שנף או וניל טבעי

אנונימי

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי אנונימי »

מויקיפדיה שֶׁנֶף הוא השם העברי של צמח הוונילה (Vanilla), ממשפחת הסחלביים, המכונה בישראל גם וניל. לצמח זה פירות המכילים זרעים בעלי ארומה ייחודית, המשמשים כתמצית טעם בהכנת מזונות שונים.

המין העיקרי של שנף אותו מגדלים כיום הוא וונילה פלאניפוליה (Vanilla planifolia) שמקורו במקסיקו, אך גדל כיום באזורים טרופים רבים בעולם. במקורות ההיסטוריים מופיעים גם המינים וונילה פומפונה (Vanilla pompona) ווונילה טהיטיינסיס (Vanilla tahitiensis) הצומח בטהיטי. המדינה המובילה בעולם כיום בייצור ויצוא וניל היא מדגסקר ואחריה בדרוג הודו, סין, מקסיקו ותורכיה.

מקור שמו הלועזי של הצמח במילה הספרדית vaina, אשר נגזרה מן המילה הלטינית vagina, במשמעות "תרמיל" או "נרתיק", שכן זרעי הצמח שוכנים בתוך נרתיק. שמו העברי נלקח מן השפה הערבית, שם יש למילה זו (שִנף) אותו מובן. המשך...

+וניל
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי נעמה...* »

היי

שאלה לי: מה זה אבקת וניל "אמיתית"? יש לנו תמצית וניל "אמיתית" , או לפחות כזו המתיימרת להיות אורגנית וטבעית (בבקבוק זכוכית)
אבל אבקה? איפה משיגים כזה? אם בכלל זה משנה או שגם התמצית בסדר?
שואלת כדי להכין את מתכון הגלידה [ראו גלידה מפירות ומאגוזים] שהמלצת...
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי with_passion* »

נעמה שלום! וניל לא חובה בגלידה.. אבל האבקה היא פולי וניל טחונים. גם התמצית וניל זה יחסית בסדר - שם יש גם אלכוהול (ולעיתים סוכר אז נא לבדוק את הרכיבים). ראיתי ברחבי הארץ בחנויות הטבע שמוכרים את הפולי ונילה השחורים כמו שהם - אפשר פשוט לשים חתיכה של כזה בבלנדר לפי הטעם. את האבקה של זה קניתי כאן בחנות הטבע בכרמיאל.
לוונדר_סגול*
הודעות: 1068
הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי לוונדר_סגול* »

ואם כבר, אז אולי מישהו יודע, האם אפשר לגדל וניל בארץ?
קט_קטית*
הודעות: 2387
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי קט_קטית* »

וגם איפה קונים תמצית אמיתית?
מירב.ב*
הודעות: 34
הצטרפות: 14 יולי 2007, 18:18

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי מירב.ב* »

יש תמצית וניל אמיתית 100% טהורה של "מקורמיק" בהמון חנויות מזון, אבל יש בה גם אלכוהול וסירופ תירס...
כמו כן נתקלתי בתמצית וניל אורגנית של "סימפלי אורגניק" לפני כמה שבועות ב"עדן" באור יהודה, אבל עד שהספקתי לקנות, זה נחטף מהמדף.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי יעל* »

באחד הדפים במדור מתכונים יש איך להכין סוכר וניל, הפרנציפ הוא פשוט לטחון סוכר עם פולים שמגרדים ממקל אמיתי. זה נשמר הרבה זמן בגלל הסוכר ונראה לי פתרון אידאלי, בלי טעמי לוואי של התמצית.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי מירב_ב* »

רוב ניסיונותיי להשתמש בווניל במתכונים שונים לא ממש טעימים לחיך שלי. התמצית האורגנית מכילה אלכוהול, וממש לא טעימה וכן מקלות וניל אמיתיים לא תמיד טריים. גם אם השגתי טריים, אני מתלבטת אם להשתמש רק בגרגירים השחורים בפנים או גם במקל עצמו.
יש למישהי/למישהו עוד רעיונות להשגת וניל איכותי?
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי with_passion* »

לטעם הכי טוב, נהוג להשתמש רק בגרגרים בפנים... אבל כל גרגיר גרגיר!.. הם עושים הרבה טעם.
אפשר לקנות מחו"ל רק את הגרגירים (זה עולה הרבה אבל זה קטן ומחזיק הרבה זמן). למשל כאן ב-50$ לאונקיה.
בכל מתכון משתמשים בטיפ טיפ טיפה.
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי נמוש* »

מצאתי תמצית וניל וניסיתי לבדוק עם היבואן מה היא באמת מכילה... ללא מענה. פניתי גם למשרד המסחר כי יש חוק שחייבים להציג את התכולה, ולא נעניתי... זה מא.ס. שווק, ויש תמונה יפה של פרח לבן על התוית... לא ברור בכלל אם זה אמיתי.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שנף או וניל טבעי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לרוב זה 55% מיים ועוד כמה רכיבים ו 10% וניל
שליחת תגובה

חזור אל “סוכר ומתוקים”