על ידי אמא* » 26 דצמבר 2007, 09:27
הנה עוד מתכון למנגולד:
4-5 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לעיגולים עבים.
3 חבילות מנגולד (סלק עלים )
3-4 שיני שום כתושות.
5 ביצים
3/4 כוס קמח.
כפית אבקת אפיה.
4 כפות שמן
מלח / פלפל שחור לפי הטעם.
לטגן את פרוסות תפוחי האדמה במחבת, להכין מהם צ`יפס פריך אך בהיר.
לשטוף היטב את עלי המנגולד,
להפריד מהגבעולים כדי שייכנס בקלות לסיר,
גבעולים בתחתית הסיר, עלים למעלה ללא תוספת מים (רק מה שיש על העלים מהשטיפה).
לבשל עד שהעלים משנים לצבע ירוק כהה מאוד.
לסנן ולנקז מהנוזלים.
לקצוץ את העלים והגבעולים ולהכניס לקערה.
להוסיף את הביצים ולטרוף היטב, להוסיף מלח ופלפל ושום כתוש, לערבב להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
להוסיף את השמן. ולערבב.
לשמן תבנית, לסדר את תפוחי האדמה בתחתית, אפשר גם בצדדים, להוסיף את בלילת המנגולד, אם רוצים ונשאר אפשר לקשט מלמעלה בפרוסות תפוחי אדמה מטוגנות.
לאפות ב 180 מעלות עד שהפשטידה מתייצבת.
(בודקים כמו בעוגה עם קיסם).
הנה עוד מתכון למנגולד:
4-5 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לעיגולים עבים.
3 חבילות מנגולד (סלק עלים )
3-4 שיני שום כתושות.
5 ביצים
3/4 כוס קמח.
כפית אבקת אפיה.
4 כפות שמן
מלח / פלפל שחור לפי הטעם.
לטגן את פרוסות תפוחי האדמה במחבת, להכין מהם צ`יפס פריך אך בהיר.
לשטוף היטב את עלי המנגולד,
להפריד מהגבעולים כדי שייכנס בקלות לסיר,
גבעולים בתחתית הסיר, עלים למעלה ללא תוספת מים (רק מה שיש על העלים מהשטיפה).
לבשל עד שהעלים משנים לצבע ירוק כהה מאוד.
לסנן ולנקז מהנוזלים.
לקצוץ את העלים והגבעולים ולהכניס לקערה.
להוסיף את הביצים ולטרוף היטב, להוסיף מלח ופלפל ושום כתוש, לערבב להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.
להוסיף את השמן. ולערבב.
לשמן תבנית, לסדר את תפוחי האדמה בתחתית, אפשר גם בצדדים, להוסיף את בלילת המנגולד, אם רוצים ונשאר אפשר לקשט מלמעלה בפרוסות תפוחי אדמה מטוגנות.
לאפות ב 180 מעלות עד שהפשטידה מתייצבת.
(בודקים כמו בעוגה עם קיסם).