מידע תזונתי אודות צמחי בר

אנונימי

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: מדור לקטים | מדור טבעונאות | מה ליקטנו היום | בישול בצמחי בר

רשימת הצמחים

לפי סדר א"ב - שם, תמונה, ומידע תזונתי או קישור לעמוד עם מידע תזונתי
ברקן\גדילן Milk Thistle חורפיש
גרגר הנחלים Watercress גרגר
חלמית Mallow\Malva חוביזה
תמונה
תעשו חיפוש בתוך ongoing]העמוד information[/po].html
חרוב Carob
תמונה
הUSDA מספק רק מידע לגבי אבקת חרובים שעברה איבוד ועיבוד..
בעמוד הזה כתוב שיש 352 מ"ג של סידן ב-100 גרם תרמילים ללא גרעינים.
10]בעמוד הזה 5[/po]/02 article.html יש טבלה שונה משל ה-USDA - אולי זה של חרוב נא.
חרחבינה מכחילה Sea-holly | Eryngium |
תמונה

ירבוז Amaranth
כוכבית Chickweed
כף אווז Lambsquarters
לחך Plantago/Plantain
סרפד Stinging Nettle עורס
צבר/סברס | Prickly Pear | Nopales / Nopalitos
צנובר - אורן הגלעין
רגילת הגינה Purslane ריג'לה\פרפחיני
שן הארי Dandelion
תעשו חיפוש Food]בעמוד כאן Plants[/po].htm

{-מקורות למידע תזונתי

אתרים ברשת

nutritiondata.com - נראה לי זהה ל-USDA
http://www.ars-grin.gov/duke - מאגר של ד"ר דיוק מפורט מאד גם עם חלקי הצמח אבל כל היחידות הם חלקיקים למליון

מאגרי מידע להורדה

USDA

ספרים

מאמרים

sci]חומצות שומניות של אומגה 3 ואנטיאוקסידנטים בצמחי בר אכילים arttext[/po]
GT]מידע על ויטמין A ו-C בעשבים שכיחים 78 GloriousWeeds[/po].pdf

{דיון
בואו נשתדל לעדכן את החלק הראשון של העמוד - רשימת הצמחים - בנוסף על הדיון שמתפתח.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

שלום לסקרנים.. גם אני סקרן. אנשים סבורים שיש להם חוסר במשהו.. ואז באופן אוטומטי קונים איזושהו מיכל מפלסטיק עם מזון מלאכותי בכדורים.. ובמקרה הטוב קונים מזון מתורבת.. על מזונות אילו קל מאד למצוא מידע תזונתי... אבל מה. מזון מן הבר.. המזון הכי מרוכז תזונתית כמו חלב אם.. אין תאגיד או אינטרס כלכלי שייצג אותו.. לכן מאד קשה עד בלתי אפשרי למצוא מה יש בו... מה יש בגרעיני גדילן וברקן? כמה ברזל יש בכוכבית? כמה חלבון יש באמת בעלי חוביזה וגרעיני סרפד.. אני מזמין אותכם לחפש איתי .. כדי שלפחות יהיה לנו רעיון כללי.. אולי למישהו יש ספר רציני שאומר משהו יותר מעמיק מ-"עשיר בברזל" או "טוב לכבד"?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

נתחיל עם הסרפד - אחרי חיפושים מצאתי מידע אמין יותר לאחר שגיליתי שיש קפסולות שהם כמעט 100% סרפד בשוק והם וידאו שהאתר הזה ו-הזה לא המציאו כלום. בכל זאת לא כתוב אם זה עלים או זרעים או מה.. אבל כנראה שזה עלים.
אום_אל_קיצקיצ*
הודעות: 1231
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

with passion, יש איזו בעיה ולא רואים ממתי ההודעות (רק אצלי?) אבל נראה לי שזה עתה פתחת את הדף הזה ואני כה שמחה. גם כי אני מאוד מתעניינת בנושא תוספי תוזונה מן הבר כאם מניקה שהיא גם צמחונית וזקוקה להרבה ויטמינים ומינרלים, וגם בגלל שבדיוק התכוונתי לשתף במידע לגבי צמח בר מסויים ולא ידעתי באיזה דף בדיוק. אז:
רגילת הגינה ("ריג'לה") - צמח עם עלים בשרניים שנחשב כמטרד נפוץ בגינות הוא מקור טוב לאומגה 3. למעשה, זה מה שמאכילים את התרנגולות שהביצים האורגניות שלהן מכילות אומגה3. בתחילת ההריון ראיתי בערוץ8 תכנית שדיברה בשבחי אומגה3 וכמה חשוב לצרוך במהלך ההריון. אבל מה - מופק מדגים. אז זהו, שבתכנית סיפרו עוד שחוקרת יווניה גילתה שריג'לה עשירה מאוד באומגה 3 (או אולי בפרקורסור שלו= החומר הקודם לו בשרשרת, ושהגוף הופך אותו לחומר הרצוי). מסתבר שביוון זה מרכיב נפוץ בסלט. אני כבר לא זוכרת איך היא עלתה על זה, אולי גילתה שיוונים סובלים פחות מקרישת דם (אומגה3 גם תרופה נגד קרישת דם). בקיצור, בניגוד לצמחי בר רבים - נפוץ בקיץ. למצוא בגינות ולהוסיף לסלט.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

תודה אום!

כאם מניקה שהיא גם צמחונית וזקוקה להרבה ויטמינים ומינרלים
את מוזמנת לעיין ב-מאמר הזה (בעברית)
גם אוכלי הנבלות החולות מביננו צריכים לאכול הרבה ויטמינים ומינרלים... אלא אם כן התכוונת לאלו שאוכלים מעט בשר ציד בר ונא.. הבשר של היום רווי הורמונים (גם האורגני דרך השיבות בתבואה) ואנטיביוטיקה ובונה גורדי שחקים של PH חומצי..
לגבי אומגה 3 - אכן יש כמה וכמה אופציות מהצומח - לא לרוץ לאכול מתכות כבדות מן החי (במיוחד בהריון..) - חוץ מריג'ילה יש פשתן ואגוזי מלך ועלים ירוקים וזרעי המפ וקיווי.. 3]הנה טבלה עם מקור fatty acid[/po]#Botanical sources of Omega-3 fatty acid

לביתי הכנתי היום חלבה-פחם (ראי הכנת חלבה) עם הרבה פשתן (חצי פשתן חצי שומשום) והיא טרפה את זה.

(אעביר את החלק לזה לעמוד אחר בקרוב)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

כף אווז - לא הצלחתי למצוא את ההבדלים בין כף אווז לבנה לאשפות.. אבל בכל מקרה זהו אחד ה-עלים ירוקים העשירים בחלבון.. מעל 4 גרם! וגם הרבה ויטמין A:
11601 IU שזה יותר מפי שתיים התצרוכת היומית.

זה צומח כל השנה וטעים מאד מאד ב-רסק ירוק

השמועה האחרונה שעוד לא וידאתי היא שהגרעינים הם למעשה סוג של קינואה..
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי חגית_ל* »

with passion - תודות מקרב לב על המידע הרב והמעניין שאתה חולק עימנו. @} @} @}
הבעייה שאין לי מושג מה מכל הצמחים סביבינו הוא מה וגם איך בדיוק למצוא את הצמחים האלה. אפילו החוביזה שהיתה עד לא מזמן מצוייה במקומותינו נדחקה לה לטובת גינות ובתים וזה הולך ונהיה קשה יותר למצוא צמחי בר במקומות מאוכלסים.
הלוואי שהיה מי שמגדל ומשווק צמחים אלו כמו כל ירק גינה אחר (רעיון למיזם :-) )
לצערי הרב עד מאוד אני לא רואה את עצמי כרגע משוטטת בשדות מרוחקים לחפש אותם.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

איך שמדע התזונה הרס לנו את התזונה -- שווה להשקיע ולקרוא את הכל.
אני מקווה שמישהו יכתוב סיכום קצת יותר מפורט, אבל תקציר של שניים מהדברים שהוא אומר זה:
  • העיסוק ברכיבים תזונתיים נובע מסיבות פוליטיות ולא בריאותיות. בתכל'ס אוכל ועיכול זה דברים מורכבים ואי-אפשר לפרק אותם לרכיבים.
  • במהלך השנים עלתה כמות הזרעים שאנחנו אוכלים (חיטה, תירס, אורז) וירדה כמות העלים. זה מסביר (בין השאר) למה אנחנו לא מקבלים מספיק אומגה 3 -- זה חומר שנמצא יותר בעלים, בעוד שאומגה 6 נמצא יותר בזרעים.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

חגית, את הצמחים האלה (כף אווז, רגלת הגינה וסרפד) אפשר למצוא בגינות. אלה "עשבים שוטים" שאנשים עוקרים כל הזמן.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי חגית_ל* »

תודה יונת @}
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

חגית שלום - אני לא יודע היכן את גרה - אבל אני מניח 'באזור המרכז' - יש לך אפשריות שונות של חוות מהאזור שיספקו לך ירקות ופירות אורגניים עד הדלת. אם הייתי גר בעיר - הייתי מדבר איתם ומגיע להסדר שתמורת 100 שקל לשבוע - הם מביאים לי שק גדול של עשבים שוטים אכילים שנקטפו בבוקר אותו יום. הייתי מבקר פעם בכמה חודשים כדי ללמוד איזה צמחים צומחים להם שם בין הכרובים אבל גם בלי זה סביר שיש להם שפע של גדילן וברקן וחוביזה וכוכבית ורגילת הגינה וכף אווז וחומעה.. סביר שהם יודעים מה זה - אבל אם לא - אז ללמד אותם. אחרי שמישהו מראה לך - זה ממש לא קשה להבחין (הרבה יותר הבדלים מאשר בין קולה לפפסי..). גם תמונות באינטרנט באתר flickr עוזרות מאד.. באורך החיים היקר והצפוף בעיר הייתי שם עוד יותר דגש על רסק ירוק כאמצעי מהיר וטעים לצריכת העלים הללו.

יונת - תודה רבה על הכתבה - אני מצטרף להמלצה שלך לקרוא את הכל ואם מישהו יכול לסכם...
אני גם ממליץ לקרוא עוד ב-אתר המחבר מיכאל פולן - יש שם עוד כתבות מענינות.
וגם pd]סרטון קצר של ראיון עם המחבר bbs b 2 1[/po]?s=books
אני בהחלט בעניין שלאכול אוכל מקומי, פשוט וטרי בלי לחשוב יותר מדי - אני לא עושה בדיקות דם ולא מודד את המזון שלי כל יום בפשטנות "מדעית". מה שכן - אנשים באים אלי בשאלות.. ברוב המקרים לגבי מרכיב תזונתי מסוים.. ואמא תרבות אומרת לי ש-"אני לא יודע ויש דברים מעניינים יותר" זה לא תשובה מספקת.. מה גם ואם אנשי סמכות מסוימים מחליטים יום אחד להכנס לי לחיים כי אני מזכיר להם את החבר שלהם לשעבר.. - זה לא מזיק לדעת קצת "מדע" בנוגע לאורח החיים שלי.
הגנן\חקלאי היפני מנסובו פוקואוקה (לגנן ולצמוח בהשראת פוקואוקה) כותב באופן דומה.. ממלא ספרים שלמים בלהסביר מדעית למה לא צריך לעשות את זה ולא לעשות את זה ולא צריך לעשות כמעט כלום ממה שנוהגים לעשות בגינה ובשדה.. הוא אומר שככל שאנו מנתחים את הטבע לחלקיקים כך אנו מבולבלים ומנוכרים יותר.. ואם סוף סוף מוכיחים משהו - אז זה שצריך לעזוב את הטבע בשקט ולא לעשות כלום. ככה גם הכתבה הזו - משפט פשוט בהתחלה - תאכלו אוכל. לא יותר מדי. בעיקר צמחים. והסבר ארוך ומייגע..
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תמונות בפליקר? איך, בחיפוש על השמות באנגלית? מה באמת השמות באנגלית?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

כן. יש איזה צמח ספיציפי שאת רוצה את שמו באנגלית? ב-אתר הצומח של האוניברסיטה העברית יש שדה של שם עממי באנגלית. גם באתר האקדמיה אם בוחרים "הצגת מילון" יש מילון של הצומח שמעודכן ל2003.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אוקיי, הוספתי תמונות למעלה.
אום_אל_קיצקיצ*
הודעות: 1231
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

לכף אווז עד כמה שאני יודעת יש צמח זכר וצמח נקבה, אם זה משנה משהו
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

וגם באתר צמח השדה יש מידע ותמונות של רבים מצמחי ישראל:
רגלת הגינה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

בעקבות הדיון המתפתח ב-אוטיזם PDD חפרתי שוב קצת אודות רגילת הגינה.. הנה עוד מקום לקרוא עליה בהקשר של אומגה 3..
http://www.motherearthnews.com/Organic- ... slane.aspx
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

הוספתי את הנופליטוס.. אותם אני שם ב-רסק ירוק כמעט כל יום - הם חמצמצים.. ועכשיו שנגמרה עונת החמציצים, נחמד שיש עוד עלה ירוק חמצמץ.
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

הילד שלי לא מוכן לאכול כמעט שום דבר ירוק!!! ואני טבעונית ...לא יכולה לבשל בשר ודגים. בגלל זה חשבתי לתת לו את התוסף של השמן דגים שתמי המליצה עליו. יש לך רעיון אחר? ( הכוונה לאופק אבל כמובן כל אחד מוזמן לענות..) תודה.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

אני נרגש לספר שמצאתי אתר הכולל צמחים רבים שלא מצאתי מידע אודותם עד כה.. המאגד של ד"ר דיוק - הוספתי קישורים לצמחים למעלה.. http://www.ars-grin.gov/duke

טליה - יכול להיות שהוא דווקא יאהב את רגילת הגינה.. זה צמח עם טעם אחר ועדין והוא גם אדמדם - לא רק ירוק. בכל מקרה אני לא יודע למה השמן דגים.. אבל עם העניין זה לתת תזונה בקפסולה אז תמיד יש אלטרנטיבות טבעוניות, בשביל אומגה 3 DHA יש למשל vegan]את אלו DHA[/po].html שהם מאצות.
איך את מתכוונת לתת לו את "התוסף"? אני מתייחס את רסק ירוק כאל "תוסף" - האם אי אפשר באותה צורה לתת לו רסק ירוק או מיץ עשב חיטה (מהול במיץ תפוזים או תפוחים)?
טליה_טקאוקה*
הודעות: 1055
הצטרפות: 04 מאי 2006, 08:27
דף אישי: הדף האישי של טליה_טקאוקה*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי טליה_טקאוקה* »

תודה אופק
לא ראיתי כאן את רגילת הגינה. לא יודעת אם יש.
מעדיפה לא לתת לו קפסולות.
בימים הקרובים מקווה ללכת לחנות (בניין לא חנות..טוב טוקיו..) לבדוק בלנדרים...מקווה להתחיל רסק ירוק בקרוב.
בארץ היינו שותים כל בוקר עשב חיטה שהכנו אבל כאן בחנות טבע שלנו ( אנחנו לא ממש במרכז טוקיו- במרכז בטח יש הכל..) אין עשב חיטה וגם לא שעורה.
תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טליה,
דבר ראשון אולי מבחינת הטבעונות אני חוטא כשאני אומר את זה, אבל בתור ילד אני זוכר שמאוד אהבתי סנדוויצ'ים עם אבוקדו ונקניק (זה יוצר מעיין טעם מתקתק), וגם אני הייתי ילד שלא נוגע בשום דבר ירוק.
בכלל, אבוקדו לפי בן אורי זה השומן הכי בריא שיש בטבע, ועד כמה שאני יודע הוא מכיל גם אומגה 3.
אם כבר אבוקדו, יש מתכון מאוד בריא - רסק של אבוקדו-בננה-תמרים. נסי אולי חצי-אבוקדו, עם בננה שלמה וכמה תמרים. אולי הוא יאהב את זה (זה מאוד טעים ומתוק, נראה לי בטעם שילדים אוהבים).

לגבי עשב חיטה, מה עם האבקה של חברת ניקן? מוכרים אותה שם בטוקיו?
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי שרה_ק* »

How can I learn how to recognize the wild herbs that grow in my back yard? I live in north New jersey
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אהלן חבר'ה
אני מחפש בנרות מידע תזונתי טוב על הגבעולים/עלים הירוקים של הגזר.
מישהי מכיר מקור טוב?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

שרה ק - שלום לך! החדשות הטובות הן שהרבה מהצמחים עליהם אנו מדברים כאן גדלים גם בניו ג'רזי... בגלל שקר אצלך יותר ויורד גשם בקיץ אז יש שפע עוד יותר גדול של ירוקים רוב השנה... בניו ג'רזי יש את בית ספרו של הגשש הכי מפורסם בעולם הלא הוא תום בראון... הרימי צלצול ושאלי לשמותיהם של לקטים מאזורך וצאי איתם לסיור או הזמיני לביתך - ההוצאות הכרוכות יחזירו את עצמן די מהר. אשמח אם תשימי באתר תמונות של צמחים שמצאת ואכלת! איזה כיף!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

אורי - גם אני הרצתי חיפוש די יסודי עכשיו ולא מצאתי - עכשיו אתה מבין למה אנשים "אוכלים" תוספי מזון ולא מזון אמיתי - כי על מזון אמיתי אין תווית וגם אם תהיה היא לא תייצג אותו כראוי... יש מידע אינסופי בין הפיקסלים.. מרכיבי תזונה שעוד לא גילו ולא יגלו.
אבל יש לי חצי תשובה בשבילך - בספר של ויקטוריה בוטנקו "green for life" היא משווה בין התזונא בשורשים והעלים של אותו הצמח - וההבדלים מדהימים.
לדוגמא בעלי סלק:
  • 2.2 גרם חלבון
  • 117 מ"ג סידן
  • 2.57 מ"ג ברזל
  • 762 מ"ג פוטסיום
  • 30 מ"ג ויטמין C ו
  • 6326 IU ויטמין A
וכו..

לעומת שורש סלק:
  • 1.61 גרם חלבון
  • 16 מ"ג סידן
  • 0.8 מ"ג ברזל
  • 325 מ"ג פוטסיום
  • 4.9 מ"ג ויטמין C ו
  • 33 IU ויטמין A
אז תסתכל על מה יש בשורש גזר ותדע שבעלים זה הרבה יותר... ואם תלך על גזר בר אז בכלל!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

הוספתי מאמר מאלף באנגלית sci]חומצות שומניות של אומגה 3 ואנטיאוקסידנטים בצמחי בר אכילים arttext[/po]
שבין השאר מדבר לא מעט על רגילת הגינה כצמח מספר 8 מבחינת היקף תפוצה עולמי - כצמח שאכלו אימהותינו הקדומות בכל העולם - כצמח הירוק העשיר ביותר באומגה 3.
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי שרה_ק* »

anyone can take a look at the plants in my backyard??? I would like to know which ones are edible!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

שרה - התקשרת לבית ספר של תום בראון בניו ג'רזי ושאלת עם מכירים לקטים באזור (ניו ג'רזי די קטנה הרי).
תשימי תמונות ואשמח לנסות לזהות.
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי שרה_ק* »

התמונות כאן

th]+ Picture089[/po].jpg

th]+ Picture097[/po].jpg

th]+ Picture098[/po].jpg
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

שלום שרה -
דברים אכילים שאני מזהה לפי הכמות (שימי אתה מוזמן להוסיף...):
תלתן לבן - white clover - גם אחד התלתנים עם הטעם המשובח ביותר וגם מאד טוב להעשרת הקרקע.. לתת לו לפרוח ולהזריע. אפשר לזהות לפי הפרחים הלבנים כמובן ושלושת העלים עם הכתמים הסגלגלים הסימטריים. הרזה מזה בתמונה מספר 10. אפשר לאכול את הפרחים והעלים.
לחך - plantago or plantain - רואים הרבה מזה בתמונה מספר 5 - תראי את זה מבודד בעמוד מידע תזונתי אודות צמחי בר למעלה. גם כן עלים מצוינים וגם תפרחת לא רעה - מהקליפות של הזרעים עושים אבקת פסיליום שהיא מצוינת לעוגות (ולעצירות!).
בתמונה מספר 10 יש פרח צהוב ומסביבו עלים ירוקים - סוג של dandelion או שן הארי - אוכלים את העלים.

חשוב - לפני שעושים רסק ירוק או עלים ירוקים בסלט מתובלן - לטעום כל דבר לחוד ולראות שהטעם סביל לפחות אם לא אורגזמי.

שרה - בהצלחה לך - ואני מבהיר שאני כמובן לא לוקח שום אחריות על החיים שלך ומה שאת בוחרת לעשות בעקבות מה שכתוב כאן... פשוט בגלל שאת מאמריקה אני מבהיר ולא רוצה תביעות!

כל טוב ולבריאות!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קצת קישורים לגבי ירבוז:
+

+
http://flora.huji.ac.il/browse.asp?acti ... leid=14818

לגבי ערכים תזונתיים, יש את הקישור הבא:
http://www.eap.mcgill.ca/[po]CPAT 1[/po].htm
שווה לקרוא את הפסקאות החל מהכותרת "Vegetable Amaranth"
מייק_בר_רב_אשי*
הודעות: 379
הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מייק_בר_רב_אשי* »

זהירות עם ה"חמצמצים הטעימים" כמו חמציץ וחומעה. לא להגזים. יש טענה שהחמיצות שלהם נובעת מחומצה חומעתית (חומצה אוקסאלית), והצמח מייצר אותה כדי להציל את עצמו משיני אוכלי-עשב. שהרי חומצה אוקסאלית הורסת את הכליות.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני חושבת שפגשתי היום ירבוז מופשל .
עלים שמזכירים בצורתם עלי בזיליקום, טיפה יותר "שמנמנים", קצת שעירים?
אז טעמתי :-) הטעם התחיל כקצת חריף-צנוני, ובהמשך היה קצת יותר מתקתק. אני מניחה שבסלט עם צנונית וגזר והרבה לימון, זה פיצוץ.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

לקטוף רק את החלק הצעיר לפי חוק האספרגוס - כן - גם אם זה מאד קצת - ואז החריפות תרד או אפילו תעלם.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי במבי_ק* »

זהירות עם ה"חמצמצים הטעימים" כמו חמציץ וחומעה

הבת שלי טוחנת חמצוצים בכמויות. לא ידעתי שזה יכול להזיק...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

חומצה אוקסאלית... יש אנשים ששומעים את השם ומתחילים לשקשק. בכל הירוקים - ללא יוצא מן הכלל - יש כימיקלים הקרוים אלקלואידים לכל ירוק יש את האלקלואידים שלו... ואכן הצטברות של אלקלואידים היא רעילה לגוף. חומצה אוקסולית היא אלקאלואיד אחד. אלקלואידים מוכרים אחרים הם ניקוטין והירואין...
מה זה אומר לי? זה אומר שצריך לאכול ירוקים שונים עם אלקלואידים שונים.. לגוון. לשים לב ל-חוק הטעים לי (ראו עקרונות וחוקים בשירות לקטים). יש אנשים ששותים עשב חיטה כל יום.. גם בעשב חיטה יש אלקלואידים - אבל היתרונות הבריאותיים של העשב - העובדה שהוא כל כך עשיר בכלורופיל - אף על פי חוסר הגיוון והרעלנות - אנשים חווים שיפורים בריאותיים מהותיים וממשיכים לשתות כל יום ומתעלמים לגמרי מחוק הטעים לי... מה שאני אוהב ב-רסק ירוק ובסלטים זה שקל הרבה יותר לגוון את הירוקים שלי. ראו את התמונה ב-מה ליקטנו היום איפה שליקטתי מעל 30 סוגים שונים לסלט.
גם לי חמציצים טעימים - אבל כמה כבר אפשר לאכול? אחרי כמה הלשון אומרת לי די (או לפחות לערבב את זה עם כוכבית..) .. ואם לא אז כנראה שאני צריך את זה.
אני חושב שמעט רעלנות טבעית לא מזיקה - וזוהי חלק מתמונה גדולה יותר של שיתוף פעולה בין גורמים במערכות השונות - כאן למשל איך הצמחים עוזרים לנו ומעודדים אותנו לגוון את התזונה שלנו לכמה שיותר מינים שונים ובכך גם מגינים על עצמם שלא נגזום אותם יותר מדי.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי במבי_ק* »

גם לי חמציצים טעימים - אבל כמה כבר אפשר לאכול?

היא יכולה לאכול גם עשרה בשרניים...
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אור* »

פשוט אופק
אשמח לדעת מה עושים עם עלי צבר ירוקים צעירים כמו בתמונה
יש לי כמה שיחי צבר ענקיים ליד החצר מהסוג דל הקוצים - לפני כעשר שנים כל אחד מהם היה עלה ששתלנו באדמה
ובעונה יש המון פירות
אנחנו גרים במשגב, אם תרצו נזמין אתכם ללקט סברס כשיהיו
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אור* »

ועוד משהו לגבי רגילת הגינה
יש סוג תרבותי ששתלנו ואני שמה לב שהעלים דומים , רק הפרחים מפוארים יותר- האם גם הוא אכיל?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

אור - זה מצוין ב-רסק ירוק או כל שייק פירות אפשר להוסיף קצת - במקסיקו חותכים את זה ומבשלים את זה במחבת עם בצל ושום ותבלינים ושמן ומוכרים בשווקים כמו פלאפל כמעט.. לקטוף את העלים הירוקים בהירים שנראים הכי מושך ואז להוציא את העיניים כמו בתמונה למעלה. נשמח לבקר ולאכול סברס משגבניקי (לקחת הפסקה מהאמירימניקי).
לגבי הרגילה - טעים? אם כן אז זה אכיל.
ליאור*
הודעות: 49
הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 17:26

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי ליאור* »

אור, אם הסוג התרבותי שאת מדברת עליו הוא פרחי שמש אז מדובר על בן משפחה מאוד קרוב ואפשר לאכול אותו (יש להם כמעט אותו טעם)
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יעל* »

מה לגבי ליפה/ליפא? האם ניתן להשתמש בעלים הרחבים והגבעולים לסלט?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חבל שאין לנו גישה חינם לקרוא את 96]המאמר הזה 46[/po]
(בין היתר נראה לי שמצדיקים שם את הטענה האינטואיטיבית שחלבון עלה-חוביזה הוא בעל ערך ביולוגי מאוד גבוה)
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נטע* »

שאלה לגבי עלי הסברס - מומלץ לקטוף את הצעירים, אני מניחה.
ואז פשוט לקלף ולאכול?
יש משהו שמומלץ לעשות איתם או לשלב איתם?
וחוצמזה, לפני כמה ימים ראיתי כדורים יבשים של תפרחות סרפד. מה ניתן לעשות איתם?
תודה!
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נטע* »

אה, עכשיו שמתי לב שהתייחסת כבר לעניין עלי הסברס.
במקסיקו אכן אכלנו כאלה, ממליון סוגים, גם מוחמצים ומוחרפים ומוקפצים למינהם.
תודה.
נטע*
הודעות: 477
הצטרפות: 29 דצמבר 2002, 20:18

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נטע* »

אופק שלום,
תוכל להוסיף מידע על חרוב?
מה שמצאתי זה זה - http://www.nutritiondata.com/foods-caro ... 00000.html
בשם הלטיני לא מופיע כאן מידע.
תודה!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לגבי כמה בדיוק חלבון יש בחרוב - ראיתי מידע סותר בכל מני מקומות ברשת (אולי זנים שונים של חרוב, או מדידה שונה של נטו/ברוטו), אבל סתם מידע תזונתי מסוג קצת שונה על חרובים:
אומרים שאפשר לשרוד הרבה זמן רק על חרובים (יש גם איזה סיפור על רבי עקיבא, לא?), אז זה בטח אומר שיש בזה אחלה חלבון (ובקישור שהבאת אפשר לראות שגם הם נותנים לחלבון שלו "ציון" טוב).
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נעמה...* »

אשמח לקבל ממביני עניין רשימה מרוכזת של צמחים שטוב לאשה בהריון לאכול
במקום התוספים השונים,אני מחפשת צמחי בר שיש בהם ריכוז גבוה של :ברזל,מגנזיום,סידן,b12 ,ואומגה 3.
תודה מראש
נעמה
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

הוספתי קצת על החרוב למעלה - נעמה בחרובים לפי מקור אחד יש 352 מ"ג ל-100 גרם - כמעט פי 3 מחלב פרה (וכמובן הסידן בחלב פרה מתקזז לכלום כי הגוף מחזיר את הדם לרמה בסיסית יותר לאחר המכה מעודף חלבון שגורם לו להיות חומצי..). בואי נראה אם אני יכול להרחיב עוד קצת.
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

נעמה...
כל הכמויות ל-100 גרם

ברזל:
סרפד (ראי למעלה): 41 מ"ג
טימין טרי - 17.4 מ"ג
זרעים של שומשום ושל דלעת - 14.5 ו-15 מ"ג בהתאמה
עגבניות מיובשות 9.1 מ"ג
כמעט בכל הקטניות לפחות 7 מ"ג - אז אפשר להנביט - וללקט תרמילי בר מהמשפחה באביב מהטבע - בהם סביר שיש יותר מהכל.
שמיר ורוזמרי - 6.6 מ"ג
פטרוזיליה 6.2 מ"ג
פשתן 5.7
צנוברים 5.5 מ"ג (עכשיו העונה - ללכת ללקט!)
מיץ עשב חיטה: 5.6 מ"ג (אפשר להניח שיש יותר בעשבים של דגני בר)
מלוחיה (מנביט את עצמו בגינה - אפשר לקנות בשוקים בכפרים עכשיו בעונה - מעולה ברסק ירוק) - 4.8 מ"ג
רב הזרעים של הדגנים ורב האגוזים מעל 4 מ"ג..

הבאתי ברשימה מזונות שונים - גם אלה שאינם בר - כדי שנוכל לקבל רעיונות לגבי הבני-דודים והאמהות בטבע. שימי לב - אם נחפש כל רכיב תזונתי אחר - גם כאן בראש הרשימה יקפצו מזונות קומפקטיים ומרוכזים - זרעים מיובשים וטריים, פירות מיובשים, אבקות של ירוקים מיובשים וירוקים טריים עם טעמים חזקים - עשבי תיבול, עשב חיטה, ואצות... לפי דעתי זה לא אומר שצריך לאכול דווקא מהמזונות האלו - והתשובה היא - מים. בעלי צבר למשל יש מעל 94% מים, אם נייבש אותם ונעשה אבקה ירקרקה.. אז כל המרכיבים התזונתיים יקפצו לשחקים. כל הפירות והעלים וכמעט כל המזונות הטריים הם ככה. המסקנה שלי היא - במקום לאכול יותר גרעינים ודברים מיובשים ואז לשתות לא מעט מים מהברז.. פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..

עכשיו אם את מרגישה מחסור תזונתי ואת רוצה להציף את הגוף בתזונה.. אז אפשר להתחיל להכין מיצים ירוקים או רסק ירוק שיהיו מירוקים כמה שיותר מגוונים טריים אורגניים מקומיים מהבר וכו... מבחינה של ברזל, מגנזיום, וסידן הם בשפע.. לגבי אומגה 3 - רגילת הגינה (ראי למעלה) - B12 זה סיפור ארוך יותר - קשור לכלל אורח החיים - ויטמין B12. כלל בעלי החיים הצמחוניים שאוכלים רק נא מהבר לא סובלים מחוסרים בB12.. יש מספר מקומות שטוענים שיש B12 בקומפרי. דעתי היא להקפיד לאכול רק מהטבע, לא לקחת תרופות או "לרפא" מחלות, להמנע מסטריליות מיותרת (סבון), לא לחשוף את עצמינו למקומות שמפרים איזון בקטריאלי (ערים, בריכת שחייה) וכו.. מקווה שעזרתי קצת.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מירב_ב* »

השמועה האחרונה שעוד לא וידאתי היא שהגרעינים הם למעשה סוג של קינואה..
גם אני נתקלתי במידע הזה, מחפשת אישוש אמין לכך.

פשוט לאכול מזונות טריים ועסיסיים ולא לשתות מים.. כלומר לנסות לקבל את הנוזלים שלנו דרך המזון ולא דרך הברז. כשאוכלים מזון לא מבושל זה קורה בטבעיות..
נכון! גם אצלי זה מתרחש. אחרי שנים רבות של שתיית מים מרובה, לפתע היא מצטמצת לנוכח אכילה מוגברת של מזונות טריים ועסיסיים.
הבוסתנאי*
הודעות: 39
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 19:02

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי הבוסתנאי* »

רעיון!! משקים במושבים באזור הדרום זולים יחסית לבתים בעיר . במשק אפשר לגדל את הדרוש לכם ומהסביבה הקצת יותר רחוקה ללקט.לאחר חשבון פשוט ,ממכירת דירה בעיר אפשר ליקנות משק במושב [בית עם שטח אדמה מאחריו]וישאר לכם כסף להתחיל משהו חדש,
חג שמח ומועדים לשמחה!!!!!
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

דף יפה וחשוב.
הערה: התמונה של הלחך שמופיעה למעלה שונה למדי מהלחך שאני מכירה. בטוח שזה צילום של הצמח הנכון?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כיצד אוכלים סרפד באופן חי? הוא הרי מצויד בחומר שורף
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בדיוק הסברתי על סירפד בסדנת הליקוט בכנס התנועה להתעוררות, אתמול.
צריך קצת למעוך את העלה ולגלגל אותו, עם החולצה נגיד.

ולגבי איך לתפוס אותו - כתבו על זה כבר באתר - אם נוגעים בו "ישר" ולא משתפשפים בו, זה פשוט לא שורף. כנראה ששבירת המחטים זה מה ששורף.

בנוסף, אפשר פשוט בבלנדר.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

תודה רבה! כנס התנועה להתעוררות? סדנת ליקוט? היכן אוכל לקבל פרטים נוספים?
מרי*
הודעות: 18
הצטרפות: 31 מאי 2005, 13:00

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מרי* »

בטיולי הראשון למרכז הקניות בבאר שבע נתקלתי בדרך בסוג צמח שבחיים עוד לא ראיתי
והוא נראה לי כל כך חייזרי
רציתי לשאול מה זה? מי זה?
מצורפת תמונה....
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מרי, מקווה שלא מפריע לך, התמונה שצירפת היתה פשוט ענקית, אז החלפתי אותה בקישור אל התמונה
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יעל* »

חי חי חי....
לא זוכרת את שם הצמח, אבל הוא נפוץ מאוד בדרום. בתור ילדים היינו קוראים לו פצפץ. היינו נוהגים לקפוץ על השיח והפירות העגלגלים שלו היו משמיעים קולות פצפוץ.
מעניין באמת אם הוא אכיל...לא נראה לי...
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מרי,
שאלתי את שימי במייל והוא ענה לי את התשובה הבאה:
מלוח ספוגי, עולה חדש מאוסטרליה. מתמחה בסביבה יבשה ומלוחה. אכיל. גדל באזור הנגב וים המלח ומתפשט.
מרי*
הודעות: 18
הצטרפות: 31 מאי 2005, 13:00

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מרי* »

  1. 0 ואו !
הוא אכיל???
מעניין ביותר.... אולי עם יותר אומץ בפעם הבאה!
בינתיים הוא רק מסתכל עלי וחושב....

תודה לכם !
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי with_passion* »

מחפש מידע תזונתי מדויק אודות חסת המצפן lactuca serriola - כל מה שאני מוצא על צמח זה (שהוא כל כך פופולרי ברוב העולם!) - זה משפטים כמו "עשיר ב" או "הרבה".. בלי שום הפנייה כמובן.
מדובר באמא של החסה המתורבתת - ולפי הטעם החזק - המספרים כאן גבוהים. אנא נסו גם כן - חיפשתי עכשיו שעה.
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

מה זה "מרכולית" ?,איך זה נראה ואיך אוכלים?
נ_ע_מ_ה*
הודעות: 1021
הצטרפות: 02 אוקטובר 2006, 13:48
דף אישי: הדף האישי של נ_ע_מ_ה*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי נ_ע_מ_ה* »

ועוד שאלה: עץ מורינגה מכסיפה, למישהו יש נסיון עם האכילה של העלים/ענפים/פירות?
שמש_בחורף*
הודעות: 646
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

המרקולית (ככה אני מכירה שכותבים) היא חד שנתית, עלים ירוקים כהים יחסית (ירוק די עז) עם עורקים בהירים יותר, גובה הצמח באזור שלנו (בצפון) בערך 40-50 ס"מ. היא נפוצה מאד כעשב בגינות ושטחים מושקים. עכשיו היא כבר בסוף חייה לאחר שיצרה זרעים.
למיטב ידיעתי היא לא למאכל . משתמשים בה לשימוש חיצוני לטיפול בפצעים והיא נחשבת יעילה מאד לשימושים כאלה (זה לא מנסיוני, רק מקריאה).
מאירה*
הודעות: 34
הצטרפות: 17 אוקטובר 2003, 20:13

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מאירה* »

מישהו יודע על ספר טוב בעברית על צמחי בר למאכל?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי טלי_מא* »

אני יודעת על ספר טוב:
https://www.mazon-izun.com/?[po]page id[/po]=1330
מכירה*
הודעות: 8
הצטרפות: 16 ספטמבר 2007, 11:04

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי מכירה* »

אכן ספר מצוין.
ואומר גם את מה ש-טלי מא נמנעה מלכתוב - של סופר מצוין.
כדאי לקחת סיור עם אורי (כותב הספר) בעונה המתאימה - זו תוספת נהדרת למידע הבהיר ומאיר העיינים שבספר.
חוץ מזה - בסוף הספר יש ביבליוגרפיה עם מקורות נוספים למי שרוצה להעמיק.
שווה ביותר.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי יונת_שרון* »

קיבלתי את הספר "צמחי בר למאכל" לפני כמה ימים, והוא פשוט מצוין! מצד אחד לא מפציץ בהמון צמחים בבת אחת, ומצד שני מכסה די הרבה צמחים, עונות ואזורים. תגידו, כולם חוץ ממני ידעו שאפשר לאכול פרחים של כליל החורש???
עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

מידע אודות פרחי בר שאפשר לאכול
מתוך אתר החווה האורגנית במרחביה
http://thefarm.co.il/2011-04-24-13-39-47
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

מידע תזונתי אודות צמחי בר

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

היום מישהי סיפרה לי על חרשוף בר, המכונה "גרנינה", שאוכלים את שורשיו.
מי מכיר ויודע אם זה טעים? בריא? נפוץ? איך נראה? איך קוטפים? וכו'.
שליחת תגובה

חזור אל “מחלות הולכות-חוזרות”