מיצי, מאוד קל לקום וללכת. אבל אחר כך יש בור
תראי, אי אפשר לומר שאיך שנהיה קשה ברחת מהתמודדות. את נשארת, נשארת ונשארת. ניסית. התאמצת. עמדת בדברים שלא הרבה נשים מסוגלות לעמוד. אני שוב מרגישה הולכת על ביצים פה, אבל אני בכל זאת אכתוב מה שאני חושבת כי את חשובה לי.
במידה מסוימת הביחד שלכם היה אשליה - כי את היית לבד. לבדך טיפלת בבית, לבדך טיפלת בילדים, לבדך פרנסת משפחה בת 4 נפשות. תקראי את שתי ההודעות שפותחת את הבלוג הזה.
וגם:
את הדברים הקשים באמת אני עוד לא מסוגלת לחשוף, זה יבוא לאט לאט, כשאני אהיה פנויה לפתוח את זה. הרמזים תמיד היו שם, אבל העדפתי לראות אותו דרך וילון עם לבבות ורודים.
כל ערב בגן שעשועים, כל שבת בבוקר בים - אני רואה אבות עם ילדים או אבות + אמהות וילדים. לרוב אני האמא היחידה שמסתובבת לבד עם הילדים.
הוא אמר לי שהוא לא מתכוון אף פעם לעבוד כשכיר או לעזור עם הילדים.
מה שמדהים אותי, זה איך כולם כל כך מזועזעים ואומרים לי שהייתי בגיהנום ולא מבינים איך שרדתי, בזמן ש הוא כל הזמן אמר לי שככה זה צריך להיות ושאני לא עושה מספיק. שאני אשמה בזה שלא טוב לנו כי אני כל הזמן מתלוננת.
_אני זוכרת את הפעם הראשונה. רבנו על משהו, לא יודעת על מה, כשלפתע הוא התחיל להשתולל, לצעוק ולזרוק חפצים על הקיר.
הייתי בטוחה שהוא הולך להרוג אותי. את ההרגשה הזאת לא שוכחים. את ההתקפלות הזאת בפינה, להגן על הבטן, להגן על הראש, לשים ידיים על השערות שלא ימשכו, ליד הקיר זה טוב, מתחת לשולחן יותר טוב. הגוף שלי זכר היטב מה צריך לעשות למרות שעברו שנים. ל ב ר ו ח . ברגל הוא ישיג אותי, אין זמן לחפש את המפתחות של האוטו. ל ה ס ת ת ר .
נעלתי את עצמי בשירותים ורעדתי מפחד. בכיתי בהיסטריה, לא מאמינה שבן הזוג שלי משתולל ככה.
במשך שעות הוא ניסה לשדל אותי לצאת משם, במילים רכות ועדינות. הוא היה המום שחשבתי שהוא הולך להכות אותי.
למחרת נולד הילד הראשון._
טוב, הבנת את רוח הדברים, נכון? בדף
אמא שאוהבת יותר, בשמת כתבה על זה שאהבה נמדדת במעשים. בנזוג מכה או מתעלל או אדיש, יכול להגיד מהיום ועד מחרתיים "אני מאד אוהב את אשתי". מה שקובע אם הוא באמת אוהב, זה לא הרגש הערטילאי שהוא חש בלבו, אלא מה שהוא עושה. סופה, מה הוא עושה? מה הוא עשה? מה הוא יעשה אם וכאשר שוב תחיו ביחד והוא שוב יחוש שמעמדו אצלך בטוח ושאת לא הולכת לשום מקום?
את רוצה עוד ילדים, את רוצה משפחה, ומגיעה לך משפחה. ואת תקבלי אחת. את לא חייבת לחזור לאבי-ילדיך בשביל זה. את לא רוצה שיהיה להם חצי-אבא: האם היה להם אבא שלם כשהוא היה בבית? יכול להיות שהם העדיפו את נוכחותו בבית, אבל תחשבי על המחיר שאת והם הצטרכתם לשלם עבור השהיה שלו בבית, ותצטרכו לשוב ולשלם אם יחזור. אף גבר אחא לא צריך לשמש להם תחליף אבא. יש להם אבא. הוא יהיה עוד דמות בוגרת ומשמעותית, אבל לא אבא.
אני עוד פעם מסכמת ב

ומקווה שמי שתיפגשי איתה תצליח לעזור לך.
ואם אני יכולה לעזור במשהו את יודעת איפה למצוא אותי @}.