שאלות בישול ומתכונים

שליחת תגובה

כולנו זקוקים לחסד
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: שאלות בישול ומתכונים

שאלות בישול ומתכונים

על ידי יעל* » 10 אפריל 2015, 12:07

להפוך את הסיר על מגש גדול

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 09 אפריל 2015, 15:08

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הכנתי מקלובה אתמול ולא הוצאתי מהסיר מה לעשות כדי להוציא מהסיר ?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 30 אוקטובר 2014, 15:27

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם אפשר להקפיא דגים שטוגנו ברויחת קמח ?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_בבית* » 24 אוגוסט 2013, 12:53

ממש בסדר לשים ממולאים בשתי קומות. צריך שהנוזלים יכסו גם את הקומה השניה עד שהאורז מתבשל ואז אפשר לצמצם את הרוטב.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי יעל* » 23 אוגוסט 2013, 16:11

כן, גם לי נראה שזה יהיה בסדר.
אחרי תחילת הבישול הכל הצטמצם טיפה, אז הצלחתי לדחוף ממולא אחד לשכבה התחתונה. מעבר לזה פשוט החלפתי לכמה ממולאים מקומות - העליתי חלק והורדתי חלק. (כרוב אחד התפרק לי בתהליך, אז הילד שכבר נגנב מהריח זכה מן ההפקר... :-))

שאלות בישול ומתכונים

על ידי בנתיים....* » 23 אוגוסט 2013, 15:03

לא בטוח שיצא נוראי. תדאגי שיהיו מספיק נוזלים לשכבה העליונה שלא יצא קשה (אם יש אורז במילוי),עם זאת לא להרתיח או לבשל יתר על המידה שהשכבה התחתונה לא תהיה עיסתית...בהצלחה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי יעל* » 23 אוגוסט 2013, 14:51

הכנתי ממולאים. מלא ממולאים. כל כך הרבה ממולאים שלא הכל נכנס לי בשכבה אחת בסיר הכי רחב שלי.
אז שמתי בשתי שכבות...
לצפות לתוצאה נוראית?
מה יקרה?
תודה...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי יער_ה* » 10 אפריל 2013, 14:50

טראפלס
30 עד 40 טראפלס
5 דקות הכנה, שעתיים קירור

גנאש:
450 גרם שוקולד באיכות טובה, במטבעות או מגורר או קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה

מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מיד על מטבעות השוקולד או השוקולד הקצוץ. מערבבים בעדינות בכף. מניחים לקירור.
מכדררים בידיים כדורים, ומצפים אותם בשוקולד לבן, בשוקולד מריר, באבקת קקאו, בשבבי פולי הקקאו, באגוזים או בשקדים קלויים וטחונים.
  • אפשר להוסיף קצת ליקר (לא יודעת כמה, אולי כף-שתיים)
  • הכנתי מזמן עם כל מיני ציפויים מגניבים ויצא מאוד טעים ומרשים

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_מחפר* » 22 דצמבר 2012, 21:10

תודה מימי ורוזה לי. אכן הכנתי צ'יפס אפוי בתענוג. היה כיף.
רוזה לי, סקרנת אותי עם הממולאים. מלבד פלפלים מעולם לא מילאתי דבר. אשמח למתכון למילוי ירקות שורש שכאלה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מימי* » 18 דצמבר 2012, 13:45

לחתוך את כל הירקות לצורה של צ'יפסים שמנים. לשים בקערה ולערבב בידיים עם שמן זית ומלח (אפשר גם כמון). לשים בתבנית על נירר אפיה לצלות על חום גבוה.
אפשר להכין רוטב נחמד ליד לטבול (רוטב יוגורט ושום, טחינה)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי רוזה_לי* » 18 דצמבר 2012, 13:24

מה אוכל להכין מאלה?
מרק ירקות
צ'יפס אפוי בתנור
ממולאים (אם יש גם אורז)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_מחפר* » 18 דצמבר 2012, 11:53

הירקות שנשארו לי בבית עכשיו: סלק אחד, כמה תפודים, בטטה ובצל כמובן (אה, וגזר...)
לא בא לי לצאת מהבית.
מה אוכל להכין מאלה?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_ל_2* » 19 ספטמבר 2012, 22:48

תודה תודה! הבנתי ואנסה...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ספטמבר 2012, 19:32

בשמחה רבה.
בעיקרון הסוד ברוטב הזה הוא להרבות בתיבול ובטעמים עשירים, כי בניגוד לבשר שיש לו טעם בפני עצמו, שבבי הסויה בפני עצמם הם תפלים במקרה הטוב ובמקרה הרע פשוט לא כ"כ טעימים. מה שהשבבים כן עושים זה לחקות בצורה סבירה מרקם של בשר, ובזה אני מעוניינת.
את השבבים אני משרה במים חמים. הם מתרככים מיד. אם שמתי יותר מים ממה שהם ספגו- אני מסננת. אני משתדלת שזה לא יקרה כי אני מתעצלת לסנן.
אני מטגנת כמה דקות בשמן זית בצלים וגזרים שגירדתי במעבד מזון, ומוסיפה כמה גבעולי סלרי קצוצים כולל עלים. כשכל זה קצת התרכך מוסיפה את השבבים המושרים, ודלורית שלמה מגורדת (או חתיכה נאה של דלעת). מערבבת טוב ומטגנת עוד כמה דקות ומערבבת מדי פעם.
מוסיפה כוס עד כוס וחצי של יין אדום (מוסיף המון טעם והאלכוהול לא מורגש בסוף). מערבבת ונותנת לאלכוהול להתאדות, בערך 10 דקות.
ואז מוסיפה: כוס מים (אם יש ציר ירקות עדיף, אבל בינינו, למי יש? רק אם נשאר מרק משלשום בטעות :)) , עגבניות שטחנתי במעבד מזון לרסק נוזלי, קופסת רסק עגבניות או כמה כפות ממרח עגבניות ביתי שאני מכינה, פטרוזילה קצוצה, מלח, פלפל, כף חומץ בלסמי, כף סילאן ושקית בד ובתוכה תבלינים (עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי, טימין, פטרוזילה יבשה). את השקית אני שולה מהסיר בסוף הבישול.
זהו, מביאה לרתיחה, מורידה אש ומבשלת הרבה זמן- נניח שעה ואז עוד משאירה את הסיר סגור. תיבול אני מתקנת לפני שאני מכבה את האש.
זהו. טעים מאוד על פסטה או על פירה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_ל_2* » 19 ספטמבר 2012, 18:04

בדיוק בדיוק ברגע זה מתבשל לי על האש רוטב בולונז משובח משבבי סויה. מומלץ.
יכולה להוסיף עוד כמה פרטים? לא צריכה כמויות מדויקות, רק הסבר כללי. מעולם לא עבדתי עם שבבי סויה.
למשל, הבנתי שמשרים? כמה זמן? ואז מאדים עם שמן זית במחבת, ומוסיפים ירקות ועגבניות ומבשלים? כמה זמן?
תודה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 19 ספטמבר 2012, 16:00

אחלה רעיון, תודה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ספטמבר 2012, 15:51

עודד,
בדיוק בדיוק ברגע זה מתבשל לי על האש רוטב בולונז משובח משבבי סויה. מומלץ.
(אני הפלונית אלמונית ממילוי עוגת הגבינה, אגב).

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 19 ספטמבר 2012, 12:50

קניתי לפני זמן מה שבבי סויה, ועכשיו אני לא זוכר מה רציתי להכין איתם.
רעיונות?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 אוגוסט 2012, 21:03

לצערי הרב הדגים הלכו לפח.
וצר לי , איני יודעת דבר על מוסקה,
בעצם לאכול אותה נחשב?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי לונה* » 23 אוגוסט 2012, 17:25

למישהי/ו יש מתכון קל להכנה ובריא יחסית ( ללא טיגון וכאלה) למוסקה?
רק עם חצילים, בשר טחון, עגבניות או רסק ובלי מוצרי חלב.
אף פעם לא הכנתי והחלטתי לנסות :-)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_בגבעתיים* » 22 אוגוסט 2012, 20:54

טיגון הדגים בציפוי קמח בשמן עמוק (בסגנון פיש אנד צ'יפס), אולי לא בריא, אבל לפחות את כל החיידקיים יחסל

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_בגבעתיים* » 22 אוגוסט 2012, 20:52

אם אין ריח והמרקם בסדר לבשל היום ולאכול מחר לדעתי

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 אוגוסט 2012, 16:56

פילטים של אמנון הוצאו מהפריזר אל המקרר ביום ב' בצהרים. (היום יום ד')
שכחתי.
לא היינו בבית אתמול פלוס טרדות היום יום.
היום כבר לא נאכל
לבשל היום ולאכול מחר?
לבשל מחר ולאכול מחר?
פח?
תודה

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 31 יולי 2012, 22:24

בדקתי ואכן baking soda מכיל רק סודיום ביקרבונט, ולכן זה סודה לשתיה.
תודה על התשובות.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי קרן_שמש_מאוחרת* » 30 יולי 2012, 23:20

רוזה לי תודה! עשיתי את הפאדיחה של החיים ושכחתי את השמן בעוגה. זה מה שקורה שמניקים תוך כדי הכנת עוגה. העוגה לפח ונאלץ לרכוש עוגה קנויה לארוע..

שאלות בישול ומתכונים

על ידי רוזה_לי* » 30 יולי 2012, 20:30

קרן שמש מאוחרת, קודם כל חברתך צודקת, אפשר להשתמש בסילאן\דבש, ולהפחית מכמות הסוכר. הטעם יתקבשל שונה אך עדיין טעים.
לחלופין, אם יש לך מכשיר מיץ שסוחט פירות קשים, סיחטי את התפוחים והשתמשי במיץ בלבד

שאלות בישול ומתכונים

על ידי קרן_שמש_מאוחרת* » 30 יולי 2012, 20:23

שאלה די דחופה - מכינה עוגת תפוחים ודבש לפי מתכון של פיליס גלזר. המרכיב היחיד שחסר לי במתכון הוא רכז תפוחים (יש לי אבל כ-4 תפוחים נותרים שאפשר לעשות איתם משהו) - יש לכם רעיונות? חברה הציעה להכניס סילאן כתחליף שמתאים במרקם אבל חוששת שיורגש חוסר בטעם "תפוחי" בעוגה. אולי להכין מהתפוחים שיש לי משהו?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 26 יולי 2012, 17:28

מדובר בסודה לשתיה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עדי_דוש* » 26 יולי 2012, 13:15

למיטב ידיעתי סודה לשתיה מכילה רק סודיום ביקרבונט (שהוא חומר בסיסי) כאשר האבקה נפגשת עם חומרים אחרים בעוגה שהם חומציים (מיצי פירות למשל) נוצרת תגובה כימית בה נוצרות בועות קטנות המתפיחות את העוגה, לשמחת כולם :)
אך מה אם אין בעוגה מספיק רכיבים חומציים? בשביל זה המציאו את אבקת האפייה המכילה גם סודיום ביקרבונט וגם מרכיב נוסף שהוא חומצי, וכך ברגע שהאבקה הזו נרטבת נוצרת התגובה המבוקשת בלי קשר לחומציות העיסה.
עכשיו יש שטוענים שיותר מידי אבקת אפיה גורם לטעם לוואי, ולכן בעוגות כבדות, או עם הרבה פרי מוסיפים לפעמים גם סודה לשתיה כדי לעזור להתפחה. אני מניחה שחלק מהאלכימיה הנפלאה של האפיה הוא מציאת האיזון העדין בין שתי האבקות.
לגבי האבקה המדוברת, זה נשמע כמו סודה לשתיה, אבל תסתכל ברכיבים (אם רשום רק סודיום ביקרבונט זה באמת סודה לשתיה)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 26 יולי 2012, 11:08

שאלת אפיה:
מה בעצם ההבדל בין אבקת אפיה וסודה לשתיה? למה יש מתכונים שבהם צריך את שניהם? (למשל המתכון המצויין הזה

ובאנגלית:
הביאו לנו מחו"ל אבקה ללא אלומיניום שנקראת baking soda. נשאלת השאלה האם זה אבקת אפיה (baking) או סודה לשתיה (soda) ?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_כרגע* » 24 מאי 2012, 20:28

תודה על העצות,
לצערי אני גרה בחור ואין לי שום אפשרות לקנות כרגע שמן קוקוס,
יש לי קרם קוקוס אבל אני פוחדת להיות נסיינית
אקנה שמן ואנסה פעם אחרת

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מאי 2012, 15:23

ועוד דבר- הייתי מוסיפה את המים בהדרגה, ומנסה לטחון קודם את האגוזים עם השמן ועם מינימום מים. קשה לי להעריך כמה, הייתי מנסה. וגם- אם העסק מתחמם הייתי עוצרת, מחכה שיתקרר וממשיכה לטחון. למיטב זכרוני טחינה עם יותר מדי מים מההתחלה גם יוצאת לא טוב.
חמאת בוטנים יוצאת לי במג'ימיקס חלקה לגמרי בלי טיפת שמן או מים, אבל הבוטנים קלויים, וזה לוקח המון זמן.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מאי 2012, 15:19

_אני מכינה במג'מיקס פסטו עם אגוזי מלך והוא יוצא חלק, בתנאי שתוך כדי העירבוב אני מוסיפה שמן זית.
זו הרמה שצריך?_

זה צריך להיות ממש חלק. לדעתי השילוב של הנוזלים עוזר למג'ימיקס, ואמנם המתכון מכיל מים אבל כשמקפיאים משהו עם יותר מדי מים אני חושבת שהוא יצא יותר מדי לכיוון של קרח.
אם יש לך זמן לקנות אז אפשר להשיג שמן קוקוס בחנויות טבע, וגם ברשתות- עדן, ניצת הדובדבן, אורגניק מרקט וכו'. רצוי של ג'מוקה אבל אם אין אז גם אחרים יהיו טובים כדי שהמתכון יצליח.
חלב קוקוס מכיל יותר נוזלים משומן ולכן אני חושבת שיהיה פחות מוצלח. אם כבר אז הייתי ממירה את כל הכמות של המים והשמן גם יחד בחלב קוקוס (ורצוי קרם קוקוס שיש בו אחוזי שומן גבוהים יותר). אבל אני לא ערבה לכך שזה יעבוד...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_כרגע* » 24 מאי 2012, 15:10

אני מכינה במג'מיקס פסטו עם אגוזי מלך והוא יוצא חלק, בתנאי שתוך כדי העירבוב אני מוסיפה שמן זית.
זו הרמה שצריך?
אבל איפה בכלל קונים שמן קוקוס? מה עם חלב קוקוס. יש לי פחית..
אולי אחפש מתכון לקינוח מגניב אחר,
מגיע אלינו אורח שאלרגי לחלב וגלוטן והכיוון של הרואו פוד נראה לי פיתרון מעולה,
רציתי לעצמי מזמן אבל עכשיו יהיה עוד משהו שדוחף..

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מאי 2012, 14:59

פלונית כרגע
אין לי מושג, לא ניסיתי בלי שמן קוקוס ולא ניסיתי במג'ימיקס.
שמן הקוקוס מוסיף לקרמיות, ומוריד מתחושת ה"קרח" שיש לבלילה אחרי הקפאה (וגם נותן טעם טעים). את יכולה פשוט לנסות, ומקסימום לטחון את מה שיצא עם פירות ולהנות מגלידה או שייק. או שתשיגי שמן קוקוס- אין לך מקום קרוב לקנות?
מג'ימיקס- ניסית לטחון בו פעם אגוזים לקרם? כי זה מה שחשוב- שהם ייטחנו היטב, ושלא יישארו פירורים בתוך מים.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי גוונים* » 24 מאי 2012, 14:37

אבל בכלל באתי לשאול איך מכינים פשטידת דלורית טעימה?
אפשר בלי מוצרי חלב אבל אפשר גם עם (נראה לי שאני אכין שתי גרסאות)
כל המתכונים שמצאתי נראים לי משעממים וסטנדרטיים...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי גוונים* » 24 מאי 2012, 14:36

אני מכירה כמה צמחונים (למען האמת כולן בנות - צמחוניות) שנאצלו לחזור לאכול בשר אחרי עשרות שנים. זה תהליך. ולפעמים אפילו תהליך לא קל.
לכן אני הייתי שוקלת לחלק לשני שלבים נפרדים לגמרי.
הראשון - אכילה. למצוא מישהו שמכין עוף (או בשר) טעים במיוחד, אפשר גם לקנות מוכן - אבל עדיף מאנשים שמכינים אוכל ביתי ולא את כל הג'אנק שמוכרים בחוץ. אם זה מישהו שאת מכירה אולי אפילו אפשר להנחות לגבי טעמים מועדפים. להתחיל לאכול. בהתחלה מעט, הגוף צריך להתרגל. בהדרגה לעלות בכמות.
רק אחרי כמה זמן בשלב הזה, לדעתי, כדאי לעבור לשלב הבא שהוא ההכנה.
זה שלב לא פשוט, גם הרבה אנשים שאוכלים בשר לא מתמודדים איתו טוב (אני, לדוגמה, אוכלת בשר אבל כמעט ולא מסוגלת להתעסק ולהכין אותו. כמעט רק שניצלים וכד', לעוף שלם אני לא מסוגלת להתקרב...)
בשלב הזה אולי כדאי להתחיל מבשר טחון - לקנות קפוא (נכון, זה לא שיא הבריאות) ולהכין בולונז או לקנות חזה עוף ולהכין שניצלים.
רק אחרי זה, אם הכל בסדר :-) לעבור לחלקים גדולים יותר ולמתכונים שדורשים התעסקויות רציניות יותר...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי הרגע_שלפני* » 24 מאי 2012, 14:11

אני קונה עוף טרי, ומקפיאה בעצמי אם צריך. אפשר לקנות למשל כרעיים ולבשל מהקצב לחתוך (להפריד שוק וירך) בשבילך. ואם את לא מעוניינת בעור אז אפשר לבקש ממנו להוריד אותו. ככה בבית את לא צריכה בכלל להתעסק עם העוף החי אלא להניח אותו בסיר או בתבנית כמו שהוא.
ראיתי עכשיו שכתבת שאת לא רוצה להתקרב לקצביה אז אפשר לקנות גם כרעיים קפואים מהמקרר.

אני מחבבת את המתכון הזה - תבשיל עוף ואורז מלא - http://bissim.com/2011/01/17/chichen-brownrice/

מתכון פשוט נוסף - מכינים מרינדה מכלמיני מוצרים נוזליים שיש בבית לפי טעמך - למשל יין, רוטב סויה, סילאן, קצת שמן זית. מטבלים למשל בכמון, פפריקה, מלח ופלפל (או "תערובת תבלין לעוף"). נותנים לכרעיים לשבת בתוך המרינדה כמה שעות או אפילו לילה שלם (במקרר).
מטגנים בצל בסיר רחב, מוסיפים את העופות עם המרינדה. העופות לא צריכים להיות מכוסים בנוזלים, מספיק בערך סנטימטר או שניים. אם אין מספיק מהמרינדה אפשר להוסיף קצת מים. מוסיפים תפוחי אדמה חתוכים לקוביות, שום. מבשלים על אש קטנה כארבעים דקות.

להכין דג זה גם מאד פשוט ולא דורש התעסקות עם הבשר החי - אפשר לקנות פילה (אני קונה קפוא) להניח את החתיכות בתבנית עם מיץ מלימון אחד, כמה כפות שמן זית, קצת טחינה גולמית, שום, מלח ופלפל ואגוז מוסקט. אפשר להוסיף בצל ועגבניות. רבע שעה בתנור על חום בינוני.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עכשיו_טוב* » 24 מאי 2012, 13:04

צמחונית כבר 30 שנה ועכשיו, מכל מיני מקורות מתברר לי מאד חזק כבר כמה זמן
שאני צריכה לאכול בשר(עוף, הודו דגים).
עם כל הקושי, כנראה שאני לפחות אתן לזה נסיון..
אבל איך עושים את זה?
איך אפשר לבשל עוף בלי כל ההתעסקות בפירוק ובחיתוך בבשר החי?
למישהו יש עצות איך להכין עוף בקלות, או עוד קודם, איך לקנות עוף / הודו
קפוא לא קפוא. ואנא מכן, אני לא מעיזה להתקרב לקצביה.
עצות יתקבלו בברכה! תודה רבה רבה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 24 מאי 2012, 07:07

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ממש בא לי להכין את המלית "גבינה"
אבל אין לי שמן קוקוס, מה אפשר במקום? או שאין מצב
ומג'מיקס הוא מספיק חזק בשביל להכין?
תודה
פלונית כרגע ממחשב אחר

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 20 מאי 2012, 22:52

לפלונית שנתנה לי את המתכון לעוגה עם הקשיו והתמרים:
אתמול עשיתי שוב את החלק של המילוי, ואז שמתי את זה במכונת גלידה. יצאה גלידה מעולה!
שוב תודה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מיה_גל* » 20 מאי 2012, 18:37

דלורית מרה
כנראה שהדלורית המסויימת הזו לא היתה טריה או משהו כזה,
לי זה לא קורה....

שאלות בישול ומתכונים

על ידי שרה* » 20 מאי 2012, 13:45

דלורית מרה: חציתי דלורית לשניים ושמתי בתנור עם שמן זית ומלח. הוצאתי לאחר חצי שעה, טעמתי והדלורית הייתה מרה. מוכר? פעם ראשונה שאני מתעסקת עם דלורית.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מצ'רה* » 20 מאי 2012, 13:09

עוד משהו בקשר לבחירת עלי גפן: כדאי לקטוף עלים כמה שפחות מפורצים. את אלה עם המפרצים העמוקים (הצורה הקלאסית שמציירים עלה גפן) קשה הרבה יותר לגלגל ולסגור.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוניה* » 20 מאי 2012, 11:02

תודה רבה! אצה רצה לקטוף עלים! :)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_בבית* » 20 מאי 2012, 11:01

בתקופה הזאת יש על הגפן עלים ממש חדשים שהם קטנים ורכים ועלים גדולים ויותר קשים.
לבישול עלי גפן, בוחרים את העלים הבינוניים שיהיו מספיק גדולים לגלגל בהם אבל לא קשים.
יש כאלה ששופכים עליהם מים רותחים שיתרככו, אני מגלגלת ומכניסה ישר לסיר. אם העלים לא מאד קשים, הם יתבשלו מספיק בסיר.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי רוזה_לי* » 17 מאי 2012, 15:03

אז בכל זאת - יש תחליף יותר בריא מהפודינג?
קורנפלור.
או מעט קמח.
או להקציף ביצים ו \ או שמנת.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 מאי 2012, 13:18

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מבשלים דורה?
תודה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 14 מאי 2012, 15:07

תודה מיצי.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 14 מאי 2012, 13:43

נו, מיצי,

עכשיו באים? :)

טוב לדעת, תודה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מיצי_החתולה* » 14 מאי 2012, 12:04

כאשר כתוב פודינג וניל איפשהו, אני משתמשת בתערובת של אבקת סוכר, אבקת קורנפלור ותמצית וניל (ביחס של שליש א. סוכר על 2/3 קורנפלור).

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 מאי 2012, 21:32

עודד, איזה כיף שהצליח לך! נכון שזה הרבה יותר כיף מלחפש תחליפים לפודינג? :)

מיה, המוס שלך נשמע מעולה. אני הכנתי את עוגת הגבינה גם בגרסת שוקולד- בלי לימון, הוספתי קקאו ועוד תמרים או אגבה, וזה גם יוצא להיט.
אני מתכננת לנסות גם בטעם תות.
כשזה קפוא זה ממש כמו גלידה שאפשר לשמור בפריזר (להבדיל מהגלידות שמכינים בבלנדר ואוכלים מיד).

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מיה_גל* » 13 מאי 2012, 15:22

עודד, יש לי עוד מוס טבעוני ומאד טעים עבורך, אבל לא "גבינה" אלא שוקולד.
זה מתכון שהסתובב בפייסבוק לא מעט ובסוף הכנתי את הגירסה של ורד לב:
להשרות 10 תמרים במים למשך שעתיים לפחות
לגלען ולשים במעבד המזון יחד עם
2 אבוקדו בשלים (כן!)
כוס אבקת קקאו טובה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות דבש (אני שמתי אגבה)
מעט מים ליצירת מחית אחידה וחלקה

לעבד למחית חלקה ולהקפיא.
יוצא מעולה לגמרי, שוקולדי מאד.

במתכון של ורד היתה גם תחתית דומה לתחתית של פלונית שניסית עם העוגה שהכנת.
הבת שלי מאד אהבה את המוס הקפוא הזה וכך גם חברות שלה, כולל אלו שלא אוהבות אבוקדו בדרך כלל.

המסקנות שלנו לסיבוב הבא: לותר על התחתית, להוסיף מיץ תפוזים במקום המים

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 13 מאי 2012, 14:54

פלונית, שיחקת אותה!
הכנתי את העוגה שלך וזה יצא מדהים!
הלימון עושה את זה מיוחד מאוד.
הכנתי את זה עם הבצק שלך. הוא היה נראה לי פירורי מדי וגם לא מאוד מתוק, אז הוספתי קצת סירופ אגבה. בסוף, אחרי ההקפאה, הוא יצא קצת דביק מדי...
אבל החלק העליון.... ממממ.... נשאר לי קצת עודף אחרי שמילאתי את התבנית, אז פשוט שמתי אותו בצלוחית הגשה והכנסתי למקפיא. הוצאתי כשזה עוד היה חצי קפוא חצי נוזלי, וזה היה פשוט מוס אדיר.
תודה.
מומלץ בחום!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 מאי 2012, 22:43

מים קרים מהמקרר כי בטחינה בבלנדר העיסה מתחממת וזה עוזר לה להתחמם קצת פחות...

ואו, תודה, איזו תשובה מהירה על השאלה הראשונה!
במקרה אני כאן חופרת קצת באתר בעניינים אחרים...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 12 מאי 2012, 22:31

ואו, תודה, איזו תשובה מהירה על השאלה הראשונה!

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 12 מאי 2012, 22:30

שתי כוסות מים קרים
קרים קרים? מהמקרר?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 מאי 2012, 22:28

אני הכנתי "בצק" פריך מכוס תמרים, כוס קוקוס טחון, כוס גרעיני חמניה וכוס אגוזי מלך. מוסיפים קורט מלח. שמים במעבד מזון את הכל חוץ מהתמרים, טוחנים לפירורים ואז מוסיפים תמרים. מקבלים עיסה דביקה מאוד שמשטחים בתבנית פאי.

הנחתי שתכין את בסיס הביסקוויטים שבמתכון שקישרת אליו, ועליו תשים את הבלילה שהצעתי, אבל אתה יכול לנסות גם את ה"בצק" שהצעתי. הוא כמובן יקר יותר, וזה יוצא פחות דומה לעוגת גבינה מוכרת.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 12 מאי 2012, 22:06

תודה!
לא הבנתי את ההערה הזו:
(שפכתי על "בצק")
מה הכוונה? איזה בצק?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 מאי 2012, 22:39

בשמחה עודד.
אני מציינת שמצאתי את המתכון איפושהו ברשת, אולי באתר של אופק ואולי במקום אחר, כבר לא זוכרת...
כוס אגוזי קשיו או מקדמיה או שילוב ביניהם
כוס תמרים
חצי כוס שמן קוקוס
מיץ מחצי לימון + גרידה מהקליפה (אני לא שמתי קליפה כי זה קצת מריר אבל זה ענין של טעם)
כף תמצית וניל או חצי מקל וניל
שתי כוסות מים קרים

מבלנדרים למחית חלקה. טועמים ומתקנים אם צריך יותר לימון/תמרים/וניל. לפי הטעם. המחית יוצאת יפה ולבנה על אף התמרים.
הכמות הזו הספיקה לי לתבנית פאי קטנה (שפכתי על "בצק"). יצא טעים מאוד. שמרתי את העוגה בהקפאה והוצאתי אותה מהפריזר בערך 5 דקות מראש. יכול להיות שגם מקרר יספיק ולא צריך הקפאה, אני לא בטוחה.
אני חושבת שזה גם יותר בריא מענייני הסויה והפודינג, ואולי גם יותר זול.

מקווה שיצליח לך, תחזור לספר?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 10 מאי 2012, 19:56

פלונית, אני אשמח למתכון. יש לי בלנדר די טוב שאני מכין איתו גבינות ויוגורט מקשיו ומים, והמרקם יוצא ממש חלק. אז כנראה זה יעבוד.
תודה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 מאי 2012, 15:54

טוב, נכנסתי למתכון שהעלית וראיתי שזו עוגת גבינה קרה.
אני יכולה להציע לך מלית אחרת שעשיתי פעם לעוגת גבינה נאה (על קלתית תמרים ואגוזים), ממש ממש טעימה. אבל היא מחייבת את זה שהעוגה תישמר בהקפאה, וצרייך להכין אותה בבלנדר או מעבד מזון מעולים שמסוגלים לטחון אגוזים ומים לקרם חלק (אני הכנתי בויטמיקס).

המרה של פודינג בקורנפלור לא ניסיתי אף פעם...

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 10 מאי 2012, 15:29

תודה על התשובות בנוגע לפודינג וניל אבל לא ממש הבנתי:
אתה צריך את האבקה עצמה או את הפודינג אחרי הערבוב עם השמנת?
מה זאת אומרת? יש עוגת גבינה, מערבבים שם גבינת שמנת עם שמנת ועם פודינג וניל.
כן, אני מניח שמבחינת הטעם וניל יעשה את העבודה, אבל באמת לפודינג יש גם תפקיד של מרקם.

אז בכל זאת - יש תחליף יותר בריא מהפודינג?

גם אני הייתי מחפש מתכון בלי פודינג. אבל כמה מתכונים לעוגת גבינה טבעונית את מכירה? אני ראיתי אחד ושם לצערי יש פודינג.

אמרו לי שאולי אפשר להשתמש בקורנפלור.
מה דעתכן?

אגב, זו עוגה יקרה מבחינת המרכיבים, אז לעשות הרבה נסיונות על פארש לא כל כך מתאים פה....

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נועה* » 10 מאי 2012, 14:07

בקישור הבא יש המלצות שלה על כל מיני סוגים של מוצרים

http://www.einatnutrition.co.il/?[po]page id[/po]=993

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נועה* » 10 מאי 2012, 14:05

עינת שגיא שהיא תזונאית קלינית טבעית ממליצה על סויה של תמרי

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 10 מאי 2012, 04:36

נראה לי שהכי טוב זה להכין כמות קטנה לאותו תבשיל, או לכל היותר יומיים.באיזה שהוא שלב רטבים שמכוסים בשמן זית ושוכבים במקרר נזרקים.אפילואם אין הוכחות מרשיעות על עובש, סתם לא בא לי עליהם.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_כרגע* » 08 מאי 2012, 20:09

הכיוון של הללא גלוטן נראה לי בהחלט,
ולגבי הרוטב צ'ילי ביתי- כמה זמן יכול להישאר במקרר?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אילה_בשדה_הדגן* » 08 מאי 2012, 18:35

לגבי הרוטב סויה אני לא יודעת, אבל רוטב צ'ילי , זה הולך ככה:
מוסיפים סילאן ,פלפל חריף קצוץ קטן קטן ואולי טיפה חומץ רגיל/אורז.
אם רוצים להגדיל לעשות : שמים בויטה מיקס תמרים ופלפלים חריפים ומים והופ.

רוטב שום מוצלח:
4 תמרים
8 שיני שום
מיץ מ2-3 לימונים
שמן זית
קצת מלח
הכל בויטמיקס והופ על הסלט חסה ושאר ירקות.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי ה_עוגיה* » 08 מאי 2012, 03:26

בוחרת לפי רשימת הרכיבים. יש כאלה ללא גלוטן אז תמיד מעדיפה אותם.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 07 מאי 2012, 23:37

מינימום מרכיבים ובלי חומרים משמרים.
אני משתמשת ביאמאסה או במשהו אורגני יפני.
למיטב זכרוני בקיקומן היו חומרים לא מזוהים שלא מצאו חן בעיני.
בצ'ילי מתוק יש סוכר אז אני לא משתמשת.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אשה_ואם* » 07 מאי 2012, 23:15

לגבי סויה השתמשתי בקיקומן שנים, אח"כ עברתי לאורגני. פעם לא היה אורגני וקניתי קיקומן. נדהמתי לגלות שמקיקומן צריך לשים כמות של פי 2,3 מאשר מהאורגני. כלומר הוא פשוט מדולל. זה לא יאמן. אז ככה שבעצם האורגני זול יותר. בתיאבון.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלונית_כרגע* » 07 מאי 2012, 22:54

איזה רוטב סויה וצ'ילי הכי בריאים?
עד היום השתמשתיי בשל קיקומן, יש משהו יותר טוב ואיכותי מבחינת מרכיבים?
למה אני צריכה לשים לב?
תודה

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 מאי 2012, 13:55

מניסיוני כדאי לנסות למצוא מתכון שמראש לא כולל פודינג.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי הרגע_שלפני* » 01 מאי 2012, 18:37

הפודינג גם אמור לעזור להתמצקות של העוגה לא?
מבחינת טעם תמצית וניל צריכה להספיק (אני באמת צריכה להזמין מקלות וניל)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נעה* » 01 מאי 2012, 15:58

במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?
אתה צריך את האבקה עצמה או את הפודינג אחרי הערבוב עם השמנת?
אם את הפודינג אז פשוט שמנת סוכר ותמצית וניל ולהקציף.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי עודד_המחפש* » 30 אפריל 2012, 22:57

במה אפשר להשתמש במקום פודינג וניל (שמכיל כל מיני E) בעוגת גבינה?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי אמא_של_יונת* » 04 ינואר 2012, 23:10

הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
אני מקפיאה עודפי מרק , מחולק לכמה כלים לפי הכמות הדרושה לארוחה אחת.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נועה* » 04 ינואר 2012, 22:07

נשמע טוב...
החומוס כבר בהשרייה, מחכה למחר :) תודה על העזרה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 ינואר 2012, 21:27

את החומוס אחרי השריה שימי יחד עם הבשר ואז הוא נעשה נימוח ומקבל את טעם התבשיל.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נועה* » 04 ינואר 2012, 14:44

תודה, באמת חשבתי שאולי אכין עם חומוס. כורכום וכמון זה פק''ל אצלי, וגם קינמון : )
כדאי להוסיף את החומוס לתבשיל עם הבשר או רק אחרי שהבשר בושל?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 04 ינואר 2012, 13:16

נועה, הבשר שקנית דורש בישול ארוך. מצד שני, עד השלב של הבישול התהליך קצר.
למשל:
קחי סיר של 4 ל' ומעלה, טגני בצל גדול אחד (אפשר גם להוסיף שיני שום וג'יניג'ר חתוכים קטן). תחתכי בינתיים את הבשר לקוביות של 3X3 ס"מ ותוסיפי לסיר. ערבבי כמה דקות. הוסיפי עגבניות מרוסקות, מים ותבלינים והביאי לרתיחה. הקטיני האש ובשלי שעתיים-שלוש עד שיתרכך. ערבבי מדי פעם ואם חסר מים, הוסיפי רותחים קצת.
על הבסיס הזה אפשר המון גיוונים. להוסיף ירקות (קישוא, פלפל, גזר, תפו"א, סלרי). להוסיף עלים (פטרוזיליה, כוסברה, קורנית, דפנה). להחליף חלק מהמים ביין אדום. להעיז עם התבלינים ולשים כורכום, כמון, צ'ילי, זרעי חרדל וכד'. להוסיף קצת אבקת מרק להדגשת הטעמים. להכניס חופן של גריסים להסמכת התבשיל. להוסיף שעועית לבנה או חומוס אחרי השריה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי נועה* » 04 ינואר 2012, 12:17

היי, קניתי במבצע בשר, שריר הזרוע מיושן. חייבים לבשל היום או מחר. למישהי יש רעיון למתכון קל וטעים?
תודה.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 ינואר 2012, 20:35

חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
להסמיך אפשר עם רביכת קמח (מערבבים בקערה נפרדת קמח עם חלק מהמרק למרקם חלק ומוסיפים למרק). אפשר גם להוסיף חופן עדשים כתומות שנעלמות תוך חצי שעה ומסמיכות (אבל גם מוסיפות טעם שאולי לא תרצי). אפשר להכניס גריסים והם גם יסמיכו. גם תוספת של רסק עגבניות. חוץ מזה, את יכולה להרתיח אותו עד שהוא מצטמצם ומסמיך. תלוי כמה מרק יש לך.

שאלות בישול ומתכונים

על ידי דניאלה* » 02 ינואר 2012, 19:30

הכנתי סיר ענק של מרק עגבניות, יצא מדהים, אבל אחרי 3 ימים כבר נמאס.
חשבתי להפוך אותו לרוטב לפסטה או קציצות אבל הוא דליל מדי.
אשמח לרעיונות איך להסמיך אותו.
תודה

שאלות בישול ומתכונים

על ידי דני_וולפשטיין* » 26 דצמבר 2011, 18:20

מניסיוני לדוחן יש נטיה להיהפך לדביק. אפשר לאכול אותו ככה.
אני לעיתים מכין מזה קציצות (להוסיף פנימה בצל, אולי גזר, כוסברה, אגוזים, בהתאם ליצירתיות) , להכין מהעיסה קציצות, ואז בתנור או על מחבת עם מעט (ממש מעט) שמן - יוצא מצויין (לא זוכר את המתכון המדוייק - אני כל פעם מאלתר מחדש).
יש גם מתכונים לפשטידות עם דוחן - ירקות למטה ושכבת דוחן מעל, ולאפות בתנור - תחפשי ברשת, תחת דוחן או MILLET

שאלות בישול ומתכונים

על ידי פלוני_אלמונית* » 26 דצמבר 2011, 08:08

שמתי יחס של1:2 ולא השריתי...
וזה נהיה דביק די מהר, תוך איזה 10 דקות

שאלות בישול ומתכונים

על ידי רוזה_לי* » 24 דצמבר 2011, 15:53

למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי?
ריבה, קומפוט, סלט פירות חי...


יכול להיות שהדוחן מקולקל?
יכול להיות. אבל לדוחן יש טעם מעט מריר באופן טבעי,לא?
איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?
די דומה.
יצא מרקם דביק ודייסתי
אולי שמת יותר מדי מיים? אולי השרית את הדוחן (ואז על אחת כמ ה וכמה צריך להפחית במים(?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי ירח_לבן* » 24 דצמבר 2011, 14:54

לא פעם ראשונה שזה קורה לי- בישלתי דוחן ,כמו אורז ויצא מרקם דביק ודייסתי וטעם מעט מריר.
יכול להיות שהדוחן מקולקל? איך הוא אמור בעצם לצאת? כמ קינואה?

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מתחדשת* » 10 נובמבר 2011, 11:59

להשרות אותם כ 10 דקות במים רותחים ואז הם מתקלפים בקלות

אוי! לא מים רותחים, למה לרצוח את השקדים??
במקום זה, להשרות 5 שעות ומעלה במים רגילים. (אפשר להניח בשמש)

שאלות בישול ומתכונים

על ידי מירי* » 10 נובמבר 2011, 11:58

למישהו יש רעיון מה לעשות עם קיווי? חוץ מלאכול אותם כמו שהם... :-)

חזרה למעלה