בלנדרים ומעבדי מזון

סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

יש ביד 2 המילטון ביץ' ב600 ש"ח חדש, דגם908. בחנות הוא עולה 860.
השאלה, האם מישהו יודע אם אוכל להכין גלידת בבנות למשל בקלות כמו בויטה מיקס?
אוי אילו התלבטויות (-:
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זה לא מעבד מזון מג'ימיקס עם החור מלמעלה והסכינים עם החורים.
זה כן חשמלי. והוא מופעל רק כשלוחצים בפועל על המכסה שלו - אז נוצר המגע. ברגע שאת מרפה המכסה עולה למעלה והמכשיר דומם. אני מניחה שזה כיוון שהוא באמת חזק. ומהיר. (ורועש נורא, ורועד ששולח לך צמרורים לאורך כל היד)
כשאדבר עם אב'שלי מקווה שאזכור לשאול אותו מה זה.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

האם מישהו יודע אם אוכל להכין גלידת בבנות למשל בקלות כמו בויטה מיקס? אני מכינה גלידה במעבד מזון 350 ואט. המילטון ביץ' אמור להיות די חיה רעה, לא?

כן חשמלי. והוא מופעל רק כשלוחצים בפועל על המכסה שלו - אז נוצר המגע. זה פשוט מעבד מזון קטן. להוריי יש כזה, והם קוראים לו un deux trois, שזה 1-2-3 בצרפתית (כי את לוחצת 1-2-3 ומה שבפנים נטחן. אני חושבת שזה השם של המכשיר שיש להם, אבל אולי זה ז'רגון משפחתי :-P).
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

תמרוש רוש, האם לא מדובר פשוט במעבד מזון? עדייןנשמע לי כמו סוג של מעבד מזון.

קראתי את ההמלצה של אורי למעלה, רציתי לדעת אם למישהו יש כזה.
אני כרגע משתמשת בOSTER ישן ונחמד. רק שגלידה זה לא ממש בישבילו-אפילו עם הדוחס הנחמד שהכנתי.
שייק כן, גלידה לא. בגלל זה אני שואלת ספציפית על ה"המילטון".
הילה_ב*
הודעות: 509
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי הילה_ב* »

כלומר, אמור להיות בלנדר טוב, והמחיר ממש טוב.
הוא כבר בדרך ארצה... אני איידע בעוד כמה ימים ואעדכן.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

איך איך איך יכול להיות שהבלנדרים של המילטון ביץ' יעלו כאן מינימום 860 ש"ח
ובWALLMART יש גם ב19$????????
מה אני מפספסת?
http://www.walmart.com/search/search-ng.do?[po]search constraint[/po]=4044&search query=hamilton+beach+blender&ic=48 0
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

סירופ, לא יודעת לענות לך
אבל כשהיינו בארה"ב קנינו בלנדרים מעולים ב4 $ בחנויות יד שניה כאלה שמחירם המלא כשחדשים הוא מאות שקלים. חבל שלא הבאנו איתנו לארץ.
האמריקאים האלה, שיבורך ליבם הקטן, כאלה צרכנים מסורים שהם מוסרים ליד שניה דברים פשוט מעולים רק כי בא להם חדש.
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

האמריקאים האלה, שיבורך ליבם הקטן
זה כל כך מרגש...
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

ליאת טאוב, הכל בגללך! @} בחיי, עם הויטה מיקס המופלא הזה. אחרי שרואים פעם אחת...
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

_האמריקאים האלה, שיבורך ליבם הקטן
זה כל כך מרגש..._
(-:
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

פטנט שלי בשימוש בויטמיקס:
כשאני מכינה גלידה, אני מכינה את החמאה הראשונית מקצת מים ואגוזים, ואת הפרות הקפואים אני זורקת מהחומר למעלה. מקצר משמעותית את זמן ההכנה, ואין הרגשה של מאבק של הלהבים בפרות הקפואים. בפעם האחרונה (בננות+תאנים) אפילו יצא לי מרקם סורבה שלא היה מבייש גלידריה מכובדת.
אורי_קורי*
הודעות: 69
הצטרפות: 08 יוני 2006, 12:59
דף אישי: הדף האישי של אורי_קורי*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_קורי* »

תודה לכל מי שענה לי על שאלותי.
הייתי אצל מוטי היום, במטרה לקנות JTC. הוא טוען שהוא לא מכר אף פעם ב - 1000. הוא אומר 1100. ואח"כ הוא גם אמר עוד מע"מ, שזה עוד 270.
נכון שזה עדיין יוצא זול יחסית. אבל זה הרגיז אותי נורא. הייתי צריכה מלכתחילה לשלוח את בעלי שיקנה, אני לא עושה רושם אף פעם על אנשים כאלה, וסליחה שאני מכלילה, אבל יש אנשים כאלה שלא מתרשמים, כמו למשל מוסכניקים, והחבר'ה בחנות של החומרי בניין, שאני מרגישה שיש להם מחיר מיוחד לנשים, או מיוחד לנשים כמוני, בעלות מראה שברירי יחסית.
בקיצור, זה כל כך הרגיז אותי, שהחלטתי סופית שאפילו שזה יעלה לי יותר, אני לא רוצה שהכסף שלי יגיע לידיים שלו. וגם הבלנדר לא נראה לי משהו, נראה די מצ'וקמק. לא יודעת. מקווה שלא הרסתי לאלה שיבואו אחרי. אני לא קונה אצלו. נקודה. יכול להיות שאזמין ויטמיקס מחו"ל.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אוי... מרגיז...
אני קניתי (ז"א הגיס שלי קנה עבורי) ב1000 ש' טבין ומזומנין. לא מע"מ ולא נעליים. הכל כולל הכל.
אולי הוא מיניק...
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

בקיצור, זה כל כך הרגיז אותי, שהחלטתי סופית שאפילו שזה יעלה לי יותר, אני לא רוצה שהכסף שלי יגיע לידיים שלו.
בדיוק רציתי להתקשר לשאול מה קורה עם הממחה החדש, ולבוא לעשות "סיבוב"...
טוב שלא קנית... חצוף שכזה.
(())
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

אני ממש מתרגשת!!!
לכבוד הקמפינג, היינו קצת בברוך, איך עושים לילדה חלב-בננות בבוקר בלי ממחה?!
אז רכשתי food mill וזה היה ממש גרוע (זה בעצם strainer שמעביר דברים רכים בלחץ, לא ממש קוצץ או חותך כלום.) אז החזרתי ואז מצאתי אצל GSI (חברה המייצרת ציוד להכנת מזון לקמפינג, אנחנו משתמשים במוצרים שלהם וכל כך מרוצים שאנחנו קוראים להם בצחוק Good Shit Incorporated) בכל אופן, רעדו לי האצבעות (בכל זאת, ששים דולר לבלנדר ידני) אבל הזמנתי את אז זה
GSI VORTEX OUTDOORS BLENDER
כשהגיע, ישר ניסיתי לעשות חלב בננות.
תיש-מ-עו...
יצא חלק!!! הקשיו ממש התחלב ללא שום פירורים!!!
היתרונות ברורים - קטן יחסית, מתקפל, ידני!!!!, אפשר להביא איתנו לארץ או לכל טיול, יעיל מאד לתחליבים ולמיצים, יחסי המרה מצויינים (יש שניים) אז ממש לא מעייף את הידיים! יש לו קלמפה להצמיד למשטח שלא יזוז.
חסרונות - מאד רועש (אני אצטרך לברוח לאוהל אחרי כל חלב בננות. אבל זה לוקח חצי דקה, אז לא נורא. חוצמיזה, הויטמיקס רועש הרבה יותר) המיכל מפלסטיק קצת דק ולא נראה מאד קשיח ואיכותי, אם אין משטח לחבר אליו זה קצת מסורבל (אבל אפשרי), אין לי מושג לגבי עמידותו אבל עד כה GSI לא אכזבו אותי.
עוד לא בדקתי - רסק ירוק, גלידה.
בקיצור, אני נוסעת בעוד יומיים לשבוע, אני אחזור עם עוד מידע. בינתיים ממה שבדקתי זה ממש שוס היסטרי.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

וואו. מא-גניב.
אני אוהבת מכשירים שעובדים על אנרגיה אנושית (זה גם עובר טוב בין מדינות).
תתחדשו.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

וכל כך מרוצים שאנחנו קוראים להם בצחוק Good Shit Incorporated)
יו,תודה על הדיווח. איזה יופי.
בדיוק חשבתי לעצמי היום שאם הייתי עושה חלק מעבודות הבית (שלא נדבר על בישול) בלי מכשירים, הייתי בשקט מוותרת על מנוי במכון כושר (-:

ובאותה נשימה, אני קניתי מג'ימיקס (ביד2) ומבסוטית עד הגג מהגלידות שאני מכינה בליסוף. יותר מידי. כל כך טעים!
זו בעצם קניה לאחר שהמכסה של המעבד שלי נשבר והחלטתי לנסות לקנות מעבד טוב כדי לחסוך את הצורך בויטמיקס יקר.
אצלי זה עובד. מושלם. לפחות לצרכים שלי כרגע. ותודה לעדי ל.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

רציתי לשתף כאן מזמן, ועכשיו בעקבות סירופ מייפל, אני עושה זאת:
כבר זמן רב אני מעוניינת להחליף את הממחה הפשוט שמשרת אותי נאמנה באחד חזק יותר (אה... "ויטמיקס" למשל...), ועדיין לא עשיתי זאת. הסיבה לכך פשוטה - יש לי גישה למעבד מזון "מג'ימיקס" שעובד נהדר ומשמש אותי רבות. כבר פירטתי בעבר, אני מכינה עימו - ממרחים, גלידות, עיסות לעוגיות ולקרקרים, קוצצת ירקות, אגוזים ועוד. הממחה הקיים נותן מענה לשייקים ולמשקאות מבוססי אגוזים ("יוגורט" לדוגמה), אמנם לא חלקים ונימוחים כמו ב"ויטמיקס", אבל אותי זה מספק.
חסרה לי האפשרות לטחון דק זרעים, ואז אני אהיה לגמרי מסודרת. (-:

השילוב של מעבד מזון חזק וממחה רגיל, עבורי עובד נפלא, והוא כמובן זול יותר מקניית "ויטמיקס" ודומיו.
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

חסרה לי האפשרות לטחון דק זרעים, מה עם מטחנת תבלינים חשמלית פשוטה? לי יש אחת כזאת, עובדת יופי.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מירב ב יש לי בלנדר OSTER שקניתי ב45 ש"ח ביד2 והוא טוחן נהדר.
לעומת מטחנת ORBIT שקניתיבכ100 ש"חשהייתה מזעזעת
הילה_ב*
הודעות: 509
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי הילה_ב* »

הגיע הזמן לעדכן:
הבלנדר מצויין! מתמודד יפה עם פירות קפואים כמו בננות תמרים פפאיה מלון וכמובן גם עם קרח, המרקם כמו בפרי שייק חלק ונעים!
חלב קשיו עשה אבל אני עדיין מעדיפה לטחון את הקשיו בנפרד במטחנת קפה ואז לבלנדר פשוט מהיר יותר... אם יש למישהו עוד שאלות אשמח להשיב.
ניצן_אמ*
הודעות: 6808
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

טויף. חזרנו.
אז ככה. הבלנדר להיט בשביל קמפינג (עושה שייקים, חלב ועוד) אבל לא הייתי קונה אותו לשימוש יומיומי.
רסק ירוק ממש לא הלך טוב. מצד אחד הכל התערבב טוב טוב אז הטעם היה סבבה, אבל העלים הירוקים לא נטחנו דק והיה צריך ללעוס לא מעט כדי לאכול את זה |N|
חלב קשיו ובננות הלך סבבה. |Y| אבל בגלל החשש שלי מלהעיר את כל שכנינו (לקטנה יש חיבה לחלב בננות על הבוקר) לא טחנתי אותו עד דק ונשארו גושישי אגוזים (לא נרשמה שום התנגדות מעם הקטנה לעניין.)
סתם שייקים של פירות ומים זה ממש שיא החוזק של הבחורצ'יק. זה הולך מהר, טעים ומספק. |Y|
לא עומד יפה בכמות יחסית גדולה (3 כוסות נגיד) וממש צריך להתאמץ לסובב, ולרגע חששתי שאני אעקור אותו ממקומו. (זה קרה עם הרסק שממילא סמיכותו עד שקצת נטחן היתה מאתגרת בשביל המכשיר)
בקיצור, הרגשות מעורבים. אין צל של ספק שניקח אותו לטיול הקרוב (במהרה בימינו אמן) ונסחוב אותו איתנו לכל מקום (כולל לארץ) על כל צרה, אבל ממש לא הייתי בונה עליו על תקן "ממחה הבית".

אני מסכימה עם מירב לגבי שילוב של מעבד מזון טוב עם ממחה בינוני.
אצלנו, מכיוון שנסענו לארה"ב שם המתח שונה ולא לקחנו שום מכשיר חשמלי, הויטמיקס הכריע את הכף - העדפנו מכשיר אחד שיעשה המון על פני חמישה שיעשו ככה בערך.
היום מאד ברור לי שחסר לנו מעבד מזון בחיים (הויטמיקס ממש עושה פסטו משחתי גם במהירויות נמוכות ואני אוהבת את הפסטו שלי (והצ'ימיצ'ורי גם, אם כבר מדברים על זה) ככה גושישי ועם טקסטורה.) ושזה שלא לקחנו את המיכל הקטן לויטמיקס היה ממש טעות.
כשקנינו אותו התכוונו לטחון גם חיטה לקמח, והיום אנחנו לא אוכלים את הדברים האלה, אז המיכל לטחינת יבשים רואה אור רק אחת להרבה זמן.
בקיצור, כמו שכבר כתבתי כאן למעלה, לו הייתי בארץ כנראה שלא הייתי משקיעה בו. להוציא כמה מאות דולרים רק כדי שהרסק יהיה יותר חלק? נשמע לי מופרך לגמרי.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

לו הייתי בארץ כנראה שלא הייתי משקיעה בו. להוציא כמה מאות דולרים רק כדי שהרסק יהיה יותר חלק? נשמע לי מופרך לגמרי.
זה לא בדיוק זה.
אפשר להוציא 100 ש' ולקנות בלנדר ככה ככה אבל מנסיון - מי שמשתמש הרבה בבלנדר סופו שיהרוס את המכשירים האלה אחד אחד. הם לא בנוים לעבודה קשה.
אז גם משיקולים אקולוגיים וגם משיקולי "רסק חלק טוב יותר מרסק גושי" עדיף לקנות אחד טוב ב1000 מאשר כמה זולים.
(אני הרסתי שני בלנדרים שבאים עם מיקסר קנווד, מחיר לצרכן 300 ש' בערך, בטרם קניתי את הגטס)
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

מסכימה עם השיקולים האקולוגיים והשיקולים הכלכליים. מי שמשתמש על בסיס יומיומי בממחה, כדאי שישקיע במכשיר חזק ולא בפשוטים יותר שנשברים אחרי תקופה קצרה ומוצאים דרכם לאשפה. עדיין בין המכשירים החזקים, יש הבדל כספי משמעותי בין JTC שעולה 1200 ש"ח לבין ויטמיקס שבמקרה הטוב עולה בין 2700-3500 ש"ח. שאלה אחרת שעולה, אצלי לפחות, זו האמינות של המכשיר וחוות דעת טובה עליו.

נקודה אחרת (שכבר ציינתי קודם), מניסיון אישי עם מכשירים שונים אצלי בבית וגם אצל חברות, עיבוד עיסות (בצקים) יעיל ונוח יותר במעבד מזון חזק מאשר בממחה. לכן השילוב בין מעבד מזון חזק וממחה בינוני שימושי ומספק ביותר עבורי.
תמרוש_רוש
הודעות: 5688
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

זה באמת מעבד מזון food processor
של mulinex
אבל קטן.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אם כבר כלכלה ואקולוגיה - יש גם את האופציה של לעקוב היטב אחרי מציאות עד שמוצאים ויטמיקס יד שניה.
אבל כמובן - אין אחריות.

לגבי השילוב בין מעבד מזון חזק וממחה בינוני:
גם למניעת עוגמת נפש וגם בשביל האקולוגיה, הייתי דואג טוב טוב לדעת מה שוחק או מקלקל את הממחה (הבינוני כאמור), ומשתדל לשמור עליו.
ה- Osterים הישנים הם חזקים (נראה לי שהחדשים כבר לא). כמו המיקסרים של לפני 30 שנה. תמי צרי מכינה איתם הכל, כולל חלב שקדים.
נראה לי (אבל באמת שעוד לא אספתי מספיק מידע מהימן) שהדגמים היותר זולים של hamilton beach חזקים באותה מידה.

ויטמיקס אפשר למצוא עכשיו גם ב- אופק חדש
הם מוכרים גם את ה- personal blender של tribest - בלנדר קטן למנות קטנות ואישיות. עושה רושם של בלנדר לא רע, וזה מגיע מחברה, שמשווקת גם שתיים ממכונות המיצים המוצלחות יותר (green star / solo star), כך שאולי אפשר לסמוך עליהם.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

ה- Osterים הישנים הם חזקים ( גם שלידי חזק, למרות שאין מה להשוותעם ויטה מיקס.
שלי גם ממש ממש ישן ונראה לי שהוא עובד בפולסים כאלה. עדיין לא הצלחתי לפענח. כאילוהחשמל לא מסופק קבוע באותה עוצמה.
אבל אני מסתדרת יופי.
המג'ימיקס סוף הדרך. מבסוטה על כל גלידה. (הבטן תופחת חבל"זזז)
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעל* »

לגבי הויטמיקס המהולל.
אם אכן קונים אותו מהחברה ויש עליו אחריות לשבע שנים, האם האחריות הזו רלוונטית כאן בישראל? יש להם נקודות שירות? והם טובות?
והאם בקנייה בארה"ב ניתן להשיג באיזשהיא דרך בזול יותר?
ושאלה אחרונה, לגבי טחינה של זרעים ואגוזים בכמויות קטנות - זה אפשרי בויטמיקס?
בזילי_קום*
הודעות: 58
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 22:06
דף אישי: הדף האישי של בזילי_קום*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי בזילי_קום* »

גם אני שאלה. קראתי וקראתי ולא מצאתי. מה טוחן שקדים לחמאת שקדים ? גם ויטאמיקס? יש לי שקדים מולבנים שרק מחכים למכשיר המתאים (בינתיים ניסיתי מעבד מזון ומטחנת בשר. זה מה שיש לי בבית בינתיים).
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

יעל, ראי תכתובת שלי עם היצרנים במעלה הדף (קל לאתר, זה באנגלית). נדמה לי שיש שם התיחסות לענין (לא זוכרת מה התשובה)
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי בשמת_א* »

הערה לעריכה: חלק מהטקסט יצא כמו ציטוט, וזה קשה לקריאה. לתקן לפורמט טקסט רגיל.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

יעל,
אורי קורי רכשה ויטמיקס מארה"ב ממש לא מזמן. אולי היא תוכל להשיב מניסיון אישי על שאלותייך.
מה טוחן שקדים לחמאת שקדים
מטחנת זרעים ידנית;
"ויטמיקס" ודומיו;
מכתש ועלי.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

את מתכוונת לסיכום למעלה? מה שהיה ציטוט ולא סיכום שמתי כציטוט כדי שיהיה ברור שהוא כזה.
בעיה?
בשמת_א*
הודעות: 21563
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי בשמת_א* »

כאשר הציטוט מאוד ארוך, כלומר יותר מציטוט קצר לצורך תגובה, עדיף לרשום את שם הכותב ככותרת, ואז להתחיל בשורה חדשה את מה שנכתב. בפונט רגיל.
כך יהיה ברור מי כתב מה, אבל גם לא יהיה בפורמט ציטוט.
כי הרי זה לא "ציטוט" למטרה שהפורמט הזה הוכן - את ממש מביאה את כל הטקסט כלשונו.
בזילי_קום*
הודעות: 58
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 22:06
דף אישי: הדף האישי של בזילי_קום*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי בזילי_קום* »

תודה מירב!
יול_יול*
הודעות: 160
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 13:36
דף אישי: הדף האישי של יול_יול*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יול_יול* »

שלום,
רציתי לשאול האם מישהו שמע על מסחטת המיץ של גרין פילד שנמכרת באופק חדש.
אני עושה תזונה שמסובבת על הרבה מאוד מיצים של ירקות,
בנתיים משתמשת במרפי ריצרד והוא ממש לא מוצלח,
יש למישהו המלצות או תובנות?
תודה
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

מסחטת המיץ של מגימיקס, מעולה.
יול_יול*
הודעות: 160
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 13:36
דף אישי: הדף האישי של יול_יול*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יול_יול* »

תודה חניתה, איפה קונים?
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

מת לי הOSTER הענתיקה שקניתילא מזמן.המנוע העלה עשן.
אין ברירה צריך לקנות ויטה מיקס(-;

מישהו צריך מיכל ספר לOSTER שלו?
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יד2, או חדש.
מעבד המזון של המגימיקס גם עושה מיצים וסוחט מעולה.
הוא יקר אבל משתלם אם את מעוניינת גם בפונקציות אחרות של עיבוד מזון.
בדר"כ הוא נמכר ללא החלקים של המסחטה והמיץ וצריך לקנות אותם לחוד.
זאב*
הודעות: 11
הצטרפות: 12 מרץ 2007, 13:12

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי זאב* »

מי היה מאמין שאמצא דף עשיר כזה על נושא פעוט (?) כמו בלנדר טוב... מפלאי האינטרנט. אבל, מרוב עצים לא רואים את היער... מישהו מוכן להמליץ לי בקצרה? מחפש בלנדר בעיקר לסמוט'יס מעלים ירוקים (בעקבות הספר green for life). מוכן להשקיע, אך לא רוצה לזרוק כסף סתם. תודה, זאב
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעל* »

הי זאב,
לי יש מכשיר משולב של קנווד. בלנדר לא גדול, אבל מכין רסק ירוק לא רע בכלל.
בינו לבין המגי'מיקס שמומלץ כאן כ"הכי" טוב שיש, יש הרבה הבדלים, אבל לרסק ירוק, לטעמי, הוא מספיק טוב.
בהצלחה
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

זאב,
בראש הדף יש המלצה לאור ניסיונם של הכותבים כאן בדף על ארבעה בלנדרים להכנת שייקים וטחינה של זרעים:
ויטמיקס, ג'יי.טי.סי והמילטון ביץ' (נחשבים חזקים מאוד ומחירם נע בין 1000- 3000 ש"ח);
ואוסטר (פחות יקר, נהדר לשייקים, אבל פחות עוצמתי מקודמיו).

אני אישית משתמשת בבלנדר "קנווד", בינוני בעוצמתו. הוא טוב בהכנת שייקים, אך לא משמש אותי ליותר מכך כי יש לי גישה גם למעבד מזון חזק "מג'ימיקס" שעימו אני מכינה מאכלים אחרים - ממרחים, עוגיות, קרקרים, קיצוץ אגוזים ועוד. אני מסתדרת נהדר עם שילוב של ממחה בינוני ומעבד מזון חזק, אם כי מודה שכרגע אין באפשרותי לטחון זרעים למרקם דק.

שתי שאלות שיכולות להנחות אותך בבחירת ממחה (בלנדר):
  • מה תהיה תדירות השימוש בו?
  • האם יש לך גישה למכשירים נוספים?
אה... וכמובן ההיבט הכלכלי - ראה הודעתה של ה עוגיה (07.09.2008 08:00) במעלה הדף.

אבל, מרוב עצים לא רואים את היער...
בהזדמנות ראשונה נמשיך לערוך את הדף (-:
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הי חניתה,
יש לי מעבד מזון מג'ימיקס ורציתי לקנות מסחטה. אני צריכה מסחטה בעיקר לכמויות גדולות, כשאני סוחטת ארגז תפוחים למיץ שמיועד ל-הכנת חומץ. המסחטה שיש לי כרגע היא ענתיקה מעולה, רק שצריך לפתוח ולנקות אותה אחרי כל כוס מיץ ואחר כך יום שלם יש לי ויברציות של רטט בגוף.
האם המסחטה שמתחברת על המג'ימיקס היא כזאת שמרוקנת לבד את הפסולת למיכל? כי הבנתי שיש כאלה היום.
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

הי טרה,
לא, המסחטה של מגי'מיקס אינה מתרוקנת לבד. יש צורך לרוקן אותה לאחר כל 600 מ"ל מיץ בערך.
היתרון של המגי'מיקס הוא מיצוי מיץ רב יותר עבור אותה כמות תפוחים.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אז לא מומלץ מי שסוחט כל פעם 10 קג'?
כמו שאני מכירה אותם בטח החלק של המסחטה ממילא עולה כמו מסחטה מקצועית נפרדת ...
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אולי כדאי לך לברר לגבי מסחטות מקצועיות, כאלה שרואים בחנויות למכירת מיץ ולקנות יד שניה בדרום ת"א בחנויות שמוכרות ציוד מקצועי למטבחים.
בכל אופן תמיד כדאי לעשות חישוב של כדאיות. האם את סוחטת בכמויות כל יום או רק כמה ימים בשנה? האם זה שווה את ההשקעה הכלכלית? האם זה שווה את המקום הנוסף שעוד מכשיר חשמלי יתפוס במטבח שלך?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כן, במחינה כלכלית זה ממש לא הגיוני להוציא 1000 שח רק כדי להכין חומץ. בקבוק חומץ טוב עולה בערך 13 שח. כלומר, רק אחרי 77 בקבוקי חומץ זה יתחיל להשתלם :-D וזה באמת רק כמה ימים בשנה. אבל אחרי פעם שעברה נשבעתי לעצמי שאני לא עושה את זה לעצמי יותר. והנה קיבלתי מתנה שני ארגזי תפוחים. אז מה לעשות :-\
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

זו אני בהודעה מלמעלה. משום מה המחשב שלי מאפס אותי כל הזמן.
האם את גרה בקהילה? אולי יש למישהו מסחטה טובה שתוכלי להשתמש בה פעם בכמה זמן תמורת איזה בקבוק חומץ?
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כן, זה הדבר ההגיוני.
אגב, לא מצאתי באתר של מג'ימיקס מסחטה שמתחברת למעבד מזון.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

המסחטה די קטנה עד כמה שאני זוכרת.
חניתה, כמה תפוחים נכנסים בתוכה בו זמנית?
חני_תה*
הודעות: 437
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי חני_תה* »

אף פעם לא ספרתי. אני סוחטת בערך 600 מ"ל לפני שאני צריכה לנקות אותה.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מעניין. אז זה יושב בתוך המיכל הרגיל? לאן המיץ הולך?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

לא ניסיתי, ראיתי אצל חברה - המסחטה יושבת בתוך המכל הרגיל, והמיץ זורם לתוך המכל.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

קניתי מעבד מזון מגי'מיקס. הוא מדהים.
קניתי את הדגם הגדול ביותר (5200, ביד 2, מתנת חתונה שלא נפתחה).
הוא גדול מידי עבורי. כלומר כדי להכין גלידת פירות לארוחת בוקר יוצאת לי כמות לשלושה, ארבעה אנשים. שלי מספיקה חצי כמות.
פשוט הוא לא ימעך טוב בכמות קטנה.
הפעולה מהירה ושקטה מאוד. אני מעיזה לעבוד איתו כשהקטנה ישנה.
גם מכינה איתו בקלות סיר מרק ענק. עם הפורס או עם הסכין של ה"צ'יפס".
מקווה להנות ממנו המווווון זמן.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

סירופ תתחדשי.
לי יש מג'ימיקס 5100. קנינו גדול כדי שנוכל להכין חומו כשבאים חברים.
אני משתמשת בו כל יום כל היום לכל דבר.
אם שלך חדש, תיזהרי!!! מהסכינים. אפילו מגע עדין בסכין חדשה גורם לחתך.
זאב_כהן*
הודעות: 9
הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:13
דף אישי: הדף האישי של זאב_כהן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי זאב_כהן* »

JTC - המלצה על דגם?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

זאב, עשיתי פה חיפוש כדי להעתיק לך את המידע הרלוונטי אבל זה מופיע המון פעמים. עשה חיפוש (בעזרת הדפדפן שלך, בד"כ זה ctrl F) על "jtc" ותראה דיבורים על הבלנדר, כולל שם הדגם (שכנראה הוא היחיד הנמכר בארץ) ואיפה בדיוק קונים.
יש הודעות של עדי ל מיוני שנה זו בענין.
אני קניתי ב1000 ש' כמו שמצוין שם באחד המקומות (מחיר למשתמשים בשימוש ביתי). 1000 שקלים טבין ומזומנין, לא "לפני מעמ", לא שחור מתחת לשולחן. עם קבלה (היה לי חשוב בשביל האחריות).
שימוש ביתי, אחריות לשנה.
מאז עבר הרבה זמן ולאחרונה כשניסו שוב לקנות הוא שכח את ההצעה שלו. שווה להתעקש כי כנראה שהוא יכול למכור ב1000 (עובדה - מכר).
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעל* »

טוב, אז בינתיים הויטמיקס ירד מהפרק.
עכשיו מתלבטת מה כן.
להלן רשימת מלאי של המכשירים שיש בבית:
  1. מכשיר משולב של קנווד - מעבד מזון +בלנדר לא גדול. הבלנדר עושה רסק ירוק לא רע בכלל. (חוץ מבעיה פתירה של איזה צ'ופצ'יק שנשבר)
אם רוצים להכין גלידה, המעבד מזון הוא היחיד מבין המכשירים בבית שיכול לעמוד במשימה.
  1. מכשיר משולב קומפקטי של בראון, שכולל מעבד מזון קטנצ'יק וטוב, בלנד מוט חזק עם כוס ייעודית ועם מקצף (לא שימושי במיוחד)
מה שחסר לי זה איפה לטחון אגוזים וזרעים למרקם דק. אם זו טחינה שהולכת עם נוזלים, אז מה שהכי עושה את העבודה זה דווקא הבלנדר מוט. אבל זה לא מי יודע מה נוח כי קשה להעלות ולהוריד את המוט כדי לנקות את השוליים(והרבה מהעיסה נשפכת החוצה) אם לא מדובר בכמות גדולה של נוזלים.
אבל אם אני רוצה לטחון על יבש אז זה רק אגוזים/שקדים ורק במעבד מזון הקטן. ואז זה לא נטחן ממש דק. זרעים קטנים כמו סומסום אני לא הצלחתי לטחון ממש בלי נוזלים. ניסיתי כמו שאופק הציע בבלנדר (למלא עד גובה הסכינים) אבל זה לא נתן תוצאה טובה.

חשבנו על מטחנת תבלינים/קפה. פעם היתה לנו כזו, שהייתי טוחנת בה שקדים והיה קשה מאוד לנקות את החיבור של הסכין מהשומנים. (עד כמה שאני זוכרת, אסור היה להרטיב אותו). כך שזה נראה לי בעייתי לאורך זמן.
+ אם אני מכינה יוגורט, אז זה מצריך לטחון קודם שם ואח"כ להעביר למכשיר אחר. בקיצור, לאור ריבוי המכשירים במטבח אני קצת מבולבלת.
ממה שקראתי על הבלנדרים הטובים, הבנתי שרק הויטמיקס שבא עם המיכל היבש יכול להתמודד טוב עם טחינת זרעים/אגוזים. הבנתי נכון? כי אם זה לא משרת את הפונקציה הזו עבורי, חבל לי להשקיע בבלנדר רציני אחר הרבה כסף (כי כמו שכתבתי, זו הפונקציה שחסרה בעצם)
אשמח לרעיונות יצירתיים.
תודה [-:
זאב_כהן*
הודעות: 9
הצטרפות: 05 יולי 2005, 22:13
דף אישי: הדף האישי של זאב_כהן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי זאב_כהן* »

תודה עוגיה
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

יעל,
במעבד המזון אני מכינה כמעט הכול - ממרחים, קיצוצים, עיסות, גלידות, מחיות ועוד.
בממחה אני קוצצת אגוזים עם נוזלים ומתקבל חלב/יוגורט נהדר וכמובן שייקים.
אם אני מבינה נכון מדברייך, יש לך גישה גם לממחה בינוני וגם למעבד מזון.

גם לי חסרה האפשרות לטחון זרעים כמו שומשום - אז אפשר להשיג מטחנת זרעי פרג ידנית (עם חורים קטנים) או בלנדר חזק כמו JTC שהוא פחות יקר.
גם אנוכי מתלבטת בין השניים; ואני נוטה להאמין כי בעתיד כנראה אבחר באפשרות של ממחה חזק יותר בשל האפשרויות הרבות הגלומות בו. טעמתי טחינה משומשום שהוכנה בויטמיקס ודומיו, והתוצאה טעימה ומרהיבה מבחינת היכולת לטחון דק.

מקווה שעזרתי (-:
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעל* »

תודה מירב.
באיזה ממחה את מכינה יוגורט? כי אצלי דווקא הבלנדר מוט טוחן את זה הכי דק יחסית והתפעול שלו לא כל כך נוח כשמדובר במחית מסיבית כמו יגורט (בשלב הראשוני, שמוסיפים מעט מים).
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

אני טחנתי זרעים ואגוזים בכמות של נגיד, חצי כוס זרעים (פשתן, שומשום) וכוס אגוזים, כל פעם,
בעזרת הבלנדר שלי. (הענתיקה שהמנוע שלו מת השבוע). OSTER.
עכשיו אגוזים אני טוחנת בבלנדר של פיליפס פשוט מאוד, עדיין לא ניסיתי זרעים.
מטחנת קפה מסוג אורביט שקניתי בעבר, טחנה די מגעיל- טעם מתכתי ביותר. והתקלקלה ממש מהר.
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מירב_ב* »

תודה מירב.
באיזה ממחה את מכינה יוגורט?
אני משתמשת בממחה של קנווד בעל עוצמה בינונית.
האגוזים נטחנים די טוב ומרקם היוגורט מתקבל חלק.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

גם לי חסרה האפשרות לטחון זרעים כמו שומשום
מסתבר שגם בלנדר הפיליפס הפושטי שאני משתמשת בו כרגע, טוחן שומשום ופשתן די מדהים! ממש לאבקה דקה. יותר טוב מהאוסטר.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיכל_ע* »

הילה, תוכלי לעדכן לגבי ההמילטון? האם את עדיין מרוצה? אני חושבת לקנות כזה. וגם, יש לך לינק למתאם שקנית? כמה הוא עלה? תודה.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיכל_ע* »

בויטמיקס אפשר לטחון אגוזים וזרעים ממש למרקם קמח? לדוגמה - אפשר לטחון שקדים וקינואה לקמח?
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

שקדים ואגוזים יש בעיה לטחון למרקם קמח כי הם שומניים.
יצא לי לטחון בJTC קוואקר לקמח וגם קינואה. (זה החיקוי של ויטמיקס).
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיכל_ע* »

שקדים ואגוזים יש בעיה לטחון למרקם קמח כי הם שומניים.
אבל זה לא הופך למשחה כמו שומשום, נכון? אלא נשאר קצת גרגירי במקום אבקתי?
גם ל JTC יש קנקן נפרד לבלינדור יבש?
לוטם_מרווני*
הודעות: 3987
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

זה כן נהיה משחה בסופו של דבר. טוחנת כאלו עם מטחנת התבלינים.
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הבלנדר שלי הגיע עם קנקן 2 ליטר (גודל מעולה!) ותו לא. אולי יש דגמים אחרים עם מיכל נוסף.
בשביל עבודות זעירות יבשות משתמשת במטחנת תבלינים.
ליאת_טאוב*
הודעות: 1146
הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי ליאת_טאוב* »

אבל זה לא הופך למשחה כמו שומשום, נכון?
זה יכול להפוך למשחה.
צריך להיזהר לא לטחון יותר מידי זמן בויטמיקס, אם לא רוצים לחמם את האוכל. החימום עוזר להוציא את השמן ולהגיע למרקם משחתי.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה לעונות. כשאני חושבת על זה שוב, זה בעצם שקדיה... מעניין, קראתי במתכוני אפייה נטולת דגנים שמשתמשים ב"קמח שקדים", אבל לא ראיתי במציאות איך זה נראה. אולי יש בכ"ז דרך להגיע לטקסטורה קמחית, כנראה לא בבלנדר או מטחנת תבלינים. או שהם לא מדברים על קמח ממש אלא על גרגרים.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

במעלה הדף יש אי-המלצה של אורי על בלנדר של מורפי ריצ'רדס:
מסתבר שיש חלק קטן בבלנדרים של מרפי ריצ'רדס שנשחק די מהר. הבלנדר עצמו מאוד חזק, אבל המגשר (זה מה שמחבר בין המנוע לבין הסכינים) נשחק.
אשמח לדעת באיזה דגם זה קרה, ואם למישהו יש ניסיון מוצלח עם הבלנדרים שלהם.
אני שוקלת ברצינות לקנות את הדגם הזה ורק קצת חוששת ממה שאורי כתב.
העניין הוא שאני לא עומדת לטחון על יבש, אלא בעיקר להכין גלידה מפירות ומאגוזים ו{{}}מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים. אז אולי אין הרבה חשש שזה יקרה בכלל?
תודה
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

יעלילה,
יש מישהי שאני מכיר, שקנתה עכשיו ויטמיקס, כי נמאס לה שהדגם שאת מדברת עליו (מרפי ריצ'רדס 48370) מתקלקל.
ה "מגשר" (או הגיר) של הבלנדרים האלה מתקלקל לעיתים ממש קרובות... ממש כמו איזה פיוז שנועד להישרף, או כמו המחט במכונת תפירה תעשייתית, שנשברת ראשונה כדי להגן על החלקים האחרים...
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

השאלה היא מה היא עושה אתו...
אני לא טבעונאית ולא מרגישה שאני צריכה בלנדר רוצח כמו ויטמיקס או כל בלנדר אחר שמודדים את ההספק שלו בכוחות סוס... לא צריכה לטחון דברים יבשים (אולי רק אגוזים רכים יחסית כמו פקאן וקאשיו), לא מתכוונת להכין רסק ירוק במרקם קטיפתי ולא חושבת שאשתמש בבלנדר על בסיס יומיומי.
כאמור, המטרה היא בעיקר להכין גלידה מפירות ומאגוזים ו{{}}מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים .
התקציב שלי לבלנדר הוא עד 800 שקל (יד 2 בא בחשבון).
אשמח לקבל המלצות לבלנדר שמתאים לצרכים שלי.
תמר_ס*
הודעות: 1392
הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי תמר_ס* »

יעלי לה, לנו יש בלנדר של קיצ'נאייד. מעולה למה שאת מתארת.
גם על יבש הוא מצויין.
הוא בשימוש תדיר אצלינו חצי שנה.
בתקציב שלך.
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

יש לך פרטים של הדגם? איך אזהה אותו בין שלל דגמי הקיצ'נאייד?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלידות לא שוברות לו את הגיר?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חשבתי להזמין מחו"ל 2 בלנדרים מהסוג הזה - Tribest Personal Blender
מדובר בבלנדר מהחברה של מסחטת המיצים גריןסטאר, שיש לה שם של אמינות בסה"כ.

הבלנדר כשמו כן הוא "בלנדר אישי". נועד להכין מנה קטנה ואישית. אפשר לקחת אותו בתיק למקום העבודה.
ההפעלה שלו פשוטה - שמים את הרכיבים בתוך כוס מיוחדת, על הכוס מבריגים את הסכינים, את הכוס המוברגת לוחצים על בסיס הבלנדר וזה משמש כלחצן הפעלה.

עוד ייתרון של הבלנדר הזה הוא שהוא ממש זול. כשאופק חדש מכרו אותו בארץ, זה היה בסביבות ה350 ש"ח.
בחו"ל מוכרים אותו בסביבות ה70$.

מישהי רוצה להצטרף להזמנה, להזמין כמה ביחד?
אסנת_ש*
הודעות: 337
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אסנת_ש* »

לנו גם יש את הבלנדר של Kitchenaid והוא טוחן טוב מאוד (טוב לא כמו הויטמיקס אבל מספיק טוב). אבל הוא מתקלקל לנו הרבה. עכשיו הוא בתיקון כבר די הרבה זמן. /-:
יעלי_לה
הודעות: 4313
הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יעלי_לה »

הרגע הזמנתי אותו... (אחרי שקיבלתי עוד המלצה). אתם משתמשים בו הרבה? שמת לב לפעולה מסוימת שמקלקלת אותו במיוחד?
אסנת_ש*
הודעות: 337
הצטרפות: 12 מרץ 2002, 18:32
דף אישי: הדף האישי של אסנת_ש*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אסנת_ש* »

האמת כשהשתמשנו בו באופן רגיל, בעיקר שייקים נוזליים. הוא עבד מצויין. גם חלב מאגוזים הוא טחן טוב מאוד. אבל בגלל שעברתי לתזונה חיה. אני עושה דברים יותר קשים ועם זה, כמו חומוס, גלידות ועוד. וגם השימוש נעשה יותר אינטסיבי. הוא לא ממש מתמודד ומתקלקל לנו הרבה.
יער_ה*
הודעות: 776
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי יער_ה* »

לגבי הבלנדר האישי - איזה דגם חשבת להזמין? ראיתי באתר שיש תוספות שונות. מה היתרון מבחינתך שהוא קטן? אני למשל עושה שייקים בכמויות קטנות - כוס או שתיים, האם לדעתך זה יתאים לשימוש יומיומי כמעט?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

קראתי איזה מאה תגובות באינטרנט על הבלנדר האישי , וגם על החיקויים שלו.
(בערוצי הקניות השונים, כולל הישראלי, מוכרים משהו שנקרא Magic Bullet . הוא נראה לי, מהביקורות, די מצ'וקמק, וגם האתר והסרטים שלהם נראים שיווקיים מדי ומגעילים, מריחים כמו פרסומת אמריקאית שקרית)

נראה שהוא נועד לשימוש יומיומי בכיף. הוא לא יטחן יהלומים לאבקה כמו הויטמיקס, אבל נראה שבגדול, לשימוש רגיל, הוא ממש סבבה.
גם הצורה של הכוס (אינטואיטיבית) נראית ממש אחלה בשביל סירקולציה של בלנדר.
אני מזכיר שהוא מהחברה שמוכרת את הגרין-סטאר, שזה חתיכת טנק.
מצד שני, הם נותנים רק שנה אחריות, וזה קצת אומר דרשני. (נראה לי שעל הגריןסטאר היו נותנים פעם 5 שנים אחריות).

בכל מקרה,
עשיתי חושבין לפני שהחלטתי לקנות את הבלנדר הזה. 2 בלנדרים, אחד לי ואחד להורים שלי.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

בלנדרים ומעבדי מזון

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

לא חשבתי מספיק על התוספות. מה דעתך? איך נראה לך?
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”