מרק עוף

שליחת תגובה

מה שרואה מבפנים הוא מה שנראה מבחוץ
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מרק עוף

מרק עוף

על ידי בלבוסטה* » 18 יוני 2019, 19:07

כדאי להעביר טיגון של הירקות לפני הבישול כולל בצל ממש קל להוציא. לטגן את העופות ואז להוסיף מים לבדל שיה מינימום ואז להוסיף את הירקות שהוצאנו לבידול עוד חצי שיה יחד. ככה הם עוד שומרים על טעם ולא הופכים רכים כמו ספוג וכמובן קצת גריסים או אטריות ביצים או כמה כפות קוואקר למרקם סמיך

מרק עוף

על ידי מודי* » 17 יוני 2019, 15:26

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אפשר להוסיף לימון למרק עוף, ולקבל מרק חמצמץ.
בכלל עוף ולימון הולכים יחד.
אני מוסיף הרבה פטרוזיליה קצוצה כדי שהפטרוזיליה תישאר בתוך המרק.

מרק עוף

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 ינואר 2017, 14:48

תודה לכולם על ההמלצות! כיף של פורום..:)
ניסיתי היום עם עוף נטול אנטיביוטיקה ושדרגתי את המתכונים הרגילים עם בטטה,סלקים ושומר ויצא לא פחות טוב מתפו"א,סלרי וכו..מומלץ

מרק עוף

על ידי אלמונית* » 07 יולי 2015, 15:35

רציתי רק לדעת . מבחינה בריאותית (סלמונלה וכאלה) כמה זמן צריך לבשל ניתחי חזה עוף

מרק עוף

על ידי אורי* » 07 יוני 2013, 12:59

כמו כל דבר לדעתי

מרק עוף

על ידי אלכס_ר* » 07 יוני 2013, 10:40

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למה מרק עוף מחמיץ לעבור מספר ימים? מה לעשות כדי למנוע את זה?
תודה מראש לכל מי שיכול לעזור
אלכס

מרק עוף

על ידי .* » 03 נובמבר 2011, 01:16

איך לא ציינתם אורז? גריסים? מעט אטריות ביצים?
אפשר להוסיף ממש קצת מאלה והדבר משדרג את המרק פי כמה!

ומתכון למרק דיאטטי -
1 בצל
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות גדולות
50 גרם אורז
סלרי/ פטרוזיליה - מה שבא לא חובה
50 גרם חתיכת עוף קטנה לא משנה מאיזה סוג ללא עור, רק בשביל נוכחות חלבון וטעם, אם יש עצמות שלד גם טוב
כורכום
מלח
פלפל
כמון
חצי כפית שמן
שקית "מרק 10" נמס בכוס

מרתיחים הכל חוץ מהאבקת מרק. אחרי הרתיחה מנמיכים לאש קטנה כעשרים דקות, ואז מוסיפים את אבקת המרק ואוכלים.

יוצא סיר גדול ומשביע מאוד שמספיק ל-10 קעריות בפחות מ 300 קלוריות אחוזים מזעריים של שומן עם טעם מעולה.

מרק עוף

על ידי הודיה_מבאר_שבע* » 02 נובמבר 2011, 20:45

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

למרק ירקות אני מבשלת את הירקות בנפרד ואת העוף בנפרד כי פשוט אין מקום בסיר (מרוב ירקות) אבל למי שרוצה לבשל ביחד-פשוט כדאי לקלף את העור והשומן של הרגליים/כרעיים של העוף לפני הבישול.
אני שמה במרק 2 בטטות,2 תפו"א,3 גזרים,חצי דלורית,1 בצל וכוס חומוס גדול וחצי כוס עדשים ירוקים שהשרתי במים שעה מראש ופטרוזיליה קצוצה.
לאחר שחותכת הכל לקוביות (את הבצל משאירה שלם),מכניסה הכל לסיר ומוסיפה מים רותחים שרק מכסים את התכולה ומביאה לרתיחה
ואז מעבירה לאש קטנה ומוסיפה מלח,פלפל שחור,3 כפות מרק עוף (אם העוף בתוך המרק-לא חייב)
אני מוסיפה גם טבלית של עישביי תיבול וחוויג' למרק.(ככה הם נקראים.)
כעבור שעה טועמת ומוסיפה תבלינים לפי הצורך-רק זכרו שאם המרק מתובל או מלוח מידי קשה לתקן.
ברגע שניתן לחתוך את הגזר בכפית (לא בכוח) סימן שהמרק מוכן.
(לא חייב) רבע שעה לפניי שמורידה את הסיר מהאש (כשהתפו"א והגזר רכים יחסית) מוסיפה כוס מים רותחים,מביאה שוב לרתיחה ומוסיפה 100 גר' של איטריות ביצים דקות (כמות של ארגוף) ומנמיכה מיד את האש.
לאחר שמכבה את האש,אני נותנת לסיר להמשיך לשבת עם מכסה סגור עוד כחצי שעה כדיי שחום המים ירכך עוד קצת את הירקות והעוף.
יוצא מרק מדהים בעשירותו וטעמיו המגוונים וסופר בריא וטעים וממש פשוט וקל להכנה!
אם אתם רוצים לנסות מאכל עופי שהמצאתי:
מכבסים עוף (עם העור וללא תבלינים)
לאחר כשעה וחצי של בישול על אש קטנה (אם הופשר לגמרי) מכבים,מוציאים מהמים,נותנים לו להתקרר ואז מפרקים אותו לנתחים,נתחים לבנים ויפים.
ואז מערבבים ומועכים את הנתחים עם תפו"א אדמה בנוני שבושל מראש ומוסיפים מיונז (בין כפית לכף) מלח,פלפל שחור,פפריקה אדומה חריפה וכמון,מערבבים היטב ואת העיסה הזאת מעמיסים על חלה של שבת-אפשר גם עם שכבת מטבוחה מתחת וזה דבר סופר טעים!! אם תהיו עם ראש פתוח ולא תבהלו מהמראה-תהנו מאאאאווודדד! (אפשר גם למעוך את כל המאכלים בחמין ולהוסיף מיונז-גם פצצה.)
בתיאבון ולשובע!

מרק עוף

על ידי נורית_מאלייכין* » 16 אוקטובר 2011, 13:18

למה ומתי מרק העוף מחמיץ? (זה קרה לי פעמיים החודש וזה כבר יותר מדי)

מרק עוף

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 אוקטובר 2011, 22:23

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כל משרציתי לדעת האם גרון עוף הוא שומני וגורם לשומן בדם!

מרק עוף

על ידי צמרירית* » 22 אוגוסט 2011, 11:59

אז ככה, בשנים שעבדתי כטבחית מן המניין במסעדות שונות ומשונות נחשפתי להמון מתכונים של מרק עוף והמון טיפים מצויינים. גם אני פגשתי כמה טבחים מצויינים שבלי שום בושה מרתיחים את העוף פעם אחת ושופכים את המים, ורק אז מתחילים מחדש. (עם היכרותי את תנאי המחיה בלולים בארץ - לא רעיון כל-כך גרוע.) אני גיבשתי לי מתכון של מרק עוף שבסיסו בציר עוף כהה (כמו שמכינים במסעדות שף...) לא למתקשים כי מצריך התעסקות אבל יוצא מדהים, עשיר בטעם חזק של עוף, צבע זהוב ולא אנמי. זה המינוי שלי בליל הסדר.
קצר מחמאות אצל הסבתות הפולניות הכי קשוחות.
לא להיבהל, מעורב גם תנור.
מבקשים מהקצב או במעדניה את העצמות של העוף אחרי שפורקו ממנו כל החלקים הטובים (עצמות הגב, רגליים וכו' ) צריך לבוא ביום שמפרקים עופות, זה עולה גרושים ממש ושם
כל הטעם. אני מוסיפה גם כמה כרעיים שיהיה גם עוף אמיתי במרק.
עכשיו הקטע הקשה, שמים את העצמות בשקית לוקחים מערוך ונותנים כמה מכות מכוונות היטב. הרעיון הוא לשבור את העצם בשביל לתת למח של העצם מקום לצאת לתוך המרק.
זה נותן המון טעם ומוסיף סמיכות ג'לטינית של מרק עוף אמיתי.
נשמע קשה , אבל אפשר לבקש מהקצב לעשות בשבילכם או לדלג על השלב הזה.
עכשיו מחממים תנור למקסימום....כן תנור, קראתם טוב...
מסדרים את כל העצמות, עופות, ירקות שורש: גזר, בצל עם קצת קליפה, שום שורש פטרוזיליה ,שורש סלרי, שומר אם אוהבים , הכל בתבנית צלייה וצולים עד שהכל מקבל הזהבה יפה אפילו טיפה נשרף בקצוות. זה מה שנותן למרק את הצבע הזהוב והטעם העמוק.
כשמוכן, שופכים הכל לסיר גדול, מכסים במים, מוסיפים עלה דפנה, צרור פטרוזיליה, כוסברה או שמיר, תלוי באסכולה, גרגרי פלפל שחור ומבשלים לפחות שלוש שעות מכוסה , אש בינונית. אין מה לעשות צריך כאן סבלנות. מורידים קצף ושומן מידי פעם.
אפשר להוסיף קצת נוזלים בסוף, שלא יהיה מרוכז מידי. וכמובן מלח.
אני מסננת ובוחרת מה בא לי מהחזיר למרק ומה לא. בד"כ מחזירה חתיכות של עוף ואז לוקחת את כל הנוזלים ומבשלת לתוכם ירקות חדשים שבא לי, עד ריכוך בלבד לא עד מוות כמו ב'פולנית' , מוסיפה בסוף הרבה פטרוזיליה וכוסברה.
יוצא מדהים, שווה את המאמץ.

מרק עוף

על ידי מי_מה* » 12 מרץ 2007, 22:35

קרוטונית, אולי יש לנו מכרה משותפת? גם אני שמעתי את הטענה הזאת וניסיתי ויצא לי פחות טעים מהרגיל P-:
אני אימצתי בחום את המתכון של אייל שני:
צרור פטרוזיליה, צרור שמיר, ענף לואיזה (ורבנה לימונית) ענף למון גראס - כל העלים שטופים היטב ונחים בתחתית (ככה המרק יוצא צח ולא צריך לקשור את הירק בחוט כדי להיפטר ממנו)
על המצע הזה מניחים עוף שלם, מחולק ל6 חלקים, שטוף וללא עור כולל גרון וגב (אם כי אני לרוב נותנת אותם לחתול), ומקיפים בהרבה שורשים (שורש סלרי, בצל, שורש פטרוזיליה, המון גזר, וחתיכה קטנה של ג'ינגר)
הבאים בתור ירקות מיקשאה - דלעת וקישוא .ואז עגבניה חתוכה לחצי, ראש שום על קליפתו, 2 עלי דפנה ו20 גרגירי פלפל שחור.
מכסים הכל במים ומבשלים בסיר מכוסה כמעט לגמרי למשך שלוש וחצי שעות. בערך שעה אחרי תחילת הבישול להוסיף מלח וסוכר (הסיבה לעיכוב היא שהעוף המוכשר הוא גם מומלח ולכן כדאי לתת לו קודם לשחרר את המלח ואז לטעום ולהמליח בהתאם)
במתכון המקורי המים הם מינרליים, העוף והירקות אורגניים והמלח הוא מלח ים אטלנטי, אבל גם בלי, זה יוצא פיצוץ!
העוף המכובס נאכל בחלקו במרק והשאריות מזינות את החתול או הופכות לסלט עוף - מלח, פלפל שחור ומיונז.

מרק עוף

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 12 מרץ 2007, 10:04

אתמול שמעתי מתכון של מישהי שמבשלת קודם רק את העוף, במשך שעתיים(!), רק אח"כ מוסיפה את הירקות ועשבי התיבול ומבשלת עוד שעה. לטענתה זה יוצא נפלא.

מרק עוף

על ידי שרה_ק* » 19 אוגוסט 2004, 19:41

אם מדברים על חיידקים, אני לא טורחת אפילו לרחוץ את העופות קפואים או לא קפואים בגלל שאם יש חיידקים, הם גם בפנים ורחיצה מבחוץ לא תעזור. הבישול במילא הורג את הכל. (אבל אם הם מלוכלכים נגיד בדם או משהו, כמובן שאתן לפולקעס שטיפה מהירה מהברז)

מרק עוף

על ידי אמא_של_יונת* » 29 אפריל 2004, 23:17

אני מכניסה למרק עגבניות חתוכות לרבעים, בלי לחלוט ולקלף. אחרי הבישול אני דגה את הקליפות מהמרק.

מרק עוף

על ידי סבתא_מתנות* » 29 אפריל 2004, 15:51

יונת, תודה. האם העגבניות לא מאבדות מטעמן בחליטה? (עדין לא ניסיתי...)

מרק עוף

על ידי יונת_שרון* » 29 אפריל 2004, 03:58

קילוף עגבניות: חורצים X על הקליפה ומכניסים אותן למים רותחים לכמה דקות. אחר כך מוציאים ומקלפים בקלות.

מרק עוף

על ידי אמא_של_יונת* » 28 אפריל 2004, 19:39

לקחים ומסקנות:
היחס בין המים לעוף לא היה נכון. כלומר, פחות מדי עוף לכמות המים הנתונה. אפשר כמובן להוסיף תבלינים, אבל אם את מעדיפה מרק עוף ללא תבלינים - חשוב מאד שיהיה הרבה עוף.

מרק עוף

על ידי סבתא_מתנות* » 28 אפריל 2004, 19:28

אמא אינקובטור, אפשר לטעום את המרק לפני שמחליטים שהוא מוכן, להוסיף תבלינים ולהוסיף לבשל עוד 10 דקות.
רועי, איך אתה מקלף את העגבניות? גם פלפל ירוק מוסיף טעם למרק, אם כי אני לא אוכלת אותו (לא נורא, יש במשפחה מי שהפלפל המבושל טעים לו).

מרק עוף

על ידי רועי_שרון* » 28 אפריל 2004, 04:40

תלוי כמה מים שמת. אבל באופן עקרוני אני משתדל שהתכולה תשאיר מעט מקום למים, ולא להפך. אני גם נותן לזה לפחות פי שתיים זמן, ועדיף יותר. כמה שיותר ככה המרק מקבל יותר טעם עוף, והעוף הופך תפל יותר. 5 שעות זה לא נדיר. תכווני לך את זה לאיזון המתאים לך. אה, עגבניות נותנות תוספת טעם משמעותית מאד למרק. רק אל תשכחי לקלף אותן.

מרק עוף

על ידי אמא_אינקובטור* » 27 אפריל 2004, 21:33

אסכולת בית שמאי ניצחה והקדשתי 24 שעות להפשרת העוף.
מה נכנס: שלושה פולקעס, שלושה זוקינים, שני גזרים, אחד בצל, חצי בטטה וחופן כוסברה (כמה שאני אוהבת כוסברה!). שעה ורבע על האש, מעט מלח, כנראה מעט מדי כי יצא דליל ותפל למדי. לא מנע מהפעוטה לאכול, והנוער אפילו אכל את הפולקאות המכובסות.

לקחים ומסקנות: יותר מדי מים? פחות מדי זמן בישול? פחות מדי מלח?

מרק עוף

על ידי סבתא_מתנות* » 27 אפריל 2004, 15:26

אצלנו אוהבים לאכול עוף מכובס... בתנאי שזה לא חזה עוף. אם במקרה יש לי חזה עוף מבושל (או אפוי ועדין אין לו קונים), אני מכינה ממנו סלט בתוספת של מלפפונים חמוצים קצוצים, מלפפונים ירוקים ותיבולים שונים. אפשר לתבל ברוטב מיונז + חרדל + מיץ לימון + מלח ופלפל. לדאוג שהסלט לא ישחה ברוטב.

מרק עוף

על ידי רועי_שרון* » 26 אפריל 2004, 17:06

אני תמיד מתחיל את המרק מעוף קפוא.

מרק עוף

על ידי שמיכת_טלאים* » 26 אפריל 2004, 12:00

:-0 אין מיקרו? חוץ מזה, הבעיה עם בישול עוף שלא הופשר כל צרכו היא שאם הוא נשאר קפוא מבפנים ולא מתבשל עד הסוף, החיידקים בו פרים ורבים ולא מתים בחום. במרק עוף על-פי מיטב מסורת הפולנית אין שום חשש כזה - העוף מורתח ומכובס עד צאת נשמתו בפעם השנייה, כך שנראה לי בטוח. הייתי שוטפת טוב טוב במים חמים לפני הבישול, להבטיח ניקיון מבחוץ. לי יש מתכון שמתחיל מקפוא - שמים את העוף הקפוא בסיר רחב, עם 8 תפוחי אדמה קלופים, מוסיפים שקית אבקת מרק בצל (לא אינסטנט) ואת התכולה של פחית אחת שזיפים משומרים ומגולענים (blue plums), מביאים לרתיחה, מורידים לאש מינמלית ומבשלים שעה וחצי. יוצא יאמי.

מרק עוף

על ידי תבשיל_קדרה* » 26 אפריל 2004, 08:43

בואי נגיד... אני לא הייתי מעיזה לנסות.

מרק עוף

על ידי אמא_אינקובטור* » 26 אפריל 2004, 04:06

<אמא אינקובטור מוכנה להכין עוגת מוס של תשע שכבות, אבל לא תתעסק בשום מתכון שדורש כירורגיה>

מרק עוף

על ידי אמא_אינקובטור* » 26 אפריל 2004, 04:05

שאלה למרקולוגים: עקב צירוף נסיבות מצער, ולא ניכנס כאן לפרטים, להטחות אשם ולועדות חקירה, העוף שהיה אמור לככב במרק שהייתי אמורה לבשל היום - לא הופשר.
האם אני יכולה לבשל את הגוש הקפוא כמו שהוא ולקוות לטוב? או שמרק עוף עושים בסבלנות או לא עושים בכלל?

מרק עוף

על ידי רועי_שרון* » 24 אפריל 2004, 17:31

אבל מה עושים עם העוף המכובס? הרבה שנים עברו עלינו בהתענות קשה: לזרוק את הכבסים -- איננו יכולים, שכן פולנים בני פולנים אנחנו, ואין הפולנים זורקים אוכל. לאכול אותם -- איננו יכולים, על אף שפולנים בני פולנים אנחנו, וסבל הוא שמנו האמצעי -- שכן גדולה מידת הגועל מהכבסים הללו ממידת קיבתנו. שנים רבות התעננו, עד שלבסוף נמצא מזור: עוף באורז סיני. העוף מקבל את כל התיבול במאכל, וזה בכלל לא משנה שהוא מגיע בהתחלה נטול טעם.

הפטנט הולך ככה: לוקחים מכל הבא ליד: ירקות, ביצים, עוף מכובס ממרק, ויש שיגדילו ויוסיפו אף פירות. מטגנים הכל מעט, מערבבים עם אורז, ומגישים. מקבלים סימפוניה של טעמים וצבעים וריחות, ואף פעם אין די. אז הנה מתכון לדוגמא, למשפחה גדולה בארוחת צהריים ביום שבת, כשזה כל מה שיש לאכול -- בקיצור הרבה (וגם כמה טיפים בדרך):
  • מקלפים 2~3 ראשי שום שלמים (מי שלא מכיר את השיטה המהירה: מפרקים את הראשים לשיניים בודדות, צובטים בחוזקה בשתי ידיים (יבשות) כל אחת מהשיניים תוך סיבוב הידיים בכיוונים מנוגדים עד שהקליפה הדקה מתפצחת, ופשוט מסירים את הקליפה בקלות ביד. לי זה לוקח 5 שניות לשן שום), חוצים לשניים כל שן, ומטגנים עם שליש כוס שמן על חום נמוך (!) עד שהשיניים מתרככות וקצת נעשות חומות. (מתחילים בשיני השום כי זה לוקח הרבה זמן.)
  • קופסא או שתיים של פטריות חתוכות -- מטגנים עד שמתחילים לראות קצת חום-של-מטוגן (לא לשים הרבה שמן!). שמים בקערה גדולה מאד, ומכסים כדי שישאר חם.
  • קופסא או שתיים או שקית קפואה של תירס -- מטגנים מעט מאד (מספיק שזה חם, אפשר גם עד שמתחילים לראות ניצנים ראשונים של חריכה; לא צריך שמן בכלל). מוסיפים לקערה.
  • 3~4 בצלים בינוניים-גדולים -- חותכים לחתיכות נורמליות (כלומר, לא קטנות כמו של סלט ערבי) -- ומטגנים עד ששקוף וקצת חום, ומוסיפים לקערה.
  • 2~3 פלפלים בצבעים שונים -- חותכים לרצועות דקות וחוצים כל רצועה לרוחב לשני חלקים (ככה קל יותר לאכול את זה) -- קולים בלי שמן עד שמתחילים לראות ניצני חום, ומוסיפים לקערה.
  • שליש~חצי שקית קפואה של כרוב ניצנים -- מחממים עם מעט מים במיקרו (לפי ההוראות על השקית), וחוצים כל כרוב לשניים (אין צורך לטגן). מוסיפים לקערה.
  • מכינים חביתה מקושקשת מ-2~3 ביצים, ומוסיפים לקערה.
  • מקלפים 5~8 גזרים, חותכים למטבעות, ומטגנים עם מעט שמן עד שמתחילים לראות קצת קצוות שרופים והגזר מתרכך קצת. מוסיפים לקערה.
  • מפרקים את העוף המכובס לחתיכות לא קטנות מדי, מטגנים במעט שמן עד שהן נשרפות קצת, מוסיפים הרבה סויה (העוף מקבל את התיבול היחיד בכל המאכל, אז להיות נדיבים) עד שהעוף חום לגמרי, מוסיפים סוכר בנדיבות (חצי כוס; אפשר גם יותר), מטגנים עוד דקה ומוסיפים לקערה.
  • 2 כוסות אורז לבן מבושל במידה האהובה עליכם.
  • מערבבים הכל ביחד, ומגישים מיד.
המאכל הזה ידידותי במיוחד, כי הוא מאפשר לשים מכל הבא ליד, ואפשר להחליף הכל. כמה דוגמאות לרכיבים נוספים אפשריים: אננס מקופסא, קבנוס, אפונה (את זה לא כל כך אהבו אצלנו), ברוקולי, תפוח אדמה (חתיכות קטנות, כדי שזה יספיק להתטגן), בטטה (כנ"ל), בצל ירוק, קשיו, שומשום. רק להזהר עם כמויות השמן, כי בגלל הטיגון הנפרד של כל רכיב יש פיתוי לשים הרבה.
אפשר גם לשמור במקרר כמה ימים ולחמם במיקרו -- זה יוצא טוב מאד.

מרק עוף

על ידי יונת_שרון* » 20 אפריל 2004, 01:56

מרק עוף של רועי:
1 מגשית עוף (בד"כ שוקיים) -- לכסות במים, לשים על האש, ולגרד בכף את הקצף.
להוסיף את הירקות הבאים, חתוכים לחתיכות גדולות:
1 בטטה בינונית
2 תפו"א
2 בצל
2 קישוא
3 עגבניות מקולפות (חורצים ושמים לרגע במים רותחים, ואז הן מתקלפות בקלות)
כמה גזרים
4 שיני שום גרוסות
צרור גדול של פטרוזיליה או שמיר או שניהם

להשאיר על האש כמה שעות, ולהוסיף מלח ופלפל.

מרק עוף

על ידי אמא_של_יונת* » 20 אפריל 2004, 01:46

מסתבר שהתבלבלתי: רועי לא שם במרק שמיר וסלרי. אני כן, וגם פלפל ירוק. דלעת - רק באופן תיאורטי. במרכולית של הקיבוץ אין דלעת, ואם אני קונה אותה בעיר השכנה ונושאת את כל כובד משקלה הביתה - אני מעדיפה להשתמש בה למרק דלעת.

מרק עוף

על ידי סבתא_מתנות* » 19 אפריל 2004, 21:59

אמא של יונת, אני מוסיפה גם דלעת ופלפל ירוק.

מרק עוף

על ידי חוה_ש* » 19 אפריל 2004, 16:29

מתכון רב תכליתי שיכול להיות למרק עוף, מרק צמחוני או ירקות מבושלים ועונה אצלנו בבית לשם: מרק מלח.
  1. בוחרים ירקות למרק. הרוב הם ירקות רשות לפי הטעם. ירקות חובה: כרוב, שורש סלרי או פטרוזיליה או שניהם (רק הכרוב הוא ממש הכרחי).
  2. חותכים את כל הירקות לקוביות נגיסות. כמות הירקות אחרי החיתוך צריכה להיות כזו שנכנסת לסיר ומשאירה קצת מקום. הסיר צריך להיות גדול ובעל מכסה תואם.
  3. מחממים בסיר ממש מעט שמן.
  4. מכניסים את הירקות לסיר ומערבבים עם השמן החם.
  5. מוסיפים מלח גס. די הרבה ועוד קצת, זה עוזר לנוזלים לצאת וככה הירקות מתבשלים במיץ של עצמם ויוצאים ממש טעימים (לא כמונו כשאנחנו עוברים תהליך כזה).
  6. מכסים ומחכים (מבקרים באתר, מקפלים כביסה וכו') מדיי פעם באים לשאול מה נשמע ולתת עירבוב.
  7. כשהירקות כבר מבושלים ורכים אפשר להוסיף מים (הנפח מאוד מצטמצם עם הבישול) וכנפיים או משהו עופי אחר. ומבשלים עוד קצת עד שהכנפיים מבושלות גם.
  8. אפשר לא להוסיף כנפיים ואז זה מרק צמחוני.
  9. אפשר לא להוסיף כלום ואז זה ירקות מבושלים טעימים.

מרק עוף

על ידי תבשיל_קדרה* » 19 אפריל 2004, 14:41

כך אין צורך להוסיף אבקת מרק
ברור שלא! גם גרונות אפשר לבשל עד צאת נשמתם (-:

מרק עוף

על ידי אמא_של_יונת* » 19 אפריל 2004, 14:09

אפשר גם עלי דפנה. אפשר גם פלפל ירוק.
הסוד של רועי שרון למרק עוף נפלא: הרבה מאד שוקי עוף שמבשלים אותם עד צאת נשמתם (גילה, אנחנו ממחזרים אותם אחר-כך במאכלים אחרים), והרבה מאד ירקות. כך אין צורך להוסיף אבקת מרק.
הירקות: גזר, בצל, סלרי, פטרוזיליה, שמיר, בטטה, קישוא, עגבניה, תפוח אדמה. (שכחתי משהו?)

מרק עוף

על ידי עידית* » 19 אפריל 2004, 11:30

מה עם עלי דפנה?

מרק עוף

על ידי תבשיל_קדרה* » 19 אפריל 2004, 08:16

במקום להרתיח ולשפוך -
להרתיח, ולהוריד בעזרת כף את הקצף השחור מלמעלה.
גרונות עוף (או כנפיים) הם האיבר ממנו אצלינו מבשלים מרק (את שאר העוף די חבל לבזבז).
כשהוספתי דלעת ובטטה יצא מרק פולני-מתוק.

מרק עוף

על ידי יונת_א* » 18 אפריל 2004, 14:22

אני שמה יותר מבצל אחד, כי הילדים משוגעים על זה, ואני משתמשת בקטנים ביותר שאני מוצאת. חוצמזה אפשר להוסיף דלעת (עם הקליפה!) וקולרבי - גם טעים וגם בריא. וכמובן גם סלרי, פטרוזיליה, וכוסברה טריים. ככה יוצא מרק עשיר במיוחד. אנחנו אוכלים אותו בלי תוספת מלח/אטריות/שקדי מרק. בהצלחה!

מרק עוף

על ידי א_גרויסע_מויש* » 18 אפריל 2004, 13:56

הו, תודה לכולכן!
אמנם הסיר על האש, אבל מיד רצתי להנמיך את האש ולכסות את הסיר (תבורכי מקפית, אין כזה דבר ברור ומתבקש).
אז כבר היה מאוחר מיד להרתיח ולשפוך, אבל יעשה בפעם הבאה.
אצלנו יש גם תפוחי אדמה, גם קישואים, וגם בטטה (וריאציה אישית אילתורית. נראה מה יצא מזה). וגם בצל ושורש (הלבן הזה זה שורש פטרוזיליה? תמיד תהיתי של מה). אה, וגם שמיר (ללכת להוציא???)

טוב, דיווחים בהמשך!

<מויש מרגישה כמו עיתונאי המסקר את איזור הקרבות. אולי בעצם רק הבלגן במטבח שמעורר את האסוציאציה.>

מרק עוף

על ידי מ_י_כ_ל* » 18 אפריל 2004, 13:36

מויש! מויש! כמה טוב לפגוש בך כאן!!!

כמה וריאציות מאצלנו:
  1. קודם לבישול העוף והירקות אנחנו מבשלים במים גרון הודו (זו חתיכה ענקית, אבל הקצב בסופר חותך לי אותה), במשך כחצי שעה ורק אז מוסיפים את השאר. משבח את טעם המרק פלאים, למרות שאצלנו אף אחד לא אוכל אח"כ את הגרון עצמו.
  2. אשר לעור - הממ...אנחנו לא ממתנגדי השומן ולכן מבשלים עם העור. בעיני לא איכסי, אבל בהחלט ענין של טעם.
  3. הבצל - הכניסי עם הקליפה - ישבח את צבע המרק.
  4. שאר ירקות - אצלנו אין לקוחות לתפוח אדמה, ולכן אכן מוסיפים קישוא תחתיו (אנחנו ביאליסטוק. באמת ולא בצחוק. ובהקשר של מחר אפילו מאוד עגום). הגזר חייב להיות ארוך ושלם אחרת יש אפרוח שלא מוכן לאכול אותו...זה גם די חוסך עבודה, להכניס ירקות שלמים. גם אני אוהבת לאכול את הבצל.
  5. ומאוד חשוב לגבי הבישול - אכן, על אש קטנה ולאט לאט, אבל...אל תשכחי לכסות הסיר , לכל היותר להשאיר פתח קטנטן!!! בפעם הראשונה שהכנתי, אמא שלי נתנה לי הוראות בטלפון, אבל את הפרט הקטן הזה לא הוסיפה. כל המרק התאדה לו. אימי אמרה שחשבה שזה ברור ומתבקש...
בתאבון!

מרק עוף

על ידי עדי_יותם* » 18 אפריל 2004, 13:27

גם השורש נורא טעים! כשאני מתכננת מראש, אני שמה כמה. החלק החביב עליי במרק...

ואמא של חברה שלי לוקחת אח"כ את כל הירקות שהיו במרק, טוחנת ועושה קציצות.

יש אסכולה שמציעה להרתיח את העוף כמה דקות, לשפוך את המים ולשטוף, ואז להוסיף את כל השאר ולבשל מהתחלה.

ויש מתכון של אהרוני בספר הבישול הסיני שלו, עם ג'ינג'ר וגרגירי פלפל שלמים, ובצל ירוק במקום היבש. גם כן טעים מאוד.

בפועל: אני מרתיחה ושופכת, שמה את כל הירקות שלעיל וגם ג'ינג'ר וגרגירי פלפל אם יש, וגם שורש (פטרוזיליה?) וגם עלי פטרוזיליה. בסוף רק כדאי להקפיד להוציא את עלי הפטרוזיליה, הג'ינג'ר וגרגירי הפלפל. ולפי אסכולת אהרוני - כדאי להכין כמות גדולה, ואז לסנן, לחלק ולהקפיא - ולהשתמש אח"כ כבסיס לכל מרק אחר.

וחוץ מזה לא חייבים להשתמש בעוף שלם - אני משתמשת במה שיש. אפשר גם מגרונות הודו/עוף, כנפיים, כרעיים. רק לא חזה לבד.

מרק עוף

על ידי שמיכת_טלאים* » 18 אפריל 2004, 13:09

הו ברוכה השבה! הנה המתכון שלי, הפולני למהדרין:

1 עוף, מפורק, או לחילופין כרעיים (בשר החזה מתייבש רצח בבישול, הכרעיים לא), בלי עור ושומן
גזרים (הרבה - אפילו 10) , קלופים וחתוכים לטבעות
1 בצל שלם, לטעם
1 שורש פטרוזיליה קלוף (לטעם)
תפוחי אדמה (אצלי הולך 3-4 גדולים)
מלח-פלפל

שמים הכול בסיר, מוסיפים מים קרים כדי כיסוי. מכסים ומביאים לסף הרתיחה.
מעבירים לאש הכי קטנה ומבשלים שעתיים מינימום. יוצא מרק זהוב ומרוכז.
נימוקים - בלי עור כי העור נעשה סמרטוטי ואיכסי בבישול. ואני גם מורידה את השומן שמתחתיו כי זה איכס - ככה המרק יוצא צלול ולא שומני. שונאי שומן אמיתיים אפילו מקררים את המרק במקרר וכהשומן שבכל זאת יש בו נקרש - מסלקים. (מקפים - לפי האקדמיה).
בעדות מסוימות (נניח, לודז' נגד ביאליסטוק) יש המוסיפים קישואים. אני לא סובלת, אז לא, האפשרות קיימת.
יש המוסיפים שום.
את הבצל והשורש מציאים אחרי הבישול, למרות שאצלי הבכורה אוהבת לאכול את הבצל המבושל.

מרק עוף

על ידי א_גרויסע_מויש* » 18 אפריל 2004, 12:30

אל תחוסו עלי ואל תתנו לי קרדיט- אף פעם לא הכנתי.
לכן, אנא, מתכון למאותגרי בישול (שאלות לדוג': עם העור או בלי? לפי איזה סדר מוסיפים את הירקות? כמה זמן זה לוקח? הבנתם את התמונה).

מרק עוף

על ידי אנונימי » 18 אפריל 2004, 12:30


חזרה למעלה