על ידי אורי_יורמן* » 03 מאי 2008, 15:24
אעשה סדר -
דבר ראשון, כשאני אוכל לא אורגני, אז רק "פירות פחות מרוססים". מתרחק מתפוח לא-אורגני כמו ממשאית על הכביש המהיר.
דבר שני, ההשפעה של הלא-אורגני על ירקות הרבה יותר חזקה מאשר על פירות. לכן אני לא אוכל בכלל ירקות לא אורגניים.
בסה"כ המזון שלי די נקי, לפי דעתי. (זה כולל, בין היתר, קניות מאוד גדולות של פירות אורגניים, אכילת שסק מעצים של גינות לא מטופלות, וכו')
אה, ועוד דבר שאני נזהר ממנו כמו מאש, זה מפירות וירקות גדולים במיוחד. כאלה שללא ספק גדלו בעזרת משפרי גדילה (הורמונים וכו').
כמו כן, אתה גם מלקט. אולי זה מה שנותן איזה איזון לרעלים?
מצד אחד כן, אבל מצד שני אני מלקט בדרום תל אביב. מבחינת nutrients צמחי בר זה אדיר, אבל בטח יש בזה (בדרום תל אביב) גם רעילות מסויימת.
ולגבי (מספר ציטוטים) -
לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.
...
למה את חושבת שבפירות וירקות יש יותר רעלים מאשר באוכל אחר (בשר דגים עופות? ) זה ממש לא נכון. ההיפך.
...
על מה מבוססת ההנחה שלך שבירקות ופירות יש יותר רעלים מבמזון אחר? לדעתי זו הנחה ממש לא מבוססת
הרעלים בפירות, ירקות, בשר וחלב שונים לחלוטין.
למשל, בירקות, יש השפעה
אדירה לרעילות של הדישון הכימי, ושל קוטלי העשבים.
בפירות ההשפעה הזאת יורדת, אבל יש את הריסוס על הפירות עצמם, וגם את הריסוס על העלים של העצים.
בחלב יש הורמוני גדילה, ובאופן ספציפי יש אחד שנקרא IGF1.
קצת על IGF1 בחלב
בבשר יש רעות אחרות. אז זה לא ריסוסים ודשנים, יותר שאריות של רעלים ואנטיביוטיקה. וכמובן גם כן הורמונים.
(כל זאת בלי להיכנס לנושא של תגובה חומצית במערכת העיכול, שהיא מקור לאינסוף מחלות כרוניות, לא רק סרטן)
יש משהו שג'ואל פורמן כתב, שאני מאוד מתחבר אליו.
הוא כתב בספרו,
לאכול כדי לחיות , שמי שאוכל כמויות אדירות של ירקות, וספציפית ירקות ירוקים, הוא בעל יכולת אדירה להתמודד עם הרעלים היומיומיים של ריסוס, עשן ופיח מכלי רכב, וכו'.
באופן אישי אני חושב שזה לא יעזור להתמודד נגד השפעות של הורמונים זרים במזון, אבל הגיוני שזה עוזר נגד רעלים כימיים.
ענבל, אותם צמחוניים עם סרטן במערכת העיכול, היו אוכלים מאות גרמים של מגוון עלים ירוקים חיים ביום? לא נראה לי.
אעשה סדר -
דבר ראשון, כשאני אוכל לא אורגני, אז רק "פירות פחות מרוססים". מתרחק מתפוח לא-אורגני כמו ממשאית על הכביש המהיר.
דבר שני, ההשפעה של הלא-אורגני על ירקות הרבה יותר חזקה מאשר על פירות. לכן אני לא אוכל בכלל ירקות לא אורגניים.
בסה"כ המזון שלי די נקי, לפי דעתי. (זה כולל, בין היתר, קניות מאוד גדולות של פירות אורגניים, אכילת שסק מעצים של גינות לא מטופלות, וכו')
אה, ועוד דבר שאני נזהר ממנו כמו מאש, זה מפירות וירקות גדולים במיוחד. כאלה שללא ספק גדלו בעזרת משפרי גדילה (הורמונים וכו').
[u]כמו כן, אתה גם מלקט. אולי זה מה שנותן איזה איזון לרעלים?[/u]
מצד אחד כן, אבל מצד שני אני מלקט בדרום תל אביב. מבחינת nutrients צמחי בר זה אדיר, אבל בטח יש בזה (בדרום תל אביב) גם רעילות מסויימת.
ולגבי (מספר ציטוטים) -
[u]לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.[/u]
...
[u]למה את חושבת שבפירות וירקות יש יותר רעלים מאשר באוכל אחר (בשר דגים עופות? ) זה ממש לא נכון. ההיפך.[/u]
...
[u]על מה מבוססת ההנחה שלך שבירקות ופירות יש יותר רעלים מבמזון אחר? לדעתי זו הנחה ממש לא מבוססת[/u]
הרעלים בפירות, ירקות, בשר וחלב שונים לחלוטין.
למשל, בירקות, יש השפעה [b]אדירה[/b] לרעילות של הדישון הכימי, ושל קוטלי העשבים.
בפירות ההשפעה הזאת יורדת, אבל יש את הריסוס על הפירות עצמם, וגם את הריסוס על העלים של העצים.
בחלב יש הורמוני גדילה, ובאופן ספציפי יש אחד שנקרא IGF1. [url=http://www.vvv.com/healthnews/milk.html]קצת על IGF1 בחלב[/url]
בבשר יש רעות אחרות. אז זה לא ריסוסים ודשנים, יותר שאריות של רעלים ואנטיביוטיקה. וכמובן גם כן הורמונים.
(כל זאת בלי להיכנס לנושא של תגובה חומצית במערכת העיכול, שהיא מקור לאינסוף מחלות כרוניות, לא רק סרטן)
יש משהו שג'ואל פורמן כתב, שאני מאוד מתחבר אליו.
הוא כתב בספרו, [url=http://www.focus.co.il/Product.asp?Pid=239-456&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=0]לאכול כדי לחיות[/url] , שמי שאוכל כמויות אדירות של ירקות, וספציפית ירקות ירוקים, הוא בעל יכולת אדירה להתמודד עם הרעלים היומיומיים של ריסוס, עשן ופיח מכלי רכב, וכו'.
באופן אישי אני חושב שזה לא יעזור להתמודד נגד השפעות של הורמונים זרים במזון, אבל הגיוני שזה עוזר נגד רעלים כימיים.
ענבל, אותם צמחוניים עם סרטן במערכת העיכול, היו אוכלים מאות גרמים של מגוון עלים ירוקים חיים ביום? לא נראה לי.