מתכונים לשבועות

שליחת תגובה

השיוויון האפשרי הוא שיוויון הנפש
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: מתכונים לשבועות

מתכונים לשבועות

על ידי יעל_אחרי_שנתיים* » 29 אוגוסט 2006, 16:10

היי.. מה עם בורקס? עשיתי חיפוש ולא מצאתי בשום דף באתר
אני בגולה ואין לי ממי לקבל מתכון בסיסי לבורקס, שכולל רצוי גם תרד או מנגולד

מתכונים לשבועות

על ידי מנג_בין* » 03 יוני 2006, 12:47

פעם ראשונה שהכנתי עוגה ויצא מעולה, אז בבקשה -
עוגת גבינה
6 ביצים (מופרדות)
להוסיף לחלמונים - 2 גבינה 5% , 3 כפות קורנפלור, 1 אינסטנט פודינג וניל, 1 שמנת חמוצה
להקציף את החלבונים עם כוס סוכר לקצף חזק.
לקפל את בלילת החלמונים לקצף.
אופים שעה בתנור בחום בינוני. (בתנור שלי חום 180 היה חזק מדי ולכן אפיתי אותה ב 150 מעלות)

מתכונים לשבועות

על ידי אנונימי » 02 יוני 2006, 21:00

ענת,
המתכון של במבי ק שמעל המתכונים של ענת - אפשר לעשות אותו בלי תחתית הביסקוויטים, ויצא נפלא גם כן.
ניסיתי. אמנם עם הביסקויטים, אבל ההבדל לא גדול.
מומלץ בחום |Y|

מתכונים לשבועות

על ידי ענת_הפלישתית* » 02 יוני 2006, 14:57

איזה דיכאון- הרסתי 2 עוגות גבינה (יצאו פיכס).
למי יש מתכון לעוגת גבינה אפויה, בחושה, בלי בצק בתחתית ובלי קרם או קצף מעל, לא רטובה ולא קרמית ולא ג'לטינית? (ולא עושה רעש בין שתיים לארבע...)

מתכונים לשבועות

על ידי עדי_יותם* » 02 יוני 2006, 11:51

עוגת גבינה נפלאה
מצרכים:
5 ביצים מופרדות, כוס סוכר, ק"ג גבינה (במקור 9%, אני עושה עם 5% או משולב ויוצא מצוין), גביע אשל/גיל/יוגורט (ניסיתי את כל האפשרויות), 4 כפות קמח רגיל, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 1/4 כוס מיץ לימון.
הכנה:
מקציפים חלבונים + סוכר, מקפלים פנימה חלמונים וכל שאר המרכיבים. שמים במדף התחתון או על קרקעית התנור תבנית תנור עם מים. מעבירים את העיסה לתבנית 26 ואופים ב-200 מעלות במשך שעה.
כדי למנוע נזילות אפשר לשים נייר כסף או נייר אפייה על תחתית התבנית, או תערובת ביסקוויטים מרוסקים עם חמאה. אני לא משתמשת בנייר כסף לאפייה (מאז אלומיניום ושאר צרות בכל אוכל, שיהיה).
אפשר אחרי חמישים דקות להוציא את העוגה ולמרוח מעליה שני גביעי שמנת חמוצה מומתקים באבקת סוכר, ולהחזיר לעשר דקות נוספות בתנור.
הטעם מגיע לשיאו אחרי 12-24 שעות במקרר.

מתכונים לשבועות

על ידי .* » 02 יוני 2006, 00:05

רציתי לדעת מזה אפיון?
אבקת אפיה

מתכונים לשבועות

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 מאי 2006, 23:19

מה זה, פרסומת לשטראוס?... מה עושים אם אין שטראוס באזור?...

מתכונים לשבועות

על ידי יעל* » 30 מאי 2006, 21:34

חטיפי פטריות ממולאות

חומרים (ל-20 פטריות):
מאה גרם גבינה ביתית 16% שומן של שטראוס מגוררת
2 כפות גדושות של סימפוניה טבעית 5% של שטראוס
4-5 כפיות פירורי לחם מתובלים
50 גרם חמאה מרוככת
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות דק
מים ומיץ לימון
מלח ופלפל אדום ושחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
1) מנקים את הפטריות ומשרים קלות במים ובמיץ לימון כדי למנוע השחרה. מפרידים את הגבעולים מכיפת הפטריות וקוצצים דק את גבעולי הפטריות.
2) מניחים בקערה את גבעולי הפטריות הקצוצים, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים וממלאים את כיפות הפטריות.
3) מניחים את הפטריות לתבנית ואופים בחום של 190 מעלות כ-10 דקות.

זמן הכנה: 5 דקות, זמן אפייה: 10 דקות.

הערה: הוספה של רוטב עגבניות עשיר על בסיס התבנית בהן שוהות הפטריות, הופך אותה למנת בייניים נהדרת.

מתכונים לשבועות

על ידי במבי_ק* » 11 יוני 2005, 12:51

עוגת גבינה הכי טעימה והכי פשוטה

מרסקים חצי חבילת פתי-בר או בישקוטים. בכמות שמספירה "לרפד" תחתית של תבנית בגובה חצי ס"מ בערך.

מערבבים בקערה:
  • 3 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
3 ביצים
כוס סוכר*

את הבלילה שופכים על התבנית עם הפירורים. חצי שעה בחום של 150 מעלות. מוציאים. העוגה עדיין רוטטת, זה בסדר. לתת לה לנוח 5-10 דקות בחוץ. לא לכבות את התנור.

לערבב שני שמנת חמוצה עם שתי כפיות סוכר וניל (או רגיל), למרוח בעדינות על העוגה ולהכניס לתנור לחמש דקות נוספות.

להוציא. לצנן. להניח במקרר לכמה שעות. זה בסדר שהעוגה נראית לא מוכנה. אחרי כמה שעות במקרר (מינימום שעתיים, ועדיף יותר) היא יציבה ובעיקר טעימה טעימה טעימה.

מתכונים לשבועות

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 יוני 2005, 12:33

רציתי לדעת מזה אפיון?

מתכונים לשבועות

על ידי אמא_של_יונת* » 31 מאי 2005, 18:30

עוגת גבינה מצויינת (בלי ג'לטין ובלי קורנפלור, וזאת עוגת-הגבינה הכי טובה שפגשתי)

הבצק
½ חב' מרגרינה מרוככת
½ כוס שמן
3 חלמונים (חלמון נוסף – למריחה על הבצק)
קליפת לימון מגורדת
3 כפות מיץ לימון
3 כוסות קמח
½1 כפית אפיון

המלית
2 ביצים שלמות
3 חלמונים
1 כוס סוכר
750 גרם גבינה לבנה
1 כוס חלב
3 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת
4 כפות קמח

לקצף
7 חלבונים
½ כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון

ההכנה
ללוש את החומרים לבצק. לרדד בתבנית.
למרוח את הבצק בחלמון ביצה.
לבחוש את החומרים למלית ולשפוך על הבצק.
לאפות כ-3/4 שעה בחום בינוני עד שהבצק מתקשה (והמלית עדיין קצת רכה).
להכין קצף קשה, למרוח אותו על העוגה האפויה ולאפות כ-10 דקות עד שהקצף משחים.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור בדלת פתוחה.

מתכונים לשבועות

על ידי ארז_אח_של_נעומי* » 22 מאי 2005, 18:55

נו כבר מצאתם???

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 29 מאי 2004, 10:52

לא אני מרגישה שתערובת הגבינה יצאה מועטת מדי והיא לא גבהה כלל בתנור.

מתכונים לשבועות

על ידי תבשיל_קדרה* » 29 מאי 2004, 09:10

קיבלתי תשובות בנושא ב-עוגות ועוגיות.

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 29 מאי 2004, 08:21

העוגה יצאה טובה מאד אך נמוכה. במה טעיתי?

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 28 מאי 2004, 21:04

לפעמים יש גם וגם. העוגה במקרר:-)

מתכונים לשבועות

על ידי תבשיל_קדרה* » 28 מאי 2004, 19:17

אגב אין אבקת אפייה בעוגה?
יש סודה לשתיה.

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 28 מאי 2004, 19:12

אגב אין אבקת אפייה בעוגה?

מתכונים לשבועות

על ידי שמיכת_טלאים* » 26 מאי 2004, 22:27

בשמחה @}

מתכונים לשבועות

על ידי תבשיל_קדרה* » 26 מאי 2004, 22:19

אה, ואם מודים - תודה גם לבתשלך. עשיתי את העוגת ביסקויטים שלה, אמי היתה מאושרת, וגם שאר האורחים שמחו (-:

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 26 מאי 2004, 21:47

אוף! התכוונתי לומר: תודה שמיכת!! זו העוגה הראשונה שראיתי בלי ג'לטין וקורנפלור שאין לי אותם!

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 26 מאי 2004, 21:46

תודה גילה ושמיכת. אני אכתוב משהו בעוגת יום הולדת .אני מבינה שהלימון אורגני ושהביצים מתרנגולות שחיות רק על חסה.

מתכונים לשבועות

על ידי שמיכת_טלאים* » 26 מאי 2004, 14:03

אני חושדת שמשחקי הג'לטין באים לייצב את העוגה כשהיא אינה אפויה
אמת ויציב - עוגה לא אפויה אפשר לייצב או בתוספת ג'לטין, או בהקפאה של עיסת הגבינה+סוכר+קצפת, ואז היא די קורסת כשהיא מפשירה. ג'לטין מופק מעצמות דגים, או (הסוג היותר יקר) מאגר-אגר (סוג של אצה, אם אני לא טועה). יש גם עלי ג'לטין עשויים מעצמות בע"ח - באלה אני לא נוגעת מטעמי מחלת הפרה המשוגעת.
הפודינג נועד להסמיך ולהמתיק - זו בעצם תערובת של קורנפלור, אבקת סוכר ומעט צבע מאכל (טפו-טפו-טפו).
והנה עוגה אפויה:

לבצק:
2½ כוסות קמח
1 כוס סוכר חום
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית קינמון
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
למלית:
450 גרם גבינת שמנת (מומלץ לערבב 2 סוגים - 30% ו- 9%)
2 ביצים גדולות
4 כפות מיץ לימון
½1 כפיות קליפת לימון מגוררת
¾ כוס סוכר לבן
אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
הבצק: שמים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתיה והקינמון במעבד מזון בעל להב מתכת, ומפעילים לתערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים לתערובת פירורית.
מפרישים כוס מהפירורים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. שומרים בצד. מעבירים את שאר הפירורים לתבנית ומהדקים לבסיס. אופים כרבע שעה עד שיזהיב,מוציאם מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים.
המלית: שמים את הגבינות, הביצים, מיץ הלימון קליפת הלימון והסוכר. בקערת המערבל. מערבלים כ- 3 דקות, לעיסה חלקה ואוורירית. יוצקים את המלית על הבסיס האפוי, מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו (עם האגוזים) ומחזירים לתנור. אופים 35-30 דקות, עד ששכבת הפירורים תזהיב והגבינה תתייצב.
מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (או למשך לילה). חותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ.

מתכונים לשבועות

על ידי תבשיל_קדרה* » 26 מאי 2004, 08:54

לא, העוגה של שמיכת טלאים פה למעלה, אינה אפויה. אני חושדת שמשחקי הג'לטין באים לייצב את העוגה כשהיא אינה אפויה, ואילו עוגה אפויה מתיצבת בזכות האפיה (בדומה לפשטדה).

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 26 מאי 2004, 07:55

כל עוגה אפויה? וחג שמח!

מתכונים לשבועות

על ידי תבשיל_קדרה* » 25 מאי 2004, 22:34

אפויה, לא?
(ערב טוב גם לך)

מתכונים לשבועות

על ידי מונו_נוקי* » 25 מאי 2004, 21:57

מחפשת מתכון לעוגת גבינה (מהסוג ששמים למעלה אוכמניות;-) ) בלי ג'לטין ובלי פודינג. תודה!

מתכונים לשבועות

על ידי אמא_של_יונת* » 25 מאי 2004, 15:35

האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?
לא ניסיתי, אבל אין סיבה שלא.
למעשה, מרגרינה היא תחליף פרווה (ופעם היה גם זול יותר) לחמאה. לא להפך.

מתכונים לשבועות

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 מאי 2004, 12:36

מממממממממממממממממממממ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מתכונים לשבועות

על ידי שמיכת_טלאים* » 25 מאי 2004, 09:45

מחפשת מתכון לעוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים ללא אפייה.
הבת שלי מכינה עוגת ביסקוויטים - חבילה ביקוויטים טבולים בחלב עם טיפה קפה, ומילוי של 2 שמנות מתוקות מוקצפות עם 1 חבילה פודינג אינסטנט. בתבנית פרייקס מלבנית מסדרים שיכבה ביסקוויטים טבולים, מורחים שכבת קרם, ביסקוויטים, קרם וכן הלאה. מסיימים בשכבת קרם, ואז ממיסים חבילה שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה, בוחשים ויוצקים על העוגה מלמעלה.

ואחת שהיא ממש עוגת גבינה:
לבסיס:
150 גרם חמאה
250 גר' פירורי ביסקוויטים מרוסקים - אפשר בטעם שוקולד
2 כפות סוכר
3 כפות ליקר
לעוגה:
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב קר
14 גר' ג'לטין
3 גביעים גבינת 9%
¾ כוס סוכר
תמצית וניל
ממיסים החמאה על אש מינימלית במחבת, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מהדקים לתחתית תבנית 28 ומצננים.
מקציפים יחד את השמנת המתוקה, החלב ואבקת הפודינג.
מרככים את הג'לטין ב-1/4 כוס מים קרים, מוסיפים עוד 1/4 כוס מים רותחים ובוחשים עד שיימס. טורפים את הגבינה עם הסוכר והווניל ומוסיפים את הג'לטין המומס. מקפלים פנימה את קרם הקצפת, ויוצקים על בסיס הפירורים. מקררים כמה שעות עד שהעוגה יציבה. אפשר גם לצפות מלמעלה בגרגרי יער מוקפאים, שמפשירים, מחממים, מוסיפים כף קורנפלור מומסת בכף מים קרים ומחממים עד שיסמיך קצת. מקררים מעט את התערובת ואז יוצקים על העוגה אחרי שהתייצבה, ומקררים עוד שעה.
חג שמח

מתכונים לשבועות

על ידי ענת_גביש* » 25 מאי 2004, 07:34

מצאתי: (של אמא של יונת ב עוגות ועוגיות )
עוגיות בגבינה

חצי כוס סוכר
כף קקאו (מי שאוהב יכול להחליף את הקקאו בקפה או לא לשים כלום)
חצי ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%
קליפת לימון מגורדת
תמצית וניל
עוגיות פטי בר - לפחות 250 גרם.
יין אדום מתוק (אפשר להחליף את היין בחלב - אבל עם היין זה הרבה יותר טעים!)

לערבב את הסוכר והקקאו למניעת גושים, להוסיף את הגבינה הלבנה, קליפת הלימון והוניל ולערבב. אם העיסה סמיכה מאד אפשר להוסיף כף אשל/לבן.
לטבול את העוגיות ביין ולסדרן על מגש מלבני/מרובע.
למרוח שכבת גבינה על העוגיות, עוד שכבת עוגיות טבולות ביין, וכן הלאה עד שיש 3 או 4 שכבות עוגיות וביניהן גבינה. השכבה העליונה צריכה להיות עוגיות.

לציפוי
לערבב 3/4 כוס סוכר עם 1/3 כוס קקאו, להוסיף כ-2 כפות מים ולבחוש היטב. לחמם תוך בחישה מתמדת עד לרתיחה. להסיר מהאש ולבחוש פנימה 40 גרם מרגרינה עד שהיא נמסה לגמרי. למרוח על העוגה. הציפוי מתקשה.
לשמור כמובן במקרר.

האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה?

מתכונים לשבועות

על ידי ענת_גביש* » 25 מאי 2004, 07:21

מחפשת מתכון לעוגת גבינה קרה עם ביסקוויטים ללא אפייה.
חג שבועות טעים ושמח לכולם {@

מתכונים לשבועות

על ידי מיה_גל* » 06 יוני 2003, 09:51

דיאנה - יש משהו שנקרא בעברית "טוב משמנת" של טופוטי. מוצר סויה מצויין, 16% שומן, שאני משתמשת בו במקום גבינת שמנת וגם במקום שמן בעוגת גזר למשל. ממש טעים ומוצלח. נדמה לי שבאנגלית הוא נקרא better than cream. בטוח תוכלי למצוא אותו במקררי הסופר שלכם, אפילו פה הוא מכר ב"סתם" סופרים ובמכולות השכונתיות של תל אביב.

מתכונים לשבועות

על ידי דיאנה_ב* » 06 יוני 2003, 01:13

אני חושבת שאפשר. אנחנו בשלב של ניסוי - להוריד לבר את מוצרי החלב פרה כדי לראות אם יש שיפור במצב האוזניים, אחרי שהתחילו לאיים עלינו בניתוח.
מצאתי חלב ויוגורט עזים, ואיזשהו סוג של גבינה, אבל לא שמנת מתוקה או חמוצה ולא גבינת שמנת שמתאימה לעוגות, ככה שבכל מתכון חסר לי משהו.

מתכונים לשבועות

על ידי ורד_לב* » 05 יוני 2003, 21:05

רגע, חלב עזים/ כבשים אפשר?
מה עם להחליף החלב ומוצריו במוצרי טופו / סויה. הייתה תקופה שעשיתי את זה ויצא סבבה! בטח גם בארה"ב יש מוצרים מוצלחים יותר מבארץ

מתכונים לשבועות

על ידי רועי_כשר* » 03 יוני 2003, 13:17

פונדו גבינות

מצרכים:
1 שן שום קלופה, חצויה
800 גר' גבינות (למשל צהובה, פרמזן קצ'קבל חריפה מעט) חתוכות מגורדות בפומפייה גסה.
2 1 כוס ין לבן יבש
2 כפות קורנפלור מדוללות במעט מים קרים
4-5 כפות קירש (שנאפס של דובדבנים)
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אגוז מוסקט

הכנה:
מורחים את החלק הפנימי של הסיר בשן השום החצויה היטב היטב. לפונדו צריך להיות ניחוח עדין וקל של שום ולא יותר.
שמים בסיר את היין ומביאים לרתיחה.
כשהיין רותח, מכניסים פנימה את הגבינות. מבשלים יחד. מידי פעם מערבבים עד שהגבינה נמסה לגמרי. בשלב הזה הפונדו עדיין מופרד לנוזל וגבינה מותכת.
מוסיפים פנימה את הקירש ומערבבים. אח"כ מוסיפים לאט ובהדרגה את הקורנפלור תוך ערבוב. מוסיפים בהדרגה כי לא ממש בטוח שצריך את כל הכמות. רואים שהפונדו גם נעשה אחיד, חלק ובעיקר סמיך מעט, באופן שיצפה חתיכת לחם בצורה חידה ויפה.
ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את אגוז המוסקט.
מעבירים לכלי פונדו ומניחים על להבת האש.


לחם מטוגן לפונדו
המצרכים:
5-6 פרוסות עבות של לחם שאור לבן
2 שיני שם מעוכות
2 כפות עלי טימין
3 כוס שמן זית

הכנה:
מערבים בקערית עת השמן, השום והטימין.
מורחים בעזרת מברשת את פרוסות הלחם בתערובת השמן, משני צידיהן.
מחממים מחבת פסים (עם תחתית מחורצת) וכשהיא חמה מניחים עליה את פרוסות הלחם לשתים-שלוש דקות עד שהלחם עשה שחום ופריך. חותכים אתו לקוביות גדולות.


ירקות מטוגנים לפונדו:
המצרכים:
2 קישואים קטנים, מוצקים
1 חציל טרי ומוצק
3 פטריות פורטבלו טריות
חצי כוס שמן זית
1 כף עלי טימין
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס קמח
2 ביצים טרופות עם מעט חלב
1 כוס פירורי לחם

ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות. את הפטריות חותכים לארבעה חלקים.
מערבבים בקערית את שמן הזית, טימין, מלח ופלפל. מורחים עם מברשת את הירקות בתערובת השמן.
טובלים את הירקות בקמח, אח"כ בביצה טרופה, ובסוף בפירורי הלחם ומשם לטיגון בשמן עמוק, עד שהם מזהיבים.
יושבים סביב השולחן, טובלים את קוביות הלחם והירקות המטוגנים בפונדו.

מתכונים לשבועות

על ידי אנונימי » 03 יוני 2003, 13:17


חזרה למעלה