שוקולד חי

אנונימי

שוקולד חי

שליחה על ידי אנונימי »

אופק,
פולי הקקאו שהשתמשת בהם בפארק הירדן, היו אורגניים? יש פולי קקאו לא אורגניים?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

יש פולי קקאו לא אורגניים - רובם לא אורגניים - אם את רוצה אורגני ונא עם תווית במעל 30$ לקילו יש הרבה מקורות על הרשת (בחו"ל). אני השתמשתי בגריסי קקאו שאין להם תווית - הסוכן אמר שלא מרססים ושזה נא (רק מיובש בשמש) ושמשלמים "שכר הוגן" לעובדים.. אבל אני לא לגמרי מאמין לו. זהו המקור היחידי שמצאתי עד עתה. האם מישהו מכיר מקורות אחרים?
פ_רח*
הודעות: 211
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00

שוקולד חי

שליחה על ידי פ_רח* »

איפה אפשר לקנות בישראל פולי קקאו אורגניים? בחנויות טבע לא מצאתי (וגם בכיכר השוק אפחד לא עונה)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

אורגני עם תווית לא מצאתי - לא נראה לי שיש עוד בארץ. יש משתלה במרכז שמוכרת עצי קקאו..

הכי טוב שמצאתי זה פולי קקאו שלמים שורד הגליל מייבאת ממש כאן לצפת.. however אני מחפש מישהו שמקורב למפעל כדי שימכרו לי פחות מחצי מכולה... שק של 25 קילו יספיק לי להרבה זמן אלא אם אפתח עסק.. די נור אמרה שהיא מכירה מישהו - אבל טרם חזרה אליי בנושא.

עד אז - ולרונה - יצרנית השוקולד הצרפתית - מוכרת בארץ פולי קקאו גרוסים - לולרונה יש שוקולדים מוכנים אורגניים (לא רק) אבל פולי קקאו הגרוסים באים רק ב"רגיל". ולרונה יחסית לחברות אחרות הם "פחות רע" מבחינת ניצול העובדים יש להם גם כללים לגבי זה ואני חושב שכמה מהשוקולדים שלהם בחו"ל נחשבים לfairtrade - הם מגדלים בחלקות משלהם בוונצואלה. בכל מקרה.. נציג המכירות שהגיע אליי טען שהפולים לא קלויים ושכל הקקאו של ולרונה הוא "אורגני". נראה לי הוא לא יודע מהחיים שלו..
אז איפה להשיג? בכמויות קטנות יש מקומות שמוכרים 100 גרם בכ-10 שקל - לדוגמא קפה מזרחי בשוק מחנה יהודה בירושלים. זה בא מצרפת בחבילות של קילו - אפשר לבקש מכל חנות שמוכרת שוקולד וולרונה (אפילו המכולת פה באמירים מוכרת...) להביא לך קילו - בטח יעלה 70 שקל ומטה. תזמיני אותי כשאת מכינה..
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

תשוקולדה שוקולד נא מקקאו אמיתי

http://www.rawlifeline.com/shop/products/raw-chocolate.jpg]+פולי[/img] קקאו נאים

http://www.rawcacao.com/images/cacab.gif]+קקאו[/img] נא


אם אתם באזור דגניה.. אני ממליץ להיכנס ל-"גליתא" ולראות שם את הסרט הקצר על איך (ללא כל התעללות והניצול שבדרך..) עושים שוקולד. זה לא עולה כסף אם אתם עומדים בפיתוי ולא קונים את השוקולדים.. (אפשר לטעום שם את הפולים השלמים).

על השוקולד אני מספר לכם בעירבון מוגבל.. יש בו קפאין - ויש לו שם של משהו ממכר - לא להגזים. החדשות הטובות הן שניסיוני ושל אחרים הראה שדווקא שוקולד נא לא ממכר.. אחרי התלהבות ראשונית - יש לי את הפולים והתמרים תמיד ואני באופן נדיר הולך ומכין - רק באירועים מיוחדים. אז אם אפשר ליהנות מהשוקולד בלי האפקטים השליליים ובלי להתמכר - אז למה לא??
chocolate]מאמר שמסביר שקקאו הוא תרופה ולא מזון.. article[/po].html

הסיבה האחרונה של למה לא - זה העובדה שזה (עדיין) לא מזון מקומי - זה בא מרחוק - ועבר הרבה ידיים - ולכן יש שם שפע של הזדמנויות לניצול וזיהום. אם אתם רוצים להשאיר את הידיים נקיות - אז לנסות ליהנות פשוט ממגוון הפירות המתוקים שבארץ... אבל אם אתם מתעקשים - אז לקנות קקאו אורגני ושל סחר הוגן. המקור בארץ הכי קרוב לזה שידוע לי זה הגריסים של ולרונה אותם אפשר להזמין מכל חנות שמוכרת ולרונה. יש גם מקורות ביבוא אישי מחו"ל - של סחר הוגן - אורגני עם חותמת - ועם הבטחה שזה נא לגמרי.. אפשר גם להשיג ככה חמאת קקאו נאה.. קקאו מתחיל להימס ב-32 מעלות וכל עוד מקפידים לא לעלות מעל 42 - אז אפשר להכין שוקולד לכל דבר..

הדרך הכי פשוטה להכין שוקולד נא זה פשוט מפולי קקאו מעוכים למשחה ותמרים (כמו חלבה נאה ב- הכנת חלבה רק קקאו במקום שומשום). אפשר להוסיף שנף או וניל טבעי - אפשר קליפת תפוז - קוקוס או חמאת קוקוס - השמיים הם הגבול.

זה יוצא הרבה יותר טעים ובריא מכל שוקולטייר בארץ... כל השוקולטיירים אלק קונים שוקולד (במקרה הטוב מסת קקאו) ממיסים אותו ופשוט משתמשים בזה לכל מיני צורות וטעמים - אבל אף אחד לא מכין את זה מקקאו. וכמו כל דבר - ככל שמתקרבים יותר למקור - ככה זה יותר טעים!

שוקולד בלאדי אמיתי

רכיבים:
פולי קקאו שלמים או גרוסים
תמרים
אופציה: שנף או וניל טבעי
אופציה: קורטוב מלח
אופציה: פקאנים או אגוזים אחרים גרוסים

הוראות הכנה -
לטחון את הקקאו בעלי ומכתש או מטחנה ידנית של זרעי פרג (אפשר גם במטחנות רגילות כמו של קפה - אבל הטעם יוצא הרבה פחות טעים)
לשפוך לקערה ואז להוסיף את האופציות חוץ מהפקאנים ולערבב קצת.
לקחת תמרים רכים יחסית - לגלען - וללוש טוב טוב לתוך האבקה עד שמקבלים עיסה אחת.. (אפשר גם במעבד מזון)
להוסיף את הפקאנים הגרוסים ולערבב.
לגלגל לכדורים או צורות אחרות.
את זה מכניסים למקרר או למקפיא שיתקשה קצת.

לאכול עם הרבה עלים ירוקים..
אפשר לעשות כמו בתמונה של החלבה פחם עם שני עלי כרוב שטוחים ולחתוך לריבועים.

לחצו כאן כדי לראות מקטע טלוויזיוני קצר עם שאזי על שוקולד נא

הדעות בעולם המומחים חלוקות לגבי שוקולד נא - יש כאלו שמדברים חזק נגד - ויש כאלו שמלאים סופרלטיבים ואף קוראים לו מזון על לגוף ולנפש. חפשו raw chocolate ברשת ותקבלו שלל עמודים ומוצרים. זה די אופנתי כרגע בעולם של המזון החי.
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49

שוקולד חי

שליחה על ידי קט_קטית* »

ראיתי כבר מנות בתמונות,
אבל לא כזה פורנו קשה...
לא יכולה לתאר במילים את קשת הרגשות
שהדף הזה עורר אצלי
_פולי קקאו שלמים או גרוסים
תמרים... אבקת וניל טהורה_
אחחחחחח לגריין אותך !!!!
תשוקולדה שולטטטטטטטטטטטטטטטטת!!!!!!!!!!!!!!!!
שמחה_וששון*
הודעות: 11
הצטרפות: 19 יולי 2007, 23:28

שוקולד חי

שליחה על ידי שמחה_וששון* »

אופק, אתה צריך לעבוד בייצור חשקים!
נפלא, ואני מברכת אותך על פתיחת הראש (שלי), האופקים, היצירתיות ועל היותך.
תודה!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

תשוקולדה גסת רוח

ובכן, למי שבאמת רוצה ג'אנק נא... הכנתי תשוקלדה נאה קשה ונמסה - כמו שוקולד מריר מהכפר.. באנגלית אני קורא לזה rawstic chocolate... רציתי משהו שהוא ההפך מכל מה שהשוקולטיירים עושים... לא עדין ולא מצועצע ולא מקושט... משהו גס, משהו ארצי וחזק!

רכיבים: אגוזי מקדמיה נאים טחונים דק דק, תמרים מגולענים, שמן קוקוס נא, פולי קקאו טחונים ונאים (למי שאין אפשר גם אבקת קקאו משובחת כמו של ולרונה), שנף או וניל טבעי, קורטוב מלח (אופציה).
תשחקו עם הפרופורציות לפי האינטואיציה שלכם ומצב החשק.. אני אוהב שוקולד מריר - אז אני שם יותר קקאו ופחות תמרים ואגוזים..

הצעה: לטחון את כל הרכיבים לחוד.. לקעריות יפות.. ואז עם המאהב\ת או המאהבים (חבל להכתים את הבגדים) לשפוך את הכול לקערה אחת ולערבב וללוש טוב טוב. אפשר לאכול ככה - או אפשר להקפיא.

או אם אין כוח לכל זה - פשוט לטחון ולערבב הכול - בבלנדר או במעבד מזון ובעלי ובמכתש או במטחנה.

אחר כך לשים בתוך משהו גמיש - אפשר תבנית סיליקון - אני שמתי בתוך ניילון וגלגלתי לגוש אחד שטוח ומרובע. הכנסתי למקפיא ל-15 דקות שיתקשה קצת - חתכתי לחתיכות - והכנסתי שוב ל-15 דקות וזה קשה לגמרי (השומן קוקוס מתקשה). בחום הזה זה נמס די מהר - אז לשמור במקפיא ולהוציא לפני ההגשה.

מי שטעם אמר שזה פשוט שוקולד מריר בלאדי אין אין...
אז חברים - אין שום סיבה לקנות שוקולד יותר ולהתמכר לסוכר ולזרוק את האריזות... יש תשוקולדה!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

שוקולד חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לא יודעת איך בדקתם את השוקולד של מזרחי בירושלים...
אבל שאלתי אותם על השוקולד והם אמרו לי שרובו 70 % ומה שיש 100% הוא "בטח שקלוי"
סורי אם הרסתי :/
אבל עדיף לדעת את האמת ולנסות להשיג בייבוא יותר נחמד...
אני אישית בדיוק קיבלתי חבילה של פולי קקאו נא ממקסיקו :)

מרי
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34

שוקולד חי

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

למה תשוקולדה?
<מתנצלת על אהבלותי>

וגם - האם התמרים ממתיקים את העסק הזה?
ולא הבנתי עדין איפה ניתן להשיג את פולי השוקולד
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

תשוקולדה - תשוקה ושוקולדה.. למה לא?

מרי - את בטוחה ששאלת אותם לגבי הגריסים? אין גריסים 70% - יש רק גריסי קקאו.. נראה לי ששאלת אותם והם ענו לגבי האבקה או השוקולד המעובד כבר. בכל מקרה את בהחלט צודקת - מאד יתכן שגם הגריסים עברו קלייה כל שהיא. הסוכן של ולרונה אמר לי שלא - שזה רק מיובש בשמש - אבל לא נראה לי שהוא באמת יודע - ככה זה עם מזון לא מקומי שעבר הרבה ידיים.

אני גם פגשתי מישהי שעלתה ארצה ממקסיקו וכל משפחתה שם כך שיש לי חיבור טוב עם מקור הפולים... מאיפה את השגת הפולים?
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44

שוקולד חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

קניתי ב4 chef פולי קקאו גרוסים, שמייבאים תמרים פלוס מקיבוץ כנרת. התקשרתי אליהם והם אומרים שזה לא עובר שום תהליך. האומנם?
ממש טעים...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

וואלה כמה עלה? זה עבר תהליכים בטוח - השאלה איזה... קשה לדעת כשזה עבר כל כך הרבה ידיים וקילומטראז'.
משפחת_אושר*
הודעות: 532
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 14:44

שוקולד חי

שליחה על ידי משפחת_אושר* »

  1. 90 ל-100 גרם. זה בא בקופסאות קטנטנות ולא הצלחתי להבין מהחנות בקיבוץ כינרת בדיוק מהיכן זה מגיע. הם לא ממש הבינו למה אני רוצה לדעת.
דינ_ור*
הודעות: 75
הצטרפות: 23 אוקטובר 2006, 14:36

שוקולד חי

שליחה על ידי דינ_ור* »

בואנה אופק אתה משו משו.נשיקות נוריה.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

שוקולד חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

האמת שמצאתי ולרונה- גריסים במרכז שורשים אתמול (זה בתל אביב- רח' בן יהודה 39)

בירושלים- אכן שאלתי לגבי האבקה... כי לא היו להם גריסים :/

ואלה מתל אביב- האמת שיש להם ריח של קלוי- למרות שבחנות הם אמרו לי שזה נא (כן כן הם יודעים מה זה RAW ויש להם גם איזה ספר) ושזה אורגני...אבל אני לא בטוחה שהם יודעים אם זה באמת נא..העיקר זה למכור לא?
. בכל אופן שלחתי אימייל לאיזה כמה שמייבאים את זה ואולי גם אשלח אימייל בצרפתית לאלה שמביאים לנו את זה לכאן ונראה מה יהיה התשובה... עד אז נהנה מהמחשבה שזה נא

ולגביי איך השגתי ממקסיקו- חבר שלי נסע למקסיקו והביא לי שקית ענקית _ ואנחנו נהנים לשבת ולקלף את הפולים כשבא לנו משהו שוקולדי... הבעיה היא שזה עוד מעט נגמר :( לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא
אבל אמרתי לו שיכתוב לחברים שהוא הכיר שם שישלחו עוד _ מחזיקה אצבעות שזה יעבוד

מרי
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35

שוקולד חי

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

השעה כעת עשרה לארבע לפנות בוקר.
יוד הכין לי משקה מופלא. מופלא. לפני כ... מממ... שמונה שעות.
הוא השרה קשיו וטחן אותו בבלנדר עם מים עד שנהיה חלב חלק וריחני..
אח"כ הוא הוסיף פולי קקאו נאים אורגניים (מצאנו כאלה בשבבים. טעיםםם...) וסירופ אגאבה להמתיק.
קיבלתי משקה שוקו חמים (טוב, פושר :-)) ומופלא לפני השינה.
עונג.

שתיתי שתי כוסות מרב שהיה לי טעים :-)

אלא מה? לא שתיתי שום דבר עם קפאין כבר כמה שנים. ואני, מספיק לי נטול אחד בבוקר כדי לא להירדם בלילה.
אז הנה אני פה, נפגעת תשוקולדה.
אני אנסה לישון עכשיו.
גרר.
...ZZZzzz
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

שוקולד חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

(חוט השני)
נשמע לי ששווה את חוסר השינה 9-:

מכורה? אני ? מה פתאום:-P
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52

שוקולד חי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום לכולם,

היכן אפשר להשיג בארץ נקטר אגבה? חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי... ובנוסף פטלי. גריסי קקאו? יש בטבע עדן מרקט אבל נראה לי שהם קלויים...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10

שוקולד חי

שליחה על ידי with_passion* »

גריסי קקאו נאים לחלוטין - רק ביבוא אישי על האינטרנט.. - גריסי קקאו קלויים של וולרונה אפשר להשיג או לבקש שיביאו אצל כל חנות שמוכרת שוקולד וולרונה. היבואן של larabar אמר לי שיש מישהו שמייבא אגאבה לארץ אבל עוד לא ביררתי.

הנה סרטון להכנת שוקולד-ברים שנראים די טוב ביחד עם המנחה:
הסרטון
משפחה_ירושלמית*
הודעות: 37
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 17:49

שוקולד חי

שליחה על ידי משפחה_ירושלמית* »

גריסי קקאו נאים לחלוטין - רק ביבוא אישי על האינטרנט
אופק, יש לך מושג אם אפשר להשיג בווינה או בארה"ב?
משפחה_ירושלמית*
הודעות: 37
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 17:49

שוקולד חי

שליחה על ידי משפחה_ירושלמית* »

הכי טוב שמצאתי זה פולי קקאו שלמים שורד הגליל מייבאת ממש כאן לצפת.. however אני מחפש מישהו שמקורב למפעל כדי שימכרו לי פחות מחצי מכולה... שק של 25 קילו יספיק לי להרבה זמן אלא אם אפתח עסק.. די נור? אמרה שהיא מכירה מישהו - אבל טרם חזרה אליי בנושא.

אולי תהיה מוכן לארגן קואופ שוקולד?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16

שוקולד חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ציטוט של מירב ב מדף אחר:
_ניתן לקנות פולי קקאו גרוסים או אבקת קקאו טהורה של "ולרונה" בחנות בשם "גרובשטיין" ברחוב החלוצים 18 בתל אביב; או במרכז "שורשים" בבן יהודה 39 בתל אביב, או בשוק "מחנה יהודה" בירושלים, לא זוכרת כרגע את שם החנות. אולי מופיע בדף שוקולד חי.
כנראה שבשוק "מחנה יהודה" המחיר הוא הזול ביותר. כמו כן, אפשר לפנות ל"וולורנה" בארץ ולדבר עם אחד הסוכנים שלהם, ולקנות מהם ישירות._

אז ככה,
עשיתי היום סיבוב בשוק לוינסקי.
הלכתי למוכר התבלינים והקפה האהוב עלי שם (נקרא "ארמה"), נמצא על המדרכה הצפונית של לוינסקי, בין נחלת בנימין לזבולון. יש לו אבקת קקאו טחונה דק-דק מייצור הולנדי משובח בהחלט. הם חנות מאוד אמינה. הרחתי את הקקאו, ויש לזה ריח יותר טוב מגריסי הקקאו של "ולרונה" שהרחתי אצל אופק.
אח"כ הלכתי לגרובשטיין, ואכן יש להם קקאו בשתי אופציות. או את גריסי הקקאו של ולרונה, או את אותה האבקה בדיוק שנמכרת אצל "ארמה". כנראה שארמה קונים מגרובשטיין.
רק מה, יש יתרון בלקנות אצל ארמה - אפשר לקנות בכמויות של פחות מקילו (פשוט לפי משקל), ואצל גרובשטיין האבקה היא רק בשקיות של קילו.
מבחינתי יש גם יתרון נוסף, שאני יכול לבוא לארמה עם צנצנת מהבית, ואצל גרובשטיין אני חייב לקנות שקית (פלסטיק שולטטטטט).

נראה לי ששבוע הבא אני אקנה קצת אבקת קקאו כזאת.
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49

שוקולד חי

שליחה על ידי קט_קטית* »

הלכתי למוכר התבלינים והקפה האהוב עלי שם
...
הרחתי את הקקאו



נראה לי ששבוע הבא אני אקנה קצת אבקת קקאו כזאת

בע"ה
שתזכה לא רק להריח, אלא גם לטעום ;-)
לא מבינה איך אפשר להריח כ"כ הרבה קקאו ולא לקנות???
הייתי קונה קילו מזה וקילו מזה, מחליטה איזה קקאו יותר עושה לי את זה,
ושבוע אחרי זה חוזרת לעשות את הקניה הרצינית...

מה המחירים בערך?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16

שוקולד חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אבקה - 45 ש"ח לקילו אצל גרובשטיין (אבל רק בשקיות של קילו), 50 ש"ח לקילו אצל ארמה (אפשר לפי 5 ש"ח ל100 גרם).
הגריסים של ולרונה - לא שאלתי אפילו על המחיר.

אגב, האבקה מהולנד, לא ברור לי בדיוק מי היצרן.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16

שוקולד חי

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קט קטית, ברוכה הבאה לדפים על אוכל. אני רגיל לראות אותך רק בדפים על תשוקה. אה רגע... קקאו... תשוקה.
(וברוח השטות יצא לי מרגיעון - בכל אדם מבוגר שוכן ילד שמבקש הכרה)
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49

שוקולד חי

שליחה על ידי קט_קטית* »

בכל מקרה הקקאו לא משם, אלא למדינה חמה יותר, לא?
מאיפה הקקאו מתחיל ולמה יש לקנות אותו מהולנדים?
<שכבודם במקומם מונח>
נראה לי אשלח את בעלול לגרובשטיין בהקדם :-)
את מוכר התבלינים הסודי לא נראה לי שהוא יחפש.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37

שוקולד חי

שליחה על ידי מירב_ב* »

פולי הקקאו הגרוסים יקרים יותר מאבקת הקקאו. גם אותם אפשר לקנות במשקל אצל "גרובשטיין". בפעם הראשונה קניתי 250 גרם ואחרי תקופה קניתי ק"ג, שכמובן משתלם יותר. כרגע המחיר העדכני של פולי הקקאו הגרוסים הוא 120 ש"ח לק"ג אחד.
ב"מחנה יהודה" בירושלים המחיר זול יותר משמעותית.
ולגבי פולים או אבקה, שני המוצרים מיובשים ורחוקים מלהיות חיים, אבל עדיין נראה לי שהפולים עוברים פחות "טיפול" מאשר האבקה; אבל זאת כמובן הנחה אישית שלי, וייתכן שהיא שגויה...
שליחת תגובה

חזור אל “סוכר ומתוקים”