מיחזור מים ביתי לגינון

אנונימי

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אנונימי »

ראו גם: כיצד לחסוך מים, מדור אקולוגיה, מדור פסולת ומיחזור.

מיחזור מים אפורים

מים אפורים הם מי אמבטיה, כיורים, מקלחות ושטיפת רצפה, בניגוד למים מהשירותים (מים שחורים). מים מהכיורים במטבח אינם בדיוק אפורים, בגלל הכמות הגבוהה של חומרי פסולת אורגנית.

מיחזור מים ושימוש חוזר במים להשקיית הגינה

  • ניתן להשקות עצי פרי ושיחי נוי עם מים אפורים (מי אמבטיה ומקלחות, מי שטיפת רצפה). הסבון במים אינו מזיק כמו שנהוג לחשוב, ואם משתמשים במוצרי ניקוי ידידותיים לסביבה, אפילו יותר טוב.
  • אם, לדוגמה, המים מהכיור זורמים לגינה, חשוב לא לשטוף בכיור זה חיתולים רב פעמיים וכדומה וכן לא להשתמש בכיור זה בחומרים מזיקים, כמו מסיר שומנים קונבנציונלי.
  • ניתן להעביר את המים קודם דרך חצץ, לשם סינון חלקיקים גסים כמו סיבים ושערות.
  • מומלץ לא להשקות דשא וירקות במים אפורים. מים אפורים עלולים להכיל חיידקים למיניהם, ולכן לא מומלץ להשקות אתם צמחים שאנו עלולים לבוא במגע ישיר עם חלקים מהצמח שנרטבו ישירות מהמים (לדוגמה, מים שהשפריצו על העלה, ואח"כ אנו נוגעים בעלה).
  • לא מומלץ להשקות עם מים ממכונת הכביסה, אלא אם עברו סינון כלשהו. הן הסיבים והן אבקת הכביסה אינם מומלצים.
  • אפשר ומומלץ להשתמש בדם מחזור לדישון צמחים, בין אם ישירות מ טמפון רב פעמי, ובין אם מי שטיפת תחבושות רב פעמיות. "מאז שאני משקה את העציצים (בבית וגם אלה שגידלתי ושמתי בחדר המדרגות) במים של שטיפת ה-תחבושות רב פעמיות, הם ממש גדלים מצויין. וגם אני מרגישה שהמים שימשו למטרה טובה" - בשמת א

התקנת מערכת למיחזור מים אפורים

  • ניתן לנתב את מי הכיורים והמקלחת למיכלי השירותים. לשם כך צריך מיכל אגירה ומשאבה, כיוון שבדרך כלל מיכל האסלה גבוה מהכיורי והאמבטיה.
  • ב- 16.06.2003 כפיר כתב:
אני ועוד חבר החלטנו לנסות לבנות מערכת שתמחזר מים אפורים (דהיינו כל מים שהשתמשנו בהם בבית למעט מי האסלות) לצורך השקיה בגינה בחוץ. מכיוון שאני מושבניק ויש לי שטח די גדול אין לי בעיה של מה להשקות עם המים העודפים.
בקלות רבה היטנו את כל צינורות הביוב הרצויים למיכל אגירה גדול וממנו משכנו צינורות להשקיה. לאחר מכן יצרתי קשר עם אגרונום מהטכניון בנוגע לסילוק חומרים לא רצויים מהמים. ובכן - סבון וכל שאר הדטרגנטים לא מפריעים. גם מכיוון שמיהול המים גדול יחסית וגם מכיוון שהם לא יוצרים בעיה רצינית. מה שכן יוצר בעיה הוא שכל המים המדוברים, גם אלו שהם כביכול נקיים ונטולי כל חיידקים למיניהם, מכילים מזיקים ובעלי פוטנציאל להתפתחות חיידקים ומזיקים בכמות בעייתית ממש. למשל - מי הכיור משמשים לשטיפת עופות ודגים ולכן מכילים הרבה חיידקים מסוכנים פוטנציאליים, מי המקלחת מכילים הרבה חיידקים שיורדים מהעור וכו'. במים הם יכולים להתפתח ואז לפי התקן המים האלו לחלוטין לא ראויים להשקיה, אלא אם משקים איתם עצים בלבד. אפילו דשא לא מומלץ להשקות איתם כי במקום שמשקים עם המים האלו יתפתחו חיידקים ועל דשא כזה יכולים לשבת תינוקות שיכניסו אותו לפה.
לכן, אם רוצים להשקות דברים נוספים מלבד עצים, יש לטהר את המים לרמה של מי שתיה כמעט. לצורך זה יש מספר אופציות שעיקרן סינון ראשוני גס של המים, להסרת חלקיקים גדולים, ריכוך של המים למניעת היווצרות אבנית על המסננים העדינים וסינון עדין להוצאת כל החלקיקים העדינים. לצורך חיסול החיידקים, הפטריות ושאר דרעק יש להכליר את המים. הבעיה עם מערכת כזו, מלבד היותה גדולה היא שהיא לא כל כך פשוטה וקלה להרכבה והבעיה העיקרית היא המחיר - עד אלפי שקלים.

ברצוני להוסיף לפסקה האחרונה של כפיר כי יש שיטה ביולוגית לטהר מים. מדובר במערכת של בריכות המכילות צמחי מים. המים צריכים לעבור קודם סינון גס דרך חצץ וקש ולאחר מכן לזרום במורד מספר בריכות. צמחי המים והמיקרואורגניזמים במים מטהרים את המים. לפני שמשתמשים במים אלה להשקיית ירקות ודשא, אפשר לבצע בדיקת מעבדה של המים ולוודא שהמערכת פועלת. קראתי פעם ספר מרתק בשם From Eco-Cities to Living Machines: Principles of Ecological Design בו מסופר על אנשים שפיתחו רעיון ושיטה של טיהור מים בשיטה כזו. הם מספרים כי הצליחו לטהר כך גם נחלים שהיו מזוהמים בחומרים רעילים ממפעלים שונים. ניתן להשאיל את הספר מהספריה של מכון השל. יש להם גם אתר (שמתי את הקישור בעיקר בגלל הדף Case Studies שם יש קישורים למאמרים שלמים) טרה רוסה
  • מאמר המסביר כיצד לשנות את כיוון זרימת המים בגליון 36 של באופן טבעי.
  • על ההבדלים בין מיחזור מים אפורים ובין מים שחורים com]בטבלה כאן content[/po]&view=article&id=62&catid=14&Itemid=1
  • מי שלא רוצה להתעסק באינסטלציה בעצמו, יכול לפנות לבעלי מקצוע. כל אינסטלטור יכול לעשות זאת, אך יש גם כאלה המתמחים בעניין.
  • עדיאל שניאור, איש פרמקלצ'ר וגנן מקצועי - בונה מערכות מיחזור מים אפורים - מערכות ביולוגיות ומכאניות לבתים פרטיים ולמוסדות. בונה גם מערכות איסוף מי גשם, מתקני קומפוסט ושירותי קומפוסט.
0544-488588
  • עידו ועדיאל עושים גינות אקולוגיות, הכוללות מיחזור של מים אפורים, אגירת מי גשם, שירותי קומפוסט בבית ובחוץ.
עדיאל 04-9881737 begin of the skype highlighting              04-9881737      end of the skype highlighting עידו 050-6687642
  • אורן ושי, אגרונום ומתכנן פרמקלצ"ר. תכנון והקמת גינות העונות המשלבות יופי עם גידול ירקות, פירות, צמחי תבלין ורפואה בגן, תוך יצירת מערכות ידידותיות לסביבה המבטאות את הקשר בין הבית והגן, האדם והאדמה. 089318175 053516441

סדנאות
  • "סדנא מעשית בה נקים הלכה למעשה מערכת לטיהור וסינון מים אפורים והכל באמצעים ביתיים, ובעלויות אפסיות אתם מוזמנים ללמוד דרך הידיים איך להחזיר לטבע את המים שלכם נקיים וטובים, מהכיור לגינה – כל המעגל המערכת כוללת יציאת המים מהבית, סינון ראשוני, הפרדת שומנים, הרכבת צנרת, בריכות קנה וסוף מלאכותיות לסינון מכני וביולוגי, הטמנת מיכל אגירה ו... השקיה"
לפרטים נוספים לפנות לטליה 046379416 או "באימייל" [email protected]

תרמו: יונת שרון, ענת גביש, אביב חדש, טרה רוסה, בשמת א, אלונה רוטר, נטע ש, עדי רן, איתי שרון, אמיל ע

ערכה: טרה רוסה 4.7.04
שאול_ינאי*
הודעות: 1
הצטרפות: 14 יולי 2004, 14:41

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שאול_ינאי* »

ניתן למחזר מים אפורים בשיטות מתקדמות יותר . ראו www.ecosystems.co.il
מערכת אקוגארדן יכולה להיות תחליף מעולה גם למערכות השקייה ממוחשבות ויקרות, גם לחסוך את מרבית עלות השקיית הגינה וגם לחסוך 70% מהשפכים הביתיים.
ישי*
הודעות: 9
הצטרפות: 30 יולי 2004, 09:18

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ישי* »

שלום רב

קראתי לאחרונה על מחקר שנעשה באוניברסיטת בן גוריון על מתקנים ביתיים בעלות של בערך 5000 ש"ח (אד-רום, אקוסיסטמס...). המחקר טוען ש: "למרות הכוונות הטובות של רוכשי המתקנים לטיהור מי כיורים ומכונות כביסה, תוצאת השימוש עלולה להיות מסוכנת לבריאות הציבור".

האם יש למישהו קצה חוט לאותו מחקר ו-או משהו לאמר על כך. פורסם בגלובס השנה.

ישי, מתכנן אולי לקנות מתקן כזה או לשמוע על פתרון קל לביצוע ובלי יתושים בבקשה...
זה הלינק למאמר

יש חזרות מכיוון שזה מה"קאש" בגוגל.
שי*
הודעות: 91
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 23:01

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי שי* »

מיתקן הממחזר את מיי המיקלחת הכיורים ומכונת הכביסה
מסנן ומזרים לטפטפות בגינה
לא משלמים יותר לעריה בעד
  • מיים להשקית הגינה-
פשוט להיט
1700-70-65-75
אילן*
הודעות: 12
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 12:18

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אילן* »

נו,
האם כדאי להתקין כזו מערכת או שהיא מסוכנת?
אני לפני בניה ורוצה להתקין אבל מתלבט
תודה
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אם שומרים על כללי הבטיחות, ראה בראש הדף, זה לא מסוכן כלל.
אילן*
הודעות: 12
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 12:18

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אילן* »

לא תהיה שום בעיה אם עצי פרי צחי תבלין ירקות וכו?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

קרא בראש הדף. לא להשקות ירקות! (אלא אם אתה מטהר את המים ועורך בדיקות מעבדה ומוודא שהם נקיים מספיק - ברמת מי שתייה).
אילן*
הודעות: 12
הצטרפות: 13 דצמבר 2004, 12:18

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אילן* »

קראתי קראתי
אבל דיברתי עם כמה חברות שמוכרות מערכות כאלו ונאמר לי שלא תהיה שום בעיה בהשקיית הגינה ללא שום מגבלות
ואם את אומרת שאסור להשקות ירקות אז גם אם אני משקה את הדשא עם ממטרות אסור שהמים יגיעו לירקות
זה מאוד מגביל להתחיל לחלק לאזורים וכל הזמן לחשוש שמא המים האפורים הגיעו לירקות
בנוסף, האם מותר לשבת על דשא שהושקה במים כאלו?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אם חברות אלה מבטיחות שמהמערכת שלהם יוצאים מים באיכות שתיה, אז אפשר. אבל כדאי לגבות את זה בבדיקה. בקש מהם ראיות.
אגב, אם היית קורא בתשומת לב, היית רואה שכתוב שגם דשא לא כדאי להשקות עם מים אפורים. במים אפורים עלולים להיות חיידקים, ולא כדאי להשקות אתם במקומות עמם עלולים לבוא במגע ישיר. אם הדשא רק ליופי ואף פעם לא יושבים עליו וילדים לא משחקים בו ולא נוגעים בו, אז זה אפשרי.
מתן*
הודעות: 21
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 16:43

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מתן* »

רבותי זהירות!
שמי מתן ואת פרויקט הגמר שלי בטכניון עשיתי על איכות מים אפורים. ובכן מה הבעיות עם המים האפורים? קודם כל סיכון של העברת מחלות. אל נא תשכחו שבכיור יורקים, וגם במקלחת יורדים מגופנו אוכלוסיות חיידקיות(שלא לדבר על כיור המטבח...)
הבעיה השניה היא מליחות.הסבונים והדטרגנטים בהם אנו משקים מלוחים (גם הדטרגנטים הירוקים מלוחים!) והמליחות לאורך זמן תפגע בגידול ותנדוד למי תהום. דרכי הטיפול העדיפות הן ע"י מערכות ביולוגיות (MBR RBC) אולם מערכות אלו יקרות מדי כיום, ורק בבניה רבת קומות זה יוצא כלכלי.
ולכן היו זהירים מאוד לפני שאתם פותחים מחדש את מעגל המים!
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

בעניין החיידקים והמחלות- אתה צודק.
בעניין המליחות והדטרגנטים, אני מצפה ממי שמשתמש במערכת כזו בבית שלכל הפחות ישתמש בחומרי ניקוי וקוסמטיקה אקולוגיים ויש כאלה היום בארץ.
אגב- יש גם מערכות שכוללות בדרך טיהור של המים האפורים, כשהמים עוברים דרך בריכה עם צמחים שמעבירים את המים סינון. ראיתי כאלה.
עפרה.ק*
הודעות: 100
הצטרפות: 27 נובמבר 2004, 16:09

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עפרה.ק* »

מתן, איך ניתן ליצור איתך קשר כדי לקבל עוד מידע בנושא. אנחנו מתלבטים כרגע בעניין, לקראת מעבר לבית חדש (חבר שלי, ישי, הביא פה נתונים שמצע במאמר בגוגל, אולי תוכל להתייחס אליהם?). תודה בכל מקרה על האינפו, עפרה
מתן*
הודעות: 21
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 16:43

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מתן* »

שלום לכולם!
רוקדת יקרה! הדטרגנטים ה"אקולוגיים" נקראים כאלו כי הם מכילים פחות זרחן- שמהווה בעיה למקורות מים(יוצר פריחת אצות), ובמדינות מהם מגיע (גרמניה,אוסטרליה) זו בעיה משמעותית, בארץ לצערנו אין כאלו אגמים..... בכל מקרה גם חמרי הניקוי הירוקים הנם מלוחים....
בעית החידקים מספיקה כדי לפסול השקיה במים שלא עברו טיפול אינטנסיבי- טיפול ביולוגי ו/או ממברנלי. טיפול בעזרת צמחים צריך להעשות בזהירות, שכן אם אין הקפדה על תהליך מדויק, אין ודאות שהאוכלוסיה החיידקית תוסר.
החסכון במים אפורים מבורך אך יש לנקוט בו בזהירות, ומי שאין בידו האמצעים לטפל טיפול טוב (מערכת ביתית טובה עולה כ 4000$) עדיף שלא יסכן את עצמו ואת סביבתו!!!!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מתן, כיוון שיש כאן אוכלוסיה גדולה שמתעניינת בנושא, האם היית שוקל לפרסם חלק או את כל העבודה שכתבת ?

אחרי כמה שנים אתה צופה שתופיע בעיית מליחות בצורה נראית לעין ?
אני מבינה שהמליחות היא תוצאה בעיקר של השימוש בדטרגנטים. אך בבית יש שימוש במים גם ללא כל חומרים (נניח לשטיפת ירקות, לדוגמה). כיור ייעודי במטבח יכול לפתור את הבעיה הזו, כך שאפשר ללא כל חשש וללא רכישת מערכת משוכללת למחזר לפחות חלק מהמים.

כמו כן, אדם שרוצה להקים מערכת ביולוגית לטיפול במים, יכול לערוך בדיקות מים תקופתיות כדי לוודא ששווי המשקל נשמר וכי האוכלוסיה החיידקית הוסרה, לא ?
מתן*
הודעות: 21
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 16:43

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מתן* »

לפרסם כאן זו קצת בעיה כי זה פרויקט של משרד התשתיות-עניני זכויות יוצרים וכאלה......
לגבי המליחיות- יכול להיות שלא תראי גם בטווח של שנים-תלוי בסוג הקרקע, הדטרגנט, ותדירות השימוש.....
אבל הבעיה המרכזית,שוב אגיד היא הזיהום החידקי!!!!! דוקא על הכיורים הייתי מוותר ראשונים- תחשבי על מה שנשטף אצלך במטבח (שאריות מזון מכלים.....\) או בכיור המקלחת (אני מקווה שאת שוטפת ידיים אחרי....)
להקים מערכת טיפול ביולוגית זה עניין לא פשוט (צריך לשמור על תנאים מתאימים לחיידקים המפרקים) ולא זול (כימיקלים להפתתה,משאבה לסיחרור...). לעשות בדיקות זה נחמד ורצוי אבל אני לא מכיר הרבה אנשים שיש להם בבית ציוד מעבדתי לבצע בדיקות כאלו.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לפרסם כאן זו קצת בעיה כי זה פרויקט של משרד התשתיות-עניני זכויות יוצרים וכאלה......
משרד התשתיות עושה מחקרים שמעניינים את הציבור מכספי הציבור ואז לא מפרסם אותם ? :-P


תחשבי על מה שנשטף אצלך במטבח (שאריות מזון מכלים.....\) או בכיור המקלחת (אני מקווה שאת שוטפת ידיים אחרי....)
בשביל זה הצעתי כיור ייעודי בו לא שוטפים כל דבר, אלא רק מה שנקי יחסית.


אני לא מכיר הרבה אנשים שיש להם בבית ציוד מעבדתי לבצע בדיקות כאלו.
יש מעבדות שעושות בדיקות תמורת תשלום.
מתן*
הודעות: 21
הצטרפות: 04 ינואר 2005, 16:43

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מתן* »

משרד התשתיות עושה מחקרים שמעניינים את הציבור מכספי הציבור ואז לא מפרסם אותם ? :-P

עיקרי הדברים מפורסמים ב:"שימוש חוזר במים אפורים......"מאת ד"ר ערן פרידלר מים והשקיה 458 דצמבר 2004

בשביל זה הצעתי כיור ייעודי בו לא שוטפים כל דבר, אלא רק מה שנקי יחסית
נשמע לי קצת באלאגן (לא ברור מה שוטפים איפה....) חוצמזה שהכמות שתאספי מכיור כזה זניחה ולא מצדיקה את ההשקעה בבניתו

יש מעבדות שעושות בדיקות תמורת תשלום
נכון (בד"כ התשלום לבדיקות הדרשות-BOD COD וכו הוא גבוה~50$ לבדיקה בודדת!)

ובאופן כללי , לדעתי השבה של מים אפורים ללא טיפול אינטנסיבי עשויה להיות בעייתית ואף מסוכנת
גילי_ועודד*
הודעות: 6
הצטרפות: 07 יוני 2005, 23:01

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי גילי_ועודד* »

אנחנו בשלבי גיבוש קונספציה עד כמה רחוק ועמוק ללכת עם מגוון השיקולים האקולוגיים ובינהם השיקול הכלכלי שעלה כאן,השימוש בחומרים מקומיים,מיחזור חומרים קיימים,רעילות של חומרים,גג רעפים בשל מחשבה לבנות מבוץ והגנה על הקירות... וכו.
ראינו שמישהו שאל כאן לגבי מיחזור מים אפורים.אנחנו מאד מתענינים בזה.אולי יש למישהו מושג איך מגיעים לרפת בציפורי שממחזרת הכל? תודה מראש גילי
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

'עופרה צמחי מים' , נמצאים בציפורי. הם מתמחים בטיהור מים בשיטות ביולוגיות ואקולוגיות.
גילי_ועודד*
הודעות: 6
הצטרפות: 07 יוני 2005, 23:01

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי גילי_ועודד* »

והמספר של "עופרה צמחי מים" -04-6562914
רוקדת_לאור_ירח*
הודעות: 2934
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

לבת של שלמה אילן, מחבר הגן הפורה (הוא נפטר והבת מתעסקת עם מכירת הספרים) יש בבית מערכת של מיחזור מים אפורים. חוץ מזה יש לה בבית בריכה תת קרקעית (או לפחות מוסתרת מתחת למרפסת) לאגירת מי גשמים.
היא עוסקת בגינון, תכנון והקמת גינות, בדרך כלל סטנדרטיות, אבל אצלה בבית מיושם כל הקטע האקולוגי ושווה לראות. היא בכפר ורדים ואני מניחה שאפשר להגיע אליה בדרך זו או אחרת, אני לא זוכרת את שמה, אבל התמזל מזלי להיות אצלה בבית לביקור קצר.
מוטי*
הודעות: 12
הצטרפות: 22 יולי 2004, 23:46

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מוטי* »

לצערי הגעתי לשאלות על מים אפורים באתר זה מאוחר מאוד.
למען השקיפות עלי לציין כי אני יצרן של מתקנים למים אפורים. המתקנים שלנו נמכרים בעיקר ליצוא, אך גם בשוק המקומי.
אני מזועזע מהבורות וחוסר הידע המפוזרים בכל הקהילות העוסקות במים אפורים ובאקולוגיה.
חברים! מותר להשתמש במים אפורים כמות שהם!
בשנת 2001 חוקק במדינת אריזונה שבארה"ב חוק חדש הקובע שמתר להשתמש במים אפורים המיוצרים בבית פרטי (בית פרטי= אלמנט המייצר עד 400 גלון ביום - כ-1600 ליטר) מאז ועד היום אומץ החוק ע"י מרבית מדינות ארה"ב,אוסטרליה, ניו זילנד ועוד מדינות רבות. כמובן פרט לישראל שכידוע משופעת במים. החוק קובע כאמור כי השימוש במים אפורים AS IS מותר ואף רצוי ואף קובע מספר מגבלות והתניות. החשוב ביותר ביינהם בעיני הוא האיסור להשקות בהמטרה וההיתר להשקות בטפטוף.
חשוב להגדיר כי מים אפורים הם מי כיור הרחצה, מקלחת, מכונת כביסה ומזגנים. מי מטבח ואסלות הם מים שחורים.
מכאן- שניתן להשקות גינות נוי במים אפורים תוך שמירה על כללים מסויימים ולא קשים במיוחד.
חשוב מאוד לא לבנות מיכל אגירה גדול מ 150 ליטר על מנת שהמים לא יעמדו ולא ימומש הפוטנציאל הבקטריאלי שלהם והוא קיים, יש להודות. רבים מתקשרים אלי ומספרים שבנו מיכל בנוי גדול והריח קשה מנשוא.
בנוסף יש לסנן היטב את המים כדי למנוע הגעת סיבים ושערות אל מערכת ההשקיה וסתימת הטפטפות. (מכונת הכביסה מייצרת סיבים רבים)
במקרה שלנו אנו משתמשים בבקטריות האוכלות את הבוצה והשומנים.
כמו כן במתקן שלנו יש מערכת גיבוי המשקה במים רגילים לאחר תקופה מוגדרת בה לא מוזרמים אל המערכת מים אפורים. אזי המערכת מניחה שהמשתמש נסע לחופשה וכו.
אם אנחנו שוברים מיתוסים נשבור עוד אחד נוסף. חברים! סבונים למיניהם אינם מזיקים לגינה בהתפרקם הם הופכים לדשן בנוסף ניתן לרדת לחצי הכמות המומלצת ע"י היצרנים ולקבל את אותן התוצאות, ע"פ מחקר שעשה הטכניון. ועל כל אלה ישנם חומרי ניקוי ירוקים נפלאים בנמכרים בארץ ומחירם קרוב למחירי החומרים הרגילים.
חשוב לי לציין כי מעבר למכירת מתקנים אני מתפרנס בתחום אחר. אני עוסק בתחום בנושא המים האפורים מתוך שליחות ואידיאולוגיה. גם המתקנים שלנו נמכרים במחירים נמוכים במיוחד. מתוך אמונה כי זהו אחד הפתרונות הנכונים לחסכון במים ברמה הלאומית. בנוסף אני מסייע ללא כל תשלום למי שמעוניין לבנות מתקן לבד.
עם כי בד"כ זה לא כדאי מול מחיר מתקן מוכן.
לכל מי שמעוניין בקבלת החוק האמריקאי ו\או סיוע בבנית מתקן או כל מידע אחר ניתן לפנות אלי במייל: [email protected]
בהצלחה
מוטי נ
עודד_המחפש*
הודעות: 3030
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

מומלץ לא להשקות דשא וירקות במים אפורים. מים אפורים עלולים להכיל חיידקים למיניהם
האם אין משמעות למקור של המים? למשל - אני שוטף ירקות ופירות כך שמי השטיפה נאספים בגיגית. אני משקה איתם את הדשא או עציצים (כולל צמחי תבלין). נראה לי שפה הסכנה לא קיימת. האם אני צודק?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

_בשביל זה הצעתי כיור ייעודי בו לא שוטפים כל דבר, אלא רק מה שנקי יחסית
נשמע לי קצת באלאגן (לא ברור מה שוטפים איפה....) חוצמזה שהכמות שתאספי מכיור כזה זניחה ולא מצדיקה את ההשקעה בבניתו_

קראתי המון חומר בנושא, וגם אני הגעתי למסקנה שלא כדאי לבנות כיור ייעודי למטרה הזאת - זה לא אקולוגי.

למשל - אני שוטף ירקות ופירות כך שמי השטיפה נאספים בגיגית. אני משקה איתם את הדשא או עציצים (כולל צמחי תבלין).
זאת בדיוק התוכנית שלי.
אם מדובר בפירות וירקות אורגניים, אז לדעתי בסך הכל מדובר במים נקיים.
גם אני שומרת חלק מהמים האלה ומשקה איתם את הערוגה שלנו.
וכשנבנה בית, אני מתכננת קערה לשטיפת ירקות ופירות נקיים שתהיה בכיור, ושכל פעם שתתמלא אני אצא איתה לגינה ואשקה משהו אחר. הרבה יותר חסכוני ואקולוגי מכיור וצנרת שלמים שצריך להוסיף למטבח.
יעל_סתו*
הודעות: 21
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של יעל_סתו*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_סתו* »

אצלנו מכונת הכביסה נמצאת בקומה השניה, אז היה ממש מתבקש להטות את הניקוז שלה לצינור נפרד שיוצא מהמרפסת. הפעלנו קצת יצירתיות ובנינו מעין אמת מים מחוררת מבמבוק (תודות לרני ליכטנר) להשקות את הגינה. התחושה שלנו היא שאין בעיה עם המים כיוון שאנחנו משתמשים בחומרים אקולוגים בלבד וכיוון שהמים לא עומדים. אני גם מאוד אוהבת את התוצאה מבחינה אסתטית.
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

זה באמת מקסים!
מה אתם משקים עם זה?
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

היי יעל,

ראיתי את מה שכתבת על אמת המים, נראה מאוד יפה..
תוכלי להרחיב קצת?

שתלתם בתוכה צמחי מים? (אני רואה שם קנה?)
מה אתם משקים עם המים?

זה רק ממכונת הכביסה?
תודה...
יעל_סתו*
הודעות: 21
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של יעל_סתו*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_סתו* »

תודה! יש שם עץ לימון, שרך, דיכונדרה, קיסוס, המון כובע נזיר והכי נחמד זה שהבמבוק גם משקה במבוק (זה הצמח הבולט בתמונה).
יעל_סתו*
הודעות: 21
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של יעל_סתו*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_סתו* »

אמא אדמה, אשמח לספר עוד:
המים מגיעים ממכונת הכביסה בלבד ולכן זורמים רק כאשר היא פועלת, וגם אז במין פולסים לא סדירים. במשך הזרימה המים מטפטפים ישירות מהאמה (שהיא בעצם מוטות במבוק רחבים חצויים עם חורים פה ושם) ומשקים את הצמחים שמתחתיה. יש גם מפלים קטנים בין מפרק במבוק אחד לזה שמגיע אחריו. לא שתולים שם צמחים, כנראה שהתמונה מטעה.
הצמחים המושקים הם עץ לימון, שרך, קיסוס, דיכונדרה, כובע הנזיר ובמבוק. הבמבוק היה המוטיבציה הראשונית לפרוייקט כי ידענו שבשביל שישגשג הוא צריך הרבה מים אז החלטנו לתגבר אותו במי הכביסה. נראה שזה עובד טוב כי מאז שהתקנו את המערכת הוא גבה לפחות במטר.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

תודה...
באיזה אבקת כביסה אתם משתמשים? רגילה או אקולוגית?

בעצם המים לא עוברים סינון אלא מושקים ישר על הצמחים, נכון?
יעל_סתו*
הודעות: 21
הצטרפות: 08 אוגוסט 2005, 14:59
דף אישי: הדף האישי של יעל_סתו*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יעל_סתו* »

אנחנו משתמשים בנוזל הכביסה של אקובר ובתור מרכך בחומץ. המים אכן לא עוברים סינון. זה מצריך אותנו לנקות את צינורות הבמבוק והחורים שבהם מהסיבים שמצטברים. עד עכשיו ניקינו פעם אחת, אחרי כ-3 חודשים של פעילות.
דני*
הודעות: 64
הצטרפות: 29 יוני 2003, 23:01

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי דני* »

שאלה לגבי ריכוך מים

לאחרונה נתקלתי בהמלצות רבות להתקנת מערכת "ריכוך מים" בבית למטרת הפחתת כמות האבנית ושמירה על הצנרת ומכונת הכביסה.

האם משהוא מכיר התיחסות מקצועית לנושא (לא פרסומית - את זה יש מספיק ב-google ) ? האם זה שווה ? חוקי ? ידידותי לסביבה ?

בתודה דני
DUDUS24*
הודעות: 1
הצטרפות: 29 יולי 2006, 21:29

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי DUDUS24* »

אני הולך על מים אפורים! נשמע לי טוב - יש לי שטח ריק גדול ואני רוצה לגנן אותו וחבל לי בגלל ההשקיה
אפצ'י*
הודעות: 3
הצטרפות: 23 ינואר 2007, 09:06

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אפצ'י* »

האם צמח הבמבוק יכול לקבל מי כביסה מאבקות כביסה רגילות וממרככים רגילים ?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

יש לי שטח ריק גדול ואני רוצה לגנן אותו וחבל לי בגלל ההשקיה
אפשר לגנן בלי השקיה כמעט. צמחים ארצישראליים שלא דורשים מים, חוץ מאשר בהתחלה.
אמא_של_א_א_א*
הודעות: 373
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

יעל סתיו ממש התלהבתי משיטת הבמבוק- פשוט מדהים !
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

התבלבלתי:
אז מותר או אסור להשקות צמחים עם מי מטבח?

אני התחלתי לאסוף מים משטיפת כלים וירקות. יש לי קופסה קטנה מלבנית בכיור ורוב המים הולכים אליה - לא כולם, רק היותר נקיים, מהשטיפה של הכלי. האם זה פסול? המים בקושי מספיקים לעמוד, ואני משקה בהם עציץ נוי, עציץ נענע ועציץ דפנה, מבקבוק אל האדמה, כך שאין (כמעט) מגע של המים עם הצמח. האם זה עדיין בלתי קביל לגבי הנענע? ומה לגבי צמח נוי?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

אז מותר או אסור להשקות צמחים עם מי מטבח?
תלוי למה את קוראת "מי מטבח".
בספרות המקצועית מדובר במים משטיפת כלים, מניקוי העוף למרק, מכל דבר שעובר במטבח - מלא חיידקים, רעלים וזיהום פחות או יותר כמו מי האסלה.
מים משטיפת כלים - הם מים עם סבון, ועם חיידקים. יש מעט מאוד צמחים שישרדו אותם, בהשמה ישירה לקרקע, והם מגבירים את מליחות הקרקע ופוגעים במי התהום בתוך זמן לא ארוך. יכולים להרוג עץ.
הדרך הנכונה לטפל במים כאלה היא דרך טיהור מים אפורים: מאגר תת קרקעי עם כמה שכבות, תעלה עם צמחי מים, וכו' וכו'. לא לשפוך ישירות על הקרקע.
דרך אחרת היא לשפוך אותם על קומפוסט פעיל שיקמפסט אותם, אבל בשביל זה רצוי לקרוא את "זבלאנושי" של ג'וזף ג'נקינס (התרגום בעברית של טליה שניידר) כדי לדעת איך ומה.

לעומת זאת, מים משטיפת ירקות ופירות, אם הם אורגניים - אפשר לשפוך ישירות לגינה.
אם הירקות והפירות לא אורגניים, לעומת זאת, אז את שופכת ישירות לאדמה הרבה חומרי הדברה ורעלים כל יום. זה לא מתפרק ונכנס ישר למי התהום )-:
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

תודה על התשובה :-)
kestrel*
הודעות: 1
הצטרפות: 16 מאי 2007, 20:01

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי kestrel* »

יש מישהו שרכש או הכין לבד מערכת למחזור מים אפורים?
את חברת 'אד רום' לא ניתן להשיג (טלפון, דוא"ל...). יש למישהו נסיון עם החברה השניה (Ecosystems)?

אנחנו רוצים לתכנן מערכת כזו לבית חדש, ואני לא בטוחה אם כדאי לנו להכניס אותה לתוכניות הבניה או פשוט להתקין את המיכלים
לאחר בניית הבית בלי שאלות קיטבג במועצה..
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

עצה לגבי כמה אפשרויות לטיהור מים אפורים ו/או לטיהור כל השפכים בבית לצורכי מיחזור או השקייה
  1. למרות שלכאורה מיחזור מים אפורים הוא כאילו פשוט, 'קצת לסנן' ואפשר להשקות, מתברר שהוא לא כל-כך פשוט.
  2. קיראו כאן על השאלות הכרוכות במיחזור מים אפורים: http://www.hametaher.co.il/index.php?option=[po]com content[/po]&view=article&id=14&catid=17&Itemid=10
  3. בעת מיחזור מים אפורים חייבים לטהר את הגורמים הפתוגניים (גורמי המחלות) אשר בתוכם, אחרת יהוו סכנה בריאותית. רצוי לפרק גם חומרים כימיים.
  4. התמקדות תשומת הלב במיחזור מים אפורים נובעת רק מכך שעד לאחרונה לא היה אמצעי אמין ויעיל לטיהור כל השפכים בבית.
  5. בינתיים, הצטבר בארץ ובעולם נסיון במיחזור סוגי השפכים בבית והוא הוביל לשני פתרונות סבירים, אמינים, שאינם דורשים טיפול מיוחד וקיימים לשנים רבות.
  6. פתרון ראשון לטיהור כל השפכים בבית או רק המים האפורים הוא 'אגנים ירוקים' או com]אגן ירוק content[/po]&view=article&id=28&catid=17&Itemid=10
  7. פתרון שני, קומפקטי יותר, הוא מערכת המיובאת מהולנד והקרויה (לחצ/י): com]בי-ירוק content[/po]&view=article&id=22&catid=17&Itemid=10
  8. עקב אורך חייהם הגדול של שני הפתרונות לעיל (כמעט כמו אורך החיים של הבית עצמו) כדאיותם הכלכלית, מעבר לערכים של שמירה על הסביבה, היא גבוהה.
  9. לכניסה לאתר חברה הפועלת "לתיקון עולם" ולמען עולם וחיים טובים יותר ראו כאן: המטהר - הנדסה וטיהור מים
רטוט עקרוני של מערכת טיהור שפכים ביולוגית 'בי-ירוק' בסיסית לטיהור מים אפורים:

תמונה
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי סגלית* »

אבל גם המערכת הזאת בסופו של דבר נפטרת כך או אחרת מהשפכים שלה. ומה עושים איתם? זורקים אותם להונולולו?
הרי כולנו רקמה אנושית אחת חיה. אם אתה יורק פה באוסטרליה יש צונמי...אז מה ההתיפיפות הזאת? בכל מקרה החידקים האלו נמצאים, אז אם נזרוק אותם מהחלון הם יעלמו?
לי נראה,ולא מידע - מתחושה,שאחרי סינון קצר אפשר להשתמש במים האפורים גם להשקיית גינת ירק. אבל במחשבה שניה המטבח שלי הוא צמחוני ואולי זה עושה את ההבדל...
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

  1. התשובה לשאלה הראשונה שלך נמצאת בכיתוב ובציור. את המים ממחזרים לשימוש מחדש באסלות, מטהרים לצורכי השקייה, או מעשירים את המים בנחל הקרוב.
לגבי כל שאר מה שכתבת, סליחה, אבל לא הבנתי מה את בעצם שואלת או אומרת.
את מתכוונת שנשמור על החיידקים הפתוגניים בתוך המים האפורים? משהו כמו "תנו לחיידקים לחיות"?
סגלית*
הודעות: 13
הצטרפות: 02 מרץ 2007, 16:31

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי סגלית* »

אני אומרת שבעצם אי אפשר להיפטר מכלום וגם לא להשליך או כדבריך להעשיר את הנחל הקרוב, מכיוון שהמערכת שלנו היא סגורה. כדור הארץ, או איך שתקרא לזה הוא זה, וזהו זה.
אי אפשר פשוט להשליך משהו יותר (אולי פעם היה אפשר, היום כבר לא) ולהאמין שיהיה בסדר ,או אולי לא לחשוב על כך יותר - פשוט אין לנו את הפריבילגיה הזאת יותר.
זה מה שאני אומרת בעצם.
צריך למצוא פתרון לכל פריט שאנחנו משליכים.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

בסדר, אז אל תלכי לשירותים...תתאפקי.

בבית שלנו כנראה שלא תהיה ברירה ונמשיך ללכת לשירותים. אנחנו מהדגם הישן, הקלאסי...
ובגלל שאין לנו בינתיים דרך אחרת לעשות את צרכינו, אנחנו משתדלים שכל המים שאנו משתמשים בהם ומושלכים לביוב יחזרו לשימוש חוזר ולהשקייה.
מצידי, את יכולה לנהוג אחרת ולא להשליך אותם....
אבו_ארז*
הודעות: 5
הצטרפות: 31 מאי 2007, 13:37

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אבו_ארז* »

עמנואל יא מתחכם, מה עם הבוצה בבור ספיגה\רקב\מפריד שומן.
לאן הולך השומן??
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אל תייחס לי חוכמה לפני שהכרת אותי....
אתה מתכוון לבוצה או למשקעים?

לנייר הטואלט, לטמפונים וכד' ששוקעים למטה או לבוצה שנוצרת כתוצאה מפעילות בקטריאלית?

במערכת לטיפול בשפכים או סתם במסעדה?

אענה באופן כללי:
לגבי נייר טואלט, טמפונים, ניירות מסטיק וכד', אני ממליץ שלא להשליך אותם לשירותים.

לגבי שומן, קצף וג'יפה על המים שבתוך מפריד השומן, לא לגעת בהם ולתת להם להסתדר לבד, רצוי עם אוורור בתנאי שלא יעלה ריח. הם מתפרקים במשך הזמן.

לגבי החרצפים ושאר מרכיבים אורגניים וזיהומים במי השפכים - הם מטופלים כך שלא נשארת בוצה.
אבו_ארז*
הודעות: 5
הצטרפות: 31 מאי 2007, 13:37

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אבו_ארז* »

קודם כל מתחכם הוא לא חכם
ולענייננו אז כוונתך היא שבמקרה האידאלי (ללא נייר טואלט ודומיו) תוצרי המערכת הם מים מותרים להשקיה בלבד?
ואם כן באיזה רמה? (צמחי תבלין, עצי פרי וצמחי מאכל באופן כללי)
ואחרונה חביבה מה אם בכ"ז מוחדר נייר טואלט למערכת.
רב תודות
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

יש שניי סוגי מערכות:
  1. מערכת com]בי-ירוק content[/po]&view=article&id=22&catid=17&Itemid=10 היא ייחודית רק לנו.
  2. מערכת com]אגנים ירוקים content[/po]&view=article&id=28&catid=17&Itemid=10 נמצאת גם אצל יצרנים אחרים.
שתי המערכות יכולות להתגבר על נייר טואלט ודומיו, אך לא על בסיס השלכה קבועה של נייר טואלט לשירותים. אי אפשר להשליך באופן קבוע טמפונים, חומצות חזקות, מדללי צבע וכד'. על משהו זמני, המיקרואורגניזמים יתגברו.
מבחינה כימית וביולוגית איכות השפכים המטוהרים בשני סוגי המערכות - גבוהה (במערכת בי-ירוק אפילו גבוהה מאוד) והם מתאימים לתקנים של איכות הסביבה ומשרד הבריאות ולהשקייה של כל גידול חקלאי, לרבות ענבים (שהם רגישים). אם צריך להתאים את המים גם להוראות משרד הבריאות בנושא חיטוי (נדרש רק להשקייה חשופה או המטרה, להשקיית גינות ציבוריות או ירקות עליים וכד') אפשר לעשות זאת בקלות בתוספת סכומים של כ-2000 עד 4000 ש"ח.
אבו_ארז*
הודעות: 5
הצטרפות: 31 מאי 2007, 13:37

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אבו_ארז* »

אז מה עושים עם הנייר ? (לעקשני השימוש בו)
מיכלול_ה*
הודעות: 1273
הצטרפות: 26 ספטמבר 2005, 22:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלול_ה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי מיכלול_ה* »

מה עם קומפוסט מזבל אנושי? אמור לפתור את כל הבעיות שהעלתם כאן.
(אני חושבת שזה רעיון ענק אבל עדיין לא מיישמת בבית כי אני בבית שכור וגם לא ברור לי איך אפשר לעשות את זה בבית דירות משותף).
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

לאבו ארז:
  1. את הנייר יש להשליך לפח. אפשר לצרף את "התוצרת" לשאר הפסולת האורגנית מהבית ולטמון אותה באדמה כדי לטייב אותה. הנייר יתפרק ומה שעליו יעודד פעילות מיקרואורגניזמית. אתר טוב לייעוץ בנושא זה תמצא (חוץ מהאתר הנחמד שלנו) גם באתר הגינון האקולוגי כאן נעים
אגב, גם אם מגיע נייר למערכת טיהור השפכים בי-ירוק, הוא שוקע ומתפרק לפירורים עוד לפני שהוא מתיישב על הcom]חומר סלע-סיב content[/po]&task=view&id=22&Itemid=1

פירורי הנייר מתפרקים בחלקם בפעילות מיקרואורגניזמית.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

הצצתי באתר וקראתי.
אני מבינה שלמשפחה "ממוצעת" (5 נפשות?) צריך מיכל בגודל של 4 מטר על 1.5 על 1.5. זה יוצא גדול מאוד. נדמה לי שזה תופס אותו גודל באדמה כמו סינון בעזרת בריכה וצמחי מים.
האם אפשר להעמיד את המיכל? כלומר, שהארבעה מטר יהיו לעומק, והמיכל יתפוס מטר וחצי על מטר וחצי בגינת הבית?
אחרת זה לא מתאים לבעלי שטח קטן.
כמו כן, לצערי באתר אין שום פירוט של עלויות, אפילו לא בערך. כתוב שמערכת למי שיש לו בור ספיגה ישן יותר זולה, אבל כלום מעבר לזה.
האם תוכל לתת סדרי גודל?
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

לבשמת א
זה לא יוצא גדול מאוד משום שהכל קבור באדמה וממעל שתולים להם עצים, שיחים ופרחים.
אורך כ-4 מטר חייב להיות אופקי, קבור מתחת לאדמה. רק המכסאות בולטים מעל לפני השטח. כתוצאה מהפנייה שלך אבקש לשים באתר צילום של com]מערכת בי-ירוק content[/po]&view=article&id=22&catid=17&Itemid=10 כשרק הפתחים שלה בולטים, בכדי להבין שבעצם המערכת אינה תופסת מקום חזותי..
עלויות:
כ-20 אלף שקל למשפחה 5 נפשות + מע"מ, כולל התקנה באיזור חדרה-גדרה. זאת מערכת לכל החיים שהתחזוקה שלה מעטה ואם התחזוקה נדרשת לאורך השנים, היא די פשוטה.

אם יש לכם מבנה קרקע מדורג, אפשר לנצל את כוח הכובד ולהוזיל את המערכת בכמה אלפי ש"ח.

מה קורה אצלכם?
יש לכם בור ספיגה ישן? בור רקב? מיכל פלסטי כלשהוא עבור השפכים? חיבור לביוב עירוני?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

שבעצם המערכת אינה תופסת מקום חזותי
עזוב מקום חזותי... אם כל הגינה היא 5 מטר על 5 מטר, זה די הרבה ממנה.
אם יש מיכל שהמכסה שלו בולט מעל פני הקרקע, איך אפשר לשתול עץ על המכלים?

"אצלנו" עוד אין כלום. לדעתי יעשו שם חיבור לביוב עירוני, כי השטח קטן מדי לבור ספיגה. לשכנים, שהבתים שלהם יושבים על שטחים של דונם וחצי, שני דונם, יש בורות ספיגה.
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי במבי_ק* »

לדעתי יעשו שם חיבור לביוב עירוני, כי השטח קטן מדי לבור ספיגה. לשכנים, שהבתים שלהם יושבים על שטחים של דונם וחצי, שני דונם, יש בורות ספיגה.

אני לא בטוחה שזה קשור לגודל החצר. אצלנו המושב עכשיו עובר לביוב, עד כה - בורות ספיגה, והחצרות ברובן ממש גדולות. אם אין תשתית לביוב, אז אין ביוב. בשמת, יכול להיות שהמובלעה שלכם עדיין ללא תשתית לביוב. אם עמד שם בית ישן (אם אני זוכרת נכון זה מה שסיפרת לי) אז מין הסתם יש לו בור ספיגה. בור ספיגה זה יותר אקולוגי ?

לגבי מחזור מים - אני בזמן האחרון אוספת בגיגית כזו מים מהכיור ומשקה איתם עציצים של צמחי נוי. אבל לאור מה שנכתב כאן אני לא בטוחה פתאום זה הדבר הנכון לעשות. אלה אומנם לא צמחי מאכל או תבלין, אבל יכול להיות שבעצם אני קצת מרעילה אותם. אנחנו מאוד הצטערנו בדיעבד שלא התקנו מערכת לטיהור מים אפורים, אבל עכשיו כשקראתי את הדף שוב נזכרתי למה לא עשינו את זה. וזה מעלה לי את המחשבה - זה ממש מעצבן שאנשים פרטיים וקטנים צריכים לקחת אחריות מלאה על משהו שאמור לעניין גופים גדולים וממסדיים. אם היה סבסוד או הקלה או אפילו יעוץ של המדינה - היה אפשרי לעשות דברים כאלה, ולא להגיע למקום הזה שמוותרים כי מבינים שכאדם פרטי זה מאוד בעייתי ללכת על דבר כזה.

בעניין זה, שמעתי שחברות הביטוח התחילו להפנים את ההפסדים הענקיים שעומדים להיות להם בעוד כמה עשרות שנים עקב הצפות ואסונות טבע אחרים שעומדים על הפרק בגלל הנושא האקולוגי. חברות הביטוח מחזיקות בחלק גדול מאוד של הנדל"ן בעולם, וזה כוח כלכלי ענקי. זה מעלה את האפשרות שגופים גדולים וקפיטליסטים יתחילו להזיז את התחת למען כדור הארץ... אני מקווה שכשזה יקרה, יהיה יותר אינטרס שאנשים קטנים יוכלו לממש כלמיני יוזמות אקולוגיות שכרגע קשה לממש.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

אם עמד שם בית ישן (אם אני זוכרת נכון זה מה שסיפרת לי) אז מין הסתם יש לו בור ספיגה. בור ספיגה זה יותר אקולוגי ?
עדיין עומד הבית הישן של הסבא-רבא.
אני בטוחה שיש לו בור ספיגה.
זה בהחלט לא יותר אקולוגי. זה יותר מזהם את הקרקע מאשר ביוב. קראתי פירוט בספר "זבלאנושי".
האדריכלית שלנו אמרה לי, שברגע שיתחילו לבנות אצלנו, יחברו לביוב. כרגע כבר יש צנרת ניקוז למי גשמים, מתחת לאדמה, אז כנראה זה קשור. כמו כן, ראיתי שכבר הכינו מזמן צינורות ענקיים שרק מחכים.

בגיגית כזו מים מהכיור ומשקה איתם עציצים של צמחי נוי
תלוי איזה מים. אם אלה מים רק מרחיצת פירות וירקות אורגניים, אז הם בסדר להשקייה. אם אלה מים עם שאריות סבון או ריסוס או דברים כאלה, אז הם מזהמים ועלולים לגרום גם מחלות בצמחים וכמובן לזהם את מי התהום וכו'. עדיף כבר להוריד איתם מים בשירותים... או שיש לכם מספיק שטח לעשות אגני מיחזור טבעיים עם אבנים וצמחי מים.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אז כנראה שאתם עומדים להיות מחוברים לרשת ביוב.
הרשות המקומית תחייב אתכם בתשלום אגרת ביוב לפי כמות המים שתשתמשו בה.

לבתים הגדולים, עם גינות דונם, דונם וחצי, מאוד משתלם לטהר את השפכים במקום לתת אותם במתנה לרשות המקומית ועוד לשלם על זה.

הרשות המקומית משלמת לתאגיד הביוב על הסכמתו לקבל את השפכים שלכם, תאגיד הביוב מטהר את השפכים ומוכר לחקלאים את הקולחים המטוהרים.

אם כולם במושב היו מטהרים את השפכים, ההוצאות של הרשות המקומית על סילוק השפכים היו יורדות לאפס, וגם ההוצאות של הממחזרים על מי השקייה היו יורדות מאוד.

עצתי:
מי שרוצה למחזר את המים, שישנה קצת את כיוון צנרת השפכים היוצאת מהבית כך שתגיע למקום העתידי בו רוצים להקים מערכת לטיהור שפכים. קו הביוב, בדרך כלל 110 מ"מ, היוצא לעבר הביוב הכללי ימשיך להיות קיים, אך רק למקרה שיהיה עודף בשפכים מטוהרים שהגינה לא תוכל לקלוט.

ולבשמת:
אם אין מקום, תעשו רק מה שהמקום מאפשר לכם. אולי תעשו טיהור טוב ורציני של המים האפורים במתקן קומפקטי 'בי-ירוק'?
http://www.hametaher.co.il/index.php?option=[po]com content[/po]&view=article&id=22&catid=17&Itemid=10
זה יצא זול יותר (לפי הגודל) אך ממחזרים פחות מים. אבל גם זה תופש שטח של בערך 220 ס"מ על 110 ס"מ.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מאוד משתלם לטהר את השפכים במקום לתת אותם במתנה לרשות המקומית ועוד לשלם על זה.

משלמים על זה בכל מקרה. אפאחד לא מודד כמה שפכים הענקת.
(וכן, בהחלט עדיף להשתמש מאשר לתת במתנה לרשות).
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

הרשות המקומית תחייב אתכם בתשלום אגרת ביוב לפי כמות המים שתשתמשו בה
נכון.
לא לפי כמות המים היוצאים אל הביוב.
אנחנו חוסכים כרגע כ-150 ש"ח לחשבון מים, בזכות העובדה שאנחנו משתמשים במים אפורים להורדת המים בשירותים, במקום "להוריד את המים". בשיטה פרימיטיבית וזולה ביותר (-:
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לבשמת א - יפה מאוד!
זו באמת מערכת פשוטה להכנה. לוקחים את המים האפורים, מסננים קצת ומחזירים לשירותים. צריך כמובן משאבה ופיקוד אבל מדובר באלפי שקל מעטים עבור הכל.
אולי נציע מערכות כאלה בעתיד כדי שיהיה לנו מגון רחב של פתרונות לשפכים.

150 ש"ח לחודשיים (כל חודשיים יוצא חשבון) זה לגמרי לא רע. מצא חן בעיני! |Y|
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

לוקחים את המים האפורים, מסננים קצת ומחזירים לשירותים. צריך כמובן משאבה ופיקוד אבל מדובר באלפי שקל מעטים עבור הכל.
D-:
כשכתבתי "שיטה פרימיטיבית" התכוונתי עוד יותר פרימיטיבית:
יש לנו חדר אמבטיה ושירותים אחד. קטן.
בכיור יש גיגית קטנה.
באמבטיה גיגית יותר גדולה.
המים מרחיצת הידיים שמתאספים בכיור, הולכים ישירות לשירותים או מעבירים לגיגית הגדולה, שבאמבטיה.
מי שמתרחץ אחרון בלילה סותם את הפקק (בפועל: אישי ואני) וככה מצטברים מי הרחצה האחרונים באמבטיה. מהמים האלה מורידים למחרת את המים בשירותים כל היום בעזרת הגיגיות (מדובר בסתם גיגית כביסה בת 21 שנים שהסבנו למטרה הזאת).
אין סינון, ואין צורך.
אין משאבה וכו', וכך אין ציוד יקר. אם יתקלקלו הגיגיות יום אחד, נשפוך בדלי.
אין ריחות רעים כי זה לא עובר דרך הניאגרה, אין סכנה להתפתחות חיידקים, המים זזים כל הזמן, אין מים שמחכים יותר מ-20 שעות, כי לפני שהילדים מתרחצים בערב פותחים את הפקק באמבטיה.
עוד יתרון: כיוון שמורידים מי סבון, אפשר לנקות את השירותים בלי שום חומר אלא במברשת בלבד: הסבון כבר בפנים... D-:
גם באמבטיה, אני שומרת עליה נקייה בעזרת שיפשוף תוך שימוש בסבון שנשאר עליה (הילד מאוד אוהב "לשחק" בסקוטשברייט במשחק "לנקות את האמבטיה").
כמו שאמרתי: פרימיטיבי! הגיגית הקטנה לכיור עלתה 5 ש"ח, וזו עלות כל המערכת שלנו (-:
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

בשמת א כמה הערות והארות:
  1. אין סכנה לריחות רעים אם המים יגיעו לניאגרה. קצב הצריכה מהיר מדי.
אבל ממילא אין לכם משאבה כך שזה לא משנה.
  1. דווקא מחיידקים צריך כן להיזהר. אם יש פצע פתוח, או מוגלתי, או מגע של המים עם הפרשות (תמיד נשארות על הגוף שאריות של הפרשות), עלולים להתפתח חיידקים פתוגניים ולא כדאי יותר מדי לגעת בהם. גם שיעול, עיטוש, או כיחכוח, יכול להביא את אחד מהחבר'ה הקטנטנים המזיקים להתפתח במים.
  2. סקוצ'ברייט על האמבטיה לא מומלץ. עושה חריצים.
  3. מים אפורים יכולים להמתין 20 שעות ואפילו פי 3 יותר בלי להעלות ריח.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי בשמת_א* »

סקוצ'ברייט על האמבטיה לא מומלץ. עושה חריצים.
המממ. מעניין. אני משתמשת בד"כ בספוג שצד אחד שלו סקוטש, אבל לא נשאר בו שום "שורט".

מים אפורים יכולים להמתין 20 שעות ואפילו פי 3 יותר בלי להעלות ריח.
כן, וזה גם לא מדאיג אותי, כי ממילא השיטה שלנו היא שממלאים בהתקלחות האחרונה, וזה מתרוקן, או כמעט מתרוקן, עד הערב למחרת, ואז מרוקנים ומעבירים ניקוי מהיר לפני המקלחות של הילדים.

אין סכנה לריחות רעים אם המים יגיעו לניאגרה. קצב הצריכה מהיר מדי.
כשיש מעבר לניאגרה, אז יש יותר מים שמחכים במאגר.
כמו כן, כשיש מעבר לניאגרה, אז המים מחכים יותר זמן, כי בשיטה הזאת יש באופן שוטף מים אפורים במיכל, שמחכים להורדת המים הבאה. לכן באמת מתפתחים ריחות וזיהומים.
לעומת זאת, בשיטה שלנו, ה"מאגר" שלנו מרוקן ומתנקה כל יום.
קראתי הרבה חומר על זה. אמנם לא שמרתי לינקים (הגעתי דרך קישורים באתר של ג'וזף ג'נקינס, על Humanure, וגם דרך גוגל, "מים אפורים" ו-gray water). ממנו למדתי על הבעייתיות שבמיכל הצובר מים אפורים לניאגרה, כחלק ממערכת עם משאבה.

דווקא מחיידקים צריך כן להיזהר. אם יש פצע פתוח, או מוגלתי, או מגע של המים עם הפרשות (תמיד נשארות על הגוף שאריות של הפרשות), עלוילים להתפתח חיידקים פתוגניים ולא כדאי יותר מדי לגעת בהם. גם שיעול, עיטוש, או כיחכוח, יכול להביא את אחד מהחבר'ה הקטנטנים המזיקים להתפתח במים.
אני ממש לא מודאגת ממה שיש במי הרחצה המשפחתיים. לבית השימוש זה לא מזיק, שהם עוברים דרכו לביוב. וגם לנו. אם יש איזה חיידקים למישהו בבית, זה עובר לאחרים ישירות. לא צריך אמבטיה.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

ציטוט מ בשמת א
_דווקא מחיידקים צריך כן להיזהר. אם יש פצע פתוח, או מוגלתי, או מגע של המים עם הפרשות (תמיד נשארות על הגוף שאריות של הפרשות), עלוילים להתפתח חיידקים פתוגניים ולא כדאי יותר מדי לגעת בהם. גם שיעול, עיטוש, או כיחכוח, יכול להביא את אחד מהחבר'ה הקטנטנים המזיקים להתפתח במים.
אני ממש לא מודאגת ממה שיש במי הרחצה המשפחתיים. לבית השימוש זה לא מזיק, שהם עוברים דרכו לביוב. וגם לנו. אם יש איזה חיידקים למישהו בבית, זה עובר לאחרים ישירות. לא צריך אמבטיה._

נכון! צודקת. התייחסנו לכך באתר שלנו. הדגשנו שמגע של זרים (לא בני המשפחה הממחזרת) במים אפורים ממוחזרים, הוא מסוכן.
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אור* »

שלום לכולם. ברצוני לבנות מערכת טיהור של מים אפורים באופן עצמאי ולרכוש ידע בנושא. חיפשתי ברשת לא מעט ולרוב הגעתי לאתרים שמנסים לשווק מוצרים או בנייה של המתקנים. אשמח לקבל מידע על בנייה עצמית של מתקן כזה. תודה.happy
יובל_ליאת*
הודעות: 1
הצטרפות: 20 ינואר 2008, 23:07

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי יובל_ליאת* »

שלום,
הייתי מאוד רוצה לבנות מערכת מים אפורים (עדיף ביולוגית) בביתי, ראיתי שעבר זמן מאז שהשרשור הסתיים והמון זמן מאז שהוא התחיל.
מישהו עשה את זה לבד?
אני לא מתכוונת להפנות ישירות את המים האפורים לגינה, אלא ממש לנקות אותם שיהיו מותאמים להשקיית ירקות, פירות, תבלינים וכל דבר מאכל אחר שאפשר לגדל בגינה.
ברור שנשתמש במוצרים אקולוגיים, אבל אנחנו לא צמחוניים (אולי זה ישתנה בעתיד?) ולכן מי המטבח גם צריכים לעבור טיהור.
בתודה,
ליאת.
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אחת* »

שלום לכולם
אצלינו ניתן לראות מערכת מים אפורים שנבנתה באופן מאוד פשוט
כל אחד יכול לבנות
והתוצאות מדהימות
מים שבהתחלה אפורים ומסריחים
בסוף יוצאים נקיים וצלולים

לפרטים: SASHE2ֲWALLA.CO.IL 04-9840043
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה חשובה
אצלי המים של הכיור במטבח זורמים ככה, כמו שהם להשקיית עץ זית. אני לא משתמשת בחומרים כימיים בכיור ורק בסבון אקולוגי.
בעיה- האזור שבו זורמים המים ליד העץ מסריח כמו ביוב ולא נעים. מה עושים???
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

_שאלה חשובה
אצלי המים של הכיור במטבח זורמים ככה, כמו שהם להשקיית עץ זית. אני לא משתמשת בחומרים כימיים בכיור ורק בסבון אקולוגי.
בעיה- האזור שבו זורמים המים ליד העץ מסריח כמו ביוב ולא נעים. מה עושים???_

שאלות:
  1. מה מכיל הסבון האקולוגי? מי היצרן? מה מרכיבי הסבון?
  2. לאן הולכים המים משטיפת הצלחות? לאן הולך המזון שנשטף?
אם יהיו לי הפרטים האלה, אוכל לייעץ לך.
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

מי אמבט של התינוק, ללא כל סבון- מותרים להשקיית ירקות? או שגם הם נחשבים למים אפורים?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

מצטרף לשאלה - האם מי מקלחת ללא סבון ראויים להשקיית ירקות
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

ל גברת פלפלת
ל אורי יורמן

האם מי מקלחת ללא סבון ראויים להשקיית ירקות

התשובה היא כן, בתנאי:
  1. שאתם רוחצים את הירקות היטב בחומר ניקוי כלשהוא לירקות. גם סבון כלים מדולל במים - טוב.
  2. שאת הירקות אוכלים ומגדלים אותם אנשים שמתקלחים.
קצת מידע:
מי מקלחת מכילים לפעמים גם חיידקים צואתיים ו/או חיידקים שמצויים בדרכי האף והפה. החיידקים האלה מתים בדרך כלל לאחר ההשקייה, אך מצאו שיש סוגי חיידקים שמצליחים להיכנס לתוך העלים. למשל עלי חסה.

אם ניתן להבטיח שההשקייה תהיה תמיד ישירות לקרקע ולא תגיע לעולם לעלים או לירקות הסיפור הרבה יותר פשוט ואין בעייה!
איך עושים את זה? משקים בטפטפות ולא בצינור השקייה.

מי מקלחת מכילים לפעמים גם פיפי. אם אתם עושים פיפי במקלחת ולפני זה לקחתם תרופות, הורמונים, גלולות נגד הריון וכד', יהיו שיירים שלהם במי ההשקייה!

וקצת מבט כללי:
בדרך כלל ממש לא תהיה בעייה. הצרה היא שאם רוצים להיות בטוחים לגמרי בענייני חיידקים, זה מחייב הקפדת יתר וטיפול כלשהוא למים. העברת המים בתהליך טיהור ביולוגי, למשל דרך שכבות חומר com]סלע-סיב content[/po]&view=article&id=60&catid=17&Itemid=10, פותרת את הבעייה. מה שקורה הוא שהחיידקים נלחמים בינם לבין עצמם ואל המלחמה מצטרפים הרבה סוגים של מיקרואורגניזמים, פטריות, חד-תאיים וכד' היושבים בתוך ה"סלע סיב". למזלנו תיכנן הקב"ה שתמיד הפתוגנים (גורמי המחלות) יפסידו בקרבות האלה..

מקווה שלא סיבכתי אתכם יותר מדי, אבל מה לעשות, החיים מסובכים :-).
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

עמנואל, ומעבר לחיידקים?
(אצל אדם שלא לוקח תרופות או גלולות וכו')
באופן אישי חיידקים זה לא מה שמפריע לי (ראה פחד מחיידקים)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

(ותודה על ההשקעה בתשובה)
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

(ותודה על ההשקעה בתשובה)
ואני כבר חשבתי שהנה אני תורמת קצת לעניין המים )-:
אתמול בעלי השקה בטעות את הזעתר והעירית במים עם מעט שמפו לא אקולוגי (מעט זה דילול של חצי כפית לגיגית של תינוק, ומעט מזה שימש להשקיה) לא נורא, נכון?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ממש לא נורא.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

אתמול בעלי השקה בטעות את הזעתר והעירית במים עם מעט שמפו לא אקולוגי (מעט זה דילול של חצי כפית לגיגית של תינוק, ומעט מזה שימש להשקיה) לא נורא, נכון?

ממש לא נורא. דלי של מי עיבוי מזגנים (או מי גשם) באיזור ההוא יסלק את המלחים המיותרים ויטשטש לגמרי את המחדל :-)
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

עמנואל, ומעבר לחיידקים?
מעבר לחיידקים זה סתם מים שהתרחצו איתם, ללא חומרי ניקוי. מה יכולה להיות הבעייה? (יהודי עונה כמו יהודי...)
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

בעיה- האזור שבו זורמים המים ליד העץ מסריח כמו ביוב ולא נעים. מה עושים???

אפשר להעביר את מי הכיור מהמטבח דרך שכבה מכובדת של חיפוי צמחי כמו עלים יבשים/קש יבש וזה עושה איזשהו סינון וגם ינטרל את הריח הלא נעים.
מדי פעם אפשר להחליף את החיפוי בחדש ולהוסיף את הישן לקומפוסט..
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_אם ניתן להבטיח שההשקייה תהיה תמיד ישירות לקרקע ולא תגיע לעולם לעלים או לירקות הסיפור הרבה יותר פשוט ואין בעייה!
איך עושים את זה? משקים בטפטפות ולא בצינור השקייה._
או. איך מכניסים את המים אל הטפטפות??? איך מונעים מלכלוכים במים לסתום את חורי הטפטפות? אשמח לתשובה מפורטת הכוללת פרטים טכניים, כדי שנוכל ליישם את זה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שאת הירקות אוכלים ומגדלים אותם אנשים שמתקלחים.
ואם משקים רק בטפטפות, זו גם בעיה?

אצלנו יש הפרדה בין מקלחות למטבח. תכננו מראש הפרדת מים, אבל עדיין לא יישמנו את זה. את הכיור של המטבח לא תכננו להפוך למי השקיה, אבל אני רואה שזורמים שם המון מים, וחבל לי. כרגע הכיור והמדיח מחוברים לאותה יציאת ביוב. האם טבליות למדיח של אקובר בעייתיות לגינה, לדעתכם? במקור רציתי שיהיו במטבח שני כיורים, אחד לשטיפת ירקות וכדומה, מים נקיים והשני לשטיפת כלים שומניים. בסוף התקנו רק כיור אחד.
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

האם טבליות למדיח של אקובר בעייתיות לגינה, לדעתכם?
את יכולה לצלם את האריזה כדי שנקרא מה זה מכיל? אולי יש לך קישור שמראה מה החומרים הכימיים בטבלייה?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

עמנואל, ראית גם את השאלה הקודמת שלי?

יש לי שתי רשימות, כי לא מצאתי את המוצר המדויק:
Sodium Citrate
Sodium Percarbonate
Sodium Carbonate
Disodium Disilicate
Sodium Bicarbonate
Sodium Poly Asparaginate
Tetra Acetyl Ethylene Diamine (TAED)
Water
Iso-octyl Glucoside
D-glucitol
Rapeseed Oil
Perfume
Glycerol
Amylase
Subtilisin
Limonene
Sodium Gluconate

הסוג השני (שנקרא אוטומטי):

Sodium Carbonate Peroxide
Layered Silicate
L-aspartic Acid, Homopolymer, Sodium Salt
Magnesium Silicate
Sodium Gluconate
Protease, amylase
Sodium Sulfate
Sodium Citrate
Sodium Bicarbonate
Sodium Carbonate
Sodium Carboxy Methylinuline
Iso-octyl Glucoside
Glycerol
Perfume
Siliciumdioxide
עמנוא_ל*
הודעות: 268
הצטרפות: 01 יוני 2007, 10:08
דף אישי: הדף האישי של עמנוא_ל*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי עמנוא_ל* »

יש לי שתי רשימות, כי לא מצאתי את המוצר המדויק
הרשימה שהבאת לא בריאה לקרקע. חד משמעית. אבל יעברו כמה שנים טובות עד שהנזק באיזור המושקה, יורגש. אם תשקי באותו איזור גם במי גשם או מי עיבוי מזגנים, נניח חצי-חצי, זה ישטוף את המלחים העודפים, פחות או יותר.

עמנואל, ראית גם את השאלה הקודמת שלי
ראיתי. מסובך להביא את כל הפירוט וההסבר ממש לא פשוט, למרות שהנושא כשלעצמו די פשוט. יש גם כמה סודות מסחריים שמעורבים בעניין - אשר נקנו בכסף, לימודים, זמן ונסיון - שאינני מעוניין לפרוש כאן. סליחה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הבנתי שאתה לא רוצה לפרט. אז מעניין אותי עקרונית. אתה יודע איך להכניס מים אפורים מהבית לתוך מערכת טפטפות, ולהשקות עם זה בלי שיסתמו הטפטפות?

לגבי המלחים, יש דרך לסנן לפחות חלק מהם, כך שלא יגיעו לקרקע? נגיד דרך שכבות חול, אדמה וחצץ או בריכת מים? מה הכי פשוט?
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מיחזור מים ביתי לגינון

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מישהו מיחזר מים לשימוש בהדחת אסלות?
עמנואל, יש לכם פתרון לזה?
שליחת תגובה

חזור אל “תחזוקה ושיפוצים”