דף_פתיחה‏ leaf מה_חדש‏ leaf מפתח_נושאים‏ leaf הוראות_שימוש‏ leaf חיפוש:
וגם כשנתקלים בשני סוגי ההשתקות, אז הניסיון הרע עם השתקות מכוונות מעיב על היכולת להתבטא גם מול השתקות לא מכוונת.
והנה, זה מקום נהדר לדעתי שבו הורה יכול לתת דוגמה אישית ולהדגים איך מתנהלים מול ניסיונות להשתיק, מסוגים שונים וגם להראות שזה לגיטימי לעשות את זה. (טלי_ב‏‏ מתוך טלי_ב‏)

ברוך בואך לאתר באופן_טבעי‏ flower

ביקור ראשון שלך?
פטרית_תה_קמבוצ'ה  left הפניות_לכאן‏, דפים_דומים‏
שלום לכל החברים כאן... אני כותב כאן לראשונה אבל אני חושב שאכן זה המקום הנכון בשבילי... אני רוצה לספר לכם על הנסיון האישי שלי עם פטריית התה וגם לשאול לנסיונם של אחרים. אצלנו במשפחה אני זוכר את הפטריה גדלה גם אצל סבי וסבתי, גם אצל הוריי. אני זוכר כילד שהיו נותנים לנו לשתות אותה כמשקה לכל דבר כמו שהיום שותים מיץ או קולה. רק בבגרותי הסבירו לי מה פשר התופעה. מסתבר שאת בריאותי בילדות וכן את בריאות אחיי הקטנים ייחסו בעיקר לשני דברים - לשהייה בקור מקפיא - טבילה במי קרח, ובשתיית פטריית הקמבוצ'ה. אני יליד סיביר. בזמן האחרון התחלתי להתענין בנושא כאן בישראל וגיליתי שיש באתר הזה גם מישהו שמוכר את הפטרייה הזו. כלומר שגם בישראל התופעה הזו מוכרת?
מכל האנשים שאני מכיר בישראל לא ראיתי את הפטריה אולי אצל מישהו שעלה מרוסיה אבל אני לא בטוח כי זה היה לפני שנים רבות.. האם מישהו מכיר אנשים בישראל המתענינים בתופעה וישמחו לחלוק ידע?
שלום שמי יובל,

ואני מעוניין לקבל פיסה קטנה של הפטריה לגידול.
עשיתי זאת משך שנים רבות ולאחרונה שבתי משהות ארוכה בחו"ל ואני מעוניין לחזור לשיגרה עם הפטריה.
דרך אגב - גם בחו"ל גידלתי והשתמשתי.

יש מישהו שיכול לספק פיסה קטנה?

ניתן ליצור איתי קשר ב - ‏[email protected]

הניסיון שלי ממש טוב.

תודה וחג פורים שמח,

יובל

התחלתי לגדל את הפטרייה לפני כמה ימים.
אני אשמח לחלוק חתיכות ממנה בקרוב.
אין לי עדיין מידע לגבי היתרונות הבריאותיים שלה, אבל הטעם טוב.
אני בכרמיאל. לא נראה לי מעשי לשלוח בדואר.
הודעות בדף הבית.
לפני כמה שנים, גידלתי והשתמשתי בפטרית_תה_קמבוציון?,
מסיבות שונות,הפסקתי וכעת אני מעוניין לחזור ולגדל אותה שוב.
אז, גם אני אשמח לקבל פיסת פטריה ממישהו באזור המרכז.
אפשר ליצור קשר ב-
ami[email protected]
תודה
שלום שמי סלומקה
וגם לי י שכרגע פטריית קמבוצ'ה במקרר שקיבלתי אותה מאחותי בארה"ב, שניכנסה חזק לעניני הפטריה הזו. מה שכרגע מקשה עלי לגדלה הוא- למצוא כרית או מצע חשמלי שיייצר חום קבוע , (פלטה חשמלית אמרו לי שזה 90 מעלות, כעמט רתיחה וזה לא מתאים)שעליה, צריך להניח את הצנצננת התה עם הפטריה.
אשמח לקבל טיפים לאופן שמחממים (אם אתם מחממים) את הצנצנת הזו.
ליאת, איך את מגדלת אותה?
תודה
סלומקה
[email protected]
היי סלומקה
הייתה לי קמבוצ'ה כמה חודשים ואין שום צורך להחזיק אותה בחימום! אלא אם כן ממש ממש קר אצלך בבית.
סלומקה, אין צורך לחמם... קמבוצ'ה זה לא הייטק, פשוט עושים וזה עובד
נראה לי שבארץ מספיק חם גם בלי חימום. אני לא מחממת ולא מקררת. הכל בטמפ' החדר בגליל.
ליאת
יש לי פטריה אבל לא ממש מסתדרת עם הטיפול בה. נוצר עובש במים..
כדאי לשים אותה ליד חלון? כמה נוזל בכלי? היא אמורה לצוף?
לי יש פטרייה כבר כשבועיים-שלושה, אני מאוד נהנית ממנה - מההתעסקות ומהטעם. מה שאני תוהה - איך יודעים אם יש לה "בנות"? (באתרים באנגלית כל הזמן משתמשים בביטוי אם-בת). כי בדקתי עכשיו ונראה שיש שם כמה שכבות אבל הן לא נפרדות מאוד בקלות, צריך קצת למשוך ואני לא רוצה לפגוע בה. אני רוצה להתחיל צנצנת נוספת ולהכין בה חומץ (כלומר פשוט להעמיד את התה לזמן ארוך יותר, ואז שיהיה חומץ בבית), וגם לחלק, כי היא נפלאה בעיניי ואני רוצה להפיץ אותה, למרות שאני לא יודעת להסביר על יתרונותיה הבריאותיים כי כל פעם שאני מתחילה לקרוא על למה היא נפלאה המוח נכבה לי משום מה.
נוצר עובש במים

היי יערה, ממה שקראתי די מזהירים מפני עובש ואומרים שבמקרים חשודים כדאי פשוט לזרוק הכול כי זה עלול להיות ממש מסוכן - אם כי נראה לי גם שאפשר לנקות הכול ביסודיות ולהתחיל מהתחלה (עם חומץ בתור סטארטר) ולשטוף את הפטרייה עצמה פשוט במים קרים.
חוץ מזה לרוב היא צפה, אבל גם אם היא שוקעת זה בסדר; לא כדאי לשים במקום שבו היא תקבל שמש ישירה (אני העברתי אותה עכשיו לארון במטבח); וכמה נוזל - תלוי בגודל הצנצנת שיש לך, זאת כמות המשקה שתתקבל, בכל מקרה צריך להיות יחס מסוים בין כמות המים, התה והסוכר.

To Meretz Yam
It is very simple to grow the Kombucha. Don't be afraid to devide the SCOPY - The thing that grows on the top. Just drag it of, or cut it with a scissors which also works fine
Try it, and if you feel better in any way, you are off to a good start. All the best, Jael
הגיע הזמן, יש לי המון פטרייה לחלוקה.
אני בחיפה ואפשר ליצור קשר בדף הבית.
ויעל, תודה, פחדתי מלקרוע את זה אבל היא התאוששה וגדלה ומגדלת בנות.. אכן, שמח במטבח.
חבר מספר שהם גידלו את הפטריה בתה שחור, בתוך יום התה מוכן, בתוך שבוע הוא כבר מתקלקל.
שמעתי שתה ירוק עובד יופי, מסתבר שסתם בילבלו אותי - בכלל אין צורך בחלב.
אני ניסיתי עד עכשיו רק תה ירוק, אבל גם שחור אמור לעבוד טוב - פשוט חשוב שיהיה תה של ממש (לא חליטת צמחים) וסוכר לבן (הקמבוצ'ה היא ג'אנקית ממש, שלא אוהבת סילאן או סוכר חום).
בקיצור, רק תה וסוכר, חלילה לא חלב.. (זה לפטריה אחרת, קפיר, שבדיוק מסיבה זו בחרתי שלא לגדל אותה)
לוקח למשקה בערך שבוע-שבוע וחצי להיות מוכן, אחר כך לא מתקלקל (לא הבנתי - הוא חשב שהתקלקל כי הוסיפו חלב והחמיץ?), פשוט הופך לחומץ.
יש גם קפיר מים, נותנים לו מים ודבש או סתם מיץ והוא עושה יאמי יאמי
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכולם,
אני גם עם השורשים מברה"מ. כן אצלנו הרבה דורות התעסקו עם הפטריות האלה וגם עכשיו אמא הצליחה לשכנע אותי לגדל את זה בבית.
אני התחלתי עם פטרייה מסוג אחר, אורז ים הודי (כך זה נקרא ברוסית) ,המיץ שלו גרם לנו להרגיש המון אנרגיה , מצב רוח מעולה,זה מחזק מערכת חיסונית ואינו דורש הרבה התעסקות (יחסית לפטריית התה ופטריית חלב ) . לצערי לא מצאתי מידע כל שהיא באתרים ישראלים, אשמח להתחלק בניסיוני עם מי שמתעניין בנושא. ‏[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

elika ---0544962408. Tibicos ....Water Kefir------‏http://www.youtube.com/watch?v=_7svkQuUYYc
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

נושא: סוגי פטריות לרפואה1. ישנם לא מעט סוגי פטריות.ישנם כאלה שגדלות ביערות ויש כאלה שללא התערבות בני אדם לא היו קיימות,כגון: פטריית תה,פטריית חלב,וכן פטריית אורז ים הודי (אם תרגמתי נכון).

הפטריה בפני עצמה אין בה בעיות שהיא גדולי קרקע (אלא א"כ יש בה חרקים, לא נבדק). המצע גידול בתה הוא תה וסוכר, ובחלב הוא חלב, כל אלו דברים מותרים שאין בהם בעיות הלכתיות. ועל כן אם כל התהליך נעשה בבית אין כל בעיה. אם זה חומר קנוי בחנויות טבע, יש פעמים שיש תוספים שונים (אלכוהול וכו') ובהם אי אפשר לסמוך. אבל גידול ביתי אין בו כל איסור.

elika ---0544962408. Tibicos ....Water Kefir------‏‏http://www.youtube.com/watch?v=_7svkQuUYYc‏‏
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום! עברתי דרך ייסורים עם הפטרייה בשבועות האחרונים. גידלתי אותה לא נכון עם השקיות תה בפנים וזה הסריח נורא, ואז עשיתי כמו שצריך וכשסוף סוף הסתכלתי לראות מה קורה גיליתי שיש שם עובש איתה.
אני כבר ממש מתוסכלת , על פי ההוראות שמתי ליטר וחצי מים רותחים עם כוס סוכר, 4 כפיות תה ירוק, כפית תה תפוחים, כשהתקרר הוספתי ליטר וחצי מים פושרים , סיננתי ונתתי לפטרייה לנוח בשלווה במיץ 10 ימים. ובכל זאת התוצאות היו העובש....אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי מה לעשות או שמא אני אקח כבר פטרייה חדשה עם הוראות כאלו או אחרות ואעשה מחדש כמו שצריך .
אז שמי לילך ואני חיפאית, אם יש חיפאים עם הפטרייה אני אשמח מאוד ליצירת קשר. תודה תודה תודה מראש...ויום טוב!
[email protected]

בירושלים אפשר לקנות בשוק אצל עוזיאלי (איש האתרוגים...)
קניתי בעבר והיה מוצלח (אבל בסוף פקששתי את זה, אחרת הייתי מחלקת בשמחה)
יש אצלנו כמה פטריות קמבוצ'ה למסירה.
זאת לא פטריה, אגב, זה מה שנקרא SCOBY (symbiotic colony of bacteria and yeast) או בעברית מושבה סימביוטית של חיידקים ושמרים
הקמבוצ'ה אצלינו בצנצנות כבר כמה חודשים טובים (בנוזלי התה). האם היא עדיין טובה?
תודה אורי, אני באמת צריכה לעבור אצלו
אז למי שיש קנדידה זה לא מתאים?
וגם, איך בדיוק מטפלים? האם זה אומר בהחרך לשתות הרבה סוכר?
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מה התהליך מגידול הפטריה עד הצריכה

די פשוט, איני זוכר כמויות ואני משתוקק לקמבוצ'ה חדש כי לא מסרתי את שלי לפני שנה וחצי ואני רוצה לחזור לזה.
מוסיפים תה, סוכר (או סוכר פרות, או פרות..העיקר זה הגלוקוז והתה לסביבת הגידול)
והיא ניזונה מהסוכרים ומפרישה לתה חומרים בריאים לנו.
ככל שהגידול יהיה איכותי יותר כך יהיה "סיידר" איכותי ובריא יותר.

מניח שתוכל למצוא יותר מיד כאן: ‏http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000191257
"...די להכין את התרבית בבית, כל מה שצריך זה מצע שמרי קמבוצ'ה, כ-100 גרם סוכר, ליטר מים ושתי כפיות תה שחור.
לאחרונה נפתחו ברחבי קליפורניה בתי גידול מיוחדים לקמבוצ'ה, כמו Get Kombuca, ששמחים לספק את מצע השמרים ותמיכה אגרונומית בגידול הייחורים,
שמוכרים גם בשם "סקובים" (ראשי תיבות של Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast).
התוצר הסופי מכיל חומצה אצטית, חומצת חלב, אלכוהול וחומרים אנטיביוטיים נוספים, שעשויים לסייע לגוף להילחם בחיידקים.
מומלץ להשתמש בקמבוצ'ה לאחר שבוע מיום ההכנה, אבל ככל שמחכים זמן ממושך יותר, הסגולות הטיפוליות מתחזקות.
עם זאת, חשוב לזכור, שלמרות שקל לגדל בבית קמבוצ'ה, שתייה של תרבית שהתפתחה על מצע של אורגניזמים מזוהמים, יכולה להיות מסוכנת ולהוביל להרעלה חמורה."

שלום לכולם.
תרגמתי הסבר על פטריית הקוקוצ'ה ועל הכנתה מאתר באנגלית. כמו כן אני מוסיף קישור למי שרוצה לקרוא באנגלית את המקור, יש שם גם תמונות וגם סרטון.
http://www.wikihow.com/Make-Kombucha-Tea‏.
אני מקווה שזה יעזור כי עד כה לא מצאתי נוסח כזה בעברית.
לשאלות נוספות אלון-0549732811

משקה התה הוא משקה חליטת צמחים ממותק המיוצר על ידי תסיסה . משקה kombucha חומצי, תוסס ובעל , בנוסף לטעם המקורי תה מתוק. כוח של טעם התה יכול להיות מותאם לפי כמות שקיות התה שבושלו לפי נפח המים.
ה Kombucha זמין בחנויות מזון ובריאות ובחלק האורגני של כמה חנויות מכולת רגילים הצעדים הבאים מתארים איך לעשות את זה בבית

Kombucha " , המכונה גם SCOBY, בשל שייכותה למשפחה של חיידקים ושמרים.) וגם לפעמים המכונה "תרבית" במאמר זה(

אתה יכול לקבל "פטריות" kombucha במקומות שונים באינטרנט. או אם יש לך מזל, מחבר שיש לו תוספת! ברגע שיש לך את אמא, אתה לעולם לא צריך לקנות / להשיג עוד אלא לנקוט בצעדים פשוטים כדי לשמור על אמהות למשך שנים.

תה- שקיות תה או תה . לפעמים תה זול יעבוד טוב יותר מעלי תה יקרים. . עשו ניסוי ונסו סוגי תה רבים יעבוד: ירוק, שחור, ומליסה.
• תה המכילים שמנים, כמו "שמני ברגמוט" שנמצאים בארל גריי, יוכלו לפגוע בפטריות שלך,

מקורות הסוכר- רגיל, סוכר לבן מזוקק, או קנה סוכר אורגני יעבדו מצוין. אתה יכול להתנסות. מבשלות רבים מעדיפות אורגני.

הצעדים:

  1. אספו את החומרים הדרושים המפורטים להלן.
  2. לשטוף את הידיים היטב עם מים חמים, לא להשתמש בסבון אנטיבקטריאלי הוא יכול לזהם את kombucha ולהשמיד את החיידקים הטובים הניתנים על ידי התרבית. אפשר בעזרת חומץ תפוחים או חומץ רגיל לרחוץ את הידיים. השימוש בכפפות לטקס מומלץ, במיוחד אם נוגעים ישירות בתרבית.

  3. ממלאים סיר עם 3 ליטר של מים על הגז.

  4. מרתיחים מים במשך לפחות 5 דקות כדי לטהר אותם.

  5. הוסף כ 5 שקיות תה. לפי הטעם , אפשר להסיר תה מיד לאחר בישול, או להשאיר אותם על בשני הצעדים הבאים הבאים.

  6. לכבות את האש להוסיף כוס סוכר. סוכר יתחיל להתקרמל אם המים ימשיכו לרתוח. בגלל זה אתם מכבים את האש.

  7. לכסות ולתת תה לשבת עד שהוא בטמפרטורת החדר, זה אמור יקח זמן רב להתקרר, אבל הוספת התרבית כאשר המים חמים מיד יהרגו אותו.

  8. לשטוף היטב את הצנצנת בכיור עם מים חמים מאוד,-שטיפה יסודית . אם אתה לא רוצה לבזבז מים לניקוי ושטיפה, אפשר לשים 2 טיפות של יוד לתוך הצנצנת, מוסיפים מים ומערבלים את הכל מסביב כדי לטהר. לשטוף את הצנצנת, ולשמור על הצנצנת סגורה.

  9. כאשר תה קר, לשפוך אותו לתוך צנצנת זכוכית ומוסיפים את ה"תה המתחיל" אשר אמור להוות כ -10% נוזלים . באמצעות כ 1/4 כוס חומץ לגלון תה גם עובד. דבר זה שומר את ה-pH נמוך ומונע מעצמים זרים או שמרים לגדול בעוד התה בעוד התה מתחיל להתרבות. כדי לוודא שזה חומצי מספיק, למדוד את רמת החומציות (זה לא חובה). זה צריך להיות מתחת pH 4.6. אם לא, להמשיך להוסיף תה "התחלה" , או חומץ (

  10. מניחים בעדינות את SCOBY לתוך התה. ,מכסים את החלק העליון של הצנצנת עם בד, ומאבטחים אותו באופן הדוק עם גומייה.

  11. שים את הצנצנת במקום חמים וחשוך שבו לא יפריעו לה. הטמפרטורה צריכה להיות עקבית לפחות 21 מעלות צלזיוס 30 מעלות צלזיוס. הכי טוב אם אתה יכול לנהל ולעקוב אחר הטמפרטורה.
    בטמפרטורות נמוכות יותר הפטרייה תתפתח לאט וייתכן שייפתחו אורגניזמים לא רצויים.

  12. המתן כשבוע. כאשר התה מתחיל להיות מסריח כמו חומץ, אתה יכול להתחיל לטעום את המשקה ולבדוק את רמות ה-pH..
• הפטרייה תצוף, תשקע, או תהיה איפה שהוא בין לבין. זה בסדר.
• הדרך הטובה ביותר למשוך "מדגם" הוא עם קש. אין לשתות ישירות מהקש, הוא עלול לזהם את התה. כמו כן, אין לטבול את רצועת הבדיקה אל תוך כלי בישול. במקום זאת, עליכם לטבול את הקש בערך באמצע הדרך לתוך התה, מכסים את הקצה בעזרת האצבע, מושכים את הקש החוצה ואז לשתות את הנוזל או לשים את הנוזל על רצועת הבדיקה.
• אם לתה טעם מתוק מאוד, צריך לתת לתרבית לצרוך עוד סוכר.
• אם רמת החומציות אומרת ph 3 זה אומר שמחזור הבשלות הושלם והתה בנקודה המתאימה לשתייה . כמובן שזה יכול להשתנות מעט בהתאם לצרכיך וטעמך. אם ה-pH הסופי הוא גבוה מדי, אז התה צריך עוד כמה ימים כדי להשלים את מחזור בישול, או שעליו להיזרק.
  1. הוצא בעדינות את תרביות ה"אימא" ו"התינוק" בידיים נקיות( בכפפות גומי אם יש לך אותם) והנח אותם בקערה נקייה. שים לב, הם עלולים להיות תקועים יחד. יוצקים מעט kombucha עליהם ומכסים את הקערה כדי להעניק להם הגנה.
  2. באמצעות משפך, ויוצקים את רוב תה המוגמר לתוך מיכל אחסון. למלא אותו עד הסוף. אם לא ייקח נצח להגיע לתסיסה. אם זה לא מספיק, אתה יכול גם לקבל מיכלים קטנים יותר. לחלופין, אם יש רק פער קטן, למלא את השאר עם מיץ או תה. השתמש רק כמות קטנה, אחרת אתה מסתכן בהריסת התה. השאירו על 10% תה הישן בצנצנת זכוכית כמו תה המתנע להתחיל קבוצה חדשה של kombucha. להתחיל את מחזור שוב: יוצקים בתה טרי, את התרבות חזרה, מכסים וכו '
• אתה יכול להשתמש בכל שכבה של התרבות לעשיית קבוצה חדשה של תה. חלק ממליצים להשתמש בשכבה חדשה של תרבית ולהשליך את הישן. אין צורך לשים שתי שכבות של התרבית, אחד יספיק.
• בכל מחזור תסיסה נוצר "ילד" חדש מהאם. אז ברגע שהמנה הראשונה תוססת, יש לך כעת שתי אמהות, אחד מהאם המקורי, ואחד מן הילד החדש. הכפלה זו תתרחש בכל תסיסה נוספת.
• מכסים את הקנקן או בקבוקים של התה הגמור. תן לו לנוח 2 - 5 ימים בטמפרטורת החדר.
  1. מכניסים את התה למקרר. הוא עדיף כשהוא קר.
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מזה למעלה מ - 23 שנים, מדי בוקר אני שותה את פטריית הקומבוצ'ה. מכין אותה מדי שבועיים, על בסיס תה ומאוד מרוצה. יש חומר רב על הפטריה, על מוצאה, כיצד להכינה ועוד ועוד. דרך אגב, מדי כמה שנים אני בארה"ב, ושם מוכרים בבקבוקים את הפטריה בחנויות אורגניות.
כאמור, אפשר לגדלה על השיש במטבח אצלכם, וזאת ללא מחיר, רוכזים פעם אחת אותה והיא גדלה מעצמה. כאמור להנות ממנה. הפטריה מרבה את עצמה, גדלה בכל עונות השנה ועל פי כל הפרסומים תרומתה לבריאות היא גדולה. אז למה לא לנסות.

התחלתי טיפול הומאופטי לחודשיים הקרובים.
אחד האיסורים בהומאופטיה חל על קפאין. אני שותה קמבוצ'ה מדי יום, זה גם מאד טעים לי. אבל עכשיו יש לי בעיה לשתות אותה, בגלל הקפאין!
למישהו ידוע אם אפשר להאכיל את הפטריה גם עם תה ללא קפאין ??
תודה, אורלי הדואגת
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכולם --אני "מגדלת " תה קמבוציון בבית כבר 23 שנים. הטיפול והגידול פשוטים ביותר,הטעם כעין סיידר ואין כלל ריח בלתי נעים. אשמח מאד לתת לכל דורש פעם ב-10-12 יום עם הדגמה אישית ודף הסבר בתמורה לשמחתכם בלבד.

אראלה0546693244

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

גידלתי לפני מספר שנים את הפטריה בצנצנת גדולה, הפטריה התפתחה יפה והוסיפה דפים (שכבות) נוספות, והטעם אין מה לדבר סיידר מוגז.
לצערי גם החתולים שלי כנראה התאהבו בפיטריה ויום אחד גיליתי שהמכסה של הצנצנת הוסר (חתיכת פד גאזה מאוורר עם שרוך קשירה מסביב).
לאחר כמה ימים גיליתי שעל הפטרייה המקורית החלו לצוץ צבעים שונים יחד עם ריח לא נעים. זה היה הרגע שהבנתי שצריך להיפרד מהפטרייה האהובה, לא רציתי לנסות את מזלי עם *פטריה שחטפה פטריה* sad
ראתיתי שישנם הרבה מגדלים באזור הצפון, אם למישהו יש פטרייה בוגרת עם מספר שכבות רב ומעוניין לדלל אותו, אשמח לקבל אותן.

תודה, ושיהיה המון בריאות לכולם happy

שלום, יש לי קמבוציון במקרר כבר יותר מ 20 שנה, מדי פעם אני מכינה ממנה תה,

די דומה למה שמתואר למעלה, בהודעות קודמות. שותה מזה מדי פעם, הפטריה שומרת עלי מפני הצטננויות, כנראה מחזקת את החיסון הטבעי. הפסקתי להשתעל ולהיות מצוננת, נותנת את התה למשפחה כשמרגישים לא טוב, עוזר נפלא
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מכירת משקה "שמפניית הנעורים", פטריית ה"קמבוצ'יון", דור רביעי של צורכי ומגדלי הפטרייה. תוצאות מוכחות.
ניתן להזמין *בקבוקים מוכנים של ליטר וחצי בעלות של 25 ש"ח* בלבד, אפשרות להזמנה מראש בטעמים שונים ומגוונים.
להזמנות שי 052-3322122

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

פטריית קומבוצ'ה
מגדל ושותה את הפטרייה המופלאה מזה 23 שנים. מגדל אותה במטבחון אשמח לעזור
052-3990279
[email protected]

שלום, אשמח לדעת מהי הכמות המומלצת לשתיה מהתה, האם אתם שותים את התה כמו שהוא או מדללים?
תודה על השיתוף
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

נסיון של כ-25 שנים בגידול הפטריה,קל ופשוט ,טעים ובריא.
מידע במייל ובטלפון-ברצון ואף פיסת מטריה חינם--בגליל העליון
אראלה-0546693244

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אפשר לרכוש את הפטרייה או משקה מוכן בשוק מחנה יהודה אצל עוזי-אלי זה נמצא ברחוב האגוז happy

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אני קבלתי את הפטרייה שלי מאראלה (תודה לאראלה ) יש לי כבר מספיק דפים בפטרייה שלי ואני מעוניין לחלק למי שרוצה אני גר במרכז אפשר ליצור איתי קשר בט"ל 0522783083


אשמח לתת קמבוצ'ה לכל דורש (בחינם). אני גר בבית לחם הגלילית (ליד קרית טבעון). טל' 050-5512651
שלום,
אני מגדלת וצורכת את הפטריה מזה מספר חודשים.
מוכנה למסור באיזור רחובות עם טעימה, פטריה והנוזל התחלתי והוראות שימוש happy
[email protected]
שלום.
פטריית קמבוצ'ה למסירה, כל שבועיים פטרייה חדשה, מוזמנים ליצור קשר ב ‏[email protected]
אזור המרכז-תל-אביב-ירושלים
דיויה
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכולם. אני מירושלים ויש לי פיתריית התה! אי מייל שלי ‏[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

לי יש. שירי 088588884

יש לי פטריה ברמת רזיאל שליד ירושלים
אני באפס חמש ארבע 2252855
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

היי כולם,
יש לנו פטרייה ואנחנו נשמח לתרום ממנה.
אנחנו גרים בירושלים. ובחג סוכות נהיה בטבעון.
המייל שלי:
[email protected]

שלום
לכל המעונינים
אפשר לקבל, ללא תשלום כמובן, פיסת קמבוצ'ה.
לתאם ולבוא
0524238490
פרץ
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

פטריה יוגיט woter kefir.,tibicos

Zoogloea – מצב מיוחד של תאי החיידקים במייצרים מבנים ג'לטיניים.

במראו החיצוני מזכיר אורז, ידוע על 2 סוגים: גדול וקטן.

הפטרייה עוזרת להפחית את העייפות, מסייעת לחדש חילוף חומרים, מחדשת תאים, משפרת הרגשה כללית, מעלה אנרגיות, מורידה רמות סוכר בדם, מאזנת את החומציות בקיבה, עוזרת במקרים של לח"ד גבוה, משקמת ומחזקת את מערכת העצבים, עוזרת במקרים של נדודי שינה, מסייעת בבעיות אונות, משתנת, עוזרת להוציא חול מכיס מרה והכליות ואפילו מאיטה גדילת תאים סרטניים. הפטרייה מחליפה את האנטיביוטיקה במקרים של דלקת בדרכי הנשימה, עוזרת במחלות עור, נזלת. פעילות נוספת חשובה מאוד: המסת מלח במפרקים, אבנים בכליות כבד ושלפוחית השתן. וכמובן מסייעת בהורדת משקל עודף...אנה 0544962408

0544962408
שוב אומרת, יש לי ברמת רזיאל פטריות למסירה בערך פעם בשבועיים.
מי שרוצה מוזמנ/ת
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום חברים,
אני מוכרת את פטריית הקמבוצ'ה, תכתבו לי למייל בשמחה happy
[email protected]

האם למישהו יש מושג אם ניתן לשתות את תה הקמבוצה בהנקה??מחכה לתשובה דחופה.אני חוששת שזה פוגע בהנקה כי שקלתי את התינוק הבוקר והוא לא עלה יפה במשקל ואולי יש קשר לשתיית התה..?
(אפשר להתקשר\לסמס ל 0523479239) .תודה רבה,נעמי
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אני מגדלת פטריית קומבוצה ולפני יומיים כששמתי את התה ואז אותה במקרר הפטריה התחילה לשקוע...
מה זה אומר??? האם עליה להיות בטמפרטורה מסוימת? האם היא תבריא? מה צריך לעשות?
תודה!!!!

נופר יקרה,

הפטרייה היא ממש יישות חיה :)
לפעמים היא יורדת למטה, לפעמים היא למעלה... זה לא סימן לבעיה ~
אם עשית הכל לפי הכללים הבסיסיים אז היא בסדר גמור :)

אני כאן ‏[email protected]

ובכל מקרה, בשבוע הבא אעביר הדרכה לגידול הקמבוצ'ה בבייתי וגם אתן חתיכה ממנה כמובן אז אוכל לענות גם שם...

בקרוב אעלה לכאן את המודעה...

ברכת שלום

רחלה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

רחלה תודה רבה☺
בהזדמנות זו אני רוצה לומר שמי שמעוניין בקומבוצה אני אשמח להעניק לו אחת. דברו איתי במייל ‏[email protected]‏ אני מירושלים וגם נמצאת בתל אביב....

גם לי יש לחלק - אני בירושלים. אצלי בחינם. ‏[email protected]
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

היי חברים..
ישר כח גדול
על כל הפולמוס סביב ...
ה... פטריה/קומבוצ'ה/סימביוזה/איך שתקראו לזה..
שאלה קטנה ..
ובקשה קטנה..
שאלה...
האם ה"קפיר"(חלב) יוצר את אותם חיידקים/אנזימים/וכו' שיש בקומבוצ'ה או אחרים?
ובקשה ......
מישהו מאזור/ירושלים שמוכנ/ה לנדב כמה פירורים...!!!.

תודה...!!!

0548425616 (לא ב,SMS)

או במייל: ‏[email protected]‏‏

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

יש לי פטריה מוכן לחלוק עם מי שרוצה הטל' 0527817815

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום,
אני גרה בכרמיאל ואשמח לחלוק חלק ממנה.
תמי-04-9584350 משעה 17:00 או מייל ‏[email protected]

היי גרים בקציר ויש לנו פטרייה שהורגלה לחיות על דבש במקום על הסוכר..טעימה מאוד אז מי שרוצה מוזמן לפנות למייל ‏[email protected]‏ ואגב פתחנו קבוצה בנושא בפייסבוק מוזמנים להצטרף מגדלי_קומבוצ'ה_פטריית_התה?
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

הי, יש לי קמבוצה - גרה בירושלים. יעל - 050-4048765 ‏[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום,
שאלה: האם אמורה להיווצר שיכבת עובש בצבע אפור ,שמכסה את החלק העליון של התה?
אשמח לקבל תשובה למייל ‏[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

עדיין מוסרת בשמחה דפי קמבוצ"ה בחינם. נסיון של כ 26 שניםו הרבה ברכות לנפלאה הזו. ממש קל לגדל.התה טעים ,רענן ו מ ב ר י א.
בגליל העליון 0546693244. אראלה.

הי. אני מחפשת פטריה יוגית, הזו שניראית כמו אורז ומגדלים אותה בלי חלב.. אם למישהו יש ממש אשמח לקבל.. אני מאיזור פרדס חנה.. מגיעה גם למקומות אחרים בארץ ולצפון.. 0545303829 רינת
המון תודה :)
איתן,
אמורה להיווצר שכבה בעלת צפיפות צמיגית יותר מהמים, שמכסה את החלק העליון של הנוזל.
השכבה הזאת מתעבה עם הזמן והופכת לפטרית קומבוצ'ה נוספת.
אם אתה לא בטוח אם נוצר לך עובש או פטריה, אתה יכול לצלם ולשלוח.
יש קבוצה בפייסבוק שתוכל לעזור לך בשאלות נוספות -
https://www.facebook.com/groups/934320019968997/
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

יש לי פטרייה ונוצרה שכבות למעלה ומלמטה, שכבה בהירה יותר מהפטרייה ונראית סמיכה וקשיחה יותר. מה עושים?

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום שלום!
אולי יש לכםן מה לומר על הסיטואציה שקרתה אצלי? הכנתי חומץ מתמרים. זה קרה בטעות, רציתי להכין דבש תמרים אבל השריתי את התמרים יום או יומיים יותר מדי (יש צורך בהשריה די קצרה אך לא השגחתי בזמן החולף) והתמרים קצת תססו את טחנתי ונתתי לזה להיות חומץ, סיננתי פעמיים במשך חודש וחצי וכו'.
היום רציתי לבדוק את מצב החומץ וגיליתי מושבה (פטריית קמבוצ'ה יעני), מצאתי אחת עבה- אמא ואחת דקה, בת. האמא צפה ואז שנגעתי עם כף עץ, נפלה למטה וגיליתי גם את הבת.
אם כבר הן ישנן, מה לעשות? האם להעביר לכלי אחר? אני לא רוצה להזינן בסוכר מעובד.
החומץ טוב וחזק. אך טרם הפרדתי בינו לבין המושבות (זה שם שנראה לי מתאים יותר מפטריה) כי לא ידעתי מה לעשות איתן. מה כדאי?
תודה!!

קומבוצ'ה זה לא. מושבות קומבוצ'ה חיות על סוכר וקפאין, ובחומץ התמרים אין קפאין.
אבל זו כנראה מושבה של משהו ידידותי אחר.
(אגב באמת לא מתאים לקרוא לקומבוצ'ה פטרייה. זו מושבה סימביוטית של בקטריה ושמרים.)
הייתי מעבירה את המושבות למי השרייה של תמרים שלא תססו, ובודקת מה קורה.
את החומץ הייתי מבקבקת לתסיסה שנייה, בדיוק כמו משקה קומבוצ'ה.
מסקרן, תעדכני!
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

היי ערב טוב ושבוע טוב
יש לי בבית פירטיות יוגי (של החלב)
מעוניינת לעבור לקומבוצ׳ה אם יש למישהוא למסירה...
אני גרה בתל אביב
תודה
0542261775 ג׳ואנה

שלום,
אשמח לדעת היכן ניתן להשיג או לרכוש קומבוצ'ה כדי להתחיל בתהליך.
תודה
רמי
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

גם אני מעוניית לדעת אם יש מישהו שמוסר את הפטרית קומבוציה בב"ש.. 0586564099 תודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מחפשת אורז ים הודי.
אם מישהו יכול להתחלק או למכור קצת אשמח מאוד.
0506-286501

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

הי
גם אני מחפשת חתיכה מפטריית קומבוצ'ה בבאר-שבע אשמח להתעדכן
050-5797620 תודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום ... איפה אני יכולה להשיג את הפטרית תה קמבוציה??? באזור מרכז . תודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

היי גם אני מחפש חתיכה מפטריית קמבוצ'ה במעלה אדומים
0525831730
בתודה יהודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

https://goo.gl/fcfWOM
מי שרוצה להשיג ולהכין בבית שיעשה לייק

גם אני ממעוניינת לקבל פיטריית קמבוצין באזור השרון מי מרים את הכפפה?
מחפשת פטריה להתחיל גידול וגם הנחיות באיזור אלונים / טבעון
נורית 0507790391
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מחפשת קמבוצ'ה כדי להתחיל לגדל באזור תל אביב. מי יכול לעזור?
אירית 054-9986506

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

יש לי המון פטריות קמבוצה מי שרוצה לקבל שיצור אתי קשר
[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום, מחפש קמבוצ'ה באזור תל-אביב. תודה!
מיכאל - 0525547432

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

הי מחפשת פטריה ועצה איך לגדל. בירושלים. 052-2401124 תודה

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום לכולם. מוסר פטריה באזור באר שבע למי שמחפש
יניב 0504370935

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

האם אפשר להשתמש במים מינרלים להכנת התה מאחר ומי הברז מלאים בכלור ומתכות שונות?

היי, מחפש פטריית קמבוצ'ה לאסוף מאזור המרכז :)
אשמח אם תיצרו איתי קשר במייל ‏[email protected]
מגדלי קמבוצה פטריית התה זאת קבוצה בפייסבוק ויש שם מלא למסירה
חיפשתי וחיפשתי בפייסבוק אבל לא מצאתי - אפשר לינק בבקשה?
מגדלת פוריה מזה שנים ובזמן האחרון,מצאתי את המנצחת מכוסה בעובש!!
הפטריה ניראית בסדר אולי קטנה יותר וגם הטעם של התה רגיל אחרי שהיסרתי את העובש השאלה אם זה בריא..?
מישהו יודע האם אפשר להשתמש בנוזל או שמא רעיל?
לא מנצחת -צנצנת..(:
היי לכולם
אני מחפש פטריית קמבוצ'ה לאיסוף באיזור המרכז פרדס חנה-תל אביב
אשמח אם תצרו איתי קשר בטלפון 054-6484614 או במייל ‏[email protected]
תודה!
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מעוניין בפטריית קמבוצ'ה בדחיפות.
אני מאיזור חיפה.
[email protected]
תודה :)

מזגתי מהבקבוק חומץ אורז שלנו שאצלנו כבר הרבה זמן ועכשיו מתקרב לסוף, ואני רואה בתוך הבקבוק פיטריה צפה שנראית כמו קמבוצ׳ה. למישהו יש מושג מה זה יכול להיות? עדיין לא חילצתי אותה משם, הבקבוק עדיין לא התרוקן. תודה
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום, אני סטודנטית לאמנות, מחפשת פטריית קמבוצ׳ה לצורך מחקר, למישהו יש לחלוק?
[email protected]
תודה למשיבים הזריזים!

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום, אני רוצה להתחיל לגדל ומחפש סקובה, יש המלצות/הצעות איך להשיג? תודה, ‏[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום
מעוניינת בפטריית קמפוצ'ה האם יש מי שיכול לחלוק איתי? תודה.
[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

אשמח לקנות פטרייה. אני מת״א.
תודה, מילאן :)
[email protected]

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

מעוניינת בפטריית קמבוצ'ה.
אני מבאר שבע.
[email protected]
תודה.

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום,
אני אשמח להתחיל להכין קמבוצ׳ה ואני מחפשת את הפטריה- איך אני יכולה להשיג אותה והצעות למתכונים או יחסים יתקבלו בברכה
[email protected]
אני מאיזור חדרה במידה ומישהו מוכן לחלוק☺

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

לצורך מחקר אמנותי אשמח אם יש למישהו למכור או למסור פטריית קמבוצ'ה,
[email protected]
תודה!

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום .ה
אם יש למישהו מהפיטריה ?0525333582

הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

שלום
מוכן לקנות פטריה והוראות הכנה
אבי 0546929660

אפשר לקבל קמבוצה והדרכה חינם בשמחה. משתמשת 30 שנה.בבריאות טובה.
קל להכנה וטעים
אראלה 0546693244
יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
אפשר לפתוח דף_חדש, או לכתוב כאן בדף פטרית_תה_קמבוצ'ה:
להודות על הקיים על פני להתגעגע אל החסר

מאת:

כדאי לקרוא שוב את מה שכתבת לפני ההוספה.