הנה אני מתחילה

אנונימי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אנונימי »

9/7/12, מוסיפה באיחור שמשלמת לאתר באופן טבעי, נראה לי טבעי לשלם אולי לכן לא כתבתי זאת קודם :-)
שמחה שהכרתי את האתר המיוחד והנפלא הזה,לומדת ממנו המון.
הבהרה: התחלתי לכתוב בכינוי נגיעה רכה ועברתי לאנונה.
_{נגיעה רכה (2011-06-06T21:42:37):
יש ספר כזה של יהודית קציר, נפלא. והנה גם אני מתחילה. אחרי כמה חודשים של קריאה בבאופן, כמעט ללא תגובות מצידי (לא כי לא רציתי אלא משום שאיכשהו הרגשתי שאני מציצה ושאין לי זכות להיכנס למקום כל כך פרטי) .
החשיפה, הכנות והאומץ של הנשים כאן מעוררים השראה, זה נתן לי כוח להתחיל.

הנה,סוף סוף מתחילה אבל גם הן באות, הדמעות. בגללן דחיתי ודחיתי את הכתיבה. חששתי שהן יציפו והן אכן הציפו. אבל ממשיכה. מאיפה להתחיל? יש כל כך הרבה מקומות להתחיל מהם, בעיקר בגלל חוסר המיקוד הזה אני כותבת, הוא העילה האמיתית.
אולי אתחיל ממשהו שכמעט לא נותנת לו ביטוי מילולי בחיי, הפצע הכואב מכול- אין לי ילדים. נכון, עדיין אין, אולי זה ישתנה, אבל כמעט ואין סיכוי, 99%. ובגלל האחוז הזה או קצת יותר אני לא מרשה לעצמי להתאבל ממש, כי אולי עוד יהיה. אבל אין, וכמעט בטוח שלא יהיה וזו הייתה משאת הנפש הגדולה ביותר שלי (שוב הן זולגות מעצמן) ובינתיים אני במין לימבו כזה שלא מאפשר להתאבל ומאידך גם יש מקום שיודע שזה כנראה לא ישתנה. ויש כאבים ופצעים אחרים, בני זוג לא מתאימים , למשל. יש גם שמחות והנאות ויופי בחיי אבל אותו ענן כהה מרחף מעליהם וחשבתי אולי לכתוב כאן, וזה מצחיק ( או עצוב) כי כאן זה אתר שכמעט כולו אימהות והורות וזה כל כך מושך אותי ומעניין ואני עם האיין שלי.
טוב, זו התחלה. הנה אני מתחילה.
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

מקשיבה. @} אוהבת את השמות שבחרת ואת האופן שבו את כותבת. תמשיכי.
יפיופית*
הצטרפות: 29 מאי 2011, 20:40

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי יפיופית* »

מקשיבה |L|
יפיופית*
הצטרפות: 29 מאי 2011, 20:40

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי יפיופית* »

ש כל כך הרבה מקומות להתחיל מהם, בעיקרבגלל חוסר המיקוד הזה אני כותבת
את מוצפת , הכתיבה היא כמו הפקק שפותחים מאמבטיה כדי לתעל את המים ולהפסיק את ההצפה.
בהצלחה
נגיעה_רכה*
הצטרפות: 07 יוני 2011, 19:13

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי נגיעה_רכה* »

תודה שאתן כאן,

מאז שכתבתי אתמול בכיתי כבר כמה פעמים ויפיופית את צודקת, אני מוצפת, לא בטוחה אם נכון לי לכתוב כי אני יחסית בסדר עכשיו ואולי פתיחת התיבה הזו תציף מדי... אני חוששת להתפרק. לא באמת נותנת לעצמי להתפרק לגמרי רק קצת כל פעם, שורדת ולא ממש חיה. אבל בעצם הכול נמצא שם ממילא, הכאב, התסכול, הכעס,תוסס ומתסיס. ואולי פתיחה מבוקרת תועיל. אז לאט לאט, נגיעה, לאט לך, אני אומרת לעצמי. הלוואי וידעתי את סוד המתינות והסבלנות.
ערב חג עכשיו, ואני אוהבת חגים ואוהבת את שבועות במיוחד ומוצאת עצמי שוב לבד למרות שיכולתי למצוא היכן להיות. דיברתי בטלפון עם חברים טובים וניסיתי להשמע שמחה וקלילה, ושוב הדיסוננס הזה בין הים שבפנים למה שבחוץ. אלוהים, כמה שאני יודעת ונהנית לחיות אבל הרגעים הללו ניתנים לי במשורה או שבעצם זו אני שמרשה לעצמי ללקט רק פירורים.
אבל עכשיו ערב חג וזה זמן להזדקף ולראות את מה שיש, ותודה לאל שיש.
חג שמח.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

חשבתי שזה יספיק להיום אבל הכול עולה ומחפש מוצא. ממשיכה.
יש בי צעקה, יבבה, יללה,חבויה, קמאית, כמו של לידה אולי (מניסיון של לידות של אחרות) אבל מהכיוון ההפוך, של האין.
אף פעם לא אלד? לא אניק? לא אהיה אם? הריון הצלחתי לחוות לשמחתי, גם אם קצר מאוד, כמה שבועות.
נפסק בגלל שלא שמעו דופק. ואז גרידה. כמה שמחתי על ההריון, איזו שמחת פתאום הייתה לי אבל אז נלקח ממני.
כשהייתי ילדה היו ילדים בשכונה שעטפו קופסא ריקה בנייר יפה, חיברו לה חוט נסתר ושמו ברחוב. איש שמצא ורצה להרים ראה שהיא זזה קצת ובכל פעם שהתקרב היא התרחקה. ככה אני מרגישה כל כך הרבה פעמים. וגם אז, בהריון שנפסק. מטפלת שבאתי אליה כשרציתי להרות אחרי הגרידה ועשינו מפגש פרידה מהעובר/ית, שאלה אותי מה אעשה אם לא אצליח להרות. אמרתי שאני מעדיפה למות. היא כמובן הסבה את תשומת ליבי לאמירה הקשה הזו אבל זה מה שחשתי אז. והנה, זה לא הצליח ובכל זאת אני חיה ומתכוונת להישאר אבל איך משחררים ואיך חיים עם אובדן כל כך גדול שחובר לאובדנים ולחסכים אחרים? איך?
כותבת בקושי, מילים כבדות, לא לגמרי נשמעות לי והכול עוד מבולבל. אבל החלטתי שאני כותבת, משתפת, פותחת. כמו שזה, איך שזה.
קרן_שמש_מאוחרת*
הצטרפות: 14 מרץ 2007, 22:57
דף אישי: הדף האישי של קרן_שמש_מאוחרת*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי קרן_שמש_מאוחרת* »

ממשיכה לקרוא אותך. חג שמח. @}
אין לי מילים, רק תחושה עמוקה של חיבור.
ליאת*
הצטרפות: 14 אוקטובר 2001, 12:05

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי ליאת* »

את נהדרת נגיעה רכה.
הקופסא ההיא העטופה יפה, הייתה ריקה.
בעזרת הכוונה שלך, תקרה בדרכך קופסא מלאה.
חג שמח
אמא_של_טוסיק_דבש*
הצטרפות: 15 אפריל 2011, 21:00
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_טוסיק_דבש*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אמא_של_טוסיק_דבש* »

נגיעה רכה
השם המקסים שבחרת.
המילים שיצאו ממך.
נגעת בי.
היתה תקופה בה חששתי שאולי כבר איחרתי.
אח״כ נולדה לי בת.
היום, חווה משהו דומה, אך אחר לגמרי, לגבי ילד שני.
ממשיכה לנסות, אך משתדלת לפעול מתוך השלמה שהסיכוי שזה יקרה, נמוך מאד.
ויודעת שזה בכלל לא אותו דבר כי מדובר בילד שני.
מאחלת לך בכל ליבי, שתצליחי.
(())
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

קרן שמש מאוחרת ,הקשב שלך מאוד נוכח, תודה.
ליאת, תבורכי. בזכותך חשבתי לראשונה בצורה שונה על הדימוי הזה שאני סוחבת איתי מזמן, והבנתי שפעמים רבות אכן הקופסא היתה ריקה, אפילו בימים אלו יש קופסא כזו שאני מצרה על לכתה אבל יודעת שעבורי היא ריקה.יש והיו פעמים שהקופסא הייתה מלאה ואז קל פחות להיפרד ממנה.
ותודה גם על האיחול, מחמם את ליבי, הלוואי ואמן. חג שמח גם לך, מלא כוונות שמתממשות.
אמא של, איזה כינוי מדהים בחרת לך... : )
תודה על התמיכה והחום, אני לא מנסה כי עברתי את הגיל אבל מקווה שאולי באיזו דרך ניסית טבעית זה יקרה, כמו שקרה לי בהריון הראשון שבאמת הגיע כמו מתנה. ללא תכנון ובהפתעה גמורה ומשמחת.כעת הסיכוי כמעט אפסי ובכל זאת תודה על הברכות. מאחלת לך הרבה הנאה מהדבשית שלך והצלחה בניסיון הנוסף.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

אגב ההריון הראשון, משהו מתחבר לי עם אמש: ההריון ההוא כפי שכתבתי היה שמחת פתאום, בא בפוקס, ללא מאמץ, תכנון וכו', בגיל מאוחר ואתמול בערב קרו שני דברים נוספים רק אחרי שהרפיתי מהם, שניהם קרו בצורה טבעית, ללא ניסיון שלי לשלוט באירועים אלא לקבל שמה שיקרה בכל תרחיש יתאים לי והתרחיש המועדף עלי בדיעבד קרה. משמח, מאוד משמח ומזכיר לי שוב להרפות. יודעת שאי אפשר בכוח ( כמו שאי אפשר להירגע בפקודה) אבל שמחה כשזה קורה ואולי זה גם סוג של אימון.

בכיתי אתמול אחרי שכתבתי, בכי טוב, כזה שמזמן לא הרשיתי לעצמי. בשנה האחרונה יש לי פרצי בכי קצרים של דקה וזהו ואתמול זה השתנה.רחצתי בדמעות וזה הרגיש לי כמו טבילה, היטהרות. אחר כך קל יותר הלחץ על העין השטופה כפי שכתב מאיר אריאל. הפנטזיה שלי היא לשים ראש בחיק של מישהו /י ולבכות ולבכות ושרק ילטפו לי את הראש ויהיו איתי. אני מאפשרת את זה לכל מי שבסביבתי, קל לי הרבה יותר להכיל מאשר להיות מוכלת, זה אחד האישויים שלי וכאן אני מרגישה שמותר גם לי וזה עושה נעים באזור הלב. יותר קל כעת. לאירוע שהייתי בו אמש ( שהיה נפלא בפני עצמו וחיבר אותי לעצמי ולמה שאני אוהבת) באתי ממוקדת, מאוזנת יותר. תודה לאתר הזה, למי שקורא, למי שכותב, למי שמאפשר,תודה.
אמא_של_טוסיק_דבש*

הנה אני מתחילה

מתוקה
גם לי, לפני כ3 שנים, אחרי 10 ש׳- היתה הפלה.
גם אני עברתי את הגיל. גם אני מתפללת לנס, לצד עבודה עדינה של לשחרר ולהרפות.
אה ולא ציינתי שגם אני בלי בנזוג.
הרופא כמובן ממליץ לי על החלופות- שיקדמו אותי עם סיכוי ממשי יותר לאמהות לילד/ה נוסף/ת. לא יודעת. כרגע לא פתוחה לזה.
לגבי הדמעות- מכירה זאת מעצמי בערך מלפני שנה. נחרט בי משפט שאישה חכמה אמרה לי, ושאשמח להעבירו הלאה:
״הדמעות הן המקלחת של הנשמה..״
הגריי, כרגיל מתאים: אפשר להזמין הזדמנויות
קוראת, ומחבקת
אמא_של_טוסיק_דבש*

הנה אני מתחילה

אופס, סליחה אם הנחתי לגבייך דברים שגויים, למשל, שאת ללא בנזוג..
ועוד הבהרה - ההפלה שהיתה לי לפני 3 שנים, היתה בשבוע העשירי (ולא לאחר 10 שנים.. )
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

זה בסדר, את הקטע עם השבועות תיארתי לעצמי, אצלי בשבוע התשיעי...
והבנזוג - יש ואין, ללכת עם להרגיש בלי :-) לא, לא באמת בנזוג. מישהו שהגיע זמנו ללכת אבל יש שם בטחון מסוים שקשה לי לוותר עליו לחלוטין, עדיין.
והעניין עם הדמעות הוא נכון לאללה...
תודה על החיבוק, נעים.
קואלה*
הצטרפות: 20 אפריל 2010, 20:58

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי קואלה* »

((-))
מתארת לעצמי כמה זה עצוב לפעמים
מזדהה עם היכולת להנות ולאהוב את החיים גם כשיש חלק בפנים שמרגיש לפעמים ההפך. במיוחד כשנמצאים לבד
מזדהה גם עם הרצון החזק לילד.
גם אני מאוד רציתי ילד וחששתי שלא אצליח והיתה ידיעה פנימית שילד ייתן לי אור אינסופי
אני חושבת שאם ילד זה הדבר שאת הכי רוצה בעולם ואם את חושבת שתיהיה מסוגלת לגדל ילד בזוגיות הנוכחית/לבד,
אז תעשי כל מה שאפר כדי להשיג לך ילד- טיפולי הפריה ואימוץ
אולי לא תמיד אין דבר העומד בפני הרצון, אבל לפחות תדעי שעשית כל מה שאפשר להגשים את הרצון
ככה אני, מאמינה שצריך "להתאבד" על מטרות (מבינה שלא לכולם מתאים לשלםאת המחיר עבור נחישות זאת)

מעבר לכך, המטפלת שלי אמרה פעם לי שזה שנכנסתי להריון אומר שיש בי את אנרגיית החיים
אני לא כל כך מאמינה בזה, כי בטח יש גם גורמים פיזיולוגים, אבל בכל זאת... אם חסר לך אנרגיית חיים, או איזון פיזי, אולי דווקא פה בבאופן אולי תמצאי דרכים אלטרנטיביות לעידוד פריון

חג שמח
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

קואלה (איזה שם מתוק), תודה על הרצון לעזור. זה לא אפשרי מבחינתי כרגע, אני חיה לבד ובגלל עוד כל מיני עניינים כלכליים, בריאותיים ושות' - אימוץ והפריות הן ממש מחוץ לתחום, לפחות כרגע. אני חושבת שנכון עבורי להפנות אנרגיה למקומות שבהם יש לי יותר אפשרות להתממש ובכל זאת המקום הזה רוצה גם הוא להתבטא, להיאמר.
אני יודעת שמבחינת היכולת שלי עשיתי כל מה שאפשר, לפחות בהרגשה. אם לא היה כך הייתי מרגישה הרבה יותר גרוע.
חסר לי איזון פיזי ואני מחפשת דרכים להתאזן וגם בבאופן אני מקבלת רעיונות. כרגע אני יכולה להכיל כמות לא גדולה בכל פעם (באוכל, ברעיונות וכו') אז בינתיים סופגת ומעכלת :-)
חוצמזה, יש עכשיו ב88 את מרתון הגיטריסטים הטובים ביותר וזה תענוג אמיתי...
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

וחג שמח גם לך, כמעט שכחתי, וחיבוק ( עדיין לא הבנתי איך שולחים את היפה הזה כמו שאת שלחת לי אז בינתיים כזה מילולי ).
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

חושבת כמה קל לי להנות מדברים קטנים, ואולי הם לא קטנים ואולי זו בעצם בריחה ואולי כל התשובות נכונות.
הייתה לי שיחה חשובה היום עם חברה. חברה שהיא כמו משפחה ברגש אבל בדיבור אנחנו לא ממש מדברות באותה שפה. והיא חשובה לי כל כך ויקרה ומשמעותית, והיום פתאום דיברנו שיחה אמיתית ונוקבת, הסרנו קצת מחסומים ודברים שהרגשנו ולא אמרנו עד היום יצאו לאוויר, מחלצים עצמות ונושמים לרווחה. לא שהיה קל אבל הצלחנו להתגונן פחות ולהקשיב יותר וזה שימח אותי והרגיע וחשתי מוגנת לרגע, עד העונג או המדוכה הבאים.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

רציתי להמשיך בנימה אופטימית אבל הנה אני, כבר שלושה לילות וימים כמעט לא ישנה, חום, נזלת, אוזניים, כנראה שפעת. ושוב הגוף מחליט עבורי (היה פעם ספר כזה, לגוף סיבות משלו) ואני עדיין דואלית כלפיו: יודעת שהוא תמיד צודק אבל קשה לי עם התשלום שהוא מבקש - הכאבים,הבדידות, ההימנעות מאנשים, מבקשת עזרה מחברים.
המחשבות שמצטרפות לבליל הכאב וחוסר השינה הזה: שום דבר לא ישתנה, תישארי בלופים שלך, הנה, ניסית לצאת, עשית צעד בדרך החוצה והופ, נפלת. ומנסה לדבר לחלק הזה ואין לי ממש כוח מולו.
דווקא השבוע התחיל טוב. לאט לאט התחלתי להזיז משהו שחשוב לי. קצה חוט. לפני שבועיים נפגשתי עם חבר טוב שעזר לי להחליט, לפני שבוע פניתי לחבר אחר שיעזור במשהו טכני שקשור בזה ונשארו רק סידורים אחרונים ואז טראח, השפעת הזו.
והנה הם באים, השדים המוכרים,הקולות שאומרים למה לך, ותרי. תישארי איפה שאת, בלי דחיות, עימותים, התמודדויות, רק כאלו שאת כבר מכירה. הייתה עוד התחלה של עבודה חלקית שבאה לי בהפתעה לפני שבוע והרגשתי שאיכזבתי (לא קל לי להיות מרוכזת, יש לי זיכרון מצוין אבל ריכוז די נוראי) ולאכזב קשה לי כל כך, אני מעדיפה כבר לא לנסות.

אני עושה רושם טוב, נעימה, אינטילגנטית, קשובה אבל לא מקצועית כמעט בכלום וכל ניסיון כזה אני משתדלת הכי שאפשר וזה סוחט אותי וכשזה לא מושלם אני רוצה לוותר כדי שלא להיות בעמדה של מאכזבת או לא מושלמת.

והיה עוד דבר השבוע, סגרתי קשר שהיה לי לא נכון ונפלתי בו פעמים רבות למהמורות עמוקות. זה צעד נכון אבל כל פרידה קשה לי. פתאום מבינה שעשיתי המון דברים בשבוע האחרון, סיום אחד וכמה התחלות של התחלות ואולי מזה הנפילה, הפיזית והרגשית. מהעומס, הפחדים, (וגם, אם להיות ישרה, עודף הגבינות שאכלתי בניגוד להרגלי שלא מיטיבות איתי אף פעם). יודעת כמה עבודה יש לי לעשות עם ועל עצמי, וככל שאני קוראת כאן בבאופן אני מגלה כמה הרבה עבודה זו. לא יודעת במה לבחור, גם זו מסחטה אנרגטית: האם לטפל בגוף, ברגש, בנפש, עם מי, באיזה מחיר.
עוד כמה ימים יומולדת וחושבת שכל שנה אני רוצה להיות במקום אחר וזה עדיין לא קורה.
יש בי גם כוחות שמחזיקים אותי, עם כל הסערות שעברתי. ההנאה שלי מאוכל, מטבע, מאומנות, משירה ומוזיקה רק מתעצמת כל הזמן. בלוטות ההנאה והעניין שלי מתפתחות כל הזמן, תודה לאל.
יש בי שמחה , חברים טובים ולפעמים הכול בסדר בדיוק כפי שהוא. אבל יש יותר, והיותר הזה רוצה להיוולד, לא להישאר בצל, יתום.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

עבר המון זמן. לא כתבתי אבל קראתי . החשש מהצפה, תחושה שאולי הדף הזה לא מתאים לאתר ועוד עיכובים מנעו ממני את הכתיבה. אבל הגיע הזמן לנסות שוב.
לא השתנה הרבה, אני סובבת באותם מעגלים פחות או יותר. הבריאות השתפרה, לשמחתי - שייקים ירוקים, יוגה ועוד תרמו לכך אבל בתחומים האחרים לא התרחש הרבה - זוגיות, עבודה.
יודעת שיש לי מחסומים שאינם מאפשרים לי לעבור הלאה אבל לא יודעת איך לצאת מהפלונטרים שלי. הכול סביר יחסית, לא מתמוטטת אבל הכול מדשדש ובא לי כבר לחיות! יש לי המון אוויר בפניםשרוצה לצאת, להתבטא, ואני כבר לא ילדה.
לא עובדת וזה לא פשוט. לא למדתי באופן מסודר, לא רכשתי מקצוע וחוששת מדחיה. מרגישה לעיתים חסרת ערך כל כך, כולם אצים רצים, חתונה, ילדים, לימודים, עבודה ולי יש כל כך הרבה זמן פנוי שאחרים יכולים רק לחלום עליו אבל הוא מבוזבז, מבוזבז כמעט לגמרי. יש שיר של זך, הבזבוז הזה.
ואולי זה אומר לשוב לנקודה שאני מנסה להתחמק ממנה, אי האימהות שלי. עוקפת, מנסה לא להתנגש במחשבות על זה כדי לא להישאב לחור שחור אבל הוא שם ממילא, אורב לי. איך למצוא קצה חוט לחיות חיים מלאים, להיות יותר אני בזוגיות, בעבודה, בחיים?
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

שלום לך נגיעה רכה :-)

הגעתי וקראתי.
אני חושבת שזה נהדר שאת כותבת, שאת מעזה לתת לעצמך מקום בעולם, ושאת מסכימה לתת לרגשות שלך מקום ולגיטימציה.

את מחפשת קצה חוט. אני מציעה שני קצוות :-) :
  1. יש לי תחושה שכל המחסומים הללו קשורים בדרך זו או אחרת לתפיסה העצמית שלך. לעד כמה את מוכנה לעמוד מול העולם בגו זקוף ועם לב פתוח ולהכריז: "אני כאן, תראו אותי, זאת אני, אני רוצה שיהיה לי ככה וככה כי מגיע לי שיהיה לי את כל זה". וקצה החוט שאני מציעה הוא לעבוד באופן ישיר עם התפיסה העצמית הזאת. לבסס אותה. להזדקף. להעז להסתכל לעולם ולחיים בעיניים.
  1. לעבוד באמצעות ה"דלק" של תחושת ההחמצה שאת מתארת. ההחמצה על הביטוי העצמי שנחסם, על כל מה שאת רוצה שיתממש ולא מתממש. תחושת ההחמצה היא לא חוויה נעימה, אבל הרבה מאוד פעמים היא נותנת לנו דחיפה חזקה קדימה. היא עוזרת לנו לגייס אומץ לנו להתעמת עם פחדים. נדמה לי שבמקרה שלך היא עשויה לאפשר לך להעיז להביא את עצמך, לבטא את עצמך ואת הכמיהות שלך באופן כזה שהן יתחילו להשפיע על המציאות שלך. כמובן שזה משהו שכדאי לעשות מאוד מאוד בעדינות. לא "להיכנס" בעצמך. לבדוק האם את מסכימה להפסיק להחמיץ? האם את מסכימה להפסיק לחיות בוויתור? והאם את מסכימה להפסיק להחביא את עצמך?
מה דעתך?
אורלי_נ*
הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

הי נגיעה רכה
אני מאוד שמחה לקרוא אותך כאן.
לכולם יש מקום באתר הזה, למה את חושבת שהדף שלך לא מתאים?
הרבה מאיתנו קוראות ולפעמים אין לנו איך לסייע אז לא מגיבות.
שולחת לך חיבוק גדול. החיים הם חתיכת פרוייקט, הא? :-)
סליחה על החדירה לפרטיות, ואם לא נוח לך אל תעני, אבל אם את לא עובדת איך את מתפרנסת? איך את סוגרת תחודש כשהבנתי,אם הבנתי נכון, שאת גרה לבד?
אני יודעת שמה שאני אכתוב עכשיו ממש לא נכון לגבי כולנו, אבל אצלי, כשמשהו לא טוב, אז אני הופכת בכוונה לעיוורת-חרשת אילמת ויוזמת שינוי. הכוונה, אם לא טוב לי איפה שאני(ולא מדובר בקלות ראש אלא דברים מהותיים ומרכזיים בחיי) אני משנה. כמעט בכל מחיר. הרי לא טוב לי, אז מה יכול כבר לקרות? מקסימום יהיה לי עדיין לא טוב אבל שווה לנסות, שינוי הוא הרבה פעמים מבורך.
מה את חושבת?
אורלי_נ*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

רציתי גם לכתוב לך, שהאתר הזה הוא באמת נפלא.
אני קיבלתי פה אינספור חיזוקים ואוזן קשבת, ומרגישה שממש ניתנת לי הזכות לחזק אחרות, ולשמח נשמה אחרת בעולם.
תמשיכי לכתוב.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

תודה עירית, שהגעת וקראת, מאוד מעריכה את זה.
יש לי תחושה שכל המחסומים הללו קשורים בדרך זו או אחרת לתפיסה העצמית שלך. לעד כמה את מוכנה לעמוד מול העולם בגו זקוף ועם לב פתוח ולהכריז: "אני כאן, תראו אותי, זאת אני, אני רוצה שיהיה לי ככה וככה כי מגיע לי שיהיה לי את כל זה". וקצה החוט שאני מציעה הוא לעבוד באופן ישיר עם התפיסה העצמית הזאת. לבסס אותה. להזדקף. להעז להסתכל לעולם ולחיים בעיניים.
כשקראתי את זה התחלתי לדמוע והעדפתי להניח למילים שלך לחלחל בשקט לפני שאענה. זו נקודה מאוד חשובה ואין לי תשובה טובה. יש בי משהו מתעתע. אני נראית ונשמעת כמו מישהי עם ביטחון עצמי, לא עלה נידף, ממש לא. וזה לא מצוץ מהאצבע, אני אכן חשה כך לעיתים, אבל יש בי חלק אחר שחש מוכתם, מקולל, לא שווה, לא ראוי.
קשה לי אפילו לכתוב את המילים האלו. לא כי אני איומה ונוראה או שעשיתי מעשים איומים אלא כי אני נושאת עימי מטענים כבדים ולא השכלתי להניח להם ולהמשיך הלאה באמת.
דימיתי פעם את עצמי לעוגת חתונה נגוסה - כזו שנראית מפוארת ומלאת רושם אבל אי אפשר להשתמש בה כי היא נגוסה. הדימוי הזה עבר שינוי, תודה לאל. בחרתי לראות עצמי כעוגת בריאות שחומה, מלאת אגוזים ותבלינים, לא מרשימה בצורתה אבל מזינה, טעימה, מתובלת ובריאה. כנראה שעדיין העוגה הנגוסה נמצאת עמוק בפנים.
החלק הקשה הוא הבושה. מתביישת שלוקחת כל כך מעט ממה שיש לעולם להציע. מתביישת שאין לי זוגיות
( יש אבל מאוד חלקית), שאין לי ילדים ( שזה גם כאב עמוק וגם בושה, כאילו שאני לא אישה לגמרי, כאילו חסר לי איבר, איבר האימהות), שאיני מפרנסת את עצמי, שאני לא בריאה פיזית, שאין לי משפחה, כמעט. כל כך הרבה בושה.
אז אני מנסה לחפות על כך בלרצות אחרים, להכיל, להיות חברה טובה ותומכת, להשתדל לא לכעוס למרות
שזה לא מצליח לי הרבה פעמים. לשמחתי יש לי חברים קרובים ואוהבים שאוהבים אותי עם כול מה שיש ואין לי.
אבל חלק מהם נעלם, התאדה. וזה כואב ותורם לתחושת חוסר הערך. אני יודעת שיש כול מיני סיבות לריחוק אבל אצלי זה מתפרש כדחייה.
כמה אני מסוגלת לומר: הנה אני, תראו, זה מה שאני רוצה? לא יודעת. מפחדת שיראו וחוששת מאוד להידחות.
דחייה זו חוויה שחוזרת על עצמה בשנים האחרונות בתדירות גבוהה. אני כן מראה עצמי לחברים קרובים, ממש כספר פתוח. בשנים האחרונות אפילו פירסמתי דברים שכתבתי וזה הסב לי לי שמחה וגאווה אבל זה מעט מדי ואני לא מרגישה יצירתית מספיק כשיש כל כך הרבה אנשים מוכשרים אחרים.
אולי כול זה מתקשר לכך שגדלתי בבית לא פשוט, שכולם סבלו בו ואני יחסית יצאתי בשלום, הייתי הבת המועדפת, החכמה, השקטה. מרגישה מול האחים שאסור לי להתבלט מדי כי זה על חשבונם ואני קיבלתי מספיק אהבה על חשבונם בעבר אז עכשיו, במטותא, תפני מקום. בעצם לא ממש מדייקת. כיום זה כבר קצת שונה.
מנסה לשנות זאת, בעיקר מול אחי. ובאמת דברים משתנים ויש יותר פירגון לכשרונותיי אבל עדיין מרגישה שצריכה לגמד עצמי במידת מה, כי אם יקנאו בי לא יהיה לי מקום בעולם.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

לעבוד באמצעות ה"דלק" של תחושת ההחמצה שאת מתארת. ההחמצה על הביטוי העצמי שנחסם, על כל מה שאת רוצה שיתממש ולא מתממש. תחושת ההחמצה היא לא חוויה נעימה, אבל הרבה מאוד פעמים היא נותנת לנו דחיפה חזקה קדימה. היא עוזרת לנו לגייס אומץ לנו להתעמת עם פחדים. נדמה לי שבמקרה שלך היא עשויה לאפשר לך להעיז להביא את עצמך, לבטא את עצמך ואת הכמיהות שלך באופן כזה שהן יתחילו להשפיע על המציאות שלך. כמובן שזה משהו שכדאי לעשות מאוד מאוד בעדינות. לא "להיכנס" בעצמך. לבדוק האם את מסכימה להפסיק להחמיץ? האם את מסכימה להפסיק לחיות בוויתור? והאם את מסכימה להפסיק להחביא את עצמך
כל כך רוצה, כל כך רוצה לחיות במלואי, לא להחמיץ. יש בי עושר שיוצא רק טיפין טיפין. מאמינה שאני מפחדת. מפחדת להתאהב כי זה כל כך כואב כשזה נגמר. אני גם מוצאת עצמי בתיאור של אנשים רגישים מאוד, כל פרידה ממוטטת אותי לזמן רב. מפחדת להיחשף, להיות ערומה נפשית ושיגידו לי: לא, תודה. זה מאיים עליי כל כך.
העזתי לבקש ממך לבוא אחרי זמן רב שבישלתי את הרעיון, חששתי להיחשף, להתחיל בתהליך של שינוי שהוא מאוד מבורך אבל גם מפחיד. מפחיד אותי לקוות ולהתאכזב. וגם חשבתי שיש אנשים ונשים כאן באתר שזקוקים לך יותר ממני ושאני יכולה לחכות ( עייני ערך האחים שלי). אני חזקה, לא לקחתי תרופות פסיכיאטריות אף פעם וגם תרופות רגילות כמעט איני לוקחת. אבל אני פריכה. חזקה ופריכה. מילה אחת יכולה להוריד אותי לגמרי.
הנה, אני מפסיקה להחביא את עצמי, לא? :-)
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_רציתי גם לכתוב לך, שהאתר הזה הוא באמת נפלא.
אני קיבלתי פה אינספור חיזוקים ואוזן קשבת, ומרגישה שממש ניתנת לי הזכות לחזק אחרות, ולשמח נשמה אחרת בעולם.
תמשיכי לכתוב._
נכון, האתר הזה נפלא, אני קוראת בו כבר למעלה משנה ומתפעמת.
תודה על העידוד :-)
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_אני מאוד שמחה לקרוא אותך כאן.
לכולם יש מקום באתר הזה, למה את חושבת שהדף שלך לא מתאים?
הרבה מאיתנו קוראות ולפעמים אין לנו איך לסייע אז לא מגיבות.
שולחת לך חיבוק גדול. החיים הם חתיכת פרוייקט, הא?_
היי אמנון ותמר( בדיוק ראיתי בשבת באדנית ברחוב והם היו יפייפיים),
חשבתי שהדף לא מתאים כי זה אתר שברובו עוסק באימהות והורות על כול היבטיה ובעיקר בשל כך אני כל כך נהנית לקרוא בו אבל לי אין לילדים וחששתי שזה לא מתאים בגלל הנושא וגם בגלל שלא קראתי אף דף באתר בנושא הזה ( אם יש, אשמח אם תפנו אותי). זה נושא טעון, נדמה לי, ולא פשוט, אולי אפילו מאיים לגעת בו למי שיש או אין לו ילדים, ואולי זה רק נדמה לי. בכול אופן, שמחה שהתבדיתי. מבינה מאוד שלפעמים קוראים ואין איך להגיב, גםאני מוצאת עצמי במצב הזה כאן פעמים רבות. תודה על החיבוק, חיבוקים ממיסים אותי, אם יש דבר שאני יכולה להצהיר על עצמי שאני מתמחה בו זה חיבוקים, וכול הרבה הרי זה משובח.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אם כך, אני עוד יותר שמחה שאת כותבת ושהרשית לעצמך להזמין אותי לדף. זה צעד ראשון וחשוב בדרך לביסוס חוויה פנימית של "הנה אני, תראו אותי, מגיע לי".
אני מאוד שמחה! :-)

אני רוצה להציע לך שני דברים:

האחד -
פשוט להמשיך ולכתוב כאן.
עצם הכתיבה היא ההסכמה להיראות. הסכמה לקחת חלק ומקום בעולם.
ולאט לאט להעז יותר. אולי להזמין עוד אנשים, לבקש תגובות.
פשוט להמשיך וללכת על זה.

אני מאמינה שעצם הפעולה הזאת תדרוש ממך משהו, תדרוש ממך לעשות איזה סוויץ', ומשום כך זה תאפשר לך להתמתח לאט לאט לעבר היעד שלך.

הדבר השני -
לעשות עם עצמך עבודה איטית ומתמשכת אבל ישירה על הפגיעה הישנה שיש בתוכך.
אפשר להתחיל עכשיו, ואני אשמח ללוות אותך עם זה כאן.

כדי לשחרר משקעים ישנים שכאלה נדרש לעבוד בשני הרבדים: גם ברובד הרציונלי וגם ברובד הרגשי הפנימי.
מעצם ההתבגרות וניסיון החיים אנחנו לומדים להבין שאנחנו בעלי ערך. אנחנו מסתכלים על עצמנו, מקבלים פידבקים ולומדים "לחשב" את ערכנו. אנחנו משתכנעים שאנחנו בעלי ערך.
אבל זה לא מספיק. זה לא מספיק כי ההבנה הזאת צריכה להתרחש גם ברמה העמוקה יותר: בתפיסה העצמית הפנימית. גם הרובד הרגשי צריך "להשתכנע" :-).

את ה"שכנוע" הזה צריך לעשות בדרכים עקיפות, עדינות. לא בכוח וללא לחץ.
אחת הדרכים היותר יעילות שמצאתי היא לעבוד על יצירת הסכמה. הסכמה של שני הרבדים הללו לשחרר תפיסות ישנות ולבסס תפיסות חדשות (מיד אסביר כיצד).
זה יעיל משום שאת לא מפעילה כוח. את לא נלחמת בעצמך. את מבקשת מעצמך רשות. את נוקשת על הדלת בשקט ואם לא מסכימים לפתוח לך את באה שוב מחר, מנסה שוב, ואם אין הסכמה את באה שוב ביום שלאחר מכן, וכן הלאה. עד שההסכמה מתחילה לצוץ.

יש בזה בדיוק את השילוב שאני מאוד מאמינה בו של רכות ונחישות.
זה שילוב שעובד.

.
כדי להתחיל אני מציעה לך שני תרגילים:
לשאול את עצמך את השאלות הבאות לפחות פעם ביום (אפשר יותר) ולחכות לתשובה. לתת לה לעלות לבד מעצמה. לאו דווקא לכוון ל"כן". כל תשובה שתעלה היא לגיטימית.
מה שחשוב כאן זה עצם המפגש שלך עם האנרגיה של השאלה. היא עובדת גם על הרבדים הפנימיים והלא מודעים בלי קשר לתשובה שעלתה בך.
  • האם אני מסכימה להראות את עצמי לעולם?
  • האם אני מסכימה להזדקף?
  • האם אני מסכימה לתפוס מקום בעולם?
  • האם אני מסכימה להפסיק להתחבא?
  • האם אני מסכימה לשחרר מתוכי את האמונה שאני פגומה?
  • האם אני מסכימה לבסס בתוכי את האמונה שאני שלמה בדיוק כפי שאני?
להתבונן על עצמך במהלך היומיום ולשים לב: מתי הזדקפתי והראיתי את עצמי לעולם? ומתי השתופפתי והתחבאתי מהעולם?
את לא צריכה לשנות שום דבר בהתנהלות שלך, רק לשים לב מתי את כך ומתי את כך. ולהשתדל מאוד מאוד לא לשפוט את עצמך על מה שתראי.
את יכולה לערוך רישום של התצפיות אם נראה לך שזה יתמוך בך.

שני אלה, כאמור, מכוונים לשינוי פנימי.

מה את אומרת? מתאים?
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כן, מתאים, מקווה שעניין השיפוט לא יפריע מדי. שיפוטית גם כלפי וגם כלפי אחרים.
לגבי השאלות בהצעה הראשונה - התחלתי כבר וזה לא פשוט. נורא רוצה לענות כן אבל חשה שזה עדיין לא בשל. עונה: חלקית, אולי, לפעמים. אבל מרגישה שהשאלות מהדהדות בתוכי מקום עמוק וחשוב ומקווה להתמיד. אקרא לזה:התעמלות הבוקר הרגשית שלי, אולי זה יעזור :-)
בעניין המזדקפת / משתופפת שמתי לב לדבר נוסף. לעיתים אני מזדקפת על רגליי האחוריות שזה דומה להשתופפות. כשאני חשה לא מוערכת, לא נראית וכו' עולה בי תסכול וכעס ואני מנסה להזדקף בכוח אבל זה לרוב כמובן לא יעיל ומשאיר אותי בתחושה מבאסת שסתם הוצאתי אנרגיה רעילה שלא היטיבה עם איש. בעיקר זה קורה לי עם מוסדות למיניהם, פחות מעזה להוציא את זה ביחסים אישיים אבל גם שם זה קורה לי.
תודה עירית שעזרת לי לעשות את החלוקה הנוספת הזו בתוך ההזדקפות.
ואמשיך לכתוב כאן, כמה שאוכל. עדיין חוששת מחשיפה, לא יודעת מי העיניים שקוראות את דבריי, אולי ימצא ביניהן מישהו שמכיר אותי אבל לוקחת את הסיכון הזה ותגובות אשמח לקבל מכול מי שיקרא וירצה להגיב.

יש בזה בדיוק את השילוב שאני מאוד מאמינה בו של רכות ונחישות.
זה צירוף שמאוד חביב גם עליי, מאוד מאמינה בו. בזכותו פניתי אלייך לאחר שקראתי אותך באתר.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

נורא רוצה לענות כן אבל חשה שזה עדיין לא בשל. עונה: חלקית, אולי, לפעמים. אבל מרגישה שהשאלות מהדהדות בתוכי מקום עמוק וחשוב ומקווה להתמיד. אקרא לזה:התעמלות הבוקר הרגשית שלי, אולי זה יעזור

יופי, חשוב שלא תנסי בכוח לענות "כן". זה עלול לעורר התנגדות במקום הסכמה. זה מאוד לא יעיל להפעיל שרירים נגד עצמנו, אפרופו רכות... :-)
הכי טוב זה לתת לתשובה לעלות מעצמה, לתת לה לנבוע מהמעמקים שלך. כמו שכתבת, היא מהדהדת שם, ואת יכולה לסמוך עליה שהיא תעשה את מה שהיא צריכה לעשות בצורה הכי מדוייקת לך, ושהיא תקדם את ההבשלה שלך בקצב שהכי נכון לך.

אני אוהבת את הביטוי שלך של "התעמלות בוקר רגשית". זה באמת פועל בצורה דומה. ממפגש למפגש עם השאלות את מתחזקת ומתחסנת בתוכך.
.

לעיתים אני מזדקפת על רגליי האחוריות שזה דומה להשתופפות. כשאני חשה לא מוערכת, לא נראית וכו' עולה בי תסכול וכעס ואני מנסה להזדקף בכוח אבל זה לרוב כמובן לא יעיל ומשאיר אותי בתחושה מבאסת שסתם הוצאתי אנרגיה רעילה שלא היטיבה עם איש.

בדיוק.
כאשר את נזרקת לתוך החוויה הרגשית של "אני לא נראית/לא מוערכת" את מנסה להתקומם ולהתריס נגדה (וכמו שכתבת, זה לא נעשה ממקום זקוף).
שימי לב שבמקרה כזה את יוצאת מניסיון ההתרסה בתחושה של חולשה כי נלחמת בכאב והתנגדת לו.

בהמשך הדרך את תגלי שמה שיותר יעיל זה להסכים לפגוש את הכאב, להסכים לחוות אותו, לא להתנגד לו וממש לעבור בתוכו. זה גם יוציא אותך בתחושה של עוצמה (לעומת חולשה) וגם יתחיל לשחרר ולרפא את הכאב.
כמובן שההסכמה הזאת להתמסר לחוויה ולא לפרפר בתוך מערבולת המבהילה הזאת היא מנוגדת לאינסטינקטים שלנו, ולמנגנוני ההגנה הרגשיים שלנו שמקפידים לעמעם את הכאב ולאפשר לנו לתפקד בצורה שקולה ויעילה. לכן זה לא פשוט. לכן כרגע באופן מאוד טבעי קורה לך בדיוק ההיפך. וזה בסדר גמור. השאיפה תהיה עם הזמן לייצר יכולת והסכמה כן לפגוש את ה"שדים "הללו על מנת להשתחרר ולהירפא מהם. אבל לאט לאט, זה בהמשך... כרגע תישארי עם מה שאת כבר עושה. את מכשירה את הקרקע בדרך לשם.

{@
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בהמשך הדרך את תגלי שמה שיותר יעיל זה להסכים לפגוש את הכאב, להסכים לחוות אותו, לא להתנגד לו וממש לעבור בתוכו. זה גם יוציא אותך בתחושה של עוצמה (לעומת חולשה) וגם יתחיל לשחרר ולרפא את הכאב.
מסכימה מאוד. תמיד חשבתי שאני יודעת לתת לכאב מקום, לא מנסה להדחיק או לטשטש. וזה נכון אבל רק במידה מסויימת, רק כשיש משהו שלא קשור ישירות לזולת או לתת מקום לכאב של מישהו קרוב שלא קשור אלי ( הכאב, ז''א). פעמים רבות אני פונה להאשמה של הצד הפוגע ולכעס כדי לא לחוש את הפגיעות, העלבון, הדחייה. לא יודעת עדיין לתת לכול אלו מקום בלי להפנות זאת החוצה אבל מקווה שגם זה יגיע.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

טוב, מתחילה לכתוב שוב, מרגישה קצת כמו במשבצת הראשונה אבל ממשיכה.
קצת חלודה, מזמן לא כתבתי ושיתפתי. זה כמו אופניים? גם על אופניים לא עליתי מזמן...
שקט בבית, אפילו החלשתי את הרדיו כדי להתרכז. לא במקרה בחרתי להמשיך את הכתיבה כעת. אני בסך הכול בתקופה טובה יותר, פחות כאבים, יותר כוחות. העייפות עדיין לא פגה וממשיכה להכביד אבל זה ישתפר. אתמול דיברתי עם המורה המתוקה שלי ליוגה. המורה שלה פעם לימד גם אותי והיא שאלה מתי זה היה. כשסיפרתי לה שלפני עשור בערך, ראיתי
הבעה של הפתעה ואכזבה על פניה. מין משהו כמו: כבר אז היית חולה ולא הבראת? שום דבר לא השתנה?
אולי זה נדמה לי, לא יודעת. מרגישה שחלק מחבריי התרחק גם בגלל זה, שאין ממש שינוי בחיי. לא משהו משמעותי. וזו אכזבה שקודם כול קיימת אצלי ומוצאת הד אצל האחרים, כנראה. אני זוכרת את עצמי לא בריאה מאז ומעולם ותמיד הדרישה שאבריא, שהכול בראש שלי ושאם רק ארצה זה ישתנה. גם כשגילו מה יש לי זה עדיין לא ממש השתנה.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

רק כשגילו שיש לי גם בעיה " מכובדת" יותר התייחסו לכך ברצינות שבאופן מפתיע, או שלא, דווקא אליה אני לא ממש מתייחסת. היא לא מאוד מטרידה אותי, אני רק רוצה להרגיש טוב יותר ועושה מה שביכולתי.
מרגישה שאני הולכת סחור סחור. מה לכתוב? שבקיבוץ, בגיל 16 בערך אמרתי לעצמי שיש לי גוף רקוב? שאף אחד לא ראה או הבין את הכאבים והקושי הפיזי שלי ובכול זאת זה היה שם, אז איך מסתדרים עם הדיסוננס הזה? לא מסתדרים. מסתתרים, מנסים לא ללכת לרופאים ולא לדבר על מה שיש כדי שלא יתרחקו. כשלא יכולתי להצטרף לטיול אופניים כי כאבו לי הברכיים לא האמינו לי ואסרו עלי, כעונש, ללכת לקייטנה "כי אין לא יכול, יש לא רוצה".
והמורה לתנועה, שאמרה לנו לשכב על המזרנים ולתת לגוף לעשות מה שהוא מרגיש. שנאתי אותה, את עצמי ואת הבנות האחרות שזזו באופן טבעי ומחובר כל כך. מה יכולתי לעשות? לתת לגוף שלי לספר את מה שאני לא יכולתי לשמוע?
באופן פרודוקסלי, או לא, רק אחרי שאבחנו אותי התקרבתי לגוף שלי ואני אוהבת עבודות גוף נפש מכול הסוגים : יוגה, פלדנקרייז, פאולה וכו'. וגם את הגוף שלי אני אוהבת, בסך הכול. הוא חבר טוב היום, גם אם לפעמים לא פשוט איתו.
כיום הייתי שמחה ללכת לשיעור תנועה עם המורה הנהדרת שלי מהתיכון, אם יזדמן לי :-)
יש לי עוד דרך לעבור בנושא הזה אבל דווקא בו עברתי כברת דרך,לשמחתי.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כותבת ונבהלת. אפשר לערוך, מזכירה לעצמי, תמיד את יכולה לערוך ולמחוק.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כשמתחילים קשה להפסיק...הזכרונות עולים ועולים.
חשבתי על זה שבנעוריי כאב לי הגוף, הייתי מסורבלת וכול דבר פיזי היה לי לא פשוט. טיולים שנתיים היו סיוט. לסחוב תיק כבד, ללכת קילומטרים, עליות, ירידות, ברכיים שצועקות. חשבתי שאני שונאת לטייל. גרמו לי להרגיש שאני לא בסדר, לא מוכנה להתאמץ. זה מצחיק. לקח לי שנים להבין שאחד הדברים שאני הכי אוהבת זה לטייל. טבע, מרחבים. בכול הזדמנות שיש לי אני יוצאת לטייל, הולכת כמה שיכולה, נושמת, נהנית. כמה זה חילחל לתוכי, כמה הייתי צריכה ללמוד מי אני מתחת לכול השכבות.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

מסכימה מאוד. תמיד חשבתי שאני יודעת לתת לכאב מקום, לא מנסה להדחיק או לטשטש. וזה נכון אבל רק במידה מסויימת, רק כשיש משהו שלא קשור ישירות לזולת או לתת מקום לכאב של מישהו קרוב שלא קשור אלי ( הכאב, ז''א). פעמים רבות אני פונה להאשמה של הצד הפוגע ולכעס כדי לא לחוש את הפגיעות, העלבון, הדחייה. לא יודעת עדיין לתת לכול אלו מקום בלי להפנות זאת החוצה אבל מקווה שגם זה יגיע.

כמובן שזה יגיע.
תראי: הבריחה מהכאב, אם באמצעות האשמה ואם באמצעות דרכים אחרות - היא מנגנון הגנה. וזה טבעי וזה מובן וזה אפילו לא היה סביר שתפעלי כרגע אחרת. זו צריכה להיות נקודת המוצא שלך: קבלה. הבנה עמוקה כלפי עצמך, כלפי הכאבים שלך וכלפי המנגנונים שלך.

ואם זה אכן מנגנון הגנה - אז בשביל להפסיק להשתמש בו, להפסיק לברוח, את צריכה להגיע למצב בו את פחות זקוקה לו.
זה לא יכול לקרות ברגע. נדרש שתתבסס בתוכך הסכמה לפגוש את הכאבים, נדרש שתתחזקי. נדרש שתגלי שאת יכולה לפגוש את כל הרגשות הללו מתוך עמדה של עוצמה ולא מתוך עמדה של קורבנוּת ושל חולשה. שתגלי שאת לא זקוקה לעמדה הזאת.
סבלנות :-), זה יגיע.

.
כשמתחילים קשה להפסיק...הזכרונות עולים ועולים.

אכן.
וטוב שהם עולים.
אני מציעה לך להתייחס לשטף הזכרונות הללו מתוך הקשר של ניקוי: אמרי לעצמך מדי פעם - "כל הכאבים הללו עולים בתוכי כעת על מנת להתנקות ולהשתחרר."
זה גם יקל עלייך את עצם המפגש עם הזכרונות: זה יחזק אותך - את תפגשי אותם כמו מי שבוחרת לפגוש אותם ולא כמו קורבן שאולץ לפגוש אותם,
וזה גם יגרום לזה להיות באמת ניקוי (לעומת סתם היזכרות). זה יאיץ אותו.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כל כך טוב לפגוש במילים שלך, עירית הן מנחמות ומכילות ומאפשרות מאוד. תודה שאת כאן.
אחרי שכתבתי את הזכרונות שלי חשתי פתטית, ילדותית, מטופשת. מה פתאום אני מתחילה להעלות באוב את כול תיבת הפנדורה הזו? זה קרה לפני 30 שנה, תתבגרי כבר. אבל זה כנראה חלק מהעניין. לא באמת התבגרתי.
הייתי ילדה- זקנה, רצינית ועצובה ואולי לכן אני ממשיכה להיות ילדה במובנים מסויימים, לא מוכנה לקחת על עצמי את המטלות שכרוכות בהתבגרות. אני אחראית, מחויבת, מסורה ובכול זאת, אין לי ילדים, עבודה או זוגיות מחויבת. כול אלו לא מבחירה, לפחות לא מודעת ( ילדים אני רוצה מאז שאני ילדה, וגם עבודה ובן זוג) אבל חלק שבי כנראה מורד או לא מוכן לכך.
ילדים - חלום חיי. אבל אם היו לי, איך הייתי כאם? לא יודעת. יש בי המון אהבה וחום, וילדים בדרך כלל אוהבים אותי ונפתחים אלי בקלות ובוטחים בי. אבל להיות אם זו אופרה אחרת, בעיקר כשאני קוראת כאן באתר על אימהות וכול ההתמודדיות הלא פשוטות שהן חוות. אולי אני חוששת מכך. אחד הפחדים שעלו בי בהריון הקצר שהיה לי הוא מה יהיה אם לא אוהב את הילד שלי. זה החריד אותי. לאן אפשר לברוח? מבן זוג אפשר להיפרד, מכול דבר בעצם. רק ילד הוא בלתי פריד ( וטוב שכך) אבל מה אם לא אוהב אותו? אין לי תשובה, העובר נפל ולא ניתנה לי הזדמנות לבדוק זאת ובכלל את ההורות שלי.
לגבי הזכרונות - הם נראים לי חושפניים מדי ואולי מתבכיינים במידה מסויימת. חושבת שפשוט אמשיך ואתייחס לשאלות שהעלית בפניי ובמה שקורה לי כעת.

_האם אני מסכימה להראות את עצמי לעולם? אהממ, כן, נדמה לי.
  • האם אני מסכימה להזדקף? כן ( מתיישרת בכסא).
  • האם אני מסכימה לתפוס מקום בעולם? כן, ביציע בינתיים.
  • האם אני מסכימה להפסיק להתחבא? כן,חלקית, עדיין לא בשמש המסנוורת אלא באור בין ערביים רך.
  • האם אני מסכימה לשחרר מתוכי את האמונה שאני פגומה? לא בטוח, לא לגמרי.
  • האם אני מסכימה לבסס בתוכי את האמונה שאני שלמה בדיוק כפי שאני?_ אמן שכן.
איכשהו אני קלה יותר היום. כרגע יש בי שקט יחסי, שמחה, הנאה. מקווה שימשיך כך.
שבת שלום.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אני שמחה שכך את מרגישה,
ומה שאני מציעה לך לנסות לעשות זה להתחיל בהדרגה לייצר בתוכך את אותה הוויה מכילה ומאפשרת: להתרגל לתת לעצמך רשות לכל מה שעולה בך: זכרונות מהעבר, פחדים מההווה, ורגשות מכל סוג שהוא.
בסדר? :-)

המשיכי עם השאלות ותני להן לפעול את פעולתן בתוכך. לפחות פעם ביום, ואם את מצליחה אז יותר.
מציעה שתכיני לך לכל פעם עותק נקי שלהן ללא התשובות שעלו בפעם הקודמת.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

בסדר, מבטיחה להשתדל לתת לעצמי רשות להכיל את עצמי. לפעמים לפני שאני שמה לב בכלל עולים הסורגים שלא מאפשרים את הקבלה.
אורלי_נ*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

בשיעורי ספורט היו נותנים לנו לרוץ. הייתי שונאת לרוץ היתה לי בחילה קשה וכל הרגליים שלי היו שורפות ומגרדות בטירוף ודוקא הייתי ילדה ספורטיבית, בכלל לא פרינססה כזו. לא האמינה לי המורה לחנ"ג. כמה שנאתי אותה.
יום אחד אחרי שנאלצתי להקיף את בית הספר כמה פעמים, בתום השיעור עלינו אחת לצד השניה במדרגות לכיתות בקומה השניה. היתה לי בחילה קשה והייתי מסוחררת ופתאום פשוט הקאתי את נשמתי וליכלכתי לה את הנעליים. מאז, היא הניחה לי לנפשי. בסה"כ אני סובלת מלחץ דם נמוך ומעט הפרעות קצב, שמתגברות מאוד כשאני בהריון אבל לא מצריכות טיפול תרופתי לשמחתי. אז, לא ידעתי על זה(רק בהריון, כשהתעלפתי גילו על הפרעות הקצב),ולא ידעתי להסביר מדוע אני סובלת כל כך מהריצות הללו.
זה שחלפו 20 שנים מאז לא משכיח את התחושה של הכעס, העלבון, חוסר האונים, התיסכול, חוסר היכולת.

אני חושבת שאת צריכה לעבור על כל החוויות שמהדהדות בך, לא משנה בכלל כמה זמן חלף מאז שהתרחשו על מנת שתוכלי לעבד אותן, להבין, לקבל, להתאבל אפילו אם צריך. רק כך, יהיה לך יותר קל להיפרד "ולנקות את המקררים".
תוציאי הכל, אפילו במיוחד את הדברים הכי "מטופשים" ו"פעוטים" שיושבים עליך.
תנקי.
דווקא מה שמביך אותנו לפעמים בגלל שנראה לנו מגוחך או חסר חשיבות בסופו של דבר ממשיך להעיק כי אנחנו מתביישים להתעסק בזוטות.
אורלי_נ*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

שבת שלום :-)
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

_תוציאי הכל, אפילו במיוחד את הדברים הכי "מטופשים" ו"פעוטים" שיושבים עליך.
תנקי._
בדיוק!
.

בסדר, מבטיחה להשתדל לתת לעצמי רשות להכיל את עצמי. לפעמים לפני שאני שמה לב בכלל עולים הסורגים שלא מאפשרים את הקבלה.

ברור, זה אוטומטי לגמרי, זה הרגל עתיק ומושרש. וזה בסדר :-).
השינוי שנדרש מול זה הוא גם ברמת ההרגל (להתרגל לתת רשות) וגם ברמה הרגשית (להעז לתת רשות).
תשומת לב לפני, תוך כדי, או אחרי שעלו הסורגים - היא צעד ראשון נהדר בדרך לשם.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_זה שחלפו 20 שנים מאז לא משכיח את התחושה של הכעס, העלבון, חוסר האונים, התיסכול, חוסר היכולת.
אני חושבת שאת צריכה לעבור על כל החוויות שמהדהדות בך, לא משנה בכלל כמה זמן חלף מאז שהתרחשו על מנת שתוכלי לעבד אותן, להבין, לקבל, להתאבל אפילו אם צריך. רק כך, יהיה לך יותר קל להיפרד "ולנקות את המקררים".
תוציאי הכל, אפילו במיוחד את הדברים הכי "מטופשים" ו"פעוטים" שיושבים עליך.
תנקי.
דווקא מה שמביך אותנו לפעמים בגלל שנראה לנו מגוחך או חסר חשיבות בסופו של דבר ממשיך להעיק כי אנחנו מתביישים להתעסק בזוטות._
באמת מתסכל הסיפור שלך עם המורה הזו, טוב שהקאת בסוף, כנראה רק כך היא יכלה להבין.
את צודקת, לנקות את המקררים זה שלב הכרחי אבל עדיין מרגישה נבוכה וטיפשית, בעיקר כאן, קבל עם ובלוגו. צריכה להתגבר על מחסומים שיש בי.
שמחה שכתבת ושיתפת, מאוד חשוב לי.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

שבת שלום
ומבורך ( וחמים, אם אפשר).
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_ברור, זה אוטומטי לגמרי, זה הרגל עתיק ומושרש. וזה בסדר .
השינוי שנדרש מול זה הוא גם ברמת ההרגל (להתרגל לתת רשות) וגם ברמה הרגשית (להעז לתת רשות).
תשומת לב לפני, תוך כדי, או אחרי שעלו הסורגים - היא צעד ראשון נהדר בדרך לשם._
אמש היה ממש " מאחורי הסורגים". אחרי שכתבתי כאן שיש בי שמחה ושקט הגיע המבחן ואני צללתי עמוק.
היה לילה לא קל. שוב עניין עם אחי, אחרי שתקופה מסויימת הדברים הסתדרו בינינו. ארחיב בהמשך אבל זה קשור לפוסט האחרון שלך, עירית, על לא לצפות לשינוי ממי שמולנו. נפלתי שוב לבור. לא יודעת עדיין איך לבקש שיראו אותי בלי להדחיק מחד ובלי ללחוץ מאידך. ובמשפחה זה טעון כל כך...
הבוקר ריכך את הלילה, השדים התפוגגו, בינתיים.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

חומר דחוס, צמיגי, עכור, יושב בקרקעית הטן. נצמד לדפנות. מתי זה ישתנה? מתי אשתנה?
מתי הפלונטרים שלנו במשפחה יפסיקו להסתבך? איך כול דבר פעוט כזה מפיל אותי אפיים ארצה?
חור שחור שמושך פנימה כמו צנטריפוגה. ובחוץ יש יום יפה כל כך, הכול פשוט וטוב. נעה כמטוטלת בין זכרונות מהכלא של אמש לבהירות והיופי של היום הזה.
אורלי_נ*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי אורלי_נ* »

כי משפחה זה תיק כבד מאוד מאוד.
לא קל לנתק את המשפחה, אפילו במקרים שזה ברור שעדיף לתפוס מרחק. וגם כשכבר עושים את זה ומתנתקים או מנטרלים מאוד מאוד, זה, בפני עצמו, כואב ועצוב.
אני די ניתקתי את אבא שלי מחיי. הוא לא היה חס וחלילה אב מתעלל פשוט דפוק קצת בעצמו, סדרי עדיפויות מקולקלים ופרימיטיבי מאוד.
מאז, כבר כמה שנים, שאין לי חלומות רעים.
:-)
אני בקשר איתו, לא ברוגז, אבל צימצמתי למינימום ודי מנותקת ריגשית. זה עובד טוב.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

לישון בלי חלומות רעים זה הישג גדול, כול הכבוד:-)
לנתק קשר זו אופציה, אבל היא כבר קיימת. הוריי נפטרו, ועם אבי ניתקתי קשר למשך שנים עד למותו, לפני למעלה מעשור (השבוע באמת זה יום השנה למותו).
אחות אחת ניתקה קשר ביוזמתה וזה היה מאוד כואב אבל באמת יש בכך גם הקלה, אבל היא כן מופיעה לי בחלומות ( שחלקם, באופן משמח, טובים דווקא), גם שאר בני המשפחה, החיים, המתים, המתנתקים והנמצאים מככבים בחלומותיי. השינה שלי לא מבדילה ביניהם על רקע של חיים או מוות...
חשוב לי להיות בקשר עם אחי כי אני רואה שזה מגרש משחקים חשוב שמשפיע על קשרים אחרים שלי ואני אכן משקיעה
בקשר הזה, אבל זה לא תמיד פשוט, אוף. עשינו כברת דרך ארוכה וטובה, ממש מרתון, ואני מאוד שמחה בכך. אבל ברגע אחד כאילו הכול מתפוגג. השדים מטפסים ומסתירים את האופק.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אכן. מול אנשים מהמשפחה הגרעינית זה הרבה יותר קשה וטעון, משום שמולם, במרחב שלהם נוצרו הפגיעות והמשקעים. הם עצמם זירת ההתרחשות.
זה מאוד טבעי שהשדים חוזרים בזירה עצמה. וזה מאוד טבעי שאת מופעלת הרבה יותר בקלות מול אח שלך.
מה שיפה בעיני בתיאור שלך זה שאת מודעת לכך שאלו הם שדים ולא האמת. את מזהה שהאמת נמצאת באופק ומשהו מסתיר אותה. את לא מזדהה עם השדים. את מסתכלת על זה כעת במבט לאחור, ואת יודעת נהדר לעשות את ההפרדה.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

זהו, שלא תמיד אני עושה את ההפרדה הזו, זה כל כך חמקמק... וזה מתסכל, כי כעת שוב ירד מפלס השמחה ואני שוב מזדהה עם השדים. כאילו כול ההתלהבות והתקווה שהיו לי אתמול התאדו. הקולות שאומרים את חסרת תקווה, שום דבר משמעותי לא ישתנה, תמיד הסבל ירדוף אחרייך, לא תתרוממי ממש אף פעם - ואני מזהה שאלו קולות של אימי ז''ל ובכלל של כול משפחתי. כולם נגועים בחשיבה הזו שמה שהיה הוא שיהיה ואני מנסה לצאת מזה ולא לתת להם להחיל את
ה"אמת" הזו עליי ועליהם אבל כשזה מגיח אני חסרת אונים מול המחשבות האלו. הופכת אחת איתן, מתכווצת לאטום.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

אחי הרבה פעמים אומר על עצמו דברים כאלו , מקטינים ומייאשים,גם כשזה קשור אליי, למרות שהוא השתנה ומאוד משתדל.כשקורה לי משהו של שינוי, ניצן של עשיה, הוא לא ממש מפרגן. לפעמים כן, אבל תמיד זה מסויג איכשהו. ואמש היה בדיוק זה. שלחתי לו במייל משהו שלי שהתגאיתי בו והוא לא הגיב במשך כמה ימים. הוא לא מאוהדי ההתכתבות במייל אבל קיוויתי לפחות למילה של פירגון, כול הכבוד, יופי, משהו כזה. אבל דממה. ידעתי שכשנדבר זה עלול להתפרץ אצלי וניסיתי לא להעלות את זה אבל זה ממש התפרץ ממני. הוא אמר שלא ממש התחבר לזה ושאחר כך פשוט שכח מזה. הוא שוכח דברים רבים, אבל זה עדיין הציק לי. והקושי העיקרי שאי אפשר לדבר על זה! כשאני מנסה לומר מה אני מרגישה הוא אומר שהוא עייף ואין לו כוח לזה וזהו. ואני נשארת עם תפוח אדמה לוהט בידי. או שרבים ולא מדברים או שלא מעלים נושאים רגישים. מרגישה במלכוד.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

הוא אמר לי פעם שההבדל ביני לבין שאר האחים הוא שגם אני סבלתי אבל פחות. הייתי פחות שנים בבית, נולדתי בהפרש גדול יחסית מהשאר, ויצאתי בגיל 13 לקיבוץ. ברחתי מהאנרגיות הרעילות ,זה הצעד הכי אמיץ שעשיתי בחיי ואני גאה בו. אבל זה משחק לרעתי במשוואה של האחים - הם יותר מסכנים. אחות אחרת ( זו שניתקה את הקשר) בכלל לא ידעה עד לפני כמה שנים שכשכולם עזבו ונשארתי לבד בבית עם ההורים הבעיות נמשכו. בעיניהם הייתי ילדת הטפלון, זו שלא נדבקה בה הזוועה, הבת הקטנה והמיוחסת.
או_רורה*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 08:03
דף אישי: הדף האישי של או_רורה*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי או_רורה* »

קודם כל , מזדהה בקשר לשיעורי הספורט בבית הספר.
הייתי רזה, לא היו לי בעיות מיוחדות, אבל הברכיים....
רק לפני שלוש שנים כמעט, כשהתחלתי לתרגל יוגה, הבנתי שבאמת יש לי בעיות בברכיים, שנובעות מהפלטפוס החמור מאוד שיש לי ברגל.

אני יכולה רק להגיד, שהיום אני מתרגלת יוגה שלוש פעמים בשבוע, אוהבת ונהנית מכל שנייה, ומפנטזת על עוד זמן וכסף - כדי שאוכל להתחיל חדר כושר....

בבית הספר חשבתי שאני שונאת ספורט.
זה לא נכון.
או_רורה*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי או_רורה* »

וגם, בקשר לאח שלך,
תראי, חשבת שאולי איתו זה לא יילך?
זאת אומרת, זו המציאות שלו, זו ההתנהגות שלו והיא לא תשתנה.
תנסי לקבל אותו עם הטוב ועם הרע?

ואולי....
אולי טיפול?
אולי אימון (למרות שטיפול נשמע לי יותר הכיוון)

כל דבר שיעצים את תחושת החוסר ערך שלך, שברור שהיא נשענת על הילדות.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_בבית הספר חשבתי שאני שונאת ספורט.
זה לא נכון._
בדיוק, לפעמים לוקח שנים להסיר דעות קדומות שיש לנו על המציאות ועלינו, דברים שקיבלנו מהסביבה והם לא נכונים.
חתיכת מסע להוריד את השכבות האלו, לא? לא יודעים מה שייך לך ומה לא, ממש ארכיאולוגיה...
שמחה שכעת את נהנית מהיוגה, גם אני. אומנם רק פעם בשבוע, לא יכולה יותר, אבל מתאמנת גם בבית לבד.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_וגם, בקשר לאח שלך,
תראי, חשבת שאולי איתו זה לא יילך?
זאת אומרת, זו המציאות שלו, זו ההתנהגות שלו והיא לא תשתנה.
תנסי לקבל אותו עם הטוב ועם הרע?
ואולי....
אולי טיפול?
אולי אימון (למרות שטיפול נשמע לי יותר הכיוון)_
את צודקת, אני מנסה לקבל את זה שהוא כפי שהוא אבל זה לא פשוט לי, לפעמים, וזה לוחץ על כפתורים מאוד רגישים אצלי. אם היו לי בולמי זעזועים( זוגיות טובה, ילדים, עבודה וכו') זה היה יותר קל, אבל כשאין זה קשה יותר.
ובכול זאת, דברים השתנו בינינו, ולטובה. ממש התקדמנו. פעם היה בינינו מתח שאפשר היה לחתוך בסכין והיום רוב הפגישות שלנו נעימות, מצחיקות, כייפיות. אנחנו גם מצליחים לדבר על קשיים בינינו, לפעמים, שזה היה ממש מדע בדיוני פעם, אבל לפעמים זה לא מצליח. לא חושבת שעליי לוותר לגמרי, אולי להרפות אבל לא לקבל התנהגות שפוגעת בי וסתימת פה שלי. אולי אני טועה, כך אני חשה כרגע.
תודה על ההצעות.
לגבי טיפול הייתי בעבר. חלק היה טוב וחלק אחר היה קשה. היה מטפל שהסב לי נזק וזה לכשעצמו פצע שלא לגמרי נרפא.
הייתי שמחה לטיפול כיום אבל אין לי אמצעים כספיים לכך. אימון הוא ממוקד מדי וקצר טווח ולא נראה לי מתאים.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

הוא לא מאוהדי ההתכתבות במייל אבל קיוויתי לפחות למילה של פירגון, כול הכבוד, יופי, משהו כזה. אבל דממה. ידעתי שכשנדבר זה עלול להתפרץ אצלי וניסיתי לא להעלות את זה אבל זה ממש התפרץ ממני. הוא אמר שלא ממש התחבר לזה ושאחר כך פשוט שכח מזה. הוא שוכח דברים רבים, אבל זה עדיין הציק לי. והקושי העיקרי שאי אפשר לדבר על זה! כשאני מנסה לומר מה אני מרגישה הוא אומר שהוא עייף ואין לו כוח לזה וזהו. ואני נשארת עם תפוח אדמה לוהט בידי. או שרבים ולא מדברים או שלא מעלים נושאים רגישים. מרגישה במלכוד.

תראי, אח שלך הוא כרגע לא פרטנר לדיאלוג. כך משתמע מהדברים שכתבת.

אני חושבת שכדי לא להרגיש שאת נשארת עם "תפוח אדמה לוהט ביד" - מה שנדרש הוא שאת תסכימי לקחת על עצמך באופן מלא את הטיפול וההתייחסות אל אותו "תפוח אדמה".

אני יודעת שמה שאני מציעה הוא מאוד מאוד לא פשוט.
זה לא פשוט כי על פניו נראה בצורה די ברורה ומשכנעת שהישועה אמורה ויכולה לבוא ממנו: הוא אמור להיות רגיש, ולהגיב למייל, ואם לא להגיב אז לכל הפחות לדבר איתך לאחר מכן בטלפון ולהקשיב לרגשות הקשים שעלו בך כשהוא לא הגיב. לדבר על זה כשאת מבקשת לדבר, ולהכיל אותך.

אבל הוא לא.
על פי התיאור שלך נשמע שהוא לא מסוגל לתת לך כרגע את מה שאת רוצה וזקוקה לו. אני מניחה שזה לא שהוא לא רוצה או לא אוהב אותך או שאת לא חשובה לו. הוא לא מסוגל.
זו דוגמא קלאסית לכמיהה "שזה יבוא ממנו", כמיהה אשלייתית שמובילה בסופו של דבר רק לתסכול, מרירות ותחושת קורבנוּת וחוסר אונים.

אז מה כן?
כיצד את עצמך יכולה לטפל בזה לבדך?
נראה לי שהכפתור הפנימי שנלחץ לך פה הוא הכפתור של הכרה והערכה.
את רוצה שהוא יעריך את מה שיצרת, ויכיר במה שיצרת. שיתן לך פידבק. שיתן לך להרגיש מוערכת ומשמעותית.
ובגלל שזו נקודה מאוד מאוד רגישה אצלך, כאשר הוא לא מוכן "לשחק את המשחק" ולשתף פעולה עם הכמיהה שלך - את מופעלת. את קופצת כאילו נגעו לך בפצע פתוח.

אוקיי? אז מדובר פה בפצע שלך. פצע שרק את יכולה לרפא. לא אחיך ולא אף אחד אחר ולא משנה כמה כוונות טובות יהיו לו.
ואולי טוב שכך. אחרת לנצח תהיי תלויה באנשים אחרים על מנת לחוש מוערכת, מוכרת ומשמעותית.

זה לא אומר לוותר על מערכת יחסים תקינה עם אחיך.
להיפך - מאוד יכול להיות שכאשר תוותרי על הציפייה והדרישה ממנו, ציפייה שהיא כל כך טעונה - תיפתח אפשרות למשהו חדש בתוך היחסים שלכם. יהיו שם פחות מתח ולחץ ופחות חומר נפץ. והוא יוכל יותר להקשיב לך. לשמוע אותך. ואולי אולי אולי בהמשך גם להיענות לך.

מה דעתך?
את יכולה לנסות ולראות את זה כך?
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

אז מדובר פה בפצע שלך. פצע שרק את יכולה לרפא. לא אחיך ולא אף אחד אחר ולא משנה כמה כוונות טובות יהיו לו.
ואולי טוב שכך. אחרת לנצח תהיי תלויה באנשים אחרים על מנת לחוש מוערכת, מוכרת ומשמעותית.
זה לא אומר לוותר על מערכת יחסים תקינה עם אחיך.
להיפך - מאוד יכול להיות שכאשר תוותרי על הציפייה והדרישה ממנו, ציפייה שהיא כל כך טעונה - תיפתח אפשרות למשהו חדש בתוך היחסים שלכם. יהיו שם פחות מתח ולחץ ופחות חומר נפץ. והוא יכול יותר לקשיב לך. לשמוע אותך. ואולי אולי אולי בהמשך גם להיענות לך.
מה דעתך?
את יכולה לנסות ולראות את זה כך?_
עירית, כתבנו יחד.
מאוד מבינה את מה שכתבת ומסכימה באופן כללי, אבל איך עושים את זה? בינתיים אני לא מסוגלת לא לצפות לגמרי. זה קשה לי. מהאחות שהתנתקה אני כבר לא מצפה, מאחים אחרים שרחוקים ממני פיזית ונפשית אני לא מצפה ואכן אנחנו בקשרים די טובים. אבל ממנו, שאנו יחסית בקשר די קרוב, והוא משתף אותי המון במה שקורה לו, זה לא פשוט. אני רוצה להיות זו שמפרגנים לה, שתומכים בה, לא רק זו שמכילה ותומכת ומעודדת. קשה לי לוותר על הציפייה הזו, ויש לי חשש שאם לא אומר זאת הדברים ישארו כפי שהם ואף ייקבעו כך. אם אני מסכימה להתעלם מהצורך שלי, זה לא אומר שאני מדחיקה? שאני מסכימה להתנהגות שלו? לא ממש יודעת איך. מבולבלת. הרבה השתנה בינינו עד היום כי באמת הרפיתי מחלק מהדברים וחלק השתנה כי אמרתי וביקשתי. איפה הקו? לא יודעת.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

נראה לי שהכפתור הפנימי שנלחץ לך פה הוא הכפתור של הכרה והערכה.
כן, אבל לא רק. זה העידוד, התמיכה, ההשתתפות בשמחה שקורה לי משהו טוב. זה יושב לי על המקום של : אם קורה לך משהו טוב זה על חשבוני. אסור לך. ואני רוצה שהוא יגיד לי שמותר לי, שמותר לי להצליח, להינות, שמותר שיהיו לי יותר חברים מאשר לו, שכול מה שיש לי יותר ממנו זה לא נגדו ולא במקומו. אבל הוא לא שם. את צודקת, הוא לא מסוגל ולא בגלל שהוא לא רוצה.
איך מטפלים בפצע הזה בעצמי?
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אם אני מסכימה להתעלם מהצורך שלי, זה לא אומר שאני מדחיקה? שאני מסכימה להתנהגות שלו? לא ממש יודעת איך. מבולבלת. הרבה השתנה בינינו עד היום כי באמת הרפיתי מחלק מהדברים וחלק השתנה כי אמרתי וביקשתי. איפה הקו? לא יודעת.

_ואני רוצה שהוא יגיד לי שמותר לי, שמותר לי להצליח, להינות, שמותר שיהיו לי יותר חברים מאשר לו, שכול מה שיש לי יותר ממנו זה לא נגדו ולא במקומו. אבל הוא לא שם. את צודקת, הוא לא מסוגל ולא בגלל שהוא לא רוצה.
איך מטפלים בפצע הזה בעצמי?_

אני לא אומרת להתעלם מהצורך שלך. ממש ממש לא. זו נקודה מאוד חשובה. המשמעות של לקחת את האחריות עלייך ולהפנות את הפוקוס אליך היא לעולם לא לדכא את עצמך ואת הצרכים שלך. לא לכבות את הכמיהה!
מה שאני כן אומרת זה להפסיק לצפות שכרגע הוא, אחיך, יהיה זה שימלא את הצורך שלך. מה שאני אומרת זה להשאיר את הכמיהה חיה וערה ולנסות לתת לה מענה ממקור אחר.

ואני רוצה שתדעי שאני יודעת. אני יודעת בדיוק מה זה אומר להרגיש את הכמיהה העצומה, המכאיבה, ואינסופית הזאת לקבל משהו – ולא לקבל אותו אלא את ההיפך. זה מתסכל מאוד מאוד מאוד. וזה מכאיב. כמו כל אדם – גם אני פגשתי ופוגשת אותה מעת לעת.

אחרי שמבינים את הרעיון הזה, ונושמים עמוק, ואולי אחרי שהכאב קצת נחלש – אפשר להתחיל לבדוק מה זה אומר. אז בואי נראה:

אם אחיך לא מסוגל לתת לך את התחושה שמותר לך, שמותר לך להצליח וליהנות, זה כנראה יצטרך להיות התפקיד שלך לספק לעצמך את התחושה שמותר לך. או את התחושה שאת נהדרת. או מוצלחת. או כל תחושה אחרת שאת כמהה לה ושחסרה לך במערך הפנימי שלך.

כאשר את מסתכלת על הדינאמיקה בינך לבין אחיך את יכולה לראות שכאשר יש קצר ביניכם זה בדרך כלל משום שמנגנון ההגנה שלך מדבר עם מנגנון ההגנה שלו. אתם לא מדברים זה עם זה. לא באמת. באותם רגעים אתם לא נמצאים במערכת יחסים - אתם במלחמת הישרדות. כל אחד מכם נלחם כביכול על חייו. המערך הרגשי של כל אחד מכם נלחם על חייו.

במקרה האחרון שתיארת - אצלך היתה כמיהה להקלה על הכאב. אצלו היתה הימנעות מנפילה לבור של כאב.

לראות אותך מצליחה ונהנית ולהכיר בהצלחה שלך זו סיטואציה שכנראה "זורקת" את אח שלך, בלי שהוא רוצה, לחוויה רגשית מאוד קשה, חוויה רגשית מכאיבה של "אני לא מוצלח" או "אני פחות מוצלח ממנה". חוויה שממנה הוא מנסה בכל כוחו להימנע. כך אני מניחה.

מנגנוני ההגנה שלו שיושבים בתת המודע שלו עושים עבורו את העבודה וגורמים לו להימנע בכל כוחו מלהיזרק לחוויה. גורמים לו, למשל, להתעלם מהמייל שלך. גם אם הוא מבין שזה לא נגדו ולא על חשבונו – המערך הרגשי שלו לא מסוגל להבין את זה ונלחם על חייו באמצעות התעלמות.

וגם את, במקביל נלחמת על חייך ומנסה לעשות הכל כדי להפסיק להרגיש את הכאב התמידי שרוחש מתחת לפני השטח של "אני לא מספיק" ושל "אסור לי". וכאשר נקרית בדרכך הזדמנות לקבל סוף סוף חוויה נעימה כל כך ומתקנת כל כך עולה שם ציפייה עצומה. וכשהציפייה לא מתממשת את "יוצאת לקרב" כדי לקבל את החוויה המיוחלת, את ההקלה, את המרגוע אחרי כל כך הרבה שנים של כאב.

את כל כך צריכה והוא כל כך לא מסוגל, ואז יש קצר. יש פיצוץ.

את יכולה לראות כעת את המנגנונים האוטומטיים של שניכם? את יכולה לראות שזה לא באמת את והוא מדברים, אלא המנגנונים שלכם מדברים ביניהם?

שאלת איך מרפאים.
השלב הראשון הוא להחזיר את הפוקוס אלייך. את האחריות לפצע שלך אלייך. להפסיק לצפות שזה יבוא ממנו.
נקודת מבט כזאת תעזור לך לחוש בתוך החיים הרבה פחות קורבנִית, נעלבת ונפגעת, כמו שתיארת שאת חשה לעיתים.
כי את תדעי שזה בידייך. וגם אם מנגנוני ההגנה שלך יצאו לקרב את תזכרי באיזו פינה קטנה במוח שלא מכאן תבוא הישועה.

זה לא אומר שאת לא יכולה לבקש ממנו להתייחס אלייך בצורה מסויימת. אם תחליטי לעשות זאת - אני מציעה לך לעשות את זה רק לאחר שאת מבינה לעומק את המנגנון האוטומטי שמתוכו הוא עצמו פועל, את הכאב שמניע אותו, ולאחר שלקחת על עצמך את האחריות לרפא את הפצע שלך. אני מבטיחה לך שבקשה שלך שתבוא מתוך הכרה כזאת - תהיה בקשה אחרת: פחות טעונה, יותר מאפשרת ויותר חומלת (חומלת כלפי שניכם).

וכדי לרפא – אני אציע לך שתי שאלות להתחיל לעבוד עימן:
  • האם אני מסכימה לקחת על עצמי לרפא בעצמי את פצעי העבר שלי?
  • האם אני מסכימה לתת לעצמי רשות? רשות להצליח? רשות ליהנות?
  • האם אני מסכימה לשחרר מתוכי את האמונה שאסור לי ושזה לא בסדר שאצליח ושאהנה?
מציעה להוסיף אותן לסדרת השאלות כבר עובדת עימה.

מה דעתך? האם זה נותן לך מענה?
אם משהו חסר – תגידי ונרחיב.
{@
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

תודה עירית,
המילים שלך הן כמו מים לצמא במדבר. אימי הייתה אומרת :מים שמכבים אש לוהטת ברגע. ( לא את הכמיהה, רק את האש השורפת..)מאוד חשוב לי מה שכתבת לגבי המנגנונים של שנינו, בעיקר זה:
מנגנוני ההגנה שלו שיושבים בתת המודע שלו עושים עבורו את העבודה וגורמים לו להימנע בכל כוחו מלהיזרק לחוויה. גורמים לו, למשל, להתעלם מהמייל שלך. גם אם הוא מבין שזה לא נגדו ולא על חשבונו – המערך הרגשי שלו לא מסוגל להבין את זה ונלחם על חייו באמצעות התעלמות.
גם השאלות שהוספת נכונות לי. יש לי עוד שאלות, אחרי שאעכל את שוב את מה שכתבת.
ותודה גם על זה:
ואני רוצה שתדעי שאני יודעת. אני יודעת בדיוק מה זה אומר להרגיש את הכמיהה העצומה, המכאיבה, ואינסופית הזאת לקבל משהו – ולא לקבל אותו אלא את ההיפך. זה מתסכל מאוד מאוד מאוד. וזה מכאיב. כמו כל אדם – גם אני פגשתי ופוגשת אותה מעת לעת.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כבר כמה ימים אני רוצה לכתוב ולא מסתייע. נכנסת לאתר ובמקום לכתוב קוראת, זה ממכר וקל יותר מאשר לכתוב ולחפש שוב מהיכן להתחיל לספר, באיזה חוט להמשיך... סוג של עצירות, שיש לי גם פיזית מדי פעם.
עם אחי הכול הסתדר, בינתיים, טפו טפו. כבר באותו ערב שכתבתי את הדברים, ביום ראשון, הוא התקשר ובנון שלאנטיות שאל אם נרגענו. האמת היא שכבר אחה''צ נרגעתי, אחרי שקראתי את הדברים של עירית והייתה לי הקלה. דיברנו קצת, הוא אמר שהרגיש שאני מעמידה אותו מול הקיר והוא לא יכול לסבול את זה. אמרתי שגם אני חשה מול הקיר כשאני לא יכולה לומר מה אני מרגישה או כשמשהו מציק לי. לא העמקנו בזה, מוטב כך. הבונוס האמיתי היה כשהוא אמר שבעצם הוא מאוד אהב את מה ששלחתי לו, והעתיר עלי שבחים. אח, זה היה נעים... לשמוע שבחים ובעיקר ממנו. רציתי לומר לו שהשבחים מאוד נעימים אבל מה שחשוב לי אפילו יותר הוא ההתיחסות, הפירגון לעצם הניסיון שלי לעשות משהו חדש, אבל לא רציתי להרוס את הרגע בעוד בירורים שרק ירחיקו אותו ( חופרת אני וחופרת...).
מה שמציל אותנו הרבה פעמים זה הומור. לשנינו זה מאוד חשוב ולפעמים, כשאנחנו מצליחים, זה ממש פתח מילוט מצוין. יש לנו הרבה בדיחות פרטיות שקשורות בהורים ובבית וזה מצחיק ומפוגג את הכובד. בקיצור, הרגשתי שאני ממשיכה לנשום. כול ריב/ אי הבנה כזו מפילה אותי לפחד מניתוק, פרידה וכול הג'אז הזה. אני נעשית קפואה. הוא כרגע כמעט כול המשפחה שלי, וזה מאיים עלי בטירוף כשנדמה לי שהקרקע נשמטת מתחת לרגלינו.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

מה שתרם לנינוחות שלי לפני השיחה איתו הוא מפגש עם חברים שהיה באותו ערב, קבוצת לימוד שלא הייתי בה כחודש בגלל כל מיני אילוצים וסוף סוף הגעתי השבוע. זה מילא אותי בעניין, שמחה, תחושת שייכות והנאה. יש לי שם " תפקיד" של מישהי מצחיקה, קצת ילדותית אבל גם אחראית ( אני אחראית על תיאום המפגשים) וזה נעים והחזיר אותי לכוחות שלי.
גם הלימוד עצמו. אני מאוד מאוד אוהבת ללמוד אבל לא מצליחה במסגרות הרגילות ( הפרעת קשב, כנראה) וללמוד בתנאים רכים יחסית מאוד מתאים לי וחשוב לי. בטוחה שזה עזר לי אחר כך בשיחה עם אחי.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

בינתיים קרו עוד דברים. אומנם התהום שנפערה עם אחי התאחתה, תודה לאל, אבל היו התמודדיות אחרות. כבר חודש שיש לי בעיה בעיניים, מין חוסר מיקוד ( כמה הולם...), עין ימין עייפה, חלשה. אין כאבים אבל יש חוסר איזון וזה מציק ולא נוח. אמש הייתי אצל רופאה והיא איבחנה פזילה ושלחה אותי לבדיקות נוספות, שהתור אליהן הוא עוד חודש, בערך. זה משפיע על הבריאות שלי בכלל, עוד משהו שמוציא אותי מאיזון ומקשה עליי. השבוע גם הייתי חולה וזה הפיל אותי. כל פעם כזו אני מרגישה כל כך מיואשת, כאילו לא יהיה לזה סוף. בסך הכול אני חזקה יותר אבל כשיש נפילות אני חסרת סבלנות אליהן ואליי. כאב ראש, בחילות, איכסה כללי. אני בקושי עומדת על הרגליים כדי לחמם לי כרית חימום. ואז באים הזאבים : את לבד, תמיד תהיי לבד, אין לך תקנה, בשביל מה לך להמשיך? אין לך בשביל מי ובשביל מה אז מה הטעם?
זה נכון. אין לי מישהו משמעותי בחיים ( בן זוג, ילד) ששווה לעבור את כול המשוכות עבורו, וגם אין לי איזו יצירה גדולה להציע לעולם.
יש לי המון תחומי עניין ובלוטות הטעם שלי וההנאה מאוד מפותחות אבל זה לא מספיק. אני בן אדם שמאוד זקוק לאינטימיות, לנתינה, לקבלה, לאינטראקציה.יש לי את זה אבל לא במידה ובאופן שמתאימים לי. אין רצף, אין המשכיות יומיומית. וזה קשה, לפעמים קשה מנשוא לסחוב את עגלת החיים ללא סיבה, לכאורה.
הוזמנתי שוב לחברים השבת ולא נוסעת כי עדיין לא בריאה ממש. מרגיז.
אחרי לילה לא קל, שמחה שקמתי טוב יותר, מקווה שסופ''ש יאיר פנים ושמש.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב :-)

יש לי המון תחומי עניין ובלוטות הטעם שלי וההנאה מאוד מפותחות אבל זה לא מספיק. אני בן אדם שמאוד זקוק לאינטימיות, לנתינה, לקבלה, לאינטראקציה.יש לי את זה אבל לא במידה ובאופן שמתאימים לי
את מתארת כמיהה גדולה לקשר זוגי מלא וחיובי.
אני מניחה שיצטרך להתרחש בתוכך איזשהו שינוי פנימי כדי שזה יוכל להתממש. שינוי שקשור להסכמה שלך להכיר בכך שאת ראויה לקשר זוגי כזה, ראויה לקחת ולקבל מהעולם נתח ראוי ויפה :-).
זה ידרוש ממך לעשות את השינוי, ידרוש ממך לגייס משאבים פנימיים לשם כך. האם זה משהו שאת רוצה ויכולה לכוון אליו כרגע? (אל תתעכבי על ה"איך?", תתמקדי ב"האם?").
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כן, מרגישה הרבה יותר טוב, תודה.
אפילו ראיתי אותך היום, טוב, לא ממש אבל כמעט :-) עיריות יפיפיות שפורחות כעת.
טיילתי וזה היה ממלא, משכר, מעייף ( וכואב בברכיים) וכיף. טוב לי לצאת מהעיר, טוב לי לטייל, טוב לי לזוז, טוב לי לראות נוף פתוח, פריחה, ירוק, שדות, אנשים, נשים וטף. וחברים. תודה על היום הזה.
_את מתארת כמיהה גדולה לקשר זוגי מלא וחיובי.
אני מניחה שיצטרך להתרחש בתוכך איזשהו שינוי פנימי כדי שזה יוכל להתממש. שינוי שקשור להסכמה שלך להכיר בכך שאת ראויה לקשר זוגי כזה, ראויה לקחת ולקבל מהעולם נתח ראוי ויפה .
זה ידרוש ממך לעשות את השינוי, ידרוש ממך לגייס משאבים פנימיים לשם כך. האם זה משהו שאת רוצה ויכולה לכוון אליו כרגע? (אל תתעכבי על ה"איך?", תתמקדי ב"האם?")._
התשובה האינסטינקטיבית שלי - כן. ללא פקפוק. משאירה את הספק ואת האיך והכיצד לאיה מ "פו הדוב" כרגע.

אתמול, אחרי מה שכתבתי, חשבתי פתאום שלחיות, לחיות באמת, זה בעצם להתחתן עם המציאות.
אני לא בטוחה שהתחייבתי עד היום לחיים, לא התחתנתי איתם : בטוב וברע, בבריאות ובחולי, בשמחה ובצער. החיים הם הצעת נישואין אישית לכול אחד. סירבתי פעמיים לשתי הצעות נישואין מגברים ( ולא מתחרטת, לא התאמנו זה לזו)
וכעת אני מבינה שגם לחיים סירבתי. לא בבוטות, לא באופן מוחלט, אבל אלו יחסים פתוחים. כשכואב, קשה, מייאש - אני מוותרת, דועכת, לא בוחרת בחיים, פוזלת לאלטרנטיבות. אומנם יש לי נסיבות מקילות אבל זה לא משנה.
מטבעי אני נאמנה והנה, כאן אני לא. החיים לא מקבלים בגידות, ובצדק. כשאני לא נאמנה, אני חיה על אש קטנה. מצליחה לשרוד, לרגעים אף כמעט לוהטת אבל גם דועכת וכבה. אני חושבת שאני זקוקה להצהרת מחויבות, נישואין עם החיים.
או_רורה*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי או_רורה* »

מאוד יפה מה שכתבת, נגיעה רכה.

יש תחומים בחיים שאני מזדהה איתך מאוד בתחושה הזו.

כאילו, נוח לי ללכת "ליד" "כמעט" אבל להתחייב עד הסוף למשהו?
לא, זה לא, כי....
ויש הרבה כי...
מה אם זה לא יצליח?
מה אם אני לא יכולה?
מה אם ידחו אותי?
מה אם אתחרט (יש דברים שאי אפשר להחזיר חזרה...) וכ"ו....

וחשבתי על משפט מספר מאוד מורכב ומעניין, קורס בניסים, שמו,
שהולך בערך ככה -

"הסיבה לחוסר שלך, היא שאתה מבקש להשאיר חלקים של המציאות לדמיון."

ואיך שאני מבינה את זה, זה שברגע שהכל נמצא בדמיון - זה יכול להיות קל ומושלם ובמציאות... לא.
הרבה יותר קל לחלום על הדבר המושלם שיגיע, מאשר להתמודד עם הדבר הלא כל כך מושלם שיש לנו עכשיו.

למשל בזוגיות -
אני יכולה להבטיח לך, שגבר החלומות שלי אמנם נראה בדיוק כמו בעלי (בפוקס. דווקא על זה הייתי מוכנה להתפשר...),
והם חולקים כמה תכונות דומיננטיות משותפות, אבל בגדול.....
הוא לא גבר חלומות.
הוא גבר מציאותי, בשר ודם, עם חולשות וחסרונות ויתרונות ....שאיתם צריך לחיות ורצוי לחיות.

ברגע שאנחנו מוותרים על הפנטזיה ובוחרים בחיים האמיתיים, אז מתחיל האתגר האמיתי.
להתמודד עם החיים, עם עצמי, עם הסביבה, לא לברוח, לא להסתתר.
וזה קשה.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

תודה אורורה,
_יש תחומים בחיים שאני מזדהה איתך מאוד בתחושה הזו.
כאילו, נוח לי ללכת "ליד" "כמעט" אבל להתחייב עד הסוף למשהו?
לא, זה לא, כי....
ויש הרבה כי...
מה אם זה לא יצליח?
מה אם אני לא יכולה?
מה אם ידחו אותי?
מה אם אתחרט (יש דברים שאי אפשר להחזיר חזרה...) וכ"ו...._
ממש כך, הזכרת לי ידיד שפעם הציע לי ללמוד משהו והסברתי לו שלא אוכל. אמרתי אבל ואבל ואבל והוא הגיב ב" מרוב אבל בסוף יהיה אבל ( בסגול)". צודק.

_וחשבתי על משפט מספר מאוד מורכב ומעניין, קורס בניסים, שמו,
שהולך בערך ככה -
"הסיבה לחוסר שלך, היא שאתה מבקש להשאיר חלקים של המציאות לדמיון."_
_ואיך שאני מבינה את זה, זה שברגע שהכל נמצא בדמיון - זה יכול להיות קל ומושלם ובמציאות... לא.
מכירה מעט את הקורס בניסים, לא ממש התחברתי לשפה שלו אבל הוא באמת מאוד מיוחד ומעניין, כמו המשפט שציטטת.
הרבה יותר קל לחלום על הדבר המושלם שיגיע, מאשר להתמודד עם הדבר הלא כל כך מושלם שיש לנו עכשיו.
למשל בזוגיות -
אני יכולה להבטיח לך, שגבר החלומות שלי אמנם נראה בדיוק כמו בעלי (בפוקס. דווקא על זה הייתי מוכנה להתפשר...),
והם חולקים כמה תכונות דומיננטיות משותפות, אבל בגדול.....
הוא לא גבר חלומות.
אני דווקא לא מחפשת מישהו שפיזית יהיה גבר חלומות ( למרות שזה יהיה בונוס נחמד...) אלא מישהו לחלום ולחיות איתו. כנראה שעדיין יש לי שם באג לא פתור.
הוא גבר מציאותי, בשר ודם, עם חולשות וחסרונות ויתרונות ....שאיתם צריך לחיות ורצוי לחיות.
ברגע שאנחנו מוותרים על הפנטזיה ובוחרים בחיים האמיתיים, אז מתחיל האתגר האמיתי.
להתמודד עם החיים, עם עצמי, עם הסביבה, לא לברוח, לא להסתתר.
וזה קשה._
ממש, מילה במילה. ולא שלא יצא לי להתמודד עם חלקים מציאותיים בי ובקרובים לי אבל במובן מסוים בחרתי להימנע מכול החבילה, כול אחד שייך לתחום מוגדר בחיי ועדיין לא העזתי לשים את כול הביצים בסל אחד, ז''א, להעז ולחיות עם מישהו שהוא שותף מיני,רגשי ונפשי. אני עדיין מפזרת סיכונים ואת זה אני רוצה לשנות. זה אומנם " קל" יותר לפזר סיכונים, יש פחות מה להפסיד בכול חלק אבל מאידך, המון אנרגיה הולכת לאיבוד כשמכוונים להרבה אנשים. המון.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

מאוד יפה מה שכתבת, נגיעה רכה.
גם בעיני.
יש בזה הרבה עוצמה.
אפשר להרגיש את אנרגיית החיים המתעוררת בך, את הכמיהה לחיות את החיים באופן מלא יותר, את הכמיהה לא להחמיץ אותם.
מאוד משמח לשמוע את זה.

לחיות את החיים באופן טוטאלי יותר ידרוש כמובן לפגוש בדרך כל מיני שדים ופחדים, ולהסכים להמשיך ולנוע למרות שהם שם. לא להעצר בגלל כל ה"אָבַלִים" שהזכרת :-).

כדי לממש קשר זוגי נדרש להסכים שזה יקרה.
לא רק לִרצות, אלא גם ממש להסכים. ההסכמה הזאת צריכה להתרחש קודם כל ברובד הרציונלי, ולאחר מכן, וזה חשוב ומשמעותי יותר - היא צריכה להתרחש ברובד הרגשי. כלומר, הלב שלך צריך להסכים :-). להסכים לפגוש את כל השדים שקשר שכזה עשוי להציף בך. השדים הם כל הפחדים והתפיסות הפנימיות שלך.

אי ההסכמה היא למעשה החסימה. היא זו שמונעת מקשר כזה להתממש כרגע. לכן מולה כדאי לעבוד.

את יכולה לשאול את הלב שלך, את המערך הרגשי שלך - האם האם הוא מסכים, ולראות מה עולה שם. תני לזה קצת זמן. אל תדחקי בו.
סביר להניח שלצד ההסכמה יעלו הפחדים, השדים. תני להם לעלות. כדי שתדעי עם מי ועם מה את צריכה להתעמת כדי לממש את הכמיהה שלך לחיות חיים מלאים.
או_רורה*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי או_רורה* »

כל מילה של עירית.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כשמזג האוויר מתענן, גם אני מתעננת. מעוננת חלקית. כאב הראש חזר ובכול פעם שהגוף משתבש מצב הרוח מיישר איתו קו. בעצם לא תמיד,אבל כמעט. הטיול בשבת היה נפלא ואתמול עוד נישאתי על כתפי היופי והנועם ועברתי את הגבול, עשיתי קצת יותר ממה שיכולתי. הבוקר כבר פגש אותי כואבת וזועפת, מקווה שזה לא יתפתח. בחודשים האחרונים היו לי פחות כאבי ראש ומרגיז לחזור לזה. מנסה לחשוב אם זה קשור לדף, לשינוי שאני רוצה בו וחוששת ממנו. אולי. בטוח שגם קשור לחורף ולקור. מאוד רגישה לקור ( גם אנושי), לרוח, ללחות.
אתמול היה יום טוב, "גל ירוק". אחי בא אליי, נתתי לו ספר מתנת יום הולדת, צחקנו והסתובבנו קצת יחד. הוא מכמיר את ליבי. אבוד כול כך, לא יודעת כבר איך לעזור לו. הוא עשה שינוי גדול בשנתיים האחרונות אבל הבסיס עדיין רעוע מאוד.
_גם בעיני.
יש בזה הרבה עוצמה.
אפשר להרגיש את אנרגיית החיים המתעוררת בך, את הכמיהה לחיות את החיים באופן מלא יותר, את הכמיהה לא להחמיץ אותם.
מאוד משמח לשמוע את זה._
תודה עירית,
הכמיהה שלי מאוד חיה ובועטת, ירושה מאמא, כנראה... התסכול הוא כשהיא לא מוצאת מענה וכבה.

_כדי לממש קשר זוגי נדרש להסכים שזה יקרה.
לא רק לִרצות, אלא גם ממש להסכים. ההסכמה הזאת צריכה להתרחש קודם כל ברובד הרציונלי, ולאחר מכן, וזה חשוב ומשמעותי יותר - היא צריכה להתרחש ברובד הרגשי. כלומר, הלב שלך צריך להסכים . להסכים לפגוש את כל השדים שקשר שכזה עשוי להציף בך. השדים הם כל הפחדים והתפיסות הפנימיות שלך.
אי ההסכמה היא למעשה החסימה_
אני בטוחה שזה לא רק רצון כי רצון יש לי מאז שאני זוכרת את עצמי, רצון לבן זוג וילדים, למשפחה משלי.
השדים מפחידים אותי, מודה. מאוד מפחידים. אני חיה עם כאבים פיזיים ורגשייים זמן כה רב שיש לי תחושה של : תעזבו אותי כבר, לא יכולה אפילו גרם נוסף.
יודעת שאי אפשר להסכים לקשר בלי לפגוש בהם אבל חוששת.
את יכולה לשאול את הלב שלך, את המערך הרגשי שלך - האם הוא מסכים, ולראות מה עולה שם. תני לזה קצת זמן. אל תדחקי בו.
התשובה הראשונה: אימאל'ה, אל תבעט בלב שלי...
יודעת שהלב שלי הוא לא איצטדיון טדי, אבל כנראה שרק הראש יודע זאת בינתיים.
סביר להניח שלצד ההסכמה יעלו הפחדים, השדים. תני להם לעלות. כדי שתדעי עם מי ועם מה את צריכה להתעמת כדי לממש את הכמיהה שלך לחיות חיים מלאים.
הנה הם באים, השדים הצהובים ( והאדומים והכחולים, מגוון צבעי הקשת): יפתחו לי את הלב ויזרקו אותי, אני לא שווה,
מאוחר מדי לנסות מחדש, זה שארצה לא ירצה בי, תמיד ימשכו אליי כאלו שזקוקים לטיפוח והכלה ולא בני זוג מעניקים ומכילים ועוד.
כול אלו שדים שכבר הוכיחו עצמם כמציאות חיה מאוד ולא תמיד אני יודעת להפריד בינם לבין עצמי.
או_רורה*

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי או_רורה* »

אני יודעת על עצמי למשל, שכשקר אני כבה. ממש. אני חייבת, כמו צמח, אור שמש כדי לשגשג ולצמוח, ונראה לי שרובינו כאלה.

עוד מעט יתפזרו העננים.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

אורורה, איזה כיף שאת כאן, טוב לשמוע שאני לא לבד בעסק הזה של קור ואור...:)
נכון, זה לא רק הקור, היום לא היה ממש קר, פשוט ירדו הטמפרטורות מאתמול והשמש הסתתרה. מין כובד כזה, כאילו השמיים נמוכים וכבדים נורא, ממש משא לעייפה על הכתפיים.
אבל כבר יותר קל, נחתי עם כרית חמה ( שזה מה שלא עשיתי אתמול), ההפוגה הזו חיונית והכרחית עבורי.
מחר באה לבקר חברה טובה שילדה לפני למעלה מחודש ועדיין לא נפגשנו. אני רק מדמיינת איך אסניף את הקטנה וכבר מתמלאת כוח :-)
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

_תמיד ימשכו אליי כאלו שזקוקים לטיפוח והכלה ולא בני זוג מעניקים ומכילים ועוד.
כול אלו שדים שכבר הוכיחו עצמם כמציאות חיה מאוד ולא תמיד אני יודעת להפריד בינם לבין עצמי._

אני מבינה לגמרי את הקושי.

יש כאן לופ שצריך לעצור.
את מזמנת אלייך גברים שלא מסוגלים להעניק לך, ואז את מוצאת את עצמך בתוך מציאות בה את לא מקבלת את מה שאת זקוקה לו. מתוך היחס שאת מקבלת מהגבר הזה את מסיקה מזה עוד מסקנה (חוזרת, אחת מיני רבות) על הערך העצמי שלך, וכך את מחזקת את החוויה הפנימית השלילית שמייצרת חוויה חיצונית, שמחזקת את הפנימית, שמייצרת עוד אחת חיצונית, וחוזר חלילה.
לופ שצריך לעצור. שאפשר לעצור.

וכאמור - אפשר לעצור אותו רק באמצעות שינוי של המציאות הפנימית, שתתחיל ליצור לופ הפוך. היא תשפיע על המציאות החיצונית, שתחזק עוד יותר את הפנימית וכן הלאה.

מהו השינוי הפנימי שצריך להתרחש בך על מנת שתתחילי למשוך אלייך גברים שרוצים ומסוגלים לתת לך את כל מה שאת רוצה וצריכה?
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

דווקא בן הזוג הרציני הראשון שלי היה מאוד מעניק, עדין וטוב לב. וגם היה כמוני מבחינת צורך ורצון במגע .
הייתי בת 25 והוא בן 20.מוזר איך מאז שנפרדנו, לפני 20 שנה, זה רק הלך והסתבך במקום שישתפר.

מהו השינוי הפנימי שצריך להתרחש בך על מנת שתתחילי למשוך אלייך גברים שרוצים ומסוגלים לתת לך את כל מה שאת רוצה וצריכה?
להאמין שמגיע לי, שאף לא יסבול מזה שיהיה לי טוב, שאחי לא ירגיש עצמו בודד ומקופח עוד יותר, שלא יחוש שהוא חסר תקווה ותקנה.
השינוי אצלי אמור לבוא גם בעקבות תחושת מלאות רבה יותר בחיי. כרגע יש כל כך הרבה חוסרים שזה עלול להפחיד את הצד שני. מלאות זה אומר עבודה או לפחות עיסוק חלקי שמפרנס אותי ומעניין אותי, זה אומר גם שחלקים יצירתיים שבי יתעוררו שוב וימצאו להם נתיב, שאעבד אבל על אובדנים ופצעים ישנים ולא אכניס אותם למגירה שמתפוצצת ובקושי נסגרת.
שארגיש חזקה יותר ועמידה בפני אפשרות של קירבה מלאה, ללא נתיבי בריחה. שאהיה חזקה יותר פיזית לעמוד באתגרים של קירבה כזו. להאמין שכפי שאני, ללא שום השגים חיצוניים כמעט ( מבחינת רזומה), אני ראויה לאהבה זוגית מלאה.
להאמין שגם לחוסר השלמות שלי יש מקום בעולם.
"כאשר הכלי לא מכוון, כאשר צליליו צורמים, האוזן איננה פנויה אל הניגון." זה מה שהצהוב אומר ואני מסכימה.
אני לא מכוונת, הולכת עדיין לאיבוד. השינוי אמור לבוא גם מתחושת מיקוד, איסוף עצמי, סדר יום מאורגן ומובנה, פחות דיפוזי.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

כזה בוקר, קל, פשוט, ללא כאבים, עם כוח להתחיל. כזה בוקר , ואפילו טוב יותר, אני רוצה תמיד.
כמה שהחיים נראים אחרת ללא מסגרת, ללא מסגרת של כאב, תשישות שגומרת. הכול קל יותר בבקרים כאלו, הרבה יותר אפשרי. הנפש משפיעה על הגוף אבל בטוח שגם הגוף משפיע על הנפש.
חושבת שרוב האנשים מרגישים כך תמיד ואפילו יותר טוב וזה מובן מאליו עבורם. איזו קלות זו.
רוב הבקרים שלי זה לנסות לזוז בתוך ביצה, להרים את הגוף בקושי מבעד למסך כבד.
תודה על הבוקר הזה. יום טוב, אמן.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

ברכת השחר שאני מאוד אוהבת, שכתבה הרבה תמר דובדבני:

ברכות השחר
ברוכה את יה מקור החיים,
בוראת אור וּמָרְחקת חֹשׁך,
הפוֹרשת ארצות וּפותחת דרכים.
ברוכה את יה מקור החיים,
יוצרת האדם בתבונה,
נותנת בו נקבים נקבים
חלולים חלולים
וְנוֹפחת רוח אלוהים לנגן בם.

ברוכה את יה מקור החיים,
שעשיתיני בצלמךְ,
שעשיתיני בת - חורין,
שעשיתיני אני
ברוכה את יה, אמי, אם כל חי
הפורשת עלי כנפךְ -
היי לי מחסה ואֹהל,
תני ליעף כּוֹח.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

השינוי אצלי אמור לבוא גם בעקבות תחושת מלאות רבה יותר בחיי. כרגע יש כל כך הרבה חוסרים שזה עלול להפחיד את הצד שני. מלאות זה אומר עבודה או לפחות עיסוק חלקי שמפרנס אותי ומעניין אותי, זה אומר גם שחלקים יצירתיים שבי יתעוררו שוב וימצאו להם נתיב, שאעבד אבל על אובדנים ופצעים ישנים ולא אכניס אותם למגירה שמתפוצצת ובקושי נסגרת.

נגעת בנקודה חשובה - להאמין שמגיע לך ושאת ראויה לאהבה זוגית מלאה.

ואני רוצה לחדד - להאמין שמגיע לך, נקודה. שמגיע לך שזה יתממש עכשיו. גם אם את לא עובדת כרגע. גם אם את לא הכי חזקה פיזית. גם אם עוד לא עיבדת רגשית את כל פצעי העבר.
שמגיע לך בדיוק כפי שאת כרגע. לא יום אחד..., לא כש..., ולא לאחר ש..., עכשיו!

מדובר פה בתעתוע שכולנו כבני אנוש לכודים בו: "אני אשתנה כש..."
אני מאמינה שהתעתוע הזה הוא דרך לברוח. הוא דרך להימנע מלהישיר מבט אל הדבר שנראה קשה ובלתי אפשרי: להאמין שמגיע לי היום, עכשיו, בדיוק בדיוק בדיוק כפי שאני כרגע.

אנחנו לא בורחים בכוונה כמובן. זהו מנגנון הגנה שמסייע לנו להימנע מלפגוש כאב. מנגנון ההגנה שומר עלינו שלא נחוש כאב, ובאותה נשימה הוא שומר עלינו שלא נשתנה. שומר הראש שלנו הוא גם הסוהר שלנו.

אם זה מתאים לך, בואי תבדקי מה שתי השאלות הבאות מעלות מעלה בך:
  • האם אני מסכימה להכיר בכך שאני ראויה לאהבה זוגית מלאה כבר היום, בדיוק כפי שאני כרגע?
  • האם אני מסכימה לא לברוח ל"כש..."?
תבדקי אילו מחשבות, רגשות ותחושות פיזיות עולות בך.
ועם מה שיעלה נוכל לעבוד.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

ואני חשבתי ממש ההיפך, עירית.
חשבתי שזה שאני רוצה עכשיו קשר זוגי מתאים הוא הסוהר שלי,
שאני לא צריכה לצפות למשהו אם לא אשנה דברים ואתאמץ.
זה מוזר, ממש שינית לי את המחשבה הזו...מעניין.
אוקיי, לא בורחת ל"כש..."
באופן מפתיע זה דווקא לא מאיים עליי, זה אפילו משחרר, כמעט נעים. אולי זה קשור למצב רוח העכשווי שלי, בדקות אלו, שהוא טוב ורווי שמחה וביטחון. מקווה שזה יחזיק.
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי מיכל* »

את כותבת כ"כ יפה.
קוראת ונעזרת. תודה לשתיכן.
נשמע שאנחנו מתמודדות עם אותה מחלה, אצלי בגרסה הרבה יותר קלה אבל אני יכולה לדמיין מה עובר עליך. כנראה הזמנים הקשים שלי הם הרגיל שלך...
את נשמעת תותחית. go girl.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

_שאני לא צריכה לצפות למשהו אם לא אשנה דברים ואתאמץ.
זה מוזר, ממש שינית לי את המחשבה הזו...מעניין._

כן, זהו בדיוק התעתוע של הפרדיגמה של "אני לא ראויה"! :-)
"אם אני אתאמץ - אז אני אהיה ראויה". "אם אני אהיה כך וכך - אז אני אהיה ראויה".
והאתגר הוא לבסס פרדיגמה חדש של "אני ראויה. נקודה. עכשיו".
.

באופן מפתיע זה דווקא לא מאיים עליי, זה אפילו משחרר, כמעט נעים. אולי זה קשור למצב רוח העכשווי שלי, בדקות אלו, שהוא טוב ורווי שמחה וביטחון. מקווה שזה יחזיק.

נהדר!
מה שאת חשה כעת זו תחושת החופש שמחוץ לגבולות הכלא המחניק של אני "אהיה ראויה כש...".
ואכן יש משהו מאוד משחרר בלהבין ש"אני ראויה עכשיו".
אני מציעה להמשיך לפגוש את שתי השאלות הללו כדי לבסס את זה, ולראות מה עוד יעלה שם בהמשך, אם יעלה.

:-)
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_את כותבת כ"כ יפה.
קוראת ונעזרת. תודה לשתיכן._
תודה מיכל, מאוד נעים לשמוע, שמחה שמישהו קורא, מגיב ועוד יותר שנעזר. אני נעזרת רבות באתר הזה בבלוגים של אחרים ובאמת תודה גדולה לעירית.
אז לשתיכן, לכבוד ט''ו בשבט @}

_נשמע שאנחנו מתמודדות עם אותה מחלה, אצלי בגרסה הרבה יותר קלה אבל אני יכולה לדמיין מה עובר עליך. כנראה הזמנים הקשים שלי הם הרגיל שלך...
את נשמעת תותחית. go girl._
באמת? לי יש פיברומיאלגיה, בעיקר. כעת זה יחסית טוב, פחות כאבים ויותר תשישות. שמחה שמצבך קל יותר. גם אני בשאיפה לשם...
את ה go girl._אני שומרת לי לרגעים פחות מוארים :-)
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_כן, זהו בדיוק התעתוע של הפרדיגמה של "אני לא ראויה"!
"אם אני אתאמץ - אז אני אהיה ראויה". "אם אני אהיה כך וכך - אז אני אהיה ראויה".
והאתגר הוא לבסס פרדיגמה חדש של "אני ראויה. נקודה. עכשיו".
._
זה סותר הרבה פרדיגמות שלי וגם מסרים מהחברה סביבי. צריך זמן להפנים את זה.
יש בי קול שאומר: אם תחשבי שאת ראויה בדיוק כפי שאת, תדרכי במקום. דבר לא ישתנה ובסוף זה יגמר בבכי.
יודעת שזה לא בהכרח נכון, יודעת ומכירה אנשים שנפגשו והתאהבו כששניהם לא היו מושלמים ועד היום הם לא ממש כאלו, כמובן :) אבל בכול זאת יש בי קול שלא נותן מנוח לצד קול שאומר: ברור, תנוחי ואז מה שתרצי יוכל למצוא אותך, בלי כול הטרררם מסביב.
משערת שהאמת, כרגיל, היא איפושהו באמצע - להאמין שאני ראויה בלי קשר למה עשיתי או לא עשיתי, מה יש לי ומה אין לי, ובמקביל לתת לעצמי להיפתח לעשיה שקטה, חיונית, יצירתית, פועלת ופחות נפעלת.
ועוד דבר: המילים "מגיע לי" מקפיצים אצלי איזה פיוז. בעיקר כשזה מגיע עם סימן קריאה. בכלל, סימני קריאה גורמים לי
רתיעה. היה מישהו שכתב לי במיילים סימני קריאה והמון מגיע לי והיה לי ברור שעמוק בפנים הוא חש שלא מגיע לו דבר וזו מין התרסה ודרישה של ילד כועס ונטוש שזה היה ממש עצוב לקרוא.
לא חושבת שמגיע לי יותר מלמישהו אחר. גם לי מגיע, זה כן. אני לא טובה או גרועה יותר מאחרים. ב"מגיע לי" יש משהו שלא יושב לי טוב.אני ראויה נשמע לי הרבה יותר מתאים, אני חושבת.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

צריך זמן להפנים את זה.

נכון :-)
לאט לאט.
.

יש בי קול שאומר: אם תחשבי שאת ראויה בדיוק כפי שאת, תדרכי במקום. דבר לא ישתנה ובסוף זה יגמר בבכי.

אכן מפחיד לקבל את עצמנו בדיוק כפי שאנחנו - כי נדמה לנו שזה יחסום אותנו סופית.
אבל זה תעתוע.
זה תעתוע משום שדווקא הקול המקטין והמחליש - זה שאומר לך ש"את לא ראויה בדיוק כפי שאת" - הוא לא הקול שגורם לך להתקדם. להיפך. בגלל שהוא כל כך מחליש, הוא חוסם אותך ומעכב אותך.
מה שמתעתע פה זו המחשבה ש"אם אני אתן לעצמי על הראש אז סוף סוף אני אשתנה ואז סוף סוף אני אצליח לממש את מה שאני רוצה."
המציאות מראה שזה לא קורה. שהיד הקשה לא יעילה כלל, ולא רק שהיא לא מקדמת, היא מקבעת. ולאורך זמן היא גם מחלישה: היא מטפטפת באופן קבוע רעל לערך העצמי.

תבדקי אצלך: תסתכלי אחורה ותבדקי האם הגינוי וההלקאה העצמית שלך היו עד כה כוח חיובי ומניע בחיים שלך.
ואם לא, אולי שווה להיפרד מהפרדיגמה הזאת שיד קשה שלך כלפי עצמך היא התשובה :-).
.

משערת שהאמת, כרגיל, היא איפושהו באמצע - להאמין שאני ראויה בלי קשר למה עשיתי או לא עשיתי, מה יש לי ומה אין לי, ובמקביל לתת לעצמי להיפתח לעשיה שקטה, חיונית, יצירתית, פועלת ופחות נפעלת.

בהחלט. מסכימה איתך לגמרי.
יותר מזה: אני מאמינה שעצם זה שתתייחסי לעצמך ברַכּוּת, ותסכימי להאמין שאת בסדר גמור בדיוק כפי שאת - זה מה שיפתח לך את הפתח לעשייה חיובית.

.
_היה מישהו שכתב לי במיילים סימני קריאה והמון מגיע לי והיה לי ברור שעמוק בפנים הוא חש שלא מגיע לו דבר וזו מין התרסה ודרישה של ילד כועס ונטוש שזה היה ממש עצוב לקרוא.
לא חושבת שמגיע לי יותר מלמישהו אחר. גם לי מגיע, זה כן. אני לא טובה או גרועה יותר מאחרים. ב"מגיע לי" יש משהו שלא יושב לי טוב.אני ראויה נשמע לי הרבה יותר מתאים, אני חושבת._

חשוב שתשתמשי במילה שאת חשה איתה יותר בנוח :-).
את צודקת בהחלט שכאשר מישהו לא מאמין שמגיע לו או לא מאמין שהוא ראוי - הוא ישתמש במילים הללו באופן מתריס, כאילו כדי להוכיח (לעצמו ולעולם) שהוא כן ראוי או שכן מגיע לו. ובאמת חשוב להקשיב גם למנגינה ולא רק למילים.
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

נעלמתי, נאלמתי.
שוב גודש כזה שלא ידעתי מהיכן להתחיל.
פתאום יש לי גם דף בית ( תודה לאמנון ותמר על כך)וזה עורר אצלי תחושות מעורבות - מצד אחד שייכות, תחושה שאני לא ארעית כאן, שאני רצויה ושייכת, ומאידך אחריות, כאילו כעת אני צריכה להיות מאוד בסדר כדי להצדיק את כול זה. ברור לי שאין לזה קשר למשהו חיצוני אלא רק לאישיו שלי אבל זה קיים, לצערי. וגם תחושת אשמה קלה, שאני תופסת יותר מדי מקום. כותבת כדי לדייק את עצמי, גם אם זה מעורר אצלי מבוכה.
טוב, ממשיכה.
_המציאות מראה שזה לא קורה. שהיד הקשה לא יעילה כלל, ולא רק שהיא לא מקדמת, היא מקבעת. ולאורך זמן היא גם מחלישה: היא מטפטפת באופן קבוע רעל לערך העצמי.
תבדקי אצלך: תסתכלי אחורה ותבדקי האם הגינוי וההלקאה העצמית שלך היו עד כה כוח חיובי ומניע בחיים שלך.
ואם לא, אולי שווה להיפרד מהפרדיגמה הזאת שיד קשה שלך כלפי עצמך היא התשובה ._
מאוד מסכימה איתך, עירית, זה באמת רעל, וכשאני רואה אחרים ( כמו אחי, למשל, שמלקה עצמו לעיתים מזומנות), אני חווה את זה ממש בשידור חי. אבל לא מרגישה שאני קשה כל כך עם עצמי. מרגישה שאין לי מספיק משמעת, למשל, שאני נונת לעצמי להמשיך להשתרך מיום ליום ולא ממש משנה דברים למרות שאני מאוד רוצה. מפחיד אותי שאם אמשיך כך הדברים לא ישתנו. יש לי תחושה של מים עומדים וכדי לצאת משם אני זקוקה לתנופה ולאומץ. לא להלקאה, זה בטוח, אבל ליותר מחויבות. לא יודעת אם זו המילה. אולי כן, זה מתחבר למה שכתבתי בפוסטים הקודמים..

_חשוב שתשתמשי במילה שאת חשה איתה יותר בנוח .
את צודקת בהחלט שכאשר מישהו לא מאמין שמגיע לו או לא מאמין שהוא ראוי - הוא ישתמש במילים הללו באופן מתריס, כאילו כדי להוכיח (לעצמו ולעולם) שהוא כן ראוי או שכן מגיע לו. ובאמת חשוב להקשיב גם למנגינה ולא רק למילים._
אני באמת מאוד רגישה גם למילים וגם למוזיקה שלהן :-)
כשמישהו אומר משהו והאינטונציה שלו נשמעת לי הפוכה - המילים כבר לא משנות לי. עודף סימני קריאה למשל הם סוג של מוזיקה (לפעמים מאוד רועשת...).
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

איך מזג האוויר הפנימי שלי משתנה, כמעט כמו זה שבחוץ, אולי יותר.
אפרופו מוזיקה,במוצ''ש הוזמנתי להופעה - "אדומי השפתות" של ברי סחרוף. חזרתי שיכורה. התאהבתי בחיים מחדש (בברי אני מאוהבת מזמן). כמעט לא הולכת להופעות, זה יקר ורועש ומתחיל מאוחר אבל את המופע הזה לא היה סיכוי שאפסיד. חוויה גופית, חוץ גופית, מוזיקלית, רגשית, אין לי מילים. כול תא שבי התמוגג. המילים של איבן גבירול, הלחנים של ברי ורע מוכיח, הנגנים המדהימים - נבחרת החלומות ( ביניהם מרק אליהו שהוא המוזיקאי האהוב עלי ביותר).
טיול בגן עדן. לא יכולה לעביר את החשמל שהיה שם. הופעה חד פעמית, אין דברים כאלה.
כמה כוח יש למוזיקה, כמה היא מחיה אותי. למחרת הייתי עם אדרנלין מטורף. רציתי לכתוב ולא יכולתי. הרגשתי שהכול אפשרי, הכול נפלא, הכול חי ונושם. כנראה שמוזיקה היא התחליף שלי לאלכוהול וסמים.
הלכתי עם ל. והיו שם חברים שלו שאני אוהבת. הרגשתי סינדרלה.
היום בא תור ההתפכחות. כול העייפות נחתה עלי וגם מפגש אחרון עם רפלקסולוגית שהשאיר טעם לא טוב ומבאס. אין לי כוח לכתוב על כך עכשיו אבל חשבתי לעצמי שאני רגילה לשלם על הנאות שלי, אם בתשלום פיזי של כאב או בצרימה ביחסים. אתמול הייתי כול כך שמחה וחיה, מאמינה בחיים ובי, והיום פחות. לא נפילה נוראית אבל הנדנד הזה מייגע.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

אבל לא מרגישה שאני קשה כל כך עם עצמי. מרגישה שאין לי מספיק משמעת, למשל, שאני נונת לעצמי להמשיך להשתרך מיום ליום ולא ממש משנה דברים למרות שאני מאוד רוצה. מפחיד אותי שאם אמשיך כך הדברים לא ישתנו. יש לי תחושה של מים עומדים וכדי לצאת משם אני זקוקה לתנופה ולאומץ. לא להלקאה, זה בטוח, אבל ליותר מחויבות. לא יודעת אם זו המילה. אולי כן, זה מתחבר למה שכתבתי בפוסטים הקודמים..

מחוייבות זה טוב בעיני. ולא מחוייבות מלשון חובה או הכרח, אלא מחוייבות שיש בה חופש בחירה: נחישות ורצון עז לשנות.
אני בעד שילוב של נחישות ושל רכות. זהו שילוב מנצח בעיני. השילוב הזה מכיל בו זמנית אנרגיה של חץ שלוח למטרה, ואנרגיה של עדינות ואהבה.
אני לא מאמינה במשמעת. יש בה אנרגיה כוחנית שפשוט לא עובדת.
תראי מה את צריכה כדי לייצר לעצמך את התנופה שהזכרת, אבל באהבה. זה אתגר מעניין.

.
חשבתי לעצמי שאני רגילה לשלם על הנאות שלי, אם בתשלום פיזי של כאב או בצרימה ביחסים.

אולי את רגילה "לשלם" כי את מאמינה שאת אמורה/צריכה לשלם...?
אולי זה קשור לתפיסה של אני לא ראויה?
תבדקי...

ואם אכן זה כך, אם זו אכן פונקציה של תפיסה פנימית, אז זה משהו שבהחלט ניתן לשנות: ניתן לבסס פרדיגמה חדשה, הפוכה: אני ראויה ליהנות, נקודה. אני ראויה ליהנות ללא כל תמורה/קנס/תשלום.
מה את אומרת? :-)
נגיעה_רכה*

הנה אני מתחילה

_אני לא מאמינה במשמעת. יש בה אנרגיה כוחנית שפשוט לא עובדת.
תראי מה את צריכה כדי לייצר לעצמך את התנופה שהזכרת, אבל באהבה. זה אתגר מעניין._
נכון, יש במשמעת כוחניות.
מה אני צריכה עבור התנופה? הנוכחות שלך כאן , למשל,היא חלק מהתנופה הזו. התמדה ורכות וקבלה שלי את עצמי, ללא השוואות עם הזולת. הקושי שלי עם הרפלקסולוגית שהזכרתי היה בזה - חשתי שאני מאכזבת אותה ושיש לה ציפיות ממני שלא מומשו. זה היה כבר מההתחלה, היא ביקשה שאסמוך עליה ושאתמסר. אני אדם שמתמסר בקלות כשהוא חש בטוח אבל איתה לא חשתי כך והדרישה שלה רק גרמה לי לחשוף שיניים. זה מקום רגיש וכואב כל כך, שמצפים ממני ומתאכזבים. אולי זו הסיבה שאני פוחדת לכתוב כאן. שאת ואחרים יתאכזבו ממני.
ואם אכן זה כך, אם זו אכן פונקציה של תפיסה פנימית, אז זה משהו שבהחלט ניתן לשנות: ניתן לבסס פרדיגמה חדשה, הפוכה: אני ראויה ליהנות, נקודה. אני ראויה ליהנות ללא כל תמורה/קנס/תשלום.
כן, בטוחה שאני לא חייבת לשלם, זו פרדיגמה, אבל כשנדמה לי שאולי הפעם הצלחתי להתשחרר ממנה היא שבה. לא מדויק. יש פעמים שאני לא משלמת, או משלמת פחות. בתקופה האחרונה הצלחתי להינות וגם לשלם פחות.. למשל בשיעור
הנפלא שהיה בשבוע שעבר. חזרתי ולמחרת לא היה לי כאב ראש, רק עייפות גדולה ומובנת. זה מתחיל להשתנות, הודות גם לכך שאני יותר שומרת על עצמי מבחינת תזונה ומנוחה אבל אולי גם משהו משתנה בכיוונון הפנימי שלי, הלוואי.
עירית_לוי

הנה אני מתחילה

שליחה על ידי עירית_לוי »

התמדה ורכות וקבלה שלי את עצמי

זה בעיני אחד הדברים הכי חשובים. בנוסף לקבלה שלך על ידי אנשים אחרים.
וכמובן שכדאי לעטוף את עצמך באנשים מעצימים ולא מחלישים, זה חלק מהעניין.
מציעה להישאר עוד טיפה עם השאלה מה אני צריכה עבור התנופה?
אולי יעלו דברים נוספים...

{@

חזור אל “אתגרים בהורות”