מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

שליחת תגובה

האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 09 יוני 2008, 00:04

לדעתי זה דיי מקרי, מה יצא נקי ומה לא. לא הייתי מסיקה מזה שום דבר, חוץ מפטרוזיליה ועלים אחרים שתמיד יוצאים מלאי רעלים.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 09 יוני 2008, 00:01

אני מעתיקה מהכתבה, אשמח לשמוע דעתם של מביני דבר:
"ברשימת המופת של הירקות והפירות, שנמצאו נקיים לחלוטין משאריות רעלים, אפילו מעבר לדרישות התקן, מככבים כרוב, פלפל אדום, תות שדה, אבטיח, ענבים, פטריות שמפיניון, תרד, תפוח אדמה, קישואים, כרובית, סלק, חסה, אבוקדו, מלפפונים ובצל. האם התקן שלנו מקל ראש ברעלים? מתברר שהתקן זהה למדינות המערב המתקדמות בתחום ואם יש בעיה היא טמונה באכיפתו, במיוחד בשווקים הפתוחים ובחנויות פרטיות שלהן אין בכלל אבא ואמא."
אני מציינת גם כי ישנה טענה בכתבה מצד אגריאור שהמכשיר ששימש לבדיקה לא מתקדם ביותר.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 08 יוני 2008, 22:32

כתבה ממנטה שבדקה ירקות לא אורגניים (תוצאות נוראיות), ומתייחסת גם לעניין של התקן האירופי והתקנים הישראליים ואכיפתם.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי קט_קטית* » 19 מאי 2008, 10:17

הירקות והפירות צריכים להגן על עצמם ולכן הם מייצרים רעלנים הרבה יותר חזקים מאשר בצמחים מרוססים

חשבתי שהפירות דווקא רוצים להאכל, בגלל זה הם כאלה טעימים D-:


אם ידעתי שהגאולה תבוא, לא הייתי שותלת חצי ירקניה בגינה
יאללה חינוך ביתי לירקות |יש|

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בסוף_המדבר* » 19 מאי 2008, 10:06

אין סוף לתאוריות...

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי נוסעת_סמויה* » 19 מאי 2008, 09:51

בהמשך למה שטרה סיפרה, לפני שנתיים או שלוש פגשתי חקלאי מהערבה, שסיפר לי דברים מאוד דומים. הוא מייצא לרשת סופרמרקטים אירופיים, והחוזה שלו עם הרשת מפרט בדיוק מתי, כמה ובאילו חומרים מותר לדשן ולרסס. קניין של הרשת מפקח באופן אקטיבי על אכיפת התקנים.
לטענת אותו חקלאי, בישראל: א. התקנים הרבה פחות מחמירים, אין מה להשוות. ב. ההשגחה על אכיפת התקנים לוקה. ג. רשתות השיווק מתעניינות רק בדבר אחד: המחיר הסופי של הירק לקילו. הן מפעילות על החקלאי לחץ להוריד מחירים "לא חשוב איך".
אני מקווה שהדברים קצת השתנו מאז אותה שיחה. נראה לי שלפחות סעיף ג' השתנה בכמה מהרשתות.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי שמש_בחורף* » 19 מאי 2008, 09:34

נשמע קצת הזוי...
יותר מקצת.

טרה - מה שאת מספרת מענין ומעודד.
נורא שווה לדבר עם אנשי שטח בנושאים האלה. אני זוכרת שדיברתי לפני כמה שנים עם רפתן שניהל כמה וכמה רפתות (בתקופות שונות), והוא סיפר לי כמה מחמירות כיום התקנות של מה מותר לתת לפרות לחלב. הורמון גדילה, למשל, זו עבירה חמורה לתת, והפיקוח כנראה די הדוק (למי שחשב, כמוני, שהקדמת ההתפתחות המינית יכולה להיות קשורה לעודפי הורמון גדילה שמגיעים מחלב פרה)

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי ליטל* » 18 מאי 2008, 22:41

היום אמרו לי משהו מוזר. איזה שכן פה ביישוב הוא חוקר צמחים באוניברסיטה (לא הבנתי בדיוק, וגם קצת השתעממתי באמצע ההסבר...), בכל אופן, הוא טוען שיצא מחקר חדש שמצביע על כך שפירות וירקות אורגניים יותר רעילים מלא אורגניים (קרי, מרוססים). הכיצד? הוא טוען, שהירקות והפירות צריכים להגן על עצמם ולכן הם מייצרים רעלנים הרבה יותר חזקים מאשר בצמחים מרוססים. מישהו שמע על זה? נשמע קצת הזוי...

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 18 מאי 2008, 22:23

אז אולי צריך לנסות לגרום לכך שהתקנים האירופיים יחולו גם על מה שמותר למכור בישראל? (נקודת התורפה היא כמובן האכיפה).

אני בעד! ואיך עושים את זה?
(נו, טרה, אם ידעתי שהגאולה תבוא, לא הייתי שותלת חצי ירקניה בגינה D-:)
וזה בטח לא הדף, אבל אם את כבר פה, אתייעץ ברשותך- זרעתי קישואים, והם יצאו ממש צפופים. האם עלי פשוט להוציא אותם ולשתול במקום אחר? (אשמח להסבר קצת מפורט..)

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 18 מאי 2008, 21:42

בזמן האחרון יצא לנו לדבר עם שני חקלאים רציניים (לא אורגניים). אחד מנהל גד"ש בקיבוץ והשני חקלאי מהערבה שמגדל פלפלים לייצוא.
מה ששניהם טוענים הוא שגידול ירקות אורגניים אינו משתלם כלכלית. ההפרש במחיר בין אורגני ללא אורגני אינו מצדיק את תוספת הסיבוך והסיכון ממנו סובלים חקלאים אורגניים, וכן את כמות היבול הנמוכה יותר. זה שמנהל את הגד"ש סיפר שהם גידלו אורגני, אך הפסיקו, עקב חוסר הכלכליות - הרווח לא היה גבוה יותר, אך דרש יותר עבודה, יותר כאב ראש ויותר סיכון.
עוד דבר מעניין ששניהם ציינו (בנפרד), הוא שהתקנות כיום ליצוא תוצרת חקלאית לאירופה, כל כך מחמירים, עד כי בצורה מסוימת הירקות כמעט מתחרים באורגני מבחינת נקיון המזון (למשל, חמניות מקבלות רק ריסוס אחד בכל העונה, כנגד מזיק מסוים). יש עלים הגבלות קשות לגבי חומרי הריסוס המותרים, מועדי הריסוס וכדומה (אבל אין הגבלה לגבי דישון). שניהם ציינו (בנפרד) שהחומרים הרעילים ממש (מלתיון, פרתיון) כבר בכלל לא נמצאים בשימוש (להם אסור בכלל להשתמש בהם), ומה שהיה פעם (לפני 15 שנה) כבר אין היום - ריסוס ללא הגבלה, בכמויות ובחומרים נוראיים. הפלפלאי גם אמר לי שגם אם היה רוצה, לא היה יכול לקנות חומרים כאלה, כי אין. לא מוכרים אותם יותר. רק במדינות עולם שלישי יש את החומרים הללו, שנמכרים בשוק השחור. והוא לא רוצה לקנות חומרים כאלה, כי אם יתפסו אותו, לא יוכל לייצא יותר - האירופים בודקים את הסחורה, ולא מהססים להעניש חקלאים שסרחו (ואפילו איימו להפסיק לחלוטין ייבוא מספרד, לאחר שנתגלה שימוש פעם אחת בזרחנים אורגניים).
אז אולי צריך לנסות לגרום לכך שהתקנים האירופיים יחולו גם על מה שמותר למכור בישראל? (נקודת התורפה היא כמובן האכיפה).

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 03 מאי 2008, 19:27

בהחלט רצוי לא לצרוך עלים ירוקים לא אורגניים, או לפחות לא באופן קבוע

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 03 מאי 2008, 19:08

על מה מבוססת ההנחה שלך שבירקות ופירות יש יותר רעלים מבמזון אחר? לדעתי זו הנחה ממש לא מבוססת. כמו כן, לדעתי (אין לי כרגע מראי מקום) מחקרים רבים מצאו שתזונה צמחונית בריאה יותר מתזונה שאינה צמחונית. ולא ידוע לי על אף מחקר שמצא שצמחונים לוקים יותר מאוכלי כל בסרטן.
בהזדמנות אחפש מראי מקום, כרגע הקטן דופק לי על המקלדת
אבל בינתיים כמו שכתבו פה

לא יותר רעילים מאחרים, אבל הרעלים של החקלאות התעשייתית מרוכזים יותר בתזונה צמחונית.

הרעלים בפירות, ירקות, בשר וחלב שונים לחלוטין.

אז זה לא ריסוסים ודשנים, יותר שאריות של רעלים ואנטיביוטיקה. וכמובן גם כן הורמונים.

אולי יש איזשהו אפקט ממתן על ההשפעה הנקודתית כשצורכים קצת מכל רעל במקום הרבה מאוד רעל מסויים? סתם השערה שלי.

ענבל, אותם צמחוניים עם סרטן במערכת העיכול, היו אוכלים מאות גרמים של מגוון עלים ירוקים חיים ביום? לא נראה לי.
לא נראה לי גם. מצד שני, אם הם היו אוכלים מאות גרמים של עלים ירוקים מרוססים ביום באופן קבוע, נראה לי שהם היו סובלים מהרעלות עוד לפני הסרטן. הרי העלים הירוקים הם הכי מרוססים ומורעלים.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי שדונית_מהאגדות* » 03 מאי 2008, 16:28

_אני קונה ירקות אורגניים מחקלאי מנתיב השירה . פעם בשבוע הוא שולח הבייתה ארגז מלא ירקות , לפעמים הוא מצרף פירות כמו פפיה או אבוקדו ועכשיו שסק.
הוא גם שולח ביצים ומוצרי חלב איכותיים מאוד.

הוא מוכן לעשות משלוחים בגליל המערבי והמכיר ממש שווה לכל נפש._
טאו להורות אשמח לקבל את פרטיו.
הוא מגיע גם לאזור כרמיאל?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 03 מאי 2008, 15:24

אעשה סדר -
דבר ראשון, כשאני אוכל לא אורגני, אז רק "פירות פחות מרוססים". מתרחק מתפוח לא-אורגני כמו ממשאית על הכביש המהיר.
דבר שני, ההשפעה של הלא-אורגני על ירקות הרבה יותר חזקה מאשר על פירות. לכן אני לא אוכל בכלל ירקות לא אורגניים.
בסה"כ המזון שלי די נקי, לפי דעתי. (זה כולל, בין היתר, קניות מאוד גדולות של פירות אורגניים, אכילת שסק מעצים של גינות לא מטופלות, וכו')
אה, ועוד דבר שאני נזהר ממנו כמו מאש, זה מפירות וירקות גדולים במיוחד. כאלה שללא ספק גדלו בעזרת משפרי גדילה (הורמונים וכו').

כמו כן, אתה גם מלקט. אולי זה מה שנותן איזה איזון לרעלים?
מצד אחד כן, אבל מצד שני אני מלקט בדרום תל אביב. מבחינת nutrients צמחי בר זה אדיר, אבל בטח יש בזה (בדרום תל אביב) גם רעילות מסויימת.

ולגבי (מספר ציטוטים) -
לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.
...
למה את חושבת שבפירות וירקות יש יותר רעלים מאשר באוכל אחר (בשר דגים עופות? ) זה ממש לא נכון. ההיפך.
...
על מה מבוססת ההנחה שלך שבירקות ופירות יש יותר רעלים מבמזון אחר? לדעתי זו הנחה ממש לא מבוססת

הרעלים בפירות, ירקות, בשר וחלב שונים לחלוטין.
למשל, בירקות, יש השפעה אדירה לרעילות של הדישון הכימי, ושל קוטלי העשבים.
בפירות ההשפעה הזאת יורדת, אבל יש את הריסוס על הפירות עצמם, וגם את הריסוס על העלים של העצים.
בחלב יש הורמוני גדילה, ובאופן ספציפי יש אחד שנקרא IGF1. קצת על IGF1 בחלב
בבשר יש רעות אחרות. אז זה לא ריסוסים ודשנים, יותר שאריות של רעלים ואנטיביוטיקה. וכמובן גם כן הורמונים.
(כל זאת בלי להיכנס לנושא של תגובה חומצית במערכת העיכול, שהיא מקור לאינסוף מחלות כרוניות, לא רק סרטן)

יש משהו שג'ואל פורמן כתב, שאני מאוד מתחבר אליו.
הוא כתב בספרו, לאכול כדי לחיות , שמי שאוכל כמויות אדירות של ירקות, וספציפית ירקות ירוקים, הוא בעל יכולת אדירה להתמודד עם הרעלים היומיומיים של ריסוס, עשן ופיח מכלי רכב, וכו'.
באופן אישי אני חושב שזה לא יעזור להתמודד נגד השפעות של הורמונים זרים במזון, אבל הגיוני שזה עוזר נגד רעלים כימיים.

ענבל, אותם צמחוניים עם סרטן במערכת העיכול, היו אוכלים מאות גרמים של מגוון עלים ירוקים חיים ביום? לא נראה לי.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי מא* » 03 מאי 2008, 11:29

לא יותר רעילים מאחרים, אבל הרעלים של החקלאות התעשייתית מרוכזים יותר בתזונה צמחונית.
יש מחקרים של ד"ר דוד רטנר בנושא (הוא עבד בבי"ח "העמק" בעפולה), המוזכרים בספר "מדוע מזון מגידול אורגני?" בהוצאת אליהו לוי מאמירים.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 03 מאי 2008, 10:41

_לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.
(כשאוכלים כמות גדולה של רעלים, הרבה יותר קשה למערכת להתמודד איתם, מן הסתם)_
על מה מבוססת ההנחה שלך שבירקות ופירות יש יותר רעלים מבמזון אחר? לדעתי זו הנחה ממש לא מבוססת. כמו כן, לדעתי (אין לי כרגע מראי מקום) מחקרים רבים מצאו שתזונה צמחונית בריאה יותר מתזונה שאינה צמחונית. ולא ידוע לי על אף מחקר שמצא שצמחונים לוקים יותר מאוכלי כל בסרטן.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 03 מאי 2008, 07:32

לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.
למה את חושבת שבפירות וירקות יש יותר רעלים מאשר באוכל אחר (בשר דגים עופות? ) זה ממש לא נכון. ההיפך.
אני מכירה ה-מ-ו-ן צמחונים, ולאף אחד מהם, גם אלה שמתו, לא היו גידולים במערכת העיכול.


אני החלטתי לעשות מעשה ואני מנסה לגדל כמה שיותר ירקות כי משגע אותי המחיר המטורף של האורגניים.
גם אני. אם כי לדעתי בסופו של דבר זה יוצא יותר יקר, אבל זה לא העניין.


אני מציעה לפתוח דף בו כל אחד מספר מה יש לו בגינה (בעיקר פירות, כי זה יקר כל כך שזה כואב) ומציע לעשות קח תן בעודפים שיש לו. מי בא?
יש כבר דף החלפת פירות. לנו עדיין אין בכלל פירות, אבל עוד כמה שנים יהיו...

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 02 מאי 2008, 23:33

לא נעים לי לבאס אותך, אורי, אבל אני נתקלתי כמה פעמים בעובדה שאחוז הצמחונים הסובלים מגידולים בדרכי העיכול גבוה יותר מאוכלי כל, בגלל כמויות הרעלים שהם אוכלים בירקות ובפירות.
(כשאוכלים כמות גדולה של רעלים, הרבה יותר קשה למערכת להתמודד איתם, מן הסתם)
אני החלטתי לעשות מעשה ואני מנסה לגדל כמה שיותר ירקות כי משגע אותי המחיר המטורף של האורגניים.
וחוצמזה, אני מציעה לפתוח דף בו כל אחד מספר מה יש לו בגינה (בעיקר פירות, כי זה יקר כל כך שזה כואב) ומציע לעשות קח תן בעודפים שיש לו. מי בא?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בשמת_א* » 02 מאי 2008, 21:09

שכנראה שהתזונה היתה בסדר, לא?
שכנראה שמה שאתה אוכל עכשיו יותר טוב או פחות גרוע ממה שאכלת קודם P-:
לטווח הארוך, זו כבר שאלה.
כמו כן, אתה גם מלקט. אולי זה מה שנותן איזה איזון לרעלים?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 01 מאי 2008, 15:42

אספר קצת על משהו שכתבתי עליו גם ב בלוג הבריאות של אורי
כבר 3 שנים אני מנסה לפתור בעיה רפואית ספציפית. בחודשיים וחצי האחרונים עשיתי שינוי תזונה לכיוון של 100% מזון חי, תוך שאני משתדל שהעיקר הקלוריות יבואו מפירות, ולא מאגוזים כפי שקורה בהרבה דיאטות מזון-חי.
על מנת להשיג מטרה זו, "נאלצתי" לקנות הרבה מאוד פירות לא אורגניים מהשוק. לכאורה אסון בריאותי (לפחות לפי אחד מאנשי המקצוע שאני מתייעץ עמם, ויש כמה).

כעבור כמעט חודשיים, נפתרה הבעיה.
מה שאומר, מבחינתי, שכנראה שהתזונה היתה בסדר, לא?
כלומר, מבחינת מה שרלוונטי לדף הזה, שכנראה שאכילת פירות פחות-מרוססים, לא אורגניים, זה בסדר (למקרה שאין מספיק מגוון מהאורגני).

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי לי_אורה* » 01 מאי 2008, 14:55

_מה עדיף?
אם אין תקציב ואפשרות לירקות ופירות אורגנים, האם עדיף בכלל לא לאכול אותם כאשר הם לא אורגנים_
קודם כל, הרי יש תקציב כלשהו לקניית מזון. עצתי היא לבדוק כמה בדיוק את מוציאה לשבוע על ירקות ופירות רוויי רעלים, ואת אותו תקציב בדיוק להקדיש לרכישת ירקות אורגניים. מחירם של רוב הפירות האורגניים מאוד יקר, ולכן מציעה לך לרכוש רק פרי אחד לשבוע, ואת הפרי הזול ביותר.

וגם בירקות האורגניים, יש יקרים יותר ויקרים פחות. ויש מקומות שבהם הם נמכרים ביותר זול ויש מקומות שביוקר. אז חפשי לך מקום שבו ניתן לרכוש ירקות אורגניים במחיר זול יחסית (חפשי גם מקום שבו המשלוח בחינם).

לדעתי, כשמדובר במזון עדיף לקנות מזון שאינו מכיל רעלים... אז עדיף פחות ואיכותי על פני הרבה וזיבלי ומורעל.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בשמת_א* » 30 אפריל 2008, 23:08

מה עם ירקן שכונתי לעומת סופר?
יש הבדלים ענקיים.
יש ירקנים שמרססים חומרי הדברה ישירות על הפירות והירקות, בתוך החנות שלהם (!).

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי יתרון_האור* » 30 אפריל 2008, 19:55

תודה על ההסבר בשמת.
חבל כל כך שאין באזור שלי שוק.

מה עם ירקן שכונתי לעומת סופר?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי עוברת_אורח* » 30 אפריל 2008, 18:05

תפוח סופג את הריסוס בצורה קיצונית
נורא מצחיק אותי שבכלל טורחים לרסס תפוחים. עץ התפוחים בחצר שלי מתעלם מהכנימות שעליו באלגנטיות.....

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי ריש_גלית* » 30 אפריל 2008, 17:35

בדף פירות פחות מרוססים.
ואולי באמת כדאי לאחד את הדפים?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי פידג'ט* » 30 אפריל 2008, 11:47

בדף פירות פחות מרוססים. אבל מה שהסברת עכשיו די מסביר את העניין...

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בשמת_א* » 30 אפריל 2008, 00:01

_עדיף מהשוק על פני הסופרמרקט, כי פחות מרוסס (אין כוח להסביר).
כשיהיה לך כח, אני אשמח להסבר.
לדעתי עדיף לקנות פירות וירקות בסופר מאשר בשוק. אני חושבת שיש יותר פיקוח.
לא הייתי בונה על זה_
אני הסברתי למה השוק עדיף בדף אחר.
אולי איזו צדיקה זוכרת באיזה דף.
על רגל אחת:
  1. נבדקו שוב ושוב ירקות מהשוק וירקות מהסופרמרקט. הירקות מהסופרמרקט התגלו כחורגים בעשרות אחוזים ויותר מהרמות המותרות של חומרי הדברה, ואלה מהשוק לא.
  2. בשוק נמכרת כל יום הסחורה שהגיעה לשוק הסיטונאי. בעיקרון, עבור השוק אין לחקלאי התחייבות: מה שהבשיל, הוא שולח. יכול להיות שכל השוק ימכור באותו יום עגבניות, ומלפפונים לא יהיו. כיוון שהוא שולח מה שיש לו, אין לו לחץ לרסס בזמן הלא נכון.
לסופר אין דבר כזה. הוא חותם חוזה עם החקלאי על אספקה לפי ימים, ולכן החקלאי חייב לשלוח סחורה שהובטחה גם אם היא לא הבשילה, גם אם היא כבר הבשילה מזמן, לא חשוב מה. והוא מרסס סמוך לזמן הקטיף שיהיה בסדר.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טאו_להורות* » 29 אפריל 2008, 14:55

אני קונה ירקות אורגניים מחקלאי מנתיב השירה . פעם בשבוע הוא שולח הבייתה ארגז מלא ירקות , לפעמים הוא מצרף פירות כמו פפיה או אבוקדו ועכשיו שסק.
הוא גם שולח ביצים ומוצרי חלב איכותיים מאוד.
הוא מוכן לעשות משלוחים בגליל המערבי והמכיר ממש שווה לכל נפש.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי ליאת_טאוב* » 29 אפריל 2008, 14:29

עדיף מהשוק על פני הסופרמרקט, כי פחות מרוסס (אין כוח להסביר).
כשיהיה לך כח, אני אשמח להסבר.


לדעתי עדיף לקנות פירות וירקות בסופר מאשר בשוק. אני חושבת שיש יותר פיקוח.
לא הייתי בונה על זה

הכי טוב לקנות ישירות מחקלאים אורגניים - יוצא מחיר סביר, לפעמים כמו לא אורגני, במיוחד ירקות העונה.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 29 אפריל 2008, 12:45

ועוד דבר - חומרי הדברה מתפרקים עם הזמן. לכן, יש תקנות שקובעות כמה זמן לפני הקטיף מותר לרסס. אני משערת שיש חקלאים שמקפידים יותר על כך - אלה שמישהו מפקח עליהם, ויש כאלה שפחות. מה גם, שאם בשדה קטן יש שורות של כל מני ירקות, ומרססים רק ירק אחד, החומר מותז גם על שורות קרובות, בהן אולי יש ירקות שכבר מוכנים לקטיף.
לכן, יכול להיות שעדיף דווקא לאכול ירקות מרוססים כשהם לא טריים, מאשר כשהם טריים. לפעמים אפילו יום אחד יכול להיות משמעותי מבחינת כמות חומרי ההדברה שהתפרקה בינתיים.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי טרה_רוסה* » 29 אפריל 2008, 10:49

אבל פתאום שמתי לב שכשאני יושבת במסעדה אני נמנעת מלאכול ירקות וסלטים, כי הם לא אורגניים. אני חושבת לעצמי- זה לא קצת אבסורדי?
לא הגיוני.
אז מה את כן אוכלת? לחם - גם החיטה מרוססת. ובדרך כלל גם יש בפנים עוד חומרים
דגים? מבריכות אללה-יוסטור.
בשר? לא טוב יותר מירקות. ההיפך רעלים מצטברים בשומנים ובכבד של בעלי חיים וזה יותר גרוע מירקות.
מוצרי חלב - כמו בשר. ועוד חומרים מהעיבוד.
מה עוד יש?

בקיצור, בהחלט עדיף לאכול פירות וירקות מרוססים מאשר בכלל לא.
לדעתי עדיף לקנות פירות וירקות בסופר מאשר בשוק. אני חושבת שיש יותר פיקוח. אנחנו, למשל, אהבנו פעם לקנות ירקות בכביש החסות, שיש בסטות על הכביש ממש ליד השדות של הירקות. נורא טרי ויפה. אבל אז, יום אחד הרמנו את העיניים וראינו בשטח של כ-6 דונם 5 אנשים שונים עם מרססים על הגב, והבנו שהם יכולים לרסס במה שבא להם, כמה שבא להם, ואף אחד לא מפקח על זה. מאז אנחנו לא קונים שם גם אם אנחנו צריכים ירקות. ככה גם עם השוק. מי יודע מאיפה הירקות האלה?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 11 פברואר 2008, 19:01

גם לי
השייקים מתפוח לא אורגני מגרדים לי בגרון

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 11 פברואר 2008, 18:11

הטעם של הריסוס על התפוח כל כך מודגש, שאני לא מסוגלת לאכול תפוחים לא אורגניים. זה עושה הרגשה מוזרה על הלשון ובחיך. (או שרק לי?)

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 11 פברואר 2008, 10:21

תסביר למה דווקא תפוח
ראי פירות פחות מרוססים. תפוח מלפני שבועיים זה סבבה כי יש לו זמן מדף מצויין (במיוחד במקרר אבל גם סתם במקום קריר וחשוך).
תפוח סופג את הריסוס בצורה קיצונית, אומרים שגם לקלף לא עוזר. זה לא כמו תות שדה, אבל איפשהו קרוב אליו בדירוג.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי ניצן_אמ* » 11 פברואר 2008, 02:46

פראפראזה על בשמת מדף אחר:
אוקיי, אז לא נאכל ירקות ופירות לא אורגניים. סבבה.
אז מה כן? מה עדיף? בשר מלא הורמונים ואנטיביוטיקה? אולי דגים מלאי כספית? או שמא מוצרי חלב מורתחים וביצים עתירי סיליקון, כימיקלים ושאר זוועות?
אולי נקנה רק אורז אורגני ומזה נחיה?
האמת היא שהכל מזוהם והכל מורעל במידה זו או אחרת ומאד קשה עד בלתי אפשרי לנקות את התזונה מרעלים מעשי ידי אדם. אז למה בכל זאת עדיף לאכול לא אורגני? כי מה שנכנס לגוף עובר ניקויים מניקויים שונים כדי להפיק ממנו את מה שבכל זאת בונה ומזין. בעיניי זו שאלה של איזון. כשהגוף סה"כ בריא, יהיה לו קל יחסית לפנות את הפסולת הלא רצויה ולהבנות ולחיות ולהיזון מן הרכיבים החיוביים במזון. כשהגוף חולה והאיזון מופר, האשפה מצטברת ומצטברת ואפשר להיות מזה חולים מאד.

אז לעניות דעתי, עדיף שעם כל הזבל שנכנס לגוף, ייכנס כמה שיותר מזון חיובי שיאפשר לגוף לנקות את עצמו מן הרעלים ולשקם את עצמו. ירקות ופירות הם ההימור הבטוח ביותר לפיכך.
משאמרתי את זה, ראוי לעשות את זה באופן מודע. כלומר כן לצרוך יותר פירות וירקות שידועים בכך שהם פחות סופחים את הרעלים או שמשתמשים בהם בפחות חומרי הדברה (ולכן ההמלצה של אורי להתרחק מתפוחים לא אורגניים מבוססת למדי) כן לקנות אורגני במידת האפשר ולצרוך באופן מלא - כדי להשפיע על הגוף מן המבריא הזה שיוכל לרעלים שבאים עם שאר התזונה.

מה דעתך?

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי יער_ה* » 11 פברואר 2008, 00:42

אני אשתדל לאכול לפחות את מה שבעונה (מה בעונה). אורגני זה יותר מדי בשבילי כרגע

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי יהללוך_מלאכים* » 11 פברואר 2008, 00:03

אורי יורמן
תפוח מלפני שבועיים זה סבבה. תפוח לא אורגני זה צרות צרורות.
תסביר למה דווקא תפוח

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אורי_יורמן* » 10 פברואר 2008, 20:48

_לעניות טעמי תלוי איזה ירקות ואיזה פירות יש פירות שכדאי לאכול אפילו לא אורגני ויש כאלה שלא

תלוי כמה זה פרי או ירק מרוסס
בכל אופן להמנע לגמרי מפירות וירקות נשמע לי מאוד לא בריא_
|Y|

_עדיף כמה שיותר טרי. וזה כולל: עדיף לא-אורגני שנקטף אתמול על פני אורגני מלפני שבועיים.
עדיף מהשוק על פני הסופרמרקט, כי פחות מרוסס (אין כוח להסביר)._
|Y|
בשוק יותר טרי.
בשוק את תורמת לכלכלה בצורה חיובית יותר, ויש פחות מתווכים בדרך.
בשוק יש מבחר ותחרות, אז הם דואגים להביא סחורה טובה.
בשוק יש מבחר ותחרות, אז את יכולה לבחור בעצמך סחורה יותר טובה מאשר במקום כמו "הסופר" ששם את יכולה לבחור עגבניות רק ממדף אחד.

לגבי המשפט עדיף לא-אורגני שנקטף אתמול על פני אורגני מלפני שבועיים - גם פה, הכל במידה, ויש להבחין בין מקרים שונים. למשל: תפוח מלפני שבועיים זה סבבה. תפוח לא אורגני זה צרות צרורות.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי קלמנ_טינה* » 10 פברואר 2008, 18:36

וגם עדיף לאכול אוכל שאוהבים, כי גם כשאוכלים מרוסס, שמחה היא דבר בריא יותר מדאגה.
מה שכן, נכון שיש דברים שממש עדיף אורגני (תותים הם דוגמה קלאסית) וכאלה שפחות היסטרי להקפיד איתם.
בקיצור, בתיאבון!

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בשמת_א* » 10 פברואר 2008, 18:28

עדיף לא אורגני מאשר בכלל לא.

עדיף כמה שיותר טרי. וזה כולל: עדיף לא-אורגני שנקטף אתמול על פני אורגני מלפני שבועיים.

עדיף מהשוק על פני הסופרמרקט, כי פחות מרוסס (אין כוח להסביר).

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי גברת_פלפלת* » 10 פברואר 2008, 17:13

אני גם שאלתי את עצמי את השאלה הזו. לאחרונה אני מקבלת ארגז ירקות אורגניים, אך אין פירות כלל וגם אין לי מהיכן לקנות קרוב לבית (פירות הדר יש לי בחצר). זה פחות מפריע לי עכשיו כי חורף, כמובן. אבל פתאום שמתי לב שכשאני יושבת במסעדה אני נמנעת מלאכול ירקות וסלטים, כי הם לא אורגניים. אני חושבת לעצמי- זה לא קצת אבסורדי? (ירקות הם לרוב הדבר הבריא ביותר בתפריט, ומה שנהגתי לאכול תמיד, אבל פתאום כשאני חושבת על הריסוסים, זה כבר בלתי אפשרי עבורי לאכול אותם!)

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי ריש_גלית* » 10 פברואר 2008, 15:47

יש דיון דומה למה שאת מחפשת בדף פירות פחות מרוססים, בעיקר לקראת הסוף. נדמה לי שהשאלה שלך יכולה להשתלב שם, וממילא הדף ההוא זקוק לאיזו עריכה. לדעתי הפרטית, כמובן.

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי אילה_א* » 10 פברואר 2008, 15:15

לעניות טעמי תלוי איזה ירקות ואיזה פירות יש פירות שכדאי לאכול אפילו לא אורגני ויש כאלה שלא
תלוי כמה זה פרי או ירק מרוסס
בכל אופן להמנע לגמרי מפירות וירקות נשמע לי מאוד לא בריא

מה עדיף ירקות ופירות לא אורגנים או בלי בכלל

על ידי בישולית* » 10 פברואר 2008, 15:11

מה עדיף?
אם אין תקציב ואפשרות לירקות ופירות אורגנים, האם עדיף בכלל לא לאכול אותם כאשר הם לא אורגנים?

חזרה למעלה