_פי_3* »

את התאווה למתוק, אפשר למלא על ידי דבש. במידה כמובן (למשל - מעורבב עם הטחינה הגולמית לממרח טעים וממלא), אבל דבש עוזר לאיזון הסוכר. חשוב להקפיד על דבש שלא חומם (או בתרגום לישראלית: "ממחלבה קטנה" (*אם את רוצה ויש לך דרך לקחת, מייצרים אצלנו דבש מצוין, אני יכולה לקנות לך. בצנצנת גדולה זה יכול להחזיק חודשים ארוכים)), וגם לא לחמם באוכל (כלומר - לא כדאי בתוך תה חם).

מעבר לכך - לא ישירות לסכרת, אבל עוזר לניקוי רעלים מהגוף ולכן לשיפור יעילות העבודה שלו - לצרוך הרבה לימון - להתרגל לשתות מים עם לימון סחוט, למשל. לצרוך שום ואומגה 3 (בתזונה או בתוסף). להוסיף לתזונה לציטין. חילבה - עוזר לאיזון הסוכר בגוף (אבל אם את לוקחת תרופות לאיזון, צריך להזהר, שלא תכנסי להיפו.) וגם עוזר לחלב (ובתוסף זה לא מסריח)...

פעילות גופנית זה קריטי - גם אני די זנחתי מאז המלחמה (אין לי סכרת, אבל יש סיבות אחרות) אבל עכשיו כשהיא מסתיימת זה הזמן לשנס מותניים ורגליים, ולחזור לצעוד.
זה עשוי להשפיע לחיוב גם על פוריות.

בהצלחה!
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי מיכל* »

שלושה ממרחים מודולריים:

ממרח עשבי תיבול
2 חבילות טימין
זר אורגנו
זר בזיליקום
שמן זית
מלח גס
שום

מפרידים את העלים של כל עשבי התיבול, טוחנים במעבד מזון עם שמן זית וקצת מלח גס. שום כדאי להוסיף כתוש רק בעת השימוש בממרח (לא כדאי להשרות שום בשמן זית לאורך זמן)
ממרח עשבי תיבול מצויין כבסיס לתבשילים שונים כיד הדמיון וכממרח ללחם


ממרח עגבניות מיובשות
משרים 100 גר עגבניות מיובשות במים רותחים למספר דקות. טוחנים במעבד מזון עם כמה כפות ממרח עשבי תיבול, שמן זית ושום (כנ"ל)


ממרח טופו
חותכים חבילת טופו לקוביות וטוחנים במעבד מזון עד שנהיה מרקם פירורי. מוסיפים קצת מים תוך כדי טחינה שיתקבל מרקם גבינתי.
מוסיפים ממרח עגבניות מיובשות, בזיליקום, שום, קצת שמן זית
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אפשר לעשות פסטו מכל עשב שיש בית.
עלים, שום, שמן, מלח, אגוזים, בז'ז'ז'ז'ז'ז'.
(יש פה באתר מתכון דומה של אורנה לממרח פטרוזיליה)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

דבש עוזר לאיזון הסוכר
מאין המידע? אשמח לרפרנסז. ההתנסות שלי שונה (אני היפו גליצמית פעילה, כלומר עם עודף אינסולין, בעלי סוכרתי סוג II).

בכל אופן הדרך הבטוחה לבדוק מה מעלה את רמת האינסולין היא לבדוק סוכר לפני ואחרי אכילתו של הפריט הנדון.
אישית הייתי נמנעת כמה שאפשר מפחמימות בכלל, כולל לחמים מדגנים מלאים, קינואה, פירות מכל סוג (כולל תפוחי גרני סמית) ודבש. הייתי גם מצמצמת מתוקים שאינם פחמימות - אפילו סטביה, כי הטעם המתוק כשלעצמו מעודד הפרשת אינסולין.

ראיתי כבר דעה מבוססת מחקר שצריכת פחמימות בלוויית חלבונים דווקא מעודדת הפרשת אינסולין יותר מאשר צורכים פירות בלבד, אני לא יודעת עד כמה זה נכון (וכאמור, אפשר פשוט לבדוק סוכר לפני ואחרי ולראות).
לגבי מיונז קל, הוא דווקא מכיל יותר עמילנים ממיונז רגיל - לעתים קרובות מוסיפים לו קמח או קמח תירס כתחליף לשומן - ולכן יותר פחמימות ריקות. חבל. אולי תכיני מיונז בבית? זה קל מאוד וטעים מאוד.

הערה כללית:
אני תמיד אומרת להורים שמצטרפים לפורום שלנו, שרוצים להתחיל דייאטה בשביל ילדיהם:
כאשר הדייאטה צריכה להיות מוגבלת מסיבה כלשהי, אפשר לגשת לעניין בשתי דרכים.
דרך אחת היא למצוא תחליפים לאוכל הרגיל. לחם בלי גלוטן, גבינה מאגוזים ושמרים, תחליפי דגני בוקר וכו'.
הדרך השנייה, העדיפה בעיניי, היא לעשות שינוי בחשיבה לגבי אוכל ולחפש מה אפשר לעשות ממה שכן מותר. לעתים מתגלה דבר מעניין: אפשר בהחלט לחיות בלי לחם, בלי קרקרים, בלי מאכלי חלב, בלי ממרחים על הלחם, בלי תוספות עמילניות מכל סוג, והחיים נעשים מעניינים יותר מבחינה קולינרית, ומשעממים יותר מבחינת תנודות הסוכר :-).

אני שוב ממליצה גם על ברנסטין וגם על NEANDERTHIN כדוגמה טובה לשינוי כזה בחשיבה. (שווה בהחלט להשקיע ולרכוש גם את NEANDERTHIN, זה ספר קצר, מצחיק וחכם).

מתכון למאפינס מאגוזים:
2 כוסות קמח שקדים
1 כוס קמח פקאן
אבקת אפייה, או: 2 קפסולות (2000 מג) ויטמין C + כפית סודה לשתייה נטולת אלומיניום
סטביה אם רוצים שיהיה מתוק, מלח ותבלינים אם רוצים שיהיה מלוח, קינמון (טוב גם להורדת סוכר)
מערבבים את כל החומרים היבשים
2 ביצים
מעט חלב קוקוס, או חלב שקדים, או מים
מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת מוצקה, בעלת מירקם קצת כמו מלט לפני ההתייבשות, או בוץ

שמים בתבניות למאפינס או בתבנית קטנה לעוגה ואופים 20-25 דקות ב-180 צלסיוס.

מתכון למיונז:
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgC ... id=6808007

מתכון לחטיף דל פחמימות:
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgC ... id=6671724

חלב שקדים:
http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgC ... id=6568480
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

ואוווו.
תודה על כל הרעיונות :-)
ממרחי העשבים אכן רעיון מצוין. פטרוזיליה ובזיליקום שקמלים להם במקרר ייטחנו ממש עוד מעט.

כמה שאלות על מידע שניתן כאן:
כיצד דבש עוזר לאיזון סוכר? אף פעם לא ניסיתי, אז אין לי מושג איזו השפעה יש לדבש עלי.

אחת הבעיות שלי כרגע היא שרופאי קופת חולים כללית הקמצנים (ניסיתי שלושה!!!) מסרבים לתת לתת לי מרשם לגלוקומטר ומקלונים, בטענה שהסוכר שלי נמוך יחסית לסכרתיים (המוגלובין A1C 6.56, או בעברית - ממוצע סוכר 135, בצום 134). אז אין לי איך לבדוק השפעת שילובים או מאכלים ייחודים באופן ישיר.

שאלה נוספת - מהיכן המידע על המנעות מפחמימות בכלל? למיטב ידיעתי זה יכול להזיק לכבד, לכליות ובכלל זה יוצר מצב של עודף חלבונים וקטוניזציה.

ותודה על המתכונים והאתרים!
הולכת לקרוא.
מיד כשהילדים יפסיקו לבכות או ילכו לישון, מה שיקרה קודם ;-)
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

התחלתי לקרוא.
עברית יותר קל, התחלתי משם.
אמא אדמה, הבאת קישור בלי הסבר. קודם כל תודה @} האם התנסית בשיטה האמורה? האם מדובר בהמלצה שלך או שזה פשוט מידע שהגעת אליו איכשהו מתישהו?

אני שואלת כי אני חשדנית. באתר שהבאת מופיע מאמר ארוך וחסר סימוכין המנסה לשווק תזונה היגייניסטית כדרך להחלים מהסכרת. פסילה גורפת של כל שיטה אחרת, אבל אף מילה על שיטתו. כדי לדעת מה הוא בכלל מציע, יש לשלם, כמובן. הסכום אינו מצויין במאמר, מן הסתם. ויש רציונליזציה בלתי משכנעת מדוע "נעשה ונשמע". כלומר, מדוע אין טעם למסור מידע לפני שהחולה מתמסר (גם כלכלית). והקש ששבר את גב הנאקה היתה ההבטחה הבאה:
הרופא כך וכך - הוא היחיד בארץ שיכול להבטיח החלמה מלאה מהמחלה.

היחיד?
יש לי קושי משמעותי עם יומרנות.

החיפוש נמשך.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

יש המון חומר ברשת על שיטת ההגיינה הטבעית..
בגדול גדול , מדובר על תזונה טבעונית וחיה (לא מבושלת).

אני מאוד מתחברת לזה ומשתדלת כמה שיותר לאכול ככה (עם חטאים מדי פעם.. :-) ) ואני באמת מאמינה שתזונה אופטימלית לגוף יכולה לפתור הרבה מאוד (אם לא את כל) בעיות בריאותיות..

את יכולה לחפש על זה חומר באנגלית . יש המון..
תנסי גם raw food , veganism ...
אף_חצוף*
הודעות: 1025
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אף_חצוף* »

תוכלי למצוא עוד מתכונים גם בדף להתנקות מסוכרים בהנקה מלאה , חלק מהדברים שם יתאימו לך.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מהיכן המידע על המנעות מפחמימות בכלל? למיטב ידיעתי זה יכול להזיק לכבד, לכליות ובכלל זה יוצר מצב של עודף חלבונים וקטוניזציה.

אני שוב מציעה שתקראי את ד"ר ברנסטין שמסביר למה לגבי רוב הסוכרתיים (פרט לאלה שכבר קרה אצלם נזק בלתי הפיך אחרי שנים של סוכר גבוה מאוד) החשש מעודף חלבונים וההמלצה להגביל אינם מוצדקים, ומבוססים, לדבריו, על shaky science. חוצמזה הימנעות מפחמימות לא אומרת בהכרח להרבות בחלבונים. כשעושים דייאטה להרזייה צריך לצמצם הכול :(. רובנו צורכים יותר ממה שאנחנו צריכים, מכל דבר.

בכל מקרה, בכל דייאטה שתעשי, כסוכרתית תצטרכי להיות במעקב צמוד ותכוף של רופא לא רק לגבי הסוכר אלא גם לגבי תיפקודי כבד כליות וכו'.

אחת הבעיות שלי כרגע היא שרופאי קופת חולים כללית הקמצנים (ניסיתי שלושה!!!) מסרבים לתת לתת לי מרשם לגלוקומטר ומקלונים, בטענה שהסוכר שלי נמוך יחסית לסכרתיים (המוגלובין A1C 6.56, או בעברית - ממוצע סוכר 135, בצום 134). אז אין לי איך לבדוק השפעת שילובים או מאכלים ייחודים באופן ישיר.

קודם כל זה מרגיז. איזה היגיון עקום אומר שהדרך לטפל בסכרת היא לחכות עד שהסוכר יעלה מעל מאתיים ויחולל הרס נוסף, ורק אז לספק לך אמצעים להוריד אותו?! פשוט נפלא (ואל תחשבי שזה קורה רק בארץ; שיקולים כלכליים זרים יש גם בארה"ב, ובשפע).

שנית: אני לא יודעת מה התקציב שלך. המכשיר עצמו עולה פחות ממאה דולר (כדאי לקנות את הסוג שד"ר ברנסטין ממליץ עליו), אבל הסטריפים אכן יקרים. בכל זאת הייתי שוקלת ברצינות לקנות, כי זו השקעה לטווח ארוך בבריאות. ייתכן גם שאם תקפידי על מדידות בהתחלה, הצורך במדידות תכופות יירד בהמשך, כיוון שהסוכר שלך יתאזן. את תדעי מאלו מאכלים להימנע, ומה לעשות כדי לאזן סוכר אם בכל זאת צרכת אותם.

ד"ר ברנסטין לקח את האחריות על איזון סוכר והעביר אותה מהמימסד הרפואי לחולים. הרופאים לא אהבו את זה, ועדיין לא אוהבים את זה. יש לו ניסיון עם הרבה מאוד פציינטים ושווה להקשיב למה שהוא אומר. לפי מה שאת מתארת מצבך עדיין קל יחסית, ואת יכולה למנוע לחלוטין את רוב, אם לא כל, תופעות הלוואי ההרסניות של הסכרת.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אז אין לי איך לבדוק השפעת שילובים או מאכלים ייחודים באופן ישיר.
מה עם לנסות לשים לב איך את מרגישה אחרי מאכלים?
אולי כמה ימים עם מאכל X, ואח"כ כמה ימים בלעדיו?
אולי מכשפים/ידעונים למיניהם?
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

תודה על ההפניות החדשות!
וגם על עניין המיונז הקל. הנה, למשל, משהו שלגמרי חמק מהאפשרויות שהייתי מעלה על דעתי. תודה!

מה עם לנסות לשים לב איך את מרגישה אחרי מאכלים?
אני מנסה :-) אלא שסכרת היא מחלה ביישנית ונחבאת אל הכלים, נוטה להסתיר עצמה מרוב ענווה ;-)
בקיצור - אין תסמינים להיפר (עודף סוכר) אלא רק להיפו. לזה אני שמה לב בקלות - בחילות, רעידות בידיים וברגליים, סחרחורות. כשזה שם - זה מאוחר מדי. אז אני מצליחה לזהות מה גורם לפחות מדי סוכר, אבל לא מה מעלה את רמת הסוכר יותר מדי.

אולי כמה ימים עם מאכל X, ואח"כ כמה ימים בלעדיו?
אני כבר שבוע בלי מוצרי חלב - אין שום שינוי. לא בהרגשה, לא בעיכול. לגבי רמת הסוכר - אין לי מושג בלי מדידה.
לגבי דגנים - דווקא חשוב לגוון בעיניי.

אולי מכשפים/ידעונים למיניהם?
כרגע אני עוד רציונלית מכדי להעזר בהם. אולי בהמשך. על מי / מה חשבת?
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לגבי הדבש - לא זוכרת מה המקור, ואין לי זמן לחפש כרגע (ראו השעה...) - ואני גם אעדר מהמחשב בימים הקרובים. אם אזכור, אחפש בהמשך (אפשר גם להזכיר לי או לחפש לבד...). בכל מקרה, לא מדובר על צריכה המונית של דבש, אלא ברמה של 2 כפות (או כפיות?) ביום. נדמה לי שיש עדיפות למזון מלכות. אבל בניגוד לסוכר - הערך הגליקמי של הדבש נמוך, ויש לו יתרונות נוספים. אם פעם ביום אוכלים ממרח טחינה גולמית עם דבש גולמי ;-) לשיכוך תאוות המתוק, זה נשמע לי "סיכון" שאפשר לקחת גם אם המידע שגוי.


מכשפים/ידעונים
שיטת IPEC?
זה יכול לעזור גם בזיהוי מזונות שלך אישית לא עושים טוב, גם ביעוץ תזונתי כללי, וגם, וזה לא פחות חשוב, בסיוע והכוונה למוטיבציה לשינוי, תוך התייחסות למוקדי ההתנגדות האישיים שלך (מעבר לאמירה הכללית "אני רוצה").
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מכשפים/ידעונים
התחלתי עכשיו טיפול אצל הילרית שרואה כל מיני דברים, כולל מה עדיף ומה פחות עדיף שאוכל.
אני עוד לא יכולה להציג "תוצאות", אבל יש לנו מכרה משותפת שמרוצה ממנה, כולל תוצאות בעקבות שינוי תזונה שהנ"ל הציעה לבנה. רק שתדעי שהאפשרות קיימת.
וכמובן - מה שאמפי אמרה.
וגם - אולי קינסיולוגיה? מוח אחד? אני לא מכירה את השיטות (ולא נזכרת בכאלה שטופלו בהן), אבל בשתיהן - למיטב ידיעתי - יש אפשרות לעבור על רשימת מאכלים ולבדוק מה טוב לך ומה לא.

משהו אחר - נזכרתי שיש בתפוז קומונה לסוכרתיים. אני די תופסת מהמנהל שלה (למרות הויכוחים שלנו על חינוך).
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

אני, אגב, מתחברת למה שאומרת תמי גלילי - אל תחפשי תחליפים למה שאת רגילה, כי כל הזמן תהיי עם "איזה באסה, אני אוכלת משהו שהוא כמעט מה שאני רוצה", אמצי בהדרגה מאכלים חדשים לגמרי שיהיו "הדיפולט" שלך בכל מיני מצבים (כמו שמוציאים לשולחן "על עיוור" אוכל של ארוחת ערב קבועה).
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

.my hebrew went away
:here is the kind answer i got for my request to enter the comuna in TAPUZ
הקומונה סגורה לתמיד.
לי_אורה*
הודעות: 1940
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי לי_אורה* »

לחצתי על אותו קישור והגעתי להודעה זו:
"קומונה זו סגורה והכניסה אליה מותנית באישור המנהל". כלומר הקומונה לא סגורה לתמיד, מדובר פשוט בקומונה סגורה. כל שעליך לעשות הוא לשלוח הודעה שם בטופס למנהל\ת ולבקש אישור כניסה. בהצלחה
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

ד"ר ברנסטין על דבש:
"Honey and fructose, "natural" or not, will raise blood sugar far more rapidly than either phase II insulin release, injected insulin, or oral hypoglycemic agents can bring it down. Just eat a few grams of honey or fructose and check your blood sugar every 15 minutes. You will readily prove that "authorities" can be wrong".

ד"ר ברנסטין על אינדקס גליצמי (אני אתמצת, הוא מקדיש לזה שלושה עמודים): רעיון יפה, אממה - בעייתי. המציאות, לצערנו, מורכבת יותר.
  1. עליית הסוכר אצל סוכרתיים גבוהה בהרבה מאשר אצל אחרים, והאינדקס אינו מביא זאת בחשבון.
  2. עיכול פחמימות לוקח 5 שעות לפחות, והאינדקס הגליצמי בודק פירוק ממוצע על פני 3 שעות בלבד.
  3. האינדקס הוא ממוצע, והמספרים האמיתיים שנבדקו היו שונים מאוד מאדם לאדם, מפעם לפעם, וממחקר למחקר.
לסיכום: such indices are unreliable and won't help you keep your blood sugars normalized.

לגבי דייאטת האוכל הנא: לדעתי האישית יש בה הרבה היגיון, והיא ממשיכה את הקוו של NEANDERTHIN. אבל כשמדובר בסוכרתיים הייתי ניגשת אליה מאוד מאוד בזהירות. מעבר לכך שקשה ליישם אותה ב-100%, היא מבוססת מאוד מאוד על פחמימות. יש לי שני ספרי אי-בישול של אוכל נא, ואין שם כמעט מנה אחת שאינה ממותקת בדבש, באגאבה, בתמרים (אם כבר מדברים על אינדקס גליצמי, לתמרים יש הערך הגליצמי הכי גבוה - 103). יש הרבה מאוד קוקוס ופירות. אני אישית משתדלת לשלב אוכל נא בכל ארוחה (פעם קראו לזה סתם סלט...) ולעשות ארוחה אחת בשבוע שכולה אוכל נא. אבל כאשר ניסינו לדבוק בדייאטה, ההשפעה על הסוכר שלנו הייתה כמו של כל דייאטה עתירת פחמימות אחרת: לא טובה.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

השיטה של ההגיינה הטבעית לא מבוססת בעיקר על פחמימות...

מדובר על לאכול את המזון כמה שיותר קרוב למקור.. לאו דווקא על הכנת מנות מיוחדות..
במקום סלט - פלטת ירקות , לדוגמא..
במקום ליפתן - פשוט פרי.. מסוג אחד בכל פעם בכמות משביעה..

וכו'..
לי_אורה*
הודעות: 1940
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי לי_אורה* »

האינדקס הוא ממוצע, והמספרים האמיתיים שנבדקו היו שונים מאוד מאדם לאדם, מפעם לפעם, וממחקר למחקר
השאלה אם המזונות שנחשבים לבעלי ערך גליקמי גבוה היו גבוהים באופן כללי בכל המדידות ואצל כל הנבדקים, ולא משנה מה המידה המדויקת, וכנ"ל אם המזונות הנחשבים לבעלי ערך גליקמי נמוך היו נמוכים באופן כללי אצל כל הנבדקים. לדוגמה, סביר להניח שבכל הבדיקות הערך הגליקמי של פסטה לסוגיה היה נמוך מהערך הגליקמי של פירה תפוחי אדמה למשל או אורז לבן.

אז אפשר לקחת את האינדקס הגליקמי כהמלצה כללית: יש מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה ויש מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, בלי להיכנס לחישובים המדויקים. ואז אפשר להחליט למשל להעדיף לחם מלא על פני לחם לבן, להעדיף פסטה וקטניות על פני תפוחי אדמה ואורז לבן, להעדיף תפוח עץ על פני אבטיח, לדעת שאם אוכלים אוכל בעל ערך גליקמי גבוה לאכול מעט ממנו ושאותה ארוחה תכלול גם ירקות וחלבונים, להעדיף אוכל טרי ובלתי מעובד וכו'.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

_אפשר להחליט למשל להעדיף לחם מלא על פני לחם לבן, להעדיף פסטה וקטניות על פני תפוחי אדמה ואורז לבן, להעדיף תפוח עץ על פני אבטיח, לדעת שאם אוכלים אוכל בעל ערך גליקמי גבוה לאכול מעט ממנו ושאותה ארוחה תכלול גם ירקות וחלבונים, להעדיף אוכל טרי ובלתי מעובד וכו'.
אז אפשר לקחת את האינדקס הגליקמי כהמלצה כללית._

לטעמי, יש בזה משהו קצת מטעה.

זה כמו שאומרים שחלב סויה יותר בריא מחלב פרה. לדעתי גם סויה וגם חלב של חיה אחרת אינם מיועדים למאכל אדם. יש אנשים שאוכלים אותם ואינם סובלים מתופעות לוואי מיידיות, אבל בכל מקרה מדובר בקסנוביוטיק (חומר זר לגוף) שמעורר תגובות בלתי רצויות (כתבתי על זה במאמר על NEANDERTHIN).

אבל כשאומרים "סויה יותר בריא" נותנים מעין הכשר לסויה. זה שמשהו הוא "יותר בריא" (נקבל את זה כהנחה לרגע, זו רק דוגמה) עדיין לא אומר שהוא בריא. זה לא אומר שאין נזק, וזה לא אומר שהנזק קטן. אוכל זה דבר אבסולוטי ולא יחסי. אם אני אוכלת תפוח, אני לא אוכלת "פחות מאבטיח" או "פחות ממה שאכלתי אתמול", והגוף שלי לא מבין את ההשוואות האלה, הוא פשוט מגיב למה שאני נותנת לו.

עוד דוגמה היא מה שכתבתי על טונה בדף הרעלת כספית . איזה היגיון יש בהמלצה לאכול רק קצת רעל? אולי יש כאלה שזה פחות יזיק להם. לי יש ילד אוטיסט ויש סיכוי שאכילת טונה ומאכלי ים אחרים תרמה לכך. אני אגיד לך מה אני עושה: אני לא אוכלת טונה בכלל, וגם הילדים שלי לא יאכלו טונה בכלל. לוקחים שמן דגים במקום זה (שנבדק להיעדר כספית).

הבעיה היא שאת האשליה הלוגית הזו מנצלים מאוד יצרני המזון. כדי לייצר מזון "דל שומן" מוסיפים לו פחמימות ריקות (נפוץ מאוד ביוגורטים למיניהם או בדוגמה של המיונז). אריזות מזון מכריזות "הוכח במחקרים שכוס חלב ביום עוזרת לרזות", או "בדגנים שלנו יש סיבים שטובים לX" (זה אולי נכון, אבל בנוסף יש שם גם סוכר, חומרי שימור וחומרי צבע; בירקות ירוקים, למשל, יש סיבים בלי כל האיכסים הנוספים). כותבים "ללא תוספת סוכר", אבל במקום זה מוסיפים מיצי פירות שיש בהם סוכר טבעי, או ספלנדה שעשויה מסוכר, או אספרטם. וטוענים שבשוקולד יש אנטי אוקסידנטים, כשהאמת היא שהם מתקלקלים לגמרי בתהליך ייצור, ומה שנשאר זה שומנים מוקשים, סוכר, לא מעט קפאין וחומר שנחשב לאחד החומרים הכי אלרגניים בעולם.

אישית אני גם סוברת שמספר האנשים שמסוגלים לאכול עמילנים, ובכלל את כמות הפחמימות שרווחת היום, בלי תופעות לוואי, הוא קטן בהרבה ממה שסוברים. בפירות בתקופה הפליאוליטית היה הרבה פחות סוכר ממה שיש בהם היום (בגלל הכלאה ושיבוח של אלפי שנים), ועמילנים הם מזון שנעשה אפשרי רק במהפכה החקלאית. במהלך אלפי השנים שחלפו מאז יש אנשים שהסתגלו לתפריט החדש, אבל יש לא פחות (וכנראה יותר) שלא. אלפי שנים מבחינה אבולוציונית זה מעט מאוד.

אבל בואי נעזוב את זה לרגע. מרבית האנשים היום כן צורכים עמילנים מכל סוג ופחמימות כמרכיב העיקרי בדייאטה, ולחלקם זה אפילו מתאים. אז לגביהם, ההמלצות שהבאת טובות. הן לא נולדו עם המצאת האינדקס הגליקמי ולא כולן קשורות אליו באופן מובהק. לאנשים בלי בעיות סוכר, בהחלט ייגרם פחות נזק אם יאכלו לחם מלא ולא לחם לבן, וייתכן ששום נזק בכלל.

אבל זה שונה לגמרי כשמדובר בסוכרתי, ומעקב אחרי ההנחיות "כהמלצה כללית" עלול להזיק להם הרבה יותר מאשר לאחרים. גם כמות קטנה של לחם מלא, פסטה ותפוח עלולים לגרום לעלייה ניכרת ברמת האינסולין או בצורך בהזרקה. וכל עלייה כזו או הזרקה מזיקות לגוף. מאוד.

מניסיוני כהיפוגליקמית אני יכולה להעיד, שתפוח גורם לי לנפילת סוכר כמעט מיידית, ופסטה גורמת לנפילת סוכר אחרי כמה שעות. אז מה ההבדל? רק בזמן, לא בנזק. תאמיני לי שלא משנה לי כמה זמן לוקח עד שנפילת סוכר מגיעה. אני אנסה להימנע ממנה לגמרי.

אימא שלי נוהגת לומר "בננה זה בריא", ואני עונה "תלוי למי". אם תשאלי את מועצת הפירות הם יתנו לך רשימה של כל הדברים הנפלאים שיש בבננה ואולי אפילו כמה מחקרים שמציינים איך היא מרפאת סרטן, עקרות ומה לא. אבל הבן שלי, למשל, אלרגי נורא לבננה וחוטף ממנה שילשולים שאללה-יוסתור, שלא לדבר על התפרצות טפילי מעיים. רז ואני נמנעים בגלל הסוכר. אז בשבילו ובשבילנו זה לא בריא.

לסיכום:
לדעתי, לכולם כדאי לקחת המלצות תזונתיות ואופנות של דייאטות עם קורטוב מלח.
כאשר מדובר באוכלוסיות שסובלות מבעיה ידועה, כדאי להיזהר עם המלצות שבונות על ממוצעים ועל אנשים בריאים מכלל האוכלוסייה.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

לי אורה
thanks for the referens of the glicemic index page

כל שעליך לעשות הוא לשלוח הודעה שם בטופס למנהל\ת ולבקש אישור כניסה. בהצלחה
thanks for the advice, but this is exactly what I did. I sent a request to enter the comune, and the answer of the manager was that it is closed for good.

תמי גלילי
It seems to me you have lots of knowledge that is very new to me. Thanks.

I am a bit confused now and need more time to learn the nutrition that is best to me.
And I am now more certain that I need glucometer to study my responses to food.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

and the answer of the manager was that it is closed for good
שאלתי אותו. הקומונה לא היתה פעילה מספיק, אז הוא התיאש וסגרותה.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

הקומונה לא היתה פעילה מספיק, אז הוא התיאש וסגרותה
אה.
(חזרה העברית!)
לא יכל להגיד פשוט?
לי_אורה*
הודעות: 1940
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי לי_אורה* »

תמי גלילי
_לדעתי, לכולם כדאי לקחת המלצות תזונתיות ואופנות של דייאטות עם קורטוב מלח.
כאשר מדובר באוכלוסיות שסובלות מבעיה ידועה, כדאי להיזהר עם המלצות שבונות על ממוצעים ועל אנשים בריאים מכלל האוכלוסייה._
מסכימה מאוד! ואכן, למי שיש בעיה ידועה, כדאי להתייעץ עם מומחה\ית לנושא. ייתכן שכל הנושא של האינדקס הגליקמי מתאים במיוחד למי שרוצה להרזות ואילו למי שיש סכרת כדאי לקבל ייעוץ אישי מדוקדק ומושכל יותר.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לא יכל להגיד פשוט?
הוא לא כזה :-P
קיבלת את המסר שלי?
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אם_פי_3* »

עשיתי ניסוי לגבי הדבש.
אמנם לא בתנאי מעבדה, אני לא סכרתית, וזה היה חד פעמי, כך שהמסקנות מוגבלות, אבל כן נותן קנה מידה.
ניסיתי לאכול כפית דבש (לא בצום, אבל לאחר זמן רב ללא אוכל, ולאחר בדיקת סוכר בדם בגלוקומטר ביתי) ובהזדמנות אחרת, דומה, כפית סוכר, ומדדתי שוב סוכר 15 דקות לאחר מכן (לא יותר, כי אז כבר היו מזונות אחרים).
התוצאות: דבש - לפני: 101, אחרי: 106 סוכר - לפני: 74, אחרי 98.

לדעתי - זה די מדבר בעד עצמו.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אם פי 3 ,

לדעתי - זה די מדבר בעד עצמו.
אני לא בטוחה שהבנתי. מה המסקנות שלך מהניסוי?
תמר_לומדת*
הודעות: 19
הצטרפות: 16 מאי 2006, 02:44

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמר_לומדת* »

אני לא מבינה גדולה בסכרת (בינתיים, למרות שהעתיד הגנטי והסביבתי צופן לי בשורות רעות) אבל כן קצת באוכל, אז אני יכולה לנסות להענות לשאלה הראשונית על ממרחים מגוונים:
ממרחי העשבים (פסטו, צ'ימיצ'ורי) יכולים להתגוון עם כל עשב, כמו שכתבו למעלה. את יכולה גם להוסיף להם מדי פעם בפינוק (אם מותר) אגוזים בשלב הכתישה/ טחינה, להעשרת טעם ומרקם. הרעיון הוא לטחון עשבי תיבול, עם שמן זית, מלח ושום על פי רצונך.
ממרחי זיתים (טפאנד במקור): מכיל במקור זיתים שחורים, צלפים ואנשובי, טחונים יחד עם קצת שמן זית. אני לא סובלת אנשובי, אז נקודת הפתיחה שלי היא בלי. אני מגוונת בין זיתים שחורים וירוקים, וזה ממרח ממש נחמד. בטח אפשר גם לערבב אותו עם טופו טחון או ממרח טופו כדי לקבל משהו מעט יותר עדין, אבל לא ניסיתי.
טחינה: כשאת מכינה לך טחינה, גווני עם התיבול, למשל, אם תחליפי את הפטרוזיליה המסורתית בזעתר, תקבלי ממרח מגניב ביותר בטעמו, וקצת שונה מהטחינה שאת מכירה. נראה לי שגם עירית יכולה להיות מתאימה, רק שלא כדאי לטחון אלא לקצוץ ולהוסיף ולחכות קצת שיתפוס טעם (זה בעצם נכון לכל הממרחים). (בעצם, גם טחינה עם זיתים יכולה להיות לא רעה בכלל... אבל כרגע המצאתי את זה...)
ממרח שום קלוי: ראשי שום שלמים נכנסים לתנור (עדיף כשהוא כבר ממילא פועל), לפעמים אני עוטפת בנייר כסף אבל לפעמים לא, למשך 30-40 דקות, אחרי קירור, את מקבלת שיני שום רכות רכות ונימוחות, שניתן לסחוט לתוך כלי קטן, להוסיף טיפה מלח ושמן זית, ולקבל ממרח שום עדין (שלא מזכיר בכלום את האלימות של השום הטרי). דרך אגב, שום מתווסף ומוסיף לכל אחד מהממרחים לעיל (אני קצת חולת שום, אבל נזהרת שלא להסריח...)
בתקווה שעזרתי קצת, ובהצלחה, תמר
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

עשיתי ניסוי לגבי הדבש.
אני לא בטוחה מה המסקנה שאפשר להסיק מהניסוי הזה.
אולי לדבש יש ערך גליקמי מוצלח יותר מלסוכר, אבל עדיין הוא יכול להיות בעייתי. אני גם לא בטוחה מה משמעות מדידת סוכר 15 ד' אחרי האכילה. נהוג למדוד רמות סוכר שעתיים אחרי האכילה. אולי אחרי 15 ד' הסוכר/דבש בכלל עוד לא עברו את מערכת העיכול? אולי בכלל עוד לא הגיעו לדם?

כרגע אני נמנעת מכל פחמימה פשוטה, חוץ מפירות.

תמר לומדת - תודה על הרעיונות. אכן עשיתי טפנד מצויין, אם כי אני צריכה להשתמש בו רק במשורה. זיתים נחשבים לשמן וכמותו מוגבלת בתזונתי.
ממרח השום נראה מעניין. זה לא טעם מתקתק במקצת?

תמי, את יכולה בבקשה להסביר מה המשמעות של היותך היפוגליקמית?
שתפוח גורם לי לנפילת סוכר כמעט מיידית, ופסטה גורמת לנפילת סוכר אחרי כמה שעות.

האם הכוונה שכל פחמימה גורמת לך לנפילת סוכר? והעדר פחמימות מוחלט - לא עושה את ההיפו יותר גרוע?
הבנתי שזה בעיקר שאלה של תזמון אכילת פחמימות בכמות קצובה ומסוג עדיף - כדי לשמור על רמת סוכר קבועה פחות או יותר בדם.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הדייאטה של היפוגליצמים צריכה להיות זהה לזו של סוכרתיים, דהיינו דלת פחמימות.
זו הדייאטה היחידה ששמרה על רמת האינסולין שלי (ולא רק שלי) מאוזנת.

אם את מעוניינת בעוד פרטים, אני מעדיפה שניצור קשר אופ-אופן (אני לא רוצה לפרט בפורמט פומבי על מצב הבריאות שלי). פרטי הקשר שלי בדף הבית שלי. את מוזמנת להתקשר בסקייפ או טלפון או לשלוח דוא"ל.
תמר_לומדת*
הודעות: 19
הצטרפות: 16 מאי 2006, 02:44

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמר_לומדת* »

ממרח השום נראה מעניין. זה לא טעם מתקתק במקצת?
כן. אבל מלח פותר את זה... אני חושבת.... זה עדיין גיוון נחמד.
דרך אגב, אפרופו קלייה והכנת ממרחים, מה עם חציל קלוי? גם ממרח חביב.
נו מילא, אני ממש לא מומחית בזה, סתם זורקת רעיונות.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

חציל קלוי
או! הנה עוד רעיון מצויין!

השבוע התעקשתי בקופת חולים עם הרופא על גלוקומטר. זה דרש ויכוח (הרופא: הסכרת שלך גבולית. אני: אז נכון שעדיף שככה זה גם יישאר?!) אבל בסוף קיבלתי.
והתוצאות מדאיגות :-(
אני מאוד מאוד מקפידה על הגבלת פחמימות ואכילת רק פחמימות מורכבות. דיקור. הורדתי לחלוטין מוצרי חלב.
התוצאה: בצום לא יורדת מתחת ל-105.
שעתיים אחרי ארוחות - ערכים תקינים גבוליים (119-118).
לפני ארוחות - מדידות פרועות ולא ברורות: 108, 89, 115. למה זה קשור, לעזאזל?
מה אני יכולה עוד לעשות?
(ספורט, כנראה).
שרית_אמיר*
הודעות: 908
הצטרפות: 27 ינואר 2004, 17:51
דף אישי: הדף האישי של שרית_אמיר*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי שרית_אמיר* »

גם אני מתוקה
הליכה ועוד הליכה ועוד הליכה - רק זהיכול להביא מצב שכעבור שנה, היה ואיננו עוד.
מכשירים למינהם - אפשר ליצור קשר עם היצרן והם נותנים חינם בהתבסס על זה שתקני מקלונים בעתיד.
יש מוצא- אך כגמו כל דבר הרבה עבודה.
באגודת אייל (לחולי סכרת) יש הרבה חומר
לרפואה המשלימה יש מה להציע.
שורה מעצבנת ואחרונה - כמו כל דבר בחיים- זה בידיך
בהצלחה
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני מאוד מאוד מקפידה על הגבלת פחמימות ואכילת רק פחמימות מורכבות.
אני לא יודעת אם את עוד כאן... רק עכשיו קראתי את הודעתך האחרונה, ואני חייבת להדגיש שוב, אם לא בשבילך אז בשביל אחרים שיקראו את הדף:
טעות!! אם את אוכלת "רק" פחמימות מורכבות_ , את לא _מקפידה על הגבלת פחמימות . מה הפלא שהסוכר שלך גבוה?!

מבחינת הלבלב שלך, יש דמוקרטיה מוחלטת: גם פחמימות מורכבות וגם פחמימות פשוטות = סוכר. אדרבא, במזונות המכילים פחמימות מורכבות יש בדרך כלל כמות גדולה בהרבה של פחמימות מאשר במזונות טבעיים המכילים פחמימות פשוטות (למשל: השווי את כמות הפחמימות באורז, לחם ותפוח אדמה עם זו שבתפוח, תות או תפוז). מ.ש.ל.

תעשי טובה לעצמך ותרדי מפחמימות בכלל.

(העצה לעשות פעילות גופנית היא מצויינת, אבל בנוסף להימנעות מפחמימות, לא במקומה)
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלונית* »

ממש במקרה דיאטנית קלינית.... חבר'ה יש כאן המון מיש מש והמון אינפורמציה לא מבוססת שבמקרה הטוב לא נכונה ובמקרה הגרוע מזיקה...
רק למקרה שיש עניין לשמוע את ההנחייה הקונבנציונלית (כזו שמתבססת על מדידות סוכר אמיתיות אצל חולי סוכרת אמיתיים):
נתחיל מעיקרי האסור:
  1. יש להמנע מאכילת לחם לבן, ג'אבטה, באגט, חלה וכל מיני ואריאציות של מאפים מקמח לבן למיניהם.
  2. יש להמנע מסוכר גם חום וגם לבן, להמנע מדבש, ריבה (רגילה), שתיה מתוקה, סירופים, ממתקים המכילים סוכר וכו וכו
בניגוד לדעה הרווחת בדף זה: חשוב מאוד לשלב פחמימות בתפריט. הגישה של להמנע מפחמימות שמורה לתקופה של לפני הרבה שנים שבה לא ידעו איך להתמודד עם סוכרת ובדקו השפעת תפריט נטול סוכרת וראו כי רע!. חשוב שייכנסו פחמימות אבל רק המורכבות שבהן וגם אז בפיזור הולם. ברי כי גם הפחמימות המורכבות הופכות בסוף לפחמימות פשוטות אולם משך הזמן של התהליך (עיכול וספיגה) עקרוני ביותר. יתר על כן, עולה מעבודות כי סוכרתיים שנמנעים כליל מפחמימות מורכבות גורמים לכך שהגוף יפרק מאגרי גליקוגן (פחמימות) לקבלת אנרגיה לתהליכים שונים רק שאז מתפרק ביתר ומתקבל סוכר גבוה...

חשוב לאכול בערך כל 3 שעות. 3 ארוחות עיקריות ו 2-3 ארוחות ביניים קטנות.
ככלל חשוב לאכול פחמימות אך יש לפזרן כמו שצריך לאורך היום ולא לרכז כמות גדולה מדיי בארוחה אחת. (לכן כדאי לקבל תפריט מסודר מדיאטנית קלינית שמתמחית בנושא). אגב, לרפואה המערבית (וגם להודית) אין שום בעייה עם מוצרי חלב באופן עקרוני. לשיקולך.

טוב, על קצה המזלג, אני אפילו לא בטוחה שתגובתי תתקבל בברכה.
בכל מקרה, המון בריאות.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלונית* »

_עשיתי ניסוי לגבי הדבש.
אמנם לא בתנאי מעבדה, אני לא סכרתית, וזה היה חד פעמי, כך שהמסקנות מוגבלות, אבל כן נותן קנה מידה.
ניסיתי לאכול כפית דבש (לא בצום, אבל לאחר זמן רב ללא אוכל, ולאחר בדיקת סוכר בדם בגלוקומטר ביתי) ובהזדמנות אחרת, דומה, כפית סוכר, ומדדתי שוב סוכר 15 דקות לאחר מכן (לא יותר, כי אז כבר היו מזונות אחרים).
התוצאות: דבש - לפני: 101, אחרי: 106 סוכר - לפני: 74, אחרי 98.
לדעתי - זה די מדבר בעד עצמו_

הייתי מוכרחה להוסיף שאם זה לא היה עגום זה היה נורא מצחיק.
זה כמו להגיד לחולה צליאק: בדקתי את הלחם הזה (הרגיל כמובן) והגוף שלי הגיב אליו מצויין מכאן שהוא יהיה נהדר גם לך.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי חגית_ל* »

מסכימה עם פלונית לגבי הפחמימות, זה גם כתוב בספר שיש לי על תזונה לחולי סוכרת.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

אני כאן ומצבי מצוין! תודה על ההתעניינות.

לקח מעט זמן יחסית, עד שמצאתי את התזונה הטובה לי. הסוכר שלי מאוזן באופן יוצא מהכלל.
אני אוכלת פחמימות מורכבות, במידה מוגבלת. לא מוכנה לוותר על זה, הן מבחינה בריאותית והן מבחינת העדפות טעמים. בכל זאת, אני צריכה לחיות חיים שלמים, ארוכים ומהנים, גם עם הסכרת.
הגוף שלי מתמודד היטב עם פרי שנאכל עם אגוזים או עם יוגורט. הגוף מתמודד היטב עם לחם שיפון, עם אורז מלא.
גיליתי שיש תנודות על פני היממה. אם בבוקר שתי פרוסות לחם שיפון משאירות אותי אחרי שעתיים עם רמת סוכר של 90, בערב זה יכול להגיע ל-130. אז בערב אני מוותרת כמעט לגמרי על פחמימות, או אוכלת בכמות מצוצמת מאוד.

למדתי מתכונים מרתקים וטעימים, כמו ממרח עדשים (חומים, מונבטים ומבושלים, טחונים עם ביצה קשה ואגוזים).
אני אוכלת כל שלוש שעות. לפעמים ארבע.
אני הרבה פחות נקלעת למצבים של עצבנות בגלל רעב, כי דחיתי זמן אכילה.
ירדתי 13 ק"ג.

רופא סכרת הציע לי להזריק אינסולין קצר-טווח בערב לפני האוכל כדי לאכול פחמימות, אבל אני נמנעת מזה כמעט לגמרי, אם כי יש לי עט-אינסולין למצבים קיצוניים. קרה, למשל, אצל חמותי: יום שישי בערב. ארוחה שמבוססת רק על פחמימות פשוטות ועוף. פסטה, אורז, תפוחי אדמה. לא היו בביתה ירקות, לא טריים ולא מבושלים. גם לא בפריזר. וכאמור, יום שישי, הכל סגור. הזרקתי שתי יחידות אינסולין והרשיתי לעצמי לאכול שלוש כפות אורז. הסוכר אחר כך היה תקין לגמרי.(ומאז אני תמיד מבקרת אותה עם שקית ירקות חתוכים).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מסכימה עם פלונית לגבי הפחמימות, זה גם כתוב בספר שיש לי על תזונה לחולי סוכרת.
אני ממליצה לשתיכן לקרוא את "הספר של דsr]ר ברנשטיין 1 2[/po]/102-4858344-4520924?ie=UTF8&s=books&qid=1177022399&sr=1-2 .
כמו הרבה דברים שלימדו אותנו, גם הדעה המקובלת לגבי תזונה נכונה בסכרת, אינה בהכרח הדעה הנכונה...
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלונית* »

אדמה טובה, נפלא, משמח מאוד לשמוע :-)

כמו הרבה דברים שלימדו אותנו, גם הדעה המקובלת לגבי תזונה נכונה בסכרת, אינה בהכרח הדעה הנכונה...
את צודקת. אבל הספק מבורך <ואת זה כתב המרגיעון> גם לגבי ספרו של ד"ר ברנשטיין.
זה שמישהו יוצא עם המלצות שונות מהמקובל עדיין לא הופך אותן להיות נכונות.

בכל אופן, אם את היפוגליקמית, לו היית פתוחה להמלצות הייתי ממליצה גם לך לעבוד לפי עקרונות אלו כי כפי שצויין טיפול התזונתי זהה עבור סוכרתיים והיפוגליקמים. אגב אני באופן אישי עבדתי עם היפוגליקמים ע"פ עקרונות אלו והתקבלו תוצאות נפלאות. כך או כך הרבה בריאות לך.
סיפורי_פוגית*
הודעות: 377
הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי סיפורי_פוגית* »

ממש במקרה דיאטנית קלינית.... חבר'ה יש כאן המון מיש מש והמון אינפורמציה לא מבוססת שבמקרה הטוב לא נכונה ובמקרה הגרוע מזיקה...
פלונית, מיהרת לחרוץ דין. ממליצה לך לקרוא את הדף שוב. רוב האינפורמציה מבוססת.
היא פשוט מבוססת על מחקרים שאת לא מכירה. הנה, יש לך הזדמנות להכיר, נפלא, לא?
הדיאטה הזאת גם מאוד מזכירה לי את דיאטת אטקינס, שעשתה אך טוב למשק האינסולין שלי (וגם למשקל)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לו היית פתוחה להמלצות הייתי ממליצה גם לך לעבוד לפי עקרונות אלו
עבדתי. לא עבד... ולא רק לי.
אני מכירה את ההמלצות הקונבנציונליות ואת הרציונל שמאחוריהן (ואת ליקוייו).
אני מכירה את הדייאטה של ד"ר ברנשטיין ואת הרציונל מאחוריה, וגם את הנתונים שלו ( היא פשוט מבוססת על מחקרים שאת לא מכירה. הנה, יש לך הזדמנות להכיר, נפלא, לא? ). אגב, סתם קוריוז, ד"ר ברנשטיין היום הוא חולה הסכרת המבוגר ביותר בארה"ב (ראיה אנקדוטלית, אך מעניינת).

ד"ר ברנשטיין וגם אני לא באנו מהמיינסטרים, כך שאין לנו בעיה להטיל ספק, נהפוך הוא. אני מזמינה אותך לקרוא דברים שכתבתי כאן ובאתר, ואת הספר. הספק הוא בדיוק מה שהוביל למה שנכתב.

תודה על איחולי הבריאות. גם אני מאחלת לך ולמטופלייך רק בריאות והצלחה.
אבו_יותם*
הודעות: 26
הצטרפות: 20 אפריל 2007, 04:04
דף אישי: הדף האישי של אבו_יותם*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אבו_יותם* »

רופא סכרת הציע לי להזריק אינסולין קצר-טווח בערב לפני האוכל כדי לאכול פחמימות
זה לא כל כך יעבוד. הנסיון שלי (ושל אחרים) מראה שאפשר להגיע לדיוק מירבי באינסולין, אבל לא בכמות הפחמימות שאוכלים.
נסיונות שעשיתי על עצמי הראו לי שברמת התנגודת הנוכחית ובמשקל הנוכחי שלי, גרם אחד של סוכר = 5 מק"ג\ד"צ במדידת הסוכר בדם בעוד שעשר יחידות של אינסולין שוות בקירוב ל10-15 מק"ג\ד"צ. (המדידות יכולות להשתנות בצורה חדה בזמנים של סטרס, במיוחד בעת דלקות חניכיים משום מה התנגודת עולה בצורה היסטרית)
מכאן הייתי יכול בתיאוריה לשקול במדוקדק את מה שאני אוכל, לקחת זריקת אינסולין ולהיות שמח.
באופן מעשי יש עם זה בעיה קטנה.
שנוי של עשרה אחוז בכמות הפחמימות בצלחת ספגטי אחת יכול להביא בקלות לטעות של מאה נקודות למעלה או למטה. מה שאומר שטעות קטנה במדידה יכולה להקפיץ את הסוכר ל200 או להוריד אותו ל50. פעם אחת כזאת בכמה ימים וכל תופעות הלוואי והנזקים המצטברים של סכרת מתחילים להתרחש.
אם במקום לאכול את הספגטי אוכלים צלחת טובה של חזה עוף ברוטב שמנת (ולשומרי הכשרות אפשר שמנת צמחית) הרי שכמות הפחמימות שאת אוכלת היא זניחה, כל מה שאת צריכה זה רמות תחזוקה של אינסולין (שנראה לפי מה שאת אומרת שכרגע הלבלב שלך מסוגל לייצר בלי עזרה) ושלום על ישראל, את בת חווה בריאה.
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלונית* »

_פלונית, מיהרת לחרוץ דין. ממליצה לך לקרוא את הדף שוב. רוב האינפורמציה מבוססת.
היא פשוט מבוססת על מחקרים שאת לא מכירה. הנה, יש לך הזדמנות להכיר, נפלא, לא?_
ובכן קראתי את הדף שוב. אני לא ראיתי כאן קישורים למחקרים שהזכרת ואת?
אין לי כוונה לרכוש את ספרו. האם את מכירה חומר שלו שמפורסם ברשת?

ד"ר ברנשטיין וגם אני לא באנו מהמיינסטרים, כך שאין לנו בעיה להטיל ספק,
הנה ובכל זאת יש לנו משהו מין המשותף. אבל זה לא אומר שאני מתקוממת באופן גורף כנגד כל דבר קונבנציונאלי שקיים אלא בוחנת כל מקרה לגופו.
במקרה דנן קל לי מאוד לספר לך שדעותיי נשענות על לימוד טיפול ומעקב לאורך זמן ואיני נשענת באופן עיוור על דבריו של גורם זה או אחר קרי הרפואה הקונבנציונלית או לחילופין ד"ר ברנשטיין.
סוכריה*
הודעות: 8
הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 17:28

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי סוכריה* »

שלום אני חולה בסכרת נעורים אני מטופלת באינסולין אבל עדיין אני גם מתנינת מאוד בכל סוגי הסכרת שיש אני יברר ואני יכולה לספר לך משהו שמאוד עוזר לאזן את הסכרת מסוג 2.
אבל בנתים יש לי כמה דברים שאני למדתי שמאוד יכולים לעזור לך בספירת הפחמימות שלך, אם את מאוד תיתעניני תיכנסי לאתר שלי ותיכתבי לי אם את מעונינת ביותר מידע.:
1 בגט זה 5 מנות פחמימה
לחם חיטה מלאה 1 זה 4 מנות פחמימה
לחם קל 2 פרוסות זה 1 מנת פחמימה
פיתה 1 בינונית 2 מנות פחמימה
וכל סוגי הפחמימות הבאים: אורז, כוסמת, פסטה, פתיתים, קוסקוס וכ"ו..... 1/2 כוס (שלוש כפות) זה מנה.
אני מקווה שזה יעזור לך מפני שלי זה עוזר ובגדול
אילן_גולדבך*
הודעות: 1
הצטרפות: 08 אוקטובר 2011, 09:29

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אילן_גולדבך* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום רב
גם אני סוכרתי סוג 2 משהו בתחום ה20 שנה כלומר מאז שגילו את זה.מאז -זו החלטה קשה וצריך אופי חזק ולא להיכנע לסביבה הקרובה אפילו משפחה.
לא נוגע בסוכר או בתחליפים שלו כולל פירות וירקות שיש בהם סוכר דוגמת תפוזים או עגבניות. בודק רכיבים בכל דבר.
לאחרונה גיליתי בלחם של אנגל עם חותמת של "איל" חומר שנקרא עמילן תירס וכן תירס גרוס לעניות דעתי חומרים שלא מתאימים לסוכרתיים.
אשמח לתגובה.
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

אם כבר הדף חזר למה חדש זו הזדמנות לעדכן
ששמונה חודשים אחרי ייעוץ נטורופתי אצל ד"ר דן קרת אני בהחלמה בעזרת תזונה מדוייקת ופעילות גופנית.
בבדיקות דם אין שום אינדיקציה לסכרת. אין שום סימנים קליניים לסכרת. כל בדיקות הגלוקומטר בתחום הנורמה.
אני נקייה מתרופות לגמריי.
שיפור מרשים באסטמה ואלרגיה.

העקרונות פשוטים:
הרבה ירקות וקטניות מונבטות.
פחמימות מותרות: קינואה, כוסמת, שעורה, מעט שיבולת שועל ושיפון. כולם בצורתם הגולמית בגרעינים. לאחרונה בנסיון להמנע מקמחים בכלל הורדתי גם את הלחם שאפיתי בבית משאור-שיפון עם קמח שיפון מלא וקמח שעורה.
אין בשום צורה חיטה, אורז, תירס ותפוחי אדמה. גם לא בצורתם המלאה.
כמעט ואין מוצרי חלב. אלו שיש - מוצרי חלב עיזים שרועות במרעה טבעי בלבד.
דגים עשירים באומגה 3
מעט מאוד עוף ובקר שאכלו רק במרעה טבעי (עוף מלול-אורגני של אריק מלמד מכפר הנגיד ובקר מגיליס בגולן).
מעט מאוד פירות.
שמן זית.

התזונה מותאמת אישית ולכן זו לא המלצה גורפת לכל אחד.
אבל זו בהחלט המלצה ברורה על האפשרות לשנות את הבריאות בעזרת תזונה ופעילות בלבד.
מק*
הודעות: 3
הצטרפות: 09 אוקטובר 2011, 01:07

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי מק* »

עמילן תירס וכן תירס גרוס לעניות דעתי חומרים שלא מתאימים לסוכרתיים
מצ'רה*
הודעות: 1583
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי מצ'רה* »

האפשרות לשנות את הבריאות בעזרת תזונה ופעילות בלבד.
מגניב ביותר ומעודד!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

גיליתי בלחם של אנגל עם חותמת של "איל" חומר שנקרא עמילן תירס וכן תירס גרוס
חותמת אייל היא חותמת של "מתאים לסוכרתיים?"
אדמה_טובה*
הודעות: 422
הצטרפות: 15 אפריל 2004, 13:14
דף אישי: הדף האישי של אדמה_טובה*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי אדמה_טובה* »

חותמת אייל היא חותמת של "מתאים לסוכרתיים?"
חותמת של האגודה הישראלית לסכרת, שבדקה את המוצר ומצאה אותו מתאים להחשב כמנת פחמימה, בהתאם למשקל המנה וכמות הפחמימות במוצר.
לא יודעת אם מושפעים מאינטרסים מסחריים, אבל ההמלצות שלהם כלליות מדי בעיני. אם כבר, יותר מתאימות לסוכרת נעורים.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי אשמח לדעת איך הספר של ד"ר ברנשטיין נקרא והיכן אוכל להשיג אותו תודה:)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

המון מידע על הדיאטה של ברנשטיין carbfree.co.il
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

יש איזה רופא בארץ שמטפל לפי שיטת ברנשטיין?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא שידוע לי. יש קבוצה נהדרת בפייס, חפשי "סיירת סוכרת".
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי מיכל* »

סיירת סוכרת מאוד מומלצת. וגם "בלוג דל פחמימה". מניסיון, זה עובד. היתה לי סכרת סוג 2 (HgA1c = 9.5) ועכשיו 5.8. עדיין לא מושלם אבל בהחלט מגמה ושיפור.
מחפש_דרך*
הודעות: 3
הצטרפות: 28 ינואר 2013, 22:02

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי מחפש_דרך* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה עם כל 80/10/10 שטוענים לאחלמה מטרום סכרת בעזרת דיאטה של פירות ירקות ירוקים 10% שומנים בריאים כאבוקדו ואגוזים
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה לאכול תזונה בסכרת סוג ii

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אישתי יש לה סוכרת 2 הרבה שנים לפני כחצי שנה כל בוקר שתי פרוסות לחם מלא קל למרוח על הלחם חמאה לופרק עליו קינמון (כפית)ועליו דבש מלכות .מאז ירד הסוכר בדם ,ממאה ועשרים ל:בין 95ל 106
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”