מקרר מסודר מטבח מסודר

שליחת תגובה

הדבר היחידי שבאמת בשליטתך - זה מצב רוחך.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מקרר מסודר מטבח מסודר

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי מאמינה_בשפע* » 12 אוגוסט 2010, 14:01

סודה לשתייה בכלי פתוח , במקרר ובפריזר , עושים נפלאות בסילוק ריחות !!!!

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי טול_טול* » 12 אוגוסט 2010, 13:28

המקררים שצריך היה להפשיר זה ה מ א ד ישנים, כמעט ואין כאלה היום.
שנה שעברה קניתי מקרר חדש מהחנות שאין לו הפשרה אוטומטית.
בינתיים עוד לא הפשרתי אותו אף פעם,
אולי אני אעשה את זה שבוע הבא ליום הולדת שנה שלו (-:

זה סתם שתדעו שעדיין יש מקררים שצריך להפשיר.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי יער_ה* » 12 אוגוסט 2010, 12:48

לא הכרתי את הדף הזה! העצות למעלה נהדרות!

לא יודעת לגבי ריח של דג. ...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי הרגע_שלפני* » 12 אוגוסט 2010, 11:11

בעקבות תאונה מצערת יש במקרר שלי ריח של דג. איך אפשר להקל על הענין? סודה לשתיה תעזור? (אפשר גם פתרונות לא באופן טבעי)

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי בערך_מוחלט* » 18 אוגוסט 2009, 14:38

לבנות מקרר יעיל וזול
http://mtbest.net/[po]chest fridge[/po].html

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 אוגוסט 2009, 10:42

בגלל שהוא חדש אצלך
אני הייתי מציעה לך פעם אחת "להפשיר" אותו.
פשוט להוציא הכל, לנתק מהחשמל, להשאיר פתוח איזה שעה שהקרח יימס, לנגב קצת, ליבש ולהפעיל מחדש.
אם תראי שזה חוזר אחרי כמה זמן אז כנראה שיש לו איזה בעיה שצריך לבדוק.
קרח במקפיא יכול להצטבר כי הדלת היתה קצת לא סגורה טוב פעם או משהו כזה.

המקררים שצריך היה להפשיר זה ה מ א ד ישנים, כמעט ואין כאלה היום.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלונית* » 13 אוגוסט 2009, 09:17

עוד בעיה שיתכן וקיימת היא מחסור בגז, ואז צריך להזמין טכנאי שימלא

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי שאלה_של_תמה* » 13 אוגוסט 2009, 08:59

תודה!
המקרר באמת לא ישן בכלל

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלונית* » 12 אוגוסט 2009, 15:54

קשה לי להאמין שזה מקרר כל כך ישן שצריך להפשירו...
להרגשתי הכי כדאי לחכות כשבוע (ובינתיים לפתוח אותו כשרק באמת צריך...) ולבדוק אם זה יסתדר

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי שאלה_של_תמה* » 12 אוגוסט 2009, 15:26

אני יכולה להעלות את הטמפרטורה, השאלה אם זה עדיין יהיה מספיק קר כדי שהאוכל לא יתקלקל.

ועכשיו הסתכלתי ורוב הקרח הוא במקפיא - איך מתמודדים עם זה?

אז אני מבינה שאתן (פלונית ובצל ושום) לא מכירות את הקטע שצריך להפשיר תקופתית? שמעתי על זה פעם,
אבל אולי זה מתייחס למקררים ישנים.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי בצל_ושום* » 12 אוגוסט 2009, 13:28

לשאלה תמה
יכול להיות שהמקרר שלך קר מדי. האם את יכולה להגביר בו את הטמפרטורה?

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלונית* » 12 אוגוסט 2009, 13:25

על הדפנות שלו וגם במקפיא קצת קרח
ככה זה אמור להיות? מקרר שדורש הפשרה???
אם לא, יתכן שזה יעלם לאחר מספר ימים-שבוע של עבודה.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי שאלה_של_תמה* » 12 אוגוסט 2009, 10:38

מעלה את הדף למה חדש בתקווה לתשובה :-)

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי שאלה_של_תמה* » 10 אוגוסט 2009, 20:16

עד היום כשניקיתי את המקרר עשיתי את זה בשלבים ( פליי ליידי )
כל פעם שני מדפים ששטפתי בכיור והחזרתי.
עכשיו יש לי מקרר חדש-משומש ויש על הדפנות שלו וגם במקפיא קצת קרח.
אז... איך מפשירים מקרר? בכלל, צריך להפשיר תקופתית? איך מתפעלים את זה?

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 נובמבר 2004, 19:57

טיפ לגבי הקפצה לאמא אינקובטור: אפשר להקפיץ גם במחבת.
צריך לחמם את המחבת מאד לפני ההקפצה, ולהשתמש במעט שמן שתוסיפי אחרי חימום המחבת. . להכניס קודם את רצועות הבצל עם שן שום, להזהיב תוך ערבוב קל, אחר כך רצועות הגזר, שיהפוך למבריק, אחר כך רצועות הפלפלים האדומים, אחר כך כרוב לבן פרוס דק, לערבב בכף עץ , לזרות מעל לכל שומשום, רצוי מלא, לערבב עוד קצת, ולטפטף מעל לכל רוטב סויה של קיקומן (ולא אף אחד אחר), לערבב עוד טיפה וזהו. מוכן.
אפשר לשלב עם קוביות טופו או עוף.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי שמיכת_טלאים* » 21 נובמבר 2004, 19:29

סאג שהוא אקס-ווק
ד"ש לווק :-D

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי אמא_אינקובטור* » 21 נובמבר 2004, 19:24

לאחרונה ניתקתי באופן חד-צדדי את מערכת היחסים שלי עם הווק. הוא מחליד אם רק מסתכלים עליו. הלהבה בבית הרי אף פעם לא חזקה כמו הלהבה במסעדה, התבלינים לא אותם תבלינים, ובכלל - לא הצלחתי מעולם להכין מאכלים מוקפצים. מעמידים למסדר את כל הקעריות שיש בבית, מכינים ברוב טקס את הרוטב, עומדים ומערבבים ומערבבים וזה אף פעם לא היה יוצא לי טעים באמת. אז הכרתי במוגבלות שלי.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי ענת_גביש* » 21 נובמבר 2004, 14:28

ווק בתור סאג' עובד יותר טוב מסאג'. לא יודעת למה. אולי הוא יותר עבה.
<מתוך מחקר שנערך לאחרונה על קהילת באופן טבעי בפארק הירדן>

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי ה_עוגיה* » 21 נובמבר 2004, 14:05

ווק צריך ידית. לסאג' המדובר יש ידית?

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי מונו_נוקי* » 21 נובמבר 2004, 12:05

<האם אפשר לקחת סאג' שמחירו בדליית אל כרמל 20-40 ש"ח ולהפוך לווק?>

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי לאה_מ* » 21 נובמבר 2004, 11:58

לנו יש סאג שהוא אקס-ווק, והוא מתפקד מצויין בתפקידו החדש. טוב שקראתי את הדף הזה ונזכרתי בו לפני הנסיעה שלנו למצפה רמון בסוף השבוע הבעל"ט...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 נובמבר 2004, 14:39

סאג' - מה שהדרוזים/בדווים ואחדים מיוצאי קהילות ורשה אופים עליו פיתות.
משטח ברזל קמור על גליל קצר בהיקף מעט יותר קטן ובתוכו בוערת האש.
לדרוזים אשכנזים או לכאלה שמוכרים בקניונים יש גוף חימום חשמלי בפנים במקום.
נראה כמו ווק הפוך...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי אמא_אינקובטור* » 18 נובמבר 2004, 01:13

יודעי דבר אומרים שאפשר להפוך מחבת סוררת ישנה ובעיקר ווק לסאג'>
בדיוק על זה היה לי אתמול ויכוח עם חברה. פתחנו ספר בישול בתמונה של ווק מפואר. היא טענה שהכל חארטה, ומה שמצולם הוא בכלל הסאג' שסבתא שלה בטבריה היתה אופה עליו פיתות והסינים סתם מעתיקנים.

הכיוונה בית אבות סיעודי. איזה מזל שהכלים שלי עצמאיים ומתפקדים למופת יחסית לגילם.

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי מונו_נוקי* » 17 נובמבר 2004, 06:28

<טוב, אני כותבת בשקט כאן. יודעי דבר אומרים שאפשר להפוך מחבת סוררת ישנה ובעיקר ווק לסאג'>

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי מונו_נוקי* » 16 נובמבר 2004, 19:48

הכוונה בית אבות סיעודי.
בכל מקרה כלים מטפלון שהתקלף מהם הציפוי חייבים להעיף!! זה מאד מסוכן

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי אמא_אינקובטור* » 16 נובמבר 2004, 19:31

לא לפתוח בית אבות לסירים ומחבתות.
ממש, אבל ממש, ממש הגזמת עכשיו.
יש דברים שאפילו מעיפנית סדרתית כמוני לא עושה. <רצה לתת חיבוק אוהב לקערת האמייל ולקדירת הברזל שיוצרו ברוסיה אי שם בשנות החמישים>

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי טרה_רוסה* » 27 אפריל 2004, 10:14

השיטה המתוארת לעיל מתאימה למי שסובל מחוסר מקום במקרר.
אני, בניגוד למה שכתוב למעלה, לא נוהגת להעביר אוכל מכלי לכלי. זה פשוט מייצר כלים מלוכלכים. אם נשאר מרק, אני משאירה אותו בסיר, שמה במקרר, ולמחרת מחממת אותו באותו סיר (אלא אם כן יש המון מרק ואני רוצה לאכול רק חלק ממנו). בשביל מה ללכלך עוד סיר?

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי ענת_גביש* » 27 אפריל 2004, 02:06

.אהבה זו המזכרת הכי חשובה מהחתונה-לכן אפשר להיפטר מהקערה הגרוזינית שנתנה דודה שרה.
קערה גרוזינית דווקא נשמע יפה...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי מונו_נוקי* » 26 אפריל 2004, 22:37

אהבה זו המזכרת הכי חשובה מהחתונה-לכן אפשר להיפטר מהקערה הגרוזינית שנתנה דודה שרה

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי אביב_חדש* » 16 יולי 2003, 13:39

ניסיתי את עניין אצבעות האבטיח, והיה אחלה. בלתי מלכלך, ללא מיצים מיותרים על השיש.
אבל אני נצמדת לגרסת הכדורים שלי...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי ה_עוגיה* » 14 יולי 2003, 09:41

אין יותר חסכוני במקום. אין.
קערות נראות לי כמו כלי אכסון מאוד בזבזני במקום
(אבל מה, לשלוף אצבעות אבטיח מהקערה נשמע חושני לאללה. אני חושבת שאאמץ בתור שיטת הגדשה, לא אחסון)

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי ה_עוגיה* » 13 יולי 2003, 10:09

עודד, תודה על הכותרות (כאן וגם שם). אתה עושה את זה נחמד :-)
אגב, טושים זה העבה. אבל לא נחייה את הויכוח...

מקרר מסודר מטבח מסודר

על ידי אנונימי » 13 יולי 2003, 10:09

{
  • רק הקופסאות הנכונות: קני (בחנות של ציוד למסעדות למשל) 10 קופסאות מכל סוג: 1/2 ליטר, 1 ליטר, 2 ליטר. למשפחות גדולות - גם 3 ליטר. ל1/2 ליטר יש מכסה קטן אבל לכל השאר מכסים זהים. העיפי את כל הקופסאות שאגרתם מטייק אווי למינהם. במילא לחצי אין מכסה ובכלל הן תופסות ארון שלם (קופסאות זהות נכנסות יופי אחת לתוך השניה). עלות? בערך שקל לקופסא.
  • מקרר זה לא ארכיון: שאריות מזון שאין סיכוי שתאכלו - אין מה לשמור במקרר (על מי אתם עובדים?)
  • להשתמש בקופסאות הנכונות: שאריות מזון שכן יש סיכוי שתאכלו כדאי לשמור (לפעמים הן הצלה בעת רעב). אבל לא במיני קערות הגשה מכוסות בנילון נצמד או לא מכוסות בכלל וסירים גדולים שממלאים את המקרר. בשביל זה יש את הקופסאות...
  • לבחור את הקופסא הנכונה: הכניסי את השאריות לקופסא בגודל המתאים. הקופסאות האלה עומדות נהדר אחת על השניה ואפשר לבנות יופי של מגדלים יציבים. לא תאמיני כמה אוכל נכנס למקרר כשהוא ארוז נכון.
  • לתעד: אם את לא גרה לבד ויש קליינטים נוספים לקופסאות - שימי מדבקה ורשמי עליה את התכולה. הקפידי שהמדבקה תהיה בצד של הדלת.
  • טושים זה הדק: החזיקי במטבח חבילה של מדבקות ו2 טושים (אחד תמיד לא תקין). הם של המטבח, שאפאחד לא יחשוב לקחת אותם משם!
  • מתי להקפיא כשמבשלים לגדוד: הכנת הרבה ממשהו? (סיר מרק ענק, צלי עצום) חשבי רגע אם יש סיכוי שהוא יאכל עד תומו (אולי בדיוק אתם לפני כמה ימים עם ארועים בחוץ?). אם ברור לכם שלא - הקפיאי. אבל עכשיו, כשהוא טרי. לא כשיהיה רגע לפני מקולקל.
  • סדר תקופתי במקרר. אם עושים את זה שבועי זה לא לוקח הרבה זמן.
  • מתי לעשות סדר?: לפני שיוצאים לקניה השבועית. זה עוזר לדעת מה חסר ומה בעצם לא צריך למרות שחשבנו לקנות. זה מפנה מקום למוצרים החדשים.
  • איפה להקפיד על סדר: במיוחד חשוב לעשות סדר במגירות הירקות. מלפפונים עם עובש. בעעחחחח.
  • איך ממקמים את הקניות: כשמסדרים את הקניות לדאוג לשים את השאריות מהשבוע הקודם למעלה/קדימה.
  • כשהמקרר עובר טראומה: יום אחרי שהיה בבית איזה ארוע (לצורך העניין גם ארוחות סוף השבוע הן סוג של ארוע. כל ארוחה שבסופה המקרר מתמלא במיני קצוות ושאריות) עושים סדר במקרר. מהיר כזה.
  • palm זה out: לוח מחיק (וטוש תקין קשור אליו) או סתם פנקס רשימות שמודבקים על המקרר או הקיר בשביל כל הדברים שנזכרת שצריך לקנות ועוד מעט תשכחי. בשביל רעיונות. בשביל לכתוב מה שינית במתכון של העוגה שתוכלי לשחזר אם יצא מוצלח.
  • הפרד ומשול בפריזר: כשאורזים משהו בשביל לשים בפריזר - לארוז כך שאפשר יהיה להפשיר רק חלקים ממנו (לחם פרוס, נתחים של בשר מופרדים בניילון מפריד). אפשר לארוז מנות אישיות (5 יחידות של פרגית עטופות בניילון נצמד).
  • להכניס לפריזר - לחשוב על המיקרוגל: אם אורזים מנה אישית - לארוז כך שההפשרה תהיה מהירה (אותן פרגיות בשורה מפשירות יותר מהר מאשר בגוש).
  • חיות מפשירים במקרר: לא קשור אבל חשוב מאוד: הפשרה של חיות - רק במקרר. לא על השיש, לא במים. זה דורש תכנון מראש. אז מה.
  • תבלינים מעבירים לקופסאות: אם את לא מחזיקה מתקן תבלינים אלא ערימת שקיות של תבלינים לא מזוהים - סביר להניח שאת לא משתמשת בהם, וחבל. העבירי את התבלינים לקופסאות (קופסאות של בדיקת שתן נהדרות למטרה זאת) ורשמי על כל אחת מה יש בפנים (אל תסמכי על האף שלך. חוץ מזה יש עוד אנשים בבית). עדיף לקנות תבלינים שלמים ולטחון לפני השימוש, תבלינים שלמים נשמרים הרבה הרבה יותר זמן מטחונים.

לאנשים שהם לא זה שעושה את הקניות, הבישולים והסדר במקרר יש בעיה לדעת מה יש במקרר ואיפה הוא נמצא. זה גורם לאנשים לעמוד שעות ולבהות במקרר כשהדלת פתוחה (הבה נודה, זאת בעיה של זכרים בגילאים שונים ויש לה סיבות יותר עמוקות מסתם רעב). זה גורם להרבה אוכל להיזרק כי הוא התקלקל באין צרכנים. מה עושים?
  • פירות חבויים לא נאכלים: פירות וירקות שאת רוצה שיאכלו במשך היום ככה סתם, בלי שתצטרכי להגיש אותם, אל תחביאי במגירת הירקות. קחי כמה פריטים מכל סוג, שטפי והניחי בקערה במדף העליון של המקרר (אם זאת לא עונה חמה במיוחד - מחוץ למקרר. בסלון למשל). מה שרואים - אוכלים.
  • לתעד את המקרר כולו: הכיני רשימת תכולה. קחי נייר (או לוח מחיק) והדביקי על המקרר. עשי רשימה של כל האוכל המוכן לאכילה שיש במקרר. עוד רשימה על הפריזר. אח"כ זה כמו לעמוד מול תפריט במסעדה. תענוג!
  • לתעד גם משאבים: כדאי שהרשימה תכיל גם חמרי גלם (גרגרי תירס קפואים, שוקי עוף טריים). עוזר להחליט "מה נבשל היום" ומונע השלכת מוצרים טריים בגלל שהם כבר לא כל כך טריים...

אבטיח. אני יודע זאת פתאום.

כבד לסחוב, טעים לאכול ויותר מהכל - אין בשבילו מקום במקרר. זאת אומרת, יש מקום לפנים, אבל הקליפה עבה, גדולה ומיותרת. מה עושים?
יש לנו שתי הצעות:
קוביות**: חותכים אותו, את כולו, לקוביות (בגודל שאתם אוהבים לאכול), ואורזים בקופסאות. אבטיח גדול במיוחד ימלא כל היותר 4 קופסאות של 2 ליטר. הטעם לא ממש נפגע, יש מקום במקרר לאחסון ויש אבטיח מוכן לאכילה בכל רגע.
כדורים**: (אביב חדש) לחתוך לשניים אבטיח ולהוציא עיגולים עם כף פריזיין (כמו של גלידה אבל קטנה יותר). מתאים לפיות של ילדים, וטוב כמובן גם למבוגרים. נשאר בסוף חצי אבטיח ריק. הקליפה של חצי-האבטיח יכולה לשמש כקערה לסלט פירות. אפשרות אחרת - פח אשפה חד פעמי ,לפסולת אורגנית - וזורקים ישר לפח המיחזור.
אצבעות**: חוצים לשניים, הופכים את אחד החצאים על קרש חיתוך ומגלפים את קליפה עד שנשאר חצי עיגול אדמדם. חותכים לאורך ולרוחב יחסית צפוף (ס"מ וחצי על ס"מ וחצי בערך), מוצאים את הקערה שמתאימה בדיוק לגודל של החצי כדור מניחים מעל - והופכים.
יתרונות:
  1. אפשר לדייק בחיתוך בין הלבן לאדום ולא לבזבז בשר אדום.
  2. אין יותר חסכוני במקום. אין.
  3. ממש כיף לשלוף אצבעות של אבטיח מהקערה.
(בועז חן)


החוק לשוויון המינים במטבח - כתוב לפעמים בלשון נקבה אבל גם אתם, בנים, יכולים לעשות את התרגום ללשון זכר ולבצע

כתיבה: ה עוגיה , עריכה וכותרות: עודד לבנה

חזרה למעלה