אני כבר עברתי את חבלי ההתחלה. חודשיים וחצי בתוך תהליך שהתחיל בהדרגה.
בלי תוכנית מראש.
בלי קבוצת תמיכה.
בלי חדר כושר.
בלי הצהרות לעולם.
עם עבודה מהבית וחיבור למקרר 24/7.
והצלחתי.
הייתי שם, עם החשקים המטורפים והאכילה אול אובר, והמשחבה שרבאק, איך יוצאים מזה, ואיך בכלל מדברים איתי על הרזייה כשאני מחוברת לשקולד באינפוזיה?
החדשות הטובות הן שהחשק האדיר נרגע. מאוד. מאוד. מאוד אחרי כמה ימים בלי. בלי בשר כבד בלי שומנים, בלי מתוק מתוק. פשוט נרגע ויודעת את זה טוב מאוד כל אחת שהתנסתה בהרזייה. פשוט שכחה או הדחיקה.
החדשות הפחות טובות הן שצריך להתחיל. והתחלה תמיד נדמה שצריכה להתחיל עם הרבה מוטיבציה וכוח רצון וכל מיני קלישאות.
אצלי ממש לא. התחלתי בכח, בעצבים, בלי שום רצון, לא ברור למה התחלתי כשהתחלתי, אבל התחלתי.
והחלטתי בהתחלה להיפטר רק מהרגל אחד בכל פעם. זה היה העוגן שלי. הרגל אחד בכל פעם. וכך קרה.
אז ממש בהתחלה, הורדתי את כל הג'אנק, שומנים ומתוקים. אבל אכלתי
בלי הפסקה את כל השאר. כלומר ירקות כל היום פרוסות לחם קל או פריכיות עם גבינה או דבש, לפחות פעם ביום חלבון טוב כזה שמשביע, כמו חתיכת עוף בתנור או ביצה, מרק ירקות וכדומה. לא הגבלתי בכמויות, ופשוט ידעתי שביחס לעובדה שגם קודם טחנתי בלי הפסקה אבל בעיקר ג'אנק הרי שלא ייתכן שאם אוכל כרגע ללא הפסקה מאכלים בריאים יותר, ולכל הפחות רוויים בפחות שומן - משהו לא יקרה.
והדבר הראשון שקרה זו תחושת ויטליות. אמונה. חשקים נרגעו. זה ארך כשבועיים שלושה. ומכאן המשכתי הלאה ונפטרתי מעוד הרגל, שוב לא משהו שהחלטתי עליו רציונלית אלא שעלה מתוך רצון שלי ושל הגוף.. ואחרי עוד שבועיים שלושה נפטרתי מעוד הרגל.....
היום, כחודשיים וחצי אחרי, אני פחות 6 קילו. בלי שהזזתי עפעף במכון כושר, בלי שמנעתי מעצמי דברים טובים וטעימים (בערבי החג שחלפו , בחגיגות "על האש" שהוזמנתי, וכהנה - אכלתי המון אבל השמטתי מה שממש לא חייב, למשל חצי פרה זה חובה לאכול על מנגל לא? אבל לא חייבים פיתה ולא חייבים קולה או מטוגנים) כשאני עומדת מול פיתויים אדירים (למשל לעבוד מהבית זה אחרת מלעבוד בחוץ ולא להיות בקירבת מקרר או הפסקות נגישות כל הזמן).
עכשיו, בשבוע האחרון, התחיל לחלחל מנהג חדש, מוזר משהו. הליכות, מה שנקרא, בשכונה. לבד זה צמח, התחלתי לקבל מחמאות, הגוף נראה טוב יותר, יש לי עוד כמה קילוגרמים אחדים להוריד, אז הנה התחלתי ללכת.
וזה מרגיש אחרת מתהליכי דיאטה קודמים בהם ירדתי 6 קילו בחודש, (לא כסאח, עניין של מטבוליזם וגם גיל) אבל העליתי אותם בשלושה העוקבים.
ממליצה על זה לכל אחת שרוצה.
מעבר להמלצה הכללית, לגבי "האיך" בדיוק, כל אחת לדעתי צריכה לראות המ מתאים לה. אני גיליתי שבתיאוריה אני מאוד גיבורה מול ג'אנק. במציאות כדאי אמוד שג'אנק לא יהיה לידי, לפחות אל בחודש הראשון. שוב, לא החלטתי מראש את זה, אלא שראיתי כשאחזתי בחבילת עוגיותש רציתי לקנות לאורחים בסופר ואמרתי לעצמי, שלא, אין סיכוי שאני לא אגע באחת במקרה לפני שבכלל אזמין אורחים, אז למה בכלל להתעסק עם זה... כשהחודש ההוא חלף שוב עמדתי בסופר מול אותה דילמה, וזה כבר לא קרה. הגמילה הוכתרה בהצלחה, וברגע זה יש בבית שוקולד נוטלה תמים.. גלידת שמנת זנוחה.. ועוד כמה כאלו שאני לא נוגעת בהם במקל.
מה שכן, הדבר הכי חשוב שאני יכולה להצביע עליו בכל התהליך המאוד לא מסודר ולא ממוסגר - זה רישום. לרשום כל דבר ולעשות מאזן קלורי בהתאם לטבלה שקובעת מה סך הקלוריותה מינימלי שכל אחת צריכה לאכול בהתאם למשקל הנוכחי. זו פיקציה שצריך לאכול מינימום 1000 קלוריות ליום. יש שצריכות מינמום 1500 אן 1700 ויש ש1200 ויש ש1000. כשמדובר בתהליך בריא כדאי להיצמד לטבלה הזו ובכל ירידה במשקל להתכוונן מחדש על מנת לא לפגוע בגוף. בייחוד כשהתהליך ארוך..
בכלל, בכל דיאטה מאבדים מסת שריר ובכל דיאטה נגרמת טראומה לגוף. הרעיון הוא למזער עד כמה שאפשר את הטראומה. לכן חשוב לא להתפתות לימים של כסאח שבהם בקושי אוכלים כי לא הספקנו וכי הגוף נרגע והתרגל לקיבולות קטנות, ממש לא. וגם בימים של שחרור רסן הרישום טוב כי הוא משמש נקודה שבה את עוצרת וחושבת. וזה אוסף גם את ההתכווננות לתוך הדף הזה. סוג של עוגן. חכם. מומלץ מאוד מאוד. גם כשמתעצלים (ואני אלופה בהשתמטות משכאלה. אבל פה זה עבד).
זה נראה הרבה יותר קשה מבחוץ. גם בפנים יש קושי אבל הרבה פחות ממה שנדמה.
זה הופך להיות "משחק", סוג של הכה את המומחה. איפה תמצאי עוד מוצר דיאט (ויש המון, הידעתן שפרוסת פסטרמה הודו שווה רק 20 קלוריות? או שיש מעדנים ושלגונים שלא עוברים את ה40 קלוריות והם טעימים טעימים?), עוד מתכון שעוקף את השיטה, עוד מאמר ועוד סיפור הצלחה שמניע עוד יותר את הדרייב.
אני רק מחכה לראות מה יהיה השלב הבא שהגוף שלי יוביל אליו. אולי הוא כבר כאן? הצורך גם לספר ולשתף ולעודד אחרות?
בקיצור, כל מה שצריך, זה להתחיל, דף ועט, להעיף ג'אנק מהבית (עד כמה שאפשר אם יש גם צרכנים אחרים בבית וגם אפשר לבקש לשים בארון גבוה שלא רואים ושאין גישה ושלא מריחים גם

) ולהתחיל.
<ולפחות חברה אחת לחלוק איתה את ההישגים, עצבים, חיזוקים, קיטורים, וכאלה>
אני כבר עברתי את חבלי ההתחלה. חודשיים וחצי בתוך תהליך שהתחיל בהדרגה.
בלי תוכנית מראש.
בלי קבוצת תמיכה.
בלי חדר כושר.
בלי הצהרות לעולם.
עם עבודה מהבית וחיבור למקרר 24/7.
והצלחתי.
הייתי שם, עם החשקים המטורפים והאכילה אול אובר, והמשחבה שרבאק, איך יוצאים מזה, ואיך בכלל מדברים איתי על הרזייה כשאני מחוברת לשקולד באינפוזיה?
החדשות הטובות הן שהחשק האדיר נרגע. מאוד. מאוד. מאוד אחרי כמה ימים בלי. בלי בשר כבד בלי שומנים, בלי מתוק מתוק. פשוט נרגע ויודעת את זה טוב מאוד כל אחת שהתנסתה בהרזייה. פשוט שכחה או הדחיקה.
החדשות הפחות טובות הן שצריך להתחיל. והתחלה תמיד נדמה שצריכה להתחיל עם הרבה מוטיבציה וכוח רצון וכל מיני קלישאות.
אצלי ממש לא. התחלתי בכח, בעצבים, בלי שום רצון, לא ברור למה התחלתי כשהתחלתי, אבל התחלתי.
והחלטתי בהתחלה להיפטר רק מהרגל אחד בכל פעם. זה היה העוגן שלי. הרגל אחד בכל פעם. וכך קרה.
אז ממש בהתחלה, הורדתי את כל הג'אנק, שומנים ומתוקים. אבל אכלתי [b]בלי הפסקה[/b] את כל השאר. כלומר ירקות כל היום פרוסות לחם קל או פריכיות עם גבינה או דבש, לפחות פעם ביום חלבון טוב כזה שמשביע, כמו חתיכת עוף בתנור או ביצה, מרק ירקות וכדומה. לא הגבלתי בכמויות, ופשוט ידעתי שביחס לעובדה שגם קודם טחנתי בלי הפסקה אבל בעיקר ג'אנק הרי שלא ייתכן שאם אוכל כרגע ללא הפסקה מאכלים בריאים יותר, ולכל הפחות רוויים בפחות שומן - משהו לא יקרה.
והדבר הראשון שקרה זו תחושת ויטליות. אמונה. חשקים נרגעו. זה ארך כשבועיים שלושה. ומכאן המשכתי הלאה ונפטרתי מעוד הרגל, שוב לא משהו שהחלטתי עליו רציונלית אלא שעלה מתוך רצון שלי ושל הגוף.. ואחרי עוד שבועיים שלושה נפטרתי מעוד הרגל.....
היום, כחודשיים וחצי אחרי, אני פחות 6 קילו. בלי שהזזתי עפעף במכון כושר, בלי שמנעתי מעצמי דברים טובים וטעימים (בערבי החג שחלפו , בחגיגות "על האש" שהוזמנתי, וכהנה - אכלתי המון אבל השמטתי מה שממש לא חייב, למשל חצי פרה זה חובה לאכול על מנגל לא? אבל לא חייבים פיתה ולא חייבים קולה או מטוגנים) כשאני עומדת מול פיתויים אדירים (למשל לעבוד מהבית זה אחרת מלעבוד בחוץ ולא להיות בקירבת מקרר או הפסקות נגישות כל הזמן).
עכשיו, בשבוע האחרון, התחיל לחלחל מנהג חדש, מוזר משהו. הליכות, מה שנקרא, בשכונה. לבד זה צמח, התחלתי לקבל מחמאות, הגוף נראה טוב יותר, יש לי עוד כמה קילוגרמים אחדים להוריד, אז הנה התחלתי ללכת.
וזה מרגיש אחרת מתהליכי דיאטה קודמים בהם ירדתי 6 קילו בחודש, (לא כסאח, עניין של מטבוליזם וגם גיל) אבל העליתי אותם בשלושה העוקבים.
ממליצה על זה לכל אחת שרוצה.
מעבר להמלצה הכללית, לגבי "האיך" בדיוק, כל אחת לדעתי צריכה לראות המ מתאים לה. אני גיליתי שבתיאוריה אני מאוד גיבורה מול ג'אנק. במציאות כדאי אמוד שג'אנק לא יהיה לידי, לפחות אל בחודש הראשון. שוב, לא החלטתי מראש את זה, אלא שראיתי כשאחזתי בחבילת עוגיותש רציתי לקנות לאורחים בסופר ואמרתי לעצמי, שלא, אין סיכוי שאני לא אגע באחת במקרה לפני שבכלל אזמין אורחים, אז למה בכלל להתעסק עם זה... כשהחודש ההוא חלף שוב עמדתי בסופר מול אותה דילמה, וזה כבר לא קרה. הגמילה הוכתרה בהצלחה, וברגע זה יש בבית שוקולד נוטלה תמים.. גלידת שמנת זנוחה.. ועוד כמה כאלו שאני לא נוגעת בהם במקל.
מה שכן, הדבר הכי חשוב שאני יכולה להצביע עליו בכל התהליך המאוד לא מסודר ולא ממוסגר - זה רישום. לרשום כל דבר ולעשות מאזן קלורי בהתאם לטבלה שקובעת מה סך הקלוריותה מינימלי שכל אחת צריכה לאכול בהתאם למשקל הנוכחי. זו פיקציה שצריך לאכול מינימום 1000 קלוריות ליום. יש שצריכות מינמום 1500 אן 1700 ויש ש1200 ויש ש1000. כשמדובר בתהליך בריא כדאי להיצמד לטבלה הזו ובכל ירידה במשקל להתכוונן מחדש על מנת לא לפגוע בגוף. בייחוד כשהתהליך ארוך..
בכלל, בכל דיאטה מאבדים מסת שריר ובכל דיאטה נגרמת טראומה לגוף. הרעיון הוא למזער עד כמה שאפשר את הטראומה. לכן חשוב לא להתפתות לימים של כסאח שבהם בקושי אוכלים כי לא הספקנו וכי הגוף נרגע והתרגל לקיבולות קטנות, ממש לא. וגם בימים של שחרור רסן הרישום טוב כי הוא משמש נקודה שבה את עוצרת וחושבת. וזה אוסף גם את ההתכווננות לתוך הדף הזה. סוג של עוגן. חכם. מומלץ מאוד מאוד. גם כשמתעצלים (ואני אלופה בהשתמטות משכאלה. אבל פה זה עבד).
זה נראה הרבה יותר קשה מבחוץ. גם בפנים יש קושי אבל הרבה פחות ממה שנדמה.
זה הופך להיות "משחק", סוג של הכה את המומחה. איפה תמצאי עוד מוצר דיאט (ויש המון, הידעתן שפרוסת פסטרמה הודו שווה רק 20 קלוריות? או שיש מעדנים ושלגונים שלא עוברים את ה40 קלוריות והם טעימים טעימים?), עוד מתכון שעוקף את השיטה, עוד מאמר ועוד סיפור הצלחה שמניע עוד יותר את הדרייב.
אני רק מחכה לראות מה יהיה השלב הבא שהגוף שלי יוביל אליו. אולי הוא כבר כאן? הצורך גם לספר ולשתף ולעודד אחרות? :)
בקיצור, כל מה שצריך, זה להתחיל, דף ועט, להעיף ג'אנק מהבית (עד כמה שאפשר אם יש גם צרכנים אחרים בבית וגם אפשר לבקש לשים בארון גבוה שלא רואים ושאין גישה ושלא מריחים גם :) ) ולהתחיל.
<ולפחות חברה אחת לחלוק איתה את ההישגים, עצבים, חיזוקים, קיטורים, וכאלה>