מתכונים לטיפול בקנדידה

שליחת תגובה

כאשר הנך נותן תמיכה, לעתים אינך נותן מרחב.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים לטיפול בקנדידה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 אוגוסט 2020, 20:36

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לחם קינואה
1קילו קינואה להשרות שעתיים
אחרי שעתיים מסננים ושוטפים את הקינואה . מעבירים למעבד מזון או טוחנים עם מוט בלנדר ליפני הטחינה מוסיפים מלח .כוס מים. ושמן זית (אפשר לתבל בעוד דברים לפי הטעם האישי שלכם אני אוהב להוסיף קצח ופלחי שום יבש) טוחנים עד שרואים שהמסה קצת נוזלית (אם צריך להוסיף מים אז להוסיף) אחרי שהמסה כבר טחונה שופכים זרעי ציאה לפחות כוס ולערבב הציאה גורמת ללחם להיות אחיד ולא להתפרק. ונותנים למסה להמתין 10דק בנתיים מדליקים תנור על 180 מעלות על טורבו (הסימן של הטורבו זה שני קווים אחד עליון שני תחתון עם ציור של מאוורר בניהם) אחרי שהמסה ישבה 10דק מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ולתנור לפחות לשעה . תהנו זה טעים ומאוד משביע

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי הדר* » 01 אפריל 2017, 20:04

היי
יש מתכונים של עוגות או עוגיות לדיאטה הזו?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 פברואר 2017, 23:05

מתכון לניצחון
לקחת פד אורגני
לערבב כף יוגורט ביו או עיזים
15 טיפות שמן עץ התה
לפרק קפסולה של פרוביוטיקה
לערבב
להכניס אצבע אחד
ולישון עם הפד האורגני למשך לילה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 פברואר 2017, 23:05

מתכון לניצחון
לקחת פד אורגני
לערבב כף יוגורט ביו או עיזים
15 טיפות שמן עץ התה
לפרק קפסולה של פרוביוטיקה
לערבב
להכניס אצבע אחד
ולישון עם הפד האורגני למשך לילה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי עדי* » 20 אוגוסט 2016, 13:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני לוקחת את צמחי המרפא של ראן בוטניקלס:
ג'רזלם באלסם וקופטיסין
וגם פרוביוטיקה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אפרת* » 19 פברואר 2014, 10:09

מכל מה שקראתי הבנתי דברים אבל זה מה שאני עשיתי ולכן חייב את הכל... כמו שנאמר חייבים אבל חייבים לקחת תרופות או צמחים אשר יקטלו את הקנדידה לתמיד (תמי היא תוכל לחזור אם לא נשמור) וגם דיאטה
אני עשיי גם וגם לצערי הפסקתי באמצע והכל חזר אבל אמא שלי לקחה צמחים שנטורופתית נתנה לה כדורים ותזונה והיום ברוח השם היא 15 קילו פחות ולא סובלת מכלום...
בהצלחה לכולן....

דרך אגב את הבדיקה לאיתור קנדידה לא ניתן לעשות בבדיקת שתן או משטח אלא רק בבדיקת צואה לא תמיד יש את הגירוד ו/או היובש בנרתיק!,
http://www.1818.co.il/
זה האתר שמאבחן... בהצלחה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 אוקטובר 2013, 11:17

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אשמח אם תרשמו בבקשה מה צריך בנוסף לדיאטה איזה תרופות טבעיות לרכוש תודה מראש!!!!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אופיזז* » 21 ספטמבר 2013, 15:36

Other Helpful Foods
_ Cayenne, coriander, turmeric, ginger and cumin
_ Ghee (clarified butter with water and solids removed)
_ Lemons and limes
_ Onions
_ Daikon (large white radish)
_ Seeds (pumpkin, sunflower, sesame)
_ Apple cider vinegar
_ Almonds
_ Fresh water
_ Seaweed
_ Vegetables high in vitamin C – broccoli, Brussels sprouts, cabbage, cauliflower.
_ Aloe Vera juice
_ Grapefruit seed extract

Take lactobacillus acidophilus capsules, powder or liquid. Liquid or powder: 2 tbsp., 1-2 times a day Capsules: 2 capsules, 1-2 times a day
Take acidophilus to prevent future yeast infections.
_ Drink 8 oz. unsweetened cranberry juice a day. DO NOT buy Ocean Spray or any other sweetened cranberry juice. It must be unsweetened, preferably organic, cranberry juice. Look for it in health food stores. Alternatively, you can take concentrated cranberry capsules (vegetarian). Take 1 every 6-12 hour (the equivalent to sixteen 8 oz. glasses of juice and very effective).
_ Drink 3 cups a day of the following tea between meals or half an hour before you eat. To enhance the flavour, add unsweetened cranberry juice. Use organic herbs whenever possible.

¼ tbsp. goldenseal root 2 tbsp. sage 2 tbsp. mullein 2 tbsp. raspberry leaf
Add the herbs to one quart of cold water and bring to a boil over low heat with the pot covered. Remove pot from stove as soon as it simmers and let it steep for 20 minutes. Strain and keep the unused portion of tea in the fridge.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אופיזז* » 21 ספטמבר 2013, 15:35

OK, What Can I Eat?
Yeast-free Breads
Such as Russian rye bread or sprouted sourdough rye. You can also make your own bread using spelt flour.
Gluten-free Products
Gluten is found in wheat, oats, and barley, and partially in rye. Alternatives include rice, millet, and corn. Look for these grain alternatives. As gluten intolerance is becoming widely recognized, gluten-free products are becoming increasingly available in grocery stores.
Non-animal Protein
It is best to cut out animal meat entirely if you can but if you must eat it, it is best to buy organic meat. Make sure it is labeled organic. If it isn’t, it is not organic. Non-organic meat is highly contaminated with residues of hormones and antibiotics. Of non-organically raised meat, wild game and lamb are the safest. Chicken is the most contaminated meat. Tasty meat alternatives exist, including TVP (textured vegetable protein) and soy-based “meat” products.
Whole Grains
Healthy alternatives include millet, brown rice, quinoa (pronounced “keenwa”) and buckwheat (which is not a wheat, despite its name).

Alternatives to Milk
Organic soymilk is a healthy alternative, which is high in protein. Another milk substitute is rice milk.
Fresh, Organic Vegetables
Raw or steamed vegetables are the best. Avoid mushrooms. Potatoes may be a problem because of molds and starch.
Beans
Beans are a good source of protein. If they are difficult to digest, soak them in water for two days. Try lentils or green split peas. Make sure if you buy canned beans that there is no added sugar.
Fish
If you do find it hard to go without meat, choose fish. Trout, herring, tuna, mackerel, sardines and salmon are high in protein and are a good source of essential fatty acids.
Drink water
At least 1 ½ quarts or liters a day
Flaxseed Oil (Linseed Oil)
Usually found in the refrigerator at grocery or health stores, it should be sold in an opaque bottle. Store it in a cool, dark place and consume it (preferably) within 3 weeks. It can be added to cold or hot food or used anywhere you would use olive oil, except for when cooking with high temperatures as high heat destroys some of the healthy fats in flaxseed oil. It is the best source of Linoleic acid, an Omega 3 essential fatty acid. You can also use organically grown seeds or flaxseed capsules instead.
Garlic
Garlic is an antifungal and a decongestant. It also helps increase our vitamin absorption and helps eliminate toxins from our body. Garlic is a perfect anti-yeast medicine. Try to eat it raw. If you can’t stand the taste, use small cloves or cut smaller pieces and swallow them whole. Don’t use odourless or heat treated garlic. The active ingredient, allicin gives garlic its odour. Allicin is destroyed by heat.
Olive Oil
Buy only extra virgin, cold pressed olive oil. ‘Cold pressed’ means that no heat was used in the pressing process. Heat destroys valuable acids. Olive oil contains oleic acid that helps prevent the transition to the mold form.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אופיזז* » 21 ספטמבר 2013, 15:35

Required Dietary Changes Or What Changes Can I Make in What and How I Eat?
First, understand that you don’t have to change your ways of eating forever. But you do have to give up some things for a while, maybe some of your favourite things, such as sweets and bread. Often, a yeast infection is entirely cured by cutting out all sweets. Changing your diet temporarily can often be the only thing you need to do to cure your stubborn yeast infection.
We can’t tell you how long you will need to stick to the changes in your eating habits, but you can count on at least six weeks. The actual length of time the cure is going to take depends on your body’s ability to recover and the strength of the infection. If you feel that your infection is weakening its hold on you and your body is more balanced, you can slowly re-introduce some of the banned foods. After you have beaten the infection, you should eat these “problem” foods or those that trigger your infections sparingly.
Foods to Avoid
SUGAR, SUGAR, and SUGAR!
Yeast loves sugar. You probably love sugar. “Friendly” bacteria and your immune system do not. Avoid sweets, cakes, cookies, pastries, and junk food (potato chips, sweetened drinks, and doughnuts). Do not be fooled by “natural sugars” such as fructose, sucrose, raw sugar, organic sugar, honey, or molasses. Sugar is sugar. A taste treat these things may be, but they provide no nutritional benefit to you. What they do most successfully is feed the Candida albicans overgrowth.

Avoid all forms of sugar and foods which contain them, such as:
Molasses and sugar syrups
_ Milk sugar (lactose) from milk products (yogurt, cheese, cream, milk)
_ Honey
_ Maple syrup
_ Sugar substitutes
_ Some canned food
_ Bakery goods (cake, candy, cookies, muffins, pies)
_ Alcoholic drinks
_ Fruit sugar from grapes, melons and other high sugar foods
_ Fruit juices and some vegetable juices

Fruit, Fruit Juices and Dried Fruit
You might get conflicting advice on the connection between fruit sugars and yeast. If your yeast problem is mild to moderate, it may be okay to eat one or two pieces of fruit a day. If your problem is severe, avoid fruit entirely because it is high in fruit sugar (fructose), and molds.
Bakers Yeast and Fermented Foods
Cut out bread, pizza, cakes, yeast spreads (such as Marmite), all malted products. Avoid pastries, buns, rolls, biscuits, crackers, soy sauce (an alternative is naturally fermented wheat-free tamari), mushrooms, stuffing mixes and anything breaded (chicken fingers, fish sticks, etc.). Don’t eat any nutritional supplement not labeled as yeast-free. Avoid miso, tempeh, nuts not in their shell (avoid peanuts altogether), smoked meats and processed meats, foods containing MSG (mono sodium glutamate) and cider.
Dairy Products
Milk contains lactose, which your body treats as a sugar. Cut out anything made from milk – ice cream, all forms of cheese (with the exception of soft goat’s cheese and non diary soy cheese), milk shakes, yogurt.
Alcohol
All alcohol lowers the immunity of your body system. Beer is especially bad because it is made primarily with yeast and has sugar. Wine is also fermented using yeast, and it may be high in sugar.

Refined Carbohydrates
Avoid white flour, white rice, and pasta (check the label for modified starch). The sugars in refined carbohydrates are fast acting, and they can cause sugar cravings. And there you go, feeding the Candida albicans overgrowth again instead of your own immune system.
Nicotine and Other Stimulants
Tobacco contains fungal residues, and it also robs the body of the oxygen which body cells require to fight the infection. Coffee and tea (even decaffeinated) have a negative effect on your adrenal glands. They put a strain on your immune system during a time when you want to give it all the support you can.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אופיזז* » 21 ספטמבר 2013, 15:24

שלום לכולן. קראתי את כל מה שנכתב כאן ורציתי להוסיף קצת מהידע שלי בנושא על סמך ניסיון אישי. יש לי תוצאות מחקר שנעשה בקנדה לפני כשנתיים או שלוש למיטב זכרוני. המחקר בנושא הקנדידה הוא המקיף והמעמיק ביותר שנתקלתי בו ....ונתקלתי בהרבה בנושא זה. במחקר זה כתוב ללא כל פשרות שחייבים להימנע לחלוטין (וזה מתרגום מאנגלית כמובן) סוכר על כל נגזרותיו, מולסה, דבש, מייפל סירופ, תחליפי סוכר, אוכל משומר, מאפים, אלכוהול, פירות (למעט תפוח עץ) מיץ פירות, חלב ודברי חלב, תפוחי אדמה, אגוזים וכמובן פטריות. מותר לאכול לחם ללא שמרים וסוכר, מוצרים ללא גלוטן, פרוטאין (לא מהחי), מוצרים מלאים (קמח מלא, אורז מלא) כוסמין וכוסמת, גרעיני פשתן טחונים בלבד (גרעיני פשתן שלמים אינם נספגים כלל בקיבה), דוחן, קינואה, תחליפי חלב (חלב סויה, חלב אורז), ירקות טריים ומאודים, שעועית לבנה, עדשים, אפונה, דגים (טונה, הרינג, מקרל, סרדינים, סלמון), שעועית מש, הרבה הרבה שום רצוי טרי, שמן זית ושתיית מים בכמויות נכבדות כדי לשטוף את הקנדידה החוצה. אישית לא ידוע לי אם מותר סילאן מאחר ופירות הם ברובם אסורים וסילאן עשוי מתמרים. מי שתרצה את המחקר (כ- 100 עמודים באנגלית) מוזמנת לכתוב לי למייל OFIZAZ @ YAHOO.COM

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי טל* » 26 פברואר 2013, 19:48

שלום חנה. ככול הידועה לי מהנתורופתית, אי אפשר לאכול רוטב סויה עקב התהליך בו מכינים אותו. אבל הבנתי שלכול אחת יש מאכלים מעט שונים שמתאפשרים לה.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי טל* » 26 פברואר 2013, 19:46

שלום לכולם :)
עוד רעיון למתכון מתאים: פשטידה טעימה.
חומרים:
חבילת עלי מנגולד/תרד חלוטים,
3/4כרובית מאודה או מבושלת קלות
2 יוגורט ביו או עיזים
2 כפות סובין
5 כפות קוואקר מלא טחון (במגימיקס)
2 כפות שמן זית
אפשר להוסיף מעט גבינת עיזים קשה- משדרג :)
4 ביצים
אפשר מעט סומסום מלא לפיזור למעלה
אופן ההכנה:
טוחנים את הקוואקר, סובין והגבינה הקשה, מוסיפים פלחי כרובית קטנים מנגולד, ביצים יוגורט, כף שמן, מלח ופלפל.
משמנים 2 תבניות ארוכות במעט מעט שמן זית, ואופים ב 180 כשעה.
אפשר לפזר סומסום מלא או מעט סובין למעלה לקרסט וכן גבינת עיזים קשה למי שמותר לאכול.
נחמד טעים ומשביע :)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חנה* » 26 פברואר 2013, 15:58

שלום! אני חדשה גם כן בענייני הקנדידה.. רוטב סויה שעשוי רק מסויה, חיטה ומים- אפשרי?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 פברואר 2013, 14:04

הנה עוד אחד, מפה http://www.matkon-batuah.co.il/

מרק בטטה, דוחן ועדשים כתומות
מרכיבים

2 בטטות חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
1/4 כוס דוחן שטוף
4 שיני שום פרוסות
4-5 כוסות מים
2 ס"מ אצת קומבו חתוכה לרצועות דקות (לא חובה)
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית כמון
מלח ופלפל
חופן עלי כוסברה מופרדים מהגבעולים
1 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

בסיר בינוני מטגנים מעט את הבטטה עם מעט שמן זית או ללא שמן כלל.
מוסיפים את העדשים, הדוחן, השום והמים. מוסיפים את רצועות האצה ואת התבלינים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות עד שהבטטה רכה אך לא מתפרקת. אם המרק סמיך מדי ניתן להוסיף לו עוד מים רותחים.

מסירים את המרק מהאש, מוסיפים לו את עלי הכוסברה ושמן השומשום, בוחשים, מכסים וממתינים 5 דקות להתמזגות הטעמים לפני ההגשה.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ענבל_נתן_בר* » 30 ינואר 2013, 12:04

בתחתית המאמר על קנדידה יש קישורים למתכונים בריאים שמתאימים לקנדידה

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 ינואר 2013, 00:05

אסור לעשות דיאטה ללא תרופות בכל מה שקשור לקנדידה כי זאת אומרת שהיא בעצם מרעיבה את הפטרייה אך לא נלחמת בה באופן תרופתי ולכן הפטרייה עלולה להתפרץ למערכות אחרות בגוף בניסיון למצוא אוכל..קראי מידע באינטרנט על פטריית הקנדידה..ויש לי מתכונים שהמצאתי בדיוק השבוע אחד לכעכים מלוחם והשני לסמבוסק..עדכני אותי מה מהם בא לך או אפלו שניהם ואכתוב לך, בהצלחה!
חלי.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חני* » 05 ינואר 2013, 22:15

ערב טוב השבוע שמענו מהומאופט שלביתי בת 13 יש קנדידה לא קבלנו תרופה רק דיאטה והילדה המציאה שייק פירות חלומי מאגסים תפוחים בננות וחצי כוס מים לדילול יצא מדהים יש לכם מתכונים לילדים?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי דגנית* » 27 דצמבר 2012, 21:21

תודה על כל המתכונים. מוסיפה אחד משלי מקווה שתהנו...
חזה עוף עם ירקות בתנור:
  • חותכים חזה עוף לחתיכות בינוניות , מתבלים בפפריקה,שום,מלח,פלפל וכל תבלין נוסף שאוהבים...
  • חותכים ירקות לחתיכות גדולות( בצל,קישואים,ברוקולי,כרובית,שומר,דלורית,גזר,גמבה וכל ירק שמותר)
  • בקערה גדולה מערבבים את הירקות עם שמן זית ותבלינים,מוסיפים את חתיכות חזה העוף ומערבבים הכל ביחד.
  • שמים בתבנית חד פעמית(על נייר אפייה) , מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה,שעה וחצי...ברגע שהירקות רכים,מורידים את נייר הכסף ומעבירים למצב גריל ל5 דקות עד שהכל משחים קצת...
..בשבילי זו ארוחה מלאה שמשכיחה ממני את הקנדידה....

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיח_על_תבניות_הכוכבים* » 18 דצמבר 2012, 20:06

מקלובה תאילנדית - מתכון קנדידאי נחמד, טעים ומאוד משביע - לאלו שכן אוכלות דלעת/גזר:

חומרים ל 4-5 מנות
700 גרם כרובית, מופרדת לפרחים גדולים למדי
6 כפות שמן צמחי (למשל חמניות או תירס)
1 כוס אורז חום (מלא)
2 כוסות דלעת מגוררת (או גזר)
2 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1 כוס מים
1 כוס חלב קוקוס

+ מחממים 3 כפות שמן בסיר או במחבת גדולה ומטגנים את פרחי הכרובית 5-7 דקות, עד שהם נצרבים ומשחימים מעט. מוציאים ומניחים בצד.
+ מחממים את השמן הנותר, מוסיפים את הדלעת ומאדים עד שהיא משחימה קלות. מוסיפים את האורז והמלח, מערבבים ומטגנים כ-5 דקות מעל להבה גבוהה.
+ בסיר נפרד מניחים את הכרובית המטוגנת ומהדקים היטב, כך שכל תחתית הסיר תהיה מכוסה. מוסיפים את האורז המטוגן עם הדלעת, מיישרים ומהדקים קלות. מוסיפים את המים וחלב הקוקוס ומביאים לרתיחה ללא כיסוי.
+ מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כ-45 דקות, או עד שהאורז רך לגמרי.

הקרדיט ל - http://vegansontop.co.il/coconut-veg-whole-rice/

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי צריכה_מתוק* » 29 אוקטובר 2012, 10:29

אני גיליתי שפרוסת לחם שאור (יש של ד"ר מרק, מכוסמין, בלי שמרים סוכר וכו) קלויה עם טחינה גולמית ופרוסות של תפוח ירוק, ממש נותנת הרגשה של עוגה (ברצינות!). חוצמיזה, פרוסות אגס עם אגוזי מלך מספק את הכמיהה. אני לא בטוחה אם זה מותר לכולן, אבל למי שאוהבת נסקפה מתוק, חלב אורז בטעם שקדים של "ויטריז" (נראה לי) הוא בעל טעם מתקתק ומאוד מוצלח בתור תחליף של חלב+סוכר, האמת שבגללו התחלתי בהתמכרות חדשה לקפה.
בבישול דלעת היא ממתיק מעולה - אפשר לבשל/לאפות עד ריכוך ואז לערבב בפשטידה, אפשר סתם ככה במרק או בירקות מוקפצים, תבשיל, ממולאים וכו.. אפשר לחצות דלורית לאורך, לרוקן חלק מהבפנים ולטגן אותו עם הפתעות (בצל, כרוב, אגוזים..) - למלא בבלילה הזו את הדלעת המרוקנת ולאפות - יוצא מתוק וטעים.
ברוטב עגבניות, למי שמותר, כדאי לטגן את הבצל ממש עד לקירמול (חום אבל לא שרוף). לא צריך הרבה שמן, אפשר כל פעם להוסיף קצת מים ולהמשיך באידוי. הבצל נותן מתיקות שחוסכת את הצורך להוסיף סוכר. בכלל מומלץ להשתמש רק בעגבניות טריות מקולפות (נראה לי שאסור רסק בדיאטה) ואז זה גם יותר בריא וגם יותר טעים.
ולא בעסקי המתקה, אבל מאוד מוצלח כארוחת בוקר משביעה, סלט טבולה מקינואה (לבשל קינואה רגיל, לקצוץ פנימה את כל הירוקים שיש בגינה בכמות זהה לכמות הקינואה, לכתוש שן שום פנימה, שמנ"ז ומלא מיץ לימון. אפשר גם אגוזים / גרעינים / עגבניה למי שמותר.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שולה* » 08 ספטמבר 2012, 17:46

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי,
חדשה בעיניין הקנדידה ולא אוכלת ירקות!
בבעיה רצינית...
יש למישהו מתכונים לבעייתית כמוני?
וכמה דברים חשובים שכדאי לדעת?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי קארין* » 09 יוני 2012, 00:29

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום,
חייבת לציין שנהנתי מאוד לקרוא את כל ההודעות! התחלתי לא מזמן את הדיאטה והבעיה העיקרית שלי היא נשנושים
יש לי חשק למתוק ואני לא מוצאת שום דבר לאכול. ניסיתי את הממרח שקדים שהוא מעולה אבל מאוד משמין ואי אפשר להפסיק. למישהו יש עצה? מתישק לי קובית שוקולד ואני לא מוצאת תחליף.. כשבא לי לנשנש מול הטלויזיה אני אוכחת בייגלה מחיטה מלאה - הצעות נוספות?

תודה!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי lady_bug* » 18 פברואר 2012, 21:04

כאן בתחתית העמוד יש מתכונים שמתאימים לקנדידה.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי תמר* » 17 פברואר 2012, 11:57

לאמיתי- ניסית לשלב טיפולי קולוניק? (שטיפות מעיים או במילה בוטה יותר- חוקן..)? כבר עשיתי שניים וראיתי (!) חלקי קנדידה יוצאים ממש! לא הטיפול הכי נעים אבל מומלץ מאוד לטיפול משולב עם דיאטה ותוספים כדי להיפטר ממנה. במקום בו אני קיבלתי ייעוץ ואבחון (מעבדה) ממש לא ממליצים לעשות את הדיאטה בלבד ושמעתי את זה גם מהאחות אצלה אני עושה את השטיפות. אם רק מרעיבים את הפטריה בדיאטה אומרים שיש חשש שהיא תחדור לרקמות עמוקות יותר בגוף במטרה למצוא סוכרים. בקיצור- צריך 4 דברים: 1. קודם כל באמת הדיאטה הרצחנית הזו להחלשה של הפטריה ומניעת ההתרבות שלה..2.תרופות טבעיות (מצמחים) שפשוט הורגות את הפטריה שכבר קיימת. 3. חובה חובה חובה לקחת כדורי פרוביוטיקה (חיידקים טובים שיאזנו את כל הבלאגן שבגוף). 4. שטיפות מעיים. גם כדי להוציא את הפטריה עצמה (וזה לא פשוט. מניסיון. היא דבוקה טוב טוב לדפנות המעיים מחזיקה חזק ולא רוצה לעזוב אותי) וגם כדי לנקות ממש את הסביבה בה היא חיה לה בכיף, כי הזבל שמצטבר לנו שם זה בדיוק מהדברים שמשמחים את הקנדידה. בקיצור. סליחה כולם שלא כתבתי פה על מתכונים, פשוט הרגשתי צורך לשתף בעניין הזה למי שמבולבל ולא מצליח.
מעבר לזה- למי שלא בטוחה/בטוח שיש באמת קנדידה (לא חייבת בכלל להיות ואגינלית אגב. לי למשל יש רק במעיים, אחרי מספר בדיקות מעבדה)- מומלץ בחום לבצע בדיקת מעבדה. המקום היחיד שאני מכירה הוא המרכז המאבחן בחיפה (אפשר דרך הדואר לעשות את זה האמת. ממש פשוט, טיפה יקר). נדמה לי שהאתר שלהם באינטרנט הוא 1818.co.il
אה כן, ולגבי כל המתכונים המילים חיטה- עליי אסרו באופן מפורש כל דבר שקשור אליה. לא נבט חיטה, לא חיטה מלאה ובוודאי שלא קמח לבן. גם תירס אמרו לי לא לאכול בכלל וכמובן לא שמרים. מוצרי חלב- כולל מוצרי צאן גם אסור לי -רגישות כללית ללקטוז או משהו בסגנון. אולי זה סתם כי אני לא מאמינה בזה הגוף שלי הולך איתי.. אתמול קניתי ממרח שקדים משקד מלא או משהו בסגנון בניצת הדובדן, ללא סוכר או שום תוסף. נורא נחמד לא לאכול רק טחינה כל היום (על אף אהבתי הגדולה לטחינה- שומשום מלא בעיקר). אוכלת את זה מרוח על לחם שיפון -מחמצת, ללא שמרים ללא חיטה בכלל בכלל בכלל (גם- מצאתי כזה בניצת. או של אדמה או של "ליב"). ולמי ששאלה לגבי זיתים ביין- לי אמרו שאסור וזה גם הגיוני- זה אלכוהול=סוכר.
עוד דבר ששווה להזכיר (שלא קשור לאכול ככ).. בשנתיים האחרונות כסטודנטית, חייתי על ריטלין -פחות או יותר (למעט בחופשות). מאז שהתחלתי לטפל בקנדידה (אני פחות מחודש בעסק), הריכוז שלי השתפר והיכולת להקשיב וללמוד! אה כן. ולא לקחתי ריטלין כבר הרבה מאוד זמן. ועכשיו כבר אמצע תקופת המבחנים :) בלי שוקולד בלי סוכר בלי ריטלין והכי כיף- בלי סיגריות! בהצלחה לכולם! מי ייתן וכולנו נתחזק וניפטר מהפטריה המדכאת הזאת! שבת שלום.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי לוקה* » 18 ינואר 2012, 09:27

קראתי את הכל הצעות מצוינות
מה שלי עזר זה לטפטף על כל תחתונית חדשה 2 טיפות של שמן עץ התה
ולעשות שטיפה ואגינלית עם חומץ מהול במים כמעט בכל מיקלחת
בתור מי שסבלה מקנדידה כל יום כל היום, החיים שלי כבר שנה הרבה יותר יפים
וכל זה ללא תזונה מיוחדת

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 נובמבר 2011, 20:05

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי,אני חדשה פה בפורום ורציתי לברר..
איך מכינים את הכבד לחומצה הקפרילית??איך מחזקים אותו באופן ובעי מבלי ללכת לנטורופת?
בנוסף,האם מישהי ניסתה את הנרות של אלטמן שהם בעצם קפסולות חיידקים??

ועוד דבר אחרון: כמה לחם של ד״ר מארק (ללא שמרים,חיטה וסוכר) מותר לי לאכול סיום??כנ״ל לגבי קינואה/אורז בסמטי מלא/כוסמת/שיבולת שועל??
מחכה לתגובות..רוצה לנצח את הקנדידה הממזרה..

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 01 נובמבר 2011, 22:49

נשמע טעים!
ינוסה בהקדם!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי בשמת_מתל_אביב* » 01 נובמבר 2011, 21:10

לי יש מתכונים נהדרים לקציצות ואני חייבת לציין שזה אחלה נישנוש:

הבסיס הוא איזו קטניה מונבטת ומבושלת: מאש, אזוקי, עדשים שחורות וכדומה
מוסיפה לזה קוואקר שבושל במים לריכוך
יחדיו טוחנת במעבד מזון
מוסיפה ביצה
ירוקים ככל הניתן (צרורות על צרורות, בדרך כלל בזיליקום ופטרוזיליה מהאדנית)
פשתן טחון
קמח שיפון - מעט, רק שידביק קצת
ואז משרה במקרר לאיזה חצי שעה,

יוצרת קציצות ומגלגלת בתערובת של קוואקר טחון ושומשום בשני צבעים
מניחה בתבנית ומזלפת שמן זית
הופלה לתנור לאיזה 40 דקות
ויוצאות קציצות פשוט נהדרות!
בתיאבון

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי טיטי_טובולינה* » 03 אוגוסט 2011, 10:39

תודה על המתכונים, שיפצתי אותם והתאמתי אותם לקנדידה שלי. אני עושה דיאטת קנדידה טבעית לחלוטין, עם שני תוספים קטנים. נראה שהנתורופט שלי באמת מגיע מהנשמה ולא מהכיס ואשריו. בכל מקרה אני גיליתי אתמול באיזה פרץ של רצון למתוק. מתכון קטן קטן, אבל טעים רצח! מה שצריך זה בערך שומדבר.
תאנים, כמה שרוצים
טחינה גולמית
סילאן
_
מחממים תנור לחום גבוה מאוד רצוי 250 מעלות, על גריל
מקלפים את התאנים או שלא פורסים עבה
ומניחים על תבנית שטוחה רצוי תחתית של תבנית לעוגה (משו בלי שוליים - זה יותר יעיל)
ואז מטפטפים על כל פרוסת תאנה, טיפה טחינה גולמית וטיפה סילאן
מכניסים לתנור עד שהתאנים צרובות יפה, עד 5 דקות גג
_
טעים, טעים ולא כזה חטא בעצם

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חגיתה* » 30 אוקטובר 2010, 11:53

קניתי חמוציות ללא תוספת סוכר, לא היה מצויין שהן מושרות בסירופ כלשהו, מניחה שאם כן, אז היה מופיע... כנראה...
חוצמיזה, מומלץ לשתות מיץ חמוציות במקרים של דלקות בדרכי השתן, אז כמובן שעכשיו אני לא שותה, רק אוכלת את אלה ללא הסוכר

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיצי_החתולה* » 29 אוקטובר 2010, 18:42

יש חמוציות ללא סוכר בכלל, והן הכי טעימות לדעתי, הרבה יותר מאלה המסוכרות/מושרות במייפל/מושרות בתפוחים. אבל אין לי מושג אם מותר או אסור.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חגיתה* » 29 אוקטובר 2010, 09:20

כל עוד אין רגישות לקטניות, אני מבינה שאין בעיה בדיאטה מסוג זה ?
האם מותר לחם כוסמין או שיפון עם מחמצת שאור ?
או שתהליך המחמצת אינו מומלץ ?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ניצן_אמ* » 27 אוקטובר 2010, 22:27

מותר הכל, השאלה אם רצוי. אנחנו עברנו שינויים מפליגים מאז שנכתבו ההודעות לעיל לפני ארבע שנים. קמח מלא לא נראה במקומותנו שנים, לא כל שכן סויה. היום אם כבר מתכבדים בשניצל, אז הוא מצופה בשומשום או בתערובת גרעינים ביתית (במעבד המזון)
סויה ומוצריה היא מהונדסת להפליא ועוברת תלאות רבות עד שמגיעה להיות מוצר המדף שהיא.
אצלנו בכלל אין דילמה יותר כי רגישים במידה זו או אחרת לקטניות מיובשות, והסויה צועדת בראש...

רוב החמוציות מושרות במיץ תפוחים (טבעי, מפוסטר, כלומר מרוכז סוכר בגדול) רסק עגבניות זה מוצר מרוכז (כלומר, אין נוזלים וריכוז הסוכרים עולה,) מה רע בעגבניות טריות? אגב, לא בדקתי רסק ספציפית, אם הייתי, הייתי בודקת בטבלת המרכיבית מה אחוז הפחמימה (=סוכרים) בו.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חגיתה* » 27 אוקטובר 2010, 21:53

האם מותר לאכול מוצרי סויה, בדיאטת קנדידה ?
יודעת שאסור להשתמש ברוטב סויה, השאלה האם מותר את כל השאר, לדוגמא - נתחי סויה (תחליף בשר) טופו וכו' ...

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 אוקטובר 2010, 21:33

האם מותר חמוציות ללא תוספת סוכר ? בבקשה תגידו כן...
הייתי בטוחה שאפשר לאכול כל סוג של ירק (למרות שעגביה נחשבת לפי) האם יש הגבלה ?
אם ברסק עגבניות אין חומר משמר, אני מניחה שאין בעיה ?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שושיק* » 25 ינואר 2009, 13:24

איך איך איך אפשר להמנע מכל הפחמימות ולא לאכול שום דבר מתוק בזמן הריון???
מתכוןן קל ללחם או פיתות ללא שמרים? יש למישהו?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי לומיאדה* » 29 מאי 2008, 17:33

הכנתי עכשיו חביתת יק באופן הבא:

טיגנתי בשמן זית בצל ואחריו קישוא מגורר ואחריו פטרוזיליה, הוספתי מלח, שום, כמון, פפריקה ואורגנו. טעמתי שיש טעמים נהדרים לפני הוספת הביצים. בנפרד טרפתי שתי ביצים עם 2 כפות קמח שיפון שאני מחזיקה תמיד בפריזר, יצקתי פנימה, ערבבתי על אש נמוכה... וזהו. כך אין צורך לא בלחם לא באורז או בכל פחמימה אחרת, כי הקמח נותן תחושת שובע. כך שאם אכלתי היום כבר גם לחם או אורז ולא מתחשק לי שוב, זה פיתרון שיצא ממש טעים ומשביע. וכמובן ליד חתכתי ירקות

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי חזרה_לקנדידה* » 14 מרץ 2008, 12:00

פעם הצלחתי להיפטר ממנה לכמה שנים טובות ואחרי הלידה והעייפות היא חזרה):
לדעתי לוותר לגמרי על כל הלחמים, כל מה שיש בו סוכר (מכל סוג שהוא) ושמרים - תוך שבועיים מרגישים הכלה מדהימה ואז מתחילים לשחק במותר ואסור.
גבינות שמנות - לא
פירות יבשים -לא
דבש -לא
רק יוגורט חיי ממוצרי חלב מותר. הרבה ירקות ורק אוכל מבושל בבית - במסעדות מוסיפים לזה כל מיני דברים

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 מרץ 2008, 15:34

מישהו יודע מה מותר ומה אסור לאכול ברשימה מפורטת?
אני חדשה בעיסקי הקנדידה ומכורה לאוכל..מה אעשה כעת?.הצילו

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 07 פברואר 2008, 18:14

כולם בריאים ?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 נובמבר 2007, 11:53

כמה אי-הבנות שרוצה למקד...
מוצרי חלב - לא בכלל, או שאפשר מוצרי חלב עיזים למשל? ואיך היוגורט (אפילו ביו) משתלב בסוגיה הזו?...
אגוזים - כן, לא... ראיתי שהדעות חלוקות..
מה עם זיתים עשויים ביין?
האם קיים רוטב סויה ללא סוכר, לעזאזל?
מה עם חמוציות מיובשות? פשוט זה מה יש עכשיו.
ואם מותר תפוח, מה על תרכיז תפוחים, טבעי, ללא משמרים ותוספת סוכר? דווקא אחלה, סיידר חם עם מקל קינמון כזה, לימי החורף.
וקטנה ואחרונה... מתכון מוצלח ללחם שיפון ללא שמרים?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 נובמבר 2007, 12:58

פריכיות כוסמת של "לחמנו" - מומלץ בחום... הילדים מחסלים לי את זה, בקטע של נשנוש...

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי גבעה_ירוקה* » 31 אוקטובר 2007, 12:29

טחינה אנטי-קנדידית מצוינת שהולכת מעולה עם החציל מלמעלה-
אני משתמשת בחמאת שומשום(יותר סידן וכל היתר)
להתחיל עם מעט מים חמים(כן חמים)עד שנהיה סמיך אבל לא מידי
להוסיף המון -מיץ לימון,שום ומעט מלח
להסיף ערימה גדולה_ של ירוקים-כוסברה,פטרוזיליה,עירית,וכו' לפי הטעם(אני לרוב הולכת על הכוסברה)_לא קצוצים_ ואפילו עם הגבעולים -למה לא קצוצים? כי עכשיו לוקחים בלנדר מקל ומבלנדרים יחד עם עוד קצת מים _חמים
התוצאה-טחינה ירוקה עשירה בטעם ומעט קציפתית-בתיאבון! :-)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי גבעה_ירוקה* » 29 אוקטובר 2007, 05:33

על נזקי דיאטת חלבונים-

http://www.starmed.co.il/News/883

http://www.starmed.co.il/Diet/Types/Protein

וכמובן שיש עוד הרבה,רק הקלדתי "דיאטת חלבונים" בגוגל
אז יש גם דעות מהקצה השני,וייתכן שאנחנו גורמות לעצמנו נזק,מה עושים?..

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי תמי_גלילי* » 24 אוקטובר 2007, 16:59

להפסיק לגמרי עם כל העמילנים-נראה לי לגמרי לא מעשי ולא בריא,הגוף גם צריך את הדלק הזה
אני חולקת עלייך. אפשר וכדאי לחיות יפה מאוד בלי עמילנים, שצורפו לדייאטה האנושית רק בתקופה החקלאית. מרבית האנשים גם לא מעכלים אותם היטב. אני ממליצה לך לקרוא את המאמר על NEANDERTHIN בפורום שלנו (החלק האחרון של המאמר על SCD).

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי גבעה_ירוקה* » 24 אוקטובר 2007, 08:59

להפסיק לגמרי עם כל העמילנים-נראה לי לגמרי לא מעשי ולא בריא,הגוף גם צריך את הדלק הזה,אני מבינה שצריך להוריד בצורה משמעותית ואת המזונות העתירים-כמו סוכרים למינהם ומוצרי קמח חיטה ודגנים לא מלאים אחרים
יש דרגות שונות של החמרה בדיאטה,אבל לוותר גמרי? נראה לי מסוכן אפילו. אולי איכשהו במקרים של עודף משקל הגוף ישתמש במחסנים אבל מה אם אין מחסנים?.. אני למשל אוכלת שיבולת שועל עם היוגורט, ופריכיות אורז מלא
הגזירות כה רבות ומתרבות-מה נשאר לנו שהוא לגמרי מותר?מלפפון וחסה?שום ולימון? וגם זה רק אורגני...

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי תמי_גלילי* » 24 אוקטובר 2007, 06:26

דלורית וכרובית הולך?
עדיף לא להרבות בכרוב, כרובית, בצל ושאר ירקות המכילים גופרית - היא מזינה את הקנדידה. (לא להימנע לגמרי, אבל להגביל).

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ניצן_אמ* » 23 אוקטובר 2007, 23:29

spelt is wheat
and rye is not much better
I'd not eat the crackers until I feel much much much better

I used Solgar's supplements on top of a strict diet and had a great improvement from a really bad condition
I don't know if it the supplements were as effective as the diet.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי גבעה_ירוקה* » 23 אוקטובר 2007, 21:24

את הקרקרים הכנתי עם קמח שיפון-מצוין לגמרי,וגם עם כוסמין ,קצח יותר טעים לי מקימל,ויחד עם טחינה שהכנתי מחמאת שומשום והמון לימון ושום...מממממ... מעדן.
שאלות: מישהי מכירה תמרינדי? במצב המיובש שלו הוא בעל טעם מאד חזק ומספק את בלוטות הטעם המתגעגעות,זול בצורה מפתיעה,וכתוב על האריזה שאין שום סוכרים.לא מצאתי חומר באינטרטט
וגם-מה לגבי מסטיק ללא סוכר? איך הקנדידה מתיחסת לתחליפי סוכר?יש לי הרגשה שאצטער ששאלתי... P-:
אני לוקחת את התוספים של סולגאר-דטוקס וחומצה קפרילית,מישהי התנסתה?
לפחות עכשיו מקריאה קצת יותר מעמיקה הבנתי למה יש לי כאבי ראש לאחרונה וגם את ההתפרצות של הגירודים השונים.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי קנדידה* » 15 אוקטובר 2007, 01:49

שאלה חשובה.

פטריה בנרתיק מייצרת הפרשות ריריות לבנות?
(סליחה על הגילוי הנאות והמפורט).
ואם אכן יש פטריה בנרתיק הכוונה שאנוכי קנדידאית בהכרח??

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי גבעה_ירוקה* » 13 אוקטובר 2007, 21:55

אני הכנתי את הקרקרים של טל והם פשוט מעולים,הבעיה שקשה להפסיק... ובכל זאת יש בהם קמח.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי נעמה* » 17 ספטמבר 2007, 21:57

איפה אפשר להשיג את הג'ל לנרתיק והסבון משמן עץ התה??

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ג''ימס_בונד* » 26 יוני 2007, 19:49

לא יודעת אם כבר כתבו כאן.אם מדובר בקנדידה באיזור הציפורניים מ ריחה של שמן עץ התה עושה את העבודה. אם מדובר בפטריה במעיים. פרוביאוטיקה עושה את העבודה. אם מדובר בקנדידה בוגינה יש ג"יל מיוחד להחדרה לנרטיק על בסיס שמן עץ התה בתוספת מה שנקרא פרוביאוטיק פמינה דרך הפה. רצויה ומומלצת שטיפת האיזור על ידי סבון שמן עץ התה המיועד לאיזור האינטימי. פטריה בעור הגוף? יש משחות נהדרות של חברת "נטע" רחצה עם אל סבון שמן עץ התה, קרם גוף על בסיס שמן עץ התה...בהצלחה.עוד משהו..בחברת שמנים "שלוס" המייבאים שמנים מאנגליה, יש תרכובות שמנים לבעיות שונות, ביניהן גם לבעיות קנדידה. שווה לנסות גם דיאטה חשובה בנוסף לטיפול חיצוני.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אמיתי* » 26 יוני 2007, 19:26

אני סובל מהקנדידה ואני שומר על הדיאטה כבר חצי שנה וגם לוקח תרופות כמו שממליצים והיא לא עוברת.
אני לא יודע מה לעשות כולם פה מדברים על דיאטה של שלושה חודשים.
אני מצאתי תחליף ללחם קוראים לו לחם אקסלוסיב שהוא מקמח שיפון ובלי שמרים וקונים אותו בבתי טבע.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי טל* » 23 מאי 2007, 13:38

בנות יקרות, הנה מתכון שקיבלתי ויצא לי מוצלח, תחליף מעולה ללחם, טעים גם לארוחה וגם לנשנוש.
מתאים למי שכבר יכולה להוסיף קמח חיטה מלא... (אולי אפשר לנסות עם קמח שיפון במקום חיטה)

קרקרים:
1 כוס קמח מלא
חצי כוס גרעיני חמניות לא קלויות
שליש כוס סומסום
1 כף זרעי פשתן
חצי כוס סובין או נבט חיטה
1 כפית מלח
3/4 כוס מים
1 כף שמן (אני שמתי שתיים)
אפשר להוסיף כף שתיים זרעי קימל
(למי שסתם רוצה להכין קרקרים ואין לה קנדידה יכולה להוסיף שליש כוס בורגול ולהוסיף עוד קצת מים)

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים ולהשעות בקערה חצי שעה.
לחלק את הבצק ל-2. לרדד כל כדור לעלה דק מאוד על נייר אפייה ואם הבצק נדבק להוסיף מעט קמח על המערוך.
לחתוך לריבועים קטנים, לאפות בחום של 175 מעלות למשך 25 דקות עד להשחמה.
הסוד הוא לאפות טוב טוב עד שממש ממש מתייבש ונהייה קריספי, אחרת זה לא שווה.

בתאבון!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ניצן_אמ* » 21 אפריל 2007, 08:41

לשניצל אפשר להשתמש בפירורי סויה. עובד מצויין.
אני לא בטוחה שקוואקר כל כך טוב. זה מוצר שמעלה עובש מהר יחסית ואני די בטוחה שבתור דגן הוא לא אידיאלי בהרכבו.
(מתנסחת בזהירות, כי לא בדקתי.)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ורדית* » 20 אפריל 2007, 11:33

שניצל:
קונים קוואקר (שיבולת שועל) וטוחנים אותה או שקונים טחונה אני יודעת שיש פעם קניתי.
ואז מטגנים כמו שתמיד מטגנים שניצל רק במקום הקמח שמים את הקוואקר.
עשיתי אתמול ולא האמנתי שאומר זאת אך באמת יצא מעולה.
עכשיו יש לשים לב שמתי שמן אך הוא הפך כל כך נוזלי כמו מים אין לי מושג למה אולי בגלל השיבולת שועל.
אני לא הוצאתי את המים והמשכתי לטגן כך וכמו שאמרתי יצא ממש מעולה.
שווה לנסות (לכאלו שמתים על שניצלים ואסור להם קמח)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יונת_שרון* » 18 אפריל 2007, 13:26

למה אחרי? תוסיפי לשמן והלימון עגבניה חתוכה, חסה, אולי גזר ומלפפון -- קיבלת סלט!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח* » 18 אפריל 2007, 09:59

_הכי חשוב: כל בוקר אני שותה כוס מיץ לימון סחוט טרי עם שמן זית ומים פושרים ו..
עכשיו זה כבר לא מגעיל אפילו... די בסדר.
החליף לגמרי את הקפה ונותן לי הרגשה טובה ונקייה.
תנסו._

ומה אוכלים אחרי זה?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיץ_פטל* » 11 מרץ 2007, 10:17

אני זקוקה לרעיונות לתפריט. מה לאכול בבוקר? בערב ?בארוחה עיקרית.?
אני די בלחץ מכל הרעיון הזה של שינוי אורח התזונה באופן כה קיצוני.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שלי* » 27 ספטמבר 2006, 17:43

ירקות מוקפצים עם קינואה:
בטטה,אפונה קטנה,כרוב לבן,גזר,בצל,שום ברוקולי,כרובית ובקיצור כל הצירופים שאוהבים ושמותר:
חותכים קטן מה שצריך מקפיצים במחבת בשמן קנולה
מוסיפים מלח ופלפל קצת מים שלא יתייבשו הירקות מוסיפים מעל שמן שומשום ובסיום מוסיפים קינואה לאחר שבושלה בנפרד (כמו בישול אורז) - המתכון הכי קרוב לסיני מוקפץ הזכור לטוב(ניתן להוסיף פיסות חזה עוף) בתאבון

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי נאוה_בוקר_טוב* » 10 יולי 2006, 15:03

לארוחת בוקר- זרעי פשתן( לטחון בבית ולאכול טרי), זרעי חמניות וזרעי דלעת, כל אגוז אחר שאוהבים, עם יוגורט עיזים אורגני.
לחם מחמצת שיפון מצויין- למי שגר בצפון- אצל איריס בן צבי מכפר יהושוע, לחם "ריפתא" שאפשר להזמין, עושים אותו בכליל בתנור אדמה. זה עושה לי את החיים טובים!

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי קנדידאית_לשעבר* » 25 מרץ 2006, 23:26

אורז מלא מוקפץ עם כרוב.

מטגנים בצל בשמן זית עד שמשחים בווק
מוסיפים שן שום
מוסיפים כפית של תיבול לאורז הודי (קניתי בשוק זה מ14 תבלינים שונים )+ג'ינג'ר טרי מגורד וקצת מים.
שמים כרוב חתוך ומערבבים עד שמתרכך.
מוסיפים אורז מלא שבושל כבר ממקודם

עקרונית כל התהליך ברגע ששמים את שמן הזית ועד הסוף הוא מהיר
בתאבון

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי אמא_מפוטרת* » 09 מרץ 2006, 17:51

העתקתי את ההודעה שלי מהדף הקודם
יש חוברת על טיפול בקנדידה שכתבה אסתר אלעזר. מומלץ ביותר. בעיקר מדובר שם על תזונה. אם מקפידים על מה שכתוב, תוך שבועיים יש שיפור ותוך חודש ניתן להחלים. העניין הוא שצריך להמשיך ולשמור גם אחר כך, לא יותר מידי מתוק ולא יותר מידי קמחים.
אגב הקנדידה מתעבת במיוחד שום וצנון לסוגיו - אז בתיאבון.
את החוברת ניתן לרכוש טלפונית אצל אסתר 6821789-04
היא גם כתבה ספר טוב על מקרוביוטיקה עם המון מתכונים בריאים. מומלץ למתעניינים בתזונה בריאה ומאוזנת.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי פלונית_אלמונית* » 04 מרץ 2006, 03:21

קנדידה אוהבת חומוס? :-)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי נאוה_פרנס* » 26 פברואר 2006, 16:07

כן. כוסמת קלויה זה טוב. גם ירוקה (לא קלויה)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 26 פברואר 2006, 15:38

כוסמת קלויה זה טוב?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר_נ* » 20 פברואר 2006, 14:07

דף הבית :שיר נ כמו השם שלי. דף בית זה מקום שאפשר לכתוב קצת על עצמך ולקבל הודעות מחברים. הסתכלי ב _דף בית אישי .
יש פה חוקים לגבי פרסום, תבדקי בדף הפתיחה לגביהם או ב כיכר השוק.
בקשר לבריכה אין לי מושג, מניחה שאם כלור גורם לשינוי חומציות אז כן זה יכול ליצור התפרצות. זה התחיל משם?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיכל* » 20 פברואר 2006, 10:13

ועוד שאלה - מישהי יודעת אם שחייה בבריכה יכולה לגרום להתפרצות קנדידה בנרתיק?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיכל* » 19 פברואר 2006, 18:44

איפה דף הבית?
ובכלל - זה בסדר לפרסם פה דפי בית אישיים? (=פרסום??)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר_נ* » 19 פברואר 2006, 09:58

מקסים:)
וזה דף הבית החדש שלי:)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 15 פברואר 2006, 19:24

אורז מלא עם עשבי תיבול
המצרכים:
1 כוס אורז מלא
1 כפית שמן
3 קוביות שמיר קפואות (אני שמתי טרי קצוץ)
3 קוביות בזיליקום קפואות
3 קוביות פטרוזיליה קפואות (אני שמתי טרי קצוץ)
1 קוביה קפואה של שום
2 כוסות מים (אני שמתי קצת יותר)
מלח, פלפל שחור גרוס
צנוברים לפי הרגש (אני לא שמתי כי לא היה לי בבית)

אופן ההכנה
שמים את האורז במסננת ושוטפים תחת זרם מים, עד שהמים צלולים.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים היטב, עד שכל הגרגרים מצופים בשמן. שופכים לסיר את המים. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול והשום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מרתיחים וממשיכים לבשל על להבה בינונית, עם כיסוי חלקי, עד שכל הנוזלים מתאדים. מכבים את הלהבה, מניחים על פתח הסיר מגבת, ומעליה מכסה, ומשהים כ-20 דקות. מעבירים לקערה.
מוסיפים את הצנוברים, מערבבים בעדינות, אוכלים ונהנים :)
(אני שכחתי את הסיר על אש נמוכה לפחות 40 דקות ויצא נהדר, קצת שרוף מלמטה, יאממי)
המקור: פשוט מבשלת

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 15 פברואר 2006, 19:18

סליחה - קרדיט: מתוך "פשטידל" קובי בר (עם שינויים שלי)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 15 פברואר 2006, 19:17

פשטידת דלורית וכרובית
  1. לבשל יחד דלורית קטנה (מקולפת וחתוכה) וכרובית קטנה (מופרדת) במים עד שיתרככו. לסנן ולמעוך בסיר (מעיכה בינונית, לא פירה)
  2. במחבת לטגן קלות כרישה אחת (הלבן, פרוס לפרוסות) בקצת שמן זית (אפשר לוותר על חלק זה).
  3. מוסיפים את הכרשה לסיר יחד עם: 1 שן שום והרבה בזיליקום (רייחן) טרי קצוץ (אני שמתי 2 קוביות קפואות מהמגש), קצת שיבולת שועל (במקום פרורי לחם) מלח ופלפל שחור וקצת שמן זית.
  4. בקערית טורפים ביצה אחת. ומערבבים עם השאר בזריזות
  5. שופכים לתוך תבנית קטנה (פיירקס עדיף) משומנת ומכניסים לתנור חום בינוני כ-45 דקות.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 15 פברואר 2006, 07:48

תבדקו את מה שכתבתי בדף הטיפול בקנדידה לדינה:) זו התחלה של חשיפת השיטה שאני מאמינה בה:)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 15 פברואר 2006, 07:26

היי בנות:) מה נשמע?
קודם כל ליוד דלורית וכרובית זה בסדר גמור עד כמה שאני יודעת. ניצן יקרה,מה גזר הדין לגבי הטופו?:)
אני אכתוב קצת יותר מאוחר עוד הודעה שתספר לכן על גילוי מרענן שלי:)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 14 פברואר 2006, 20:12

דלורית וכרובית הולך?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ניצן_אמ* » 12 פברואר 2006, 20:02

בורגול מותר?
לצערנו, בורגול זה פשוט חיטה שבורה. באופן דומה גם סולת אסור.

שיר, אני מסכימה עם מיכל, זה בהחלט ייתכן שמה שקורה לך עכשיו זה העצמת הלחימה בקנדידה. אצלי זה התבטא באלרגיות יותר חריפות ובכאבי ראש, אחרי מספיק זמן הכל עבר (חודשיים שלושה) בקשר להפרשות, הרופא שלי אמר שיש לי קוטג', אני לא ממש ראיתי את זה.
אגב, גם אני בכללית, ואני מאד מרוצה מהרופאים במרפאת קטוביץ' בתל אביב, עד כדי כך שאני נוסעת לשם ע"א שאני לא גרה בת"א כבר שנתיים. יש שם רופאת נשים צעירה יחסית ומאד מאד נחמדה, שאני לא זוכרת את שמה, ואחת מזעזעת שלא תדעי מצרות. אולי שווה לנסות?

אגב, אני ממש זוכרת את ההרגשה כשקלטתי שניצחתי את הקנדידה. הסתכלתי על בנזוגי באמצע טרק בניו זילנד ואמרתי לו: "שום דבר לא מציק לי. וזה ככה כבר כמה זמן."
כשמשהו מציק מיד מרגישים את זה. כשכלום לא מציק, זה מצב מיוחד מאד. טוב, של העדר רע... אז לפעמים לוקח זמן לקלוט את זה. מאחלת לך שזה יקרה בקרוב.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 12 פברואר 2006, 14:02

בורגול מותר?

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 09 פברואר 2006, 23:33

אהלן בנות:) תודה על ההתיחסות.
מיכל- אז זהו שאין לי הפרשה כזו כמו שאת מתארת, השאלה היא רק אם זו באמת ההפרשה היחידה האפשרית של קנדידה.
עשיתן בדיקות לזיהוי קנדידה? הבנתי שיש מעבדות פרטיות, בקופ"ח אני לא יודעת אם אפשר אבל אשאל שבוע הבא כשאהיה אצל הגניקולוגית.
חשוב לי קודם כל לאבחן שזה אכן זה לכן אני אעשה משטח צוואר הרחם ועוד בדיקות אפשריות כדיי לשלול דברים אחרים.
כל מקרה לגופו כעיקרון. בנתיים אני ממשיכה עם התזונה והשטיפות, לא יכול להזיק כנראה.
מיכל יכול להיות שאת צודקת ושהיא פשוט תוקפת עכשיו יותר, אגב, ראיתן את ההמלצות של נאווה לתוספים בדף הקודם? תעיפו מבט ותאמרו לי מה אתן חושבות.(קפסולות שום, חומצות הידרוכילית וכו)
ניצן, גם אני מקווה שזו אכן קנדידה ולא משהו יותר גרוע חלילה וחסה. אני מאמינה ששבוע הבא או בשבועיים הקרובים יהיו בידי כל העובדות.
אה וכן אני בקופח כללית, גניקולוגית בסדר, עמוסה ולחוצה מאוד עקב היותה אישה, חבל שאין הרבה מבחר נשי בתחום אבל אני עקשנית לגבי אישה גניקולוגית,.
וכן לא שותה חלב כבר חודש, רק גבינות עיזים ביו ויוגורט ביו.
:)צאו בנתיים.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיכל* » 09 פברואר 2006, 17:47

שיר - גם אני עברתי שלב של התלבטות לגבי האם מה שיש לי זו קנדידה. הגניקולוג שלי קבע שכן ממבט חטוף בלבד (אפילו לא טרח לגעת/ להכניס יד וכד'). לא נעים לתאר אבל הפרשה של קנדידה היא בצורת קוטג' ונראה שלכל שאר הזיהומים ישנה הפרשה אחרת. קחי בחשבון שלוקח בערך 3 חודשים של דיאטה כדי להתנקות ממנה + כשהיא מתפרקת היא הכי תוקפת... יש לך גניקולוגית טובה? אם כן - מאיזו קופ"ח ואיפה בארץ?
וכ-מו-ב-ן שחוץ מתזונה לכל קנדידה מישור רגשי משלה, אז תנסי לברר איתה מה היא רוצה לומר לך...
בהצלחה!
לגבי טופו ועגבניות - אין לי מושג. אני יודעת שעגבניות זה בסדר, רסק עגבניות - עדיף שלא...

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי ניצן_אמ* » 08 פברואר 2006, 21:28

חברות יקרות, איזה יצירתיות הולכת פה, ממש תענוג!
שיר, אני מקווה בשבילך ששינוי התזונה יעשה שינוי לטובה בעוד תחומים, אבל בעיקר בתחום (הרומנטי? LOL) הזה. כמעט כאילו שאני מאחלת לך שזאת באמת קנדידה, כי לפחות את יודעת איך להתמודד איתה..

יוד, יופי של מתכונים. שימו לב שלהרבה אנשים שרגישים ללקטוז (ויש הרבה פעמים קורלציה לקנדידה) גבינה צהובה ובמיוחד מותכת זו אם כל חטאת. כאבי בטן וגזים איומים... הייתי מחליפה את זה בגבינת עזים טובה ללא עובשים, אפילו בגושי הפתעה כאלה בתוך הפשטידה, הן נהדרות בחימום.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 08 פברואר 2006, 18:47

יש לי גם מתכון נהדר עם טופו ועגבניות, אבל לפני שאני רושמת אותו , אני רוצה לוודא איתכן שמותר טופו ועגבניות, (גם רוטב). אז תנו לי אוקיי ואתן לכן פינוק:)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי שיר* » 08 פברואר 2006, 17:15

היי מיכל: ) נשמע נהדר האנטיפסטי הזה שרקחת לנו..חצילים תמיד מתחברים לי עם גבינת עיזים:)
מיץ נוני הוא מפרי הנוני (פרי טרופי בעל סגולות ריפוי) יש עליו דף כאן באתר שמסביר אותו יותר טוב. מה שכן הוא מכיל פרוקטוז , לא בטוח שיעיל לקנדידה,(צריך לברר את זה).
היום אני מתחילה לחשוב שאולי אין לי בכלל קנדידה וזה משהו אחר לגמרי..הצריבה לא עוברת לי למרות השינוי התזונתי וכל התוספים שאני לוקחת..קבעתי תור לגניקולוגית שלי לשבוע הבא, נראה מה היא תגיד. אתמול קראתי הרבה על קנדידה וזיהומים אחרים בווגינה,קשה להחליט וגם קצת מפחיד, לדוגמא, הם מזהירים שם מפני השטיפות הווגינליות מחשש להעביר את הזיהום או הפטריה פנימה לרחם, נשמע לכן הגיוני?
אשמח לשמוע מה אתן חושבות:)
שיר.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי מיכל* » 08 פברואר 2006, 13:09

אז עכשיו אחרי שכל הסירים על האש והתבניות בתנור, אני יכולה לשבת ולהוסיף עוד כמה רעיונות-
קודם כל, ביום חורפי שכזה - תמיד כיף שיש מרק חם אז אל תשכחו את כל מרקי הקטניות כמו - עדשים/אפונה/שעועית
לקחתי את הרעיון של יוד 13 והתאמתי למה שיש בבית (וגם למה שמותר לי...) אז קחו את הירקות המותרים לכן כמו - קישואים, בצל, ברוקולי (מאודה כמה דקות במים רותחים), חציל, חתכו לקוביות, הוסיפו תבלינים אהובים, שמן זית, קצת סומסום, עם/בלי שיבולת שועל והכל לתוך שקית קוקי ולתנור! אפשר לאכול עם טחינה!
בנוסף ישנה מעין פשיטדת בשר נחמדה - במיקסר קטן אני טוחנת שום (מ-3 שיניים ועד ראש שלם, תלוי את מי אתם פוגשים אח"כ...), בצל, בשר טחון (כ-200 גרם), בערך 3 כפות שיבולת שועל, 2 ביצים ותבלינים - כל זה במיקסר.
מעבירים לנייר אפייה בתבנית, משטחים לגובה של 0.5-1 ס"מ ואופים בתנור/טוסטר וגם את זה אפשר לאכול עם טחינה!
יאללה, שהאוכל יהיה כבר מוכן!
בתיאבון!
אגב - מה זה מיץ נוני? (סליחה על הבורות)

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 07 פברואר 2006, 20:04

בהמשך למתכון של מיכל על חציל בתנור:
  1. דלורית בתנור: חוצים דלורית ל-2 חיתוך מלמעלה למטה. מנקים את הגרעינים.
מכניסים לתוך שקית קוקי עם טיפה שמן זית ומלח. סוגרים את השקית ועושים בה חורים.
כל חצי מניחים על התבנית של התנור על הצד החתוך. אופים כ-חצי שעה עד שרך.
  1. כרובית בשקית קוקי:
שוטפים ראש כרובית שלם- ולא מפרקים לפרחים.
מכניסים את הכרובית לשקית קוקי ומזליפים עליה מעט שמן זית (בערך כ- 3 כפות).
מוסיפים: מעט מלח, 1 כף שטוחה אבקת מרק בצל (לא חייבים), פפריקה מתוקה,
ו- 2 כפות פירורי לחם (אני שמתי במקום שיבולת שועל).
סוגרים את השקית ומנערים כדי שהכרובית תצופה היטב בכל מה שהכנסנו לקוקי.
מניחים את הקוקי בתבנית ועושים בשקית חתך קטן ליציאת האדים.
אופים בחום 180 עד התרככות והשחמה יפה.
מגישים שלם לשולחן. הולך טוב עם רוטב טחינה.
גם אסטטי וגם טעים.
באדיבות - מתכונים נקודה נט.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 07 פברואר 2006, 19:25

הכי חשוב: כל בוקר אני שותה כוס מיץ לימון סחוט טרי עם שמן זית ומים פושרים ו..
עכשיו זה כבר לא מגעיל אפילו... די בסדר.
החליף לגמרי את הקפה ונותן לי הרגשה טובה ונקייה.
תנסו.

מתכונים לטיפול בקנדידה

על ידי יוד_13* » 07 פברואר 2006, 19:24

תודה לשיר ולניצן. את השניצל אני בהחלט מתכוונת לנסות בקרוב.
הנה כמה תוספות שלי אחרי 3 שבועות (בנתיים). אני מודה שאני לא אצל אף נטורפטית וייתכן שאני חוטאת בדברים אסורים ללא ידיעה. אז אל תתבישו לתקן אותי.
  1. כאילו פאי בצל וקישואים
לבסיס: מערבבים כמה כפות קמח מלא עם חצי דנונה וקצת שמן זית. מתקבל בצק במרקם דביק קלות. (אפשר להוסיף גם שומשום לבצק)
משטחים את הבצק בתבנית פיירקס קטנה משומנת עם שמן זית.
מכניסים לתנור ל-5 דקות לאפיה קלה ומוציאים
בסיר קטן מאדים פרוסות בצל וחצאי פרוסות קישואים עם קצת שמן זית על אש קטנה בסיר סגור
מערבבים בכלי נפרד: דנונה, גבינת עיזים או כבשים, שיבולת שועל, ולמתירניות טיפה גבינה צהובה וביצה אחת. מלח ופלפל.
על התבנית עם הבצק שופכים מהסיר את הירקות המאודים, מוסיפים את תערובת הדנונה וחזרה לתנור.
  1. פריכיות אורז מלא - טעים אך יקר.
  1. ביום שישי קניתי בחצי חינם במאפיה לחם שיפון ללא שמרים ומקמח מלא. הוא היה טרי וחם. יחד עם לבנה מהמעדניה = מעדן.
אני אמשיך את הרשימה בהזדמנות הבאה.

חזרה למעלה