על ידי יולי_קו » 25 אפריל 2020, 18:11
העוצר הזה גורם למגמה הפרטית שלנו להתעצם: אנחנו מכינים בעצמנו כבר תקופה לא קצרה באופן סדיר יוגורט ולחם מחמצת. אנחנו מבשלים בעצמנו לרוב, גם הילדים (הצעירה בת 9), אם כי גם חובבים מסעדות.
עם העוצר עברנו להכין באופן קבוע ארוחות בצמדים מתחלפים (אנחנו חמישה), מה שמגוון מאוד את הארוחות, ומפזר את עומס ההכנה בצורה הוגנת.
אז חוץ מיוגורט ולחם, או חלות לשבת, הכנו גם פסטה טריה, כיסונים, קציצות (נדיר אצלנו).
המאכלים השכיחים שאנחנו מכינים (חוץ מהרבה סלטים טריים וירקות מבושלים/מוקפצים/ אפויים) כוללים סושי, פשטידות ומאפים אחרים, קינוחים מגניבים שכוללים אגר-אגר (גורם לנוזל להפוך לג׳לי על ידי בניית רשת חלבונית שמתייצבת בקור), וכל מיני מאכלים שנכנסים לקטגוריות ׳בישול מולקולרי׳ (שם קצת מצחיק, כי בכל המאכלים יש מולקולות

), שמשלבים בבישול גם את הבנת התהליכים הכימיים.
אנחנו משקיעים זמן באיסוף המידע (נעזרים הרבה באינטרנט וגם בספרים), בבישול (חוויה חברתית בפני עצמה), וגם בארוחות. זה לוקח זמן ודורש השקעת תשומת לב, זה ממש כייף, וברוב המקרים האוכל טעים לנו.
העוצר הזה גורם למגמה הפרטית שלנו להתעצם: אנחנו מכינים בעצמנו כבר תקופה לא קצרה באופן סדיר יוגורט ולחם מחמצת. אנחנו מבשלים בעצמנו לרוב, גם הילדים (הצעירה בת 9), אם כי גם חובבים מסעדות.
עם העוצר עברנו להכין באופן קבוע ארוחות בצמדים מתחלפים (אנחנו חמישה), מה שמגוון מאוד את הארוחות, ומפזר את עומס ההכנה בצורה הוגנת.
אז חוץ מיוגורט ולחם, או חלות לשבת, הכנו גם פסטה טריה, כיסונים, קציצות (נדיר אצלנו).
המאכלים השכיחים שאנחנו מכינים (חוץ מהרבה סלטים טריים וירקות מבושלים/מוקפצים/ אפויים) כוללים סושי, פשטידות ומאפים אחרים, קינוחים מגניבים שכוללים אגר-אגר (גורם לנוזל להפוך לג׳לי על ידי בניית רשת חלבונית שמתייצבת בקור), וכל מיני מאכלים שנכנסים לקטגוריות ׳בישול מולקולרי׳ (שם קצת מצחיק, כי בכל המאכלים יש מולקולות :-)), שמשלבים בבישול גם את הבנת התהליכים הכימיים.
אנחנו משקיעים זמן באיסוף המידע (נעזרים הרבה באינטרנט וגם בספרים), בבישול (חוויה חברתית בפני עצמה), וגם בארוחות. זה לוקח זמן ודורש השקעת תשומת לב, זה ממש כייף, וברוב המקרים האוכל טעים לנו.