חינוך דיאלוגי

רן_גולדן*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 12:18
דף אישי: הדף האישי של רן_גולדן*

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי רן_גולדן* »

קול קורא להורי החינוך הביתי באזור המרכז והשרון להצטרף להקמת “בית חינוך דיאלוגי" ברמת גן - גבעתיים גילאי 4-10 .

( לאלו אשר מעוניינים לקבל פרטים ולהרשם נא להשאיר שם מלא וכתובת מייל ל- [email protected]

על חינוך דיאלוגי, עסקים ודו"ח GALOP

החינוך הדיאלוגי כבר קיים כ - 90 שנה , סאדברי וואלי כבר קיים כ- 40 שנה ובית החינוך הפתוח דמוקרטי בחדרה, קיים כבר כ - 21 שנה. בתי חינוך נוספים קיימים במשך 19 שנים .
מעקב אחרי בוגרי החינוך הדיאלוגי , שחלק מהם כבר בני חמישים שנה ומעלה, ניתן לומר היום בוודאות שהציפיות לגביהם התממשו בצורה מלאה ואף יותר מכך .
הסתבר שבוגר של חינוך דיאלוגי היינו מצטיין רב תחומי. כאדם עצמאי, בעל חשיבה עצמאית , אדם עם מרכז רגשי- פנימי איתן, גמישות מחשבתית , יצירתיות בהתנהלות, בעל יכולת גבוהה בהצבת יעדים והשגתם, אוהב אדם ומכבד את ה"אחר" , סקרן ולומד לאורך כל חייו.
משפיעים על סביבתם בהתלהבות ,מתגלים פעמים רבות כמובילים חברתיים ובעיקר מצליחים בתחום האקדמי והעסקי.
החינוך הדיאלוגי קיבל חיזוק, אשר הפתיע אנשי חינוך ואקדמיה , דווקא בתחום שבו לא ציפו להצלחה גדולה כל כך, התחום העסקי .
מחקר שפורסם ב 2003 אשר נערך ע"י מכון גאלופ ומסקנותיו מהוות שבירת כלים בחשיבה העסקית - ארגונית.
דו"ח גאלופ נערך 25 שנה והקיף כ 4000 בתי עסק, 80,000 מנהלים, ולמעלה ממיליארד בני אדם. השאלה שבה עסק הדו"ח הייתה מהם המרכיבים של עסק מצטיין וניהול מצטיין ? מסקנות הדו"ח הראו קשר וזהות בין הגישה הדיאלוגית לבין דרך הניהול והמחשבה של מנהלים מצטיינים בעסקים מצטיינים .
השני, תיעוד צמיחתו המדהימה של קונצרן ברזילאי ענק בשם "SEMCO " אשר מנוהל כבר מעל 25 שנה בהצלחה גדולה בגישה של החינוך הדיאלוגי ובהתאמה גבוהה למסקנות של דו"ח גאלופ.

קונצרן SEMCO ומייסדו ריקרדו סמלר (RICARDO SEMLER ) , יהודי עם קשר חם לישראל , נחשב למהפכן מצליח בעולם העסקים, וגישתו בעסקים תורגמה להצלחה יחידנית שהובילה אותו להקים בית חינוך דיאלוגי בברזיל בשיתוף עם המכון לחינוך דמוקרטי בישראל .
בית החינוך שהקים , נבחר עם עוד 11 בתי ספר ובתי חינוך ברחבי העולם ברשימה של Innovative Schools program participating members ע"י חברת מיקרוסופט, כבתי ספר שתורמים לעתיד ההשכלה והטכנולוגיה של האנושות באמצעות דרכי לימוד חדשניות .
בארה"ב מנהלי מכללות ואוניברסיטאות יוקרה החלו לקבל לשורותיהן בוגרי חינוך דיאלוגי, לא על סמך גיליונות ציונים שלמעשה לא קיימים אצלם, אלא על סמך ראיונות אישיים, כשהם מתפעלים מהם ושולחים למנהלי בתי החינוך בקשות לשכנע בוגרים נוספים להגיע אליהם , כך בארץ.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

איזה יופי, שוב גישת המצויינות שמראה ילדי חינוך ביתי / חינוך דיאלוגי / חינוך כזה / חינוך אחר מגיעים להישגים יותר מאחרים.
הם גם יותר עשירים? יותר יפים?

האם הם יותר מאושרים?

ולמעלה ממיליארד בני אדם.
סליחה?? שאלו מליארד בני אדם?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

קול קורא להורי החינוך הביתי -
אני מקים בי"ס ממש שווה, בואו לראות!
:-D
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי בר_עדש* »

רן,
אני חושש שההודעה שלך נופלת לקטגוריה של פרסומת והטפה.
אני מציע שתשנה את הנסוח שלה.
כמו כן, המקום לפרסום הודעות באתר הוא ככר השוק.

עוד דבר: שים לב שאין זהות בין חינוך דמוקרטי, חינוך פתוח, ו{{}}חינוך דיאלוגי. נראה שאתה מתבלבל בין שלושת המושגים האלו.
בר_עדש*
הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי בר_עדש* »

מצטער, אבל אינ חייב לשאול:

מעקב אחרי בוגרי החינוך הדיאלוגי , שחלק מהם כבר בני חמישים שנה ומעלה, ניתן לומר היום בוודאות שהציפיות לגביהם התממשו בצורה מלאה ואף יותר מכך .
מי עוקב אחריהם? מה הוא ציפה מהם?
ומאיפה הוודאות? הרי גם אם הם עמדו בציפיות עד עכשיו, אולי אולי אחד מהם הולך לפשל בקרוב... אני הייתי מחכה עוד 10-20 שנה (או 100,000 ק"מ, מה שיבוא קודם) לפני שהייתי מצהיר בוודאות על עמידה בציפיות.

[וברצינות: מאד אהבתי את הקטע של גלן גולד.]
טלי_והחלום*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2012, 13:49

חינוך דיאלוגי

שליחה על ידי טלי_והחלום* »

עוד דבר: שים לב שאין זהות בין חינוך דמוקרטי?, חינוך פתוח?, וחינוך דיאלוגי. נראה שאתה מתבלבל בין שלושת המושגים האלו.

אני יודעת שהדף ישן, אך שאלתי רלוונטית לכאן:

מה ההבדלים המשמעותיים בין הזרמים? בעיקר בין החינוך הפתוח לחינוך הדיאלוגי?
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”