דף_פתיחה‏ leaf מה_חדש‏ leaf מפתח_נושאים‏ leaf הוראות_שימוש‏ leafemailleaf חיפוש:
ילד שמפחד מהוריו לומד להיות מבוגר המפחד מהחיים (אביבית מתוך חינוך_מערכת_יחסים_וסמכות‏)

ברוך בואך לאתר באופן_טבעי‏ flower

ביקור ראשון שלך?
רעיונות_לארוחת_ערב  left הפניות_לכאן‏, דפים_דומים‏
מחפשת רעיונות מה להכין לארוחת ערב.
בבוקר אנחנו אוכלים לחם, טחינה, ירקות חיים, זיתים, גבינה, ביצה, חמאה.
בצהריים אוכלים ארוחה חמה שמורכבת בדרך כלל מאורז מלא או בסמטי, ירק חם (בדרך כלל שעועית ירוקה או אפונה ברוטב, או שעועית מאש) לפעמים סלט ירקות ולפעמים גם עוף. את האורז מחליפים לפחות פעם בשבוע בקינואה.
אה, ופעם בשבוע בכלל אנחנו אוכלים פסטה בצהריים.

וזהו בערב אנחנו אוכלים מה שאכלנו בבוקר בדרך כלל רק בלי הביצה, ומשעמם לי.
אז אשמח אם תשתפו במה אתם אוכלים בערב. לא חייב מתכונים אני יותר מחפשת רעיונות. תודה

ברוח הדף בישול_עונתי‏ , ממליצה על אנטיפסטי - חצילים, בטטה, קישואים, גזר, כרוב וחבריהם, בתנור לחצי שעה עם תבלינים לבחירתך (או סויה-ג'ינג'ר-שום-דבש, או בזיליקום-שמן זית-שום).

אפשר יוגורט עם שיבולת שועל ופירות חתוכים. או צזיקי ולחם טוב ליד.

אפשר "פיצה" על פיתה (אפילו בלי גבינה צהובה... רק עגבניות ותוספות של פיצה, ואז זה יוצא בעצם ברוסקטה).

סלטים גדולים וחגיגיים שכ"א מרכיב לבד: בנוסף לירקות הרגילים לשים גם אבוקדו, פטריות, נבטים...)

קישור | העבר | מחק שוקוקטיה (01.08.2007 01:24):
לאחרונה גיליתי שלביבות אפשר לעשות מכל דבר
אצלנו לביבות מקינואה או כוסמת ( בבלנדר ) או חצילים או קישואים או מיוגורט עם פירות הולך ממש נפלא ( והבת שלי מאוד בררנית באוכל)
... היה להיט אצלנו - צ'יפס בטטה! (עם קטשופ אורגני, שכאילו נועד לרכך את הזוועה).
כמה רעיונות שאימצתי לאחרונה:
לביבות תירס. הולך מצויין עם סלט.
גם מרק כתום מתקבל בברכה. אני עושה אותו עם עדשים כתומות כך שזה מכיל חלבון. מוסיפים יוגורט וסלט ויש. (גם בקיץ).
וואו תודה על הרעיונות, כבר התחלתי ליישם.
הבוקר אכלנו יוגורט עם פירות וגרנולה והיה מעולה. (אני יודעת שביקשתי לערב אבל הרעיון היה מגרה אז אכלנו בבוקר).תודה לקרוטונית flower
תודה לכל מי שהציעה הצעה, אשמח לעוד ובעיקר כאלה שלא מערבות טיגון כי אנחנו לא אוכלים אוכל מטוגן.
ורק שאלה-מרק כתום עם עדשים זה מרק עדשים או שזה משהו אחר? או בקיצור איך מכינים?
אני עושה מרק כתום כך:
1-2 גזרים
חתיכת דלעת או דלורית או שניהם
2 בטטות בינוניות
(קולפים מה שצריך)
1 בצל קצוץ
1 שן שום פרוסה
1/2 כוס עדשים כתומים שטופים ומושרים לכחצי שעה
את הבצל והשום מאדים בשמן. מוסיפים את שאר המצרכים. מכסים במים. מוסיפים מעט מאוד מלח ופלפל. מרתיחים, מנמיכים אש. מבשלים עד שרך. מועכים לגמרי (אני עושה את זה בבלנדר מוט). מוסיפים (לא חייבים) כף חמאה. אוכלים לתאבון. הילדים אוהבים להוסיף לזה פסטה. אני לא.
משהו עם טונה או אפילו דג בתנור. בימים האחרונים הבן שלי נדלק על מין "אוכל אמהות עובדות" כזה: פסטה (אורז מלא סלילים) עם קטשופ וטונה מקופסה, מאוד טעים (גם לי זה היה די טעים, מזכיר את הילדות אם כי לא אכלנו בדיוק את זה).

דג בתנור אפשר לשים פילה של כל דג (קונים קפוא בסופר), עם שמן זית ולימון, אפשר עשבי תיבול ושום ולתנור ב - 200 או 220 עד שמוכן, מאוד פשוט וטעים. אם זה דג שלם (מנוקה כגון אמנון) אז רצוי לעשות לו חריצים לרוחב ולהשרות במרינדה לאיזה חצי שעה, למשל מה שכתבתי קודם, אפשר גם איזה ירק קצוץ (פלפלים זה הקלאסי, אפשר גזר, סלרי) ואז לאפות. תגידי אם את צריכה הגדרה יותר מדויקת.

בתיאבון :)

מעירה את הדף בעקבות ארבעה חצילים מהסל האורגני שלא נשאר לי רעיון מה עושים איתם.
אצלנו לביבות מקינואה או כוסמת ( בבלנדר ) או חצילים או קישואים או מיוגורט עם פירות הולך ממש נפלא ( והבת שלי מאוד בררנית באוכל) איך מכינים לביביות מחצילים?
ואיך בכלל מכינים לביבות מקינואה בבלנדר?
לא יודעת לגבי לביבות חצילים. מכירה גלילות חצילים:

פורסים חצילים לאורך (פרוסות ארוכות ודקות), מורחים במעט שמן זית, קולים בתנור משני הצדדים עד שזה מוכן מאוד(!)
מוציאים, כשקצת מתקרר מניחים כפית גבינת לבנה או גבינת עזים, מגלגלים היטב (השמן קצת מדביק) ומניחים צפוף צפוף בכלי עם מכסה.
מכינים רוטב - יוגורט, בזיליקום טרי קצוץ, שום כתוש ואני הוספתי גם צנוברים מעוכים קצת.
שופכים את הרוטב על החצילים בצורה אחידה, מכסים ומכניסים למקרר.

בכל אופן אני לא מזמינה יותר חצילים, לא אוהבת אותם מספיק בשביל להשקיע את כל עבודת הקלייה/טיגון הזאת.

חצילים הכי כיף להכניס שלמים לתנור בחום גבוה.
כשיוצאים אפשר לעשות המון דברים...
לרוקן ולערבב עם טחינה, לימון (או תפוז! אני מאד אוהבת עם תפוז...) מלח פלפל ולמרוח על לחם שאור ביתי בחיתוך או קריעה גסה.
לרוקן ולערבב עם מיונז ותבלינים.
לחצות ולשפוך מעל טחינה ולאכול עם כפית.

סלט חמוץ-חריף על בסיס חצילים מטוגנים (בטח אפשר גם לקלות)
פורסים לאורך לפרוסות לא עבות (ס"מ בערך) ממליחים ומשאירים בחוץ לשעה להזיע. סוחטים ומטגנים עד לריכוך.
מכינים רוטב, אני לא זוכרת בדיוק את הכמויות אבל זה בערך - חצי מים, חצי חומץ, הרבה מאד פטרוזיליה, פלפל חריף חתוך לאורך, מלח ופלפל. שופכים על החצילים ונותנים להם לספוג את הנוזלים. הולך מצויין בסנדביץ'.

אפשר לעשות מוסקה. (אני הולכת להתנהג כמו אמא שלי ולהגיד...) כמו לזניה, אבל עם פרוסות חציל במקום עם עלי בצק. (פה תמיד מגלגלים עליה עיניים ואומרים לה "אבל איך איך איך בכלל עושים את 'המתכון של הפחזניות'? ומה זה 'בצק של קניידלעך'???")

חצילים ממולאים זה עוד מעדן מהסרטים. פשטידת חצילים.

אבל מבחינתי שום דבר לא מנצח את הפשוט מכולם:
לפרוס לפרוסות עבות מאד (2 ס"מ לפחות) למרוח מעט שמן מכל צד ולתנור. יוצא מופלא.
אני משוגעת על חצילים.. שמים heart? tongue

תודה על הרעיונות, ננסה אחרי יום כיפור
מוסקה אני בטוח אנסה (אמא שלי מכינה ככה)
מיכל, תראי גם ב בישול_עונתי‏ - אני רשמתי מתכון אחד מנצח (שהמצאתי, עם לימונים כבושים ועריסה) של חצילים, ויש שם עוד כמה רעיונות.
ראיתי וסימנתי לנסות! העניין הוא שרק אני אוהבת חצילים ורציתי לנסות למצוא משהו שהילדים גם ירצו לאכול או הבעל...
אז חשבתי לחפש אותם למשהו אחר...
נו כנראה שרק אני אהנה מהם...
ראיתי איפשהו מתכון לרוטב פסטה מחצילים. אולי פשוט להכין רוטב מבשר חציל קלוי מעוך היטב, עם פסטו (או עם עגבניות, נענע/בזיליקום ושום).
את מוזמנת לדף הבית שלי, נושא ארוחת הערב מעסיק אותי שם..!
עוד חצילים:
  • לאפות בתנור, לרוקן, לערבב (בעודם חמים) עם מיץ לימון, הרבה שמן זית ומלח. לזה להוסיף לפי הטעם: בצל קצוץ דק, פלפלים אפויים או לא, מלפפון חמוץ, עגבניה, בצל ירוק, שום, פטרוזיליה, נענע,...
  • לחתוך לקוביות ולטגן. את התוצאה אפשר להוסיף ללזניה, או לבשל ברוטב עגבניות האהוב עליכם (ואת זה לאכול כסלט או כרוטב לפסטה).

אגב, אני לחצילים בטחינה מוסיפה גם נענע - משדרג מאד.

<עוד אוהבת חצילים 1>

רוטב פסטה מחצילים:
חותכים חציל נחמד לקוביות, מזלפים קצת שמן זית ומערבבים, שמים בתבנית בתנור חם(עם נייר אפיה! דיר באלאק!). הרעיון הוא שכך "מחקים" טיגון, רק בלי תועפות השמן שחצילים שותים בשמחה וכל שאר זוועות הטיגון למיניהן. כשחומחומי ונחמד מוציאים, שמים בסיר טיפטיפונת שמן זית ומטגנים קצת בצל. מוסיפים שום, את קוביות החצילים, עגבניות קצוצות עם כל המיץ (אפשר מקופסה, אבל רק הסוג של הקצוצות ולא חלילה רסק. אבל עדיף לא. זה שימוש נהדר לעגבניות שמקובצ'צ'ות מכדי ללכת לסלט, אבל עוד לא חס וחלילה מקולקלות), מביאים לרתיחה ומוסיפים בזיליקום ו/או אורגנו טרי. מורידים מהאש ואוכלים עם פסטה בצורת קונכיות גדולות בשביל שיהיה לקוביות החצילים איפה להתחבא.
מרק לארוחת ערב זה מעולה,
ותורמת את מתכון המש שלי שגנבתי ממסעדת "פועה"
לבשל מש עד שרך,
לטגן בצל, להוסיף עגבניות ותבלינים (כמון,כורכום וחברים)
להוסיף את המש, שתי כפות טחינה גולמית, ולסיום שן שום מעוכה ופטרוזליה/ כוסברה. לערבב הכל,
זה פצצה ועם אורז זה כל מה שצריך. גם מיץ לימון משדרג.
ובאותה מידה שאפשר מכל דבר לעשות לביבות, אפשר לעשות פשטידה מכל דבר, להמלט מהטיגון וגם מהביצים.
אשמח לעוד רעיונות לארוחת ערב לילדים בעיקר, שתהיה מזינה טעימה וקלה להכנה happy חייבת לגוון את החביתה, גבינה סלט
קישור | העבר | מחק *רוזמרין* (03.07.2008 20:42):
_חייבת לגוון את החביתה, גבינה סלט_
לביבות תירס:
קופ' שימורי תירס- לרוקן הנוזלים, לשים בקערה ועם בלנדר מוט לרסק קצת (חלק מרוסק וחלק לא). להוסיף 2 ביצים, קמח, מלחפלפל ותבלינים. לטגן במחבת טפלון. לוקח ממש זמן קצר.

חביתה עם תפו"א:
לחתוך תפו"א מקולף לקוביות קטנטנות. אם יש מיקרו אז להכניס אליו לשלוש דקות עם קצת מים. אם לא- לעבור לשלב הבא. לטגן במחבת טפלון עד ששחום ולהוסיף את הביצים.

ברוח הסבנטיז:
ביצים קשות ממולאות - לחצות אותן לשניים לאורך, להוציא בעדינות את החלמון, לערבב עם קצת טחינה או מיונז ופלפל/מלח, ולהחזיר למקום.
פירה ירקות, תפו"א בתנור, בטטה, מוגשים עם קישואים ברוטב, קוסקוס עם מרק ירקות, מרק ירקות עם קניידלך - כל אלה כגיוון גם לארוחת הצהריים.
ירקות מוקפצים עם אטריות אורז מלא, תפו"א מעוך עם ביצה ופטרוזיליה, מטגנים קלות בכל צד - מאוד טעים ואהוב על ילדים.
אני ראיתי לאחרונה שארוחה משביעה יותר בערב ולאו דווקא קלילה (סלט, גבינה...) מאפשרת לילדי להתעורר מאוחר יותר - משמע מרגיעה.
פנקייק
פרנץטוסט
היום אכלנו רק מלון בארוחת הערב וזו הייתה ארוחה פשוטה וטעימה flower
פשטידות לדעתי הן ארוחת הערב האולטימטיבית !
יש לי דלעת שלמה (לא מהענקיות) ואני אשמח לרעיונות יצירתיים - מה אתן אוהבות לעשות עם דלעת?
אתמול הכנתי סלט טונה עם מיונז (תוספות אפשריות: מלפפון חמוץ מגורד/ חתוך דק, גמבה- כנ"ל, תירס, ומה שבא בעצם- אפשר כל התוספות יחד או כל פעם אחת אחרת, וזה מרגיש כמו סלט אחר לגמרי)
בקיצור היה בא לי לגוון אז הוספתי פסטה *קרה* (כמו שמישהי הציעה למעלה עם קטשופ)- בקיצור קייצי וטעים...
חצי קילו גלידת בננה, ואז עוד פעם! (סה"כ 1 קילו גלידה)
קישור | העבר | מחק *אנדלוסיה* (06.07.2008 09:14):
ארוחת ערב לילדים
לביבות גבינה - להיט, שתי דקות הכנה
חבילת גבינה לבנה (כמו סקי ודומיה), 2 כפות קמח, ביצה אחת, 1-2 כפות סוכר, טיפה קינמון. קצת קליפת לימון לאנינים ולמשקיעים. מערבבים ומטגנים במעט מאוד שמן.
אם הפעוט נשנש כל אחר הצהריים ואתן מרגישות שהוא בכל זאת צריך להכניס משהו לפה לפני השינה, והוא עייף ובחיים לא יישב עכשיו ליד צלחת – זה הפתרון האולטימטיבי. יאללה בידיים, טעים ולא מזיק.

וכמובן – פיצה על פיתה, עם רסק עגבניות ופתיתי גבינה צהובה. כמה דקות בתנור ולא לשכוח לקרר להם.

טעים ולא מזיק
hilarious
גבינה לבנה, קמח וסוכר - ולא מזיק? hilarious
מה שכן, בטוח שטעים....
קישור | העבר | מחק *אנדלוסיה* (06.07.2008 20:15):
אני לא חושבת שגבינה לבנה וכף קמח הם מזיקים. ואם כף וחצי סוכר זו הבעיה - אז אני חושבת שצריך גם ליהנות קצת מהחיים. בכל אופן, הילד שלי לא אוכל עלים ונבטים. אולי אחרי שבוע הרעבה הוא יסכים, אבל עוד לא ניסיתי...
אצלנו אוהבים בקיץ לאכול מרק קר. מהסוג של הרסקים לתינוקות: מבשלים כמה ירקות וכמה עלים ומועכים בבלנדר מוט (אבל משאירים כמה גושים) מקררחם ואוכלים
הילד שלי לא אוכל עלים ונבטים
גם שלי לא.
יש עולם שלם של אוכל בין קמח, סוכר ומוצרי חלב - לבין עלים ונבטים.
עכשיו הבן שלי היה מנוע שנה שלמה מלאכול כל מה שמכיל גלוטן (למשל קמח), סוכרים ומוצרי חלב, ולא נגע אפילו פעם אחת בעלה או בנבט (הייתי שמחה אם היה אוכל, אבל היה מספיק אוכל גם בלי זה).
בשמת,
יש עולם שלם של אוכל בין קמח, סוכר ומוצרי חלב - לבין עלים ונבטים
היה מספיק אוכל

אפשר קצת יותר פירוט? זתומרת, מה אכלתם למשל לארוחת ערב?

אני אישית מעדיפה ארוחת ערב חמה כמו דגנים מלאים עם ירקות מבושלים או מרק.
אצל הילדים זה עוד לא ממש מסתדר. מעדיפים ארוחה קלילה. את החם הם אוהביםם דווקא בצהריים.
אבל מצד שני - נראה לי בעונה הזאת תירס חם בים בם בם...

זתומרת, מה אכלתם למשל לארוחת ערב?
לא הבדלתי בין הארוחות. כלומר, הכנו ארוחות בלי קשר לכותרת "ערב", או "צהריים" וכדומה. זה הקל עלינו.
אז למשל:
דייסת שיבולת שועל (שיבולת שועל מלאה אורגנית, כמה דקות במים רותחים, מוסיפים שקדיה ודבש),
מרק קוסקוס (ירקות חתוכים גס, עם או בלי גרגרי חומוס, מבושלים במים עם מלח וכורכום) עם קינואה במקום קוסקוס,
מרק גולאש או מרק ירקות טחון עם אטריות אורז או מרק כרובית (חמאה, כרובית, תפ"א, בצל) או מרק כרשה,
ביצה כלשהי עם ירקות חתוכים (מלפפון, פלפלים),
פירות, שקדיה, דבש (מותר היה לו דבש גולמי אורגני).
תפוחי אדמה פרוסים בתנור עם קצת שמן זית ("צ'יפס בתנור")
בטטה אפויה בקליפתה
קציצות ברוטב עגבניות עם פסטה ללא גלוטן (מאורז בד"כ),
עוף בתנור עם ירקות
חלווה ביתית בכפית (כף גדושה טחינה אורגנית מלאה, כפית דבש).
פירה ואפונים וברוקולי.
יש עולם שלם של אוכל בין קמח, סוכר ומוצרי חלב - לבין עלים ונבטים.

ואם כף וחצי סוכר זו הבעיה - אז אני חושבת שצריך גם ליהנות קצת מהחיים
יש דרכים להינות ממתוק (אפילו מתוק מאוד) בלי מוצרים מזוקקים חסרי כל סיב או ערך כלשהו, כמו סוכר לבן.

אני חושבת שכל בר דעת יכול להבין שאת המתכון של אנדלוסיה אפשר להחליף בקמח מלא וסוכר לבן, ואת הגבינה הלבנה ביוגורט או גבינת עזים, ובא לציון גואל.
קישור | העבר | מחק *אנדלוסיה* (07.07.2008 09:52):
זה שיש אנשים שאסור להם לאכול מוצרי חלב או קמח זה עדיין לא הופך אותם למזיקים נקודה. לגבי סוכר זה ברור, אבל מי אמר שהוא לבן? במקרה הוא סוכר קנים זהוב אורגני, וכמוהו הקמח והגבינה, רק שלא רציתי להתפלצן פה.
חוץ מזה, זה היה בסך הכול רעיון לארוחת ערב לילד שלא יישב עכשיו לאכול ארוחה ממש, אלא ילד שאחר הצהריים שלו קצת התפספס ובכל זאת רוצים שהוא יכניס משהו לפה. בעיני ביצה, גבינה וקצת קמח בכל זאת עונים להגדרה של אוכל.
קרוטונית, אני חוששת שזה לא יעבוד עם יוגורט, אבל אם תצליחי אשמח לשמוע.
אבל מי אמר שהוא לבן? במקרה הוא סוכר קנים זהוב אורגני, וכמוהו הקמח והגבינה
גם אצלי זה סוכר קנים אורגני, קמח מלא אורגני וכו'.
בכל מקרה, יש בעיה עם כל סוכר, כל קמח וכל מוצר חלב.

גבינה לבנה ויוגורט הם בעיקרון שווי ערך כמוצרי חלב, במיוחד שמדובר במוצרים מפוסטרים, כך שעם כל הכבוד, היוגורט לא *באמת* מותסס... ואת שניהם אפשר להשיג אורגניים, אבל עדיין יש בעייתיות במוצרי החלב לרוב האנושות.
נכון שסוכר קנים, קמח מלא וגבינה אורגנית עדיפים, וזה אומר שהמאכל הזה פחות לא בריא, אבל מה שאני אומרת הוא שלכולנו, ולא רק לילדים רגישים, עדיף להמנע מהדברים האלה.
בעיקרון, בין הקמחים, כנראה קמח כוסמין הוא מהפחות מזיקים, כי הכוסמין היא חיטה יחסית קדומה, זן שלא עבר אינספור הכלאות ו"שיפורים", כך שהוא מתאים יותר למערכת העיכול של אלה מאיתנו שאין להם בעיה עם קמחים. החיטה שיש היום היא מזנים כל כך משופצרים, שעברו כל כך הרבה דורות של הכלאות ועניינים, והלא אורגנית עוברת מסלול כל כך ארוך ומפרך של הרעלה (איפה היה הקישור לתיאור המדוייק של גידול החיטה מהטבלת הזרעים ברעל נגד פטריות וכו', דרך הגידול המרעיל בשדה וכלה באיחסון ברעלים?), שאחרי שקוראים את זה לא רוצים לגעת יותר בלחם sad
ובין מוצרי החלב, זה הולך ככה: יש כאלה שהם מזיקים להם פחות ויש כאלה שהם מזיקים להם יותר. וזה גם תלוי במינון. אין כאלה שהאוכל הזה (מפוסטר ותעשייתי בכל מקרה) *בריא* להם.
זה לא אמור במוצרי חלב לא מפוסטרים שהוכנו באופן מסורתי (חביצה, קיפוי, התססה וכו'). אבל את אלה אין להשיג בארץ, כי זה לא חוקי. רק אם יש לך עז בחצר, כמו שהיתה להרבה תימניות בארץ happy

בעיני ביצה, גבינה וקצת קמח בכל זאת עונים להגדרה של אוכל
ברור, ככה גדלנו. זה הדבר הבסיסי ביותר בתרבות האוכל שלנו.

להחליף בקמח מלא וסוכר לבן
התכוונתי: בסוכר חום כמובן happy
בסוכר חום כמובן
אין הבדל תזונתי ביניהם, רק בטעם.

הם לא מזיקים באותה המידה שהם לא מועילים, מי שממש חייבת בלי, אפשר כף ריבה תוצרת בית/בסוכר ענבים/דבשית.

יש הבדל תזונתי בין סוכר קנים אמיתי לסוכר לבן.
ההבדל הוא בכמה דרגות של עיבוד. בסוכר קנים טבעי עדיין נותרו ויטמינים ומינרלים.
עד כמה שידוע לי, ריבה תוצרת בית כוללת סוכר. פרי מבושל עם סוכר לא נראה לי יותר בריא מסוכר...
סוכר ענבים נדמה לי מבושל או משהו, מישהו יודע בדיוק איך מכינים את זה?
ומה זה דבשית?

הייתי אומרת שדבש אמיתי עדיף, בתנאי שהוא נשאר במצבו. כלומר, אם מבשלים או אופים איתו, הלכו היתרונות...

ריבה תוצרת בית כוללת סוכר.
אם שמת סוכר, אז יש סוכר. אם השתמשת בממתיק אחר, אז אין סוכר.

אילו ויטמינים/מינרלים?
ע"ג סוכר הקנים שלנו (אדמה) מצויינים רק קלוריות, פחמימות ושומנים. פחמימות פשוטות וריקות בשני המקרים.
בדקי את התיוג על שקיות כאלה. לא נטען שהוא בריא אלא שהטעם עשיר, מקורי או כל ניסוח שיווקי אחר. יתכן שזה תלוי ביצרן, אבל מההתוויות שקראתי הניסוח כזה, וכתבה בה תזונאית טוענת שאין הבדל בין השניים לא תמחה מזכרוני במהרה :)

דבשית = מולסה.
יש גם את צמח הסטיוויה, שטרם טעמתי, לפי הפרסום הוא מתוק פי 300 מסוכר (איך מודדים דבר כזה.....).

אם השתמשת בממתיק אחר, אז אין סוכר.
טוב, כל הממתיקים האחרים גרועים יותר מסוכר, אז בכלל...

מה שמצויין על האריזה לא רלבנטי. בסוכר קנים (הצמח, שבילדותי היו מוכרים חתיכות ממנו ולועסים) יש גם מינרלים מסוימים, אבל אני כמובן לא זוכרת בעל פה מהם.
לגבי תזונאיות, תלוי מי, ותלוי על איזה סוכר היא מדברת... יש סוכר קנים טבעי אורגני שהפיקו מתוך המיץ של קני הסוכר בצורה טבעית, ולעומתו יש כל מיני עיבודים ריקים. בזמנו גם היו מספיק תזונאים שטענו בתוקף שאין הבדל בין דבש לסוכר. בינתיים התגלו כל מיני מינרלים בדבש, הפלא ופלא.

אני אגב לא טוענת שסוכר הקנים הטבעי המלא האורגני "בריא". אני רק טוענת שכן יש הבדל בינו לבין סוכר לבן, שהוא לגמרי ריק ומעובד. יש פה הבדלי דרגות. אבל אדם יכול לחיות כל חייו בלי לאכול סוכר בשום צורה (אני מתכוונת לאבקה/קוביות שמופקות ממשהו, לא לרכיב שנמצא באופן טבעי ובמצבו הטבעי בתוך כל מיני פירות, ירקות וכיו"ב) ולא יינזק ולא ייחסר בשום צורה. זה ממש לא אחד מאבות המזון, בניגוד למה שמנסה לשכנע אותנו תעשיית המזון.

הערב אכין לביבות תרד.
עוד רעיון טעים.
דייסת שיבולת שועל (שיבולת שועל מלאה אורגנית, כמה דקות במים רותחים, מוסיפים שקדיה ודבש),
גם שיבולת שועל מכילה גלוטן, עד כמה שידוע לי (גם אצלנו משתדלים בלי גלוטן)
"אני לא אוהבת להיות טועה" ‏http://www.vitaminglobal.co.il/organic-cane-sugar-1kg-nitzat-haduvdevan-p-1545-c-55_60.html
בעצם, הפעם אני ממש אוהבת את זה.
הצמח, שבילדותי היו מוכרים חתיכות ממנו ולועסים
עדיין מוכרים אותו
ועדיין לועסים והחתיכות נשארות בפה כמו קלקר יבש happy
בשמת, איך את מכינה לביבות תרד? ניסיתי כבר פעמיים ויצא לי תפל ולא טעים.
גם שיבולת שועל מכילה גלוטן
לפי מה שקראתי, אין בה גלוטן אבל יש לגביה חשש שהסתננו פנימה כמה גרעינים של חיטה או שעורה שבהם כן יש גלוטן.
בכל מקרה, זה רלבנטי לחולי צליאק אבל אצלנו אין בעיה של צליאק. כמו כן, הילד שלי מגיב לא טוב גם לקמחים נטולי גלוטן, כי צורת העיבוד לקמח לא פחות בעייתית מהגלוטן phased

‏אני לא אוהבת להיות טועה‏
בעצם, הפעם אני ממש אוהבת את זה.

סליחה על הטישטוש, זו הלחות של ת"א: במה טעית? לא כל כך הבנתי מה את אוהבת. התבלבלתי. אפשר הסבר?

לביבות תרד:
שוטפת את העלים (טריים בלבד, בחיים לא הכנתי ממשהו קפוא), שמה בסיר בלי כלום ומאדה אותם טיפה, קשה להסביר, רק קצת, הריכוך הזה "שובר" את המרירות שאחרת יש בעלים.
קוצצת בצל לבן דק דק, סוחטת את המים מהתרד וקוצצת דק דק, מערבבת עם ביצה טרופה או שתים (תלוי בכמות התרד), מלח-פלפל לפי הטעם, וקמח או קמח מצה או פירורי לחם. התערובת צריכה להיות בסמיכות של תערובת לפנקייק. אפשר לטגן במחבת, אפשר לאפות.
הטעם בא מהבצל ומהתיבול, קודם כל.
ואני הגעתי למסקנה שיוצא הרבה יותר טעים כשקוצצים ביד ומערבבים במזלג. במעבד מזון עלולים לקצוץ יותר מדי ואז זה יוצא פחות מעניין בפה.

אגב, יש עוד בעיה בצריכת סוכר, שקשורה בדף משבר_המזון_בעולם‏:
גידול מטעים של קני סוכר החליף בעולם השלישי חקלאות קטנה מקיימת ומקומית. חוות קטנות סולקו והאיכרים הפכו לעניים בסלאמס בשולי ערים, יערות הגשם נכרתו, והכל לטובת הרחבת המטעים לצורך ייצוא לתעשיות המזון הגדולות: הסוכר, הקפה ועוד דברים שאינם "אוכל" אלא סחורת ייצוא.
עדיף לא לתמוך בזה.
מה שמצויין על האריזה לא רלבנטי.

בשמת, למה לא רלבנטי?

נאמר מולסה, שאומרים פה שהיא פחות גרועה מסוכר כי חוץ מהרע יש בה גם קצת טוב (נכון? משהו כזה?)
אז למה המינרלים או ה מה שיש בה לא כתובים על האריזה.
לא מסתדר לי. הרי אם היה שם זכר לאיזה מינרל היצרנים היו חוגגים על זה לא?

בשמת, למה לא רלבנטי?
יש רשימה מאוד מאוד קצרה של רכיבי מזון שיש לציין על האריזות על פי חוק.
לא בהכרח יש חפיפה בין מה שיש באותו מזון לבין מה שחייבים לציין על האריזה.
ליצרנים אין בד"כ שום עניין להוסיף על האריזה דברים שהם לא מחוייבים.
בשמת,האם היצרנים מחויבים לציין חמרים משמרים?
תהיתי איך ברסק עגבניות ועוד מוצרים חיי המדף ארוכים למרות שלא מצויין כל חומר משמר ברשימת הרכיבים.
בשמת,האם היצרנים מחויבים לציין חמרים משמרים?
למיטב ידיעתי כן.
לגבי רסק עגבניות: היום משתמשים בעיקר במלח, בתהליך בישול משמר, וכן באריזות ואקום שמשמרות. המלח הוא חומר משמר עתיק.
לחם כל טוב

לחם שנשאר לכם :
לחצות וחצי אבל לרוחב.
ללהכין שמן זית ושום כתוש. למרוח את הלחם היטב. ואז להוסיף : קורנית, אורגנו זעטר,רוזמרין.
בצל קצוץ, פלפל חתוך, קוביות עגבניה וכ'....
לשים בתנור כ רבע שעה...
יוצא יאמי קראנצ'י והריח .. חבל"ז.

להגיש עם ירקות חתוכים, ממרחים טעמים ותה צמחים.

ממרחים טעימים :
ממרח פלפלים, פסטו, חצילים, צאטני, זעטר ושמן זית.

פל-חטיף:
כשהייתי קטנה ועודדו אותי לאכול גבינה.....
אז לוקחים פלפל , חותכים לו את הקצה עם הגבעול. ממלאים בגבינה ( או משהו אחר)וסוגרים.
אצלנו פשוט חותכים בצורה של סירות או קערות ואז ממלאים. (בחומוס, טחינה, אבוקדו (בעונתו)).

מיץ פטל, הלחם הזה נשמע מעולה...
מה יש לכם? אי אפשר כבר לתקן למישהו שגיאה בעברית בלי שימחקו בלילה?
היי
ממצב??
מועלה??
יופי...!!
אז מה שרצתי להגיד לך קוראת יקרה שתצעי לי רעיונות מקורייאים כמו: טוסט, חביתה, משהו שלוקח לו 5 דק' הכנה....
ולא צריך בשביל זה המווון חומרים.....
בתודה...
אורית שמחלוביץ
דייסת קוואקר מפתיתי קוואקר. לוקח בול דקה וחצי לבשל (עוד חצי דקה לברור אם את מקפידה) + 3 דקות להוסיף מכל טוב: תפוח או אגס מגורד, צימוקים, חמוציות, סילאן או תרכיז טבעי להמתקה, וכל מה שבא לך. עוד חצי דקה לשים בקערות ולעשות פווווו שיתקרר, והנה הגעתי ל5 דקות.
אצלנו הולך טוב בעיקר בערבים עם גשם וערפל, אבל לאו דווקא.

עוד משהו: פשטידת לחם ישן. אבל לוקח קצת יותר מ5 דקות. משרים את הלחם הישן במים 2 דקות (בלי עובש, בבקשה), סוחטים ומוסיפים ירקות מגוררים- גזר, בצל, קישוא ומה שבא, ביצה, מלח ופפריקה והופ לתנור. יוצא כזה מיש-מש טעים.

אצלינו הולך קציצות טונה בתנור, פנקקיקס עפ דבש, ומאפינס (תירס)
אפשר מתכון למאפינס תירס?
קישור | העבר | מחק צוויליך (18.03.2012 23:50):
תפו"א דקורים במזלג, ככה בטוסטר אובן, לבערך 3/4 שעה עד שעה על גבוה,
כשמוכנים, חותכים לאורך (אבל משאירים דופן מחוברת, ככה שני החצאים יושבים יציב אחד ליד השני), מקווצ'צ'ים עם סכין,
תוקעים חתיכת חמאה פנימה וקצת מלח.
כפית ויאללה.
(אצלנו יש בעיה קבועה - אחרי שהחמאה נמסה עולות טענות קשות של הונאה - "אבל איפה החמאה??")

צוויל

צוויל צוויל צוויליך יקר כתבת כ''כ מגרה שאני כבר מריירת מחשק ואני במרחק 3 ש' מהמטבח שלי
(+ רחיצת התפו''א ועוד 3/4 ש' המתנה . בטח דקור על אש גדולה יאיץ את העניין.+כמה דק' בטוסטר-אובן לקריספיות /נופך אפוי)
התעללות קשה קוראים לזה

תודה נשמה על ההשראה

מכיוון שבעלי אוכל בעיקר ארוחת ערב, אצלנו הערב די מגוון
היום אפינו פיתות (עם ביצה עין וחביתה)
אני עושה הרבה פעמים מלוואח (ביתי חצי מלא וחמאה), קובנה, ניוקי (קמח תירס עם גבינה צהובה, ביצים, חלב וחמאה), עשינו בירקוקש פעם אחת אבל אני עוד לא יודעת ממש לעשות, רוצה ללמוד להכין את זה (בעברית נקרא קוסקוס מרוקאי או קוסקוס חלבי).
מה עוד ? בלינצ'ס כמובן מקמח מלא מים וביצים
פיצה (וחלק מהבצק הולך לפיתות)
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

פיצה

לביבות ירק, טוסט, פיצה ביתית (שהילדים ישמחו להשתתף בהכנתה) כריכים מושקעים, לזניה, בלינצ'ס, קרפ צרפתי, אפשר לחתוך פלחי תפו''א ולשים בתנור, ועל ידי כך להכין פוטטוס ביתי ולהגיש עם מטבלים (גבינה מתובלת בפלפל שחור היא רעיון מצוין)... לא חסרים רעיונות, נותר רק להכין happy
הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:

פוקאצ'ות על כל הצורות (לחם עם ירקות וגבינות מעל) זה מאד שווה בארוחת ערב, (כמובן קמח מלא/ כוסמין) עם איזה סלט ענק ועסיסי,

יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
אפשר לפתוח דף_חדש, או לכתוב כאן בדף רעיונות_לארוחת_ערב:
גישתך לעולם, היא הביטוי המדויק לגישתך אל עצמך

מאת:

כדאי לקרוא שוב את מה שכתבת לפני ההוספה.