על ידי בשמת_א* » 12 מאי 2012, 22:17
(לבשל כפול ולזרוק חצי זה לא חסכוני
אני מבשלת כמויות די קטנות, אפילו של מרק.
השלב הבא: מיד לאחר בישול של סיר מרק (כמו מרק של קציצות הודו קטנות, שרק הילד ואני אוכלים) - לקרר מנות בצנצנות זכוכית ולהקפיא טרי. כך גם המרק הטרי שבישלתי לא יתקלקל כי יישאר חצי ממנו, וגם יהיה לי מה לשלוף מהפריזר בעת חירום.
עוד טיפ, שהוא גם טיפ לילדים בררנים וגם טיפ איך לנצל ירקות שלא יירקבו במטבח:
לפני ארוחת הצהריים אני קודם כל חותכת ירקות על צלחות קטנות חמודות: צלחת עם עגבניה חתוכה (רק הילדה אוהבת), צלחת עם פלפל אדום ברצועות (רק הילד אוהב), צלחת מלפפון חמוץ (כולם טורפים), צלחת עם מלפפון ירוק, חציו בפרוסות וחציו במקלות (כולם טורפים).
פתאום בשיטה הזאת הפלפלים והמלפפונים מתחסלים במהירות, ולא מתרככים לי.
והילדים אוכלים המון ירקות, כי כשהם רעבים ובאים לבדוק מה קורה במטבח, הם בינתיים מחסלים את מה שמוגש בצלוחיות הקטנות.
עוד טיפ שהוא גם לילדים בררנים וגם חסכני:
מדי פעם הילד מבקש פסטרמה/נקניק טבעיים שמכינים באטליז ליד ("ירוקים", ללא כל חומרים).
אז כבר למדתי לקנות רק כמויות קטנות (100 גרם) כי היום יש לו חשק ומחר כבר לא.
וגם למדתי לגלגל לגלילים קטנים (מגלגלת וחותכת לגלילונים ממש קטנים) ולנעוץ בכל גלילון קיסם שיניים, להגיש על צלחת קטנה וחמודה ולתת לילד שבדיוק משחק. שמחה גדולה והכל מתחסל.
אין כמו אוכל חמוד!
פירה שנשאר מאתמול:
- שדרוג 1 - מכדררת כדורים קטנים ומטגנת במחבת שטיגנתי בו שניצלים, רק על צד אחד עד שמקבל צבע יפה.
- שדרוג 2 - מזהיבה בצל קצוץ בשמן זית ומוסיפה לפירה, עם טיפונת פלפל שחור.
- שדרוג 3 - כמו 2, אבל ממלאה בזה חביתיות, מגלגלת ומטגנת במחבת. מעדן! (חביתיות: כוס קמח, קורט מלח, כוס ורבע מים, ביצה, לטרוף היטב, חביתיות דקיקות במחבת)
[u](לבשל כפול ולזרוק חצי זה לא חסכוני[/u]
אני מבשלת כמויות די קטנות, אפילו של מרק.
השלב הבא: מיד לאחר בישול של סיר מרק (כמו מרק של קציצות הודו קטנות, שרק הילד ואני אוכלים) - לקרר מנות בצנצנות זכוכית ולהקפיא טרי. כך גם המרק הטרי שבישלתי לא יתקלקל כי יישאר חצי ממנו, וגם יהיה לי מה לשלוף מהפריזר בעת חירום.
עוד טיפ, שהוא גם טיפ לילדים בררנים וגם טיפ איך לנצל ירקות שלא יירקבו במטבח:
לפני ארוחת הצהריים אני קודם כל חותכת ירקות על צלחות קטנות חמודות: צלחת עם עגבניה חתוכה (רק הילדה אוהבת), צלחת עם פלפל אדום ברצועות (רק הילד אוהב), צלחת מלפפון חמוץ (כולם טורפים), צלחת עם מלפפון ירוק, חציו בפרוסות וחציו במקלות (כולם טורפים).
פתאום בשיטה הזאת הפלפלים והמלפפונים מתחסלים במהירות, ולא מתרככים לי.
והילדים אוכלים המון ירקות, כי כשהם רעבים ובאים לבדוק מה קורה במטבח, הם בינתיים מחסלים את מה שמוגש בצלוחיות הקטנות.
עוד טיפ שהוא גם לילדים בררנים וגם חסכני:
מדי פעם הילד מבקש פסטרמה/נקניק טבעיים שמכינים באטליז ליד ("ירוקים", ללא כל חומרים).
אז כבר למדתי לקנות רק כמויות קטנות (100 גרם) כי היום יש לו חשק ומחר כבר לא.
וגם למדתי לגלגל לגלילים קטנים (מגלגלת וחותכת לגלילונים ממש קטנים) ולנעוץ בכל גלילון קיסם שיניים, להגיש על צלחת קטנה וחמודה ולתת לילד שבדיוק משחק. שמחה גדולה והכל מתחסל.
אין כמו אוכל חמוד!
פירה שנשאר מאתמול:
[list=1]
[*] שדרוג 1 - מכדררת כדורים קטנים ומטגנת במחבת שטיגנתי בו שניצלים, רק על צד אחד עד שמקבל צבע יפה.
[*] שדרוג 2 - מזהיבה בצל קצוץ בשמן זית ומוסיפה לפירה, עם טיפונת פלפל שחור.
[*] שדרוג 3 - כמו 2, אבל ממלאה בזה חביתיות, מגלגלת ומטגנת במחבת. מעדן! (חביתיות: כוס קמח, קורט מלח, כוס ורבע מים, ביצה, לטרוף היטב, חביתיות דקיקות במחבת)
[/list]