איזה דף מעניין. זו פעם ראשונה שנכנסתי אליו.
הבנתי שבעצם מו
עלות כאן 2 השערות:
- שהנשיקה מעבירה פראנה שמסלקת את הכאב.
- שהרוק הוא זה שמרפא
אולי גם הרוק מרפא, אבל בעניין של
נשיקה אני הייתי הולכת יותר לכיוון הפראנה, משום שהרי ב
נשיקה על מכה בד"כ לא נוהגים להזיל רוק.

אלו נשיקות יבשות.
עד שמישהי אמרה לאמא שלי לשים על זה רוק. "שלי או שלה?" אמא שאלה, והאשה אמרה שאם עוד לא קיבלתי מחזור (זה אכן היה המקרה), אז שלה, כלומר של אמא שלי.
יעלי לה, לא הבנתי - למה רק אם עדיין לא קיבלת מחזור?
ולו כבר היית מקבלת מחזור אז מה הייתה הצעתה?
_
רוק אם
כשאני חושבת
על זה יש לי בזה משהו אישי מרתיע.
נגיד כשהייתי ילדה, אמא שלי הייתה נוהגת לנקות לי איזה לכלוך מהלחי ע"י אצבע מלוחלחת ברוק שלה, וזה היה סופר מגעיל אותי.
אבל אני חושבת שזה קשור לקשר ילד-אם. ובמשפחות כמו שיש כאן באתר, אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה עם זה.
הילד שלי מעדיף שאני אשים לו את הנשיקה ביד, והוא שם אותה בעצמו על המקום הכואב.
גם אני בתור ילדה הייתי מתעצבנת כשלא היו שמים ת'
נשיקה במקום הנכון, ואז היו 'זורקים' לי אותה באוויר, והייתי תופסת ומדביקה אותה היכן שצריך. או שהייתי לוקחת מאיפה ששמו ומעבירה למקום הנכון.
שאחד הרבנים שלנו בתיכון לימד אותנו שמותר למצוף אצבע שיורד ממנה דם (למרות האיסור לאכול דם) מהסיבה הפשוטה שזה עובד.
'למצוף'? זה אומר שלא רק שזה בסדר, זה גם בטעם צוף?

לי אין בעיה עם זה. אני חושבת שדם זה מאוד טעים...
וברצינות, מוזר. תמיד שמעתי שזה אסור. (אני מבית דתי).
ובכלל, למצוץ דם של מישהו אחר?
לא ידוע לי שיש היתר
על זה בהלכה.
(סתם סקרנות, אני לא שומרת הלכה)
אם אני מנשקת אותה במקום הלא-נכון היא אומרת "לא נורא. אני אעביר את זה דרך הדם" עוצמת קצת את העיניים ואז מודיעה ש"זהו. הנשיקה הגיעה אל הפצע".
אמא בגובה דשא - זה ממש יפה ! היא המציאה את זה לבד?
אם יש חולי בעיניים,לשים את הרוק הראשון בבוקר-מיד שמתעוררים
גם אני שמעתי פעם משהו כזה, אצל אודטה דנין נדמה לי.
אבל מצד שני, שמעתי שהרוק של הבוקר הוא הכי הכי 'מחויידק' שיכול להיות, אחרי שבלילה הגוף עובר ניקוי. ושצריך לירוק היטב את כל הרוק והליחה שהצטברו. וההודים אפילו מקפידים לנקות את הלשון בבוקר עם מגרדת מיוחדת.
אז מה יישוב הסתירה?
_שבאיזה שבט באפריקה נוהגים רופאי האליל וגם האמהות "למצוץ את הכאב" בעדינות, בצורת
נשיקה, ואח"כ לעשות הצידה מעין "טפו טפו טפו",
הכוונה היתה לא ממש למצוץ דלקת כואבת או דם, כי אם את האנרגיות השליליות שבמקום הפגוע._
זה מזכיר לי איזו תובנה שהגעת אליה לא מזמן בבלוג שלי, שכאשר מישהו נתן לי 'מציצה' באזור הגרון - במקום של צ'אקרת הגרון ממש, הרגשתי שזה שואב ממני את הכאב שם, ושיש לזה אפקט מרפא ברמה האנרגטית.
וזה אז עורר בי מחשבות
על נשיקות ומציצות בכל מיני נקודות אנרגטיות - שזה שואב את הכאב, כמו שראיתי בסרטים ששואבים ארס של נחש ממישהו. (שואבים עם הפה ויורקים).
אבל אם זה נכון שה
נשיקה שואבת כאב, האם זה אומר שכשנותנים
נשיקה על מכה או כאב - צריך אח"כ כאילו לירוק את זה החוצה?
עלו כאן הרבה תהיות.
ואני ממש סקרנית לשמוע תשובות לגבי לפחות חלק.