תנורי בוץ

שליחת תגובה

הכל - בעיני המתבונן.
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: תנורי בוץ

תנורי בוץ

על ידי רן* » 31 אוקטובר 2020, 14:50

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם
שאלת תם: היכן מוצאים אדמה שמתאימה לבנית הטאבון?

תנורי בוץ

על ידי אזר_ניק* » 19 יולי 2019, 16:45

אחרי שנים שאני מפנטז לבנות טאבון שבהן ראיתי עשרות סרטונים חובבנים ומקצועיים ביוטיוב ובדקתי מחירים של לבני שמוט ומלט הגעתי לתובנה בעייתית.
טאבון בבניה עצמית מחומרים "איכותיים-סטנדרטיים" יעלה בסביבות מעל 5000 ש"ח וצריך עוד כלים להשכרה\ קניה... -מבלי לספור עשרה ימי עבודה מלאים- לפחות. בבוץ העלויות משמעותית יותר זולות וזה קורץ כי אם בגלל הביצוע, התכנית או תדירות השימוש יתברר שמדובר בפלופ, צינור גינה וסבלות יסלקו את הפיל הלבן ללא נזקים מעבר לכאב גב.
הבעיה שהאנשים שמדריכים באתרי אינטרנט בכלל ובפרט ביוטיוב נראים לי (הכללה די מדוייקת) כרומנטיקנים ללא מושג טכני ולרוב בעלי ידיים עקומות למדי. ההתלהבות שלהם אכן מדבקת אבל רוב היצירות שלהם לא באמת אפקטיביות מבחינה אקולוגית, כלכלית או תפקודית- שלא לדבר על אסתטיקה.
מיעוט שכן עושה רושם שמסוגל לספק מענה אקולוגי וכלכלי מבניה מבוץ משתמש בלבנים או תבניות לחיצה שמכילות ...מלט. מה שמחזיר אותי למשבצת הראשונה. צוויליך, אולי תוציא אותי מהמשבצת?

תנורי בוץ

על ידי יענקל* » 17 אפריל 2014, 22:15

טיפים לתנור מבוץ:
אדמה חולית ללא חול דיונות.
שק קש גדול משוק הבדואים ביום ה.(באר שבע).
הרבה אבנים גדולות,בינוניות וקטנות.
בסיס ארובה מפח.

אופן ההכנה:
  1. על בסיס מוצק יוצרים כיפה גדולה מהאבנים במרכז מניחים את האבנים הגדולות אחר כך את האבנים הבינוניות ובשכבה האחרונה את האבנים הקטנות.
לוודא שנוצרה כיפת אבנים גדולה וסימטרית.
  1. לערבב את ההאדמה עם קש ומים עד לקבלת תערובת בצקית כמו אחרי לישת לחם.
  2. מתחילים לצפות עם האדמה את כיפת האבנים מלמטה לכוון מעלה. בשכבה נדיבה של כעשרה סנטימרים.
  3. כשמגיעים לראש הכיפה, יש לצפות בשכבה של חמישה סנטימטרים, להניח את בסיס הארובה ולהוסיף שכבה נוספת של חמישה סנטימטרים.
כך שבסיס הארובה יבלוט החוצה.
  1. בחרו את כוון הפתח של הפרנה ואת הגודל. רצוי פתח שיאפשר הכנסה של מגש פיצה. וסיר פויקה.
  2. לאחר כרבע שעה בערך, להכניס לפתח שקבעתם פיסה פורמיקה גמישה שתשמור על פתח קשתי.ולקלף בעדינות חלק משכבת הבוץ מהפתח.
  3. למלא דלי במעט מים להרטיב את היד ולעבור על כיפת הבוץ עד לקבלת שטח חלק ויפה.
  4. כדי לקבל חוזק ולמנוע קריסה של הפרנה יש לייבשה במשך שבוע.
  5. שלב הוצאת האבנים: מהפתח של הפרנה יש להוציא את האבנים. להתחיל מהחלק הקרוב לקרקע האבנים ייפלו לבד.
10 בסוף התהליך ישארו אבנים צמודות לדופן הפרנה. אסור לנסות להוציאן בכח בשלב הזה.
  1. לרצף את הפרנה באריחים או א\בני שמוט.
  2. להכניס עצים ולהבעיר אש במשך מספר שעות. החום תורם להתקשות ולהתחזקות מבנה החול.
  3. להוציא בעדינות את האבנים מהדופן הפנימית.
  4. לחבר את הארובה (כחצי מטר). ולהתחיל להנות ממעשה ידיכם. בהצלחה.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 13 יולי 2012, 17:22

טבונה וטאבון

יקירי,
נהדר שאתם בכיוון החוויה של אפיה בתנור שבניתם במו ידיכם!!

כדאי לכם לגלוש ולמצוא אתרים/סרטוני יוטיוב עם הסברים מפורטים ויזואליים.
תבינו למה לא אקרשטיינים יושיעו ואיזה סוג יתאים לכם.
בקצרה: אדמה ("בוץ") קל ופשוט לכל אחד, לבני שמוט עם קשתות וכו' זה למתקדמים - בערך. אבל הכל אפשרי.
או שתמצאו מי מעביר סדנאות כאלה ותארחו אחת עם עוד משתתפיםן משלמים, ובסופה יהיה בחצרכם תנור לתפארה.
nb]הנה הספר בשבילכם sb noss[/po]/179-3321728-8528837?url=search-alias%3Daps&field-keywords=adobe+cook+stove , לבנות תנור אפיה מאדמה.

נחת והנאה

צוויל

תנורי בוץ

על ידי טאבון_תנור* » 13 יולי 2012, 14:30

אנו רוצים לבנות תנור אפייה בגינה, מאבנים או מאדמה. כשהתחלנו להתעניין, הבנו שיש כמה וכמה סוגי תנורים כאלה, ובעצם הלכנו לאיבוד...
אנו מחפשים מידע שתעזור לנו להחליט על סוג התנור, השוואה בין סוגים שונים, גם מבחינת הבדלים ביניהם, גם מבחינת מורכבות הבנייה והעלויות.
נודה מאוד על העזרה!!

תנורי בוץ

על ידי פלונית* » 11 יולי 2012, 14:14

מה בערך העלות של בניית טאבון, אם אני מזמין מישהו שיבנה לי בגינה?

תנורי בוץ

על ידי טבונה_ראסה* » 10 יוני 2012, 08:30

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

טבון עשוי אבנים משתלבת של מדרכה עירונית בציפוי קריספי של אדמה ומעט קש- יעשה את העבודה או שיסדק??
אני רוצה ללכת על הדגם של הדופלקס קומת אש וגחלים וקומת בישול(ללא מעלית) האם יש קונץ שצריך לדעת לענין פינוי העשן דרך הקומה השניה (טעמים או פגיעה באיכות המאפים??)או דרך הפתח של האש בקומה התחתונה?
המבנה ללא אישורים

תנורי בוץ

על ידי אבנר_''עבודה_באדמה''* » 23 פברואר 2012, 21:05

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם,
העלתי לאתר שלי, המפיץ ידע על בניה באדמה, מספר כתבות הרלוונטיות לשאלות כאן:
  1. איך מוצאים חרסית, איך מתאימים את האדמה שבחצר האחורית שלנו לבניה באדמה, איך אוטמים מבנה אדמה נגד מים ועוד... מידע על בניה באדמה
  2. איך בונים טאבון מאדמה תמונות והערות מתנור שנבנה בחיפה ללחוץ כאן בנית טאבון מאדמה
אני מקווה שזה יענה על רוב השאלות שנשאלו פה. שאלות נוספות על בניה באדמה אתם מוזמנים לכתוב באתר ואשתדל לענות.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 15 דצמבר 2011, 20:51

הבלוק לא יתפוצץ לי נכון???
מקווה שלא תזדעזע, אבל כן, הוא יתפוצץ לך. לא בום! אבל יסדק.
בכל פעם שתחמם אותו לכמה מאות מעלות הוא יתרחב קצת, יותר בצד הפנימי המחומם ופחות בחיצוני. ואז הוא יתקרר ויתכווץ חזרה.
בכל פעם שכזאת - ויהיו הרבה, אני בטוח, שכן אתה מוכר בקריות כאיש חברה להתרועע ומסיבות הגן שלך יצא שמען למרחקים עד חדרה - הבלוק יחלש ויפתח סדקים בגלל הסטרס הטרמי הזה.
אולי עימאד מ"ארט קמין" יעזור לך עם לבני שמוט, לא מכיר אותו אישית, אבל הוא מדלית אל כרמל.

ולמי אתה חושב שהמשטח יציק?

צוויל (-:

תנורי בוץ

על ידי מאור_צפון* » 15 דצמבר 2011, 13:13

שלום לכולם
אחלה בלוג נתן לי הרבה ידע
אני רוצה לבנות טאבון גז כמו אלה מפח רק בלי פח בצדדים לשים בלוק 10 (ס״מ) למעלה משטח יציק, הבלוק לא יתפוצץ לי נכון???
ועוד שאלה איפה אני משיג אבן שמוט לתחתית? אני מאזור הקריות חיפה
תודה רבה

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 25 נובמבר 2011, 14:55

קומבי יקר,

לצערי, לא, השתמשנו במדחס בבניית המשגר איתו התכוננו לתקיפת בסיסי הגרעין של גאורגיה, אולם בינתיים הקדימו הרוסים להפוך את גרוזני לפירה, ולמזלנו התגלה שאל"ף - אין לגאורגים גרעין ובקושי בסיסים, ובי"ת - הם דווקא לא רוצים להשמידנו מעל פני האדמה.
כך שמדחס החימר נאלץ להידחות.

צוויל

תנורי בוץ

על ידי קומבי* » 25 נובמבר 2011, 11:01

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום צוויליך
אני רואה שב 2005 זרקת הערה בבנית מדחס לחימר באמצעות מנוע של מכונת כביסה.
האם התוכנית עדיין תקפה ומבחינתך העיניין אקטואלי ?
אשמח לשמוע

תנורי בוץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 מאי 2011, 11:38

תודה לכלום וסליחה על חוסר ההבנה שמי אלי בן 61 קשיש גר בפתח תקוה יש לי מספר שאלות א כיצד מכינים את החומר לבנית הטאבון האם מערבבם את הבוץ עם הקש ביחד כמו מלט או שיכבה בוץ ושיכבה קש האם יש באזור שלי טאבון כזה פעיל שאוכל להתרשם יש אולי משהוא שעשה סדנאות בנית טאבון השמח מאוד לקבל יותר אינפורמציה ועל כך מודה אני נ ב האם ריצפת הטאבון יכולה להיות מחלוקי נחל

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 21 מאי 2011, 23:42

הנה עוד סרטון - קצת ארוך מיו טיוב עם תנור בוץ. רלוונטי מדקה 4:00 בערך.
שים לב שהם משתמשים שם בענפים לבניית תבנית כי אין להם חול (זה בדנמרק), אצלנו באמת לא בעיה להשיג שניים שלושה דליי חול, להרטיב, ולפסל גבעת תנור לתפארת.
מה שכן, עם התבנית מהענפים רואים ברור, מה בערך היחס בין גובה חלל התנור לגובה הפתח.
רואים איך ללוש (לא קלוד) "קובבות" מבוץ עם קש ובונים איתן את התנור על התבנית - פה הם עושים בשתי שכבות.
הם גם מפנפנים את הפתח עם קשת מלבנים אבל זה לא ממש הכרחי.
וכמובן, רצפת אפיה מלבני שמוט, שים לב שהרצפה גדולה מספיק כדי ששוליה יבלטו קצת מעבר לחלל התנור.
ועוד חשוב - מישהו ישתמש בתנור וכניראה שכבר תהיה לו פריצת דיסק מהטירונות בגולני - אז שיהיה בגובה עבודה נוח. תנור ברצפה נוטה להיזנח כי הגב כואב מלהתכופף...

צוויל

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 21 מאי 2011, 12:05

ואם התכוונת לתנור מלבנים, סיכוי רב שהאקרשטיין לא יחזיק מעמד לטווח ארוך בשוק התרמי, עדיף מלבני שמוט.

צוויל

נשלח מדרום הארץ שלי - ערסית

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 21 מאי 2011, 12:04

פלוני יקר,
מאיזה איזור אתה? אולי נוכל פה לעזור במציאת תנור לדוגמא בסביבתך. ותשאל, אולי יש לשכנים או ביישוב הקרוב ופשוט אין שלט (-: ...

תנור בוץ לא צריך שלד. אם אנו מדברים על אותו מתקן, הוא פשוט כיפה עשויה מאדמת חרסית, שנבנתה על "גבעת" חול. לאחר הייבוש, החול נחפר החוצה מהפתח, והכיפה לבדה תעמוד.
כרגע אין זמני בידי, אבל יש חומר רב, כולל סדרות מצולמות של שלבי הבניה.
כדאי להבין קצת איך יודעים אם התערובת של האדמה מתאימה - שום דבר מסובך, תאמין לי.
יו טיוב ובכלל, לחפש earth oven .
ואם להיות רציני (ואתה קורא לועזית) תרכוש את sr]הספר הזה 1 1[/po]?ie=UTF8&s=books&qid=1305968605&sr=8-1 באמזון.

והכי חשוב, חובה:
להינות
להזמין חברים וילדים להשתתף
לצלם ולפרסם ולהוסיף פה קישור

צוויל

נשלח מנוקיה 3100 שלי

תנורי בוץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 מאי 2011, 08:18

אלי זה אני הרבה זמן אני מיתענין בבנית טאבון השמח מאוד ליראות טאבון פעיל השאלה שלי היא האם אפשר ליבנות את השלד של הטאבון מאבנים מישתלבות ולצפות אותם בבוץ

תנורי בוץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 21 מאי 2011, 08:12

יש אפשרות לבקר אצל מישהוא שבגינתו הכן יש תנור פעיל השמח מאוד תודה

תנורי בוץ

על ידי עולם_קטן* » 04 אפריל 2010, 00:46

_צפונית (29.04.2007 23:32):
אתמול אחה"צ התחלנו בבניית הטאבון. לאחר עבודת הכנה תאורטית על בניית טאבונים, החלטנו לבנות משהו בסגנון של במבי ק, אך עם מעין סאג' גדול שישמש כגג (צלחת כבדה של דיסקוס) מה שמצריך אבנים מודבקות בבוץ ע"מ לשאת המשקל הגדול.
נסענו במיוחד לאסוף אבני גיר (כי הבזלת שאצלנו עלולה להתפוצץ), הכנו בוץ יפיפה מעורבב בקש ודשא קצוץ, והספקנו לבנות שכבה ראשונה לפני רדת החושך.
ובבוקר, אכזבה, הבוץ החל להתייבש - אך גם להתבקע, ובצהרים נראה כבר כמו הרגבים של סוף הקיץ...
האדמה שלנו היא אדמת בזלת כהה, מישהו יודע האם היא יכולה להתאים בכל זאת, אולי בשילוב של גללי סוסים או פרות? או שאפשר להוסיף קצת חול? או שזה בלתי נמנע לנסוע ולייבא אדמה מרחוק...?_

ואוו!
כ"כ הרבה זמן עבר מאז התחלנו לבנות את התנור, טרם סיימנו... (הספקנו להביא באמצע עוד ילדה לעולם, ואפילו למצוא לעצמי ניק בבאופן)
אבל עוד לא מצאתי תשובה לשאלה ששאלתי כאן לפני 3 שנים.
מחר מתחילים נסיון שני, על החיים ועל המוות... לא נסענו לייבא אדמה אחרת, אבל הכנו אתמול עיסה נאה במריצה, מאדמת בזלת מקומית, עשבי בר קצוצים דק דק, וגללי סוסים יבשים שניזונו מ 100% קש, עשב וקוצים מהגינה שלנו... (כמובן שהגללים יבשים ולא הסוסים...).

אשתדל לתעד בתמונות את הבנייה, ואם מישהו יעזור לי בעניין האיתגור הטכנולוגי, אז גם אעלה אותן לכאן.
תוכנית הבנייה היא כזאת:
על בסיס הבסיס מלפני 3 שנים, שעשוי מאבני גיר גדולות שהונחו בחצי עיגול, וביניהן בוץ שהספיק להתאבן, חפרתי בטן שקועה לתנור, בערך 30-40 ס"מ עומק (בשביל לחסוך לעצמי בנייה לגובה... מקווה שהעצלנות אכן תשתלם לי כאן).
את הבור אני מתכננת לצפות בשכבה מהעיסה שהכנו, ומעל האבנים המאובנות להוסיף שורה נוספת של אבני גיר מדושנות בעיסת הבוץ.
ואז חשבתי לקבע 2 בזנ"טים או ברזלי בניין מקבילים במאוזן, עליהם יהיה ניתן להניח רשת ועליה אם רוצים גם לבני שמוט שמצאנו, או תבנית בישול ממתכת מאיזה תנור ישן שמצאנו (יש עוד כמה תבניות עודפים למי שרוצה...).
ומעל כל זה להתחיל לשפע גג בוצי בצורת איגלו ובדופנו לתקוע ארובה (על הסאג' הכבד ויתרתי, לפיתות תמיד נוכל להניח סאג' קטן על גבי הרשת).
כאן גם לבטים, האם ארובה 6 צול מתנור ישן יותר ממטר אורכה, או צינור השקייה של שדות (אולי צול 1? - כ-15 ס"מ היקף אך קצת קצר מידי לדעתי), יש לי הרגשה שהראשון יהיה גדול מידי, ויגמור את העצים תוך רגע, והשני צר מידי מכדי לסחוב את האש.
אשמח לרעיונות מבעלי נסיון או ידע על גודל הארובה (אולי הגדולה- אבל להתקין בה משנק מחתיכת פח שתצר אותה?),
וגם אם מישהו יודע על טיבה של אדמת בזלת לטבונים, והאם יכול להועיל לה הוספה של מעט חול רגיל מארגז החול?

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 15 מרץ 2009, 09:54

לא יודע אם זה עוד רלוונטי אבל הנה תשובה מתוך מייל ששלחתי אתמול למישהו ששאל:

> הי,
>
> אדמה חרסיתית (או חימר) --כלומר אדמה בה מרכיב החרסית בעל ריכוז גבוה
> יחסית-- מצויה בכל איזורי הארץ, באופן כללי. אבל היכן בדיוק יש אדמה
> חרסיתית בפרדס-חנה - את זה אני לא יודע. אתה יכול לערוך מבחן פשוט: ביום
> חם שבא אחרי ימי גשם אפשר לראות "סדקים" במקומות מסויימים. ככל שהסדקים
> גדולים יותר והחתיכות הסדוקות קשיחות יותר (כלומר נשברות בקושי) - כך
> מעיד הדבר על שיעור גבוה יותר של חרסית באותה אדמה. יש עוד דרכים להעריך
> את מידת החרסית באדמה, למשל בשיטת "מבחן הצנצנת": ממלאים צנצנת גדולה עם שליש עד
> מחצית אדמה והשאר מים, מנערים היטב ומניחים לשקוע. בדכ מקבלים שלוש
> שכבות, שהאחרונה לשקוע היא החרסית. לפי גובה השכבות אפשר להעריך את אחוז
> החרסית. אדמה עם כ- 25% (או יותר) חרסית נחשבת לאדמה חרסיתית. אבל האמת שזה לא מאד משנה באופן פרקטי - ראה
> בהמשך.
>
> ואפשר כמובן לרכוש אבקת חרסית בשק מאחד מספקי חומרי הקרמיקה (אני מכיר אחד בנתניה).
>
> אבל מבחינה פרקטית, בוץ לבניה באופן כללי ובפרט לבנית תנור זה לא מדע מדויק. איפשהו בין שליש
> לרבע אדמה חרסיתית בתערובת והשאר אדמה חולית זה טוב. יותר משליש עלול
> לגרום לסדקים גדולים בעת הייבוש. פחות מרבע - להתפוררות או חולשה של המבנה.
> אבל מבחיה מעשית, כדאי פשוט לערוך קצת ניסויים של התערובת הזמינה אצלך: צור כדורים או
> קוביות של כמה "דגימות" תערובת (יותר חרסית או פחות) ושים בצל עד שיתייבשו.
> כשיבשו לחלוטין, הסתכל על מידת הסידוק. אחכ - תן לכדורים או לקוביות
> ליפול לאדמה קשה בערך מגובה המתניים ותראה מה קורה. הכדור ששומר הכי הרבה
> על שלמותו הוא בדרך כלל התערובת האופטימלית או די קרוב לה.
>
> יש הרבה שיטות להכנת התערובת וכן הרבה שיטות בניה. אני משער שהתערובת
> שראית בלוטן (המכיל קש) היה של לבנים לבנית בתים או מבנים שונים. אפשר
> להשתמש בתערובת כזאת לשכבה העליונה (החיצונית) של התנור, אבל בתנורים
> מסורתיים נהוג לעשות את השכבות הפנימיות עם מעט מאד קש או ללא קש בכלל
> כדי להשיג "מסה תרמית" טובה יותר.
>
> מקווה שעזרתי,
> אשמח לראות תמונות של התוצאות,
> אלדד
[email protected]
www.hatzer.co.il

תנורי בוץ

על ידי גם_למבי* » 17 אוקטובר 2008, 22:55

סליחה - הפלונית מלמעלה זו אני

תנורי בוץ

על ידי פלוני_אלמונית* » 17 אוקטובר 2008, 22:54

הי
מישהו יכול בבקשה להסביר איך להכין את הבוץ? הסתכלתי בלינקים שהדף הזה הפנה אבל אני מחפשת הוראות מפורטות - מה היחס בין הבוץ לקש לחרסית?
איפה משיגים חרסית וכו'
המון תודה!

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 08 אוקטובר 2008, 16:02

גם כאן אתנצל (אופנתי עכשו, ערב יום כיפורים) על כך שלא הייתי באתר זמן רב מאד.

שנה טובה וגמר חתימה טובה לכולם.

תנורי בוץ

על ידי צפונית* » 29 אפריל 2007, 23:32

אתמול אחה"צ התחלנו בבניית הטאבון. לאחר עבודת הכנה תאורטית על בניית טאבונים, החלטנו לבנות משהו בסגנון של במבי ק, אך עם מעין סאג' גדול שישמש כגג (צלחת כבדה של דיסקוס) מה שמצריך אבנים מודבקות בבוץ ע"מ לשאת המשקל הגדול.
נסענו במיוחד לאסוף אבני גיר (כי הבזלת שאצלנו עלולה להתפוצץ), הכנו בוץ יפיפה מעורבב בקש ודשא קצוץ, והספקנו לבנות שכבה ראשונה לפני רדת החושך.
ובבוקר, אכזבה, הבוץ החל להתייבש - אך גם להתבקע, ובצהרים נראה כבר כמו הרגבים של סוף הקיץ... )-:
האדמה שלנו היא אדמת בזלת כהה, מישהו יודע האם היא יכולה להתאים בכל זאת, אולי בשילוב של גללי סוסים או פרות? או שאפשר להוסיף קצת חול? או שזה בלתי נמנע לנסוע ולייבא אדמה מרחוק...?

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 16 אוקטובר 2006, 14:11

טוב, זה לא ששקעתי בבוץ או קפאתי על שמרי, פשוט הייתי עסוק לאללה מאז הפעם האחרונה שביקרתי כאן. למשל, הספקתי להתחתן (כולל פיתות בתנור בוץ), לטייל במרוקו (שם, בהרי האטלס הגבוה, תנורי בוץ מככבים בכל בית ברברי) ויש לי עוד כמה תירוצים מוצדקים.

הרבה אנשים פנו אלי במייל ובטלפון שאשלח להם ת'מאמר שלי ושאעזור להם לבנות תנור. יצאו כמה תנורים יפים ושימושיים להפליא. תודה לכולם על ההתעניינות והמרץ הרב.

לפי היקף ורמת הענין, נראה שהגיע הזמן לארגן סדנא של ממש ללמוד בנית תנורי אבן ובוץ. רוצים? אם כן, צ'לחו לי מייל ויאללה!
[email protected]

תנורי בוץ

על ידי לי_לו* » 18 יולי 2006, 09:57

שלום
האם אפשר לקבל את הקישור לאתר ממנו הוריד צוויליך את התמונות של הטאבון המדהים עם 3 הלבנים לסירקולציה?
אני זוכרת שפעם היה אבל לא מוצאת אותו
תודות

תנורי בוץ

על ידי בנאית_חדשה* » 23 יוני 2006, 16:54

שלום לכולם!
אחי ואני רוצים לבנות טאבון. אלא שצורתו תהיה גבוהה מהתנורים שהראו פה, ושיהיה לו מדף בוץ (לא רשת) שעליו נניח את דבר המאפה ושהאש לא תיגע ישירות באוכל, או שיהיה צורך לחכות שהאש תכבה. השאלות שלנו הן: האם זה אפשרי? האם אדמת לס וקש זה טוב מספיק או שיש צורך במשהו נוסף או אחר? האם יש לכם המלצות או רעיונות ייעול?

תנורי בוץ

על ידי ליאת_טאוב* » 23 אפריל 2006, 22:40

[email protected]
זה המייל של טל בשן.

0522796572
זה הטלפון של טל בשן.

organiclife.co.il/talbashan
זה האתר של טל בשן.

תנורי בוץ

על ידי אמא_של_פלונית* » 23 אפריל 2006, 12:42

משהו יודע איך אפשר להשיג את טל בשן?
הטלפון 026435575 כבר לא אקטואלי וב144 אין טלפון שלה (באזור ירושלים לפחות)
היא בארץ בכלל?
אשמח אם משהו יידע אותי, פשוט רציתי להתייעץ איתה לגבי בניה בבוץ.

תנורי בוץ

על ידי עמי* » 07 פברואר 2006, 15:09

האם מישהו יודע היכן בארץ יש אדמה טובה להכנת בוץ לבנית תנור. האם אדמה חומה הנמצאת בהרי ירושלים היא טובה לענין.
אשמח על כל תשובה שתחכים אותי למייל שלי [email protected]

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 10 אוקטובר 2005, 18:14

אה - כמעט שכחתי...בענין יעילות תנורים וארובות: כיום, בעזרת הרבה ידע הנדסי, יש תנורים וכיריים שתוכננו במטרה של חיסכון בדלק (עץ או פחמים, למשל) עבור מדיות העולם השלישי בעיקר. שמם הכללי הוא "Rocket Stove" או "Rocket Oven" כשהפרינציפ הוא שפתח אויר קטן המכניס אויר וארובה צרה וארוכה המוציאה עשן מיעלים לאין ערוך את ניצול החום לבישול ואפיה. את התנורים עושים מכל מיני חומרים, כגון פחיות משומשות, לבנים או בלוקים רגילים וגם אדמה. יש המון מידע ברשת. אפשר להתחיל כאן:
http://www.repp.org/discussiongroups/resources/stoves/
http://www.aprovecho.net/at/atindex.htm

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 10 אוקטובר 2005, 17:38

אני רואה שהיה פה הרבה אקשן בהיעדרי. אחלה!

בכל אופן, אני מזכיר למי שרוצה את ההודעות שלי (למעלה) בענין התנורים שאני בונה ו/או מלמד לבנות.

אם יש המעוניינים בסדנת בנית תנור בוץ מסורתי - אשמח גם לשמוע. סדנאות נפתחות עם לפחות חמישה נרשמים.
וגם - אם מישהו מעונין לקבל את המאמר "עשה במו ידך" שלי (ו/או תמונות מתנורים שבניתי או שאחרים בנו) אפשר לשלוח לי בקשה באימייל: [email protected]
נב - העברית במייל לא תמיד עובד אז עדיף לשלוח כקובץ מצורף או באנגלית.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 11 ספטמבר 2005, 00:43

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 11 ספטמבר 2005, 00:42

נסי את דרור רוט מ בניה בבוץ . ראיתי תנור יפה שבנה ושעבד.

תנורי בוץ

על ידי ליאת* » 03 ספטמבר 2005, 01:48

האם יש נסיון למישהו בבניית אח (קמין) ביתי לחימום מבוץ? לאור נסיוני הדל, וסיפורי הוויה דל רוזה של במבי,
אילו שיקולים יש לקחת בחשבון, לפני שאני מכניסה את החצר הביתה?

תנורי בוץ

על ידי דורון* » 23 אוגוסט 2005, 22:53

איזה סוג והיכן ניתן למצוא (עדיף באזור המרכז) אדמה מתאימה לבנית תנור מבוץ.
תודה מראש.
דורון

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 12 אוגוסט 2005, 23:18

דוד,
בטון קל הוא בטון עם בועות אוויר בתוכו. אותו בטון. הוא מבודד יותר מחום וגם קל וזול לשינוע.
שמוט עושים מסוג זך ונקי של חרסית שלא מאבד את חוזקו גם בטמפ' גבוהות.
בBBQ לא אמורים להגיע לטמפ' גבוהות כ"כ (בניגוד לתנור סגור). זה מתקן מעוצב שמחזיק את הגחלים או כלי מתכתי עבורם, מגן מהרוח ונותן ארובה לגחלים.
אולי כן כדאי לשקול בטון, אם זה מה שאתה מכיר.

בהצלחה.

תנורי בוץ

על ידי דוד* » 12 אוגוסט 2005, 22:58

אם אין תשובה - כנראה שהיא שלילית ואצטרך לבנות עם השיטה היקרה יותר.
בכל מקרה תודה,והעדכן אתכם בהתקדמות

תנורי בוץ

על ידי דוד* » 04 אוגוסט 2005, 12:07

טוב, אולי אתם יכולים לעזור -להכווין אותי.
אני מתכוון לבנות מתקן ברביקיו - כמו אחד מהמתקנים שמופיעים בקישור.
http://www.dstore.co.il/yp/shopDepartme ... 7&fid=6886

ע"מ לחסוך עלויות רציתי לבנות מיציקת בטון- אבני השמוט יקרים יחסית.
אלא,שבבדיקת כל המרכיבים של המתקנים התברר כיהם עשויים מבטון קל - לא יודע מה זה ואם אוכל ליצר אותו לבד.
עם בטון מזויין אין לי בעיה.
החשש שלי הוא שכנראה בטון מזויין לא יכול לעמוד בחום ובטון קל כן.
וכך הגעתי לאפשרות של בנייה בעזרת חול.
האם החשש שלי מוצדק בדבר אי אפשרות לבנות מתקן גבוה כזה -שכמובן יחזיק מעמד בתנאי מזג אויר שונים.

האם יש אפשרות בעינכם לבניית מתקן כזה או לחילופין האם אתם מכירים מקום לרכישה מוזלת של אבני שמוט

תודה ויום טוב
דוד

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 02 אוגוסט 2005, 16:57

ב ככר השוק , ב28.7 , מפרסמים סדנת בניית טאבון בוץ.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 01 אוגוסט 2005, 14:12

עדית,
אפשר גם אפשר. כמובן שאם הוא מבוץ - לא משנה מלס או מחמרה - אם הוא לא מוגן מגשם, בסופו של דבר הוא יתחיל להתפורר מהגשמים.
אז, או למקם אותו ליד מחסה, או לסוכך עליו, או לטייח אותו עם טיח על בסיס מלט (או סיד שזה יותר אקולוגי, אבל הכמויות כאלה קטנות...)

דוד,
ודאי!
רק צריך לקחת בחשבון שצריך להיות למתקן חוזק מבני. נהוג לבנות אותם מלבנים. ככל שהמתקן גבוה יותר, צריך יותר מקדמי בטחון. אם טאבון בגובה 50 ס"מ יתפרק, כלום לא קרה. מתקן עם גב מוגן מרוח וארובה גבוהה זה סיפור אחר.
אפשר ללבון לבני בוץ או להשתמש באבנים שטוחות. ניתן לטייח על רשת לולים.
שיהיה בהצלחה - צ'לח תמונה שנראה!

תנורי בוץ

על ידי דוד* » 01 אוגוסט 2005, 11:21

האם ניתן לבנות באותה השיטה מתקן לברביקיו

תנורי בוץ

על ידי עדית* » 31 יולי 2005, 18:56

היי. ראיתי פורום נחמד והייתה לי שאלה אז החלטתי להפנות אותה פשוט לכל מי שרואה אותה ומבין מעט.
אני עוד חדשה בענייני הבנייה אבל ברצוני לבנות תנור קטן מבוץ בצפון הרחוק. (עמק החולה). שאלתי היא האם מזג האוויר בצפון לא יהרוס תנור שכזה? כל הגשמים והכל..ו גם האם ניתן לבנות מאדמת חמרה ולא מלס?

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 29 יולי 2005, 09:54

צוויליך - אחלה סיפור :-). כנראה שככה זה עם ארובות, הן פשוט מגיעות למי שצריך אותן.

בוני - יש הרבה תמונות קצת למעלה בדף הזה, כי התהליך שעברנו עם הטאבון היה די ארוך ומייגע (ועם סוף טוב)

תנורי בוץ

על ידי בוני* » 27 יולי 2005, 17:04

את יכולה לשים תמונה של הטאבון והארובה שלו?

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 27 יולי 2005, 15:39

אז'ה קטע:

יוצא אחד (צוויליך למשל) מביתו והנה מישהו זרק לזבל ארובת פח שמנה כזאת של קולט אדים מסעדתי, יחד עם הקולט אדים ועוד איזה חלק או שניים.
נוטל הארובת פח ומניח בחצר לשימוש עתידי. אם כי, חושב הוא, היא קצת רחבה מדי.
לאחר חצי שעה לוקח מישהו את שאר החלקים ורוטן על היעלמות הארובה!
למחרת בבוקר, בשעת הוצאת הקטנה למירעה הבוקר, מבחינה עינו החדה בצינור נוסף, צר ומתאים יותר לתנור בוץ כמו של במבי ק .
בעודו שב לביתו ומכריז על הארובה #2, אומר חבר שנכח, חבל שהיא לא רחבה יותר, בדיוק חסרה לי כזאת אבל רחבה.
יופי!
החבר לקח את הארובה הרחבה ואנו נשארנו עם זאת שמתאימה לנו!

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 27 יולי 2005, 11:22

שצוויליך מ-א-ו-ד יצטער_ _שהוא לא היה שם

<indeed :-) >

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 27 יולי 2005, 07:26

הדלעות הכתומות בתמונה הן מהגינה שלכם

כן :-)

<לגבי המפגש - בכיף. רק יש לנו שעות בלי הרבה צל אז אנחנו קצת מוגבלים. כתבתי שם>

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 26 יולי 2005, 20:54

הדלעות הכתומות בתמונה הן מהגינה שלכם ?

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 26 יולי 2005, 19:56

נראה טוב!
<אולי נעשה אצלכם את מפגש הזרעים ;-) >

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 24 יולי 2005, 22:36

אחלה!

<צוויליך מקנא שהוא לא היה שם>

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 21 יולי 2005, 00:27

פיתה עם גבינ"צ נשמע אחלה :-)

בתכל'ס, פיצה מחפשת (לא כיוון אלא) תנור שיודע לספוג הרבה חום ולשמור עליו מספיק זמן לאפיה.
מה דעתך לסגור את רוב הפרונט עם אבנים ובוץ? ולהשאיר פתח קטן ונמוך שרק יאפשר לכם להכניס עצים ופיצות?


צריך לדאוג שהטאבון יקבל מכת חום, ורק אז לשמור על אש קטנה
אכן, שיישרפו שם כמה עצים בריאים (כמובן ביחס לגודל התנור) וכשישארו רק גחלים, דוחפים אותם אחורה ומעבירים מטלית לחה על השמוט.
וזורקים שם הפיצה.

שיהיה בהצלחה.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 20 יולי 2005, 22:14

היום היה ככה ככה. אמא שלי ניסתה לאלתר איזה דלת, אבל זה לא היה מספיק טוב ושוב העשן יצא מלפנים ובכמויות. אפילו שבקושי היתה רוח היום.

אבל - יש לנו מסקנות אופרטיביות. כמו שכתבתי מהתחלה: כשיש אש , אין עשן (ואם יש אז רובו יוצא דרך הארובה). והיתה איזה חצי שעה קסומה עם אש לא גדולה ובלי עשן. שמנו לב שזאת היתה אש שבערה מאחורה ולא קרוב לפתח. ולכן המסקנה היא להכין ערימה של עצים דקים וקרשים שטובים לבעירה, ולדאוג שתהיה אש אחורית כל הזמן.

שמנו לבני שמוט, ועשינו עליהן פיתה עם גבינ"צ וזה יצא ממש טוב. עכשיו נקווה שזה יעבוד גם עם בצק טרי. (צריך לדאוג שהטאבון יקבל מכת חום, ורק אז לשמור על אש קטנה)

בכל מקרה, אם נבנה אי פעם עוד טאבון, נקדיש יותר מחשבה למיקום הארובה, לגודל הפתח ולגובה הטאבון.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 20 יולי 2005, 10:31

וואו! באמת גאוני ופשוט. טוב, נו, אנחנו בינתיים עוד לומדים...

מקווה שהיום נתקדם לאיפשהו

תודה על הליווי :-)

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 20 יולי 2005, 10:16

'סתכלי איך הפתח קטן משמעותית ביחס לגודל התנור.
בתנור הזה, אגב, אין ארובה. בעזרת 3 לבנים יוצרים סירקולציה של אוויר-עשן.
תראי איזו פשטות גאונית:
תמונה

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 20 יולי 2005, 10:11

שיהיה בהצלחה!
תמונה

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 20 יולי 2005, 07:25

הוי, טרה, היה המון עשן. אולי בתמונה זה נראה פחות א שאולי באותו רגע היה פחות (היו גם רגעים שזה עבד בצורה מושלמת עם הארובה). המצב היה שאם באמת היו פיצות בטאבון לא היינו יכולים להוציא אותן מבלי לקבל מטח עשן בעיניים (שלא לדבר על הטעם...).

היום אנחנו עושים עוד ניסיון, אמא שלי תצטרף אלינו, ויש לה חושים טובים בדברים האלה. צוויליך, אנחנו נעשה כ-ל מה שאתה אומר (אתה עושה גם ביקורי בית ? :-P)..

תסתכלי גם אם פתח הארובה נמוך מתקרת התנור

הפתח שיוצא החוצה אתה מתכוון? הוא נושק מלמטה לתקרת התנור (אאוץ'?)

ולמי שמתעניין, אבני שמוט אפשר לקנות פה:

http://ib2b.co.il/CInfo.asp?ID=3777

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 19 יולי 2005, 21:47

בתמונה זה לא נראה כמו כל כך הרבה עשן.
:-D
הכל יחסי, מה?

בתמונות רואים שהעשן יוצא מלמעלה.
יעני יש לו שתי ארובות, מבחינתו - זאת האמיתית וזאת שהיא בעצם חלקו העליון של הפס שנשאר לך.
אז הוא מבולבל - את מי אתה אוהב יותר, את אבא או את אמא? :-)

קודם כל תמצאי משהו שיכסה את כל רוחב הפתח. (להזכירך: להשאיר 4-5 ס"מ לכניסת אוויר למטה. )
הייתי טורח גם לסדר את שולי הפתח (עם קצת בוץ - הנה הגדולה של התנור!) כדי שיהיה צמוד למשהו שמכסה אותו.
את רוצה פתח כניסת אוויר בתחתית התנור ופתח יציאת עשן בחלק הכי גבוה שלו.

תסתכלי גם אם פתח הארובה נמוך מתקרת התנור.

פטנט להדלקה:
מקווצ'צ'ים דף עיתון לא מהודק מדי ומכניסים לארובה מלמטה.
מדליקים את הזרדים/נסורת וכשהעצים הדקים מתחילים לבעור, מדליקים את נייר העיתון וסוגרים את הפתח (משאירים חריצון למטה כמובן).
זה ייצור שאיבה ויחמם את הארובה וב"ה יהיה טוב.

<צוויליך פוכר אצבעותיו בחרדה>

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 19 יולי 2005, 20:46

בתמונה זה לא נראה כמו כל כך הרבה עשן.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 19 יולי 2005, 19:33

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 19 יולי 2005, 19:23

צוויליך - תציל אותנו! הארובה הותקנה, מטר גובה בערך. בהתחלה זה היה נראה טוב, אבל ברגע שהאש כבתה, שוב - מתקפת עשן קטלנית קדימה. וגם דרך הארובה, אבל בעיקר קדימה. ושמנו דלת (חלקית, קצת מוגבהת אבל שלא כיסתה ממש את כל הרוחב) והעשן עדיין התלהב לצאת מקדימה. ושמנו שני קירות גבס משני צידי התנור, כדי שלא תיכנס רוח מהצד - ועדיין. וסובבנו את הרובה ככה שהפתח שלה יסתובב לצד שיש בו פחות רוח, ועדיין.

אנחנו מה-זה מיואשים. אני אנסה לצלם ולשים אולי יהיה לך או למישהו אחר רעיון.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 17 יולי 2005, 21:27

אחלה!
אם זה יעבוד טוב, נתקדם להרכבת מדחס טורבו ממנוע של מכונת כביסה קונסטרוקטה ישנה ולשימוש בדלק טילים מוצק.
שלב שלב.

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 17 יולי 2005, 10:53

גדול ! :-D

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 17 יולי 2005, 10:37

קמתי היום בבוקר, ובזמן ששתיתי את ה(תחליף) קפה שלי על הספה, וחשבתי איפה ללכת לקנות צינו פח, חבר שלי שואל אותי - תגידי, מי שם את הארובה הזאת? אז הסתכלתי החוצה ומהטאבון יצאה ארובת פח מושלמת.

אמא שלי מצאה אתמול מרזב ישן שפשוט נכנס באופן מושלם לתוך הארובונת שעשינו. ועכיוש רק צריך לנקות את החלק השני של המרזב מקן ציפורים ישן, ולחבר אותו כדי לקבל ארובה ממש מכובדת.

!

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 16 יולי 2005, 22:15

תודה צוויליך! אני מאוד נהנית ללמוד דברים מתוך עשייה :-). אז בשבוע הקרוב בטוח נעשה ארובה ארוכה, כי ביום שבת הבא יש את ה-יומולדת... אני אעדכן איך זה עובד.

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 16 יולי 2005, 22:11

כן, קוטר (בערך, בערך!..) . ניארה לי שכמטר אורך יהיה אחלה לגודל התנור החמוד שלכם.
אולי צינור של מרזב ממיזבלה? צינור מים ישן? אפשר לייצב אותו עם בזנ"ט שתתקעו ליד היציאה, מאחורה.
"או משהו" :-)
לקנות - בחומרי בנין, או בבית מלאכה בסגנון כוך אפל שיורדים אליו בשש מדרגות בטון בעיר התחתית בחיפה כדי למצוא נפח בן 94 שהולם בפטיש על חת'כת פח שפתאום הופכת ליעה או למזלף לעציצים.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 16 יולי 2005, 21:43

צינור פח או מתכת באיזור ה-12 ס"מ

אתה מתכוון לקוטר 12 ס"מ?

איפה קונים צינור פח כזה?

(תודה!)

תנורי בוץ

על ידי צוויליך* » 16 יולי 2005, 01:01

במבי יקרה,
הארובה היא המנוע של התנור!

ככל שהיא ארוכה יותר, היא יעילה יותר (במשיכת העשן החוצה ויניקת החמצן פנימה).
בלעדיה אין לעשן "חשק" לצאת והוא חונק את הבעירה שהופכת - בחוסר חמצן ובטמפרטורה נמוכה - לבלתי יעילה ומעשנת במיוחד.

הארובה שלך קצרה ואפילו שהיא תשתדל בכל מאודה, אין לה הפרש משמעותי מגובהו של הפתח.
כמו לשים את הניקוז של האמבט בגובה הברז.

המלצות הצוויליך:
א. תני לתנור מתנה: מטר ארובה. צינור פח או מתכת באיזור ה-12 ס"מ ו-
ב. לאחר ההדלקה של האש השעיני חת'כת פח לחסימת הפתח - כשאת זוכרת להשאיר 4-5 ס"מ לכניסת אוויר למטה. מוגבה על אבן או משהו.
ג. אחריות מוגבלת ל6 חודשים לא כולל תקופת אשפרה ואמגושה אקטוארית (ותהיה קבילה לחלקי חילוף תואמים לפי שיקול דעת המפרסם).

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 14 יולי 2005, 00:28

איזה תנור בוץ יפהפה בניתם!

תודה! זה כיף לי לשמוע. והיום גן גילינו כנראה איך ניתן לשפר את שאיבת העשן. מסתבר שלא סתם הארובו עולות למעלה תמיד בבתים, ולא סתם יוצאות החוצה מהקיר. יש לגובה משמעות - זה כנראה משהו בהפרשי לחץ אוויר או אני לא יודעת מה, שעוזר לשאיבה. כנראה שזאת הסיבה. לכן עכשיו אנחנו צריכים להאריך את הארובה למעלה.

תנורי בוץ

על ידי זוטא_לבנה* » 12 יולי 2005, 08:18

במבי ק, נראה מקסים התנור שלכם. איזה יופי!

אולי היה הרבה עשן בגלל שזאת הפעם הראשונה, והשלד של הכיפה (קש, לא?) נשרף? בכל אופן בתנורים שאני מכירה אין ארובה בכלל, רק פתח אחד מקדימה, והעשן יוצא מהפתח הקידמי. אז אולי זאת לא בעיה?
בשיטה שאני מכירה (שוב, ידע תאורטי..) מדליקים אש בתנור, התנור מתחמם, ורק כשהאש דועכת מכניסים את הבצק.

עוד דבר, נראה לי שלא כדאי לכבות עם צינור מים. נראה לי שזה יכול לפגוע בבוץ. הטאבון שלנו החזיק מעמד שלוש שנים, ופעם אחת כשכיבינו עם צינור מים, הוא התחיל להתפורר. כנראה הוא כבר היה חלש, אבל לי נראה שזרם המים על הבוץ הלוהט הכניע אותו סופית.

ושוב, איזה תנור בוץ יפהפה בניתם!

תנורי בוץ

על ידי ליאת_טאוב* » 11 יולי 2005, 23:38

ביום חמישי, 04.08, תתקיים סדנא לבניית טאבון בוץ עם טל בשן בירושלים.
בבוקר נכין את כל החומרים לבניית הטאבון (לפי הנחיות שטל נתנה), אחר כך הפסקת צהריים ואחר הצהריים טל תבוא ונבנה את הטאבון.
הסדנא תתקיים בגינה הקהילתית "בוסתניה" בין קרית יובל לעיר גנים. הוראות הגעה מדויקות ישלחו לנרשמים.
מספר המשתתפים/ות מוגבל. אפשר להרשם אצלי, דרך דף הבית.
עלות: 30 ש"ח.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 11 יולי 2005, 22:59

יצא עשן מהארובה, אבל רק לפעמים (תלוי בכיוון הרוח). אבל בכל מקרה, בכל פעם שיצא ה-מ-ו-ן עשן, זה היה מקדימה. העצים אולי היו קצת ירוקים, אבל הם היו מערימת העצים של אמא שלי לאח, אז קשה לי להאמים שהם איו עד כדי כך ירוקים. אני דווקא חשבתי שהארובה גבוהה מדי, ואז אין מסדרון אוויר שיוצר יניקה. כי בתנורי אח שאני מכירה פתח הארובה היא מול הפתח הקדמי למטה...

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 11 יולי 2005, 22:46

קראתי לבנזוגי:
אולי העץ היה טיפה ירוק? (זה עושה עשן). זה גם תלוי בכיוון של הרוח.
אולי צריך לעשות מדורה בצד, ולהעביר את הגחלים לטאבון . להשתמש רק בגחלים מוכנות, ולא להבעיר שם את האש.
אם העשן לא יוצא מהארובה, סימן שאין יניקה. הארובה צריכה להיות יותר גבוהה.

ואנ מציעה, תשלחי מייל לאלדד עם תמונה ותשאלי אותו.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 11 יולי 2005, 21:51

כן, אולי משהו כזה. אנחנו חייבים לנסות שוב. את לא מאמינה מה היה פה. זה היה די זוועה. (וזה באמת היה טעים ! לפחות זה)...

תנורי בוץ

על ידי איבי_כ* » 11 יולי 2005, 21:04

אוי! וזה נראה כל כך טוב וגם טעים! אולי צריך איזה דלת לפחות בגובה של האש? שתגביל את תנועת העשן ותדחוף אותו לארובה? סתם רעיון, בטח גרוע.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 11 יולי 2005, 17:40

אז בנינו טאבון ביום שישי ושבת. היה ממש כיף לבנות. יצא קצת יותר נמוך ממה שתכננו, אבל מהמם. הבאנו בוץ מאיזור לטרון (אפור וממש כמו מלט), ערבבנו עם אדמה שלנו (חמרה אדומה), מים וקש.

קומה ראשונה:

http://www.flickr.com/photos/98345201@N00/25189723/

בניית הקומה השניה והארובה (שבר של עציץ חלול בערך כעשרים ס"מ של צינור חלול מחימר):

http://www.flickr.com/photos/98345201@N00/25189724/

הכנה לבניית הכיפה:

http://www.flickr.com/photos/98345201@N00/25189722/

עם אש בוערת:

http://www.flickr.com/photos/98345201@N00/25189726/

עם ירקות:

http://www.flickr.com/photos/98345201@N ... otostream/

נראה מדהים, נכון?!

אז את התמונות של קריסת החלום והנפצות הפנטזיה לא צילמתי, כי היינו עסוקים בלהכניס את הכביסה מהר פנימה... יצא מהפתח הקדמי כל כך הרבה עשן, שבקושי היה אפשר להתקרב להפוך את הירקות. העשן הפסיק רק כשהצלחתי להבעיר אש, אבל ברגע שהיא כבתה, שוב כל החצר שלנו ושל השכנים התמלאה בעשן. וזה היה ממש מתיש ומבאס. אני לא יודעת איך נכין פיצות ביומולדת. שמנו רשת גריל בין הקומות, בכוונה לשים עליה אבני להט ועליהם להניח את הפיצות. עכשיו אני לא בטוחה שהארובה ממקומת במקום הנכון. זה גם היה תלוי בכיוון הרוח. בסוף, כיבינו את הגחלים עם צינור והרגשנו קצת לוזרים.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 18 יוני 2005, 18:22

איפה את מתכונת שהרצפה תהיה? בין הקומה הראשונה לשניה?

כן.

טרה, איזה תמונות ! איזה כישורים וכשרונות. כמה ידע. מדהים!

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 18 יוני 2005, 18:02

heb]בניית טאבון בדואי galery[/po].htm צריך לגלול למטה. תראו איזו תרבות יפיפיה.
בניית טאבון - צילומים
מתכונים לבישול שטח

תנורי בוץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 18 יוני 2005, 17:49

איפה את מתכונת שהרצפה תהיה? בין הקומה הראשונה לשניה?

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 18 יוני 2005, 17:18

זוטא, רעיונות טובים! אני מתחילה להתגבש, רק אני לא יודעת בינתיים מה הגודל הרצוי... אתמול פגשתי במקרה מישהו שבנה בבוץ באוסטרליה, והוא באמת דיבר על קונסטרוקציות מענפים. כיפת החול נשמעת רעיון מצויין. אבל אני בכל מקרה רוצה שתי קומות (למרות שזה לא סותר).

גילה, אני רוצה לשים רצפה של לבני להט כאלה (כמו שאפשר להכניס לתנור רגיל כדי לעשות פיצות, כאלה ששמים ליד הקיר של האח).

תנורי בוץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 18 יוני 2005, 09:55

ומכניסים את הבצק.
על מה מניחים את הבצק? תבנית שמונחת על רצפת התנור?

תנורי בוץ

על ידי חגי* » 18 יוני 2005, 09:22

האם למישהוא יש תמונות של תנור מבוץ,תנור ברמה? ואולי אף תעוד של הבניה בשלבים השונים.
למי שיש אנא לשלוח לי ל [email protected]

תנורי בוץ

על ידי זוטא_לבנה* » 17 יוני 2005, 00:37

תנורים שאני ראיתי היו עשויים מחלל אחד בצורת כיפת בוץ עם פתח יחיד. מדליקים אש בתוך התנור והאש מחממת את כל מסת האדמה. כשהאש דועכת, מזיזים את כל האפר לצד התנור ומכניסים את הבצק.
שמעתי על שתי שיטות בניה:
  1. מכינים כיפה מחול רטוב. על החול בונים את כיפת הבוץ (עם פתח יחיד). כשהבוץ מתייבש, חופרים ומוציאים את החול.
  2. בונים שלד מענפים מכופפים וקשורים, עליו מניחים את הבוץ. כשמתייבש מדליקים אש ששורפת את שלד הענפים.
בשני המקרים, השכבה הראשונה של הבוץ מורכבת מאדמה וחול. בשכבות הבאות מוסיפים לתערובת קש.

הכל משמיעה וראייה, לא בניתי... בהצלחה!

תנורי בוץ

על ידי טרה_רוסה* » 16 יוני 2005, 11:48

לדעתי מספיק חלל למטה לאש/גחלים, וחלל למעלה לפיצה. החום מצטבר בכיפה של התנור. כדאי להשתמש בברזל עבה לתחתית, כך שיפזר טוב את החום. ראיתי באיטליה תנור ביתי כזה, שהיה נראה כמו מין עמדת ברביקיו עם גגון רעפים חמוד. כל יום חמישי היו באים כל בני המשפחה וסבים ועושים בחוץ פיצה בתנור הזה. אנחנו גם מתכננים לבנות כזה בגינה! איזה כיף.

תנורי בוץ

על ידי במבי_ק* » 16 יוני 2005, 11:11

יש למישהו עצה איך לבנות תנור מבוץ להכנת פיצה. אני רוצה משהו פשוט לכבוד היומולדת של בתי. נכין פיצות לבד (הילדים ילושו, ירדדו, ישמו תוספות ויאפו, וגם המבוגרים שישודרגו גם בבירה) ואני רוצה תנור בחצר. חשבתי על קומה תחתונה לגחלים, עליה שכבת אבנים כחלק של מעין תא, כדי שהחום יגיע גם מלמעלה. כלומר, יש לי בראש מה אני רוצה, אבל אני לא יודעת איך עושים... יש רעיונות?

תנורי בוץ

על ידי יוסי_ליבנה* » 10 מאי 2005, 12:48

במידה ותקיים קורס או סדנה בבנית תנורים אנא הודע לי כי אני מעונין להצטרף.

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 02 מאי 2005, 17:39

אביב שמח לכולם. למי שלא שם לב, עכשו אבל ממממממש עכשו -לפני שלהט הקיץ יפצח- זה הזמן לבנות בחצר ובגינה תנור מאבן ואדמה...:)

תנורי בוץ

על ידי תבשיל_קדרה* » 10 ינואר 2005, 23:11

מיקום - לפי המשתתפים, לא?
על איזו סדנה חשבת? כמה זמן? כמה כסף? כמה משתתפים? עם/בלי ילדים? אצלך? בחוץ? בחצר של מי מהמשתתפים? אילו תכנים יועברו בה?

(סליחה על הפרקטיות :-D)

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 04 יוני 2004, 22:21

קיבלתי כמה פניות לקיים סדנא בבנית תנורי אבן ובוץ (ללמד איך לבנות וגם ושימוש בו, כמובן!). אשמח להעביר סדנא כזאת בכיף, אבל בינתיים אין מספיק ענין כדי להצדיק קיום סדנא. יש עוד מי שמעוניין? האם קיום של סדנא שכזאת במרכז הארץ (איזור השרון) עדיף על איזורים אחרים (צפון או דרום) לדעתכם?

תנורי בוץ

על ידי אלדד_בונה_תנורים* » 11 אפריל 2004, 13:16

בונה תנורי בוץ (טאבונים בלע"ז) בהזמנה בחצר הבית או העסק. בניה אקולוגית ואסטטית בשיטות עתיקות ומוכחות מחמרים טבעיים (בוץ, חימר ואבן). מתאים (לא רק להפעלה לילדים אלא גם) לבישולי קדירה איטיים, אפית פיתות, פוקאצ'ות ולחם טבעי "של פעם" ושאר ירקות...:) לא זול אבל כיף ומתאים לכל מי שרואה בחצר שבחוץ חלק מהחיים הפנימיים! יש גם מאמר "עשה במו ידך" למי שרוצה כולל מתכונים מיוחדים לתנורי בוץ. מי שמעוניין במאמר מוזמן לשלוח לי מייל או להתקשר ואשמח לשגר אליו עותק.
052-8505501 [email protected]

חזרה למעלה