רופאים כותבים על חיסונים

רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

התלבטתי אם לכתוב כאן תגובה, ואני מודה שלא קראתי את כול הדף כדי להגיב על הכל, ואני מקוה לא להשמע תוקפני אבל יש כמה דברים שפשוט הייתי חייב לציין.
  1. נכון שבעבר חיסון השעלת גרם לפרכוסים ואף פגיעה מוחית בילדים, בדרך כלל ילדים שהייתה להם נטייה מוקדמת לפתח פרכוסים. היום החיסון הא-צלוללרי הוא בטוח לשימוש, נכון שהוא יכול לגרום לעליית חום, ועקב כך לפרכוסי חום. כל מחלת חום ויראלית יכולה לגרום לפרכוסי חום אצל ילדים עם נטייה לכך, אי אפשר להמנע ולמנע פרכוסי חום באופן טוטאלי, ובמרבית המקרים הם אינם מזיקים, וללא תופעות לטווח ארוך. שעלת היא מחלה קשה מאוד עד גיל שנה, היא יכולה לגרום לקרעים בראות, לכשל נשימתי, חנק ואף מוות, ולא, הטיפול במחלה אינו מקטין את הסיבוכים, הטיפול נועד למניעת הדבקה נוספת, מרגע שיש שעלת, אך הזמן עוזר.
  2. ילד שנפצע ולא חוסן בעבר לטטנוס צריך לקבל חיסון אקטיבי וחיסון פסיבי לטטנוס אחרי הפציעה. החיסון הפסיבי הוא אימונוגלובולינים המופקים מסרום של אלפי אנשים, זהו מוצר ביולוגי שתופעות הלוואי שלו גם לטווח ארוך עולות לאין שיעור על תופעות הלוואי של חיסון, שלא לדבר על המחלה עצמה, שיכולה להרוג. (להזכירכם, לפני 1985 לא סרקו מנות דם לאיידס, כי לא ידעו איך לעשות את זה, וגם היום יש נגיפי צהבת שאותם אי אפשר לשלול במנות דם, וגם היום הסיכוי להדבקות במחלות שכן סורקים במנות דם קטן אמנם אך לא 0)
  3. מחלות ויראליות מסוימות כגון חצבת הן בעלות השלכות לטווח ארוך כמו SSPE שזו מחלה של פגיעה מוחית מאוחרת הנובעת מהחצבת, שנמנעת ע"י החיסון. ילד שחולה בנגיף אבעבועות יכול לפתח בהמשך שלבקת חוגרת - מחלה עם כאבים איומים וללא טיפול. את זה אפשר למנע ע"י מתן חיסון, שלא לדבר על הסיבוכים המיידים של מחלות אלו, אתם יודעים שכל שנה מתים שני ילדים לפחות מסיבוכי אבעבועות?
  4. אין צורך לדבר על נגיף הפוליו , זו מחלה ללא טיפול, והיא לא נעלמה מהעולם.
  5. דלקת קרום המוח - כל שנה יש מקרים של ילדים לא מחוסנים שלוקים במחלה, בנוסף החיידק הזה יכול לעשות מחלה קשה בדרכי הנשימה שגורמת לחנק מיידי ומוות אם לא מנשימים את הילד מיד, החיידק הזה עושה עוד מחלות קשות שהטיפול בהן מסובך, ולשמחתנו רואים היום פחות בגלל החיסון. אבל אם אתם גרים באיזור בו יש אחוז מסוים של ילדים לא מחוסנים, הרי שילדכם בסיכון ללקות במחלה, ולא החיידק לא נעלם מהעולם.
  6. הסיבה לחיסון של תינוקות לצהבת B, היא שראשית הסכנה הגדולה ביותר של תינוק להדבק בצהבת B היא במעבר בתעלת הלידה של אם נשאית, ויש נשאים רבים בעולם שלא חלו מעולם בצהבת ואין להם מושג שהם כאלו. הוכח שבכך מקטינים בהרבה הדבקות של תינוקות בצהבת. וכן החיסון יעיל יותר בשנה הראשונה לחיים. וכן זה קל לומר "לי זה לא יקרה" אבל אף אחד לא יודע אם וכאשר ילדו יתקבל במשהו מזוהם בצהבת B ויסתכן בזיהום. הנשאות לצהבת B דרך אגב, מגדילה סיכון לסרטן כבד בהמשך החיים.
  7. היו דיווחים בשנים האחרונות על קשר בין MMR לאוטיזם. ובכן מחקרים אלו הוזמו, אפילו להפכך, באוכלוסיות מסוימות בעולם הראו שיעור גובה יותר של אוטיזם דווק באוכלוסיות שלא חוסני, כך שלא מצאנו את הסיבה לאוטיזם עדיין.
לסיכום: הורים רבים כועסים על רופא הילדים, כאשר ילדם חולה והרופא אומר "ויראלי" שמעתי לא פעם הורים "ויראלי, ויראלי, זה מה שאתם תמיד אומרים כשאין מה לומר, או איך לטפל" אז נכון, 90% ממחלות הילדים הן ויראליות, מרביתן לא מזיקות, חלקן כן ואין לנו אפשרות למנוע אותן, יש כאלו שיש אפשרות לחסן אך שיקולים כלכליים מונעים זאת, ויש מחלות שאפשר למנוע. זו ההתקדמות הגדולה ביותר של הרפאוה המודרנית, לא לחכות שהילד יחלה ואז לומר, צר לנו אין לזה טיפול, אלא למנוע את החלות והסיכונים שלהן בעוד מועד.
לצערנו למרבית המחלות הויראליות אין טיפול, גם אנחנו היינו שמחים אם היתה לנו תרופה לנזלת, לשפעת וגם שלשולים. אבל בחלק מהמקרים אנחנו יכולים לפחות למנוע. ותאמינו לי שאין דבר יותר קורע לב מלראות הורים לילד במצב לא טוב, שחולה במחלה שאפשר היה למנוע. לא הייתי רוצה להיות במקום שלהם.
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חגית_ל* »

עד כמה שאני בידיעתי הדלה יודעת שלבקת חוגרת זה הרפס ויש את זה לאחוז מאוד גבוה באוכלוסיה.

פוליו, לפי מה שקראתי, מתחיל כמחלת סוכר שכן אפשר לטפל בה אם הילד אוכל נכון בדר"כ.
(ילדות טבעית ובריאה, מאת ג'סי ר. תומסון)

אם התינוק כבר עבר בתעלת הלידה של האם - למה לחסן אותו מהידבקות במעבר בתעלה?

למה לא להתייחס לכך שהחיסונים מלאים חומרים שמזיקים לגוף, כמו אלומיניום ופורמאלין וכו'?

מה עם זה שהמחלות נהיו יותר אלימות מאז החיסונים?

אולי העובדות הן אחרות, שהחיסונים ניכנסו לשימוש אחרי שהמחלות כבר החלו לרדת באוכלוסיה בגלל ההיגיינה האישית? (יצחק בן-אורי, אמהות בדרך הטבע)

המניעה הטובה ביותר של מחלות היא הכנת הגוף שלנו להלחם באותם שרוצים לפגוע בו, כלומר לתת לו את התזונה הטובה ביותר (אורגאנית), ולהוציא ממנו את הזבלים שמחלישים אותו ומזמינים את אותם חיידקים ווירוסים להתיישב על הרקמות החולות ולהתרבות שם.
הנקה היא יופי של אמצעי מניעה - ביחוד כשהאם שומרת על תזונה טובה.
הגוף מנקה את עצמו ע"י אותה נזלת, חום, שילשולים ומחלות. אז נכון שזה ממש לא סימפטי ולא נוח ולא נעים ואפילו מפחיד לפעמים, אבל כשעוברים את זה הגוף מרגיש נקי וחזק.

אני לא אומרת שהרפואה מיותרת, אבל היא בהחלט לא יודעת הכל ויש הרבה אנשים שמתפרנסים מלהפחיד אנשים אחרים ולמכור להם "קמעות" אקמול.
העולם הזה מאוד מפחיד ויש כאלה שמחליטים לחיות עם הפחד ויש כאלה שמחליטים שלא - וגם אז הם לא ממש יודעים את תוצאות ההחלטה שלהם לטווח ארוך.
ואני מודה, אני מתה מפחד, אבל אני יודעת שהטבע עדיין יותר חכם מאיתנו.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

עד כמה שאני בידיעתי הדלה יודעת שלבקת חוגרת זה הרפס ויש את זה לאחוז מאוד גבוה באוכלוסיה.
שלבקת חוגרת זה מחלה מוירוס האבעבעות, השם הרפס זוסטר מטעה
פוליו זה לא מחלת סוכר , ולאח הדבקה הטיפול הוא תומך בלבד, יש אנשים שלא יפתחו מחלה ויש כאלו שימותו ממנה.
כמו שטיפול מונע לאיידס, שניתן לתינוקות הנולדים לאימהות נשאיות יכול באחוזים גבוהים למנוע הדבקה של תינוק שאפילו נחשף לנגיף בעת המעבר בתעלת בלידה, כך גם החיסון לצהבת יכול למנוע הדבקה באותם תינוקות שנחשפו בתעלת בלידה. דרך אגב גם בדקירה ממחט נגועה ההדבקה היא לא 100%.

מה עם זה שהמחלות נהיו יותר אלימות מאז החיסונים?
יש מחלות כגון אבעבועות שחורות שנעלמו מהעולם בזכות החיסונים. אין הוכחה שמחלות שמחסנים נגדן הפכו אלימות יותר. (יש לך רפרנרנס? אשמח לראות
)
אולי העובדות הן אחרות, שהחיסונים ניכנסו לשימוש אחרי שהמחלות כבר החלו לרדת באוכלוסיה בגלל ההיגיינה האישית? (יצחק בן-אורי, אמהות בדרך הטבע)
אין ספק שהגיינה אישית עוזרת במניעת מחלות, אך לא ראינו שיש ירידה במחלות רבות כמו "מחלת הנשיקה" , אדנו וירוס, רוטה וירוס (וירוס של שלשולים) או RSV (וירוס של דרכי הנשימה) בזכות ההגיינה האישית. כל אלו מחלות אין נגדן חיסונים.
מחלת הנשיקה - גורמת לחולשה לזמן ארוך, פגיעה בכבד, יש מקרים בהם אנשים נשארים עם תסמונת עייפות כרונית לאחר שחלו במחלה.
אדנו וירוס - יכול לגרום למחלה קשה וכרונית בראות, אין קשר למצב החיסוני של הילד אם יפתח את אותה מחלה קשה, וכשעוברים את זה הגוף לא מרגיש נקי וחזק.
RSC - מחלה קשה של הריאות תינוקות קטנים, יש לה חיסון שהוא יקר בטירוף ונותנים אותו רק לפגים ותינוקות בקבוצת חיסון. רק השנה היה פג שלא הספיק לקבל את החיסון ומת מהמחלה. אחיינית שלי היתה מאושפזת חודש (בגיל שבועיים), עקב המחלה יכולה לעשות הפסקות נשימה ונזק ריאתי לטווח ארוך, הוכח גם עלייה בשיעור אסטמה בתינוקות שחלו ב RSV קשה.
המטרה של הדברים לעיל אינה להפחיד, יש מחלות שאנו לא יכולים למנוע, המטרה היתה רק להראות שלחלות במחלות אינה תמיד דבר טוב, ולא תמיד יוצאים ממחלה מחודשים , נקיים וחזקים.
אין ספק שחיזוק הגוף, תזונה טובה, ורוח בריאה מהווים מחסום חשוב בפני מחלות. ולא אף אחד לא תומך כאן בקמעות ובאקמול, להפך לעניות עתי לחום יש משמעות חשובה במלחמה של הגוף במחלה, ואני לא מדרבן הורים להוריד חום לילד, למעט במקרים של פרכוסי חום.
אני דווגא תומך נלהב של רפואה משלימה, וחושב שיש לה תפקיד חשוב בטיפול הכוללני במחלה ובגוף. אבל עדיין אין זה אומר שטוב יותר לחלות במחלה מאשר למנוע אותה. אולי הטבע איפשר את מציאת החיסונים, כחלק מהמנגנון שלו לויסות (ולמי שמאמין אפשר לומר שגם זו הדרך של אלוהים לעזור...)?
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

לפי דבריך יש טעם לחסן בכל החיסונים שיש כיום או שיש יוצאים מהכלל?
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לגבי חיסון צהבת B - אבל לא נראה לך הרבה יותר הגיוני, שהאם תבדק ורק אם היא אכן נשאית התינוק יקבל את החיסון??? (כך עשיתי, ויתרתי, בינתיים על החיסון לאחר שבדיקת הנוגדנים הוכיחה שאני לא נשאית. אגב, גם אני עדיין לא חוסנתי, ולא נראה לי שאתחסן בקרוב, בפני צהבת B).
חוץ מזה, קראתי מחקר (שאין לי מושג איך לאתר אותו כרגע) שהראה שככל שמקבלים את החיסון בגיל מבוגר יותר (ושם הצעיר היה שנה, לא לידה) הוא אפקטיבי יותר וליותר זמן - אאל"ט רק באחד המדדים (המחלה הכרונית, אם אני זוכרת נכון) ובשני (מחלה אקוטית) לא היה הבדל.
לגבי דלקת קרום המוח - החיסון מונע רק סוג אחד של המחלה. נשמע כמו טיפה בים.
חיסון שעלת - לפי מה שקראתי, פעמים רבות הוא לא יעיל, והוא מגדיל סיכון למחלות כמו אסטמה וכד'. למיטב ידיעתי, החיסון הא-צלולרי הפחית את תופעות הלוואי הקלות, אך לא את המשמעותיות (והנדירות) יותר. בני כבר הגיע לגיל שנה עם חיסון אחד בלבד (דווקא לא בכוונה, פשוט מאז החיסון לא היה זמן שבו הוא היה לגמרי בריא, אפילו לא מנוזל, ולכן אנחנו דוחים) ונראה לי שלא נמשיך בחיסון נגד שעלת, כיוון שמעבר לסכנות / אי יעילות, מחלת השעלת לאחר גיל שנה נחשבת ללא מסוכנת אלא רק מאד לא נעימה.
דרך אגב, מעניין לקרוא את מה שנכתב באתר טיפת חלב ברשת (עד כמה שאני יודעת, לא אתר רשמי של טיפת חלב) בנושא התנגדות לחיסונים (מדור: התפתחות הילד). אשמח אם מישהו יכול להגיב (כאן) על הנאמר שם.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

צהבת B היה החיסון הראשון שבו הייתי צריכה להתעמת עם הורים שלא רצו לחסן. האחיות ממחלקת יונקים קראו לי כי זוג הורים (האמא בת של אחות, אוי לבושה...) לא רצו לתת הפטיטיס וויטמיןK.
תוך כדי שאני יורדת למטה, ניסיתי לחשוב איזה טקטיקה לנקוט, ומאד חששתי מהמפגש.
האמא היתה אחרי ניתוח, ולכן "ההר הלך למוחמד" והלכתי אליה למחלקת היולדות. ראיתי אישה נחמדה ונעימה, לא לגמרי בטוחה בעצמה בעניין הזה. אם היתה בטוחה בעצמה ותוקפנית (כמו שיש כמה...) לא יודעת איך הייתי נוהגת.
היא סיפרה לי שהיא מחוסנת להפטיטיס B. ובשבילי זה היה מספיק.
השבעתי אותה שכשהילד/ה יגיע לגיל ההתבגרות (או קצת לפני, בתקופה שעוד יש סיכוי שיעשה מה שאמא אומרת) תיקח אותו/ה להתחסן. שהרי מה הסכנה? הפטיטיס B עובר בפציעה, חשיפה למזרקים נגועים ובקיום יחסי מין. כמו איידס רק הרבה יותר מדבק כי איידס לא שורד הרבה כשהוא מחוץ לגוף.
ואחרי זה הלכתי לחטט בספרים ולבדוק איך לתת ויטמין K בפה. פחות יעיל אמנם, ולכן חוזרים על זה כמה פעמים.
זה היה די מזמן. אחריהם באו עוד כמה. אם האמא מחוסנת, מה אכפת לי לא לחסן את הילד? בשמחה אישרתי.
ובין לבין הייתי צריכה לטפל בילדים עם נזקים נוירולוגיים שלהם אסור לתת DTP, אז נתנו רק DT, לידיעת מי שכתב לי שהטטנוס הולך רק עם המשולשת...
ואז יצא ה- DTaP ויותר ילדים נכנסו למעגל המטופלים. ובכל זאת הכרתי שני ילדים (אחים) אוטיסטים שהאמא טוענת שכתוצאה מהחיסון הפכו לכאלה. במקרה שלה הם היו רגישים לאחר מחומרי השימור עקב חוסר אנזימטי ספציפי.
נפגשנו בגן משחקים, וכאבתי את כאבה.

ועם זאת ידעתי שהחיסון הוא לטובת האוכלוסיה הכללית. כואב שאנחנו לא יכולים לחזות מראש מי יסבול ממנו, ולא לחסן את הבודדים הללו.
פתחתי לכבודכם את הספר כדי לבדוק מה שיעור הסיבוכים בשעלת: 1 ממאה ילדים חולים ימות, 1 ממאה יישאר עם נזקים נוירולוגיים קשים קבועים. בשנים 1992-3 היו בארה"ב 23 מקרי מוות משעלת (Pertussis) - וזאת כשרוב האוכלוסיה מחוסנת! הילדים הללו מאושפזים וליותר מ- 95% יש דלקת ריאות. והסבל הוא נוראי. ראיתי ילד חולה בשעלת. יש כאלה עדיין. זה נורא, ולא היו לי הרבה כלים לעזור לו.

רוצים לדעת מה שיעור הסיבוכים מחיסון השעלת הישן? פרכוס (סביב החיסון, לא לכל החיים) קורה אחת ל- 1750 מקרים, נזק נוירולוגי רציני יותר קורהבדיווחיום שונים בתדירות של 0-10.5 מקרים למיליון. ז"א 1 למאה אלף במקרה הכי גרוע. לעומת 1 ממאה שייפגעו מהמחלה, ועוד 1 ממאה שימותו. החיסון החדש (שמכיל רק חלקיקים ממעטפת החיידק) מסוכן עוד פחות.

כתבה נויה, נדמה לי, שהיא שומרת לאלה שלא מחסנים את ילדיהם מלים הלקוחות מעולם הפשע. אני לא קוראת להם פושעים (למרות שיכול להיות שלפני כמה שנים הייתי חושבת על מינוחים כאלה). אני מבינה את החששות. גם לי יש חברים שהתלבטו, והתלבטנו ביחד. לילד הבא שלי, אם יהיה, אני שוקלת לא לתת הפטיטיס B. אני לא פוגעת כך באף אחד. אבל אלה שלא נותנים DTaP ו- MMR, הם טרמפיסטים על חשבון החיסון של הילדים שלי. כי רק משום שהאוכלוסיה הכללית מחוסנת, יש הגנה לילדיהם מפני המחלות הללו, שבחלקן הן נוראיות וקשות מנשוא.
MMR: חצבת היא מחלה עם אחוזי סיבוכים גבוהים. חלקם נוירולוגים קשים. אדמת פחות, אבל יש את האפקט על נשים הרות (גם אם חלו בעבר או חוסנו), וגם לחזרת יש סיבוכים. אין לי כוח לפתוח שוב את הספר, אבל אשמח לספק מידע לפי דרישה.
פוליו: אני בכלל צריכה לומר כמה קשה ומסוכנת היא המחלה? מוות, נזק נוירולוגי קבוע באחוזים גבוהים. זוכרים את ההתפרצות בסוף שנות השמונים? וזה היה על אוכלוסיה מחוסנת למחצה (לא קיבלו את התכשיר האוראלי, רק את הזריקה).

ועכשיו די עם ההרצאות. לא אשכנע את המשוכנעים, ולא אזיז מדעתם את המתנגדים.
והדיון הזה בכלל מתאים למקום אחר, אם תגידו לי לאן אשמח להעביר אותו.
וסליחה דיאנה על הטרמפ שתפסתי על הדף שלך (הרי הכל התחיל משתינו והתרחב...)
ואם פגעתי ברגשותיו של מישהו במהלך דבריי, אז לא זאת היתה כוונת המשורר ואשמח לערוך כל אמירה פוגעת.
גיליתם את הנקודה הרגישה שלי...
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

טוב, לגבי צהבת B אם האמא לא נשאית ו(עדיף)מחוסנת - הילד יכול לא לקבל את החיסון.
לגבי דלקת קרום המוח - יש בדיוק שלושה חיידקים שכיחים שעושים אותה. ממש לא טיפה בים. שלא לדבר על אפיגלוטיטיס שהיא מחלה בה זיהום חריף בחיידק המופילוס אינפלואנזה (זה שעושה גם דלקת קרום המוח וכנגדו מחסנים) גורם להתנפחות פתאומית של האפיגלוטיס ולחנק ללא טיפול מיידי.
את יכולה לקרוא גם מה שכתבתי בדף על דלקת קרום המוח.
חיסון שעלת (כתבתי בדף של חיסון שעלת או של מחלת השעלת) - יעילותו נמוכה במניעת שיעול קל, גבוהה יותר במניעת שיעול קשה, ועומדת על 93% במניעת סיבוכים נוירולוגיים קשים. זה מעט?

וכן, פעם אנשים היו יותר חזקים.
מכירים דארווין?
מכירים את תיאורית הברירה הטבעית? החזק שורד?
פעם פשוט אלה החלשים היו מתים, או לא מגיעים לבגרות. היום הסלקציה הזו נעלמה ולכן כל מיני ילדים חלשים מגיעים לגיל בו הם יכולים להעמיד ילדים. וכך מתקבעים "הגנים הרעים" האלה באוכלוסיה שלנו. כי אנחנו עושים משהו לא טבעי ומאפשרים חיים עד גיל הולדת ילדים לחולי CF, ולעוד חולים במחלות כרוניות. ולילדים אסטמטיים. ולילדים אלרגיים קשים. והרשימה ארוכה.
למה פותח חיסון לשעלת? כי היה צורך. כי ילדים מתו.
אפילו בלי לקרוא ספרות רפואית - בכל ספרי הילדות שקראתי היו ילדים שנפטרו ממחלות פשוטות. זה היה נפוץ כמעט בכל משפחה (ואני לא מדברת על משפחת בן-יהודה ששכלו רבים מילדיהם וגם את אם המשפחה - כי אלה חיו בארץ ישראל המתפתחת וחיו בדלות ובעוני וברעב).

קולגה יקר:
לא כל האנשים כאן עשויים מקשה אחת. ישנם המצדדים בחיסונים, ישנם המצדדים בחיסונים מאוחרים, ישנם המצדדים בחיסונים סלקטיביים, ועל כל זאת כבר נכתב בעבר.
משיטוטיי כאן מצאתי שעדיף לענות תשובות מגובות בציטוטים ומראי מקום. שהרי באנשים חושבים עסקינן.
ו.. נעים לי שבאת.
תודה.
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

  1. מדוע שהמשאבים שמשקיעים בחיסון הילודים נגד צהבת B לא יושקעו בבדיקות דם מוקדמות לאמהות במהלך הריונן?
  2. מדוע חייבים לדחוס את כל החיסונים האפשריים בתוך שנתו הראשונה של התינוק?
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

מטרת השתתפותי בשיחה, לא היתה לשכנע אנשים אלא לשפוך אור על חלק מדברים שנכתבו בדפים מסויימים והיו מאוד לא מדוייקים. לעניות דעתי רצוי שאנשים שלוקחים כל כך הרבה אחריות ולא מחסנים את ילדיהם יהיו לפחות עם מידע נכון ומדוייק לגבי אותה החלטה שהם לוקחים.
קיימים הרבה מאוד שרלטנים ואנשים הנותנים מידע מסולף ומוטעה בתקשורת, גורמים להמולה ולבהלה מיותרת סביב החיסונים וגורמים לכך שכל היכולת שלנו למגר מחלות, עליה עמלנו, תהרס.
חשוב לי שאנשים יבינו כי מטרת עולם הרפואה אינה "לעשות נזק" לילדיהם אלא לעזור, כי לרופא הילדים אין רווח משני מחיסונים (אפשר לומר ההפך, אנו מאבדים קליינטים...), אלא להיפך הרווח הוא רווח כללי, לכל האוכלוסיה. אמרתי בעבר ואומר זאת שוב, לא כל מחלה אפשר למנוע אבל אין שום תועלת לחלות במחלות אותן כן אפשר למנוע.
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לעומת 1 ממאה שייפגעו מהמחלה, ועוד 1 ממאה שימותו
זה, אני מבינה, בקרב החולים. כמה חולים באוכלוסיה?
אמא_נוגי*
הודעות: 592
הצטרפות: 30 מרץ 2004, 11:04
דף אישי: הדף האישי של אמא_נוגי*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אמא_נוגי* »

מדוע שהמשאבים שמשקיעים בחיסון הילודים נגד צהבת B לא יושקעו בבדיקות דם מוקדמות לאמהות במהלך הריונן?
אולי בגלל שבלתי אפשרי לגרום לכל הנשים בהריון לעשות בדיקה. כמו שבלתי אפשרי לגרום לכולן לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני שנכנסים להריון. רק לאחרונה נדהמתי לגלות שאשתו של ידיד שלי בכלל לא שמעה על לקיחת חומצה פולית, (בהמשך היתה לה הפלה טבעית, אבל אני לא חושבת שזה קשור).
את יודעת שבארצות הברית עושים לכל הנשים בדיקות סקר לראות אם יש להן חיידק סטרפטוקוק בנרתיק? כאן לא חושבים לעשות את זה. רק לפני פחות מחודש הייתי אצל גניקולוג, הוא עשה לי PAP ואמרתי לו שאני מתכננת עוד הריון, והוא לא לקח לי משטח לחיידק.(אם הייתי חושבת על זה הייתי מבקשת ממנו, אבל לא חשבתי).
עוד דוגמא: לפני הריון רצוי לבדוק CMV ו טוקסופלזמוזיס (שעובר מחתולים), כי אם נדבקים בהריון זה עושה נזק לעובר, לא עושים את זה באופן רוטיני לכל הנשים.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

מדוע חייבים לדחוס את כל החיסונים האפשריים בתוך שנתו הראשונה של התינוק?
משתי סיבות:
  1. מרבית המחלות נגדן מחסנים מסוכנות בעיקר לילדים קטנים, כגון מחלת השעלת אשפר יכולה לעשות מחלה קלה מאוד בגיל מבוגר, אך עלולה לגרום למוות בתינוק. המופילוס אינפלואנזה פוגע בעיקר בילדים עד גיל 4 ואז מגוון המחלות שהוא גורם להן קשות וממיתות (ראה לעיל). חשיפה לטטנוס מסוכנת לכל גיל ובעיקר בגיל הילדות בה ילדים מחשקים בחול ונפצעים הרבה בעת נסיונות הליכה וגילוי העולם. כמו כן חשיפה לפוליו מסוכנת בכל גיל.
  2. קל יותר לבצע את החיסונים בשנה הראשונה לחיים שבה התינוק נמצא במעקב רפואי צמוד יותר בטיפת חלב. זה אולי לא נשמע משכנע, אבל ילדים רבים במדינת ישראל נמצאים במצב משפור יותר בגלל שהוריהם לפחות לוקחים אותם מיד פעם לטיפת חלב, דבר שמאפשר מעקב אחרי תזונת התינוק, ההתפתחות שלו , איתור בעיות רציניות בגיל צעיר שמאפשר טיפול נכון והפנייה לגורמים הרלוונטים בזמן. יש לי הרבה ביקורת על תפקוד טיפות החלב, ועדיין איני חושב שיש לשיטה זו אח ורע בעולם.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נועה* »

לפי דבריך ניתן להבין שבהחלט ניתן לדחות את החיסונים לאחרי גיל שנה. אולי שעלת לא, אבל טטנוס לתינוק בן חודשיים נראה לי מוקדם מדי. מה הסיכוי שהוא ירוץ ויפצע בגיל הזה?
אני בהחלט לא נגד החיסונים, אבל המתקפה הזו על תינוק שרק נולד נראית לי מוגזמת.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

שעלת לא, המופילוס לא, פוליו לא. טטנוס ניתן איתם ביחד אז מה הטעם להפריד ולתת סתם יותר זריקות לילד?
א_ילת*
הודעות: 228
הצטרפות: 20 מרץ 2003, 22:23

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי א_ילת* »

אילו חומרים רעילים מכילים החיסונים?
האם זריקה שמורכבת מיותר נוגדנים (אומהשלאיהיה) מכילה יותר חומרים רעילים (תקרא לזה כימיים)?
אותה זריקה- של כמה חיסונים ביחד- לא מקשה על גוף התינוק להתמודד מאשר עם חיסון אחד בכל פעם?
האם לתינוק שמוזן רק בהנקה ניתן לדחות את חיסון הפוליו?

אה, ותודה. הדף מרתק בעיני.
נועה*
הודעות: 1437
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי נועה* »

מה הטעם להפריד ולתת סתם יותר זריקות לילד?
יש טענה שאומרת, שכאשר נותנים את כל החיסונים יחד זה מחליש מאוד את המערכת החיסונית, ולכן עדיף לתת כל חיסון בנפרד. אולי זה דומה למצב, שמישהו חולה בכמה מחלות בו זמנית. לגוף קשה יותר להתמודד עם זה, על אחת כמה וכמה לתינוק שרק נולד והמערכת החיסונית עדיין מתפתחת.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

מרגע הלידה התינוק נחשף למליוני אנטיגנים חדשים, והמערכת החיסונים שלו לומדת להתמודד עם כולם בבת אחת, למעט ילדים עם כשל חיסוני, זה לא גורם לבעיות לאף אחד. זהו המצב הטבעי והנורמלי, זו הביולגיה שלנו. למעט אימונוגלובולינים שעוברים שליה שהתינוק מקבל מהאם מרגע הלידה המערכת החיסונית שלו "בתולה" כל אנטיגן חדש הוא מבחינת non self שהמערכת החיסונית צריכה ללמוד, להכיר ולפתח כנגדו זכרון חיסוני.
מתן מספר חיסונים במקביל הינו זניח בהשוואה לכמות העבודה שהמערכת הזו עושה בכל מקרה.
אממא*
הודעות: 39
הצטרפות: 03 מאי 2004, 22:37

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אממא* »

עד איזה גיל נחשבת מחלת השעלת למסוכנת?
ומה לגבי החצבת? האם גם היא מסוכנת יותר לתינוק?
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מרגע הלידה התינוק נחשף למליוני אנטיגנים חדשים
אנטיגן הוא חלבון, נכון? באיזה אופן תינוק נחשף למיליוני אנטיגנים מרגע הלידה? לא הבנתי.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מרגע הלידה התינוק נחשף למליוני אנטיגנים חדשים, והמערכת החיסונים שלו לומדת להתמודד עם כולם בבת אחת, זה לא גורם לבעיות לאף אחד. זהו המצב הטבעי והנורמלי,

יש בכל זאת הבדל בין חשיפה לאנטיגנים דרך דרכי הנשימה, או מערכת העיכול שזהו המצב הטבעי והנורמלי והגוף פיתח מנגנוני הגנה המתחילים לפעול כבר מהרגע הראשון לחשיפה, לבין הזרקת האנטיגנים לתוך הגוף דרך העור. לי זה נראה חשיפה אגרסיבית יותר ובטח שלא טבעית.
לדעתי הסיבה השנייה שציינת היא למעשה הסיבה העיקרית. יכול להיות שמבחינת בריאות הציבור היא אכן מוצלחת יותר, אך לא בטוח שגם לאינדיבידואל היא הדרך הטובה ביותר.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

יש מצבים בהם מומלצת הפרדה מסויימת בין חיסונים, שכן נבדק ונמצא שקיימת בעיתיות לנהוג אחרת.
אני מדברת על מתן חיסונים חיים מוחלשים - פוליו אוראלי, אבעבועות, MMR...
כשנותנים את הנ"ל חובה לתת אותם יחד או בהפרש של לפחות חודש.
אני לא ממש יודעת את הסיבה, אבל נמצא שלא טוב לתת חיסונים כאלה בהפרש של יום, למשל, מבחינת מה שזה עושה למערכת החיסונית. מכאן שנבדק ונמצא שאין בעיה לתת באותו היום את הנ"ל (או חודש אח"כ).

אני זוכרת שכל כך שמחתי שהוציאו את המחומשת. חשבתי שעדיף לי לדקור פחות את הבת שלי, ולתת הכל בבת אחת.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

אנטיגן הוא חלבון, נכון?
לא, אנטיגן הוא כול חומר זר לגוף שכנגדו מיוצר נוגדן.
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מיליונים? מרגע היוולדו התינוק מייצר מיליוני סוגים של נוגדנים? מרגע היוולדו חודרים אל גוף התינוק מיליוני חומרים שהגוף מייצר נוגדנים נגדם?
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

חשיפה לטטנוס מסוכנת לכל גיל ובעיקר בגיל הילדות בה ילדים מחשקים בחול ונפצעים הרבה בעת נסיונות הליכה וגילוי העולם סיבה מצויינת לדחות את החיסון הזה עד גיל שנה.
קל יותר לבצע את החיסונים בשנה הראשונה לחיים שבה התינוק נמצא במעקב רפואי צמוד יותר בטיפת חלב
לא כל מה שהוא קל למערכת, פועל לטובת התינוק הפרטי שלי. עד גיל שנה הוא היה פורח מכל אוכל מוצק שהתקרב אליו. חיסונים, אנטיגנים יש לתוך הוריד, זה מה שהוא היה צריך...

היום אנחנו עושים לו את המחומשת.
בהמשך נשקול גם צהבת בי.
יהודה*
הודעות: 94
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהודה* »

מטרת עולם הרפואה אינה "לעשות נזק" לילדיהם אלא לעזור

אתה עובד במערכת הבריאות בישראל ועדין מאמין בכך , כל הכבוד.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

סיבה מצויינת לדחות את החיסון הזה עד גיל שנה.
ממש ממש לא!!!!! יש הבדל גדול בין להחשף לטטנוס בחול, הווה אומר לביות בסיכון לחלותבמחלה לבין להחשף לו בחיסון!
ולתשומת הלב ראו את מה שנכתב לעיל. במידה ונחשפים לטטנוס ללא חיסון מוקדם יש צורך בקבלת אימונוגלובולינים כדי למנוע מחלה, ואז נחשפים גם להמון אנטיגנים וגם למחלות זיהומיות היכולות להיות באימונוגלובולינים שהם בעצם תרכיז פלסמה של מאות אנשים!!!!
ועדיין ברפואה תמיד קיים השיקול של נזק מול תועלת, מכיוון שאין טיפול רפואי נטול סיכונים, נטול תופעות לוואי, תמיד יש לשקול את הסיכונים מול התועלת שבטיפול ולהחליט האם יש אינדיקציה לטיפול הספציפי, במקרה של טטנוס אין ספק כי עדיף למנוע את מחלה לעומת הסיכונים של מתן אימנוגלובולינים. לעומת זאת במתן אקמול לחום אני סבור כי במידה וילד מתפקד טוב, שותה טוב וערני אין כל דחיפות להוריד את החום והסיכון במתן אקמול עולה על התועלת. אותו כנ"ל לגבי מתן אנטיביוטיקה. ודרך אגב יש עוד רופאים שפועלים כמוני, אני לא היחיד...
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

במקרה של טטנוס אין ספק כי עדיף למנוע את מחלה לעומת הסיכונים של מתן אימנוגלובולינים
רגע, אבל לא נותנים אותם בכל מקרה אחרי פציעה עמוקה?
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

כמה שאלות על חיסונים:

1 ילדים עם כשל חיסוני איך ילדים פתאום חוטפים כשל חיסוני?
2 במקרה של טטנוס כשחלו בטטנוס ושרדו, האם מפתחים חיסון טבעי לטטנוס? אם לא, אז איך אפשר לפתח חסינות לטטנוס מחיסון?
3 מה עם כל החומרים הרעילים שנמצאים בכל הזריקות החיסונים? האם הם מוסיפים בריאות טובה?
4 כידוע איידס בא מווירוסים שבאו מקופים. איך זה פתאום הגיע אלינו? האם מישהו שכב עם קוף, והפיץ את זה?
5 איך זה שבספרי הרפואה הישנים שעלת ידועה כמחלה שתוקפת ילדים בגילאי 3 - 5 ועכשיו פתאום זה תוקף תינוקות?
6 איך זה שבעבר אמרו שהחיסונים מחסנים לכל החיים, ועכשיו זה לא מחסן לכל החיים וצריכים כל החיים זריקות דחף?
7 למה בשנת 1985, היו רק 50 אוטיסטים בארה"ב ועכשיו איזה 1,500,000 אוטיסטים? אם זה בגלל אבחנה יותר טובה, אז איך זה שלא מאבחנים אוטיזם גם אצל דור המבוגרים, כלומר במוסדות לאוטיסטים, ככל שהדור צעיר יותר יש יותר ילדים פגועים?
מישהו ראה פעם אוטיסט בן 80? איך זה שלא היו אוטיסטים לפני שנת 1942?
8 באפריקה מחסנים את כל האוכלוסיה, אז איך זה שהם מתים בהמוניהם ממגיפות כמו חזרת, חצבת וכ'ו?
9 לגבי איידס באפריקה, האם האתיקה המינית שלהם יותר גרועה מהארצות המערביות? מאיפה בא האיידס?
סמדר_נ*
הודעות: 2106
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי סמדר_נ* »

חבצלת השרון: סיבה מצויינת לדחות את החיסון הזה עד גיל שנה.
רופא ילדים: ממש ממש לא!!!!! יש הבדל גדול בין להחשף לטטנוס בחול, הווה אומר להיות בסיכון לחלות במחלה לבין להחשף לו בחיסון!
לא הבנתי איך זה עונה לדברים של חבצלת. נדמה לי שמה שהתכוונה אליו הוא שעד הגיל שבו ילד יכול לנוע ממקום למקום בלא עזרה ולשחק בחול סיכוייו לחשיפה לטטנוס הם ממילא נמוכים מאד. מה ש רופא ילדים אומר, אם אני מבינה נכון, זה שהחשיפה לטטנוס בחיסון אינה מסוכנת כמו החשיפה לטטנוס בחול. לא הבנתי מה הקשר.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

כידוע איידס בא מווירוסים שבאו מקופים. איך זה פתאום הגיע אלינו? האם מישהו שכב עם קוף, והפיץ את זה?
יכול גם להיות שדם של קוף בא במגע עם פצע פתוח של אדם.

איך זה שבספרי הרפואה הישנים שעלת ידועה כמחלה שתוקפת ילדים בגילאי 3 - 5 ועכשיו פתאום זה תוקף תינוקות?
לא יודעת לגבי ספרי רפואה, אבל ראיתי כבר כמה תינוקות שחלו בשעלת.

למה בשנת 1985, היו רק 50 אוטיסטים בארה"ב ועכשיו איזה 1,500,000 אוטיסטים?
יכולים להיות עוד גורמים לאוטיזם, כמו למשל מרכיבים במזון. הניחוש שלי היא שיש לאוטיזם יותר מגורם אחד, וכנראה שצריך שכמה תנאים יתקיימו יחד בשביל שזה יתפתח. (למשל, גם נטייה מולדת וגם תאים סביבתיים מסויימים)

באפריקה מחסנים את כל האוכלוסיה
אני בספק לגבי זה. את יכולה להצביע על מקור הקביעה הזו?
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

איך ילדים פתאום חוטפים כשל חיסוני?
יש מחלות מולדות של כשל חיסוני, ילדים נולדים עם זה, ובנוסף יש אוכלוסי לא מבוטלת בעולם של ילדים חולי איידס.

כידוע איידס בא מווירוסים שבאו מקופים. איך זה פתאום הגיע אלינו?
לא ברור איך בדיוק זה הגיע, וההשערה של יונת טובה כמו כל השערה אחרת. פרט לכך אייידס עובר בהפרשות גוף (למעט רוק) כך שמגע מיני אינו הדרך היחידה.

איך זה שבספרי הרפואה הישנים שעלת ידועה כמחלה שתוקפת ילדים בגילאי 3 - 5 ועכשיו פתאום זה תוקף תינוקות?
בספרי רפואת ילדים שעלת הינה מחלה התוקפת בכל גיל ומסוכנת בעיקר לתינוקות. אין לי רצון להתווכח על מידע מיושן, ספרי הרפואה מתעדכנים כל הזמן, ישנם דברים שהיה ברור שהם נכונים לפני 5 שנים והיום נמחקו מהספר בדיוק כמו כחדשות לבקרים מתווסף מידע חדש.

איך זה שבעבר אמרו שהחיסונים מחסנים לכל החיים, ועכשיו זה לא מחסן לכל החיים וצריכים כל החיים זריקות דחף?
מי אמר את זה? יש צורך בהבנה בסיסית של מערכת החיסון. בעת המפגש הראשוני עם אנטיגן חדש הגוף יוצר תאי זכרון חיסוניים לאותו האנטיגן, ומעלה כייל נוגדנים כנדו. הנוגדנים הולכים ויורדים בכמותם עם השנים, אך תאי הזכרון נשארים לתמיד. בעת מפגש חדש עם אותו אנטיגן הגוף מגייס את אותם תאי הזכרון ומתחיל לייצר שוב נוגדנים, זהו תהליך שלוקח זמן ולכן תיתכן הדבקות במחלה, אך בדרך כלל בצורה קלה. מטרת זריקותהדחף היא לשמור על רמה נאותה של נוגדנים בגוף כדי למנוע מחלה בעת מפגש עם האנטיגן.

למה בשנת 1985, היו רק 50 אוטיסטים בארה"ב ועכשיו איזה 1,500,000 אוטיסטים
אוטיזם היא אבחנה "חדשה" יחסית ב DSM. אין ספק כי בעבר היו אנשים שאם היו בוחנים אותם באמות המידה בהן משתמשים היום הם היו מאובחנים כאוטיסטים. בנוסף נוספו אבחנות חדשות כ- PDD אשר כוללות בתוכן ילדים אשר בעבר לא נחשבו לחריגים אלא פשוט "בעלי אופי שונה" ומאותה סיבה אותם ילדים לא קיבלו בעבר את הטיפול שהילדים מקבלים היום. לתשומת ליבך לפני 30 שנה אף אחד לא ידע מה זו דיסלקציה ותראי כמה מאובחנים עם בעיה זו היום, האם את חושבת שגם לזה יש קשר לחיסונים?
אותו מחקר יחיד שפורסם בעבר אשר קשר בין אוטיזם לחיסון ה MMR התבסס על קבוצה קטנה מאוד של ילדים, הוא בוצע ביפן, ומאז התברר כי שיעור האוטיזם ביפן גדול יותר דווקא בקרב האוכלוסייה שלא חוסנה. אולי לחיסון הזה יש דווקא אפקט מגן?????

לגבי איידס באפריקה, האם האתיקה המינית שלהם יותר גרועה מהארצות המערביות
בעיית האיידס באפריקה היא בעיקר בעיה הנובעת באשמתו של העולם המערבי. העדר חינוך נכון, העדר פורמולות אשר יוכלו לאפשר לתינוקות הנולדים לאימהות חולות לקבל תשונה מספיקה ולא לינוק ובכך להגדיל את הדבקותם במחלה, ובעיקר העדר תרופות!!!
מאוד מתנשא לחשוב שבאפריקה אנשים הם"נחותים" מהעולם המערבי ולכן הם חולים יותר. אם באפריקה היו המשאבים של ארצות הברית המצב היה נראה אחרת.

רגע, אבל לא נותנים אותם בכל מקרה אחרי פציעה עמוקה?
אימונוגלובולינים לטטנוס ניתנים אך ורק למי שלא חוסן בעבר. גם אם חלפו יותר מ10 שנים מזריקת הדחף האחרונה אין צורך ביותר מאשר זריקת דחף נוספת.

נדמה לי שמה שהתכוונה אליו הוא שעד הגיל שבו ילד יכול לנוע ממקום למקום בלא עזרה ולשחק בחול סיכוייו לחשיפה לטטנוס הם ממילא נמוכים מאד.
האם האמת ילכם אינם מסתובבים על הרצפה ובגינות החול עד שהם בני שנה? האם ילדים אינם נופלים ונחבלים ונפצעים לפני גיל זה? אני מזמין כל אחד מכם לביקור בחדר מיון למספר שעות ולהיווכח בעצמו עד כמה זה לא נכון. חשיפה לטטנוס בחול משמעותה הדבקות במחלה שאחוזי ההחלמה ממנה נמוכים מאוד. חשיפה לטטנוס בחיסון משמעותה חיסון.
גלינה_המכשפה_הצפונית*
הודעות: 187
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי גלינה_המכשפה_הצפונית* »

שאלה שמאוד מטרידה אותי היא: איך אפשר לחסן נגד טטנוס בזריקה כאשר הגוף שלנו לא מסוגל באופן טבעי לחסן את עצמו? אפשר לחלות בטטנוס יותר מפעם אחת. מי שחלה בטטנוס לא מחוסן אחרי זה לכול החיים. איך החיסון עובד?
עוד כמה דברים,
מרגע הלידה התינוק נחשף למליוני אנטיגנים חדשים, והמערכת החיסונים שלו לומדת להתמודד עם כולם בבת אחת
תינוק אומנם נחשף למליוני אנטיגנים אבל לא במערכת הדם שלו. לגוף שלנו יש מערכות הגנה המונעים כניסת אנטיגנים למערכת הדם. זריקה של אנטיגנים לתוך הגוף לא משווא לפגשיה היומ-יומית של התינוק עם אותו אנטיגן.

אתה בא מההנחה שחיסונים עובדים. מהתפרצויות של מחלות בהם גם אנשים מחוסנים נדבקו מהמחלות מעלה הרבה שאלות האם החיסון עבד בכלל או באופן טבעי אנשים התגברו על המחלה.

לתינוק שחלה באבעבעות רוח מתחת לגיל שנה אומרים שיכול להיות שהוא לא מחוסן נגד המחלה. לפי הגיון זה, תינוקות לא תמיד מסוגלים לפתח חיסון טבעי נגד מחלות אז למה בכול זאת מתחילים ביום הראשון של חייו לחסן (קראתי את התשובות שלך למעלה)?
מיץ_פטל*
הודעות: 1618
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

זה לא שייך לכאן (אפשר להעביר לדף אחר ).
רופא ילדים,
כתבת:

מחלת הנשיקה - גורמת לחולשה לזמן ארוך, פגיעה בכבד, יש מקרים בהם אנשים נשארים עם תסמונת עייפות כרונית לאחר שחלו במחלה.

לפני מספר שנים חלתי במחלה. באות התקופה נזקקתי לעקרת חניכיים ונטלתי אנטיביוטקה מסוג פנצאלין.
זה גרם לי לתגובת אלרגיה חריפה מאוד שרק לאחר סבל של 3 חודשים עברה, ומאז אני רגישה לפנאצילין וכל מה שמכיל אותו (חלב רגיל, ביצים רגילות וכ').
כמו כן אני מאוד מאוד עייפה.
גם לאחר מנוחה. בבדיקות דם הכל תקין.
אני מניקה עדיין, ומשתדלת לשמור על תזונה נכונה.
  1. האם לדעתך העייפות הזו קשורה למחלה ? איך ניתן לבדוק זאת
  2. איך ניתן לבדוק פגעיה בכבד? איזו פגיעה עלולה להיות?
  3. האם זה אומר שגם שאר בני משפחתי נושאים אותה?
תודה.
רני_כשר*
הודעות: 666
הצטרפות: 15 יוני 2001, 01:21
דף אישי: הדף האישי של רני_כשר*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רני_כשר* »

לעניות דעתי רצוי שאנשים שלוקחים כל כך הרבה אחריות ולא מחסנים את ילדיהם יהיו לפחות עם מידע נכון ומדוייק לגבי אותה החלטה שהם לוקחים
באותה מידה ניתן לשאול איך כל-כך הרבה אנשים מרשים לעצמם לקחת אחריות כל-כך גדולה, ולהוביל את ילדיהם הבריאים לאנשים זרים בחלוקים לבנים, אשר מחדירים לדמם חומרים שאף אחד לא יודע איזה נזק הם גורמים.
הטענה החוזרת ונשנית לפיה הורים שמחליטים שלא לחסן את ילדיהם, לוקחים אחריות גדולה ואולי אפילו גורמים נזק אפשרי לילדיהם, הינה טענה פטרוניסטית שעבר זמנה.
המקום בו עומד הרופא (גם רופא ילדים) הוא במקום בו ניתן להגיע אליו לייעוץ, לשמוע מה הוא יודע מלימודיו, מהספרים שהוא קרא (למרות שאפילו רופא ילדים אומר ש ספרי הרפואה מתעדכנים כל הזמן, ישנם דברים שהיה ברור שהם נכונים לפני 5 שנים והיום נמחקו מהספר בדיוק כמו כחדשות לבקרים מתווסף מידע חדש ) וגם מהמקרים שהוא מכיר, למרות שהוא מכיר בעיקר את ה"בעיות", ופחות את הילדים הבריאים שלא מבקרים אותו לעולם.
אבל, מעבר ליעוץ שהוא נותן - נותרת האחריות המלאה על התינוקות על הוריהם, ולא על אף אחד אחר.
גם הטענה כאילו ההורים שלא מחסנים הם למעשה "טפילים" על אלו שכן מחסנים היא טענה דמגוגית שלא ניתן להוכיחה, ומטרתה להפחיד הן את ההורים ה"סוררים" והן להוקיעם מהציבור הסובב אותם, כאילו הם מסכנים אותם וילדיהם משמשים כ"קיני התרבות" לחיידקים ווירוסים אלימים ומסוכנים.

כמו כל החלטה הורית, גם ההחלטה ההורית לגבי חיסונים מבוססת על לקיחת אחריות כלשהיא, ואין אפשרות אחרת אלא לתת להורים להחליט, גם אם יש אפשרות שיטעו, ואפילו אם הטעות היא גורלית.
אני מאד מעריך את הרופאים שמסוגלים לקחת החלטות כאלו עבור הורים אחרים. אני לא הייתי מסוגל לעשות כן. אני לא מעריך רופאים שחושבים שבגלל שהם למדו יותר, הם גם יודעים טוב יותר מה טוב עבור אחרים.

ועוד לא דיברנו כלל על חשיבות ההנקה בחיסון הטבעי, אשר כולם מסכימים איתה, אך לא ניתן לבסס את מדיניות החיסונים הלאומית על שתיים וחצי האמהות שמניקות למרחקים ארוכים את ילדיהן. אולי לפחות יתנו לאותן אמהות את הפריווילגיה להחליט עבור ילדיהן גם לגבי חיסונים, ולא רק לגבי תזונה.
עדי_יותם*
הודעות: 2996
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

העדר פורמולות אשר יוכלו לאפשר לתינוקות הנולדים לאימהות חולות לקבל תשונה מספיקה ולא לינוק ובכך להגדיל את הדבקותם במחלה,
ההמלצה הרפואית במדינות מתפתחות היא שאמהות חולות איידס יניקו, ולא יזינו בתמ"ל, גם אם הוא זמין.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אימונוגלובולינים לטטנוס ניתנים אך ורק למי שלא חוסן בעבר. גם אם חלפו יותר מ10 שנים מזריקת הדחף האחרונה אין צורך ביותר מאשר זריקת דחף נוספת.
תודה על התשובה. אבל אני עדיין מתקשה להבין: אם נחתכתי, למה אני צריכה זריקת דחף? לא עדיף שהמערכת החיסונית תלחם בטטנוס מהפצע במקום בזריקה? או שהזריקה עושה משהו אחר?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

רני כשר כתב:
כמו כל החלטה הורית, גם ההחלטה ההורית לגבי חיסונים מבוססת על לקיחת אחריות כלשהיא, ואין אפשרות אחרת אלא לתת להורים להחליט, גם אם יש אפשרות שיטעו, ואפילו אם הטעות היא גורלית

רני, בוא ונניח לרגע (לצורך הדיון) שאתה בעל רכב. כמו כל בעל רכב ממוצע אתה מגיע איתו מדי פעם למוסך, שומע את דעתו של המוסכניק לגבי תיקונים שצריך או לא צריך לעשות באוטו, ומחליט בסיכומו של דבר אם בא לך להוציא היום 800 ש"ח כדי להחליף משאבת מים מרעישה או לא. זכותך, זה האוטו שלך.

אבל הנה יום אחד מגיע יום הטסט. הבוחן בודק את הרכב (שלך) ומוצא שבולמי הזעזועים הקדמיים שלך נוזלים מעט. אתה שומע את דעתו ומחליט כי על פי מחקרים עדכניים ביותר שקראת באתר של איגוד בוחני הרכב האמריקאי אין סכנה גדולה בנסיעה עם בולמים תקולים ואתה מחליט לא להחליף אותם. אבל פתאום אתה שם לב שלא באמת שואלים אותך.. מדינת ישראל מודיעה לך, שאם אתה מעוניין להמשיך ולהיות בעליו של הרכב המדובר, ולהמשיך לנסוע איתו בכבישי הארץ אתה חייב לתקן את הרכב, ולא רק שאתה חייב לתקן אותו אתה גם חייב לתקן אותו במוסך מורשה, זאת אומרת, על פי אמות מידה מקובלות ובדרך ספציפית, למרות שמדובר על הרכב שלך, שכביכול זכותך לנהוג בו כפי שאתה חפץ.

ולמה המדינה נוקטת בדרך כזו? בדיוק בגלל שהתוצאות עשויות להיות קטלניות. ולא רק לך, אלא לכל משתמשי הדרך האחרים.

המצב הוא זהה ברגע שבו אתה, למשל (ואני לא טוען שזה מה שהצעת, אבל אני רוצה להבהיר כאן נקודה), מעדיף לקחת ילד חולה סוכרת לטיפול אצל, בוא נניח (סתם לצורך הדוגמא, לא לתפוס אותי במילה ובבקשה לא להפגע) מקובל כלשהו, במקום לטפל בו אצל רופא מוסמך. לכאורה - זכותך לשמוע את דעתו של הרופא, להחליט שהיא אינה מקובלת עליך ואתה מעדיף שהילד יטופל על ידי רב. הרי זהו הילד שלך, וזאת האחריות שלך...

אלא שמכיוון שהסכנה היא גדולה (וראיתי לפחות ילד אחד שנפטר בגלל רעיון כזה של הוריו) ומכיוון שהחיים אותם אתה מסכן במקרה כזה אינם שלך אלא של אדם אחר (ואני בטוח שאתה מסכים איתי שלמרות שמדובר על ילדך, הוא אינו רכושך) המדינה החליטה שקיימות אמות מידה מסויימות, ושרופא שלמד לפחות 7 שנים רפואה יודע במקרים מסויימים טוב יותר מאשר הורה כיצד לנהוג. זה שאתה ההורה לא אומר שאתה רשאי לסכן את ילדך רק מכיוון שהאחריות היא שלך!

ועכשיו לנושא החיסונים...
זוכר את הרכב שלך? הגיע זמן חידוש הביטוח.. עכשיו אני מניח שאתה נהג זהיר, לא עובר את המהירות המותרת (נניח, אתה חי בישראל, נכון? :-)), אין תאונות בעברך, בקיצור - הכל בסדר. אז למה שתעשה ביטוח חובה? ואתה באמת לא רוצה (חשבון הבנק שלך לא במצב מזהיר בזמן האחרון) אלא ששוב - החליטו בשבילך מה טוב ומה המינימום.
לגבי חיסונים אין בינתיים חובה חוקית על ההורים לחסן את ילדיהם (למרות שיש שגורסים שכדאי), אבל כמו במקרים הקודמים שתיארתי - הרופא היא איש מקצוע, שאמור, ובדרך כלל אכן יודע, לדעת יותר ממך בנושא הספציפי ולהוות סמכות מקצועית. אתה לא סומך עליו - תחליף רופא. אתה לא בטוח שהוא בקיא בחומר - גש אליו עם המאמרים שקראת, תראה לו מראי מקומות. הנקודה היא שלפחות לפי דעתי, במקרים שבהם טעות עשוייה להיות קטלנית, כפי שכתבת, אי אפשר לקבוע שאיש הישר בעיניו יעשה רק מכיוון ש האחריות היא על ההורים - אחריות היא לא רק פריווילגיה לקבלת החלטות - אחריות משמעה החובה לבדוק היטב את המידע הזמין ולהשמע להוראות בעלי המקצוע!
כמובן שאני לא טוען שאסור לבקר רופאים, ושמדובר על אנשים שמושג הטעות זר להם, אבל יש הבדל בין העלאת ביקורת לבין השמת עצמך כסמכות המקצועית.

בברכת בריאות שלמה ומלאה, ומי יתן ואכן לא תזדקקו לחיסונים.
אני.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני עדיין מתקשה להבין: אם נחתכתי, למה אני צריכה זריקת דחף? לא עדיף שהמערכת החיסונית תלחם בטטנוס מהפצע במקום בזריקה? או שהזריקה עושה משהו אחר?

לא. טוקסין הטטנוס עשוי לגרום נזק לגוף מהר יותר מאשר מערכת החיסון תתארגן לצורך מלחמה בחיידק ולכן זה לא מספיק שהיא תלחם בטטנוס לבד - היא תפסיד. לכן נותנים זריקת דחף אקטיבית למי שחוסן בעבר לפני יותר מ10 שנים במידה והוא נפצע - בחיסון אין טוקסין אלא טוקסואיד (הוא לא גורם נזק לגוף ומאפשר למערכת החיסון להתארגן ולבנות כח, בניגוד לטוקסין) וכך אנחנו מקבלים התארגנות של מערכת החיסון לתגובה כנגד החיידק עוד לפני שהוא הספיק להתרבות במידה מספיקה ולגרום נזק חמור לגוף.

במידה ומדובר על אדם שלא חוסן בעבר מעודו בניית התגובה החיסונית תארך זמן רב מדי ולכן מזריקים נוגדנים מוכנים מראש.
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

תודה! כל כך הרבה פעמים שאלתי וזו הפעם הראשונה שאני מקבלת תשובה ברורה.
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

פלוני,
אני לגמרי איתך בסוגיה שלהורים אין זכות על ילדיהם, אלא אחריות על ילדיהם, ושכל חופש הבחירה שלהם בתחום נובע מאותה אחריות, ולא מתוך זכות. הזכות היחידה בתחום היא של הילדים לקבל את הטיפול הרפואי הנכון, וחופש הבחירה של ההורים בתחום נובע רק מתוך האחריות המוטלת עליהם.

אני מגדיר אחריות כחובה להשיג תוצאה, עם חופש בחירה לבחור את הדרך הטובה ביותר.

עם זאת, להנחה שהמדינה יותר חכמה יש מגבלות די חמורות. בוא נבחן רגע שני קטבים:
  • בבטיחות רכב אני מוכן לקבל אותה, גם בגלל שאופן קבלת ההחלטות הוא בחלקו הנדסי, וגם בגלל שיש כאן מלכודי החלטה (סיכון מוסרי, כשל מידע, והטיה בתגמול שלילי כפי שהראו שני החוקרים המפורסמים מהאוניברסיטה העברית שכרגע ברח לי שמם).
  • בחינוך אני לא מוכן לקבל אותה. בעיקר בגלל רמת המורים.
  • לגבי רפואה - אני בהתלבטות: מצד אחד יש כאן אותם כשלים כמו בבטיחות רכב. מצד שני עלול להיות כאן אלמנט גדול מאד של כיסוי תחת מצד המחליטים על החיסונים, ואולי גם לחץ כלכלי מצד חברות התרופות. כמו כן, אולי יש כאן הטיה של מי שרואה את פגעי ההידבקות, ולא את פגעי החיסונים.
יהודה*
הודעות: 94
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהודה* »

הרופא היא איש מקצוע, שאמור, ובדרך כלל אכן יודע, לדעת יותר ממך בנושא הספציפי ולהוות סמכות מקצועית. אתה לא סומך עליו - תחליף רופא.

ישנם רופאים רבים המתנגדים לשיטת החיסון הנהוגה .

הרי כולם יגידו לך שבשביל המערכת הכי נוח לחסן את כלום , ביום א' עבור X וביום ב' עבור Y.
ללא כל בדיקה ספציפית לגבי המקרה.
ישנה תחרות בין המדינות בעולם שמי שמחסן נגד הכי הרבה גורמים , מערכת הבריאות שלו היא הכי טובה.
אני חליתי בהפטיטיס A ולכן הנני מחוסן כנגד מחלה זאת לכל חיי.
בצבא אמרו לי ללכת לקבל זריקה אמרתי לרופא שאין לי צורך בזריקה הזאת והוא אמר לי שאני צודק אבל פשוט יותר לקבל את הזריקה מאשר לשכנע את המערכת שאין בה צורך.
יהודה*
הודעות: 94
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהודה* »

פלוני: הדוגמה על הרכב איננה טובה לטעון שלך , כיוון שישנם הרבה דעות במשרד התחבורה המיוחדות רק למשרד התחבורה בישראל ואילו בשאר מדינות העולם , אינן כך [ קשתות בטיחות בטרקטורון].
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

תשובות למיץ פטל:
כן העייפות יכולה לנבוע מהמחלה, לצערנו אין דרך לבדוק זאת. מחלת העייפות הכרונית נקראה בעבר "מחלת היאפים" ויוחסו לה השפעות פסיכולוגיות, היום כבר די ברור שמנגנון המחלה הוא ביולוגי וככול הנראה נובעה מהדבקות בוירוסים כגון CMV ו EBV. לצערנו המנגנון הברור של המחלה עדיין לא ידוע.
פגיעה בכבד ניתן לבדוק ע"י בדיקת תפקודי כבד, מאחר וציינת כי בדיקות הדם שלך תקינות קרוב לוודאי שאין פגיעה קבועה בכבד.
70% מהאוכלוסייה חלו בעבר ב EBV או CMV חלקם בצורה תת קלינית וחלקם בצורה הקשה, לאחר מחלה זו אין מצב של נשאות קבועה אך בהחלט יתכן שבני משפחתך נדבקו בוירוס ולא חלו בצורה קלינית.
ההמלצה הרפואית במדינות מתפתחות היא שאמהות חולות איידס יניקו, ולא יזינו בתמ"ל, גם אם הוא זמין.
ההמלצה להנקה של אמהות חולות איידס באפרקיה נובעת מתוך העדר הידע לגבי זמינות תמ"ל, והמחקרים מראים כי תת תזונה מסוכנת לתינוקות אלו יותר מהמחלה. כמו בכול דבר ברפואה יש לשקול יתרונות מול חסרונות ובמקרה זה יתרונות ההנקה עולים על הסיכונים ולכן זו ההמלצה.

תינוק אומנם נחשף למליוני אנטיגנים אבל לא במערכת הדם שלו. לגוף שלנו יש מערכות הגנה המונעים כניסת אנטיגנים למערכת הדם. זריקה של אנטיגנים לתוך הגוף לא משווא לפגשיה היומ-יומית של התינוק עם אותו אנטיגן.
כדי שמערכת החיסון תוכל לעבוד האנטיגנים נאכלים ע"י תאים אוכלים שבולעים את האנטיגן מעבדים אותו ומציגים אותו לתאי מערכת החיסון הנמצאים בזרם הדם, אם נחשפת לאנטיגן דרך מערכת העיכול, הנשימה או העור עדיין האנטיגן מגיע לזרם הדם כדי שגופך יוכל לייצר נוגדנים כנגדו, מתן חיסון מדמה את התהליך (ובמקרה של פוליו אוראלי מחקה אותו בשלמות), ההבדל הוא שבעת החיסון הגוף נחשף או לחלקים שאינם מחוללי מחלה של הגורם נגדו מחסנים כדוגמת צהבת B ושעלת או לוירוס מוחלש כגון MMR, כאשר בעת יצירת החיסון הגוף בעצם אינו חולה.

לתינוק שחלה באבעבעות רוח מתחת לגיל שנה אומרים שיכול להיות שהוא לא מחוסן נגד המחלה
זו הסיבה שחיסון MMR ניתן לאחר גיל שנה. ההגיון במתן החיסונים נבנה גם על יכולות הגוף לייצר חיסונים כנגד המחולל. החיסונים שניתנים בשנה הראשונה לחיים הם כנגד מחלות שהינן מסוכנות ביותר בגילאים אלו, למעט צהבת B. נאמר כבר בעבר ואחזור על כך. מאחר ואין דרך לאתר את כל האימהות נשאיות צהבת B החיסון ניתן כבר בלידה כדי למנוע את ההדבקה הורטיקלית (מאם לילוד) שהיא המסוכנת ביותר. אם את מחוסנת לצהבת B את בהחלט יכולה להימנע מהחיסון, אך לדאוג שהילד יקבל אותו בשלב מאוחר יותר בחיים.

אין בכוונתי להיכנס לויכוח לגבי אחריות הורית וכן או לא "טפילים". לעניות דעתי זה גם לא נושא הדף הזה.
פלוני - תודה על תשובותיך, חסכת לי קצת "עבודה".
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

למה בשנת 1985, היו רק 50 אוטיסטים בארה"ב ועכשיו איזה 1,500,000 אוטיסטים?
בשנת 1985 היו הרבה יותר מחמישים אוטיסטים בארץ, אז אני מניחה שבארה"ב היו הרבה הרבה יותר. לא ברור לי, מהיכן שאוב המידע הזה?
מידענית*
הודעות: 4
הצטרפות: 05 יוני 2004, 10:16

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי מידענית* »

שני החוקרים המפורסמים מהאוניברסיטה העברית שכרגע ברח לי שמם).
עודד לבנה -
התכוונת אל דניאל כהנמן ועמוס טברסקי?
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

למרות שאין ספק שחלה עליה במספר האוטיסטים, אך בוודאי שלא בשיעור המצויין לעיל.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/quer ... t&[po]list uids[/po]=15148861
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

מידענית,
כמובן.
תודה.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

לגבי CMV:
לאחר מחלה זו אין מצב של נשאות קבועה אך בהחלט יתכן שבני משפחתך נדבקו בוירוס ולא חלו בצורה קלינית.
אני לא זוכרת לגבי מבוגרים, אך לגבי ילודים זוכרת אני היטב שמפרישים את הנגיף בשתן כחצי שנה לאחר ההדבקה.
אורחת*
הודעות: 183
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 18:19

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אורחת* »

לרופא ילדים ולשרון ג.
תודה על תשובותכם ועל ההשקעה בדף.
גלינה_המכשפה_הצפונית*
הודעות: 187
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי גלינה_המכשפה_הצפונית* »

אני חוזרת שוב על שאלתי לגבי טטנוס כי אני לא מוצאת שום מקור (ושמתי לב שגם אתה לא התייחסת אליה) שיכול לענות עליה:
איך אפשר לחסן נגד טטנוס בזריקה כאשר הגוף שלנו לא מסוגל באופן טבעי לחסן את עצמו לאחר המחלה? אפשר לחלות בטטנוס יותר מפעם אחת, ומי שחלה בטטנוס באופן טבעי לא מחוסן אחרי זה לכול החיים. איך החיסון עובד?
הרי לכול שאר המחלות להם יש חיסון, הן מחלות "חד-פעמיות" מאחר שהגוף מחסן את עצמי באופן טבע.
אבישלום_שליט*
הודעות: 104
הצטרפות: 22 מרץ 2003, 02:28
דף אישי: הדף האישי של אבישלום_שליט*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אבישלום_שליט* »

הקישור של שרון ג , הפיל לי אסימון.
קית' אלכסנדר טוען כי המערכת הרפואית נוקטת בשיטות של אמירת חצאי אמת כדי לזרוע פחד. לדוגמא שהירידה בתחלואה החלה משמאל לתחילת הגרף שתמיד מראים, ולמעשה הירידה(אמנם ירידה מתמדת) הייתה משמעותית יותר לפני הנהגת החיסון. כדוגמא הוא מראה ש"שנית" סקרלטינה, ירדה בקצב דומה לזה של שאר המחלות על אף שלא פותח לה חיסון.
זה נכון, השתכנעתי בהרבה נקודות שהוא העלה.

הבעיה היא שאי אפשר לסתור חצאי אמיתות עם חצאי אמיתות (של אמיתות אחרות, אם זה החצי השני של האמיתות הראשונות אין בעיה)
מי שטוען שצריך לחשוף את השקרים של <כל מיני גורמים> טוב יעשה אם יעביר את דבריו במסננת.
כן, זה נכון שלפעמים צריך ילד שיצעק שהמלך הוא ערום.
אבל כדאי שהילד יהיה לבוש.

מספיק פרוזה
  1. האוטיזם הוגדר לראשונה ב 1943, (מראה מקום של שרון) ולכן, עד אז לא אובחן ולו מקרה אחד ביפאן.
זוהי בעצם תשובה לטענה כי האוטיזם החל ביפאן לאחר שהאמריקאים התחילו להנהיג שם חיסונים.
כן זה נכון, אבל באותה מידה אפשר לטעון שהכיבוש הסובייטי של ברלין גרם לכך.

אפרופו ברלין
  1. במהלך 5 שנים לאחר הנהגת חיסון הדיפטריה בגרמניה הייתה עליה של 17% בתחלואה ול 600% (שש מאות !!!) בתמותה מהמחלה. (על פי הרבה מקורות ביניהם ארגון חסון)
רק עובדה אחת נשמטה.
החיסון הונהג ב 1940 ולכן אפשר להגיד שהחיסון , טוב אני אעצור כאן, ...
למעשה , לדעתי לפני שהנושא עולה לדיון, יש לברור את המוץ מהתבן.
קודם כל לסלק את ה FUD
אח"כ אפשר לגבש דעה.
גלינה_המכשפה_הצפונית*
הודעות: 187
הצטרפות: 31 ינואר 2004, 17:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי גלינה_המכשפה_הצפונית* »

נאמר כבר בעבר ואחזור על כך. מאחר ואין דרך לאתר את כל האימהות נשאיות צהבת B החיסון ניתן כבר בלידה כדי למנוע את ההדבקה הורטיקלית (מאם לילוד) שהיא המסוכנת ביותר.
לחסן נגד צהבת B ישר אחרי הלידה מאוד לא הגיוני ולא חשוב כמה קשה המחלה. אם תינוק נדבק במהלך הלידה, איך יעזור לו החיסון? עכשיו גופו צריך להתמודד גם עם הוירוס האמיתי וגם עם מה שבחיסון.
יונת_א*
הודעות: 54
הצטרפות: 11 מרץ 2004, 00:38
דף אישי: הדף האישי של יונת_א*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_א* »

מותר "להשחיל" שאלה בנושא חיסונים אחרים?
<לא מחכה לתשובה>
היום מקובל לתת לכל אשה בעלת RH מינוס חיסון כבר בתקופת ההריון, בלי לדעת אם באמת צריך אותו.
מה הרעיון לתת אנטי די לאשה בעלת RH מינוס, גם בהריון?
למה לא מספיק לתת אחרי הלידה, רק אם התינוק בעל RH חיובי?
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

מה הכוונה "לקבל טטנוס מהחול"? למיטב הבנתי, טטנוס מקבלים מפצע עמוק הבא במגע עם גורמים כמו אדמה, חלודה וכד' (תמיד הפחידו אותנו עם מסמרים חלודים....). סתם משחק בחול מסכן בטטנוס?

(ואני חושבת שההעדפה לחיסון בסביבות גיל שנה, היא כי עד אז הסבירות להדבק היא נמוכה (ואם בכל זאת נפצעים יש יותר פיקוח על כך ואפשר לטפל. אני חושבת שלא הרבה תינוקות נפצעים פצעים עמוקים מחוץ לבית, בגיל הזה), וכי אז משך ההגנה של החיסון הוא יותר בשנים הקריטיות (אני חושבת שגילאי 5-12 בערך, הם בסיכון הגבוה ביותר לפציעה מהסוג הזה.... לא בדוק.)).
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

לפי הרפואה הקונוונציונאלית, הטטנוס נמצא באדמה, ובמסמרים חלודים.
לפי האלטרנטיבים הטטנוס נמצא בגללים של סוסים, בגללים של בני אדם

האם שמתם לב שילדים קטנים נוטים להכניס לפה כל מני דברים כולל חול, או אפילו לשתות מים מהאסלה? אולי זאת נטיה טבעית של הילדים לחסן את עצמם מהטטנוס, כלומר, להכניס את זה לגופם דרך הפה איפה שאפשר לפתח חסינות טבעית, ולא דרך פצע פתוח או דרך זריקה ישר למחזור הדם?
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

עוד נקודה למחשבה: במלחמת העולם הראשונה ובמלחמת האזרחים האנשים באו במגע עם סוסים, והיו הרבה פצועי מלחמה. אז איך שלא מתעדים בהסטוריה מגיפת טטנוס?
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

לחסן נגד צהבת B ישר אחרי הלידה מאוד לא הגיוני ולא חשוב כמה קשה המחלה. אם תינוק נדבק במהלך הלידה, איך יעזור לו החיסון? עכשיו גופו צריך להתמודד גם עם הוירוס האמיתי וגם עם מה שבחיסון.
תינוק שנולד לאם נשאת , יקבל גם את החיסון וגם אימונוגלובולינים מיד לאחר הלידה , אחוז התינוקות הנידבקים ירד עקב כך באופן משמעותי. מדובר במחלה קשה ביותר, כאשר נדבקים ממנה בימים הראשונים לחיים אחוז הנשנאות גבוה, ולנשאים יש סיכון גובה למחלות נוספות כולל סרטן בכבד. לא אני לא חושב שזה לא חשוב כמה קשה המחלה.

מה הרעיון לתת אנטי די לאשה בעלת RH מינוס, גם בהריון?
מכיוון שכבר במהלך ההריון יש מעבר כדוריות דם של התינוק אל זרם הדם של האם ויתכן ריגוש כנגדן ויצירת נוגדנים. זה אמנם נדיר יותר בהריון ראשון אך בהחלט קורה. אותם נוגדנים יעברו את השליה יגיעו לזרם הדם של התינוק ויתחילו במלאכת הרס הכדוריות שלו, במקרה הקל יוולד תינוק עם צהבת ואנמיה, במקרה הקשה יוולד תינוק לא חי.

סתם משחק בחול מסכן בטטנוס?
כמובן שהסכנה במשחק בחול פחותה בהרבה. מי שחושב שיוכל להגן על ילדו או מעדיף שילדיו יחלו במחלה, בהחלט יכול שלא לחסן. שוב איני מוצא לנכון להתווכח, אלא להעביר מידע בלבד.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

אני לא זוכרת לגבי מבוגרים, אך לגבי ילודים זוכרת אני היטב שמפרישים את הנגיף בשתן כחצי שנה לאחר ההדבקה
שרון היקרה, את בוודאי זוכרת שמדובר בהדבקה קונגניטלית של CMV.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לא בלהתווכח. בלהבין.
אתה טוען שאפשר לקבל טטנוס תוך כדי משחק בחול, ללא פציעה, או עם שפשוף קל מהסוג שאתה-לא-ילד-אם-אין-לך?
(למרות שגם שפשוף כזה הוא בד"כ לילדים שכבר הולכים ורצים, אבל לא משנה לצורך הענין) זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה. יכול לפרט? ממה עוד?
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

לא אני לא טוען שאפשר לקבל טטנוס בלי להיפצע, אני כן סובר שמאחר וגינות החול שלנו אינן סטריליות, ומנסיון אישי מסתובבים בחול הרבה מאוד זוהמה, לכלכוך וגם חפצים חדים, אין באפשרותנו להגן על ילדנו באופן מוחלט. בכל פעם שאני לוקח את ילדי לגינה ציבורית זה נגמר בטלפון למועצה ותלונה על רמת הניקיון בגינה.
ילדים שאינם נחשפים לגינות ציבוריות או שמצליחים לשמור בשבע עניים ששום דבר מסוכן לא יהיה בטווח ידם, אינם חייבים לקבל טטנוס, אלא שתראי לי מי מצליח לעשות זאת?
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

מכיוון שכבר במהלך ההריון יש מעבר כדוריות דם של התינוק אל זרם הדם של האם ויתכן ריגוש כנגדן ויצירת נוגדנים. זה אמנם נדיר יותר בהריון ראשון אך בהחלט קורה. אותם נוגדנים יעברו את השליה יגיעו לזרם הדם של התינוק ויתחילו במלאכת הרס הכדוריות שלו, במקרה הקל יוולד תינוק עם צהבת ואנמיה, במקרה הקשה יוולד תינוק לא חי.
איך כזה דבר קורה בלידה? בגלל כל ההתערבויות בלידות.
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי בשמת_א* »

_וכן, פעם אנשים היו יותר חזקים.
מכירים דארווין?_

אני מפנה אתכם לדפים הקשר בין תזונה לניוון הפנים והגוף וכן תזונה ללידת תינוק בריא כדי לקבל רעיונות לתיאוריה אחרת, מדוע לפתע הופיעו כל כך הרבה מחלות שלא נודעו קודם, כמו אוטיזם וכו'. אני גם מזכירה לכם לקשר בין המחלות האלה לבין הירידה התלולה בשיעורי ההנקה בתקופה המקבילה.

למשל, ידוע שמה שהרג יותר מכל את האינדיאנים באמריקה היה ... השפעת. יותר מרובי האדם הלבן, היו אלה נגיפי השפעת של האדם הלבן. אבל מה ששוכחים לציין הוא, שהשפעת פגעה באוכלוסיות של אינדיאנים שכבר נחשפו גם למזון של האדם הלבן, ועברו לצרוך קמח לבן וסוכר במקום התזונה שלהם. חומר למחשבה.

_לגבי איידס באפריקה, האם האתיקה המינית שלהם יותר גרועה מהארצות המערביות
בעיית האיידס באפריקה היא בעיקר בעיה הנובעת באשמתו של העולם המערבי. העדר חינוך נכון, העדר פורמולות אשר יוכלו לאפשר לתינוקות הנולדים לאימהות חולות לקבל תשונה מספיקה ולא לינוק ובכך להגדיל את הדבקותם במחלה, ובעיקר העדר תרופות!!!
מאוד מתנשא לחשוב שבאפריקה אנשים הם"נחותים" מהעולם המערבי ולכן הם חולים יותר. אם באפריקה היו המשאבים של ארצות הברית המצב היה נראה אחרת._
רופא ילדים, שרה ממש לא חושבת שהאפריקאים נחותים מהעולם המערבי.
לפי איך שאני מבינה את שאלתה, היא מטילה ספק באשמת האפריקאים, וחושבת שהחיסון שנתנו להם הכניס להם את המחלה, כי באפריקה גידלו את החיסונים האלה בתרביות רקמה של קופים נגועים. לכן "דווקא באפריקה" (ודווקא בגלל מדיניות החיסונים שם) ולא במקום אחר.

לגבי הנקה ואיידס: אם אתה מעוניין, אני יכולה לתת לך דואל להצטרפות לרשימת תפוצה של המחקר העדכני ביותר על איידס והנקה, אצל ד"ר טד גריינר העומד בראש הפועלים בתחום המחקר הזה בעולם. דווקא באפריקה, הפתרון לאיידס הוא הנקה ולא פורמולה. הפורמולה גורמת תמותה גבוהה יותר, ונזק חמור עוד יותר לתינוקות הבריאים (לא אכנס לזה פה). כדי לעצור את האיידס, חשוב להשקיע הרבה מאוד בקונדומים. בין השאר.
יהודה*
הודעות: 94
הצטרפות: 24 אוגוסט 2003, 22:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יהודה* »

בכל פעם שאני לוקח את ילדי לגינה ציבורית זה נגמר בטלפון למועצה ותלונה על רמת הניקיון בגינה.

וזה עוזר ?
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

שרון היקרה, את בוודאי זוכרת שמדובר בהדבקה קונגניטלית של CMV.
ודאי :-)

מה שאינני זוכרת הוא האם אדם בוגר שנדבק ב- CMV מפריש גם הוא בשתן את הנגיף לתקופה כל כך ממושכת.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

_שהשפעת פגעה באוכלוסיות של אינדיאנים שכבר נחשפו גם למזון של האדם הלבן, ועברו לצרוך קמח לבן וסוכר במקום
התזונה שלהם_

למיטב ידיעתי השפעת ועוד מחלות בנאליות חיסלו שבטים שלמים בתקופה שעוד חיו את חייהם הנפרדים עם מנהגיהם הנפרדים, בתקופה שעוד טבחו במתיישבים הלבנים ולא היו כ"כ בשיתוף פעולה קולינרי איתם...
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

איך כזה דבר קורה בלידה? בגלל כל ההתערבויות בלידות.
כמו שנאמר - כדוריות דם עובריות עוברות בכמויות מזעריות גם בתקופת ההריון.
במהלך הלידה - הלחץ הגדול ברחם עלול לגרום למעבר כדוריות אמהיות לעובר או להיפך.

יומרנות גדולה היא לרמוז שאריתרובלסטוזיס פטליס (פגיעה עוברית עקב חוסר התאמת RH) לא ארעה לפני התקופה המודרנית ולפני ההתערבויות בלידה.
חבצלת_השרון*
הודעות: 559
הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חבצלת_השרון* »

בקשר להדבקת הטטנוס מהחול: אכן התכוונתי שילדיי, עד שהם הולכים, נמצאים בחוץ בעיקר במנשא על אימא שלהם, סתם כי ככה הם אוהבים , כי ככה הם קרובים לשד. עוד הוכחה לכך שרק הורה שמכיר את הילד, את התגובות שלו ואת ההתנהגות שלו יכול לשקול סיכון כנגד סיכוי בחיסון במידה והוא מקבל את כל המידע. ותודה ל אבישלום שליט.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

_. אם תינוק נדבק במהלך הלידה, איך יעזור לו החיסון? עכשיו גופו צריך להתמודד גם עם הוירוס האמיתי וגם עם מה
שבחיסון._
קודם כל, הוא מקבל גם חיסון פאסיבי בנוסף לאקטיבי, שיעזור לו להתמודד.
והאקטיבי - הוא הרי לא זהה למחלה עצמה. הוא עובר מודיפיקציה כך שישפעל את מערכת החיסון באופן הטוב ביותר. הגוף לא צריך להלחם בו. הוא עוזר לשפעול מע' החיסון.
במקרה של חדירת נגיף לגוף לוקח זמן עד שהגוף מגיב כמו שצריך. החדרת החיסון מזרזת את התגובה.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

טטנוס זו מחלה שבאמת לרוב לא חולים בה שוב.
גם לא חולים יותר בכלל אחריה...
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

למיטב ידיעתי השפעת ועוד מחלות בנאליות חיסלו שבטים שלמים בתקופה שעוד חיו את חייהם הנפרדים עם מנהגיהם הנפרדים, בתקופה שעוד טבחו במתיישבים הלבנים ולא היו כ"כ בשיתוף פעולה קולינרי איתם...
האינדיאנים נפגעו מאבעבועות השחורות כאשר האדם הלבן הביא להם מחצלות נגועות ב...פשפשים של אבעבועות השחורות
לגבי השפעת, זה קרה אחרי שהתחילו לאכול את מזונו של האדם הלבן

_כמו שנאמר - כדוריות דם עובריות עוברות בכמויות מזעריות גם בתקופת ההריון.
במהלך הלידה - הלחץ הגדול ברחם עלול לגרום למעבר כדוריות אמהיות לעובר או להיפך.
יומרנות גדולה היא לרמוז שאריתרובלסטוזיס פטליס (פגיעה עוברית עקב חוסר התאמת RH) לא ארעה לפני התקופה המודרנית ולפני ההתערבויות בלידה._
זה קורה יותר בזמנים המודרנים


_טטנוס זו מחלה שבאמת לרוב לא חולים בה שוב.
גם לא חולים יותר בכלל אחריה..._
יש לך סטיסטיקות לאימות הקביעה הזאת? האם יש טטנוס גמא אימונוגלובלין של אנשים שפתחו חסינות לטטנוס?

לגבי הטוקסויד - הרעלן. כאשר נותנים את זה בזריקה לגוף בצפיה שיפתח חסינות, זה כמו שנותנים למישהו אגרוף בפרצוף ומצפים שיפתח חסינות לאגרופים בפעם הבאה
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

מתוך ה"תנ"ך" של רפואת הילדים, בתרגום חופשי שלי:
טטנוס מופיע בכל העולם, אך הוא אנדמי לתשעים מדינות מתפתחות. הצורה הכי שכיחה היא הצורה הנאונטלית, וזו הורגת כחצי מיליון ילודים כל שנה משום שהאמא לא היתה מחוסנת. שמונים אחוזים מהמקרים קורים ב12 מדינות בלבד (באפריקה ואסיה).
בנוסף 15000-30000 אמהות לא מחוסנות מתות בשנה לאחר לידות או הפלות.
בארצות הברית כחמישים מקרים מדווחים מדי שנה. בעיקר מעל גיל 60 אך גם בתקופת הינקות והילדות..
בעיקר המקרים הלא-נאונטלים קשורים לפציעה: קוץ, מסמר, זכוכית שבורה וכו', אבל במקרים נדירים אין סיפור רקע של טראומה/פציעה.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

המשך:
החלמה מטטנוס היא דרך רגנרציה של הסינפסות בחוט השדרה ועקב כך החזרת השריר למצבו הנינוח.
אולם, משום שאפיזודה של זיהום בטטנוס אינה גורמת לייצור נוגדנים המנטרלים את הטוקסין, יש לחסן את החולה עם תום המחלה ולפני השחרור.

המשך יבוא (נכנסו חולים סוף סוף...)
יונת_א*
הודעות: 54
הצטרפות: 11 מרץ 2004, 00:38
דף אישי: הדף האישי של יונת_א*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_א* »

_כמו שנאמר - כדוריות דם עובריות עוברות בכמויות מזעריות גם בתקופת ההריון.
במהלך הלידה - הלחץ הגדול ברחם עלול לגרום למעבר כדוריות אמהיות לעובר או להיפך._

אז למה לא מספיק לתת חיסון רק אחרי הלידה, ובדיקת סוג דם התינוק??
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כי אנחנו לא רוצים שיווצרו נוגדנים לכדוריות הדם הללו (וזה מה שקורה כשהאם נחשפת לכדוריות העובריות), כי הנוגדנים עוברים שליה ומפרקים את כדוריות הדם של העובר.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

וזה עוזר ?
לא!!!!
שרון, תודה על התשובות שכתבת, לקחת לי את האותיות מהמקלדת...
שרה: לפי מה שאת כותבת, אנשים בעצם לא מתו ממחלותלפני "פלישתו" של האדם הלבן. יש לך הוכחות לקביעה זו? כי יש המון הוכחות למצב ההפוך.
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

ואני לא מאמין שבסופו של דבר הצליחו לגרור אותי לויכוח. וזו באמת לא הכוונה..
מיכל_שץ*
הודעות: 2818
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אז למה לא מספיק לתת חיסון רק אחרי הלידה, ובדיקת סוג דם התינוק?
בתור אחת שצריכה לקבל את החיסון הזה כל הריון (הסיכון גדל מהריון להריון).
התשובה לשאלה הזאת נורא פשוטה: ברגע שהתינוק נולד בריא לא צריך לחסן אף אחד, כי הוא כבר לא בסיכון.
איך אפשר להסביר את הפחד שהעובר שלי ימות בגללי?
משה*
הודעות: 170
הצטרפות: 10 פברואר 2004, 14:25

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי משה* »

נשאלה פה שאלה לגבי חיסון טטנוס שעדיין לא קיבלה תשובה:
אם הרעיון בחיסונים הוא להחדיר לגוף את המחלה בצורה כזו או אחרת (מוחלש מומת וכו') ובכך לגרום לגוף לפתח את החיסון אותו הוא היה מפתח לאחר מחלה רגילה, וזאת ללא קבלת המחלה האמיתית. והרי למחלת הטטנוס הגוף אינו יודע לפתח חסינות טבעית, משום שזו מחלה שניתן לחלות בה יותר מפעם אחת (שלא כמו אדמת, חזרת ושאר המחלות להן יש חיסון). אז כיצד הגוף אמור לפתח חסינות למחלה זו???
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שוב אני, עם קשיי ההבנה שלי: טטנוס נמצא (כנשאות???) אצל האם הלא מחוסנת, ועובר לעובּר (או לילוד)? לא נראה לי שהבנתי.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

נאמר פה שאם חלית בטטנוס, כבר לא תחלה יותר. לא בטטנוס ולא בשום דבר אחר...
עודד_לבנה*
הודעות: 1477
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

מה אחוזי המוות מ טטנוס ?
איזה פגיעות קבועות יש ומה האחוזים שלהן?
חגית_ל*
הודעות: 2051
הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי חגית_ל* »

וזו הורגת כחצי מיליון ילודים כל שנה משום שהאמא לא היתה מחוסנת.
ז"א שהחיסון עובר בהנקה?
לא הבנתי.
אבישלום שליט - תודה.
יהודה :-) קטעים איתך!
יונת_שרון*
הודעות: 8089
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

לגבי האינדיאנים:
רבים מהאינדיאנים מתו ממחלות שלא היו קיימות באמריקה, ושהאירופאים הביאו איתם. לא שפעת, עד כמה שזכור לי, אלא מחלות אחרות שהתקדמו לפני האירופאים -- האירופאים הראשונים הביאו אותם, ואחרי זה האינדיאנים העבירו אותם מאחד לשני. המחלות האלה לא היו קיימות קודם באמריקה כי אלה מחלות שהתפתחו ממחלות של חיות מהעולם הישן. מידע יותר מלא אפשר למצוא בספר "רובים, חיידקים ופלדה".
רופא_ילדים*
הודעות: 146
הצטרפות: 11 אפריל 2004, 11:42
דף אישי: הדף האישי של רופא_ילדים*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי רופא_ילדים* »

מספר רפואת ילדים.
תמותה בטטנוס נעה בין 5-35%, ובתקופת הילוד יורדת מ 10% כאשר מטפלים בטיפול נמרץ ומעל 75% ללא טיפול נמרץ. ככול שהטיול הנמרת טוב יותר כך התמותה יורדת. השיירים: נזק היפוקסי למח (מהעדר חמצן) בעיקר בתינוקות, הכולל שיתוק מוחין, ירידה ביכולות המנטאליות והפרעות התנהגות.
לשאלה שכולכםן שואלים: בעת מחלה בטטנוס, הגוף נפגע מהטוקסין שיוצר החיידק, פגיעה זו מהירה מידי בשביל לאפשר לגוף לייצר נוגדנים.וזו ככול הנראה הסיבה לכך שאין חיסון טבעי לחולים בטטנוס. בעת הזרקת החיסון, אין הזרקה של מחולל מחלה ולכן הגוף יכול בשקט ובשלווה לייצר נוגדנים מבלי הצורך להשקיע משאבים במלחמה בטוקסין. במלחמה כמו במלחמה, גם לגוף משאבים מוגבלים, הוא צריך לבחור עם מה להתמודד. ברור לי שזה הסבר פשטני, אך זו נראית לי הדרך הטובה ביותר להסביר.
השורה התחתונה היא כזו, טטנוס היא מחלה שניתנת למניעה מוחלטת ע"י החיסון!

שוב אני, עם קשיי ההבנה שלי: טטנוס נמצא (כנשאות???) אצל האם הלא מחוסנת, ועובר לעובּר (או לילוד)? לא נראה לי שהבנתי.

לאם מחוסנת נוגנים כנגד טטנוס שעוברים שליה לעובר בעת ההריון. כל תינוק נולד עם נוגדנים מאימו שעוזרים לו להתמודד עם ה"מכה האנטיגנית" שהוא חוטף עם יציאתו לאויר העולם, נוגדנים אלו נשארים בזרם הדם כחצי שנה ואיכותם תלויה במחלות שהאם חוותה ובחיסונים שקיבלה.

ושוב לספרי הרפואה:
הנקה היא דרך מעבר חשובה מאוד של HIV בארצות מתפתחות. הסיכון של העברת HIV לעובר לפני הנקה הינו 14% ולאחר הנקה 29%. לפיכך נראה הגיוני להמליץ כי אם נשאית תעבור למתן פורמולה לילוד. אולם WHO (ארגון הבריאות העולמי) ממליץ כי בארצות מתפתחות בהן מחלות אחרות כגון שלשולים, פנאומוניה ותת תזונה, תורמות בצורה ניכרת לתמותת תינוקות, כי היתרונות של הנקה עולים על הסיכון של העברת HIV
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

כרמית
נאמר פה שאם חלית בטטנוס, כבר לא תחלה יותר. לא בטטנוס ולא בשום דבר אחר...
הכוונה היתה שתשכון לבטח מתחת למצבה יפה עם גינון מטופח מסביב. אבל זה היה בצחוק (מקאברי אפעס).
ולגבי האמא הלא מחוסנת - רופא ילדים הוציא לי כרגיל את המילים מהפה. החיסון עובר דרך השליה בתקופה העוברית. לא רק לטטנוס, אגב.
שרה_ק*
הודעות: 1317
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרה_ק* »

שרה: לפי מה שאת כותבת, אנשים בעצם לא מתו ממחלותלפני "פלישתו" של האדם הלבן. יש לך הוכחות לקביעה זו? כי יש המון הוכחות למצב ההפוך.
האם יש לך עדויות על האנשים שמתו ממגיפות לפני פלישתו של האדם הלבן?

booster]הסיכון האמיתי של טטנוס shots[/po].htm


אם הרעיון בחיסונים הוא להחדיר לגוף את המחלה בצורה כזו או אחרת (מוחלש מומת וכו') ובכך לגרום לגוף לפתח את החיסון אותו הוא היה מפתח לאחר מחלה רגילה, וזאת ללא קבלת המחלה האמיתית. והרי למחלת הטטנוס הגוף אינו יודע לפתח חסינות טבעית, משום שזו מחלה שניתן לחלות בה יותר מפעם אחת (שלא כמו אדמת, חזרת ושאר המחלות להן יש חיסון). אז כיצד הגוף אמור לפתח חסינות למחלה זו???

הם לא עונים כשם שהילד צעק 'המלך ערום' וכולם שותקים


ואני לא מאמין שבסופו של דבר הצליחו לגרור אותי לויכוח. וזו באמת לא הכוונה.. רופא יקר, האם אתה קורא את החומר של מתנגדי החיסונים כדי לראות את הדיעות של הצד השני? אני גדלתי על ברכי הרפואה הקונוונציונאלית. אבל כאשר התבגרתי ביררתי את שני הצדדים ובסוף החלטתי 'לערוק' :-D וויכוח אינטלקטואלי מטרתו ללמוד דברים חדשים...
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

שרון, הבנתי את ההומור שלך, זה היה הסבר למשה...
מה שעדיין לא הבנתי זה נושא תמותת הילודים מטטנוס. אוקי, ברור לי שנוגדנים עוברים בשיליה ובחלב האם, ונותנים הגנה מסוימת לילוד, אבל לא ברור לי איך ילוד מקבל טטנוס? (בוודאי בשיעור תחלואה גבוה כל כך).

לגבי חלב אם ואיידס: למיטב ידיעתי, הדעה הרווחת כיום, היא שסיכויי ההדבקה מאם לתינוק הם גבוהים גם ללא הנקה, ולכן ההעדפה היא להנקה על יתרונותיה למרות הסיכון בהדבקה באיידס. (זה בעצם מה שנאמר למעלה).
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

הם לא עונים כשם שהילד צעק 'המלך ערום' וכולם שותקים
חשבתי שדווקא השאלה הזו נענתה, אבל אני אנסה שוב.
החיסון אינו מכיל את החיידק. הוא מכיל חלק מהטוקסין (מה שנקרא "דטרמיננטה אנטיגנית") המחובר לחלק חלבוני (שנקרא נדמה לי "הפטן"). הטוקסין הוא מולקולה קטנה מדי בכדי לעורר תגובה חיסונית, אך בעצם חיבורו לחלבון גדול הוא כן מעורר תגובה חיסונית וייצור נוגדנים ו"תאי זכרון". כשהגוף נחשף שוב לטוקסין הוא מצוייד בנוגדנים המותאמים בדיוק לטוקסין (מתוך תאי הזכרון של הגוף) שתגובתם מהירה יחסית. אמנם הנוגדנים מיועדים לטוקסין המחובר לחלבון, אך הם תופסים גם את הטוקסין החופשי.

ואם זה לא עונה על השאלה, אז תנסו להסביר לי מה לא ברור (כי לפעמים יש דברים שאני פשוט לא מבינה שהם לא מובנים. ואם נסביר אותם לפתע הכל יובן) ואני אשתדל לענות.

ו.. קחו בחשבון שאימונולוגיה למדתי בשנה שלישית של רפואה (בסביבות שנת 1992) ומה שאני כותבת כאן זה טקסט חופשי שנדלה מתוך זכרוני, אז אם יש אי דיוקים קלים אני מתנצלת מראש, אבל זה הרעיון הכללי.
שרון_ג*
הודעות: 3304
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי שרון_ג* »

אבל לא ברור לי איך ילוד מקבל טטנוס?
הסיבה היא לידות בית בתנאים לא היגיינים. גם בארץ אחרי לידות בית מסויימות (לא מתוכננות כאלה, שחתכו את חבל הטבור במספריים לא סטריליים וכו') מקבלים הילדים חיסון פאסיבי של טטנוס.
אבל המדובר על ארצות מתפתחות, ולא סתם - אלא משום ששם לעיתי קרובות הלידה בתנאים לא היגייניים.
אם_פי_3*
הודעות: 2737
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

רופאים כותבים על חיסונים

שליחה על ידי אם_פי_3* »

כלומר, הבעיה היא לא אי-חיסון, אלא היגיינה בלידת בית?
שליחת תגובה

חזור אל “מחלות הולכות-חוזרות”