ארוחת עשר בריאה ושמחה

שליחת תגובה

מילים טובות מסלקות עננים שחורים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: ארוחת עשר בריאה ושמחה

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי תיכוניסטית* » 04 ינואר 2016, 19:49

כמי שעדיין נאלצת ללכת לביה''ס (עוד פחות משנה מסיימת) אני נוהגת לקחת: כריך (משתדלת שיהיה קל, עינן וכד') עם חומוס, חביתה, טונה, אבוקדו או חמאת בוטנים; לטעמי, מדובר בממרחים שחלקם בריאים ביותר והשאר יחסית בריאים ועדיין, רוב הילדים לא יסרבו להם.
כמו כן, אני תמיד לוקחת איתי פירות, לעיתים אגוזים (קשיו, אגוזי מלך, פקאן וכו')

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי רקמה* » 29 אוגוסט 2013, 14:32

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רעיונות בלי-לחם:

לילדים אנרגטיים שצריכים מתוק: פשוט קופסא עם אגוזים ופירות יבשים. לא חייבים לשבוע מלחם. אפשר לגוון עם אגוזי מלך, מקדמיה, גרעיני דלעת... חמוציות, תמרים

לביבות של ירק: כמה לביבות עם ירק חתוך בצד זה מזין מאוד, והנה מתכון לדוגמא:

מבשלים סלק בשלמותו, אחרי חצי שעה מוסיפים תפוא באותו נפח ממשיכים עד ריכוך מלא. מקלפים ומבלנדרים (או מועכים היטב). מוסיפים מלח, פלפל וקמח חומוס (מי שרוצה אפשר קמח ״שגרתי״+ביצה). את התערובת הרכה מסדרים עם כף על תבנית אפיה ומלטפים בשמן זית. אופים עד שמתקשים בקצוות. זה טעים, ניתן להקפאה ובד״כ מתחסל.

ו..הבת שלי אוהבת תורמוס/ לוביה מבושלים, קרים עם מעט מלח ולימון.
  • לכאורה נשמע מושקע, אבל סיר קטניות זה הכי פחות עבודה במטבח לדעתי. אני בעד כל מה שאפשר להכין בלי מחשבה עודפת בזמן שהיא מנשנשת ארוחת ערב.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי סאלי_תדמור* » 27 נובמבר 2010, 19:53

עפרה זה נשמע להיט.
גם אצלי נתח שלם לא עבד כל כך טוב.
הבעיה שלי היא עם נייר האלומיניום, שהוא ממש לא בריא. לבשל בו חצי שעה מזעזע אותי.
יש לך איזה רעיון?...

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי עפרה_עדין* » 27 נובמבר 2010, 15:42

פסטרמה ביתית שנראת קנויה
הרבה זמן חיפשתי מתכון שאוכל להכין בעצמי . מה לעשות- הילדה שלי לא מוכנה לוותר על פסטרמה לבית ספר . האמת, שהמתכונים שמצאתי באינטרנט מציעים משהו שנראה כמו חזה עוף בתנור.
הרעיון הוא בעצם ליצור תחליף שיהיה דומה גם בטעם וגם במראה. אחרי כמה נסיונות לא כל כך מוצלחים עם שווארמה שלמה שתיבלתי וצליתי ,הבנתי שהפטנט הוא פשוט לטחון את הבשר
הסוף טוב- הצלחתי! ואני משתפת אתכם.

זמן הכנה-שעה

דרגת קושי- קלה.

חמרים

1/2 ק"ג בשר שווארמה נקבה טחון היטב (אפשר לבקש בסופר שיטחנו תמורת כמה שקלים.ככל שטחון דק יותר כך המראה יותר "תעשייתי")

1 חלבון ביצה (חשוב למבנה הנוקשה של הפרוסות)

כפית מלח

כפית סויה

כפית דבש

תבלינים נוספים- לפי הטעם (אני שמתי טימין יבש. אפשר שום, פלפל ירוק חריף , כוסברה, פטרוזיליה ועוד).

אם חשוב לכם להרגיל את הילדים לפסטרמה החדשה, אז עדיף בהתחלה לא להגזים בתיבול ולעשות אותה די ניטרלית

הכנה:

מערבבים היטב ת כל החמרים ומניחים בגוש מרוכז די בקצה של נייר אפיה. מגלגלים לרול מהודק.

את הרול מגלגלים שוב בנייר אפיה נוסף.

עוטפים בנייר אלומיניום ומהדקים בצדדים.

מכניסים לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

מוציאים בזהירות את רול הבשר. מניחים בתבנית אפיה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים מתחת לגריל חם לחצי שעה נוספת, כשדואגים להפוך מידי פעם להשחמה יפה מסביבו.

פורסים דק ושומרים במקרר כמות שתספיק לשלושה ימים בערך (אין חמרים משמרים-אז כדי שלא יתקלקל)

מחלקים את שאר הפרוסות לקבוצות קטנות שאפשר להוציא בקלות מהמקפיא כשנגמר

(אני שמתי בקופסת פלסטיק והפרדתי עם נייר אפיה ורווחים בין קבוצה לקבוצה).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי הדר* » 05 נובמבר 2010, 16:20

לא יודעת לגבי הבריאות
אבל יש אותם בכל סופר..

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 05 נובמבר 2010, 07:59

ירח לבן
איפה קונים את הריבות האלה? הן מכילות עוד משהו חוץ מפרי?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ירח_לבן* » 02 נובמבר 2010, 21:40

על הריבות של סן דלפור כתוב 100% פרי ללא תוספת סוכר. הן מעולות. אבל לא נראה לי שזה נופל בקטגוריית ה'בריא'. אולי רק פחות מזיק.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 02 נובמבר 2010, 12:25

יעל ש
את מתכוונת לכאלה שמכינים לבד או משהו שאת מכירה שאפשר לקנות?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 02 נובמבר 2010, 12:24

באמת אין אין כמו שוקולד! אני בעצמי מתה על שוקולד ואם זה היה בריא, או לפחות לא מזיק הייתי אוכלת ממנו כל היום... פשוט ראיתי כמה זה עושה לי ולמשפחה שלי טוב לאכול בריא ובגלל זה אני בקטע.
אנחנו גם אוכלים שוקולד בבית וגם עוגות לא בריאות ממש...אבל זה לא ביומיום... רק בשבת ופעם ב... התזונה שמשפיעה על הבריאות זו זו של היומיום ולא נורא בעיני אם פעם ב-אוכלים משהו כזה לא בריא.
חשוב לי שלפחות רב התזונה תהיה בריאה. זה קשה מאד. כי אם יוצאים אחה"צ לגן משחקים או לחברים הן אוכלות שם רק זבל ואז לא נוגעות בארוחת צהריים/ערב.
וכמובן שלא נשאר בבית סגורים כל היום..
הגדולה אוכלת כמויות קטנות . לא אכלנית בכלל ככה שאם היא אוכלת קצת תפוצ'יפס ובמבה אצל החברים אחה"צ היא לא אוכלת כלום בארוחת ערב.
גם אצל ההורים שלי שגרים צמוד אלינו(אנחנו במושב וזה על אותו משק) אנחנו נמצאים די הרבה וגם שם זה רק שוקולד/עוגיות/פיצה. זה רב מה שהן אוכלות שם. ועם זה כבר הבנתי שאין טעם להלחם. (וניסיתי-כמה שנים..) אז לפחות כשאוכלים בבית שיהיה משהו מזין.
טב, אולי זה כבר דיון לדף אחר? (:

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי יעל_ש* » 02 נובמבר 2010, 12:23

מה עם ריבות ממאה אחוז פרי? ללא סוכר?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ירח_לבן* » 02 נובמבר 2010, 10:14

אז אולי במקום לחם עם ממרח מתוק תעשי לה איזה עוגיות? אפשר עוגיות חלבה, או שיבולת שועל או שומשום?
הבעיה לדעתי עם הממרחים האחרים (חוץ מזה שאין כמו שוקולד) היא המרקם שלהם. אחרי שעתיים הם נספגים בלחם וזה מרגיש יבש כזה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 01 נובמבר 2010, 20:57

נו, זה היה מפתיע אם זה היה טעים לה. גם אני לא אוהבת את כל התחליפים האלה.
שוקולד זה שוקולד.
נדמה לי שזה לא היה כל כך גרוע אם היינו יודעים שהוא לא מבוסס על מרגרינה ועוד כל מיני תוספות מזיקות.
סך הכל אותי הקקאו ממש לא מרתיע וגם הסוכר אצלנו בשימוש... למען האמת שאנחנו לגמרי בממתקים ועוד כל מיני.
מנסה להוריד רעלים, אבל זה רחוק מלהיות גורף.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 01 נובמבר 2010, 20:43

עדכון קצר..
כששאלתי את הגדולה איך היה הלחם עם השוקולד היא אמרה שלא היה טעים ושהיא זרקה את הלחם לפח ):
טוב ששמתי לה עוד פרוסה עם טחינה שאותה היא אכלה...לפחות לא היתה רעבה.
נראה לי שאין לי סיכוי לזייף לה את הלחם עם השוקולד...היא רגישה מדי לזיופים.
לילהטוב!

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 01 נובמבר 2010, 08:30

תודה!
אני אנסה את הטחינה גולמית עם סילאן או עם משהו שימתיק.
לגבי תמרים-הגדולה לא אוהבת בכלל.
לגבי חומוס-אני מכינה קבוע חומוס ביתי. תמיד יש אצלנו. וגם טחינה ירוקה. אבל ממרח מתוק אין כ"כ בגלל זה רציתי לגוון. במקום הדבש.
הייתי בבית טבע-חיפשתי ממרח מתוק ללחם ללא סוכר. הוא אמר שיש רק "שקדיה" והשאר עם סוכר. גם ה"בריאים" בבית טבע... אבל הציע לערבב את השקדיה עם אבקת חרובים אורגנית. נשמע נחמד.
קניתי, ערבבתי. יצא "שוקולד" בלי סוכר. איזה כיף! נראה אם הגדולה תאכל את הלחם בגן או שהלחם יחזור כמו שיצא מהבית...
(היא טעמה בבוקר רק את ה"שוקולד" ואמרה שזה לא טעים לה, אבל בקשה את זה עם לחם לגן."עם לחם אני אוהב".) הקטנה אכלה בלי בעיות, בבית בבוקר, אבל היא פחות רגישה לזיופים שלי בממתקים...
אם היא לא תאהב את הממרח שוקולד הזה-אולי אנסה רק שקדיה לבד..? זה כמו שוקולד לבן..(:
יום נעים ומתוק לכולם!

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 31 אוקטובר 2010, 22:56

בימים חמים (ובישראל יש בשפע...) -
אני מוסיפה לקופסת האוכל (קופסת פח שקניתי בכפר השעשועים והיא די גדולה ומכילה הרבה)- קרחום.
(ככה קוראים לזה?)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מצ'רה* » 31 אוקטובר 2010, 14:05

חומוס ביתי יכול להחזיק עד ארוחת 10(לא במקרר)?
בלי בעיות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ירח_לבן* » 31 אוקטובר 2010, 13:07

חומוס ביתי יכול להחזיק עד ארוחת 10(לא במקרר)?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טלי_מא* » 31 אוקטובר 2010, 13:06

מתכון
לטחון אגוזים ולהוסיף להם תמרים (עדיף מושרים במים - מתקבל יותר ממרחי).
לטחון טחינה גולמית עם תמרים.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ירח_לבן* » 31 אוקטובר 2010, 12:55

ממרח מתוק ובריא
כל ממרחי האגוזים - שקדיה, חמאת בטנים (אני מניחה שגם מייצר ליחה), טחינה גולמית (אפשר עם קצת סילאן)...

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל* » 31 אוקטובר 2010, 10:34

שלום
בנותיי (4 ו-2) אוהבות לחם עם דבש. אנחנו אוכלים לחם מקמח מלא/שיפון שאיתו הן מסתדרות מצויין אבל אני רוצה להוריד אותן מהדבש כי זה מגביר אצלן ליחה(שיעולים, נזלת וכו'..) ומרוכז מידי מבחינת טעם.(אנחנו בגישה של תזונה טבעית-מקרוביוטיקה/תזונה סינית וכו'..)
מחפשת מתכון או המלצה על מוצר לקנייה- ממרח מתוק ובריא (עדיף בלי סוכר, גם לא סוכר חום/דבש ובלי שומן צמחי שזה, בעצם...מרגרינה) . משהו שהן יאהבו ושגם אם לא יועיל, לפחות לא יזיק...
תודה!

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלוני_אלמונית* » 08 נובמבר 2009, 08:46

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 16 נובמבר 2008, 23:00

articles]אפשר להכין פסטרמה בבית item[/po],381,209,29719,.aspx
(לנו זה לא מתאים, אבל הקישור נראה לי תפור על הדף הזה).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 12 ספטמבר 2008, 15:20

טלי, באותה כתבה ב YNET כתוב כי: צרכן שרוכש חומוס אורגני יוצא מן ההנחה כי מדובר במוצר בריא יותר, אך לא כך הוא הדבר. החומוס האורגני של "אדמה" מבוסס על שמן חמניות, שתרומתו, כאמור, דומה לתרומתם של שמן הסויה ושמן הקנולה. הוא אינו דל קלוריות (252-315 קלוריות ב-100 גרם) ואינו דל שומן (22.1-27.8%), כאשר 2.73%-5.7% מסך אחוזי השומן הוא שומן רווי, שהוא שומן קשה יותר לעיכול ואינו מומלץ מבחינה בריאותית, כיוון שהוא עשוי להעלות את רמת הכולסטרול (ובמיוחד את הכולסטרול ה"רע") ולגרום למחלות לב. בנוסף, מכיל החומוס האורגני כמות גדולה של מלח, שאינה מתאימה למי שמוגבל בצריכתו, קורנפלור המעשיר את המוצר בקלוריות מיותרות, מייצב צמחי ומלח לימון, שהוא, כאמור, מוצר תעשייתי נחות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טלי_מא* » 11 ספטמבר 2008, 23:43

נוסעת, יש חומוס אורגני.
אני חושבת שחברת "אדמה" משווקת, אבל לא רק.
בטח יש גם בסופרים.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אורי_יורמן* » 11 ספטמבר 2008, 23:19

E202. (האחרון הוא פוטסיום סורבט, חומר משמר מאוד נפוץ בתעשיית המזון שנמצא גם בלחם וגבינות ונחשב לבטוח יחסית).
האינטואיציה שלי אומרת שכל חומר משמר שהוא, בעצם מעכב פעילות ביולוגית, ובכך גם מעכב עיכול של המזון אצלינו בגוף.
מעניין אותי מהמלומדים והמלומדות באתר כאן האם יש סימוכין מדעיים לטענה הזאת.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלונית* » 11 ספטמבר 2008, 21:05

הנה רעיון פשוט ובריא שילדים בדרך כלל אוהבים קולים את הלחם לטוסטים ומורחים עליו שמן זית מעורבב עם זעתר

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 11 ספטמבר 2008, 07:04

בחזרה לסוגיית החומוס...
בעקבות כתבה על מרכיבי החומוס התעשייתי ועוד כתבה שמשווה בין סוגים של חומוס תעשייתי גיליתי בסופר את החומוס של סלטי משני. קניתי "חומוס מזרחי" שמכיל: חומוס, טחינה, ירקות, מים, תבלינים, E202. (האחרון הוא פוטסיום סורבט, חומר משמר מאוד נפוץ בתעשיית המזון שנמצא גם בלחם וגבינות ונחשב לבטוח יחסית).
כבונוס, זה חומוס דל שומן יחסית: 210 קל' ל-100 גרם. לי הוא טעים. יקר יחסית (במגה נמכר ב-14.60 ש"ח ל-300 גרם), אבל אני מוכנה לספוג את זה. חומוס הוא הממרח המועדף אצלנו (על הבכורה לפחות), וחומוס של חומוסיה הרבה פחות זמין ואני לא בטוחה אם הוא עדיף (בכל זאת לא מפוקח).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 09 ספטמבר 2008, 12:49

תשאלי אנשים שקונים אוכל בסופר אם אין להם קופסא כזאת שמוכרים בה גבינה ,חמוצים , אוכל מוכן .
הן אחלה לקחת בהן פרי
אני אפילו ביום מושקע חתכתי לי מנגו לקוביות והכנסתי פנימה
בכלזאת צריך לנסות להשתמש שנית (ושלישית ורביעית וחמישית ....) בפלסטיק

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלונית_כרגע* » 09 ספטמבר 2008, 12:23

פשר שתי קופסאות אחת לסנדביץ שטוחה ואחת לפרי גבוהה יותר
רעיון מצוין! הבעיה היא הקופסא הגבוהה, עכשיו צריך ללכת לקנות אחת כזו..

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טלי_מא* » 08 ספטמבר 2008, 21:02

אפיית לחם ביתי יחדיו
Library]הנה לחמניות Article1[/po].asp?cat=56&a id=107 מצוינות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי עפרה_עדין* » 08 ספטמבר 2008, 19:25

הגעתי לכאן בעקבות בעיות בבוקר. אנחנו קונים רק לחם מלא. בסוף שבוע- חלה.
הילדה רוצה רק חביתה ב לחם מלא. היא מוכנה הרבה דברים על לחם לבן. נמאס לה מלחם חום. אני מנסה לשכנע אותה עם סיפורי אנו באנו, כמה לחם לבן אני אכלתי בחיי ושזה ממש לא היה נחשב אז, וכשהגיע הלחם החום הסתכלנו עליו כעל פיסגת החלומות....דבר לא עוזר. היא רוצה לחם אחיד, כמו אצל סבתא.

קראתי כאן הכל בשקיקה ואני ממש מגירה רוק למקרא המתכונים. אולי הפתרון יהיה אפיית לחם ביתי יחדיו.

אני מוסיפה ממרח מילדותי - כשלאמא שלי היה מתרוקן המקרר והיא לא ידעה מה למרוח, היא הייתה שמה לנו, בלחם האחיד- פרוסות עגבניה דקות על חמאה. מעל קצת מלח ופלפל. זה היה ועדיין הכי טעים בשבילי בעולם.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 08 ספטמבר 2008, 15:06

אנחנו משתמשים לעתים קרובות בקופסה קטנה בתוך הקופסה הגדולה. זה מאוד שימושי.
שמים בה חתיכות פרי / ירק כדי שלא ימעכו או יתערבבו עם דברים אחרים, לפעמים ברנפלקס (עם יוגורט לבן קטן וכפית בצד), ואפילו קצת תירס גרגרים מקופסה.
הצצתי באחד הקישורים של ניצן שיש בו הרבה רעיונות לארוחות צהריים בריאות בבית הספר (lunchbox) ומה שהכי בולט שם הוא שכל ארוחה כוללת גם סלט קטן בקופסה נפרדת. זה באמת מתבקש כשמדובר בארוחות צהריים, אבל אולי אפשר לנסות את זה לפעמים גם בארוחות עשר? סלט פירות קטן, למשל. סלט פסטה עם כלמיני. כל סלט שהילדים אוהבים, בעצם. זה פותח הרבה אפשרויות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ניצן_אמ* » 08 ספטמבר 2008, 14:22

1B3GGGL]הנה תמונות יותר מוצלחות מברבי enUS274US274[/po]&q=Thermos%20Dual%20Lunch%20Kit&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi :-)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ניצן_אמ* » 08 ספטמבר 2008, 14:20

מצאתי רק br]תמונת תיק עם ברבי 1 4[/po]/601-6129950-7449718?ie=UTF8&node=16009421&frombrowse=1&rh=&page=1 :-P למה שאני חושבת שהוא תיק אוכל אידיאלי... למטה יש רוכסן ומקום בול לכריך ולמעלה אפשר לשים ירקות ופירות ואפילו קרחום אם רוצים לשלוח את הילד עם יוגורט (התיקים האלה הם גם שומרי חום)

באנגלית יש המון מידע על 1B3GGGL]תיקי אוכל enUS274US274[/po]&q=lunchbox&btnG=Search ו 1B3GGGL]ארוחות עשר בריאות enUS274US274[/po]&q=healthy+lunchbox+recipes+&btnG=Search

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טלי_מא* » 08 ספטמבר 2008, 13:50

Library]עוד מתכונים Articles[/po].asp?cat=56




<בלת"ק |יד1|>

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 08 ספטמבר 2008, 13:46

כמו הג'ירפה והאריה

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 08 ספטמבר 2008, 13:43

פשר שתי קופסאות אחת לסנדביץ שטוחה ואחת לפרי גבוהה יותר

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלונית_כרגע* » 08 ספטמבר 2008, 11:58

בקשר לקופסאות אוכל ,אנחנו עדיין מחפשים את הקופסא האולטימטיבית.
הדרישות:
א. מחולקת לפחות לשני תאים,וגודל תא אחד כגודלו של סנדויץ.
ב. גובה הקופסא מספיק גבוה ע"מ שאפשר יהיה לשים פרי לא חתוך.
ג. גודל שנכנס לתיק גן.
סעיף ב' הוא הבלתי מושג אצלנו ואז אני שמה לו תפוח בשקית משומשת והוא מתבאס...

בעניני ממרחים אצלנו מככבים כרגע ממרח פסטו ביתי עם פרוסת עגבניה\גבינה וממרח חצילים עם טחינה.
ת'כלס הכי חשוב שיהיה לו ולנו טוב עם הגן כרגע זה הרע במיעוטו.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 08 ספטמבר 2008, 10:32

מה בסנדוויץ' מאתר אנונימוס

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 08 ספטמבר 2008, 10:31

מה בסנדוויץ' מאתר הרדוף

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 07 ספטמבר 2008, 22:32

רק רוצה לציין למען הנצח והצדק הפואטי, שאת מתכון הפיתות המהולל, שהיגיע במקור מ YNET, ציטטה במקור דיאנה ב בדף המוזכר למעלה. כל השבחים לה.
אני רק נתקלתי בו והפניתי.
>סדר צריך להיות<
>עפעוף חינני<

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ניצן_אמ* » 07 ספטמבר 2008, 17:50

לא ניסיתי את של ארז, אבל בעברי הרבה פיתות מלאות ביתיות.
יש שלושה דברים שמאד חשוב להקפיד עליהם כדי שהפיתות יצאו נהדרות ועם כיס "טוב".
  1. לישה מסיבית
  2. שלוש התפחות
  3. תנור חם מאד מאד מאד מאד. (220 מעלות שיש ברוב התנורים הביתיים זה גבולי מאד.)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 07 ספטמבר 2008, 09:52

ועוד
forum]מתכון לפיתות מקמח מלא posts[/po].asp?TID=275
ועוד אחד של ארז קומרובסקי

ואחרי שקראתי הבוקר את דינה ראלט אני תוהה לגבי השימוש בקופסת פלסטיק: האם עדיף מבחינה בריאותית להשתמש בקופסת פח? ואם כן - איפה קונים? (יש חומר אחר שלא חשבתי עליו?)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ורד_לב* » 04 ספטמבר 2008, 23:01

הדס, אני יודעת שהן נמכרות בגן שמואל, באלונית, במכולת שלנו בכרכור (מול ביה"ס) ואני דיי בטוחה שיש בעוד מקומות.
צריך לחפש.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 04 ספטמבר 2008, 22:32

לכל מחפשות הפיתות מהקמח המלא, בדף כשהייאוש נעשה יותר נוח גיליתי (בלי שום קשר לכלום) מתכון לפיתות מקמח מלא בהודעה מה 13.07.04.
ניסיתי בבית - וזה ממש ממש פשוט להכנה ויוצא טעים.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיכל_בר* » 04 ספטמבר 2008, 22:28

השבוע הזדמן לי להיות נוכחת בארוחת העשר בכיתה (א') של הבן שלי.
כמובן, הוא היה היחידי עם לחם מלא.
כמו כן, כמעט לא נראו ירקות. מקסימום פרי.

אז אנחנו מכינים בד"כ סנדביץ' מלחם מלא (לפעמים כוסמין) בעל רשימת רכיבים שפויה. בד"כ קונים במאפיית טלר בירושלים (רחוב אגריפס. מומלצת בחום!). לפעמים זהו לחם של 20-80 (לטובת הקמח הלבן). אני עדיין מעדיפה אותו על פני הלחמים של הסופר.
משתמשים גם בפיתות מחיטה מלאה שאני קונה במאפיות הערביות שבסביבתנו.
הלהיט הוא פיתה (מלאה) דקה וגדולה, עם לבנה (ביתית), שמנזית וזעתר. מגולגלת כמו לאפה. הילד שלי חווה חוויה מתקנת, כשהוא מביא לכיתה (לגן) אטרקציה שכזאת.

כשהסנדביץ' אינו עם לבנה, אז הוא בד"כ עם שקדיה. כשרוצים לחגוג מוסיפים לשקדיה שוקולד נוטלה.

כמעט שאין אופציות אחרות שמקובלות על בני ועלי גם יחד. (הוא למשל היה רוצה גבינה צהובה; פסטרמה, אלוהים ישמור...)

בד"כ הסנדביץ' ילווה במלפפון. לפעמים בחתיכת גמבה (רק אם היא טעימה), או בתמרים.

מילה על האריזה: מצאנו קופסת פח מלבנית, נוחה מאוד לפתיחה. ללא שקיות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי הדס* » 04 ספטמבר 2008, 17:15

באזור פ"ח יש את מאפיית גבעת עדה (כך נדמה לי שקוראים להם)

ורד
איפה זה נמצא?
תודה

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיצי_החתולה* » 04 ספטמבר 2008, 15:45

ורד, האם יש באמת דבר כזה? ואם כן, מאיזו פירמה? בסופר אפשר למצוא פיתות מקמח מלא של תנעמי, שהן באמת מקמח מלא וטעימות מאד (ועולות את משקלן בזהב בערך :-P).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ורד_לב* » 04 ספטמבר 2008, 15:45

איזה חמודות {@
קרוטונית, באזור פ"ח יש את מאפיית גבעת עדה (כך נדמה לי שקוראים להם) המשווקת פיתות מקמח מלא. הן לא חומות כהות ומאד מתאימות להקפאה.
גמנחנו קונים בכמויות, מקפיאים ומשתמשים.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 04 ספטמבר 2008, 14:20

בינתיים התמלאתי נחת מילדת כיתה א' שלי, שאימצה בהתלהבות את ההצעה לכריך מלחם עינן, חמאה, ביצה קשה, עלים ירוקים וזיתים סורים (של נאות סמדר). ליד הכריך הוספתי, כרגיל, עגבניות שרי ושני שזיפים.
אחותה הקטנה ביקשה היום פיתה עם חמאה וחביתה, גרגרי תירס בקופסה קטנה אטומה עם כפית, ופסיפלורה מהגינה (חבל שהעונה שלהן נגמרת עוד מעט).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טרה_רוסה* » 04 ספטמבר 2008, 13:05

אה, ויש להם גם חמאת בוטנים שעשויה רק מבוטנים, ריבות, חומוס ולבנה תוצרת בית.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי טרה_רוסה* » 04 ספטמבר 2008, 12:09

גם במאפיה של אמא שלי יש פיתות מקמח מלא אמיתיות (והן באמת לא דומות בכלום לפיתות החומות שבסופר).

המאפיה בצפון, ואפשר לקנות כמות ולהקפיא.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נועה* » 04 ספטמבר 2008, 10:23

_פיתות מקמח מלא
ורד, האם יש באמת דבר כזה? ואם כן, מאיזו פירמה?_
ממליצה שוב על "אבא גיל" (לא, אין לי אחוזים אצלו :-) ) ביהודה הלוי ת"א.
הוא מוכר פיתות מקמח מלא. אני קונה כמות ומקפיאה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 04 ספטמבר 2008, 08:48

פיתות מקמח מלא
ורד, האם יש באמת דבר כזה? ואם כן, מאיזו פירמה?
כי הפיתות הכהות שאני מכירה מהסופר הן פיתות צבועות מקמח לבן.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 04 ספטמבר 2008, 05:37

איזה יופי. תודה לכולן.
לא הכרתי את הבלוג של יערה שרי מאוד ממליצה להסתכל, יש שם אוסף מתכונים בריאים, בין יתר מתכונים ללחמים ולממרחים, ואפילו מתכון לקציצות עדשים אפויות שנראות די קשות ויבשות, וחשבתי שגם זה יכול להיות גיוון מעניין לארוחת עשר.

ואת המאמרים שלך, ורד, אני כמובן מכירה, מחפשת אחריהם ברשת כי אני מאוד אוהבת את הגישה ואת המתכונים. בשבת, גם אנחנו נכין רשימה שבועית משלנו (של ארוחות עשר). הבוקר אני חושבת שאכין לה כריך עם ביצה קשה ועלים ירוקים (פתאום היא אוהבת עלים ירוקים!), וממרח שהיא תבחר מבין: חמאה / מיונז / טחינה / שמן זית או גבינה לבנה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי ורד_לב* » 03 ספטמבר 2008, 22:16

לא ארוחת עשר, אבל בכ"ז תהליך שעברנו שאולי יתאים לכן.
אצלנו זה משתנה בתקופות. עכשיו היא אוכלת בארוחת עשר פיתות מקמח מלא, האחת עם חמאה, זיתים ומעט צ'ילי מתוק (שילוב מזעזע בעיניי, מבחינת הטעם, שהיא הגיעה אליו עם אבא שלה :-D ) ובשנייה עם חמאה ודבש.
הייתה תקופה של טחינה מלאה עם דבש/ סילאן.
בעונת האבוקדו, כמובן...

לגבי הלחמים, אפשר בהחלט לגוון ביניהם. אפילו למצוא כמה ש"עוברים" מבחינתה ולהחליף ברוטציה ביניהם.

גמני חשבתי על חומוס מחומוסיה שמכינה ללא חומרים משמרים, כמו "חומוס גבעתיים" באמת (ההורים שלי קונים.. ככה מכירה :-) )

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 03 ספטמבר 2008, 18:14

אוקי אני כותבת כאן איך אני מכינה פסטרמה מחזה הודו נקבה
קונה פסטרמה חזה הודו נקבה ומבקשת מהקצבית שתעשה לי כיס
קונה גם חזה עוף טחון
משרה את החזה הודו במשרה שמורכבת מסויה דבש רכז רימונים ולפעמים קטשופ או צילי מתוק חריף במילים אחרות מה שנופל לי ליד מהמקרר
כעבור עשרים וארבע שעות או כמה זמן שיוצא שכל פעם שפותחים את המקרר גם הופכים את החזה (של ההודו ) וממלאים את הכיס גם במשרה
לוקחים מלח גס ומשפשפים את החלק הפנימי של הכיס
אחר כך קוצצים עשבי תיבול טעימים כגון פטרוזיליה נענע קוסברה או מה שאוהבים מוסיפים לתערובת צנוברים ואת כל זה מערבבים עם חזה העוף הטחון
וגם תבלין בהרת וקינמון או איזה שאוהבים התערובת אמורה לצאת כמו תערובת לקציצות כזאת
מכניסים את התערובת לתוך הכיס של החזה הודו
מכניסים את החזה הודו לתוך התנור עם המשרה שלו
ואופים בחום של 175 או 180 מה שנקרא בינוני
כמה זמן ? עד שמוכן
מידי פעם שופכים מהמשרה על החלק העליון וכשהלמעלה נראה טעים הופכים אותו כדי שגם הלמטה יראה טעים

אפשר לאכול אתזה טעים קר או חם וגם בתוך סנדביץ וגם סתם פרוסה של בשר כזה בתוך קופסה היא בעיני אחלה ארוחת צהריים ביחד עם מקלות גזר ועוד ירק
אולי ילדים יאהבו את זה לא ממולא בבשר הטחון כי אז זה יותר פשוט ואם כך לא צריך לבקש את הכיס מהקצבית וגם לא לקנות את החזה עוף
רק להכין מרינדה להשרות ולאפות
וד רעיונות ?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי מיצי_החתולה* » 03 ספטמבר 2008, 16:31

אני לא שמה חומץ במשרה הפסטרמה שלי, ולעומת זאת אוהבת לשים אבקת קארי או כמון, דבש, סילאן או מייפל, לפעמים חרדל, פפריקה מתוקה.

ממרח עדשים: אני מכינה ממש כמו חומוס, מוסיפה לעדשים מבושלות, כתומות או ירוקות, טחינה גולמית ומים, מעט מיץ לימון, ומתבלת בכמון, כוסברה טחונה, מלח ופלפל.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי יער_ה* » 03 ספטמבר 2008, 16:25

נתקלתי בזה (שלושה רעיונות לממרחי שוקולד ביתיים ומעט יותר בריאים)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נורית_מאור_שביט* » 03 ספטמבר 2008, 11:56

אילה, תביאי תביאי...

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נורית_מאור_שביט* » 03 ספטמבר 2008, 11:55

נועה תודה רבה, אצלנו מאוד אוהבים פסטרמה ואני תמיד לא שמחה עם כל החומרים.
אנסה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 03 ספטמבר 2008, 11:53

הפסטרמה הביתית שלי טיפה שונה מהמתכון שנתנו כאן אבל הרעיון דומה
עוף או הודו שהושרו במרינדה זמן רב ואפו בתנור פרוסים לפרוסות

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נורית_מאור_שביט* » 03 ספטמבר 2008, 11:37

האם תבניות הסיליקון אינן רעילות?

גילי, תודה על המתכונים!
לא הכרתי את האתר הזה.

קיזי, אני לא טובה במתכונים לפי כמויות. אני לוקחת את הרעיון ועושה... (ככה אני גם עושה בגדים (-; )
בגדול -
  • הרעיון לגבי קטניות הוא: השרייה,בישול עד ריכוך ואח"כ להוסיף טעמים לטעמכם ולבלנדר.
אפשרויות: טחינה, רוטב תמרי, שום, שמן זית, בצל, פלפל שחור, מלח, עשבים למיניהם וכו'.
  • הרעיון לגבי ירקות הוא: אידוי עד ריכוך ואח"כ להוסיף טעמים לטעמכם ולבלנדר או למעוך כמו פירה (אצלי לא אוהבים לראות/לדעת שיש ירקות ולכן עדיף לי בלנדר,,
גם לרוטב פיצה, למשל).
אפשרויות כנ"ל.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 ספטמבר 2008, 11:10

מוזמנות להציץ גם בדף חטיף בריא (בהמשך אולי כדאי לאחד את שני הדפים)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי גילי* » 03 ספטמבר 2008, 09:55

עוד רעיונות לארוחת עשר
(חלקם, לא כולם, עונים על קריטריון הבריאות)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי גילי* » 03 ספטמבר 2008, 09:48

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נועה* » 03 ספטמבר 2008, 09:45

מה זה פסטרמה ביתית?
חזה עוף שלם
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס סויה
1/3 כוס חומץ
מערבבים שופכים על העוף, מכניסים למקרר ל- 24 שעות, הופכים מדי פעם.
אחרי 24 שעות להכניס לתנור ל- 220 מעלות 10 דקות ואח"כ עוד 45 ד' בערך 180 מעלות.

כדאי לטעום לפני ששופכים על העוף, ולבחון את הטעם. אנחנו מפחיתים מהחומץ, זה יוצא לנו חומוץ ככה.
אפשר לגוון עם פלפל שחור, דבש, פפריקה.....
מחזיק מעט ימים במקרר. אפשר לעשות גם מחזה הודו
בהצלחה


החומוס שאנחנו מכינים בבית לא טעים לה, עוד לא גילינו את המתכון המנצח, ונדמה לי שזו המון התעסקות יחסית לממרח שמחזיק רק חמישה ימים.
איפה אתם גרים, יש את חומוס גבעתיים הם מכינים חומוס במקום ללא חומרים משמרים והוא מאוד טעים.
ויש את "אבא גיל" ברח' יהודה הלוי ת"א, חומוסיה אורגנית שמוכר גם חומוס הביתה.

כותבת על החומוס אפילו שאני ממש ממש ממש לא אוהבת את הדבר הזה.
חוות הדעת על טעמו הוא של שאר יושבי הבית :-)

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי גילי* » 03 ספטמבר 2008, 09:39

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 03 ספטמבר 2008, 09:39

תודה גילי, נראה טעים...

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 03 ספטמבר 2008, 09:38

נורית,

אפשר מתכונים?? אני מחפשת כבר כמה זמן מתכון לממרח עדשים טעים. וגם ממרח אפונה או ממרחי הירקות שהזכרת נשמעים לי מעולה...

אנא שתפי!

תודה
@}

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי גילי* » 03 ספטמבר 2008, 09:37

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי גילי* » 03 ספטמבר 2008, 09:37

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נורית_מאור_שביט* » 03 ספטמבר 2008, 09:08

לגבי הלחם - אנחנו אוכלים לחם מהאופה הביתי שלנו.
אנחנו מגוונים את הקמחים בו ע"י שילוב: מלא, לבן (כדי שלא יהיה כבד מידי), קווקר (כנ"ל - לא להכביד), כשהרוב הוא קמח מלא.
הילדים מאוד אוהבים.
נכון שכשיוצא לפעמים לאכול לחמניה לבנה, הם מתלהבים מאוד, אבל לא מפריע להם להמשיך.

לגבי ממרחים
  • כמו החומוס אפשר ממרחים מכל מיני קטניות (עדשים, אפונה)
  • ממרחי ירקות (קישואים, חצילים, עגבניות וכו')
אבל אלו כמובן מצריכים עבודה, ולרוב - עם בלנדר.

מה זה פסטרמה ביתית?

גם אנחנו התחלנו כיתה א'. מזדהה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 03 ספטמבר 2008, 04:54

תודה @} אחלה רעיונות.
אני מוסיפה מתכון לחומוס שילדים אמורים לאהוב . אני רוצה לנסות פעם למעוך את החומוס כמו שמועכים פירה, כי השלב שהכי מרתיע אותי מבחינת בלגן הוא שלב השימוש במעבד מזון (ברירה, השריה, בישול - את זה אפשר לעשות בכמות גדולה ולהקפיא מה שנשאר).
ונזכרתי שאפשר גם לשלוח גרגרי חומוס מבושלים בקופסה קטנה.

אתמול אחר הצהריים, במצב רוח רגוע ומפויס, היא ביקשה שנכין רשימה שבועית וכל יום נגוון את תוכן הסנדוויץ'. הצעתי לה לטעום טחינה עם טיפה דבש, וכך באה אל קִצה סלידה של שנים מטחינה ("בעצם אני רוצה את זה בסנדוויץ' כל יום").

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אמא_ללי* » 03 ספטמבר 2008, 04:01

אח, מה לא הייתי נותנת כרגע בשביל סנדביץ' מלחם עינן עם גבינה לבנה ומלפפון של הארץ... אבל כל אחד וגחמותיו.
רעיונות נוספים:
לסנדביץ' -
שקדיה - לא מאד רחוק בטעם מחמאת בוטנים ובעל מרקם דומה.
חמאות נוספות של אגוזים שונים
גבינת עיזים אם היא אוהבת
לא מתמצאת בהבדלים, אבל קראתי איפה שהוא כאן שזיתים אורגניים הם הרבה יותר בריאים ומזינים מאשר רגילים, וזה טעים בעיני כמעט עם כל ממרח שהוא לא מתוק
ביצה קשה או חביתה הופכות את הסנדביץ' למאד משביע

אולי במקום הקטשופ לבשל רוטב עגבניות ביתי יחסית מרוכז ולהקפיא במנות וכל פעם להפשיר מנה אחת בשביל הכריכים?

דברים שנחמד לנשנש מעבר לפירות והירקות הרגילים -
גזרים קטנים (מוכרים אותם טריים בארץ? אני לא מצליחה להיזכר. כאן זה נפוץ מאד וזה ממש חטיף נחמד וקל לאריזה ולא דורש התעסקות בכלל).
שעועית ירוקה טרייה, זה עושה רעש מפצפץ ונחמד בפה וזה מתקתק
עדשים מונבטים - אחרי הפעם הראשונה שניסינו להנביט גיליתי לתדהמתי שהבת שלי ממש אוהבת לנשנש את זה סתם ככה, ולהנביט אותם זה מאד קל ומעלה את הערך התזונתי שלהם.

בקשר ללחם - נראה לי שהגיוון יכול להיות גם על בסיס של כמה ימים או שבועי, פשוט בכל פעם לקנות סוג אחר ואז יוצא שלאורך זמן מגוונים, לא נראה לי שיש צורך להחליף בכל יום.

בהצלחה בכיתה א' {@

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 03 ספטמבר 2008, 01:00

אה וגם לגבי הלחם ובעצם בכלל לגבי תזונה ככל שמגוונים כך יותר טוב
נגיד יום אחד לחם שיפון ויום אחד לחם דגנים ועוד יום לחם דלעת או או ירק אחר
בדרך הזאת מקבלים יותר מרכיבי מזון והסיכוי שיהיה חסר באיזה שהוא ויטמין מינרל או צורך אחר של הגוף פוחת לעומת אנשים שאוכלים כל יום את אותו אוכל ואז עלולים לגלות את עצמם עם חוסר באחד המרכיבים החיונים כי הוא פשוט לא נמצא בתזונה שלהם
אוי נזכרתי בסנדביץ של אלויס שהוא מדהים לילדים ורעל למבוגרים חמאת בוטנים עם בננות חתוכות ואפשר גם לפזר על זה קוקוס טחון
ועכשיו קצת בריאים לאיזון
סנדויץ ירקות שיש בו חסה עגבניה מלפפון חמוץ(עם החיידק הידידותי אל קזאי) או רגיל או שניהם בצל ונבטים ואפשר גם פרוסה דקה של סלק (לא בטוחה אם ילדים יאכלו אתזה אבל שווה לנסות ) יש לסנדביץ הזה גם גירסה בלי לחם שעוטפים הכל בעלי כרוב אבל מה אני אופק ?
או סנדביץ עם ממרח עדשים שמספק לגוף חלבון מלא
אה וליד הסנדביץ מקלות של גזר שזה הדבר הכי טעים חוץ מאפונה טריה
ואחרון באמת אדממה בקופסה גם כייף
די!

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* » 03 ספטמבר 2008, 00:51

כשהייתי בבית ספר הייתי מכינה לעצמי סנדוויץ' עם חמאה וזיתים. נשמע מוזר אבל זה ממש טעים.
אפשר גם מיונז תוצרת בית עם ביצה, או סלט חצילים. או חביתה.

ויש את הדף ממרחים חיים (אם לא השתנה כבר השם).

האמת היא שמזמן רציתי לפתוח דף על ממרחים ביתיים מקוריים כדי שנוכל כולנו להחליף רעיונות.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי אילה_א* » 03 ספטמבר 2008, 00:46

אצל אחי בבית הכינו טבלה שבה כתוב מה כל ילד רוצה כל יום לאכול במוסד הלימוד שלו
הייתה ישיבה ארוכה וסוערת שבה מילאו את כל הקוביות בטבלה והבעיה נפתרה
או שאפשר להכין ברוגע רשימה של דברים שהיא תשמח לקבל איתה לארוחת עשר ועכשיו רעיונות
סילאן וטחינה גולמית =חלבה
לחם עם כמה סוגי גבינה נגיד גבינה לבנה וצהובה או בולגרית אני אוהבת גם למרוח גבינת אורדה במקום חמאה ואז להוסיף פרוסת גבינה קשה
בחורף אפשר להכין לחם עם קטשופ(של הרדוף) וגבינה לעטוף בנייר כסף כשבאים לבית הספר מניחים על ההסקה ובעשר יש טוסט פיצה
היום ראיתי אצל גיסתי ממרח שוקולד חרובים
פסטרמה ביתית
פסטו ואגוזים (אם היא תסכים לאכול אתזה )
גרנולה בקופסה גרגירי רימון בקופסה
מעדן סויה
סנדביץ סביח שזה חציל וביצה קשה
סלמון מעושן עם טיפה לימון
שקדיה עם כל האופציות שלה או עם דבש
וגם קונפיטורה
עוד או די ?

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 02 ספטמבר 2008, 16:43

תודה! כבר היה לי שווה לפתוח את הדף. ככה היא נראית

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 ספטמבר 2008, 16:23

מבחינה תזונתית (חומוס תעשייתי, חמאת בוטנים, גבינה צהובה וקטשופ).
יש חמאת בוטנים מבוטנים בלבד, בלי כל התוספות האיומות - של B&D, להשיג בחנויות טבע. היא מאוד קרמית וטעימה.

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 02 ספטמבר 2008, 16:11

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 02 ספטמבר 2008, 16:00

אגב, בסוף היא לקחה לבית הספר יוגורט לבן וקופסה קטנה עם ברנפלקס, עגבניות שרי ושזיפים אורגנים. בבית היא אכלה פרוסה של לחם עינן עם חמאה ומלפפון (נכון להבוקר, היא לעולם לא תיגע יותר בגבינה לבנה).

ארוחת עשר בריאה ושמחה

על ידי נוסעת_סמויה* » 02 ספטמבר 2008, 15:56

הבוקר, כל המתח של המעבר לכיתה א' נפרק אצלנו בהתפרצות זעם כלפי הסנדוויץ' של ארוחת העשר. האמת שהילדה צודקת: גבינה לבנה ומלפפון בסנדוויץ' זה ממש לא מוצלח, אבל בניגוד לאחותה הקטנה שזוללת בחשק כריכים עם טחינה גולמית מסומסום מלא + אבוקדו וקצת לימון, הממרחים האהובים על הגדולה בעייתיים מבחינה תזונתית (חומוס תעשייתי, חמאת בוטנים, גבינה צהובה וקטשופ).
האינטרנט מלא עכשיו ברעיונות לארוחת עשר, אבל אשמח לסער מוחות דווקא כאן כי אני מחפשת את השילוב של אוכל טעים, בריא ופשוט (לא פלצני, לא מסובך).

אז הנה כמה שאלות שמעסיקות אותי כרגע:
1) איך בוחרים לחם? האם לדבוק בסוג אחד או לגוון בין חיטה מלאה ושיפון?
2) איזה ממרחים ושילובים באים בחשבון? מה אפשר להכין בבית ואיך לבחור מבין התעשייתיים? (החומוס שאנחנו מכינים בבית לא טעים לה, עוד לא גילינו את המתכון המנצח, ונדמה לי שזו המון התעסקות יחסית לממרח שמחזיק רק חמישה ימים).
3) מה עוד אפשר לצרף לכריך חוץ מהתוספות הרגילות של פירות וירקות שלא מתקווצ'צ'ים?

חזרה למעלה