מזונות מגבירי ליחה

אנונימי

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אנונימי »

ראה גם: || כאבים ודלקות באוזניים || התקף אסטמה || אמצעים לכיוח || נשימה שעול ריאות

הציצו גם ב מדור מתכונים וגם במאמר של הנטורופתית ענבל נתן בר על ליחה ולחות


ברפואה הסינית, המזונות הבאים ידועים במגבירי ליחה:
  • חלב ומוצריו
  • בוטנים (כולל במבה)
  • בננות
  • תפוזים
  • מלונים
  • מאכלים מתוקים, ממתקים (סוכר לבן, קולה, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד)
(מה עוד?)

מומלץ להמנע מהם בזמן:
  • נזלת
  • דלקות אוזניים
  • שיעול לא יבש
  • בשפעת
  • דלקת ריאות, וכשיש בעיות נשימה בכלל.
(מה עוד?)

(תרמו: אביב חדש, פלונית אלמונית, נמוש)
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

האם הדרים בכלל או רק תפוזים?
האם פירות יבשים נכנסים לקטגוריית "מאכלים מתוקים"?
האין מוצרי החלב המתוק שאמור לחזק את הגוף (אקטימל ודומיו) הטעייה מטופשת למצוננים? (חלב וסוכר יחד...)
נדמה לי שכאבי פרקים בר. הסינית קשורים גם כן לעודף ליחה,ואולי גם אז עדיף להימנע מהמזונות המוזכרים כאן.
גילה*
הודעות: 870
הצטרפות: 07 יולי 2001, 06:17

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי גילה* »

ואיך מתיישבת הסתירה בין הטענה שאפשר לסמוך על ילדים שיבחרו לעצמם נכון מה לאכול אם מגישים די מגוון, ובין ילדי המנוזלים ומלאי הליחה בגרון, שכל הזמן מבקשים בננה?
עין_הסערה*
הודעות: 700
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי עין_הסערה* »

האם דבש בקטגורית מגבירי ליחה?
האם יש מזונות שמפחיתים ליחה? האם אפשר לאזן אכילת מזונות מגבירי ליחה עם מפחיתי ליחה?
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

המטפל ברפואה סינית שלנו ממליץ לאכול הרבה בטטות וקוואקר כשסובלים מהרבה ליחה והפרשות מהאזניים.כממתיק לדייסת קוואקר הוא לא המליץ על דבש,אלא על לתת או סירופ מייפל אמיתי.(יש בסופרמרקטים רגילים).
פלוני_ואלמוני*
הודעות: 2
הצטרפות: 20 מרץ 2002, 21:32

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי פלוני_ואלמוני* »

משהו לא ברור לי -
תפוזים לא אמורים לעזור בזמן מחלה? (ויטמין C וככה).
אביב_חדש*
הודעות: 2998
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יש מוצרים עם יותר ויטמין C מאשר תפוזים. צריך לצרוך המון תפוזים כדי לקבל את הכמות המומלצת למחלה (3 גרם ליום בזמן מחלה).
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי נטע_ש* »

כל הכבוד על פתיחת הדף IYI
אני הבנתי ממטפלת ברפואה סינית שליחה היא בין השאר תוצאה של חוסר איזון בין החמים והקרים בגוף, ולמעשה עודף של הקרים כל פני החמים.
על מנת לאזן את זה, אפשר להימנע מירקות ופירות טריים, לדוגמא להקפיץ ירקות, לבשל או לאפות פירות, או לאכול מעט בחורף, קצת יותר בקיץ. זה סותר בעיני במידה רבה תזונה בריאה, אבל זה בהחלט תורם להפחתה בליחה.
בענין פירות יבשים היא אמרה שזה בסדר (עדיף מפירות טריים וכן ממתוקים אחרים), אבל לא יותר מידי.
בענין המתוקים - הכוונה היא לסוכר לבן, קולה, ממתיקים מלאכותיים, שוקולד - בקיצור כל מה שהכי טעים והכי לא בריא...:-(
פלוניתית*
הודעות: 173
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי פלוניתית* »

הדוקרת הסינית שלנו אמרה:
פירות הדר כתומים ובעיקר תפוזים - מעוררי ליחה. צהובים - פחות. הכי כדאי לאכול אשכוליות אדומות.
וגם מלון (בנוסף לבננות) הוא לא מציאה גדולה בעניני ליחה. מנגו, לעומת זאת, מאד ידידותי לסביבה!
פלוניתית*
הודעות: 173
הצטרפות: 19 מרץ 2002, 12:51

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי פלוניתית* »

וחוץ מזה עודף ליחה היא אבחנה מאד בסיסית ונוגעת כמעט לכל תחום, והרוב המוחץ שלנו (בני עדת העולם המערבי) נגוע בה עד העצם.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי בשמת_א* »

נטע, השתעשעתי מהערתך על "כל מה שהכי טעים".
אני מוכרחה לומר פה, שאחרי 4 שנים של תזונה "סינית": בלי מוצרי חלב, בלי כל מעוררי הליחה, בלי כל מה שמכיל קפאין, בלי רוב הסולניים - עגבניות, פלפלים, חצילים, עם ארוחת בוקר של תפוח/אגס ושקדים (בניגוד ללחם וכדומה, שהייתי רגילה), עם מזון אורגני (ירקות, פירות, אורז מלא, קטניות, ביצים, עוף ועוד) ועוד נוסף על כך הימנעות מקסימלית (עד כמה שאני יכולה, וזה נעשה קל יותר כל הזמן) מבצקים למיניהם (בעיקר לחם לסוגיו ועוגות), לא בגלל התזונה ה"סינית" אלא בגלל שגיליתי שרוב הבצקים גורמים לי להיפוגליקמיה ואני הופכת לסמרטוט עלוב וחסר אנרגיה,
התוצאות הן:
  • שוקולד בכלל לא מושך אותי (פעם הייתי מכורה).
  • קולה מעולם לא היתה חלק מהתפריט שלי, אבל עכשיו היא מגעילה בעיני.
  • ממתיקים מלאכותיים עושים לי בחילה, וכך גם כל דבר ששמו בו איזה אבקה או כימיקל. יש להם טעם לוואי חזק ו"מלאכותי" כזה, שפשוט אי אפשר לאכול את מה שנגוע בו (כשרגילים לתזונה המערבית, בכלל לא מרגישים).
  • אין לי שום תשוקה לסוכר, משום סוג. הסוכר משמש אצלנו לאפיית לחם (שכחתי מה הפונקציה שלו באפייה), ולאורחים ששותים עם סוכר (אנחנו שותים תה וקפה בלי סוכר).
אז בעצם, מה שהכי טעים הוא בעצמו תוצר של התזונה הרגילה שלנו, והוא משתנה עם שינוי הרגלי האכילה.

מה שהכי טעים לי כולל היום דברים כמו סלט חסה ברוטב שמן זית, שום ולימון, או מסבחה ביפו, או סלט אבוקדו, או אורז מלא עם סלט ירקות וטחינה ביתית. ואני לפני עשר שנים בכלל לא נגעתי בחסה...
ענת_גביש*
הודעות: 2302
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי ענת_גביש* »

בשמת הסוכר שם כדי שהשמרים יזללו אותו ויתחילו להתרבות ולתסוס ולפלוט את הגז שמתפיח את הבצק .ואיזה יופי מה שסיפרת..חוץ משוקולד כמובן.אבל את זה כנראה צריך. (-:
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי בשמת_א* »

זהו, בדיוק.
וקראתי ששמרים הם אחד הדברים הכי לא בריאים לאדם, במיוחד למי שסובל מקנדידה.
לכן אופים פה בארץ לחם שאור ביותר ויותר מקומות.
אבל קניתי פעם וזה לא היה כל כך אכיל, מבחינת הטעם והמרקם. ובמכונת הלחם שלנו אי אפשר להכין לחם שאור, עד כמה שידוע לי.
אסנת*
הודעות: 190
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 21:36

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אסנת* »

באשר לפירות המגבירים ליחה, כל הפירות הטרופיים - כולל מנגו מעוררים ליחה אצל אדם/ילד מצונן , יש אנשים שמטבעם מייצרים יותר ליחה( ולכן גם יותר כבדות בגוף וכבדות במחשבה ואף אי בהירות ועוד סימפטומים רבים ..) שכדאי שימנעו מראש מאכילת המוצרים שהוזכרו למעלה.
אני ממתיקה לביתי הקטנה את דייסת הקוואקר בסילאן (סירופ תמרים), אפשר גם עם מולסה - שניהם עדיפים על הסוכר וגם על הדבש - עליו רצוי לוותר אם התינוק פחות מגיל שנה.
אני דווקא אוהבת לחם שאור, להרדוף יש לחם שאור מלא מאוד טעים שנמצא בכל סופר, אי אפשר להכין לחם שאור במכונת לחם מכיוון שתהליך החמצת השאור והכנת הלחם לוקח שלושה ימים.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אסנת, זה לא לחם עם מרקם של ספוג רטוב?
או שזה היה מוצר לא מוצלח של איזו מאפייה אחרת?
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי נטע_ש* »

נורא מעניין מה שאת כותבת, בשמת.
מלפני ארבעה חודשים בערך שיניתי בהדרגה את התזונה שלי, ועברתי ללחמים מדגנים מלאים, להרבה קטניות, זרעים, פירות וכו'.
הייתי מכורה לשוקולד ברמות גבוהות, וגם היום אני חושבת שאין תחליף לשוקולד משובח, אבל - ממש ירדה לי התשוקה הזו לחום המתוק הזה אחרי כל ארוחה. קולה שתיתי מדי פעם (איך אפשר לאכול מנה פלאפל בלי קולה?). אז מסתבר שאפשר, בכייף.
וממש לפני שבוע לגמתי מיץ תפוזים ממותק ומאד לא טבעי, ופשוט הרגשתי שאני שותה רעל. פעם ממש לא הפריע לי.

בקיצור, מעניין מה שכתבת על כך שאנו פשוט רגילים לכל המאכלים האלו, ולא מרגישים כמה הם מזיקים לנו, עד שמתחילים להימנע מהם.
אסנת_ש*
הודעות: 337
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אסנת_ש* »

בנות . לפי הרפואה הסינית לכל אדם יש תפריט משלו אם לאחת לא מתאים מוצרי חלב יכול להיות שלאחרת זה הכרחי .
לגבי התפוזים עדיף לאכול שלמים ולא במיץ. אם רוצים ויטמין C יש אותו במאכלים אחרים כמו פלפל אדום. לאדם שסובל מקור עדיף באמת להקפיץ את הירקות לפני האכילה , אבל זה לא טוב לאדם שסובל מחום. מזונות שמורידים ליחה הם גריסי פנינה . אורז בסמטי. לחם שיפון. ועוד.
נטע ,גם בעלי לא ידע שמוצרי חלב ושוקולד לא טובים לו והוא סבל שנים מהתקפי אסטמה. וברגע שהוא הפסיק עם מאכלים אלו (בעיקר חלב שוקולד כשאתה מכור אז אתה מכור :-) )הפסיקו ההתקפים . אז באמת אנחנו לא יודעים עד כמה זה מזיק עד שמתחילים להמנע.
נטע_ש*
הודעות: 733
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 04:54

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי נטע_ש* »

אסנת,
מה זה 'ועוד' (מזונות שמפחיתים ליחה) ?
אסנת*
הודעות: 190
הצטרפות: 21 ינואר 2002, 21:36

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אסנת* »

בשמת - כנראה שקנית לחם שאור לא מוצלח במיוחד, נסי את הלחם של הרדוף.
מזונות שעוזרים לליחה לנוע החוצה ולהתייבש הם מזונות מרים- כמו חסה , תה מרווה או שיבא , אך תמיד צריך להתאים זאת למצב של האדם כי יש ליחה קרה, ליחה חמה, ליחה עכורה וכמו שכתבה אסנת ש? מצבו של האדם שונה.
באשר למזונות מרים למשל , אשה מיניקה צריכה להמעיט או להימנע ממזונות מרים העלולים ליבש לא רק את הליחה אלא גם את החלב. אין המלצה כוללנית והתזונה תמיד יכולה לעזור, במיוחד שינוי קיצוני בתזונה, אך למשהו אקוטי יעזור גם טיפול תומך אחר - כמו מוקסה העוזרת להניע את הליחה החוצה (במקרה והליחה אינה חמה כי המוקסה מחממת גם היא), או דיקור , או צימחי מרפא סיניים.
אסנת_ש*
הודעות: 337
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אסנת_ש* »

אפשר להוסיף אסנת, גם נבטי אלפאלפא, שמאוד טובים בכל מצב. גם ובמיוחד לנשים בהריון.
אש''א*
הודעות: 89
הצטרפות: 22 אפריל 2003, 14:07

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אש''א* »

מותר לתת תה מרוה או שיבה לתינוקות?
סימונה*
הודעות: 77
הצטרפות: 03 ינואר 2002, 12:45

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי סימונה* »

משיבה (מסוג מסוים?) היו מכינים אבסינט, המשקה שהאגדה מספרת שואן גוך השתגע בגללו, המשקה הזייתי, פוגע בתאי המוח והוצא מחוץ לחוק. עכשיו, גם אם מדובר בבן דוד רחוק מאוד, עדיין לא הייתי ממהרת לתת לילד, ובטח שלא לתינוק. מרווה הוא צמח רפואי חזק מאוד ובד"כ לא מציעים אותו לתינוקות. הוא מעולה לכאבי בטן אצל מבוגרים אבל לתינוקות ממליצים על שומר, או קמומיל.
אש''א*
הודעות: 89
הצטרפות: 22 אפריל 2003, 14:07

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אש''א* »

רוב תודה
צנצנת_הכותל*
הודעות: 14
הצטרפות: 09 יולי 2003, 18:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי צנצנת_הכותל* »

התחלתי לתת לינוקא אוכל מוצק. קצת תפוז קצת בננה. תפוח לא מתקבל בברכה עדיין. גם גזר לא אטרקציה. העניין הוא שהילדוד קצת משתעל ומנוזל והנ"ל כנראה לא מקילים על המצב. יש לכם רעיונות מה לתת לו שלא יעודד את הליחה והנזלת להתרבות ? (ינוקא אוטוטו בן 5 חודשים)
אישה_אחת*
הודעות: 255
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 18:17

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אישה_אחת* »

אם הוא שותה מים מבקבוק. את יכולה לשים לו שם כמה עלי מרווה. זה מייבש את הליחה יופי.
ובננה ותפוז במיוחד בננה מעודדת ליחה. אולי תנסי מאכלים אחרים קודם.
אבישלום*
הודעות: 74
הצטרפות: 28 פברואר 2003, 05:32

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אבישלום* »

אם כל התינוקות מוכנים בגיל 6 חודשים לקבל (ע"פ משרד הבריאות) מזון נוסף, בוודאי יש בינהם כאלה שמוכנים גם בגיל 5 חודשים.
חוץ מזה,
בין תמ"ל לבין פירות וירקות , אני (לו הייתי תינוק) הייתי בוחר באפשרות השניה.
עפ"י המלצת משרד הבריאות גם על כל תינוק להתחסן, נו שוין, עוד מקור סמכות.
צנצנת_הכותל*
הודעות: 14
הצטרפות: 09 יולי 2003, 18:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי צנצנת_הכותל* »

עניין התפוז התחיל בגלל עצירות שהושפעה לטובה ממיץ תפוזים ולאור החורף ושלל השפעות אני לא רואה בעיה שילדוד יקבל ויטמין סי. לגבי בננה, גם אני התפלאתי אבל בדיוק אותו משרד בריאות שאותו הזכרת מנחה את אחיות טיפת חלב להמליץ לאמהות לתת לתינוק בננה בשלה כמזון מוצק , ובהתחלת התהליך של מעבר למוצק. נתתי לו פעמיים שלוש ובמקביל ראיתי החמרה בעניין ליחה ונזלת וככה הגעתי לעמוד הזה לראות שזה באמת לא טוב לו.
שאלתי היתה מה אתם ממליצים במקום מאכלים אלו.
אני יודעת ומכירה את ההמלצה של משרד הבריאות אבל כמו שאבישלום ציין :"בין תמ"ל לבין פירות וירקות , אני (לו הייתי תינוק) הייתי בוחר באפשרות השניה." אז זהו, שגם אני.
אנחנו נאלצים לאכול תחליף צמחי על בסיס סויה (לא מבחירה שלי אלא מכורח המציאות הקיבתית של הינוקא:-( ) ולמרות שאין לי ברירה אני מאד לא מרוצה מזה ומעדיפה לתת לו דברים אחרים מזינים ברגע שהוא מוכן לקחת. הוא כבר עושה סימנים של עניין באוכל (עוקב אחרי כשאני אוכלת, מתעקש להיות איתנו ליד השולחן בארוחה ובודק מה יש בצלחת ואפילו נראה לי שיש באופק איזו שן אחת או שתיים) ואני לא רואה נזק כל כך גדול בלתת לו לטעום פעם ביום משהו אחר. אני לא מאכילה אותו ארוחה שלמה בבננה אבל רבע תפוח בינוני מרוסק פעם ב.. או סנטימטר בננה מעוכה לא נראה לי שיגרמו לו כאלו פגיעות חמורות כמו שציינת.
ועוד דבר - לגבי הנוקשות של שישה חודשים - הרי לכל שלב התפתחותי מוגדרים טווחים. אני נעמדתי בגיל חצי שנה והלכתי די מוקדם(לא גבורה גדולה אבל אני מביאה כדוגמה) ובת של חברה שלי כבר בת כמעט שנתיים ולא הולכת בלי יד. שני קצוות ובכל זאת זה אפשרי. אני לא פאנטית ואני לא חושבת שיקרה אסון מטעימות של תינוק בן חמישה חודשים (עוד יומיים). אולי אני טועה אבל אני הולכת איתו ומאמינה שאם זה לא טוב לו הוא פשוט לא יאכל או יפלוט או יקיא וכו כך שאדע שזה לא מתאים.
אישה_אחת*
הודעות: 255
הצטרפות: 05 דצמבר 2002, 18:17

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי אישה_אחת* »

בננה - "עיכולה הוא בדרגה הגבוהה ביותר בהשוואה ליתר סוגי המזון. היא יפה כפרי הראשון לתינוק בעת המעבר מחלב אם לאוכל מעורב. כמזון עיקרי במחלות מעיים קשות של הפעוטות וכפרי רענן יחידי במקרי כיב עיכולי או דלקת כיבית של המעי הגס" מתוך דברי הרמב"ם.
לא אני לא סותרת את עצמי. פשוט תחכי עד שהליחה תעבור ואז תחזרי לבננות.
אני גם מאמינה במוכנות של התינוקות ולא ללכת לפי הספר. אני מכירה כמה תינוקות שהיו מוכנים לטעום אוכל בגיל 4 חודשים ונתנו להם וזה היה בסדר גמור.
צנצנת_הכותל*
הודעות: 14
הצטרפות: 09 יולי 2003, 18:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי צנצנת_הכותל* »

בשמת - לרגע כמעט התביישתי והלכתי לעמוד בפינה.
בפעם הבאה או שאבחר לא לכתוב פה או יותר טוב לא לקרוא את תשובותייך.
צר לי שגרמתי לך לעוגמת נפש ולרחמים על בני אותו אני הורסת במו ידי - :עכשיו עוד נוספה לתערובת גם בעיית התמ"ל על בסיס סויה. נו, שויין. קצת הגזמת בשאט נפש שלך, לא נראה לך ? אולי לא שמת לב אבל מסתמנת פאנטיות גועלית למדי בתגובות שלך לשאלה פשוטה שהצגתי פה. לא ביקשתי ממך חינוך איך להאכיל את הילד שלי. לא מוצא חן בענייך אל תעני.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37

מזונות מגבירי ליחה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בעיית התמ"ל על בסיס סויה
אני ממליצה לך לבדוק.
מסתבר שכבר חמש שנים יודעים על בעיה עם הסויה כבסיס לתמ"ל, בגלל השפעות של הפיטו-אסטרוגנים על התינוקות ודברים נוספים - בלי קשר לפרשת רמדיה.
לאנשי רפואה המתמצאים בתחום נראה שלא רצוי להמליץ על תמ"ל סויה לתינוקות שמתגלה אצלם רגישות כלשהי לתמ"ל על בסיס חלב פרה, כי אם על תמ"ל מפורק יותר, כדוגמת הנוטרמיגן.
לכן אני ממליצה לך לבדוק.
הרופאה היחידה שאני יכולה להמליץ עליה כעל מקור אמין למידע בנושא זה, אף על פי שגם אצלה זו לא המומחיות שלה, היא ד"ר מירה ליבוביץ, ואת יכולה לשאול אותה בפורום שלה . היא בוודאי תוכל גם לאתר גסטרו- ילדים שמתמצא עוד יותר לעומק.
שליחת תגובה

חזור אל “מזונות וחסרים”