שאלות ותשובות בנושא תזונה

ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

פירות טריים, ירקות טריים, פירות יבשים, יוגורט
הבעיה עם כל אילו שהם מלכלכים. ז"א זה לא משהו שאפשר לתת לה ביד כשהיא במנשא או בעגלה שתנשנש בזמנה החופשי.
פריכיות אורז - זה כבר בטוח בגיל הזה? אין סכנת חנק?
דבי_לול*
הודעות: 1
הצטרפות: 01 יולי 2006, 21:45

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דבי_לול* »

ורד שלום (או כל מי שיודע)
האם יש ממש בטענה שבישול/חימום במיקרו מסוכן?? אם יש למישהו מידע מהימן בנושא, אשמח לקרוא. תודה.
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעל* »

ורד. אשמח לשמוע איזה ויטמיניים כדאי לקחת בתקופה זו (תחילת שלישי) במאמר שכתבת ראיתי שחוסר בB12 יכול לגרום להפלה חס ושלום.
אני לוקחת קלציום מגנזיום ובורון בטבליה אחת וחומצה פולית. האם זה מספיק? מה צריך להוסיף?

תודה ושבוע טוב!
יעל
אוק*
הודעות: 68
הצטרפות: 18 יוני 2006, 11:36

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אוק* »

הי ורד,
אני טבעוני כבר שנים רבות, וכיוון שלאחרונה התחילו לי בעיות בעיניים (לא בעיות ראיה- העור שלי מתחת לעיניים צורב וכחול), הלכתי לעשות בדיקות דם,
שם התגלה שהפריטין שלי מתחת לקו התחתון, ונראה שאני מתקשה להרים אותו (הוא קצת כבד, בכל זאת זה ברזל :-)). האם יש דרך לשפר אותו? בנוסף, ה B-12 שלי הוא 200 והרופאה שלי אומרת שזה בסדר (אצלנו בקופת חולים הטווח הוא עד 130) ותהיתי מה את חושבת. חוץ מזה, מה זה אומר לעשות ניקוי כבד? יש לי עוד הרבה חריגות בבדיקת דם, אבל נראה לי ששאלתי מספיק שאלות לפעם אחת...
תודה מראש, ושבת שלום.
נ.ב.
דבי לול, את יכולה להציץ ב מכשיר מיקרוגל.
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

לגבי בישול עם שמן:
הבנתי ששמן זית הוא הטוב ביותר, והבנתי שעדיף להוסיף את השמן רק בסוף הבישול.
אבל לא הבנתי באיזה מהשמנים הזולים יותר (אלו שמוכרים בסופר) עדיף להשתמש לבישול "קונבנציונלי" כמו טיגון קל או אפייה.
קנולה? תירס? חמניות? מה יותר גרוע ומה פחות?
> דחוף כי נגמר לי השמן ולא יודעת איזה לקנות...<
לא_סמכות*
הודעות: 1
הצטרפות: 15 יולי 2006, 14:17

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי לא_סמכות* »

לא סמכות בעניין, אבל ככל הידוע לי, שמן חמניות דומה בערך התזונתי שלו לשמן זית, וקנולה הכי דל בשומן רווי. אז תלוי מה יותר חשוב לך. שניהם נחשבים לשמנים "טובים", בניגוד לשמן סויה, נגיד (על תירס אין לי מושג).
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אף לא אחד מהם!
לא ממליצה להכניס הבייתה שום שמן זול, או שמן רווי, או שמן מזוכך, או מרגרינה
אם חייבים לבשל עם שמן, עשו זאת עם שמן זית (איכותי, לא מזוכך או מדולל) או חמאה. זהו.

אוק, ה 12-B שלך ברצפה וזה דיי צפוי בהסתמך על נתוני הפריטין שלך. הם עובדים יחדיו. חשוב להעלות רמות.
נשמע לי שאתה זקוק לייעוץ ספציפי, עשה זאת! זה ממש חשוב, בכל גיל.

יעל, קצת קשה לי עם המלצות גורפות על תוספי מזון. ממליצה על שיפור ושדרוג התזונה.
כמובן שאם ערכי ה- 12-B שלך נמוכים, יש להעלותם, אך מעבר לכך דאגי לתזונה איכותית המתאימה לך
נעמה_אמא*
הודעות: 114
הצטרפות: 04 מאי 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של נעמה_אמא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה_אמא* »

איך לייעץ בשינוי תזונתי למשפחה שעושה את כל ה"רעות החולות" האפשריות?
מכיוון שאני לא מאמינה שיוכלו לבצע שינוי גורף מהיום למחר, ממה הכי קריטי להתחיל?
  • קמח מלא במקום לבן?
  • לא להשתמש במרגרינה?
  • להפחית סוכר?
  • חומרים משמרים, צבעי מאכל?
  • אורז מלא, קינואה..?
  • רק מזון אורגני?
  • פחות אוכל מעובד?
אנא עצתכם
אמת_וצדק*
הודעות: 703
הצטרפות: 18 מאי 2006, 02:21
דף אישי: הדף האישי של אמת_וצדק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמת_וצדק* »

הרעה החולה הנפוצה ביותר לדעתי היא מיעוט ירקות כמרכיב בתזונה.
לכן, העצה הטובה ביותר תהיה להקפיד שירקות יהיו המרכיב הדומיננטי בכל ארוחה (כלומר, לפחות 50% ירקות, או אפילו רף גבוה יותר - נגיד 70%). זה יכול להיות סלט, ירקות מבושלים, סתם חתוכים בצלחת, או בכל דרך אחרת.
אם יאכלו יותר ירקות, אז ממילא יאכלו פחות ג'אנק מכל הסוגים.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

זה באמת תהליך וכמו כל שכזה, צריך לרצות להיכנס אליו!
הייתי מתחילה מלהוריד את הפחות טובים ולהתמרד בטוב- להוריד מרגרינה ושמנים זולים ולעבור לחמאה ושמן זית.
להוריד מזונות מעובדים לטובת תוצרת בית, מה שבמקביל אומר גם להוריד חומרים משמרים, צבעי מאכל וכו'.
כל זה כבר ייקח קצת זמן, כי אנשים כ"כ רגילים לחמם קפואים, טבעולים, סנפרוסטים, שניצלים קפואים ולא להכין לבד. כך שזה גם שינוי בראש.

בהצלחה {@

ספרי מה הייתה התגובה.
נעמה_אמא*
הודעות: 114
הצטרפות: 04 מאי 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של נעמה_אמא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה_אמא* »

טוב, ההצעה הראשונה שלי הייתה שכל יום יאכלו מקסימום רק דבר אחד שהוא "אוכל מוכן"
המצב הקודם היה שבבוקר אכלו נניח בורקס/ג'חנון, בצהריים טבעול/דלידג/המבורגר
ואחה"צ סמבוסק/בורקס וכו..
במקום המעובדים עתירי השומנים המוקשים בבוקר ואחה"צ יעברו ללחם מלא כלשהו
עם טחינה גולמית/חומוס/גבינה/טונה וכו..
סלט תמיד אוכלים גם ככה וגם פירות לא חסר.
בשלב הבא אני אנסה לעשות סוויץ לשמן זית ושמן קנולה במקום מרגרינה.
מים_שקטים*
הודעות: 429
הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מים_שקטים* »

ורד,

הקטן שלי כמעט בן שנה, נראה שהוא מוריד זמן ומספר פעמים של הנקה. האם את יכולה לתת איזשהו תפריט מאוזן לגיל שנה בהנחה שאולי הוא כבר לא יינק והוא לא מוכן לקחת תמ"ל (אולי 50 ביום).?
תודה.
אמא_נוסעת*
הודעות: 140
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

הי ורד,
האם ייתכן שתוסף שמן דגים עוצר גדילה של ילד בן שנתיים שכבר מקבל אותו כשנה?

לטעמי התוסף מאוד חשוב ובעל השפעות חיוביות, אבל פתאום התקשרה חברה שתזונאי (מפורסם) אמר לה שעצירת הגדילה של בנה נובעת מתוספי המזון שהוא מקבל, ובעיקר משמן הדגים.
לדבריה בנה צמח באינץ' (אנחנו בחו"ל) לאחר חודש ללא התוסף.

גם בני לא צמח הרבה בשנה האחרונה, למעשה, קצב צמיחתו האיטית הדאיג אותנו, אם כי לא את הרופאים.
נו, מה אומר - נבהלתי.

מה דעתך (ולא על הבהלה :_) )?
אמא_נוסעת*
הודעות: 140
הצטרפות: 03 מרץ 2005, 20:03

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_נוסעת* »

התכוונתי ל - :-)
וגם לכתוב - תודה
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

נשמע לי מוזר שהאשם הוא בשמן דגים. לא נראה לי הגיוני בכלל, כי בד"כ מיוחס לו בדיוק ההיפך.
כמובן, מסייגת הכל מפני שבכלל לא מכירה את הילדים, את התוסף המדובר, את התזונה ואורח החיים שלהם וכו' וכו'....

בקיצור, זה ממש לא יהיה מקצועי מבחינתי להביע דיעה בנושא ללא הרבה מידע מסביב.

מים שקטים, אני יכולה רק לכתוב באופן כללי שעל התפריט להיות מבוסס על מזונות מזינים, קרובים למקורם ומלאים. ממליצה על אורגני ככל האפשר.
שפע פירות וירקות, הרבה נבטים, אגוזים (או חמאותיהם בגילו כרגע), קטניות, דגנים מלאים למיניהם (לא רק חיטה מלאה, אלא גיוון!), בשר ומוצרים מהחי (מאד ממילה על אורגני פה!), דגי ים צפוני.
למשהו יותר מסודר ומתאים לצרכיו האישיים של בנך, את מוזמנת "ליצור אתי קשר" [email protected]
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

שתי שאלות. טוב, בעצם, 3 - שאלתי אחת גם בדף מקורות חליפיים לסידן, אבל אם אני כבר פה, אוסיף אותה:
  • היום ראיתי בערכים התזונתיים של סילאן (יותר נכון "סירופ תמרים", יעני 100% תמרים ללא תוספות של גלוקוז וכו') שהוא מכיל המון סידן - יותר מ-1100 מ"ג, שזה בערך כמו החמאות-שומשום הכי משובחות. הייתכן??? התמר לא מופיע ברשימה בראש הדף. מקווה שזו לא טעות...
  • בני בן שנה, לא מוכן לגעת בטחינה, שקדייה וכל דבר אחר במרקם הזה (חמאות אגוזים למיניהן). בפעמים הספורות שניסיתי לתת לו את זה כ"חלב", כלומר מדולל מאוד מאוד מאוד, הוא היה מוכן רק אם שיניתי לזה את הטעם לגמרי (למשל - טחינה מדוללת במיץ של סלט), וגם אז רק איזה 2-3 כפיות ואח"כ עשה פרצוף. אני לא נותנת לו יותר מדי מוצרי חלב. האם כדאי? אני לא רוצה להתחיל עם חלב פרה, ומשלל מוצרי חלב הצאן שהצעתי לו הוא אוהב רק יוגורמה. אז השאלה שלי בעצם היא, האם הוא מקבל מספיק סידן? הוא יונק כמובן.
  • לפני כשבועיים נתתי לו לראשונה קציצות ב רוטב עגבניות. מאז, כל דבר שלא מגיע ברוטב עגבניות -- אוטומטית חשוד בעיניו כלא טעים. האם ועד כמה זה גרוע שהוא יאכל לא-משנה-מה-ברוטב-עגבניות כ-3-5 פעמים בשבוע?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ורד, חיפשתי בכל הדף, ועדיין אני לא בטוחה. באיזה מקום כתבת, שאם שופכים מים רותחים על השקדים כדי לקלף אותם, אז זה מחמצן אותם והורס חלק מהויטמינים. ניסינו להשרות במים רגילים. השקד התנפח ונעשה מגעיל, וקשה לתפוס את הזמן המתאים שהקליפה נוחה לקילוף.
כמה זה בעייתי לאכול כל יום 20 שקדים לא קלופים, כל יום כל יום, 6-7 ימים בשבוע במשך שנים?
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

בשמת, אני לא יודעת את התשובות, אבל אני אספר לך מה אמא שלי עושה (היא לא מומחית, אבל משתדלת): היא משרה אותם במים רגילים בכלי זכוכית גבוה (כמו קנקן לימונדה כזה) ומניחה בשמש לכמה שעות. הם יוצאים קליפים לגמרי.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

מה, זה לא טוב לאכול את השקדים עם הקליפה??
טליה_אלמתן*
הודעות: 3831
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

בעלי מצא שבצמח שנקרא רגלת הגינה (וכנראה גם באחיות שלה) יש חומצות אומגה 3.
רציתי לשאול עד כמה היא זמינה לגוף האדם (יחית לדגים או אחר, לדוגמא), כי אני זוכרת שענית לגבי ברזל מין הצומח שהוא פחות זמין לגוף האדם.
עדיף חי מאשר מטוגן או מבושל (אני מניחה)?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

קליפת שקדים מכילה ציאניד
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

בכמות משמעותית???????????
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

כן, אבל מה זה "כמה שקדים מרים"? האם יש עניין של מינון? האם 20 שקדים כל יום במשך שנים זה משהו שמצטבר?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

עשיתי חיפוש זריז, מצאתי בין היתר את זה: http://www.inchem.org/documents/jecfa/j ... 30je18.htm
לדעתי (הלא מקצועית ולא רפואית ולא מדעית), אפשר לסכם את המסקנות במילים "כדאי להיזהר" יחד עם "תלוי בנסיבות ותלוי בחסכים התזונתיים הספציפיים".

a safe level of intake of cyanogenic

glycosides could not be estimated. However, the Committee concluded
that a level of up to 10 mg/kg hydrogen cyanide in the Codex
Standard for Cassava Flour (CAC, 1991) is not associated with acute
toxicity.
בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanide

המסקנות הלא-רפואיות ולא מקצועיות שלי - אני חושבת שלכל הפחות כשמדובר באנשים שיש להם בעיות מטבוליות ידועות (כמו mitochondrial disease, או חסרים באנזימים, ואנשים עם בעיות בתירואיד), עדיף לצמצם מאוד את הצריכה של מזונות המכילים ציאניד (הם מדברים בעיקר על קסאבה = טפיוקה). המחקרים בחיות לגבי ההשפעה על עוברים, למרות שהמסקנות מהם אינן מוחלטות, מדאיגים (לפחות אותי).

ההשלכה לגביי היא צמצום ניכר של צריכת שקדים עם קליפה, שהם היום חלק קבוע בתזונה שלי .

בכל אופן תודה רבה למשתתפים בדיון - החכמתי!
מנג_בין*
הודעות: 431
הצטרפות: 24 יולי 2002, 01:00
דף אישי: הדף האישי של מנג_בין*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מנג_בין* »

אני משרה את השקדים ל- 24 שעות, (אפשר גם פחות) ומחליפה מים לפחות פעם אחת. הקליפה יורדת מצויין אח"כ.
אחרי הקילוף אני משאירה את השקדים "לנוח" על מגבת. צריך להכין כל פעם כמות קטנה כי זה מתקלקל יחסית מהר.

השקד התנפח ונעשה מגעיל.
מגעיל בטעם? או בצורה?
ורד_טילן*
הודעות: 96
הצטרפות: 04 אוגוסט 2005, 20:50
דף אישי: הדף האישי של ורד_טילן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_טילן* »

שמעתי שעדשים ירוקים אינם מומלצים למאכל, כיוון שמדובר בעצם בעדשים בוסר. האם זה נכון? זה נשמע קצת מוזר, כי הם שונים לגמרי בגודל מהסוג החום והאדום...?
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

לא נשמע לי הגיוני..
אם הם באמת היו בוסר הם לא היו נובטים ואני הנבטתי אותם בלי בעייה..
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

_השקד התנפח ונעשה מגעיל
מגעיל בטעם? או בצורה?_
מגעיל בטעם.

תמי, אני לא ממש הבנתי את מה שהבאת באנגלית. 10 מיליגרם של מה לקילוגרם של מה?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

בשמת, אחלה שאלה, אני הולכת לבדוק שוב...

לפי ההקשר וההפנייה לקודקס הקובע סטנדרטים לגבי קמח קסאבה, נראה לי שמדובר ב-10 מג ציאניד לקג של קמח קסאבה . זה גם מתאים למשפט הראשון שלפיו הם לא הגיעו למסקנה לגבי הרמה הבטוחה בצריכה.

אם זו אכן הכוונה, זו לדעתי קביעה חסרת משמעות, כיוון שאין כאן קביעה של מינון. מה עם אנשים שקסאבה היא מרכיב חשוב בתזונה שלהם? זה לא צריך לעניין אותם מה הכמות היחסית של ציאניד לקג, רק מה הכמות האבסולוטית שהם אכלו שיכולה להזיק להם (או אפילו הכמות היחסית למשקל גוף). ממש מזכיר לי את ההיגיון העקום בהמלצות על צריכת טונה ( הרעלת כספית ).

הגישה שלי היא better safe than sorry (ואנחנו לא אוכלים עמילנים ממילא), אבל אצלנו במשפחה יש בעיות מטבוליות וספציפית בעיה במערכות פינוי רעלים מהגוף.
(http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... sc=0&ssc=0)

אני מניחה שלגבי אנשים פחות או יותר בריאים המוטו יהיה "הכול במידה".
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

ווי, איך אני 'מתה' על כל השמועות שמסתובבות בנוגע לאוכל. זה ממש מדהים בכל פעם מחדש!
אנסה לענות מהסוף להתחלה
עד כמה שידוע לי עדשים ירוקים ואדומים הם סוגים שונים של עדשים (יש גם חומים ושחורים).

בנוגע לשקדים- ממה שאני יודעת השרייה במים רתוחים מחממת את השמנים בשקדים, מה שעלול לפגוע במבנה שלהם. השרייה ללילה דיי עושה את העבודה עד כמה שאני יודעת וגם כתבו פה אחרים מנסיונם.

בעלים ירוקים למיניהם אכן יש חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ו מאד מומלץ לשלב אותם בתפריט היומי על בסיס קבוע. זה, מן הסתם, לא מספיק בשביל כל כמות ה אומגה 3 שאנו זקוקים לה.

לגבי הסידן- אכן בתמרים אין כזו כמות של סידן. נראה לי שזו טעות
אפשר לנסות לשלב שקדיה וטחינה בקציצות ופשטידות, או בעוגיות (אפילו בלי בישול).
טחינה עם יוגורט זה ממש טעים והרבה ילדים אוהבים.

בנוגע לרוטב העגבניות- אם מכינים אותו לבד ומוסיפים לו כל מיני, אפשר "להכניס" שם הרבה goodies, כמו למשל לטחון (לפני או אחרי הבישול) עוד ירקות בפנים, עלים ירוקים, אגוזים, טחינה, שקדיה וכו'.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי יעלי_לה »

לגבי הסידן- אכן בתמרים אין כזו כמות של סידן. נראה לי שזו טעות. ידעתי. אוף.
אפשר לנסות לשלב שקדיה וטחינה בקציצות ופשטידות, או בעוגיות (אפילו בלי בישול). וואללה, לא חשבתי על זה. החימום לא הורס?
טחינה עם יוגורט זה ממש טעים והרבה ילדים אוהבים. הילד שלי לא נמנה עמם :-) את צריכה לראות איזה פרצוף מצחיק הוא עושה כשהוא טועם טחינה - כולל מצמוצים ורעידות :-D
בנוגע לרוטב העגבניות- אם מכינים אותו לבד ומוסיפים לו כל מיני, אפשר "להכניס" שם הרבה goodies כן אני משתדלת. אמנם על אגוזים טחונים וכאלה לא חשבתי, וזה רעיון כביר!!! תודה.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

בנוגע לשקדים- ממה שאני יודעת השרייה במים רתוחים מחממת את השמנים בשקדים, מה שעלול לפגוע במבנה שלהם. השרייה ללילה דיי עושה את העבודה עד כמה שאני יודעת וגם כתבו פה אחרים מנסיונם.
ורד, אנא אנא, תעני (איכשהו פיספסת את השאלות שלי):
מה יקרה אם אני אוכל את השקדים לא מקולפים?
20 שקדים כל יום, 6-7 ימים בשבוע, במשך שנים? לא מקולפים?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

בשמת, לא יכולה לחתום לך עם פלומבה :-) אבל נראה לי שלא יקרה לך באמת משהו רע.
עד כמה שהבנתי זה אינו ממש ציאניד, אלא נגזרת שלו. ובקליפה יש גם הרבה סיבים שממילא לא נותרים בגופנו.
הרעיון הוא בעיקר להקל על העיכול בדרך זו.
שוב, עד כמה שאני מבינה. או בואי נאמר, לא מאמינה שמישהו פעם היה טורח להשרות את השקדים, לקלוף ורק אז לאכול... ;-)
מאד ייתכן שיהיו שיחשבו אחרת ממני.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי בשמת_א* »

תודה על התשובה המרגיעה. אני בינתיים עברתי לאכול את השקדים עם קליפה, עם אגס ותפוח, ונראה לי שאישי היקר מאוד מרוצה (זה הוא שהיה מקלף לי כל בוקר את השקדים (-: ). אם יהיו איזה תוצאות, אני אדווח (אגב, כיוון שאני אוכלת את השקדים עם פירות, לא נראה לי שזה יכול להשפיע רע על העיכול).
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

הי ורד
מה יש לך להגיד על מיונז? בריא/לא לא בריא/לא בריא/רעל... לילדה בת שנה?
ובעניין מוצרי חלב, האם יש מאכלים מועדפים? למשל יש הבדל בין קוטג' לגבינה לבנה לפטה לבולגרית לגבינת שמנת וכו...?
במבי_ק*
הודעות: 3060
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי במבי_ק* »

נבט חיטה מתאים גם לאפייה? מה נשאר, מה נהרס ואיך זה מגיב (כמו פרורי לחם?) ?
תמר_מתחילה*
הודעות: 397
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

הי ורד. רציתי לשאול מה דעתך על חלב פרה.
תמר בת שנה וחצי, ואנחנו בגמילת לילה (מתמשכת ומייגעת, אבל זה מסיפור אחר). לפעמים היא מתעוררת רעבה בלילה, ולא מסתפקת במים. אני נותנת לה חלב פרה 3% בבקבוק, היא די אוהבת את זה, והיא שותה מקסימום 50 CC. (מצחיק אותי כשאני חושבת על ילדים בגילה ששותים 250 CC תמ"ל לפני השינה...! ). אם להודות על האמת, אני לא מתלהבת מחלב פרה, אני עצמי רגישה ללקטוז, אבל לא עושה רושם שזה משפיע עליה לרעה בשום צורה. חוץ מהחלב הזה היא בקושי צורכת מוצרי חלב, לפעמים גבינה צהובה או שמנת, לפעמים במאפים או עם דגני בוקר, אבל בכמויות מזעריות ממש.
מה דעתך? האם יש אלטרנטיבות מוצלחות יותר? ואם כבר חלב, 3% זה טוב?
הייתי רוצה גם לתת לה דייסה בבקבוק לפני השינה. מה את ממליצה? (היא אכלנית ממש גרועה, וזו ממש משימה מתישה להביא אותה שבעה לשנת הלילה).
תודה רבה.
אור*
הודעות: 364
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אור* »

שלום ורד
אשמח מאוד לחוות דעתך
יש לי בת בגיל 9, רזה (זה במשפחה) לא אוכלת הרבה, תמיד יש לי הרגשה שיש לה חוסרים בתזונה
לאחרונה שמתי לב שהעור שלה בפנים משתנה- פצעונים וקצת נקודות שחורות על האף, היא אמרה לי גם שכואב לה בציצי, נגעתי ובאמת הרגשתי כדורון קשה בפנים
האם יכול להיות שגיל ההתבגרות מתחיל כ"כ מוקדם?
אני קיבלתי מחזור בגיל 15... טוב , יש עוד צד בתורשה...
אבל בכל זאת, מלחיץ. אני מודאגת גם מעניין של פצעי בגרות- מה את ממליצה בעניין תזונה?
אנחנו אוכלים יחסית בריא, אין בבית קורנפלקס חטיפים וממתקים. מה שכן, היא אוכלת הרבה גבינה צהובה- אולי זה גורם לה לעור שמנוני?
חשבתי גם על תוספי תזונה או ויטמינים , יש לך המלצה?
תודה
מיכלונת*
הודעות: 21
הצטרפות: 01 ספטמבר 2006, 18:13

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכלונת* »

לומדת נטורופתיה - אנסה לענות בינתיים. (עד שורד או מישהו יותר מנוסה יענה)

אוכלת הרבה גבינה צהובה- אולי זה גורם לה לעור שמנוני?

גבינה צהובה ו"חצ'קונים" - יש קשר, אני כרגע לא זוכרת בדיוק מהו (תראי מה השעה :-)), אבל בכל מיני, אם יש חשד כדאי להימנע לפחות לשבוע, אפילו חודש, ולראת אם יש שינוי. אני מה"לימודים" ומהנסיון שלי (המורה הכי טוב) לומדת שיש כל מיני ציאוריות וסברות בתזונה, אבל מה שחשוב הוא האינדיבידואל - כל אחד מגיב אחרת... אפילו תפוח זה בריא אבל בטח יש מישהו אי שם שזה לא מתאים לו... באותו קו - לדעתי נכון גם לגבי נטילת ויטמינים - אני באופן אישי מעדיפה לוודא בבבדיקה אינדיבידואלית כמו מח אחד (מבחן שרירים), אבל גם אם לא ופשוט הולכים על מה שנראה שחסר - נראה לי שכדאי ייעוץ פרטני אחרי תשאול מקיף (או שלפחות תפרטי כאן יותר מה היא אוכלת ומה לא... כדי שנוכל לעזור לך טוב יותר) ובכלל... נראה לי שעדיף כמה שפחות תוספים... במיוחד אצל ילדים... אבל זו רק הגישה שלי.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אני לא ורד ולא תזונאית, אבל הנה מה שמצאתי בחיפוש מהיר בגוגל לגבי הציצי:

Young girls often develop "breast buds" that appear just before the beginning of puberty. These bumps may be tender. They are common around age 9, but may happen as early as age 6.

tender = דהיינו כואב.

ולגבי אקנה:

Acne is rare in childhood and particularly so prior to the age of 8 or 9, the pre-teen period when children may be approaching or entering puberty.

כלומר - בגיל 9 זה כבר פחות נדיר. אם שתי התופעות מגיעות ביחד אז אולי זה אפילו יותר סביר שזו התחלה של התבגרות מינית.

הסתכלתי קצת גם על טיפולים טבעיים לאקנה, ומסתבר שזו תופעה דלקתית. אם ככה,
חשוב: להוסיף אומגה 3 (אנטי דלקתי) מאיכות טובה ובכמויות מספיקות (תסתכלי באתר של גיא בן צבי - www.omega3galil.com)
כדאי: להוריד את כמות האומגה 6 בדייאטה, שהיא פרו דלקתית (=אוכל מוכן, דגנים, שמנים המכילים אומגה 6 כמו חמניות, חריע, שומשום, תירס).
רצוי גם להוריד שמני טרנס ("שומנים מוקשים" "שומנים מוקשים חלקית"). להשתמש בעיקר בשמן זית ושמן קוקוס.
עוד רעיונות:
לקחת אנזימים מאיכות טובה עם האוכל
לבדוק אלרגיות - הבדיקה הכי טובה היא דייאטת אלימינציה, שכתבתי עליה בדף בעיות אלרגיה .

אני מציעה גם להוריד סויה מהתפריט - גם אלרגן, גם אומגה 6, גם חומר דמוי הורמון האסטרוגן (שלדעת לא מעטים אחראי במידה רבה להקדמת גיל הפוריות בחברה המערבית).
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

מוצרים מהחי (בשר בעיקר, גם חלב פרה וביצים) שמכילים חומצה ארכידונית (נגזרת של אומגה 6) שהיא פרו-דלקתית
האם זה לא בגלל שמאכילים אותם בדגנים? (לפחות זה מה שהבנתי מגיא בן צבי). בכל אופן לדעתו (וגם לדעתי) הם לא גרועים כמו דגנים. (אולי באמת כדאי לקרוא לו לדף הזה, זה חורג כבר מגבולות הידע שלי).

בקשר להגברת אומגה 3 - אפשר לאכול יותר דגי מים קרים
ברוב המקרים, לצערי, דגים מכילים גם כספית כבונוס. היוצא מן הכלל הוא כנראה דגי ברכה אורגניים, אבל אז יש סיכוי שמאכילים אותם בדגנים ושהם עשירים באומגה 6 :-(. כתבתי על זה בדף הרעלת כספית .

יש עוד המון סיבות לאקנה.
אין ספק, אבל התופעה עצמה היא כנראה דלקתית. גם לדלקות אחרות יכולות להיות המון סיבות, חלקן אלו שמנית.

גם קושרים את זה לכמות ההורמונים העצומה בחלב ומוצרים מהחי בכלל.
וגם לחומרי הדברה.

לטחון זרעי פשתן ולהוסיף לה לסלט.
למרבית הצער, פשתן לא נותן את מה ששמן דגים נותן. כדי להפיק אומגה 3 מפשתן יש צורך בפעולות מטבוליות נוספות, שלפחות אצל ילדים אוטיסטיים לא עובדות כמו שצריך.

אור - חשוב שתפרטי עוד... מה הילדה אוכלת, איזה עוד סימפטומים יש לה...
צודקת במיליון אחוזים. ובכל מקרה, עדיף להתייעץ עם בעל מקצוע שמכיר את הילדה ולא להסתפק בעצות אינטרנט אלא רק לקבל מהן רעיונות וכיוון.

מיכלונת ואור, אני שוב ממליצה מאוד מאוד על האתר המעולה של גיא בן צבי וכל המאמרים שבו.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

ל תמר מתחילה , אולי כדאי לנסות חלב אורז, חלב שיבולת שועל, שקדיה ? ואם כבר חלב פרה, אז ממליצה על האורגני המלא.
הייתי רוצה גם לתת לה דייסה בבקבוק לפני השינה
בעצם למה בבקבוק? אולי אפשר בכפית. היא אוהבת דייסות?
מיכלונת_פה*
הודעות: 314
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

ל תמר מתחילה , אולי כדאי לנסות חלב אורז, חלב שיבולת שועל, שקדיה ? ואם כבר חלב פרה, אז ממליצה על האורגני

מסכימה 100%, ואם כבר חלב - אולי חלב עיזים - יותר קרוב לחלב אם בהרכב שלו.

וגם - זה רעיון טוב לשלב שקדיה עם חלב אורז/שיבולת שועל (כלומר בכל מקרה לההכניס אותה, או משהו דומה, כמו טחינה) - השומן תורם יותר לתחושת השובע מפחמימות לבד.
תמר_מתחילה*
הודעות: 397
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

הי נועה ומיכלונת. תודה על ההתיחסות. הגעתי לחלב פרה אחרי שניסיתי כבר את כל ההצעות שלכן (חוץ מחלב שיבולת שועל, אני אנסה). הייתי שמחה אם היא היתה אוהבת משהו מזה, אבל היא פשוט מסרבת לשתות אחרי טעימה קצרה. דווקא חלב פרה היא אוהבת... האמת שזה גם הפתרון הכי נוח לאמצע הלילה, כשצריך לדדות למטבח בעיניים עצומות ולארגן ארוחת לילה. מה שבעצם אני שואלת, הוא האם אני יכולה להרגיע את המצפון שלי בנושא. (וכמובן שעדיף חלב אורגני מלא, לפעמים אני אפילו מצליחה להתארגן על כזה... ואגב, החלב האורגני של הרדוף תמיד מחמיץ לי לפני תאריך התפוגה!)

בעצם למה בבקבוק? אולי אפשר בכפית. היא אוהבת דייסות? היא לא אוכלת שום דבר בכפית, ומאד לא אוהבת אוכל במרקם חלק. הרעיון מאחורי הדייסה הוא גם להשביע אותה וגם לנסות ליצור איזשהו קישור לשינה. עד עכשיו היא הסכימה לשתות דייסת סולת (שוב- על חלב פרה), ושום דייסה אחרת לא עברה את מבדקי המיון. אבל אולי אין לי מספיק רעיונות בקשר לזה.
נועה_בר*
הודעות: 2171
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נועה_בר* »

היא פשוט מסרבת לשתות אחרי טעימה קצרה. דווקא חלב פרה היא אוהבת... האמת שזה גם הפתרון הכי נוח לאמצע הלילה, כשצריך לדדות למטבח בעיניים עצומות ולארגן ארוחת לילה. מה שבעצם אני שואלת, הוא האם אני יכולה להרגיע את המצפון שלי בנושא. (וכמובן שעדיף חלב אורגני מלא, לפעמים אני אפילו מצליחה להתארגן על כזה... ואגב, החלב האורגני של הרדוף תמיד מחמיץ לי לפני תאריך התפוגה!)
אצלנו זה תמיד היה מתחיל בשילוב טעמים :-)
החלב שהיתה רגילה אליו + תוספת אחרת שרצינו להוסיף, וכך הטעם היה מוכר יחסית וסביר, לאט לאט כשהתרגלה לטעם הורדנו עוד ועוד את החלב שרצינו "להיגמל" ממנו.
פתרונות לאמצע הלילה זה דבר שאנחנו תמיד מכינים מראש ( אפילו בימים אלו כשהיא כבר כמעט לא מתעוררת, רק למקרה הצורך.. ) בקבוק עמד קר במקרר והוספנו רק מים חמים ( כל החלבים האלו ניתנים מדוללים אצלנו ) כך שבחצי עין אני מקסימום מרתיחה מים ולא יותר.
איזה כמויות היא שותה ?
גם אצלנו המון פעמים החלב של הרדוף מחמיץ לפני התאריך ! כבר התקשרתי אליהם פעם, גם קיבלתי פיצוי, אבל זה מבאס לאללה, והורדנו את התדירות שבה אנו קונים את החלב הזה. ממש חבל על חלב שנשפך.

הרעיון מאחורי הדייסה הוא גם להשביע אותה
מנסיוני עם התעוררויות לילה עד לא מזמן, זה בדרך כלל לא מרעב. יש הרגל, ויש צורך במציצה כדי להירדם, ויש עוד המון סיבות שאולי אחת מהן היא רעב, אבל לדעתי היא לא העיקרית אלא המישנית.
האם יש לה דרכים אחרות להירדמות מלבד שתיית חלב ( בשנ"צ למשל )?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

טוב, הרבה זמן לא הייתי...
ובינתיים ( תמי גלילי ?) סידרה את הדף |Y|
אנסה לענות לפי הסדר:

ירח לבן מיונז מכינים __בעיקר מביצים חיות (לא מבושלות) והרבה שמן. בד"כ 2 אלו ממקור לא איכותי במיוחד, כשמה שיותר מדאיג אותי הוא כמובן השמן הזול וה(בד"כ) מקולקל. ביצים לא מבושלות יכולות להיות מקור לכל מיני מחלות.
בקיצור, אני לא ממש חושבת שזה משהו בריא וחיוני בתפריט שלנו. בטח לא לילדה בת שנה- לְמה בעצם?
אם יוצא פעם ב...ניחא, אבל באופן קבוע, לא רואה סיבה.
אפשר להכין לבד- מביצים אורגניות ממקור טוב, שמן זית וכו'. יש המון מתכונים ברשת (אין לי זמן עכשיו לקשר).
נבט חיטה אפשר לחמם, מן הסתם חלק ממנו לא יישמר, מאחר והוא עשיר בויטמין E שהוא שומני.
הוא מתנהג קצת כמו פרורי לחם, כן, וקצת כמו ביצה. יש לו יכולת הדבקה ולכן יכול לשמש בפשטידות ומאפים.
זה לבינתיים, אחזור בהמשך..... {@
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

הי ורד
תודה על התגובה
לְמה בעצם?
אין לי איזה עניין מיוחד עם מיונז (בטח שלא להכין לבד, בקושי אני מצליחה להתארגן גם ככה על 3 ארוחות ביום לקטנה P-:), אלא שיצאה לי אכלנית קטנה, מתה על אוכל מכל סוג שהוא, ובמיוחד אם הוא נראה יפה כזה. בקיצור, מדובר על סנדויצ'ים שאני אוכלת בחוץ לפעמים והיא תמיד שמחה להצטרף אלי. בגדול אני כבר נותנת לה הכל, אבל פתאום נבהלתי מהמיונז שנמצא כמעט בכל מקום, בדיוק מהסיבות שאת מתארת.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

הביצים במיונז תעשייתי מפוסטרות.
קל להכין מיונז לבד בבית - הנה שירשור על מיונז, שיש בו גם מתכון.
דורית*
הודעות: 47
הצטרפות: 01 ינואר 2003, 19:31

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי דורית* »

הי, מחפשת תשובות על ההבדל בין דבש אורגני ללא אורגני. איך באמת אפשר לדעת מאיפה לוקחות הדבורים את הצוף?
שאלה דומה בעניין שמן זית. האם באמת מרססים עצי זית? האם האורגני באמת שונה משמן זית רגיל?
ובכלל, כמה משמעותית היא דרגת הכתית (חמיצות?) האם שמן זית כתית שאינו מעולה לא מתאים יותר לבישול?
תמר_מתחילה*
הודעות: 397
הצטרפות: 26 מאי 2005, 18:33
דף אישי: הדף האישי של תמר_מתחילה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמר_מתחילה* »

טוב, לא ביקרתי כמה ימים, והנושא כבר איבד את הרלוונטיות שלו (אמן, אמן). היה לקטנה וירוס הקאות ושילשולים, כך שבכל מקרה לא נתתי לה חלב פרה, ואחרי שהוא נגמר, המשכתי להזהר עם מוצרי חלב, ונתתי לה דייסה על משקה חלב אורז, וראו זה פלא- טעים לה! (הערב, תאמינו או לא, שתתה כ- 140 CC!!!). גם שנת הלילה שלה השתפרה מאד, ואתמול בכלל לא התעוררה רעבה באמצע הלילה (על זה ה אמן, אמן מההתחלה... ). מה שכן, זה מגדיל לה את נפח הקקי פי שתיים (היא בכלל פיתחה תאבון בימים האחרונים). זה סביר?
האם יש לה דרכים אחרות להירדמות מלבד שתיית חלב ( בשנ"צ למשל )? היא בכלל לא נרדמת בשתיית חלב, אלא עם ציצי :-P (ממש נמאס לי מזה). החלב הוא פתרון לרעב של הלילה, אם כי אני באותה תחושה שלך, שבכלל לא מדובר ברעב אמיתי, אלא בצרכים אחרים , ובהתחשב בזה שאנחנו בגמילת לילה, זה די מובן.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש משהו טוב במלפפון חמוץ? (חוץ מזה שטעים)?
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה...* »

אשמח לקבל קישורים/הפניות למקום שמפרט ומסביר על כל החומרים הלא מזוהים ששמים במזון מעובד
(הכוונה לכל ה-e-341 וכאלו... וגם "חומרים מתחלבים","חומרים מייצבים"- מה זה אומר?עד כמה זה גרוע? מה זה בכלל?
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה...* »

אשמח לדעת ממביני עניין מה יותר טוב/טבעי/בריא: שמן קנולה או שמן חמניות?
מישהי פעם אמרה לי ששמן קנולה הור בעצם תרכובת כימית ולא טבעי ממש ולכן עדיף חמניות
הייתי גם רוצה לדעת האם שמן זית טוב או לא טוב לטיגון (ביצה/בצל/מוקפצים,לא שמן עמוק...)
פשוט_אופק*
הודעות: 5
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 20:41

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פשוט_אופק* »

נעמה - אני מזמין אותך לעיין בדף הבא:
http://drbenkim.com/articles-oils.html
גם שמן חמניות וגם שמן קנולה הם בעיתיים מסיבות שונות. הם עשירים בחומצות רב-בלתי-רוויות ולכן הם הופכים לרעילים (מקולקלים) בחשפיה לחום, אור, וחמצן. לכן אין הם מהווים בחירה טובה בבישול. (אולי לשימוש חיצוני או לשימון הדלתות..).

לטיגון וכל בישול למעשה, מומלץ להשתמש בשמנים יציבים יותר. שמן קוקוס למשל - הוא המוביל מכיוון שיש בו 92% חומצות שומניות רוויות. שמן זית עשיר במיוחד בחומצות חד-בלתי-רוויות - אלו עמידות יותר בפני חום מחומצות-רב-בלתי-רוויות אך פחות מחומצות רוויות. לכן עדיף שמן זית מרב השמנים האחרים לבישול וטיגון - ויותר טוב - שמן קוקוס ושמן דקלים.

באופן כללי אני ממליץ לאכול מזון מלא יענו לא מעובד. שמן זה מזון מעובד מאד. אם מתחשק משהו שומני, אז לאכול אבוקדו, או קוקוס, או זיתים, או פשתן או חמניות או אגוזים טריים.
ציפ_ציף*
הודעות: 1700
הצטרפות: 05 מרץ 2006, 14:45

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ציפ_ציף* »

זקוקים להמלצות תזונה לגאוט\שיגרון,
אשמח אם אוכל לקבל הנחייה בנושא.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

האם דייסת סולת זה בריא?
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה...* »

ורד שלום
  • לגבי שמן: שמן זית הכי טוב גם לטיגון?
האם עדיף שמן קנולה על חמניות או ששניהם זבל באותה מידה?
האם חימום של שמן בתנור הורס את האיכויות שלו באותה מידה כמו חימום על האש?
האם ריאלי לבשל/לאפות ולטגן רק עם שמן דקלים/קוקוס,כפי שהציע לי אופק,או ששמן זית יותר זמין וזול ולא פחות טוב מהם?
(איפה בכלל משיגים שמן דקלים ו/או קוקוס
  • לגבי ממרח מתוק שאפשר למרוח על לחם: בעלי לא אוכל גבינה וביצים.כל בוקר לוקח לעבודה פרוסות(לחם מלא שאני אופה...)עם ממרח אגוזים/שקדים.
עד כמה זה מזיק?מה אפשר במקום?
  • זה נכון שלחם חם(טרי,שהרגע יצא מהתנור...)עושה כאבי בטן?
תודה מראש על התשובות
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

שלום רב!
קראתי קצת על סגולותיה של קינואה, אך התעוררו אצלי 2 שאלות:
1) האם קינואה באמת מקור טוב לחלבונים?
2) שמתי לב שכמות הנתרן בה היא גבוהה - 200 ב-100 גר'. האם זה לא גבוה מדי?

תודה
פלונית_אלמונית*
הודעות: 1700
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אז מהי באמת הכמות המקסימלית של נתרן שרצוי לצרוך ביום לאדם מבוגר?
מיכלונת_פה*
הודעות: 314
הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכלונת_פה* »

האם קינואה באמת מקור טוב לחלבונים?
ככה אומרים.... (למדתי תזונה).
נחשבת לדגן שמכיל את כל (או רוב) חומצות האמינו.
לגבי נתרן, אני לא זוכרת כמויות.
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

הי ורד
האם ביצים גורמות לעצירות או לצואה קשה?
(מדובר על בת שנתיים שמבקשת הרבה ביצים ובעיקר חביתות)
תודה.
חוט_השני*
הודעות: 1307
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חוט_השני* »

מה לגבי שרימפס? בריא? מזיק?
(בכלל ולגיל שנתיים בפרט)
אור_השמש*
הודעות: 69
הצטרפות: 30 אפריל 2005, 21:13
דף אישי: הדף האישי של אור_השמש*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אור_השמש* »

שמתי לב שכמות הנתרן בה היא גבוהה - 200 ב-100 גר'. האם זה לא גבוה מדי?
זה ל- 100 ג' זרעים יבשים ו- 200 זה בכלל לא הרבה. נסי לבדוק כמה מנות יוצאות מ- 100 ג' זרעים יבשים, וחשבי כמה נתרן יש במנה כזו.
<הכותבת היא דיאטנית קלינית>
לה_לי*
הודעות: 79
הצטרפות: 25 פברואר 2007, 13:53

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי לה_לי* »

האם אתן מכירות תוסף תזונה בשם-liquid chlorophyll של חברת nature's sunshin?
מה תפקידו בדיוק? והאם הוא בטוח לשימוש בהנקה?
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

תני קישור.
אינדי_אנית*
הודעות: 1097
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

האם אורז מלא וחיטה מלאה וכד' הם מאכלים שעושים גזים ( לאנשים מבוגרים הכוונה) ? האם הם מומלצים לתינוקות? תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

Chlorella מכילה chlorophyll והיא אמורה להיות בטוחה בהנקה ואפילו מומלצת עד כמה שידוע לי.
נורית*
הודעות: 196
הצטרפות: 12 אוגוסט 2002, 05:46

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נורית* »

שלום וגם תודה רבה מראש. איתמר שלי הוא בן 5 וחצי ומהנמוכים בגן . מה רצוי להקפיד לכלול בתפריט שלו שיסייע לו בגדילה? אני גם ברגשות מעורבים לגבי מוצרי חלב (שעד כה נמנעתי מהם ואולי זו טעות?) כמקור לסידן.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

Chlorella מכילה chlorophyll והיא אמורה להיות בטוחה בהנקה ואפילו מומלצת עד כמה שידוע לי.
ברוב הפעמים היא מכילה גם כספית וחומרי הדברה מסוג PCBs, כיוון שהיא מגיעה מאגמים שמזוהמים בהם. אני לא הייתי לוקחת אותה בכלל ובהריון בפרט, אלא אם כן היא מגיעה ממקור בטוח ובדוק.

האם אורז מלא וחיטה מלאה וכד' הם מאכלים שעושים גזים ( לאנשים מבוגרים הכוונה) ?
אם יש לך בעיות במערכת העיכול כמו מעי דליף והתפרצות יתר של שמרים או טפילים אחרים, כל מאכל המכיל פחמימות מורכבות מסוג עמילן מזין את הטפילים, יוצר תסיסה ומכאן עלולים להגיע גזים. כנ"ל לגבי ילדים.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

שלום,
לאחרונה (חודשיים וחצי בערך) קניתי את הספר של יצחק בן אורי "תזונת האדם ובריאותו" והתחלתי לעבור, עד כמה שמצליח לי, לתזונה על פי העקרונות שבספר.
בהודעה פה אני ארשום המון נתונים לא מעניינים ומעט שאלות. סליחה מראש :)

את המעבר לתזונה טבעית אני עושה בעיקר עם הספר של בן אורי, ואין לי ממש יועץ קבוע, חוץ מכמה אנשים שיוצא לי לפגוש מדי פעם.
הבעיה שלי היא שאנשים בסביבתי הקרובה מלחיצים אותי (והאמת, הלחץ שלהם הגיוני) עם כל מני טענות:
שאני בתת משקל (מה שלא נראה לי),
שהירידה שלי מהירה מדי (מה שאולי כן נראה לי),
שאני לא אוכל מספיק מגוון/מספיק חלבון/מספיק בשר/מספיק סידן/כל מני טענות כאלה שאת חלקן קל לי להפריך.

התזונה שלי לאחרונה מורכבת מ (ממוין לפי התדירות):
תפוחים ואגסים אותם אני אוכל בנפרד משאר הארוחות,
ירקות (בעיקר מלפפונים) ונבטי אלפלפא,
המון טחינה משומשום מלא (חמאות שומשום למיניהן, אני עדיין מנסה כל מני סוגים), לפעמים אפילו 100-150 גרם ביום,
חומוס טוב (או שהכנתי בעצמי, או באבו-ג'ורג' (חומוסיה קרובה מאוד לבית שלי), או באבא-גיל, החומוסיה האורגנית).
מג'דרה שהעדשים בה מונבטות,
אגוזים, שקדים,
תאנים ותמרים מיובשים.
אני משתדל (לא תמיד מצליח) לאכול בצירופים נכונים, לטבל מעט מעוד, לאכול חי (לא מבושל) כשאפשר, ולאכול רק כשאני רעב.

השאלה הראשונה שלי היא לגבי הירידה ההיסטרית שלי במשקל מאז השינוי בתזונה.
בחודשיים וחצי בערך ירדתי במשקל מ80 ל64.
64 זה מדויק, אבל 80 ו- "חודשיים וחצי" הם הערכות. יכול להיות 3 חודשים ו- 82.
אני בן 24 והגובה שלי הוא 1.75.
מהם ערכי הנורמה המקובלים למשקל/גובה בגילי בסקאלות של טבעונים?
כלומר... נראה לי שבגדול הישראלים, כמו הבריטים והאמריקאים, הם שמנים. גם אדם יחסית רזה בארצנו הוא שמן גדול ביפן.
עד כמה שהבנתי, בקרב הטבעונים הסקאלות לגבי משקל, כלוסטרול וכו' שונות.
בנוסף, אני יודע שבד"כ אנשים יורדים במשקל בקצב מאוד מהיר עם המעבר לטבעונות, גם אם הם לא צמים. האם הירידה שלי נחשבת נורמאלית?

ושאלה נוספת:
אני מחפש מתכונים להפסקת הצהריים במשרד, עם הדרישה הפשוטה שהם יתאימו לעקרונות הטבעונות, יהיו ניידים למשרד, לא יתקלקלו לי בתיק, וישביעו אותי לפחות ל3 שעות.
אשמח לקבל תשובה על השאלה הזאת בדף שפתחתי: מתכונים טבעוניים למשרד.

תודה מראש!
אורי
:)
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

אורי שלום

בלי להתייחס לשאלה אם התזונה של בן אורי נכונה או לא, האם אתה מכיר את Calorie Restriction Society ?

אולי כדאי לך לבדוק מה המשקל היחסי שהם שואפים אליו, כי זה משקל נמוך יותר ממה שמקובל, אבל זה משקל שאנשים חיים איתו מצויין.
גם הדייאטה-לחיים שהם מציעים היא יחסית טבעית, ומבוססת לא פחות על איכות המזון מאשר על כמותו.
אני לא הייתי דואגת לגבי משקל כזה או אחר כל עוד אתה מרגיש טוב, ועושה בדיקות מקיפות בתדירות נאותה כדי לוודא שהכול בסדר (באתר דלעיל יש רשימות של בדיקות מומלצות).

בהצלחה.
ת''ק_פרסה*
הודעות: 98
הצטרפות: 11 ינואר 2007, 20:53
דף אישי: הדף האישי של ת''ק_פרסה*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ת''ק_פרסה* »

איך הופכים גבינה צהובה למכילה 9% שומן בלבד? נשמע לי חשוד...
מורינגה_רותמית*
הודעות: 355
הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מורינגה_רותמית* »

שאלה על תוסף ויטמין C:
אני אוכלת די בריא, הרבה סיבים והרבה ירוק, אבל לא נראה לי שיש סיכוי להגיע בתזונה לכמויות שיש בתוספים, ובמשך השנים הרגשתי שזה אכן מאד עוזר למערכת החיסונית כשלוקחים ויטמין C בכמות גדולה.
אי לכך, כמעט כל השנה אני לוקחת בין 500 מ"ג ל1 גר' ויטמין C. (כמעט כל הזמן יש איזה וירוס בסביבה להתמודד איתו...)
אחת התופעות שקשורות ללקיחת ויטמין C זה שאף פעם אין עצירות, ואם הכמות גדולה מדי יש אפילו קצת שלשול.

ומה שמטריד אותי הוא - האם לא נוצרת בעצם תלות של מערכת העיכול בויטמין C, כמו זו שתמיד מזהירים ממנה בהתמכרות למשלשלים? כלומר, אם אפסיק לתקופה ממושכת לקחת ויטמין C, האם אני צפויה לעצירויות?
ירח_לבן*
הודעות: 690
הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ירח_לבן* »

איך הופכים גבינה צהובה למכילה 9% שומן בלבד? נשמע לי חשוד...
אין לי שום מושג מקצועי אבל אני חושדת בכל תחליף ובכל מה שרשום עליו 'מופחת קלוריות', 'נטול', 'דיאט'...
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי חגית_ל* »

ממה שקראתי איפה שהוא בגבינות עם אחוז שומן נמוך יותר יש יותר חלבונים לא בריאים ולכן שכרו יוצא בהפסדו.
סליחה שאני לא ממש מדייקת במונחים.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

לגבי ויטמין C, לא אמורה להתפתח תולת בויטמין. זה לא שהוא גורם לשלשולים, פשוט העודפים שלו יוצאים בשתן ובצואה ומרככים את כל העניינים שם. אם תפסיקי לקחת כמויות גדולות היציאות שלך אמורות לחזור למצב "רגיל".
בעקרון, כשלוקחים כמויות גדולות של ויטמין C (ובכלל) כדאי לפזר זאת על פני היום, כי הגוף ממילא אינו יכול לספוג את כל הכמות שיש בכדור אחד. בטח לא 500 או 1000 מ"ג בבת אחת. זו אשלייה. הרוב ייצא ביציאות.
יש כדורים של 200 או 250 מ"ג זו כמות יותר הגיונית לפעם אחת. כך גם תוודאי שיש לך הגנה מתמשכת לאורך היום.
לגבי הפחתת % שומן, אני לא יודעת בדיוק איך עושים זאת, אך מתארת לעצמי ש"משחקים" עם הרכב השומנים, בדומה אולי להומוגנציה, או הפיכת שמן צמחי למרגרינה או מזולה וכו'.
זה לא בריא בכלל. עדיף לאכול את הדברים לפי רמת השומן הטבעית שלהם. בגלל זה אני תמיד מדגישה שמזונות ה קרובים למקורם ככל האפשר הם העדיפים ביותר. אפשר כמובן לצרוך מהם כמות קטנה יותר, אם יש חשש בגלל % שומן גבוהים. אין ספק שהתעסקות עם הרכב חומרים אינו בריא לגוף שלנו.
לה_לי*
הודעות: 79
הצטרפות: 25 פברואר 2007, 13:53

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי לה_לי* »

האם מישהי יודעת מאיפה קונים טיפות ברזל של ביו קאר?
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי טלי_מא* »

איך הופכים גבינה צהובה למכילה 9% שומן בלבד? נשמע לי חשוד...
גבינה צהובה היא ממילא לא ממש מוצר טבעי.
מרכיבים אותה מכל מיני דברים ובד"כ לא מתחילים מחלב אלא מאבקת חלב, כדי להצליח להכין אותה כמו שרוצים.

והרבה ירוק.
למה את חושבת שאת לא מקבלת מספיק ויטמין C. אם את אוכלת הרבה ירוק אז את בטח דווקא כן.
חוץ מזה הענין הוא מינונים, הצרכים של הגוף שלך וגם - מה עוד את אוכלת.
נטילת תוסף בנפרד הוא אקט קיצוני (כן, שעושים רבים, אבל קיצוני).
לגבי ויטמין C, למשל, לפני כמה שנים התפרסם מחקר שהראה שנטילה מרובה שלו עשויה להגביר את הסיכוי ללקות בהתקף לב.
(ויש מחקרים נוספים לגבי הסיכונים שבנטילת תוספים)
עזבי, תאכלי טוב. הגוף שלנו ממילא לא בנוי להתמודדות עם התוספים האלה.
מיכל_בר*
הודעות: 667
הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל_בר* »

לגבי גבינה צהובה: שמעתי שמכינים אותה בין השאר מ"חזרות" של לבן (כלומר לבן, ואולי מוצרים נוספים, שחוזרים ליצרן כיוון שהתקלקלו/נפגמו באיזה שהוא אופן).
יא אלוהים!!
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אחת* »

לגבי שיבולת שועל:
הבת שלי בת כמעט 11 חודש. אוכלת כל יום דייסת שיבולת שועל, מבושלת בחלב אורז או חלב שיבולת שועל
עם תוספת של 2 פירות (בננה / אגס / תפוח וכו' מרוסקים). היא מתה על זה.
שמעתי איפשהוא שחייבים לטחון את הקוואקר כי אחרת יש לבשל אותו זמן ארוך יותר.
רציתי לשאול:
  1. האם זה נכון?
  2. כמה זמן צריך בכלל לבשל קוואקר (אני מבשלת רק כמה דקות, עד שמתרכך והמים רותחים)
  3. האם קוואקר לא טחון מפריש איזה חומר רעיל??? (שמעתי את זה וזה נשמע לי מופרך. רוצה לוודא)
  4. האם דייסה כזו כל יום זה בסדר בגילה?
  5. - לא קשור לקוואקר אבל... היא יונקת רק בלילה.
אולי ידוע למישהו אם יש איזה מינימום של הנקה שהיא צריכה בגיל זה?
(אנסה גם בדפי הנקה)
תודה!
נעמה_אמא*
הודעות: 114
הצטרפות: 04 מאי 2006, 20:29
דף אישי: הדף האישי של נעמה_אמא*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי נעמה_אמא* »

מה ההבדל בין סוכר חום בהיר (דמררה) לחום כהה?
מיכל*
הודעות: 1270
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי מיכל* »

האם אבקת אפיה וסודה לשתיה הן מזיקות? האם יש להן תחליף באפיה?
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

סודה לשתייה אינה מזיקה.

סודה לשתיה
דאודורנט נטול אלומיניום

אבקת אפייה - אבקת אפייה היא בדרך כלל סודה לשתייה (היסוד הבסיסי) עם משהו חומצי, בתוספת "פילרים". האם היא מזיקה? תלוי איזו ומה הפילרים שבה. בכמה מהן יש אלומיניום.
תמי_גלילי*
הודעות: 2628
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי גבינה צהובה: שמעתי שמכינים אותה בין השאר מ"חזרות" של לבן (כלומר לבן, ואולי מוצרים נוספים, שחוזרים ליצרן כיוון שהתקלקלו/נפגמו באיזה שהוא אופן).
זה פשוט לא נשמע לי הגיוני, עם האובססיה המוגזמת של תעשיית המזון למזון מפוסטר, מעוקר, נטול חיידקים ונטול חיים (בארה"ב אסור, למשל, למכור מוצרי חלב שלא עברו פיסטור - שהם דווקא בריאים מאוד כי יש בהם פרוביוטיקה טבעית). אשמח לקבל הפניות.

לזו שתהתה איך אפשר להכין גבינה צהובה 9% שומן, אני מציעה פשוט להשוות את רשימת המרכיבים. עד כמה שאני ראיתי, בדרך כלל במקום השומן שמים עמילנים כמו תירס, כדי שהטעם יהיה מלא יותר.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אחת, לא צריכה להיות בעיה עם הקוואקר כפי שאת מתארת. בעקרון, אפשר בהחלט גם לאכול קוואקר לא מבושל, רק מושרה במים.
לתינוקות וילדים כדאי לבשל כדי להקל להם על העיכול. בכ"ז זהו דגן המכיל גלוטן והוא כבד יותר לעיכול מפירות וירקות.
בד"כ מבשלים עד שהמים רותחים ועוד קצת עד שנוצרת עיסה והמים נספגים להם.
טחינת הקוואקר מקצרת את תהליך הבישול.
_
לעניין הסוכר, אני קצרה בזמן, אז הנה
אחת*
הודעות: 2101
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שאלות ותשובות בנושא תזונה

שליחה על ידי אחת* »

תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “מידע כללי על תזונה נכונה”