דברי פותחת הדף
אני נגה אני בת אחת עשרה וחצי ואני מאוד אוהבת לבשל.
יש כמה מתכונים פשוטים שאמא שלי לימדה אותי ניסיתי ויצא לי טוב וטעים. אז אם יש לכם מתכונים אתם יותר ממוזמנים לכתוב אותם פה
הערה
- לפשטידות ללא גבינות, אפשר להחליף את הגבינות והחלב במוצרי סויה או עזים, לפי הצורך וההיתר. כך שגבינה אפשר להחליף בטופו וחלב ובחלב סויה / אורז. אפשר לשחק עם זה. אפשר גם להחליף הרבה פעמים חלק מהביצים בנבט חיטה שגם "מדביק". יש הרבה שינויים ואילתורים שניתן לעשות, אם אסור לאכול כל מיני דברים (ורד לב).
פשטידת גבינה מהירה - זיוה.
אם יש לכם בבית גבינות שנשארו, אל דאגה פתרון קל מהיר ובעיקר טעים ביותר!
חומרים:
כ500 גר' בצק עלים משובח ("אופרה" מומלץ)
כ-500 גר' גבינות כל מיני וחשוב גם גבינה קשה חתוכה לקוביות.
2 ביצים
2 כפות קמח
תבלינים כיד וטעם הלשון.
שמיר, פטרוזיליה
הכנה: לערבב את חומרי המילוי, לפרוס את עלי הבצק ולרדד לא דק, לחתוך לשני עלים. עלה אחד לשטח בתבנית משומנת גם על הדפנות. גודל התבנית 33/27. לשפוך מילוי ולכסות בעלה שני להדקו אל העלה בתחתית. למרוח ביצה ולזרות שומשום או כל מה שבא. 20דקות בחום בינוני .בתאבון.
פשטידת טונה - שירי בן דב
פשטידת טונה טעימה ופשוטה להפליא שלמדתי מהדס גרטמן
חומרים:
1 חבילת עלי לזניה יבשים
1 קופסת טונה בשמן
2 גבינת קוטג'
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
תבנית מלבנית לא גדולה מדי
הכנה:
ממלאים את תחתית התבנית במים לגובה כחצי ס"מ מים ועל זה מניחים את עלי הלזניה היבשים (כדי שיתרככו בעת הבישול}. מערבבים יחד את כל שאר החומרים, ומנחיםי מחית מהתערובת על עלי הלזניה חצי מהחומר. עורכים עוד שכבה של עלי לזניה, הפעם בלי מים, ואת שאר המלית שוטחים מלמעלה. אפשר לזרות על הכול גבינה צהובה מגוררת. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.
גיוון: מחליפים 1 גביע קוטג' בכמות שווה של גבינה צהובה מגוררת.
פשטדת קישואים ותפוחי אדמה - סבתא ברכה
חומרים:
2 בצלים בינוניים, קצוצים
שמן
3 קישואים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים
צרור קטן של שמיר
מלח פלפל לפי הטעם
3 ביצים
3 כפות קמח
אופן ההכנה:
מחממים את התנור
מאדים את הבצל בקצת שמן. בינתיים מרסקים את שאר הירקות וקוצצים את השמיר. מוסיפים לירקות ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור.בוחשים ומכניסים לתבנית משומנת (רצוי פיירקס). מכניסים לתנור ואופים עד שהפשטידה משחימה.
עוד עצה: אפשר לעשות פשטדות מכל ירק שיש במקרר ולגוון בכל מיני גיוונים שונים למשל אם נשאר תירס, או פטריות או מי שאוכל גבינות, אפשר לגוון עם בזיליקום, פטרוזיליה, סלרי. במקום קמח אפשר להוסיף קמח תירס, קמח סויה או קמח חומוס.
פשטידת קמח תירס טעימה ביותר - ענת גביש
חומרים:
1 כוס קמח תירס (הצהוב, לא קורנפלור)
4 כוסות מים
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
50 גרם חמאה.
מלח ופלפל
מעט שמן זית למריחה מעל
מחממים את המים בסיר. מוסיפים לאט תוך ערבוב את הפולנטה (קמח התירס).
מקפידים לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים ולא ידבק. הרבה עבודת ערבוב בפשטידה הזאת, עד שהכף "עומדת" בסיר. (אני לא חיכיתי עד השלב הזה, רק עד שהיה סמיך מאד מאד). עוד לפני הסמיכות , אחרי שכל הקמח בפנים, מוסיפים את הגבינה החמאה והתבלינים.
מעבירים לתבנית קפיצית משומנת, ומחכים חצי שעה. זה מתקשה, ואז חותכים למשולשים כמו פיצה. מורחים במברשת שמן זית מעל, ומכניסים לתנור מחומם מראש, חום בינוני גבוה, רצוי על טורבו כי הטורבו מייבש, למשך 35 דקות.
אפשר לקשט עם טבעות בצל לפני האפיה. אפשר להוסיף לתערובת צנוברים, אגוזים,פטריות שטוגנו קצת מראש,בזיליקום קצוץ, או בכלל לעשות את זה מתוק עם סוכר וצימוקים. אבל גם בלי כל התוספות האלה זה יוצא ממש טעים.
מיה גל לא אופה את הפשטידה בכלל, אלא מגיעה רק לשלב ההתקשות הטבעית שלה ומאחסנת במקרר. כל פעם שמתחשק לאכול חתיכה - חותכים אחת ומחממים בתנור.
מעולה גם כארוחת בוקר.
פשטידת תירס - ויויאן
חומרים:
1 קופסה תירס, מסונן
1 כוס חלב
3 ביצים, טרופות
3 כפות קמח תופח או 2 כפות קמח מלא
מלח ופלפל
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
תבנית 26 ס"מ משומנת
הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180), מערבבים בקערה את כל החומרים, ומשטחים בתנית. בוזקים מעל את הגבינה המגורדת.
- אופים כ-30 דקות, עדשהפשטידה תשחים.
פשטידת תפוחי אדמה של נגה
לחמם את התנור לחום גבוה 200 צלזיוס
חמישה תפוחי אדמה לקלף ולרסק גס לתוך קערה
שלוש ביצים
רבע כוס שמן
חצי כוס קמח
מלח לפי הטעם (אני שמה כפית שטוחה)
פפריקה לפי הטעם
להוסיף לקערה עם התפוחי אדמה
לערבב טוב לשמן תבנית לצקת את התערובת להכניס לתנור עד
שהפשטידה יוצאת זהובה בתאבון!
גיוון של אלונה רוטר - אותו המתכון עם בטטה.
פשטידת תרד מצוינת - נטע ש
2 בצלים גדולים, קצוצים
50-60 גרם חמאה
1 חבילה תרד סנפרוסט, מופשרת לילה קודם וסחוטנ
3 כפות קמח תופח
4-5 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת דק
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
גבינה צהובה מגוררת לזרייה
הכנה:
מטגנים את הבצלים בחמאה עד שיהיו שקופים. מסירים מהאש ומוסיפים את התרד, הקמח, הביצים, הפטרוזיליה, הגבינה והתבלינים.
טועמים ובודקים אם מספיק מלוח. מעבירים לתבנית פרייקס משומנת, ואופים לפחות 30 דקות בתנור מחומם לחום נמוך (150 צ.).
פשטיתה - מנג בין
פרי מוחה היצירתי של אחותי. (זאת לא טעות, זה השם....)
חומרים:
שמן זית (כ-2 כפות)
בצל בינוני
חופן חצאי שקדים (ללא הקליפה)
3 קישואים בינוניים
2 ביצים
3-4 כפות קוואקר
פלפל-מלח
הכנה:
קוצצים בצל ומטגנים בשמן.
לאחר שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את החצאי שקדים וממשיכים לטגן.
את הקישואים מגררים גס - סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את הקוואקר, ביצים,תבלינים ואת תערובת הבצל והשקדים ומערבבים היטב.
מחזירים את כל הבלילה למחבת ומטגנים כפעמיים כל צד על אש נמוכה. עדיף לכסות את המחבת.
מומלץ לשטח את הבלילה לצורת חביתה (ומכאן השם - פשטיתה....). עדיף להפוך את הפשטיתה בעזרת צלחת.
קיגל - פשטידת איטריות ירושלמית - אנהאטה א
הפשטידה הזו היא ה-פשטידה של שבת בהא הידיעה. אלא שיש לדעת איך להכין אותה. מדובר בתהליך פשוט, שניתן ללמידה. למתכון הזה אני מצרפת הוראות מדויקות. בסיום התהליך מקבלים שתי תבניות של פשטידה חומה וטעימה להפליא.
חומרים:
400 גרם אטריות דקות
5 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מבשלים את האטריות עד שהן רכות למחצה. מסננים אותם במסננת אך בשום אופן לא שוטפים אותן במים קרים זה חשוב להמשך.
- מעבירים את האטריות לקערה גדולה. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב.
- שמים במחבת את השמן ו- 1/3 כוס סוכר. משחימים תוך כדי בחישה ללא הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי וממשיכים לבחוש. הצבע משתנה לחום. ממשיכים לבחוש עד שנוצר קצף ואז מיד מסירים מן האש.
- יוצקים בזהירות את התערובת המבעבעת לתוך קערת האטריות ובוחשים. האטריות משנות את צבען לחום.
- מוסיפים את יתרת הסוכר והפלפל השחור. טועמים ומשפרים את התיבול.
- משמנים שתי תבניות מוארכות (אינגליש קייק) מעבירים אליהן את התערובת
- לא מהדקים את נייר האלומיניום ואופים בחום של `C180 למשך 45 דקות.
- הערה - אם הקפאתם, יש להפשיר ערב קודם במקרר.
ל-4 סועדים
חומרים:
5 קלחי תירס
1 כוס עגבניות קלופות (מקופסא או שמשרים במים רותחים לדקה וקולפים בקלי קלות)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 כוס עלי בזיליקום
מלח ופלפל
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
הכנה:
- מרתיחים בסיר בינוני מים מומלחים ומבשלים בהם את קלחי התירס כ-5 דקות.
- קוצצים יחד במעבד מזון עגבניות, שמן זית, שום בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). שופכים את התערובת לתבנית פיירקס ומסדרים מעל את קלחי התירס. מפזרים את הגבינה ואופים 10-15 דקות או עד שהגבינה מזהיבה. יוצקים מעט מן הרוטב על הגבינה. מגישים חם.
פשטידות ללא קמח
פשטידה אפונה וגזר ללא קמח (נטולת שם) - שלומיתחומרים:
11/2-2 כוסות אפונה וגזר משומרים או מוקפאים (אם טריים מבשלים עד שיתרככו מעט)
בצל קצוץ דק
6 ביצים
מלח, פלפל ושום
מערבבים יחד, שופכים לתבנית וזורים מלמעלה מעט שומשום. אופים כחצי שעה בחום בינוני (180 צ.).
פשטידת ברוקולי ללא קמח - הביאה דיאנה ב
"ארוח ב 5 דקות" של רות יולס:
מבשלים חלקית את הברוקולי.
משמנים תבנית אפיה ומפזרים בה את הברוקולי.
טורפים 3 ביצים, מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגבינה צהובה מגוררת. שופכים מעל הברוקולי שבתבנית.
אפשר לפזר גם אגוזים או גרעיני חמניה.
אופים בחום בינוני כ 40 דקות.
פשטידת ברוקולי פשוטה (של אמא של קרן) - גילה
חומרים:
ברוקולי
איטריות אורז
גבינות לבנות (שאריות, זה מה שעושה את הטעם), אפשר שמנת חמוצה
מלח
מבשלים את הברוקולי, מסננים לקערה.
טובלים את איטריות האורז במי הבישול, ומסננים לאותה קערה.
מוסיפים את הגבינות, מערבבים (לערבוב יש קול מענין), מלח, ולתנור.
גיוון: יונת שרון משמיטה את האיטריות ועושה את הפשטידה עם ברוקולי לא מבושל, גבינות וביצים. יוצא נפלא!
פשטידת עוף, אפונה, וגזר - חיה ג'רבי
אפונה וגזר מבושלים
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
כמה חתיכות של חזה של עוף, מבושל וחתוך לקוביות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
4 ביצים
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
קינמון
אבקת אפייה
מערבבים את כל החומרים, שוטחים בתבנית ואופים עד שמשחים מלמעלה.
פשטידת פיצפוצי אורז ללא קמח - תמר אופיר
חומרים:
4 כוסות פצפוצי אורז
3 ביצים
2 מיכלים של קוטג'
2 כפות שמן
פלפל שחור , מעט מלח
ואפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים...
בוחשים היטב הכל יחד ואופים בחום בינוני כ- 40 דק'
גיוון: אפשר להוסיף לבלילה גם הרבה בצל מטוגן.
פשטידת שאריות - חתולי
לוקחים את כל הגבינות שנשארו במקרר - כ 3 קופסאות
קופסת שימורים, מה שיש, לא משנה (תירס, פטריות, אפונה וגזר)
או ירק מהמקרר - תרד, קישוא, פרסה בקיצור איזה אילתור שתרצו.
מוסיפים לגבינה, 3 ביצים, פ.שחור, א.מרק, 4 כפות קמח תופח. לערבב להכניס לתבנית משומנת
לאפות בתנור עד השחמה.
פשטידת גבינה וכרובית - ריח מנטה
מרתיחים 6 פרחי כרובית חצי בישול.(ללא הגזע הלבן), אחר-כך מסננים ומפוררים במזלג.
כשמתקרר להוסיף 3 ביצים טרופות עם מלח ופלפל לבן, חצי קופסא גבינה 5%, 2 פרוסות גבינה צהובה חתוכה לפיסות קטנות, כמה חתיכות גבינה מלוחה מפוררת, כף מרגרינה מומסת.
לערבב היטב ולשפוך לתבנית משומנת. לאפות בחום 180 עד שהפשטידה מזהיבה מלמעלה.
מאפינס גזר וקישואים (מלוח)– עגור לבן
2 קישואים
2 גזרים
2 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים
100 ג' חמאה מומסת
50 ג' גבינת קצ'קבל/פרמזן מגורדת
מלח, אגוז מוסקט לתיבול
קורט מלח
קצח/שומשום (לא חובה)
לגרר קישואים וגזר. להוסיף קמח, א. אפייה וביצים. לתבל. להוסיף כ 2/3 מכמות הגבינה המגורדת. לערבב יחד עד לקבלת מרקם אחיד. להניח בתבנית שקעים משומנת. לפזר מעל כל שקע מעט גבינה מגורדת וקצח. לאפות ב 180 מעלות כ 30 דקות. להוציא מהתבנית לאחר שהצטנן מעט.
תרמו לדף זה: נגה, אלונה רוטר, יופי אמת, תמר אופיר, שלומית, זיוה, נטע ש, גילה, יונת שרון, שירי בן דב, ורד לב, אילנה קל, סבתא ברכה, ענת גביש, מיה גל, מנג בין, חיה ג'רבי, ויויאן, ריח מנטה, חתולי, עגור לבן