תמי גלילי, התכוונת למשהו קצת אחר:
מבנה תעשיית המזון האורגני
בארצות הברית.
זה לא סתם "המבנה של התעשייה".
וגם זו, תמונה חלקית. כלומר, היא מזהירה את מי שעדיין לא ידע (נגיד, מי שלא קורא את ד"ר מרקולה (-: ) שענקי תעשיית הג'אנק האמריקאים משתלטים על מוצרים אורגניים ועמלים להפוך גם אותם לריקים מתוכן.
הצד הנוסף בתרשים הזה הוא, שהם גם עובדים קשה לרוקן מתוכנם את תקנות האורגני בארצות הברית. ללא לאות הם פוצחים כל הזמן ביוזמות חדשות, שלפיהן יהיה מותר לקרוא "מזון אורגני" גם ל- איך נגיד את זה בפשטות? מזון מרוסס, מעובד, עם כל מיני כימיקלים וכו' וכו'.
ואני לא מדברת על מוצרים שכתוב עליהם "אורגני" רק בשביל למכור, וכל קשר בינם לבין מוצר אקולוגי מקרי בהחלט (אבל לא ראיתי פה בארץ מרגרינה עם חותמת של "מזון בריאות"? אפשר לרמות את הצרכנים עם כל דבר )-: ).
בארץ יש דברים אחרים.
אם כי גם אותם צריך לבדוק.
למשל, העובדה ש"הרדוף" הוא שם מותג שנמכר לתנובה, וכבר מזמן לא תוצרת הקיבוץ הרדוף.
למשל, מוצרים שנארזים בארץ אבל הם למעשה מייבוא, וזה לא ממש מצויין על האריזה, כך שאתה לא ממש יודע מי ייצר את זה ומניין זה הגיע.
למשל, יש הבדלים בין חקלאים אורגניים קטנים שמוכרים את תוצרתם ישירות לצרכן, לעתים חקלאי פרמקלצ'ר וכו', לבין חקלאים של מונוקולטורה אורגנית (כן, יש דבר כזה, והייתי רוצה לדעת יותר).