על ידי אמא_אינקובטור* » 21 מרץ 2009, 17:12
ממליצה מאוד על אירוח לבראנץ'. החברים ישראלים או מקומיים? באמת אבל באמת שבאים לראות אותך ולבלות כמה שעות נינוחות, לא לשפוט בתחרות בישול ואחר כך לכתוב ביקורת באינטרנט.
אילו הייתי צריכה מחר לארח חברים לבראנץ', זה מה שהייתי עושה:
- קודם כל מאכילה את הילדים, שיהיה להם כוח לשחק (ושיתנו לנו לשתות קפה בשקט). לא יודעת בני כמה הילדים שלכם והילדים של החברים ועד כמה הם בררנים או אכלנים, אבל דגני בוקר עם חלב תמיד הולכים טוב.
- כשהילדים סיימו, מפנים את הקערות ופותחים שולחן לגדולים. מי מהילדים שעדיין רעב מוזמן כמובן להשאר.
- שני סוגי לחם טעים (למשל, לחם שאור ולחם גרעינים) וקרקרים שווים. מגש גבינות, שוות גם הן. עד כאן הכל קנוי.
- מגש גדול של ירקות חתוכים ו/או סלט ירוק עם תוספות ורוטב.
סלט ירוק מודולרי:
הבסיס: שקית Baby greens או spring greens או baby spinach.
התוספות: שבבי שקדים, צנוברים, אגוזי פקאן, cranberries מיובשות, משמשים מיובשים קצוצים, פלחי תפוזים טריים, קיוי, פטריות טריות. לא הכל יחד כמובן (-: תבחרי תוספת אחת או שתיים, משהו אגוזי ומשהו מתקתק או עסיסי. את האגוזים אני קולה דקה בדיוק במחבת יבשה לגמרי, על חום די גבוה, תוך ערבוב והקפצה, כדי שיקבלו פריכות נעימה.
הרוטב: שליש כוס שמן זית, כף חומץ בלזמי, כפית חרדל, כפית דבש, שן שום כתושה (או קוביית שום כתוש קפוא), מלח-פלפל לפי הטעם. מערבבים בצנצנת עם מכסה, משקשקים היטב, ומאכסנים במקרר צמוד לירוקים. מערבבים את הסלט רגע לפני ההגשה.
- מרק נהדר לאירוח בראנץ', והכי נהדר - שאפשר להכין מראש.
- פשטידה: ברוקולי, תרד, פטריות, תירס, בצל, קישואים... גם אני אשמח לתת מתכונים.
אם יש מרק, פשטידה, לחמים, גבינות וירקות או סלט - באמת שלא צריך יותר.
- שתיה: כמה מיצים טובים, קפה ותה.
- קינוח: לאירוחים הראשונים, ממליצה מאוד לקנות פאי מוכן. פאי תפוחים או לימון-מרנג או אוכמניות עם הקפה, ואולי גם קופסת עוגיות טובות.
חשוב לזכור:
- אם המדיח והשיש נקיים כשהאורחים בדלת, הרבה יותר קל לפנות.
- מאוד מקל להכין מראש "ערכות", למשל מגש עם הקפה, התה, הממתיקים, ספלים וכפיות בכמות מספקת. אם יש סלט שצריך לערבב ברגע האחרון, אני מוציאה לקערה את העלים השטופים ובצמוד אליהם מניחה את התוספות והרוטב.
- אם את מארחת לבראנץ' ביום ראשון, לכי בדיוק לפי ההוראות של יפעת ו - אי אפשר לפשל

ארחי בכיף, אל תחששי לקנות מוכן באירוחים הראשונים, בהדרגה גם את תלמדי לתקתק, והכי חשוב לזכור שבאים לראות אותך, לא לשפוט את עיצוב הפנים של הבית ולא להעביר ביקורת על הבישול.
ממליצה מאוד על אירוח לבראנץ'. החברים ישראלים או מקומיים? באמת אבל באמת שבאים לראות אותך ולבלות כמה שעות נינוחות, לא לשפוט בתחרות בישול ואחר כך לכתוב ביקורת באינטרנט.
אילו הייתי צריכה מחר לארח חברים לבראנץ', זה מה שהייתי עושה:
[list]
[*] קודם כל מאכילה את הילדים, שיהיה להם כוח לשחק (ושיתנו לנו לשתות קפה בשקט). לא יודעת בני כמה הילדים שלכם והילדים של החברים ועד כמה הם בררנים או אכלנים, אבל דגני בוקר עם חלב תמיד הולכים טוב.
[*] כשהילדים סיימו, מפנים את הקערות ופותחים שולחן לגדולים. מי מהילדים שעדיין רעב מוזמן כמובן להשאר.
[*] שני סוגי לחם טעים (למשל, לחם שאור ולחם גרעינים) וקרקרים שווים. מגש גבינות, שוות גם הן. עד כאן הכל קנוי.
[*] מגש גדול של ירקות חתוכים ו/או סלט ירוק עם תוספות ורוטב.
[/list]
סלט ירוק מודולרי:
הבסיס: שקית Baby greens או spring greens או baby spinach.
התוספות: שבבי שקדים, צנוברים, אגוזי פקאן, cranberries מיובשות, משמשים מיובשים קצוצים, פלחי תפוזים טריים, קיוי, פטריות טריות. לא הכל יחד כמובן (-: תבחרי תוספת אחת או שתיים, משהו אגוזי ומשהו מתקתק או עסיסי. את האגוזים אני קולה דקה בדיוק במחבת יבשה לגמרי, על חום די גבוה, תוך ערבוב והקפצה, כדי שיקבלו פריכות נעימה.
הרוטב: שליש כוס שמן זית, כף חומץ בלזמי, כפית חרדל, כפית דבש, שן שום כתושה (או קוביית שום כתוש קפוא), מלח-פלפל לפי הטעם. מערבבים בצנצנת עם מכסה, משקשקים היטב, ומאכסנים במקרר צמוד לירוקים. מערבבים את הסלט רגע לפני ההגשה.
[list]
[*] מרק נהדר לאירוח בראנץ', והכי נהדר - שאפשר להכין מראש.
[*] פשטידה: ברוקולי, תרד, פטריות, תירס, בצל, קישואים... גם אני אשמח לתת מתכונים.
[/list]
אם יש מרק, פשטידה, לחמים, גבינות וירקות או סלט - באמת שלא צריך יותר.
[list]
[*] שתיה: כמה מיצים טובים, קפה ותה.
[*] קינוח: לאירוחים הראשונים, ממליצה מאוד לקנות פאי מוכן. פאי תפוחים או לימון-מרנג או אוכמניות עם הקפה, ואולי גם קופסת עוגיות טובות.
[/list]
חשוב לזכור:
[list]
[*] אם המדיח והשיש נקיים כשהאורחים בדלת, הרבה יותר קל לפנות.
[*] מאוד מקל להכין מראש "ערכות", למשל מגש עם הקפה, התה, הממתיקים, ספלים וכפיות בכמות מספקת. אם יש סלט שצריך לערבב ברגע האחרון, אני מוציאה לקערה את העלים השטופים ובצמוד אליהם מניחה את התוספות והרוטב.
[*] אם את מארחת לבראנץ' ביום ראשון, לכי בדיוק לפי ההוראות של [po]יפעת ו[/po] - אי אפשר לפשל :-)
[/list]
ארחי בכיף, אל תחששי לקנות מוכן באירוחים הראשונים, בהדרגה גם את תלמדי לתקתק, והכי חשוב לזכור שבאים לראות אותך, לא לשפוט את עיצוב הפנים של הבית ולא להעביר ביקורת על הבישול.