מתכונים לפסח

יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

המאפיה הדתית עוד כאן?
אני מאוד אשמח לקבל מתכונים למאכלים כשרים לפסח. זאת תהיה השנה הראשונה שנהיה בבית בחול המועד.
אז בבקשה - מתכונים :-)
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

טוב, אחכה לשבוע הבא ואעלה שוב את הדף - אולי עוד לא התחלתם את הבישולים לחג.
חוה_ש*
הודעות: 464
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי חוה_ש* »

יוחננית - מה בדיוק את צריכה מתכונים של אוכל? של עוגות? אני צריכה כיוון.
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

אוכל - בעיקר צמחוני. פשטידות כל מיני - ובלי קטניות.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יונת_שרון* »

בפשטידות אפשר פשוט להחליף אץ הקמח בקורנפלור ו/או קמח אורז. לרוב זה עובד. כדאי רק לשים לב טוב בערבוב ואחר כך באפיה, כי הקמחים האלה מתנהגים טיפה אחרת מקמח חיטה.
אף_חצוף*
הודעות: 1025
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אף_חצוף* »

ואני נכנסתי מלאת תקוות שאני אמצא כאן מתכונים כי גם אני צריכה. :-)

הנה לינק לפורום אוכל כשר ב YNET , בדיוק ראיתי שהם פרסמו כמה מתכונים כשרים לפסח. לא מכירה, לא ניסיתי, אבל שווה להציץ, לא? בטח יהיו להם עוד דברים במהלך השבוע הקרוב.
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

בפשטידות אפשר פשוט להחליף אץ הקמח בקורנפלור ו/או קמח אורז
קורנפלור וקמח אורז נחשבים קטניות - כאלה שאשכנזים לא אוכלים בפסח?
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות.
בעניין הכשרות לא אני הכתובת.
אמא_אדמה*
הודעות: 941
הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_אדמה* »

אין מאפיות דתיות בפסח.
זה חמץ. :-)
רסיסים_של_אור*
הודעות: 3305
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

אורז וקורנפלור זה דגנים, לא קטניות. יוחננית, מבחינתך זה קטניות לגמרי...

אבל הרבה פעמים אפשר פשוט להחליף בקמח מצה או קמח תפוחי אדמה, שזה בטוח בסדר ומקובל על כוווולם, אני יכולה להציע כמה מתכונים:

פשטידת גזר

מקלפים וגוררים 5-6 גזרים, מוסיפים להם: 1/2 כוס סוכר, כוס קמח מצה/תפו"א, 2-3 ביצים, קנמון, כפית א. אפיה, 1/2 כוס שמן ו- 2 כפיות מיץ הדרים. מערבבים הכל יחד ואופים בתבנית משומנת עד שמשחים.

פשטידת ברוקולי (יש מליון ורסיות, ומה שלא תנסי יצא מוצלח):

2-3 ראש ברוקולי שטופים ומנוקים - מכניסים לסיר עם מים רותחים, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מספר דקות עד שהברוקולי קצת מתרכך, חותכים ומסדרים על תבנית משומנת (אפשר גם לערבב קודם עם כל השאר ורק אז לשפוך).
מערבבים יחד: 4 כפות מיונז, 4 כפות אבקת מרק פטריות (אפשר להמיר בפטריות עצמן), 4 ביצים וכוס מים חמים.
שופכים על הברוקולי ואופים בחום בינוני עד שהנוזלים נספגים היטב.

פשטידת פטריות

מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים עוד קצת יחד.

מערבבים יחד: 1 קוטג', 1 אשל, 2 כפות קמח ממצה / תפו"א, מעט גבינ"צ, מלח, פלפל ו- 2 ביצים.
מוסיפים את הבצל והפטריות המטוגנים, מערבבים יחד, שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני עד שמשחים...

את צריכה עוד ??
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

תודה רסיסים!

את צריכה עוד ??
בשבוע הבא אני אתכנן תפריטים ואז אבקש עזרה ספציפית.
חוה_ש*
הודעות: 464
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 23:02
דף אישי: הדף האישי של חוה_ש*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי חוה_ש* »

פשטידת כרובית
  • מבשלים פרחי כרובית בינונים עם קצת מלח עד שמתרככים אבל לא נעשים סמרטוטים
  • מבשלים תפוחי אדמה עם קצת מלח ומועכים לפירה עם שמן זית וחרדל עד שנהיה די משחתי
  • קוצצים צרור של שמיר
  • מערבבים הכל יחד עם ביצה ואופים 40 דקות בחום בינוני
אחרי פסח אפשר להוסיף גם אורז מבושל
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

עכשיו כשכולם עסוקים במטבח - או שכבר סיימו את הבישולים - מה הכנתם כשר לפסח?

אני לא מבינה את עניין הקטניות, אפילו הירקות הקפואים של סנפרוסט, למשל שעועית, זה רק לאוכלי קטניות. למה?
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

לחמניות לפסח

שמים בסיר חצי חבילת מרגרינה
1 כוס מים
מעט מלח
ממיסים ומורידים מהאש
מוסיפים כוס וחצי קמח מצה ומערבבים היטב
מוסיפים 5 ביצים,כל פעם ביצה אחת, לא את כולן יחד.
מחממים תנור 200 מעלות
יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות (זה תופח)
אופים עד שניהיה קצת חום,אבל הלחמניות עדיין רכות.
יוצאות בערך 12 לחמניות ואפשר להכפיל את הכמות
בתיאבון
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

קניידלך

לטגן 1 בצל לצבע זהוב
כשזה מתקרר להוסיף:2 ביצים
חצי חבילה קטנה קמח מצה
מלח,פלפל שחור
1 כוס מים
לערבב היטב את העיסה
להרתיח בסיר: מים,שמן ומלח וכשזה רותח להוסיף את הקציצות ולבשל עד שהן צפות
להכין מרק ירקות בנפרד ואז למזוג לצלחת מרק ולהוסיף קציצות .
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

מצות מטוגנות

להרטיב 8-7 מצות ולרכך אותן (על ידי עטיפתן במגבת )
בקערית לפורר חצי קוביה גבינה בולגרית
4 כפות גבינת סקי
1 חלמון לא מבושל
לערבב היטב
לקחת מצה לחתוך ל-2 למלא בתערובת הגבינה ולגלגל לגליל
כך עם כל המצות
בצלחת עמוקה לטרוף 2 ביצים
לטבול את גלילי המצות בביצה ולטגן עד שמזהיב
להניח נייר סופג במגש ולהניח את הגלילים המטוגנים
טעים גם חם וגם קר.
יוחננ_ית*
הודעות: 544
הצטרפות: 19 מרץ 2004, 09:58
דף אישי: הדף האישי של יוחננ_ית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יוחננ_ית* »

לחמניות לפסח.
דין דן, בדיוק קיבלתי מתכון דומה (שמן במקום מרגרינה ו-4 ביצים במקום 5) - ויצא מעולה!
ריח_מנטה*
הודעות: 226
הצטרפות: 22 ינואר 2005, 14:52

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ריח_מנטה* »

כמה שמן??
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אני לא מבינה את עניין הקטניות, אפילו הירקות הקפואים של סנפרוסט, למשל שעועית, זה רק לאוכלי קטניות. למה?
אני אעביר לך את התשובה שקיבלתי כששאלתי:
מחשש שמא אוחסנו שקי הקטניות בשכנות לשקי הקמח (את מבינה, זה כשנהגו לאחסן בשקים...) וקצת קמח התערבב בקטניות רחמנא ליצלן.
לי_אורה*
הודעות: 1940
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי לי_אורה* »

תירס זה כשר?
לספרדים כן, לאשכנזים - לא!
ספינה_טרופה*
הודעות: 203
הצטרפות: 24 נובמבר 2004, 17:59

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ספינה_טרופה* »

תירס זה כשר?
מדייקת:
תירס זה כשר, אלא שזה נחשב קטניות, ולכן בפסח האשכנזים נוהגים שלא לאכול קטניות, והספרדים נוהגים שכן.

מתכון לפשטידת פטריות וגבינה
מצרכים:
אריזת פטריות טריות
2 כפות חמאה
2 כוסות חלב
גבינה מגוררת (לפי הטעם)
מלח ופלפל לפי הטעם
3 ביצים מופרדות
2 + 3/4 כוסות קמח מצה (יש אופציה של 4 מצות שבורות זה פחות מועדף מבחינתי)

מטגנים את הפטריות בחמאה, מחממים את החלב עד ללפני רתיחה, מוסיפים את הגבינה המגוררת, המלח והפילפל.
מערבבים את החלמונים לתוך תערובת החלב והגבינה.
מקציפים את החלבונים עד שיקציפו, ומקפלים בזהירות לתוך תערובת הגבינה.
מערבבים את קמח המצה עם הפטריות ומקפלים בעדינות לתוך תערובת הגבינה.

מכניסים הכל לתבנית משומנת ואופים על חום בינוני לחצי שעה.

בנוסף אני אוהבת להכין לזניה כשאני משתמשת במצות במקום אטריות הלזניה. (יוצא יותר טעים מהמקורי)
עוד משהו נחמד (אבל לא כ"כ בריא) זה לצפות כרובית בקמח מצה ולטגן.
ורד_לב*
הודעות: 3314
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ורד_לב* »

מה עם מתוקים? יש?
ספינה_טרופה*
הודעות: 203
הצטרפות: 24 נובמבר 2004, 17:59

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ספינה_טרופה* »

מתוקים:
משהו שהבת שלי עשתה באופן מאולתר.
ממיסים 2 חב' של שוקולד מריר,
חותכים בננות ל1/3 בערך (השתמשנו ב6 בננות),
כשהשוקולד מומס לגמרי טובלים חצי מה1/3 בננה בשוקולד (אפשר גם את כל הבננה).
מניחים את הבננות המצופות בתבנית ומקררים.
זה היה מאולתר אז קיררנו במקפיא, אבל הבת שלי אומרת שהיה עדיף אולי לקרר במקפיא, כי לדעתה הבננות יצאו מדובללות.
צריך לבדוק על דרך הניסוי והתעיה מה יוצא יותר מוצלח.
לדעתי היה טעים מאוד. כשר לפסח ולכל ימות השנה.

זה היה במקום פאי שוקולד, שיוצא טעים טעים טעים, אבל בגלל החשש משפעת העופות, לא הכנו השנה (כי מכינים קצפת מביצים).
כנ"ל יש גלידת תותים שהייתי מכינה, ושוב זה מערב הקצפת ביצים.

יש לי גם מתכונים של עוגות, אבל אני צריכה לחפש.
ממה שזכור לי פשוט מחליפים קמח בקמח מצות אם כי צריך לבדוק את הכמויות המדוייקות.
(ואם יש עניין של אי אכילת מצה שרויה, - מקובל יותר אצל החסידים והחב"דניקים - אז קמח תפו"א).
אמא_של_יונתן_וטל*
הודעות: 155
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 17:29

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_של_יונתן_וטל* »

אפשר עוד לתרום למרות שעבר החג?
אז ככה:
פרפה חלבה

400 גר ממרח חלבה
500 גר שמנת מתוקה לקצפת
100 גר' שערות חלבה או חלבה מפוררת
אפשר גם:פירות יער

מערבבים את ממרח החלבה עם כוס שמנת מתוקה לתערובת חלקה.
מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה
מקפלים בעדינות את תערובת החלבה+השמנת לתוך הקצפת
מערבבים בעדינות שערות חלבה או פירורים.
שמים בתבנית יפה ומקפיאים ל6 שעות לפחות.
אם רוצים קונטרה למתיקות אפשר לרפד את התבנית בפירות יער וגם לפזר מעל.

וכמובן...
מוס תות - ניצחי ומעולה.
סלסלת תות שדה
250 גר שמנת מתוקה לקצפת

מרסקים את התות בבלנדר
מקציפים שמנת לקצפת יציבה
מערבבים
שולחים לנוח בפריזר לפחות 6 שעות.

הוצאתי את החלבונים מהמתכון בגלל התרנגולת המשוגעת...
זה לא פוגם בטעם, להיפך, אבל המוס פחות יציב ונמס נורא מהר....
אפשר לשדרג עם אגוזים קצוצים, שקדים, תמרים קצוצים וכיו...
חג שמח!
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי with_passion* »

שאלות כשרות - סתם סקרנות

  • האם עשב חיטה כשר לפסח?
  • האם נבטים של דגנים כשר לפסח?
  • האם פשתן כשר לפסח?
  • איך הופכים דגנים לכשרים לפסח (כמו החיטה שמשתמשים בה למצות)?
פלונית*
הודעות: 5019
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מתכונים לפסח

שליחה על ידי פלונית* »

כדאי לך פשוט לשאול באתר של ארגון צהר.
יש לי רק תשובות חלקיות
צ'ילדה*
הודעות: 9
הצטרפות: 15 מרץ 2007, 21:46

מתכונים לפסח

שליחה על ידי צ'ילדה* »

אני רק יכולה לומר לך שלא הופכים את הדגנים לכשרים לפסח, אלא דואגים שהם לא יחמיצו בתהליך אפיית המצות. חמץ הוא קמח שהתחיל כבר תהליך של החמצה. מצות נאפות במקסימום זמן של 18 דקות, הזמן שהוכח כזמן שלוקח בו לבצק להחמיץ. אופים אותן מאוד שטוחות בשביל שלא יישאר שום בצק שלא נאפה, וממשיך להחמיץ אחרי ההוצאה מהתנור. התהליך של האפייה מאוד מסובך וצריך מאוד מאוד להזהר בו, לכן לא אופים מצות בבית, ולא משתמשים בקמח חיטה וקמח מדגנים אחרים.
מצה שמורה זו מצה מהודרת, שמשגיחים על גרגירי החיטה מהרגע שהם נקטפים, שהם לא יבואו במגע עם מים או לחות כשלהי(כי זה מה שגורם לקמח להחמיץ).
זה בגדול.
אגב, לגבי המתכון של עם החלבה לעיל: ככל הידוע לי חלבה אסורה כי היא עשויה משומשום, שגם הוא סוג של משהו אסור.
מה שמפתיע שאחרי כל האיסורים אלה, בכל זאת כולנו עולים כמה ק"ג בחג....
נעמה...*
הודעות: 284
הצטרפות: 13 דצמבר 2006, 04:58

מתכונים לפסח

שליחה על ידי נעמה...* »

זקוקים למתכון של קינוח לליל הסדר- ללא סוכר (וכמובן ללא קמח...)(קמח מצות,מישהו מכיר משהו?)
אנונימי

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אנונימי »

תגידו, את הקניידלך מוסיפים למרק בסוף, או שמחממים את המרק איתם (הם לא מתפוררים במרק?)?
חג שמח!
אנונימי

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אנונימי »

נעמה,
קנוח ללא תוספת סוכר? ללא המתקה (כולל דבש או משהו כזה)? או שבכלל לא מתוק?

לדעתי סלט פירות זה קינוח מעולה, במיוחד לפסח, במיוחד כאשר משדרגים אותו עם קצת ליקר, אגוזים ופירות יבשים. יאאאאמי.
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי רוזה_לי* »

Hilla Kr, את הקניידלך מבשלים בסיר נפרד עם כ-2 כוסות מהמרק או מים. אם מבשלים אותם במרק, המרק מקבל צבע עכור מגעיל.
אנונימי

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אנונימי »

תודה רוזה לי!
בישלתי היום...(בנפרד)
אבל בערב ליל הסדר, כאשר ארתיח את המרק מחדש, לאחד? או שצריך לחמם בסירים נפרדים?
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי רוזה_לי* »

כן, בזמן החימום את יכולה לאחד. חבל על הסירים.
אנונימי

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אנונימי »

תודה!
אמא_של_א_א_א*
הודעות: 373
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 23:46
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_א_א_א*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_של_א_א_א* »

איזו תרנגולת משוגעת?
גוונים*
הודעות: 1638
הצטרפות: 23 מרץ 2010, 16:12

מתכונים לפסח

שליחה על ידי גוונים* »

דף שלם של מתכונים לפסח בלי אף מתכון לחרוסת?

נורא רוצה להכין חרוסת טעימה, למישהו יש מתכון?

מה שבעיקר אני צריכה זה את הכמויות והיחס בין המרכיבים.
אני יודעת מה שמים אבל לא יודעת כמה מכל דבר.

יש למישהו מתכון מנצח?
טדליק_נהנאנע*
הודעות: 1176
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

לדעתי אסור להכין חרוסת עם מתכון מדוייק...
:-)
זה לא משנה כמה תשימי מכל מרכיב, תמיד יצא טעים.
אצלנו במשפחה משתמשים ב: תמרים, בננות, תפוחי עץ (גרנד), יין, ואגוזים.
עצם_מעצמי*
הודעות: 265
הצטרפות: 08 נובמבר 2010, 04:02
דף אישי: הדף האישי של עצם_מעצמי*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי עצם_מעצמי* »

מתכון לחרוסת "רגילה" בבקשה,דחוף
תמרים אגוזים,תפוחים ו... ? איך לחתוך/למעוך/לרסק ? עם קינמון/יין-איזה וכמה , מה עוד?

תודה
נעמה
טדליק_נהנאנע*
הודעות: 1176
הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי טדליק_נהנאנע* »

מצאתי בעל השולחן:
http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID ... leID=13228
מתכוני חרוסת שונים.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

מתכונים לפסח

שליחה על ידי יעלי_לה »

אגב, לגבי המתכון של עם החלבה לעיל: ככל הידוע לי חלבה אסורה כי היא עשויה משומשום, שגם הוא סוג של משהו אסור.
אסור רק למי שלא אוכל קטניות (לא יודעת למה זה נחשב לקטנית. אבל למיטב ידיעתי ספרדים אוכלים שומשום בפסח בכיף. חמץ זה בכל מקרה לא.)

_מתכון לחרוסת "רגילה" בבקשה, דחוף
תמרים אגוזים,תפוחים ו... ? איך לחתוך/למעוך/לרסק ? עם קינמון/יין-איזה וכמה , מה עוד?_
אני עושה ככה:
על פומפייה רגילה מגררת 2 תפוחים אדומים (חרמון)
קוצצת דק (אפשר במטחנת תבלינים, אבל לא יותר מדי) חופן גדול (בערך כוס) אגוזי מלך
מוסיפה סילאן משובח (כמויות לפי הטעם) (הממרח תמרים שמוכרים מכיל חומר משמר, ולהתעסק עם תמרים אין לי כוח)
מוסיפה שלוק הגון של יין מתוק (של קידוש)
וזהו.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בתור ניסוי לקראת החג הכנו קניידלך טבעוניים על פי מתכון עם המרכיבים האלו:
לקניידלך
כוס קמח מצה מכוסמין מלא אורגני (אפשר להחליף בכל קמח מצה אחר)
כוס מים
2 כפות קמח חומוס
2 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה / פטרוזיליה / כוסברה / מה שאוהבים
כפית שטוחה מלח

הכנסנו למרק רותח ל-20 דקות. המרק רתח כמעט כל זמן הבישול.

מתוך כ-20 קניידלך יצאו אולי 8. השאר התפורר.
הטעם טעים. בשמונה שיצאו הפנים היה קצת רך- רטוב, אחרי יום במקרר, המרקם כבר היה יותר מתאים.

האם יש למישהו עיצות במה לשנות את המתכון כדי שהקניידלך לא יתפוררו?
תודה
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אסור רק למי שלא אוכל קטניות (לא יודעת למה זה נחשב לקטנית.
זה קצת כמו השקד, שיום אחד בשנה הוא עובר מטמורפוזה והופך לשקדיה.
אורז ותירס הם דגנים לכל דבר, אבל בפסח הם נחשבים לקטניות.
שומשום אינו לא דגן ולא קטנית. לא ברור לי מדוע אינו כשר. אבל כידוע, בענייני הכשרות לפסח, אצל האשכנזים כל המחמיר הרי זה משובח.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

מעולם לא שמעתי על איסור על שומשום. ביזאר.
חלבה אסורה פשוט כי יש בה קמח חיטה, אלא אם רשום עליה במפורש שהיא נטולת גלוטן, ואז היא גם כשרה לפסח.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכונים לפסח

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאלה לי אליכם,
הרבה מתכונים בפסח מבוססים על קורנפלור/קמח תפו"א. עוגות, בלינצ'עס, אטריות וכו'
עד כמה שהבנתי זה סתם עמילן טהור ללא שום ערך תזונתי.
יש לכם הצעה לתחליף בריא יותר? (לשומרי קטניות...)
או אולי זה לא כזה לא בריא כמו שחשבתי?!

תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “לשישי שבת וחגים”