דף_פתיחה‏ leaf מה_חדש‏ leaf מפתח_נושאים‏ leaf הוראות_שימוש‏ leafemailleaf חיפוש:
אפשר ללדת בבית חולים בתנאי שאת אסרטיבית ומוכנה להאבק על זכויותיך. עולה בי השאלה מדוע להתכונן למלחמה כשאת מתכוננת ללדת? מדוע מלכתחילה ללכת ברגע החשוב ביותר בחיים לשדה הקרב? חוויתי את המלחמה הזאת בלידה הראשונה ואני לא ממליצה לאף אחת. (נעמי_בן_שיטרית‏‏ מתוך הפרדת_האם_מהתינוק_לאחר_לידת_בי''ח‏)

ברוך בואך לאתר באופן_טבעי‏ flower

ביקור ראשון שלך?
ייבוש_ירקות_ופירות  left הפניות_לכאן‏, דפים_דומים‏
ראו גם: ציוד_לייבוש_מזון‏ | מדור_מתכוני_אוכל_חי‏

תפוחי עץ

מישהו יודע איך מכינים לבד תפוחים מיובשים?
האם מספיק לפרוס לפרוסות דקות ולייבש בתנור על חום נמוך הרבה זמן?
עד כמה שידוע לי, אפשר לייבש באוויר. להוציא את הליבה, לקלוף או לא לקלוף, לפרוס לפרוסות עגולות עם חור, ולהשחיל על חוט כותנה. לתלות לייבוש כמו כביסה.

פלפלים אדומים

למישהו יש נסיון עם ייבוש פלפלים אדומים?
תליתי אותם והם התייבשו יפה, אני רק תוהה אם אפשר להשאיר אותם כך תלויים ולהשתמש כשיבוא, או שהם נהרסים אם תלויים יותר מדי. ואז, מה עושים? קצוצים לצנצנת שמן זית עם שום, חשבתי. אם יש לכם נסיון, ספרו.
אני ייבשתי בעבר פלפלים אדומים חריפים, וטחנתי במעבד מזון לצ'ילי. מעולה.
הכי שווה לעשות מפלפלים אדומים, אבל הכי שווה - לקלות אותם (בתנור, על האש, איך שאת רגילה), לקלף, לקחת בשר בלבד (שטוח, לא לשמור על הצורה הסגורה)ולשטח על מגש. לשים להתיבש.
אם יש לך שמש אז יופי. אם אין אז גם "סתם מקום חם" יעשה את העבודה (מעל או בתוך איזשהו תנור).
לא ליבש עד שהם יבשים לגמרי אלא רק עד שמאבדים בערך חצי מהנוזלים שלהם. חצי יבשים. עדיין רכים ונעימים בפה מצד אחד, אבל מרוכזים בטעם ברמה של להתעלף במקום (מצד שני).
מה שלא אכלת מיד (ותאמיני לי - את תמצאי את עצמך מטיילת ליד המגשים האלה כל היום וגונבת פלפלים) את יכולה לשים בשמן זית. עם או בלי תבלינים. לא משנה. אני נותנת לזה יום.

עוד בעניין יבוש ירקות - זה הזמן ליבש עגבניות תמר (חצי יבוש גםכן. יבוש מלא זה להרוג את העגבניה). כדאי להשקיע ולקלוף אותן ( דרוש הסבר איך קולפים בקלות?) ואז לחצות וליבש בשמש (אני מפזרת קצת מלח. בשביל לעזור לנוזלים לצאת ונגד עין רעה).
אחכ לאכול ולאכול ולאכול ולהגיד "תודה אלוהים שנתת לנו עגבניות תמר".

אולי לא הסברתי את עצמי טוב
אני נותנת לזה יום - התכוונתי שאם את בעלת שליטה עצמית מעל הממוצע תוך יום לא ישאר כלום.
(אצל רכיכות כמוני זה ממש הרבה פחות)
סליחה על הבורות
אבל אם מייבשים את העגבניות בשמש....לא מגיעים אליהם מיני מעופפים וזוחלים?
והקילוף הקל נעשה בעזרת מים רותחים או שיש שיטה אחרת?
לא זוכרת שהיתה בעיה עם מעופפים וזוחלים. אולי בגלל שזה היה בשמש ישירה והיה להם חם...
הקילוף הקל - אכן בעזרת מים. לא מכירה שיטה קלה יותר.

תאנים

לאבא שלי יש עץ תאנים אורגניות והוא כבר לא יכול לאכול כל-כך הרבה תאנים, אז הוא רוצה לייבש אותן. מישהו יודע איך עושים את זה נכון?
מתוך הספר "129 סיבות טובות לצאת מהבית", עמ' 168 - "את התאנים הם קוטפים מהעץ בקיץ, כשהן ירוקות, ומייבשים אותן על גג הבית. כדי שיתייבשו מהר ובצורה אחידה, הם חותכים כל תאנה באמצע ופורשים אותה על משטחי קרטון מול השמש. כעבור יומיים מהדקים את התאנים שהתייבשו אחת לשנייה, ואורזים בנייר צלופן לבלוק תאנים צפוף וכבד. הבלוקים נשמרים בקירור, ובמצב זה יש לשמור אותם כל הזמן מפני שטמפרטורה חמה עלולה להזמין תולעים."
מתכון של משפחת חדד מג'יש.
אבא שלי אומר:
מייבשים בשמש. על גבי רשת (למשל רשת של לולים).
בימים חמים באמת, כמו שיש בתקופה של הבשלת התאנים (לפני חודש בערך) זה יכול לקחת יומיים.
הגנה על התאנים בזמן היבוש: אפשר עם רשת צפופה יותר (כמו רשת שיש בחלונות הבית). אפשר לפזר עליהן אפר (כן כן!)

בטורקיה מייבשים אותן חצי דרך ככה על רשת, ואחכ משחילים אותן על חוט (לרוחב, לא לאורך) וממשיכים ליבש ככה. לאט לאט מצופפים אותן עד שמתקבל הגוש הזה של הדבלים השטוחות שאנחנו מכירים.

תודות! אבא שלי מייבש אותן בתנור טורבו. יוצא מוזר אבל טעים. בכלל לא דומה לדבלים.

עשבי תיבול וצמחי תבלין

עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה), איך מייבשים?
ובכלל, הם יגדלו יפה ככה גם בקיץ? או שקיצם קרב?
<דואגת להם>
קישור | העבר | מחק רוזמרין (27.02.2006 13:15):
תמר_ס‏
אל תתני להם להגיע לפריחה ולהתעצות של הגבעול. פשוט תקטפי כל הזמן את הענפים הגבוהים
והחבר"ה ימשיכו להוציא עוד גבעולים.
שמים אותם בכלי פתוח באוויר אך לא בשמש ומניחים להם להתייבש (יעיל באיזורים יבשים ופחות במישור החוף)
אני ראיתי שהולך טוב עם עשבי תיבול עם קוצצים ומקפיאים. הם שומרים על הטעם לא רע בכלל. רק כדאי להקפיד שלא יהיו רטובים בזמן ההקפאה, ואז ממש אפשר לקחת בקלות את הכמות הרצויה מהקופסה.
טרה, את לא שוטפת בכלל? ישר מקפיאה?
קצת בעייתי בשבילי. אני שוטפת רציני עם חומץ/מלח בגלל חרקים. אפשר לשטוף ולייבש ואז להקפיא?

אה, ועל הדרך אני כבר שואלת, מה עם אפונה? יצאה מדהים. אוכלת בלי לבשל מרוב שטעים לי. אבל סקרנית לדעת איך מייבשים.

שוטפים כמה ואיך שצריך ומייבשים טוב טוב (נגיד מניחים במסננת ליום ומדי פעם הופכים, או מניחים על מגבת ליד החלון או מייבשים במייבש חסה. כמה שמייבשים יותר טוב, ככה יש פחות קרח בפנים אחכ). אח"כ קוצצים (אפשר אפילו במג'ימיקס) ומאחסנים בקופסא. (אני הייתי משתמשת בקופסאות של כתר, עם המכסה הכחול, שיושבים טוב אחד על השני). כותבים מה יש בפנים על כל דופן עם טוש מרקר. זה נשמר ממש טוב. הייתה לי גם קופסה גדולה עם סלרי, כי תמיד הייתי צריכה למרקים, אבל זה לא משהו שאני קונה כל שבוע. בקופסה שמתי גבעולים באורך שכבר מתאים לזרוק במרק וגם עלים קצוצים לממולאים וכאלה.
בקיץ האחרון ייבשתי עגבניות וענבים. יצא מדהים. ועוד יותר מדהים זה הפשטות.

עגבניות שרי - שטפתי , חתכתי לחצי והנחתי אותם בתבנית אפייה גדולה כשהמיץ כלפי מעלה. שמתי מעל רשת שקניתי (רשת מניילון נגד יתושים) והנחתי על השולחן במרפסת. השארתי 4 ימים בחוץ. מדי פעם טעמתי (לא נשאר הרבה עד שהם יתיבשו). יצא מדהההההההההההים. הוספתי לסלט חסה, לרוטב פסטה. וגם נתתי מתנות. חבל שגיליתי זאת בסוף הקיץ - כך שלא נשאר לי הרבה. השנה אני יכין לי גם לחורף.

ענבים - לא משנה ירוקים או אדומים. שטפתי , הפרדתי והנחתי על תבנית (בלי לחתוך). גם את התבנית הזאת עטפתי ברשת. 4 ימים זה מוכן. גם את זה אוכלים בשלבים ולא נשאר הרבה עד שזה מתייבש לגמרי. וגם הצימוקים האלה יוצאים מדהימים.

לא להבהל מהנמלים. הן באות בשעה מסוימת של היום והולכות. לא פגמו בטעם או במרקם של הצימוקים או העגבניות.
והכי כייף זה הפשטות. השנה אני ינסה לייבש עוד דברים.

(רשת מניילון נגד יתושים)
מאיפה משיגים כזאת רשת?
בכל חנות טמבור. או בסגנון.
בבקשה לכתוב לאתר כיצד מייבשים דלורית .
האים ביבוש דלורית חייבים לעשות חור לאורך כל הדלורית,בכדי שלא תירקב? ובכלל איך מייבשים דלורית לצורך נוי,לא לאכילה.תודה מראש ליועצים.
דלעת נוי זו לא דלורית.
דלעת נוי מתייבשת לבד, על השיח או אחרי. עדיף לא לקטוף לפני שהשיח מתייבש.
דלורית לאכילה מחזיקה מעמד כשנה מחוץ למקרר, אם הקליפה לא פגועה.
תודה לטרה רוסה.אני ממשיך לשאול,האים ניתן לייבש דלורית שנקטפה,לא פגועה,בשמש,והאים היא לא מרקיבה?
בהמשך לתשובתך,מה קורה לדלורית לאחר ,שנה ,מחוץ למקרר?
וכיצד אני יכול להבחין בין דלעת נוי לדלורית,בזמן שהן קטנות, ונראות אותו ,דבר?וכמובן,תודה מראש.
האים ניתן לייבש דלורית שנקטפה,לא פגועה,בשמש,והאים היא לא מרקיבה?
לדעתי היא תתייבש - תתקמט, תצהיב.

מה קורה לדלורית לאחר ,שנה ,מחוץ למקרר?
אחרי כמה זמן היא תירקב. היא לא תתייבש כמו דלעת נוי, בכל מקרה.

וכיצד אני יכול להבחין בין דלעת נוי לדלורית,בזמן שהן קטנות, ונראות אותו ,דבר?
אני לא חושבת שהן נראות אותו דבר. אם זה נראה לך כמו דלורית, אז זה דלורית. דלעות נוי יש בכל מני צבעים וצורות. הנפוצות ביותר הן ירוקות ונראות יותר כמו קישוא בצורת דלעת, ויש גם כאלה שנראים אחרת - כל מני בליטות וצבעים.

אז הנה לכם רעיון (אנחנו השתמשנו בזה כדי ליבש עגבניות, אבל אין סיבה שזה לא יעבוד עם פירות וירקות אחרים).
מסדרים בתבניות אפיה (חוצים וממליחים קודם, לפי הצורך) ושמים בתנור הסולרי שיש כמעט לכולנו, דהיינו - האוטו.
לנו היתה מזדה 121 קטנה, אז שמנו 2-3 תבניות על המשטח שמתחת לשמשה האחורית - אבל, שוב, לא ממש חשוב, כל זמן שהאוטו בשמש.
אין בעיה של נמלים ושאר יצורים, והעגבניות היו נפלאות אחרי יום או יומיים (בקיץ).
מה שכן, האוטו מריח מעגבניות מיובשות כמה ימים אחרי כן - אבל זה לא בהכרח חיסרון...
בהצלחה! (ונשמח לשמוע אילו דברים ייבשתם בשיטה זו)
כיצד מייבשים-דלורית,קישוא,מלפפון,בננה,ושאר ירקות או פירות,שיש להם הרבה בשר,לצורך נוי.
כמו כן, רימון,תפוח,תפוז וכ"ו
השבוע אני מייבשת פאפיה. יצא מעולה.
במסגרת הייבוש הפשוט. חתכתי לרצועות וסתם חתיכות. שמתי על מגש. מעל המגש רשת. ושמתי בשמש.
יותר טעים מפאפיה טרייה.
וגם זה הזמן להתחיל שוב לייבש ענבים לצימוקים. באותה צורה. יוצא מדהים.
אייך מייבשים שזיפים?
וגם זה הזמן להתחיל שוב לייבש ענבים לצימוקים. באותה צורה. יוצא מדהים
עשיתי עם הילדים ניסוי שהתחיל לפני שבועיים שמנו ענבים בחוץ על מפית נייר וחיכינו. אחרי יומיים בדקנו, נשארו אותו דבר, באנו שוב לבדוק אחרי שעברו סה"כ 5 ימים, לא נשאר כלום מלבד צימוק אחד,
הציפורים נהנו.
עשינו שוב שבוע שעבר, אלא שהפעם שמנו בשקית של סנדוויצ'ים, וקיבלנו צימוקים, אחרי 5 ימים...
חג שמח לכולכם,כיצד מייבשים עלים שנשרו מהעץ{כל מיני עלים} של כל מיני עצים,כדי שיראו שלמים אבל כמו רשת שקופים ,ורק העורקים ,והנימים ,יבלטו יותר, מראה מטריף.אשמח לקבל עצות.
יש לציין אספתי כמה כאלו ברחוב שנישארו נראה לי זמן רב בין השיחים.ולא נהרסו ,ממש שלמים אבל שקופים לגמרי.רק העורקים,והוורידים+הנימים בולטים.אשמח לקבל עצות ליבוש עלים בדרך מהירה.
אשר לוי, זה לא כל כך קשור לדף אבל זה באמת יוצא יפה. העלים האלה השקופים הם לא מיובשים אלא פשוט עלים שכל הירוק שבהם נרקב. שמים ענף עם עלים שאתה רוצה בצנצנת מים הפוך כך שהעלים מכוסים לגמרי במים. אפשר גם עלים בודדים. אחרי שבועיים זה מסריח וזה גם מוכן. מוציאים את העלים מהמים ומשפשפים בזהירות עם היד או עם מים נקיים. כל הירוק יורד ונשארים העורקים.
לאמא שבבית,המון תודה ושיהיה לך חג שמח.רק עוד שאלה האים לסגור את הכלי עם המים והעלים.?והאים אחרי שבועיים כשאני משפשף את העלה עם מיים העלה נשאר *שלם *בצורתו המקורית,ללא פגע רק בלי הירוק? תודה מראש.אשר
לאמא שבבית,האים עדיף לשים במיים עלים שנשרו מהעץ,או עלים טריים ,לביצוע המשימה ששוחחנו עליה,ותודה שוב על היעוץ,כן ירבו.
אשר, אם זה מצליח, העלה נשאר שלם. בדרך כלל חלק מהעלים נקרע. אם אחרי שבועיים לא יורד כל הירוק לא לשפשף חזק יותר אלא להחזיר למים לכמה ימים. לי יש נסיון רק עם עלים טריים.
צריך שכל העלה יהיה בתוך המים. הכי קל לשים ענף עם עלים הפוך בצנצנת מים אם אלה עלים בודדים הם בטח יצופו אז אולי כדאי לשים אותם בכלי מלא מים עד הסוף ולסגור אותו.
בקיצור כדאי לנסות. בהצלחה!
יש מכשיר מצויין - איזידריי - ייבוש איטי בטמפרטורה מאוד נמוכה.
סירופ_מייפל?‏ (11.01.2007 14:48):
למישהו יש מכשיר לייבוש פירות. איזי-דריי ezidri?
האם הוא מומלץ? לצריכה ביתית. הוא כל כך יקר. ממש בא לי.
ואולי מישהוא מוכר כזה?
אמא_של_נבט? (11.01.2007 17:57):
סירופ_מייפל?‏‏, גם אני בדיוק השבוע התחתלי להתעניין במוצר הזה, נאמר לי שאפשר להזמין באינטרנט מארה"ב, אבל עוד לא חקרתי לעומק. אם יש לך פרטים אשמח לשמוע.
פילוני_לוני??‏ (12.01.2007 18:12):
למישהו יש מכשיר לייבוש פירת
אפשר להכין אחד די בקלות... צריך קופסא. בחלק תחתון של אחד מהקירות שמים ונטלטור שנושב כלפי פנים, ומלמעלה פתח מכוסה ברשת (נגד זבובים.) מתקינים מנורה מבפנים, כדי לחמם את האויר. בפנים שמים פרושות של פירות על רשת מתוחה. (הרעיון העיקרי הוא ליצור אויר יבש ולא לח.)
סירופ_מייפל? (12.01.2007 18:41):
תודה על התשובה
למישהו יש מכשיר לייבוש פירת אפשר להכין אחד די בקלות... צריך קופסא
משנה מאיזה חומר הקופסא? למה הוינטלטור בחלק בחלק התחתון?
פילוני_לוני??‏ (13.01.2007 09:51):
לא ממש משנה איזו קופסא זו, זה יכול להיות גם ארונית קטנה, מעץ או מתכת (למרות שמתכת או פורמייקה אפשר לנקות ביותר קלות....)
הונטלאטור הוא כדי שתהיה זרימה קבועה של אויר. זה גורם ליובש, והלחות לא מצטברת בקופסא. (דרך אגב, אפשר להכין ככה גם בשר מיובש)
לא צריך לטרוח כל כך.
אנחנו ייבשנו פירות בשמש.
שמנו את הפירות בתבניות אפיה שחורות,הנחנו על מרפסת הגג (כדי שהחתולים לא יתעסקו עם זה)כיסינו ברשת שהורדנו מהחלונות,ואחרי 3 שבועות הפירות המיובשים הגיעו לשולחן.
רובם נזללו עוד לפני שהגיעו לקופסא,כך שנשאר רק מעט ששמרנו ל...
עשינו ניסוי בשסק, הצליח מעולה, חזרנו לעץ לקטוף כמות כדי ליבש וגילינו שהחמסין גמר את העונה.
אז למי שעוד יש לידו שסקים -

שסק מיובש
חוצים את השסק, מסלקים את הגרעינים והעוקץ, מניחים על מגש עם הצד הרטוב למעלה, מכסים ברשת ומשאירים בשמש יום.
יוצתא חמצמץ כזה, מזכיר משמש מיובש.
טעים טעים.
(מדברת על שסקים אמיתיים, קטנים, עם טעם. לא נראה לי שהמפלצתיים נותנים תוצאות כאלה טובות).

אשמח מאוד אם תוכלו להעביר לי מתכונים ורכים לייבוש פירות וירקות שונים למיניהם, אני מדריכה בקייטנה וזה נורא חשוב לנו לדעת איך עושים זאת בכדי שגם הילדים יוכלו להכין ולדעת. אם תוכלו להעביר למייל הבא: ‏[email protected]
זה יהיה לעזר רב
מישהו יודע אם אפשר לייבש שזיפים בשמש? והאם יש הוראות מיוחדות?
איך מיבשים ענבים לצימוקים?
מישהו אמר לי בתלייה.... ולא ממש הבנתי איך....ומה עושים עם כל החרקים והצרעות?
אני ייבשתי על מגש וכיסיתי עם רשת רגילה. אפשר גם בתנור שמש. אפשר להפריד אבל לא חייב.
גמר חתימה טובה ,וחג סוכות שמח לכל בית ישראל,מי יודע כיצד מייבשים כמו רימון,קלמנטינה,לימון,וכל שאר הפירות שמתקשים עם הזמן,ונהפכים ל"קלי משקל"
איזה עוד פירות וירקות אפשר לייבש בצורה זו,בשביל לשים בצלחת "ליופי",כמה זמן לוקח,ומתי אפשר למרוח עליהם "לכה" ליופי.
אשר, כדאי לך לנסות לשאול את שאלותייך בפורומים למלאכת יד. אנ י בטוחה שיש אחד כזה בתפוז, ובטח בעוד מקומות.
הייי,
אולי זה לא המקום אך אין מייבשים לימונים לנוי???
שבת שלום- יעל
שלום ושלשלום
בימים אלו אני בתחילת עונת הנבטת השתילים ואני מעונינת בקיץ ליבש עגבניות
האם מישהו יודע אילו עגבניות(מינים זנים וכו) הן מועדפות לייבוש?
קישור | העבר | מחק צוויליך (19.02.2008 23:16):
ענבים בתליה -

טוב, אז בגירסה המלאה של רובינזון קרוזו, הוא פשוט משאיר אשכולות שלמים תלויים אחד ליד השני, על חוט מתוח.
אנחנו שכחנו אשכול על הגדר ליד האוטו, ונהיו לנו צימוקים.

אילו עגבניות(מינים זנים וכו) הן מועדפות לייבוש?
עגבניות תמר.
יש אותן רק בקיץ. (ואז גם הגיוני ליבש - חם...)
אין שום הסבר על הקפאת תרד,שעועית ירוקה,וקירשה
תודה
מכשיר ייבוש שראיתי השבוע: איזי דריי (EZIDRI) - מכשיר עם המון מדפי רשת מסתובבים שעליהם ניתן לייבש ה כ ל. הבעיה היא המחיר הלא זול (800/1000 - תלוי בדגם)
שלום לכם
האם משהו יודע איך מיבשים משמישים
לילי
בטיול הלקטים האחרון אכלתי משמשים מיובשים שפשוט התייבשו בשמש
אני מניח שאפשר לקחת משמש, לשים בשמש על חתיכת בד לבנה, ולהפוך מדי פעם
ייבשתי עגבניות. גדולות כאלה, שחתכתי לשמיניות .
שליש מהכמות יצא עם טעם מקולקל , השאר מדהים..

למה הן מתקלקלות בעצם? (הקפדתי להכניס הביתה בערב וייבשתי יומיים וחצי...)

הוצאת את הגרעינים?
כי הם חלק מאוד רטוב, ואם מוציאים אותם, אז הכל מתייבש יותר מהר.
נראה לי שהקלקול הוא עובש או חיידקים שמספיקים להתפתח לפני שהפרי יבש. כדאי גם לכסות, כדי שזבובים לא יטילו בפרי.
(אולי לח מדי אצלכם? פעם ניסיתי לייבש בתל אביב בשיא החום, ותוך 10 שעות כבר הכל היה מכוסה עובש, מהלחות).
אני גם מתכננת לייבש עגבניות, אבל לא הגעתי לזה עדיין.
אני אנסה שוב בפעם הבאה שיהיה חמסין...
עדיף בשמש מלאה או אפשר גם בצל אם יש מזרחיות יבשות?
נראה לי שעדיף בשמש. למה לא, בעצם?
נראה לי שעדיף בשמש. למה לא, בעצם?
צריך לשים לב גם לתמפרטורה שמגיע אליה המזון המיובש. בשיא השרב, עם מעט רוח, בשמש של 2 בצהריים, הוא יכול להיות חם מאוד מאוד.
אם את רוצה שהמזון יישאר חי (שזה, אגב, דבר שאחרי קצת נסיון אפשר ממש להרגיש בטעם), אז צריך לשים לב ולפעמים להעביר לצל
מה שאורי כתב...
הולכת לייבש תאנים.
למישהו יש המלצות מלבד מה שכתוב בראש הדף?
ישנם מזונות שרגישים לאור. מטעמים כהים יותר נוטים לאגור חום (בדומה לאספלט) עד כדי בישול. יש שמשתמשים במד חום ומודדים את המזון.
התזונה שלי בקיץ היא בעיקר פירות - ואני בד"כ פחות נמשך למזונות כבדים בעונה. אז אני מייבש די מינימלית (פעם בחודש בערך) - בשמש ישירה - ובאמצע היום מרגיש עם היד לראות שזה לא חם מדי, אם חם מדי, מעביר לצל, ומוציא שוב אחה"צ.
לייבש חרובים זה אחרת כי הם כבר ארוזים ויבשים מלכתחילה - אבל לייבש דברים רטובים - לדעתי קרטון יעבוד פחות טוב כי לא תהיה זרימה של אוויר. אם מספיק חם, ואת שמה בצל או לא, אם אין מספיק בריזה - אז להוסיף מאוורר..
בהחלט יש טעם אחר לדברים שיובשו בשמש לעומת מייבש מזון.
עד כמה שידוע לי, אפשר לייבש באוויר. להוציא את הליבה, לקלוף או לא לקלוף, לפרוס לפרוסות עגולות עם חור, ולהשחיל על חוט כותנה. לתלות לייבוש כמו כביסה.

כשאני חותכת תפוחים, אחרי זמן מועט הם מתחמצנים ונהיים חומים שכאלה. איך פותרים את הבעיה הזו בייבוש?

טובלים במים מהולים במיץ לימון (לא ניסיתי, קראתי.)
איך מייבשים פירות לנוי?
מצטרפת לשאלה של גניפר לגבי ייבוש תפוחי עץ.
אייך מיבשים כך שעדיין יצאו עסיסיים ורכים ובשרניים כאלה, כמו אלו שבחנות ולא חומים ויבשים?
ובאייזה סוג /צבע של תפוחים הכי כדאי להשתמש?
אני לא נוהגת בדרך כלל לייבש פירות.
לעיתים רחוקות מאוד כשאני כבר מייבשת תפוחים (למשל), אני מוציאה את ליבות התפוח, פורסת לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ. סוג התפוחים שהשתמשתי היה גאלה וגרנד סמית'.
לאחר תהליך הייבוש הם נותרו עסיסיים ורכים בצבע בז'.
לא טבלתי במים מהולים במיץ לימון כמו שטרה הציעה למעלה.
תודה...
איך מייבשים פאפיות? האם שמש חורפית ירושלמית תספיק? איך מייבשים בתנור?
יש לי ה-מ-ו-ן פאפיות...
יש לי ה-מ-ו-ן פאפיות...
מקפיאים.
מקפיאים.
הפתעת אותי עם התשובה. בראשי עולה פאפיה סמרטוטית אחרי שהיא מפשירה. אנסה!
אז להקפיא שלמות? חתוכות, קלופות?
שלום לכולם ...
איך מייבשים בננות ?
לכל מי שמעוניין - - -
אנחנו מייצרים מתקן ייבוש מרושת עם מדפים נשלפים יפה ביותר
לייבוש טבעי (לא חשמלי),אפשר להזמין לפי גודל רצוי.
יש תמונה בדפבית,אשמח לשלוח עוד ולפרט למייל .
תודה
איך מיבשים דובדבנים?
אשמח לשמוע ממי שהתנסה, מה עדיף, המייבש של אקסקליבר, או ezidri ?
באקסקליבר השתמשתי ממש מעט, והוא עושה את העבודה. מצד שני, ראיתי במטבח של בודהה-בורגר'ס (מסעדה טבעונית בתל אביב) שיש להם מייבשים שם ezidri עם המון מגשים (נראה שני מכשירים עם 12 מייבשים על כל אחד). העסק רץ באופן שוטף עם כל מני דברים מיובשים שהם חלק מהתפריט, בלי פאשלות עד כמה שהבנתי. כך שבקיצור.. קיבלתי את הרושם שמדובר במכשיר מעולה.
אני משתמשת באקסקליבר. העדפתי אותו כי אני בעיקר מכינה קרקרים ועוגיות מיובשות וחשבתי שיהיה נוח יותר במגשים מרובעים מאשר עגולים. אני מאוד מרוצה ממנו.
עוד שיקול בקניית המכשיר -
אם קונים מהחנות "אופק חדש", אז מפרנסים זוג מקסים וחינני, שעושים את זה מתוך תשוקה לדבר, בעצמם טבעונאים ותיקים מאוד, והם נותנים שירות מעולה.
לגבי השירות, הם עושים שמיניות באוויר בשביל כל מני דברים, כמו למשל לתת 7 שנות אחריות על ויטמיקס (לעומת היבואן השני שנותן רק שנת אחריות אחת).
(כל השאלות זה בשביל אמא שלי)
איזה מזון אתם מכינים במייבש מזון ?
לאורך כל הדלורית

ור

למשהו יש ניסיון ביבוש מלונים ?

קראתי על יבוש מלונים בקזחסטאן. התיאור הספרותי עשה לי תיאבון... רק מידע מעשי חסר.
איך מייבשים בננות?
ושאלה נוספת - הרבה הסבירו כאן לשים רשת מעל הפירות כשמייבשים.. הרשתא מורה להגן מפנימה? במילא נמלים וציפורים יכולות לחדור אותה לא?

תודה!

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מישהו יודע איך להכין תמרים שיהפכו לטובים כמו בחנות

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

יש לי מלא תמרים שקטפתי. הם לא לגמרי בשלים והם עוד קשים, אבל אני יודע שכשהבדואים אוספים אותם מהדקלים של באר שבע הם גם במצב הזה, והבדואים כן משתמשים בהם.
השאלה שלי- איך מייבשים? פשוט לשים על הגג ולחכות שיתייבשו בשמש? לחתוך קודם?
תודה מראש.

תמרים ניתן לייבוש באוויר - לא צריך שמש, היא הורסת אותם.
כל שאר הפירות ניתן גם לייבש באוויר על רשת ולהקפיד להפוך כדי שלא יצטבר עובש.
מי שבחר בתנור לא יעבור טמפ' של 45 מעלות כי מעבר לזה הפרי נהרס.
אני עצמי מייבש הכל במכשיר ייבוש ייעודי לדבר. תענוג צרוף.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מישהו יודע איך להכין תמרים שיהפכו לטובים כמו בחנות

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכולם, חברה שלי קיבלה דלורית והיא רוצה לייבש אותה ליופי. מישהו יודע איך עושים את זה?
בתודה מראש, מאיה :)

למשהו יש ניסיון ביבוש מלונים ?
אם חיכית בסבלנות שנה שלמה, ואת עוד כאן...
אכלנו באוזבקיסטן. זה לא טעים.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום איך מיבשים בבנות.....תודה

איך מיבשים בננות בבקשה אני לו מצליחה
איך מיבשים מנגו מישהוא יכול לעזור לי ..תודה
איך מייבשים לימוני ליים . אם אתלה בשקיות רשת בסוכה בגליל המערבי בתקופה זו האם ייתיבשו ? תודה גדי
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

איך עושים את כל הייבושים הנהדרים הללו בת"א שבה הסביבה מאוד לחה ושורצת חרקים???

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

כיצד מייבשים לימון כמו הפרסי

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

איך מייבשים בננות

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אני ייבשתי פרוסות דקות של תפוח עץ על רשת ברזל שהנחתי מעל תנור העצים ''אח'' בחורף

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

עכשיו מכינה ''לדר'' - מישמיש מיובש.
מרסקת מישמישים במג'ימיקס עד דק
מכינה תבנית אפייה גדולה שטוחה ובה נייר אפייה שקצותיו מורמים והוא משומן קלות-דק-דק
שופכת פנימה את נוזל המישמיש לעומק 1 ס''מ
מניחה בשמש עם רשת מעל נגד זבובים וצרעות
במשך 4-5 ימים של שמש קיצית ויובש
בלילה מכסה במפת ניילון או להכניס הביתה

זה מוכן כשזה יבש ומאבד את הרכות והקפיציות
מורידים תוך כדי גלגול מנייר האפייה
מאחסנים בכלי אטום

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מישהו יודע אולי איך מייבשים פילפלים חריפים?

תולים אותם ברשת או שמים במסננת במקום יבש ומאוורר.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אשמח לקבל הסבר מפורט לייבוש פפאיה. והאם לקלוף אותה לפני הייבוש?
תודה מראש למשיבים.

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

איך מייבשים בצל בבית תודה מצפה לתשובה .

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מישהו יודע איך מייבשים גויאבות

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מישהו יודע איך מיבשים גויאבות

שאלה שאולי תראה קצת מגוחכת לחלק מכם...
אבל, כיצד מייבשים חומוס?
גדלתי כמה שתילים בשביל לראות מה הייבול שלהם, קשה לומר שהתאכזבתי!
אספתי את ייבול החומוס שלי, חילקתי לשתיים... אחד אני ניסיתי לייבש ואת החצי השני נתתי המורה לבישול שלי, אמא׳לה!
שנינו קבלנו את אותה תוצאה: גרגרים מצ׳וקמקים שלא דומים בכלל לחומוס הקנוי, או לחילופין לזרעים אשר מהם זרעתי את החומוס!
למישהו יש מושג איך מייבשים את החומוס שיראה יפה כמו הקנוי?
אולי באוויר חם?
גם אני וגם אמא שלי ניסינו לייבש על בד או נייר סופג.
גרגרים מצ׳וקמקים שלא דומים בכלל לחומוס הקנוי
אין לי שום ניסיון בתחום, אבל אולי בתנאי בית אין אפשרות להגיע לתוצאה התעשייתית, ואולי זה דווקא לטובה!
כלומר, אולי היופי של הגרגרים הקנויים בא על חשבון משהו אחר...
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

איך מייבשים מנגו? תנו לי בבקשה פטנט ביתי.

איך מייבשים מנגו?
עוד לא הגעתי לעשות זאת, אבל הייתי מנסה כמו שאני מייבשת תפוחים לפעמים:
לפרוס לפרוסות דקות לפזר על צלחת גדולה ולהניח באוטו! מתייבש תוך ימים אחדים כתלות במזג האוויר, בעובי הפרוסות וכו'.
אשמח אם תעדכן/ י...
גרגירי חומוס אין צורך לייבש, הם מתייבשים בתרמילים שלהם כחלק מההבשלה.
אם הרגשת צורך לייבש אותם סביר להניח שלא הנחת להם להבשיל בתרמילהם, שזה רע.
בתור מי שגידל קצת בעצמו וראה איך חקלאים מגדלים ואוספים אני יכול להעיד שהם, כאשר תרמילהם מתייבשים וברי פיצוח, נראים כפי שהם בתור גרגרים יבשים בחנות.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

איך מיבשים אפונה ירוקה טריה?

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכם מישהו מוכן להסביר לי איך מייבשים לימון ננסי תודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:


האם אפשר לייבש סלק ואיך ?

כמובן שאפשר לייבש, השיטה הטיבעית מלח ושמש, לא ניסיתי. אני מייבשת בעזרת נינג'ה גריל יש אופציה לייבוש, כמובן שזה מכשיר שעושה המון דברים נוספים לכן הוא יקר. אפשר לקנות מכשיר מיועד לזה החל מ250 ש"ח. או בחום נמוך על אופציה של תנור טורבו על טמפ' לא גבוהה יותר מ 140 מעלות.
לרסס קצת שמן זית ולחתוך לא עבה מידי חצי ס"מ גג, להפוך או לבשל על רשת חשופה ולא בתבנית, עשיתי אתמול בתנור יצא מעולה.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

היי חברים יש לי תנור יבוש מעוניין במתכון ליבוש קרמבולה יש לי עץ מלא

יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
אפשר לפתוח דף_חדש, או לכתוב כאן בדף ייבוש_ירקות_ופירות:
המחנך מהווה מופת אפילו אם אינו "מתנהג למופת".

מאת:

כדאי לקרוא שוב את מה שכתבת לפני ההוספה.