אם את מגיעה למסקנה שכדאי להמשיך לפרסם את הדברים האלה בבאופן (במלואם או בחלקם
יונת, אני מתנגדת נמרצות.
למה שוב להיכנס לזה?
הדף נמחק בצדק.
אלה לי לה פשוט לא ידעה, כי היא יחסית חדשה באתר, ופספסה את הנקודה שהדף נמחק מזמן, שהיתה הסכמה לגבי זה, וכו'.
באמת תירגעו, לא צריך להתנפל על
אלה לי לה בהאשמות בביריונות.
היא דיברה מתוך מצוקה וחוסר ידיעה. נכון שהיה עדיף
לשאול לפני שמאשימים בבריונות, אבל אפשר עכשיו להגיד שהבנו? הפנמנו? הכל ברור? נעשתה טעות בתום לב, לא כדאי להתחיל לריב עם
אלה לי לה. מספיק פשוט להסביר וזהו.
ואלה, אני מבינה שזה מאוד קשה לקרוא התנסחויות משתלחות, אבל אפשר להבין שהדיון באנס הפדופיל שהתנהג פה באתר בצורה כל כך ביריונית ומנוולת מאוד מקפיץ אותנו.
אז אל תקחי ללב. פשוט תעברי הלאה.
גם לא חשוב מי העורכת שהחזירה את המחיקה (גילוי נאות: אין לי מושג מי). זו סתם רכילות. כולם מסכימים איתה בכל מקרה.
לא לפתוח שוב לדיון את מה שנמחק בצדק ובהסכמה! די כבר עם החלאה!
מי שמחק בזמנו את הדף (בהסכמת הרוב ובצדק) השאיר אותו מאונדקס במדור. טעות בפני עצמה, שפתחה פתח לסחרור נוסף של טעויות.
הנה, זאת טעות שצריך לתקן. ישר למחוק את הדף.
מי שמחק בזמנו את הדף גם שכח למחוק הפניות אליו.
כלומר, נעשתה עריכה מאוד בסיסית וחובבנית (אגב, גם אני לא יודעת איך מבררים אם יש הפניות לדף כשמוחקים אותו, ואיך יודעים איפה הוא מאונדקס. הממ. שאלה למחשבה).
אז במקום להחזיר את הדף המחוק - מה שנדרש עכשיו הוא לסיים את העבודה: למחוק מהאינדקס, למחוק הפניות לדף, ואם יש עוד משהו שהיה צריך להיעשות, אז לעשות גם אותו. אני זוכרת במעורפל שיש דף שעוסק בשאלות עריכה ומפרט את כל השלבים של מחיקת דף ומה צריך לבדוק - אז פשוט ללכת לפי הרשימה ולסלק כבר את הדף הזה למקום הראוי לו (תהום הנשייה).
צריך להבין, שהדיון בטיפוס הזה מקפיץ אותנו במיוחד, מפני שבמשך זמן רב היססנו בטיפול בו, ואנחנו מאוד מאוד מצטערים על זה.
באמת היו לנו התלבטויות בגלל "חופש הביטוי" ה"מקודש":
לא היה ברור לנו עד הסוף איך וכמה לעצור התבטאויות מרושעות באתר. הרי זה "בסך הכל דיבורים".
אבל מאז מקרה הרום היו לנו עוד שני מקרים של אנשים שהשתוללו באתר, דרכו על אנשים אחרים, השתלחו בגסות באחרים, התנהגו כאילו האתר שייך להם ולא כיבדו את הקהילה ואת אורח ההתנהגות המקובל פה - והבנו סוף סוף, שאין זכות לחופש ביטוי פה למי שפוגע.
כי כשנמנענו מלסלק את האכזריות והרשעות - העדינים והנחמדים, שאיתם אנחנו כן רוצים לדבר פה, סילקו את עצמם! הם ברחו מהאתר! הוא נשאר מופקר להשתוללות של ביריון. כל פעם ביריון אחר.
אז אנחנו לא מוכנים יותר ליפול קורבן לביריונים.
או שהם ילמדו להתנהג בהתאם - או שהם יסולקו.
וזה כולל את החדשים שיוצרים בימים אלה ממש רושם לא נעים של הצפה (הצפה = פתיחה של המון דפים, כתיבה של אותו דבר ביותר מדף אחד, תגובה חסרת תוכן דיוני רלבנטי או פטפטת אישית שצריכה להתקיים באופן פרטי באופן שחוזר על עצמו ביותר מדף אחד) ושל טרחנות תוקפנית.
הסבלנות והסובלנות שלנו להתנהגות בלתי הולמת פחותה בהרבה מבעבר!
אם מישהו הופך את האתר שלנו לבלתי נעים - אנחנו נפעל בעניין מהר הרבה יותר מקודם!
ז'ראר,

יקירי, הרי אתה מבין היטב את כללי האתר, ולראייה: אתה תמיד עומד בהם. למה אתה מכניס את עצמך ל...
רובריקה של אלה שלא מבינים? (-; אתה סתם מכשיל תמימים. ואכן, הבטחת עוד בזמן הסערה הקודמת שתיכנס בעובי הקורה של "הסבר ההתנהגות באתר", אז הנה הזמן. (-: