מתכונים לפשטידות

אנונימי

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי אנונימי »

הציצו גם ב מדור מתכונים
דברי פותחת הדף
אני נגה אני בת אחת עשרה וחצי ואני מאוד אוהבת לבשל.
יש כמה מתכונים פשוטים שאמא שלי לימדה אותי ניסיתי ויצא לי טוב וטעים. אז אם יש לכם מתכונים אתם יותר ממוזמנים לכתוב אותם פה

הערה
  • לפשטידות ללא גבינות, אפשר להחליף את הגבינות והחלב במוצרי סויה או עזים, לפי הצורך וההיתר. כך שגבינה אפשר להחליף בטופו וחלב ובחלב סויה / אורז. אפשר לשחק עם זה. אפשר גם להחליף הרבה פעמים חלק מהביצים בנבט חיטה שגם "מדביק". יש הרבה שינויים ואילתורים שניתן לעשות, אם אסור לאכול כל מיני דברים (ורד לב).

פשטידת גבינה מהירה - זיוה.
אם יש לכם בבית גבינות שנשארו, אל דאגה פתרון קל מהיר ובעיקר טעים ביותר!
חומרים:
כ500 גר' בצק עלים משובח ("אופרה" מומלץ)
כ-500 גר' גבינות כל מיני וחשוב גם גבינה קשה חתוכה לקוביות.
2 ביצים
2 כפות קמח
תבלינים כיד וטעם הלשון.
שמיר, פטרוזיליה

הכנה: לערבב את חומרי המילוי, לפרוס את עלי הבצק ולרדד לא דק, לחתוך לשני עלים. עלה אחד לשטח בתבנית משומנת גם על הדפנות. גודל התבנית 33/27. לשפוך מילוי ולכסות בעלה שני להדקו אל העלה בתחתית. למרוח ביצה ולזרות שומשום או כל מה שבא. 20דקות בחום בינוני .בתאבון.

פשטידת טונה - שירי בן דב
פשטידת טונה טעימה ופשוטה להפליא שלמדתי מהדס גרטמן
חומרים:
1 חבילת עלי לזניה יבשים
1 קופסת טונה בשמן
2 גבינת קוטג'
1 בצל גדול קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
תבנית מלבנית לא גדולה מדי
הכנה:
ממלאים את תחתית התבנית במים לגובה כחצי ס"מ מים ועל זה מניחים את עלי הלזניה היבשים (כדי שיתרככו בעת הבישול}. מערבבים יחד את כל שאר החומרים, ומנחיםי מחית מהתערובת על עלי הלזניה חצי מהחומר. עורכים עוד שכבה של עלי לזניה, הפעם בלי מים, ואת שאר המלית שוטחים מלמעלה. אפשר לזרות על הכול גבינה צהובה מגוררת. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.
גיוון: מחליפים 1 גביע קוטג' בכמות שווה של גבינה צהובה מגוררת.


פשטדת קישואים ותפוחי אדמה - סבתא ברכה
חומרים:
2 בצלים בינוניים, קצוצים
שמן
3 קישואים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים
צרור קטן של שמיר
מלח פלפל לפי הטעם
3 ביצים
3 כפות קמח

אופן ההכנה:
מחממים את התנור
מאדים את הבצל בקצת שמן. בינתיים מרסקים את שאר הירקות וקוצצים את השמיר. מוסיפים לירקות ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור.בוחשים ומכניסים לתבנית משומנת (רצוי פיירקס). מכניסים לתנור ואופים עד שהפשטידה משחימה.
עוד עצה: אפשר לעשות פשטדות מכל ירק שיש במקרר ולגוון בכל מיני גיוונים שונים למשל אם נשאר תירס, או פטריות או מי שאוכל גבינות, אפשר לגוון עם בזיליקום, פטרוזיליה, סלרי. במקום קמח אפשר להוסיף קמח תירס, קמח סויה או קמח חומוס.

פשטידת קמח תירס טעימה ביותר - ענת גביש
חומרים:
1 כוס קמח תירס (הצהוב, לא קורנפלור)
4 כוסות מים
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
50 גרם חמאה.
מלח ופלפל
מעט שמן זית למריחה מעל

מחממים את המים בסיר. מוסיפים לאט תוך ערבוב את הפולנטה (קמח התירס).
מקפידים לערבב כל הזמן שלא יהיו גושים ולא ידבק. הרבה עבודת ערבוב בפשטידה הזאת, עד שהכף "עומדת" בסיר. (אני לא חיכיתי עד השלב הזה, רק עד שהיה סמיך מאד מאד). עוד לפני הסמיכות , אחרי שכל הקמח בפנים, מוסיפים את הגבינה החמאה והתבלינים.
מעבירים לתבנית קפיצית משומנת, ומחכים חצי שעה. זה מתקשה, ואז חותכים למשולשים כמו פיצה. מורחים במברשת שמן זית מעל, ומכניסים לתנור מחומם מראש, חום בינוני גבוה, רצוי על טורבו כי הטורבו מייבש, למשך 35 דקות.
אפשר לקשט עם טבעות בצל לפני האפיה. אפשר להוסיף לתערובת צנוברים, אגוזים,פטריות שטוגנו קצת מראש,בזיליקום קצוץ, או בכלל לעשות את זה מתוק עם סוכר וצימוקים. אבל גם בלי כל התוספות האלה זה יוצא ממש טעים.
מיה גל לא אופה את הפשטידה בכלל, אלא מגיעה רק לשלב ההתקשות הטבעית שלה ומאחסנת במקרר. כל פעם שמתחשק לאכול חתיכה - חותכים אחת ומחממים בתנור.
מעולה גם כארוחת בוקר.

פשטידת תירס - ויויאן
חומרים:
1 קופסה תירס, מסונן
1 כוס חלב
3 ביצים, טרופות
3 כפות קמח תופח או 2 כפות קמח מלא
מלח ופלפל
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
תבנית 26 ס"מ משומנת
הכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני (180), מערבבים בקערה את כל החומרים, ומשטחים בתנית. בוזקים מעל את הגבינה המגורדת.
  2. אופים כ-30 דקות, עדשהפשטידה תשחים.

פשטידת תפוחי אדמה של נגה
לחמם את התנור לחום גבוה 200 צלזיוס
חמישה תפוחי אדמה לקלף ולרסק גס לתוך קערה
שלוש ביצים
רבע כוס שמן
חצי כוס קמח
מלח לפי הטעם (אני שמה כפית שטוחה)
פפריקה לפי הטעם

להוסיף לקערה עם התפוחי אדמה
לערבב טוב לשמן תבנית לצקת את התערובת להכניס לתנור עד
שהפשטידה יוצאת זהובה בתאבון!

גיוון של אלונה רוטר - אותו המתכון עם בטטה.

פשטידת תרד מצוינת - נטע ש
2 בצלים גדולים, קצוצים
50-60 גרם חמאה
1 חבילה תרד סנפרוסט, מופשרת לילה קודם וסחוטנ
3 כפות קמח תופח
4-5 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
250 גרם גבינה בולגרית מגוררת דק
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
אגוז מוסקט מגורר
גבינה צהובה מגוררת לזרייה
הכנה:
מטגנים את הבצלים בחמאה עד שיהיו שקופים. מסירים מהאש ומוסיפים את התרד, הקמח, הביצים, הפטרוזיליה, הגבינה והתבלינים.
טועמים ובודקים אם מספיק מלוח. מעבירים לתבנית פרייקס משומנת, ואופים לפחות 30 דקות בתנור מחומם לחום נמוך (150 צ.).


פשטיתה - מנג בין
פרי מוחה היצירתי של אחותי. (זאת לא טעות, זה השם....)
חומרים:
שמן זית (כ-2 כפות)
בצל בינוני
חופן חצאי שקדים (ללא הקליפה)
3 קישואים בינוניים
2 ביצים
3-4 כפות קוואקר
פלפל-מלח

הכנה:
קוצצים בצל ומטגנים בשמן.
לאחר שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את החצאי שקדים וממשיכים לטגן.
את הקישואים מגררים גס - סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את הקוואקר, ביצים,תבלינים ואת תערובת הבצל והשקדים ומערבבים היטב.
מחזירים את כל הבלילה למחבת ומטגנים כפעמיים כל צד על אש נמוכה. עדיף לכסות את המחבת.
מומלץ לשטח את הבלילה לצורת חביתה (ומכאן השם - פשטיתה....). עדיף להפוך את הפשטיתה בעזרת צלחת.



קיגל - פשטידת איטריות ירושלמית - אנהאטה א
הפשטידה הזו היא ה-פשטידה של שבת בהא הידיעה. אלא שיש לדעת איך להכין אותה. מדובר בתהליך פשוט, שניתן ללמידה. למתכון הזה אני מצרפת הוראות מדויקות. בסיום התהליך מקבלים שתי תבניות של פשטידה חומה וטעימה להפליא.
חומרים:
400 גרם אטריות דקות
5 ביצים
1/3 כוס שמן
1 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
  1. מבשלים את האטריות עד שהן רכות למחצה. מסננים אותם במסננת אך בשום אופן לא שוטפים אותן במים קרים זה חשוב להמשך.
  2. מעבירים את האטריות לקערה גדולה. מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב.
  3. שמים במחבת את השמן ו- 1/3 כוס סוכר. משחימים תוך כדי בחישה ללא הפסקה עד שהסוכר נמס לגמרי וממשיכים לבחוש. הצבע משתנה לחום. ממשיכים לבחוש עד שנוצר קצף ואז מיד מסירים מן האש.
  4. יוצקים בזהירות את התערובת המבעבעת לתוך קערת האטריות ובוחשים. האטריות משנות את צבען לחום.
  5. מוסיפים את יתרת הסוכר והפלפל השחור. טועמים ומשפרים את התיבול.
  6. משמנים שתי תבניות מוארכות (אינגליש קייק) מעבירים אליהן את התערובת
ומכסים בנייר אלומיניום. בשלב זה ניתן להקפיא את התערובת ולאפות אותה לפני שבת. (הכי כיף זה להכין את זה בזמן פנוי – באחד מימי השבוע - ולפני שבת לאפות בלי טרחה). אם עוברים מיד לאפיה:
  1. לא מהדקים את נייר האלומיניום ואופים בחום של `C180 למשך 45 דקות.
  • הערה - אם הקפאתם, יש להפשיר ערב קודם במקרר.
תירס נפוליטנה מוקרם - יופי אמת
ל-4 סועדים
חומרים:
5 קלחי תירס
1 כוס עגבניות קלופות (מקופסא או שמשרים במים רותחים לדקה וקולפים בקלי קלות)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום
1 כוס עלי בזיליקום
מלח ופלפל
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
הכנה:
  1. מרתיחים בסיר בינוני מים מומלחים ומבשלים בהם את קלחי התירס כ-5 דקות.
  2. קוצצים יחד במעבד מזון עגבניות, שמן זית, שום בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). שופכים את התערובת לתבנית פיירקס ומסדרים מעל את קלחי התירס. מפזרים את הגבינה ואופים 10-15 דקות או עד שהגבינה מזהיבה. יוצקים מעט מן הרוטב על הגבינה. מגישים חם.

פשטידות ללא קמח

פשטידה אפונה וגזר ללא קמח (נטולת שם) - שלומית
חומרים:
11/2-2 כוסות אפונה וגזר משומרים או מוקפאים (אם טריים מבשלים עד שיתרככו מעט)
בצל קצוץ דק
6 ביצים
מלח, פלפל ושום
מערבבים יחד, שופכים לתבנית וזורים מלמעלה מעט שומשום. אופים כחצי שעה בחום בינוני (180 צ.).


פשטידת ברוקולי ללא קמח - הביאה דיאנה ב
"ארוח ב 5 דקות" של רות יולס:
מבשלים חלקית את הברוקולי.
משמנים תבנית אפיה ומפזרים בה את הברוקולי.
טורפים 3 ביצים, מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגבינה צהובה מגוררת. שופכים מעל הברוקולי שבתבנית.
אפשר לפזר גם אגוזים או גרעיני חמניה.
אופים בחום בינוני כ 40 דקות.

פשטידת ברוקולי פשוטה (של אמא של קרן) - גילה
חומרים:
ברוקולי
איטריות אורז
גבינות לבנות (שאריות, זה מה שעושה את הטעם), אפשר שמנת חמוצה
מלח

מבשלים את הברוקולי, מסננים לקערה.
טובלים את איטריות האורז במי הבישול, ומסננים לאותה קערה.
מוסיפים את הגבינות, מערבבים (לערבוב יש קול מענין), מלח, ולתנור.
גיוון: יונת שרון משמיטה את האיטריות ועושה את הפשטידה עם ברוקולי לא מבושל, גבינות וביצים. יוצא נפלא!

פשטידת עוף, אפונה, וגזר - חיה ג'רבי
אפונה וגזר מבושלים
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
כמה חתיכות של חזה של עוף, מבושל וחתוך לקוביות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
4 ביצים
פלפל שחור
אבקת מרק עוף
קינמון
אבקת אפייה

מערבבים את כל החומרים, שוטחים בתבנית ואופים עד שמשחים מלמעלה.


פשטידת פיצפוצי אורז ללא קמח - תמר אופיר
חומרים:
4 כוסות פצפוצי אורז
3 ביצים
2 מיכלים של קוטג'
2 כפות שמן
פלפל שחור , מעט מלח
ואפשר להוסיף עוד תבלינים שאוהבים...
בוחשים היטב הכל יחד ואופים בחום בינוני כ- 40 דק'
גיוון: אפשר להוסיף לבלילה גם הרבה בצל מטוגן.


פשטידת שאריות - חתולי
לוקחים את כל הגבינות שנשארו במקרר - כ 3 קופסאות
קופסת שימורים, מה שיש, לא משנה (תירס, פטריות, אפונה וגזר)
או ירק מהמקרר - תרד, קישוא, פרסה בקיצור איזה אילתור שתרצו.
מוסיפים לגבינה, 3 ביצים, פ.שחור, א.מרק, 4 כפות קמח תופח. לערבב להכניס לתבנית משומנת
לאפות בתנור עד השחמה.

פשטידת גבינה וכרובית - ריח מנטה
מרתיחים 6 פרחי כרובית חצי בישול.(ללא הגזע הלבן), אחר-כך מסננים ומפוררים במזלג.
כשמתקרר להוסיף 3 ביצים טרופות עם מלח ופלפל לבן, חצי קופסא גבינה 5%, 2 פרוסות גבינה צהובה חתוכה לפיסות קטנות, כמה חתיכות גבינה מלוחה מפוררת, כף מרגרינה מומסת.
לערבב היטב ולשפוך לתבנית משומנת. לאפות בחום 180 עד שהפשטידה מזהיבה מלמעלה.


מאפינס גזר וקישואים (מלוח)– עגור לבן
2 קישואים
2 גזרים
2 כוסות קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
2 ביצים
100 ג' חמאה מומסת
50 ג' גבינת קצ'קבל/פרמזן מגורדת
מלח, אגוז מוסקט לתיבול
קורט מלח
קצח/שומשום (לא חובה)

לגרר קישואים וגזר. להוסיף קמח, א. אפייה וביצים. לתבל. להוסיף כ 2/3 מכמות הגבינה המגורדת. לערבב יחד עד לקבלת מרקם אחיד. להניח בתבנית שקעים משומנת. לפזר מעל כל שקע מעט גבינה מגורדת וקצח. לאפות ב 180 מעלות כ 30 דקות. להוציא מהתבנית לאחר שהצטנן מעט.



תרמו לדף זה: נגה, אלונה רוטר, יופי אמת, תמר אופיר, שלומית, זיוה, נטע ש, גילה, יונת שרון, שירי בן דב, ורד לב, אילנה קל, סבתא ברכה, ענת גביש, מיה גל, מנג בין, חיה ג'רבי, ויויאן, ריח מנטה, חתולי, עגור לבן
אנהאטה_א*
הודעות: 249
הצטרפות: 05 מרץ 2002, 22:00
דף אישי: הדף האישי של אנהאטה_א*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי אנהאטה_א* »

פשטידת תפוחים

שישה עד שמונה תפוחי עץ קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות דבש
1 כפית קינמון
4 ביצים
3/4 כוס קמח
2 כפות סוכר

מערבבים את התפוחים עם הדבש והקינמון. מפזרים בתבנית, על נייר אפיה.
מערבבים את שאר החומרים ושופכים על התפוחים, לכיסוי מלא.
אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני עד שמזהיב.
בונבון_ופרח*
הודעות: 74
הצטרפות: 23 נובמבר 2005, 19:02
דף אישי: הדף האישי של בונבון_ופרח*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי בונבון_ופרח* »

ליערת -
פשטידה בלי קמח

1 ק"ג ירק לבחירתך - חתוך לקוביות או מגורר ( איך שאוהבים)
מטגנים אותו במעט שמן או חמאה יחד עם בצל ( למי שאוהב)
מכינים בלילה: 2 ביצים
2 כפות אבקת מרק
2 כפות מיונז
מעט גבינה קשה כמו קשקבל או פרמזן
2 שמנת מתוקה

מוסיפים את הירק לבלילה ,מערבבים טוב ואופים בחום בינוני עד שמוכן.
מכיוון שזמן האפיה משתנה מתנור לתנור צריך לבדוק אחרי כחצי שעה ולהוסיף עוד זמן אם יש צורך.




פשטידת בצל ודלורית

2 בצלים לבנים וגדולים
1 בצל אדום
4 גבעולי בצל ירוק
1 דלורית
1 קוטג' 3%
1 שמנת מתוקה
2 כפות גדושות גבינת פרומעז
1 שקית אבקת מרק בצל עשיר של "אוסם"
1 ביצה
1/3 חבילה גבינה צהובה מגוררת
1 כפית אגוז מוסקט

לקלף את הבצל ולקצוץ דק.לחתןך את הבצל הירוק. לטגן את כל הבצל בסיר עם מעט שמן עד שמזהיב.לקלף את הדלורית,לחצות לולהוציא את הגרעינים.
לגרד אותה על פומפיה גסה ולהוסיף לבצל. לערבב יחד כמה דקות עד שמתרכך.
לכבות את האש ולהוסיף לסיר את כל שאר המרכיבים. לערבב טוב.
לשמן תבנית פיירקס ולשפוך את התערובת לתוכה. לאפות עד שמשחים. להגיש חם!


סופלה גבינת עיזים
2 גבינת פרומעז
2 גבינה לבנה 9% - 250 גרם כ"א
200 גרם פרמזן או קשקבל
2 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
6 ביצים

להכניס את כל החומרים יחד לבלנדר או מעבד מזון ולערבל עד קבלת תערובת אחידה.
לשמן פיירקס מלבני גדול ולשפוך פנימה את התערובת. לאפות עד השחמה. להגיש חם!
יערת_דבש*
הודעות: 2056
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי יערת_דבש* »

את רואה מה זה?
אי אפשר להתבטא פה בבלוגים קורעי |L| באתר הזה..
נשיקות.
בתנועה_מתמדת*
הודעות: 674
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

אולי במקרה יש למישהו מתכון לפשטידה ללא קמח חיטה וללא מוצרי חלב?
נניח משהו על בסיס שיבולת שועל וטחינה, עם ירקות כלשהם, ביצים וכו'.
חייבת גם כמויות מדויקות כי יש לי נטייה להרוס פשטידות )-:
אלפי תודות מראש@}
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי מיה_גל* »

מתכון לפשטידה ללא קמח חיטה וללא מוצרי חלב
קחי כל מתכון של פשטידה שמוצא חן בעינייך, החליפי את מוצרי החלב שבו בגבינת טופו ואת קמח החיטה בקמח שיפון או קמח כוסמין או שיבולת שועל.


יש לי נטייה להרוס פשטידות
נו, בשביל זה באמת צריך כישרון מיוחד.. (())
מיה_גל*
הודעות: 1113
הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי מיה_גל* »

ויש גם את המתכון הזה:
_פשטיתה - מנג בין
פרי מוחה היצירתי של אחותי. (זאת לא טעות, זה השם....)
חומרים:
שמן זית (כ-2 כפות)
בצל בינוני
חופן חצאי שקדים (ללא הקליפה)
3 קישואים בינוניים
2 ביצים
3-4 כפות קוואקר
פלפל-מלח_
מנג_בין*
הודעות: 431
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי מנג_בין* »

פשטידת קישואים

4 קישואים בינונים (תלוי בגודל התבנית - תוסיפי או תורידי את כמות הירקות)
1 בצל גדול
3 ביצים
שליש כוס שמן קנולה
3 כפות קמח כוסמין (אפשר להחליף בשיפון /סובין שיבולת שועל)
1 כפית אבקת אפייה
כורכום
מלח/פלפל
  • 2 כפות טחינה גולמית - לא חובה אבל מוסיף המון!
קוצצים את הבצל, מגררים את הקישואים על פומפיה, מוסיפים את שאר הרכיבים ואופים בתנור 180 מעלות
עד שמשחים.
לגיוון אפשר לפזר למעלה - שומשום/גרעיני חמניות/קוואקר/גרעיני דלעת.
את הפשטידה הזאת אני מכינה כל שבוע ורק מחליפה ירקות כל פעם...
השילוב המנצח - קישואים ודלעת!
בתנועה_מתמדת*
הודעות: 674
הצטרפות: 23 אפריל 2003, 21:52
דף אישי: הדף האישי של בתנועה_מתמדת*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי בתנועה_מתמדת* »

תודה מנג ולאפיס@}
<חייבת לציין שגם גבינת טופו לא עושה לי את זה..>.
הדס_מצוי*
הודעות: 357
הצטרפות: 17 אוגוסט 2005, 15:02
דף אישי: הדף האישי של הדס_מצוי*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי הדס_מצוי* »

יש לי שאלה-
יש לי תרד טרי ואורגני ובא לי להכין פשטידה טעימה ובריאה, אבל....אסור לי לאכול גבינות, ואני תוהה האם יש משהו במקום שאפשר להוסיף לתרד ויתן נפח לפשטידה.
חן חן,
הדס
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי במבי_ק* »

מה עם קיש ? עושים תחתית של בצק (כוס קמח, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט) - משטחים על תבנית עגולה.

מפזרים על התחתית תרד חתוך, מעל התרד מזלפים טחינה גולמית שמן זית ולימון ואופים חצי שעה בחום של 180 מעלות.
קרן_קיימת*
הודעות: 171
הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי קרן_קיימת* »

ויתן נפח לפשטידה - אצלנו האיש עושה על בסיס קוואקר, טחינה וקצת קמח מלא. שבוע שעבר הוא עשה ככה פשטידת כרישה ויצא מעולה.
ליאורה_אורה*
הודעות: 311
הצטרפות: 07 מאי 2006, 07:05
דף אישי: הדף האישי של ליאורה_אורה*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי ליאורה_אורה* »

קרן קיימת, תוכלי לפרט את המתכון לפשטידת הכרישה ? אני אוהבת כרישה...
קרן_קיימת*
הודעות: 171
הצטרפות: 18 יוני 2006, 10:59
דף אישי: הדף האישי של קרן_קיימת*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי קרן_קיימת* »

תוכלי לפרט את המתכון לפשטידת הכרישה ? בטח, הנה זה-
פשטידת כרישה טבעונית
2 כרישות חתוכות קטן
2 קישואים מגורדים
1 תפא"ד מגורד
פטרוזליה ושמיר
מלח ופלפל
2-3 כפות שמן זית
1/2-3/4 כוס טחינה מלאה (טחינה מלאה=טחינה גולמית משומשום מלא, מה שלפעמים נקרא חמאת שומשום)
1-2 כפות מולסה
1/3 כוס סילאן תמרים
2 כוסות קוואקר
2 כפות קמח מלא
1/2-3/4 כוס מים

מערבבים בקערה את הירקות, התבלינים, הקוואקר והקמח. בקערה שנייה שמים את הטחינה, שמן זית, מולסה, סילאן ומים - מערבבים היטב עד שנהיה עיסה רכה ושופכים לקערה של הירקות. מערבבים הכול ביחד ושמים בתבנית משומנת כשעה בחום בינוני עד גבוה (אין לנו מד מעלות).
אפשר כמובן לשחק עם הכמויות ועם הממתיקים ובעיקר עם הירקות, לפי הטעם האישי.
בתיאבון :-9
יתרון_האור*
הודעות: 162
הצטרפות: 01 אוקטובר 2006, 00:00
דף אישי: הדף האישי של יתרון_האור*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי יתרון_האור* »

פשטידות מכל מיני דגנים ...

אורז מלא יכול להיות בסיס מעולה לפשטידה:

כוס אורז מלא מבורר ושטוף
3 ביצים
שמן זית או חמאה - בערך 1/4 כוס אפשר גם פחות
מלח פלפל
תבלינים לפי הטעם - מוסקט/ שום/ קארי/ כמון
עשבי תיבול לפי הטעם - ריחן/ כוסברה/ פטרוזיליה

מבשלים את האורז, שיצא קצת דביק, בקערה מערבבים ביצים, אורז, שמן/חמאה, מתבלים לפי הטעם, מפזרים למעלה שומשום או קצח. אופים בתבנית קטנה, 180 מעלות

גיוונים:
אפשר להוסיף - פירה מתפו"א אדמה אחד
או לבשל את האורז עם תפו"א חתוך קטן
כנ"ל עם בטטה, גזר, כרובית או מה שבא.
בצל "מטוגן" במים ושמן זית (לא ממליצה לטגן, זה בעצם בישול בקצת מים ושמן עד שהבצל שקוף)
אפשר להחליף חצי כוס אורז בדוחן, קינואה, כוסמת
אפשר לבשל את האורז עם 1/4 כוס עדשים אדומים (הקטנים, מתבשלים מהר מאוד)

ואם תשאלו למה לא לאכול את האורז כמו שהוא, במקום להסתבך עם פשטידות...
יש אצלנו אנשים במשפחה (נמוכים בני 3.5) שאוהבים את האורז שלהם ככה ...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אומניקי בבית (04.07.2007 23:43):
מאפינס קישואים וגזר
חומרים:
2 קישואים בינוניים מגוררים
2 גזרים מקולפים מגוררים
2 כוסות קמח תופח
קורט מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (לא היה במה שטעמתם, בגלל הילדים)
2 ביצים
1 כוס חלב (ניתן להחליף בכוס מים או חלב סויה)
90 גרם חמאה מומסת (ניתן להחליף ברבע כוס שמן זית - זה מה שאני עשיתי)
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-200 מעלות.
להבריש קלות את התבנית לאפיית מאפינס (המתכון המקורי לתבנית 12 שקעים) בחמאה מומסת, ולשים במקרר כדי שתתקשה.
לערבב את הקמח, המלח, הקינמון והמוסקט. להוסיף את הגזר, הקישואים והאגוזים, ולערבב היטב עד לשילוב החומרים.
בקערה נפרדת לערבב את הביצים, החלב והחמאה המומסת.
בקערה עם הקמח ליצור גומה ולהכניס את תערובת הביצים, ובעזרת מזלג להוריד משולי הקמח ולערבב את שתתקבל בלילת בצק.
לצקת את הבלילה בשקעי התבנית (עד ל-3/4 גובה) ולאפות עד הזהבה בין 15-20 דקות.
חשוב לציין - המאפינס לא מחזיקים מעמד יותר מיומיים-שלושה לכן/בין היתר כי מחסלים אותם...
בהצלחה!
יוני_א*
הודעות: 284
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי יוני_א* »

מתוך הדף אמא של חמודי שנמחק:
מאת אלנור יה
לעניין האוכל והתיבולים: ל פשטידות גבינה אפשר להוסיף, מלבד מלח-פלפל גם אגוז מוסקט (אני קונה שלמים, שומרת במקפיא ומגררת על מגררת דקה) או קצת פפריקה או אפילו מעט חרדל לתוך הבלילה עצמה. השילוב שהזכרת נשמע לי מעט בעייתי, אני מעדיפה פחות ירקות שונים זה מזה ואז למאפה יש יותר "אופי". למשל: כמה בצלים גדולים שמאדים בשמן זית במחבת, מתבלים במלח, פלפל, מעט סוכר וקצת חרדל ילכו מצוין עם גבינות: בולגרית, קוטג', אפשר שמנת חמוצה ואולי קצת גבינה צהובה. מוסיפים 2-3 ביצים,חצי כוס קמח מלא או רגיל ולתנור.

עוד שתי דוגמאות. המתכונים מהאתר http://www.hashulchan.co.il/ "על השולחן". אתר שכדאי לך מאוד להכיר, סידר לי יפה את תחילת דרכי כמבשלת...
גם כאן באתר יש המון מתכונים מומלצים.

ל פשטידת תירס הייתי מציעה את המתכון הבא שהוא נפלא:
המצרכים:
1 קופסת שימורים של תירס מסוננת או 2 כוסות תירס קפוא, מופשר על השיש מבעוד מועד...

1 כוס חלב
3 ביצים טרופות כפות שמן רגיל
3 כפות קמח תופח
מלח ופלפל
אופציה: 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
(אני שמה ממש מעט פרמז'ן או קשקבל -אולי 50 ג' וזה מספיק בהחלט)

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צלזיוס
מערבבים בקערה את כל החומרים מלבד הגבינה הצהובה משטחים בתבנית פיירקס או קרמיקה בינונית.
מפזרים מעל הפשטידה גבינה צהובה מגוררת.
אופים 30 דקות בערך בחום בינוני עד שהפשטידה משחימה.

וזה של מאפה כרובית קל וטעים:

1 ראש כרובית גדול
3/4 כוס מיונז
1 שן שום כתושה
4 ביצים
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
צרור עירית קצוצה
50 גר' גבינה צהובה מגורדת

+ לחלוט את פרחי הכרובית במי מלח רותחים עד לריכוך. להניח בתבנית אלומניום מרובעת.
+ לערבב את המיונז, השום,הביצים, התבלינים והעירית ולצקת על הכרובית. לפזר מעל את הגבינה הצהובה ולאפות בחום של 200 מעלות צלסיוס עד שפני המאפה מקבלים גוון חום זהוב.
+ להגיש עם סלט ירקות גדול ולהנות
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

מחפשת מתכון לפשטידת איטריות (כי נשארו שאריות).
תודה
יפעת_ה*
הודעות: 19
הצטרפות: 12 יוני 2009, 17:22

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי יפעת_ה* »

מחפשת מתכון לפשטידת פטריות פשוטה, עם בסיס של בצק.
שקדייה*
הודעות: 18
הצטרפות: 24 פברואר 2009, 20:24

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי שקדייה* »

טוב, הנה מתכון ל פשטידת פטריות - פעם הייתי מכינה אותה המון, היום עולם הפשטידות קצת נעלם אצלנו בבית בגלל הניסיון להוריד בצק. בערך 20 דקות הכנה, אם עובדים בנחת.
בסיס הבצק הכי פשוט הוא בצק שק"ם: שמנת, קמח, מרגרינה. אני מכינה אותו עם יוגורט וחמאה, אבל ממשיכה לקרוא לו בצק שק"ם... לטעמי הוא הרבה יותר פשוט וקל להכנה מבצק פריך. מערבבים את החומרים בקערה רגילה, בלי מיקסר ובלי עניינים, מתחילים בערבוב בכף ועוברים ללישה ביד.
350 גרם קמח מלא (אפשר תופח, אני מעדיפה רגיל)
גביע יוגורט
200 גרם חמאה רכה
הופך בקלות לבצק גמיש שמשטחים בתבנית גדולה ומשומנת. אם מכינים תבנית קטנה, אפשר להשתמש רק בחלק מהבצק ולהקפיא את מה שנשאר.
על הבסיס מפזרים כמות יפה של פטריות טריות חתוכות לפרוסות.
על הפטריות שופכים תערובת גבינות:
2 קוטג'
2 ביצים
גבינת מוצרלה מגוררת

אופים בחום בינוני עד שהפשטידה אפויה מבפנים וזהובה מבחוץ.

אפשר כמובן לגוון עם הגבינות- גבינת עיזים במקום קוטג', או גבינה לבנה פשוטה, גבינה מלוחה או צהובה רגילה במקום מוצרלה וכן הלאה. אני לא מוסיפה תבלינים כי לקוטג' ולפטריות יש מספיק מליחות לטעמי, אבל אפשר להוסיף לתערובת הגבינות מלח, פלפל, אגוז מוסקט- מה שאוהבים.

אני מקווה שיצא לך טעים...
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

הצילו!
אני מכינה פשטידה, במקרר הייתה ביצה שפתחתי שלשום והשתמשתי בה למרוח על מאפה ואת מה שנשאר השארתי במקרר, לצערי לא כיסתי. הביצה שינתה את צבעה לכהה יותר, כמעט כתום, ברוב טיפשותי הוספתי אותה לפשטידה, אני מפחדת שזה התקלקל. לא היה לזה ריח מסריח. רק צבע מוזר.
לזרוק הכל לפח?
גלי_לבנדר*
הודעות: 590
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

נשמע לי בסדר, בעיקר אם זה אפוי לגמריי
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

תודה! אם יצא טעים אני אפרסם את המתכון :)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

הצלחתי לשפצר פשטידת תרד בלי גבינות !

במחבת: בצל קצוץ מטוגן -> עגבניה קצוצה מטוגנת + אגוז מוסקט + פפריקה + שום קצוץ אם רוצים
בסיר: לאדות תרד קצוץ (טרי! מארז שלם), לסנן ממים היטב
להחזיר את התרד לסיר (בלי המים. מטעמי חיסכון בכלים), להוסיף את כל מה שהיה במחבת. שתי ביצים, 2-3 כפות קמח מלא (או קוואקר טחון), פלפל ומלח.

למרוח תבנית בחמאה, לפזר שכבה דקה של קוואקר (אין צורך לטחון). על זה לצקת את הבלילה, ולתנור בחום בינוני כ-45 דקות. לבדוק. כשמתחיל להיות למעלה זהוב-שחום, זה הזמן להוציא.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

יש לי דלורית אחת (מהשדה של הדוד) ואני לא כל כך יודעת איך להתמודד איתה, זו הפעם הראשונה שלי.
יש לי מתכון בסיסי לפאי/קיש אבל אני חוששת שזה יצא מתוק מדי.
אתם חושבים שזה יכול לעבוד אם אני אחתוך אותה לחצי ואשים בתור לריכוך, אחתוך לקוביות, ואוסיף לבלילה של הפאי עם גבינות, בצל מטוגן וכו'?
גלי_לבנדר*
הודעות: 590
הצטרפות: 25 מאי 2009, 14:26
דף אישי: הדף האישי של גלי_לבנדר*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי גלי_לבנדר* »

בטח למה לא?
כדאי עם זה קצת קינמון ומלח כדי שבאמת לא יהיה מתוק מדי
אלף_פלא*
הודעות: 31
הצטרפות: 05 מאי 2010, 20:35

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי אלף_פלא* »

פשטידות זה לא השטח שלי, אבל דלורית עם בצל, שמן זית טיפה סוכר ומלח, יוצא נהדר בתנור
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

תודה זה יצא נהדר :-)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הודעות: 8400
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

שמחה לבשר שיצאה לי פשטידת בצל ספונטנית מצוינת וממכרת - ללא שימוש בגבינות :-)
והרי המתכון:

2 בצלים גדולים, קצוצים דק
לטגן בשמן בסיר רחב, להוסיף קמצוץ סוכר כדי שיתקרמל קצת, לכסות סיר ולאדות.
להוסיף כף אבקת מרק ללא MSG , כפית טימין ו-2-3 כפות חלב קוקוס (ההוא מקופסת שימורים).
לערבב היטב, להמשיך לאדות כך 5 דקות.
לכבות את האש. להוסיף לסיר 2 כפות קמח מלא, לערבב היטב.
לטרוף 3 ביצים בקערית ולהוסיף. לערבב היטב. אם נוזלי מדי - להוסיף עוד טיפונת קמח.
בתבנית פיירקס עגולה קטנה - לפזר בתחתית מעט קוואקר ו/או קמח מלא, שכבה דקה שתספוג נוזלים. לצקת לשם את הבלילה.
לתנור ב-200 מעלות ל-25-30 דקות. זה אמור להשחים בקצוות וממש ליצור קרום תפוח מלמעלה.
יאמי :-9
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רונית - קל וזריז
1 שקית ברוקולי קפוא, 3 כפות מיונית , 3 ביצים, 3 כפות א. מרק בצל/ פטריות/ עוף פרווה והיידה לתבנית משומנת ולתנור.
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

מתכונים לפשטידות

שליחה על ידי אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת מתכון לפשטידה ללא קמח וגבינות יש למישהו להציע?
שליחת תגובה

חזור אל “עידוד עריכה”