ילדים ושתיית מים

מיצי_פיצי*
הצטרפות: 30 מאי 2003, 08:14
דף אישי: הדף האישי של מיצי_פיצי*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי מיצי_פיצי* »

לקראת הקיץ שוב עולה אצלינו נושא שתיית המים, בתי בת כמעט שלוש ולא רוצה לשתות מים. בקיץ שעבר נשברתי ונתתי לה מיץ תפוחים "טבעי" מהול. השנה אני מנסה לעמוד בפרץ וחוזרת 40 פעם ביום על המשפט "מי שצמא שותה מים", מדגימה שתיית כוס מים, מציעה כוס, כוס עם קש, בקבוק תינוקות, בקבוק עם פקק פטנט ועוד ועוד. לא עוזר, היא בקושי שותה. אני רוצה לציין שחשוב לנו שלא תשתה משקה ממותק כי הסוכר גורם לה לתחושת שובע ו"הורס" לה את התאבון לאוכל (גם ככה אם רוצים שהיא תאכל ארוחה צריך להרעיב אותה כמה שעות לפני). אנחנו לא מחזיקים בבית משקאות ממותקים אבל לפעמים מכינים מיץ תפוזים או תה קר בקיץ, ככה שזה באמת מה שיש (מיים). מה עוזר אצלכם?
ועוד משהו קטן - את מיי הסבון המג'וייפים של האמבטיה או בריכת השחיה היא דווקא שותה בשקיקה...
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי אביב_חדש* »

אף אחד לא ענה למיצי פיצי, אבל מה עם תה קר שאת מכינה לבד בבית? חליטות של נענע, לואיזה, לימונית, גרניום לימוני וכו'. חולטים (אפשר להמתיק במה שרוצים, ואפשר גם ללא המתקה) ומקררים.
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עדי_יותם* »

מיצי פיצי - אולי להקפיא ענבים/דובדבנים במים של קוביות הקרח - ואז היא תרצה מים עם קוביות הקרח שיש בהן "הפתעה"?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי יונת_שרון* »

מיצי, יכול להיות שההתנגדות של הבת שלך היא לא למים עצמם אלא ללחץ שהיא מרגישה ממך לשתות אותם?

רעיון: לשים קצת צבע מאכל במים, ולא להציע לה לשתות -- רק לשתות בעצמך. יכול להיות שזה יעניין אותה מספיק בשביל לשתות גם.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי ורד_לב* »

אפשר גם ללכת על פירות וירקות עתירי מים. אבטיח, מלון, מלפפון וכו'.
כי בסה"כ אם זה לא יום חם כשהיא מאד פעילה, זה יכול להספיק. בעצם, אבטיח ומלון יכולים להספיק גם כשמדובר ביום חם ופעיל.
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי ורד_לב* »

ניסית לשאול אותה למה היא לא שותה?
איך זה כשהיא עם ילדים אחרים ששותים לידה? היא לא נדבקת?
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי צוויליך* »

מה עם כמה טיפות לימון בכוס. קצת. לי (ילד גדול) הרבה יותר כיף וקל לשתות ככה מים.
דנה_נ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 16:32
דף אישי: הדף האישי של דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

מבקשת עצה! התינוק שלי בן שנה וארבעה חודשים, ינק עד גיל שנה, מגיל חצי שנה בערך ניסינו לתת לו בקבוק, הוא לא הסכים בשום פנים, רק כשנתנו לו מיץ תפוחים (תרכיז סיידר טבעי ), הסכים להתייחס לבקבוק בכלל. מאז שנגמל מהנקה הפך את הבקבוק למוצץ שלו . (מוצץ רגיל הוא לא רוצה). במשך היום המצב בסדר, הוא שותה רק כשרוצה לישון. בלילה לעומת זאת סיוט. הוא בשום אופן לא מוכן למשהו אחר בבקבוק מלבד מיץ תפוחים. ניסינו לדלל בהדרגה את המיץ והוא פשוט לא לוקח את הבקבוק. ובלי בקבוק הוא פשוט לא ישן. ניסינו לתת לו בקבוק מים בלילה שהוא עייף מתוך מחשבה שיתרגל, ולהציב אותו מול עובדה, אבל ללא הצלחה. הוא פשוט צורח בהיסטריה. ניסינו לתת לו לבכות, ולתת לו רק את המים, (שיטה שאני לא מאמינה בה אבל מרוב יאוש ניסיתי) פעמים הוא צרח כך קרוב לשעה ולא נרדם.- עד שקיבל את המיץ. בלילה הוא מחסל ביו 3 ל-4 בקבוקים ואולי יותר, צריך לקום למלא לו, להחליף לו טיטולים ובגדים רטובים, ואין לילה. מבקשת כל עצה שיכולה להועיל, או אם מישהו כבר התנסה בדבר שכזה. תודה מראש.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

כדי לעבור למים, אפשר לדלל בהדרגה.
דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

ניסיתי את זה, אבל שמגיעים לדרגת דילול מסוימת הוא זורק את הבקבוק, לכן אנחנו תקועים עם מיץ מדולל אבל לא מאוד.
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עירית_לוי »

הוא בשום אופן לא מוכן למשהו אחר בבקבוק מלבד מיץ תפוחים.
אז אולי לוותר על הבקבוק ולעבור לכוס? (מיוחדת לילדים, עם פייה וידיות).
אם הוא קושר בין הבקבוק למיץ, אולי עם כוס יהיה לו יותר קל להתרגל למים?

את הפעמים הראשונות עם הכוס עד שיתרגל, כמובן שכדאי לעשות ביום ולא בלילה.
יש כוסות עם כל מיני ציורים - אולי אפשר ללכת יחד איתו לחנות ולתת לו לבחור את הכוס שלו בצבע שהוא מעדיף ועם הציור שהוא הכי אוהב.
נורית_מ*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 17:51
דף אישי: הדף האישי של נורית_מ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי נורית_מ* »

דנה,
את אומרת שהוא שותה רק כשהוא הולך לישון. יכול להיות שהוא צמא מאוד בלילה כי לא שתה מספיק כל היום? אם כן יכול אולי לעזור לתת לו לשתות יותר במהלך היום. בתור התחלה לא להתעקש על מים, שישתה אפילו את המיץ שלו אבל שירווה את צמאונו במהלך היום.
אפשרות שניה היא שהוא משתמש בבקבוק כמוצץ. אפשר לנסות להשתמש בפיטמה של תינוקות (כך שזרימת הנוזלים היא איטית מאוד) בשילוב עם דילול מאוד הדרגתי.
דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

תודה רבה לכן על העצות, אני אנסה לעבור לפיטמה של תינוקות. לגבי כוס עם ידיות ופיה, הוא באמת מוכן לשתות בזה מים לפעמים, אבל זה לא עוזר כשהוא צריך להרדם, הוא צריך את המציצה. ולא נראה לי שהוא שותה מצמא, איך אפשר להיות צמא אחרי 4 בקבוקים ? פעם אחת הוא אפילו הקיא מרוב שהגזים עם כל הבקבוקים.
דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

זה לא עובד, אתמול בלילה עם הפטמה של התינוקות, (חריר אחד קטן ביותר) הוא שתה 4 בקבוקי מיץ תפוחים . מה עושים ?
עירית_לוי

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עירית_לוי »

חשבתי על שני דברים:
  1. גם לי נשמע שהוא מגיע צמא לילה, ואולי עדיף שישתה במהלך היום, אפילו אם בשלב ראשון זה יהיה מיץ ולא מים. נסי לעודד אותו לשתות במשך היום. מיץ בבקבוק של תינוקות, מיץ בבקבוק קטן של מים מינרלים, מיץ בכוס אטומה, מיץ בכוס שקופה - כל דבר שיעודד אותו לשתות. תני לו לבחור בעצמו ממה לשתות. לעבור גם למים וגם לשתיה במהלך היום נשמע תיק כבד. חלקי את זה לשניים: קודם שיתרגל לשתות ביום ורק לאחר מכן עברי למים.
  1. אולי חסר לו משהו אחר בלילה מאז הגמילה? נשמע שהוא משתמש בשתיה על מנת להרגע. הוא ישן אתכם או לבד? אם לבד - שווה להעביר אותו לישון אתכם, ואז המגע הגופני במשך הלילה עשוי למלא את הצורך הזה.
{@
נועה_בר*
הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי נועה_בר* »

אולי חסר לו משהו אחר בלילה מאז הגמילה? נשמע שהוא משתמש בשתיה על מנת להרגע
לדעתי זו לא השתיה אלא המציצה
מאז שנגמל מהנקה הפך את הבקבוק למוצץ שלו . (מוצץ רגיל הוא לא רוצה).
והמוצץ הזה שהוא התרגל אליו מוציא מיץ!
איך הוא ישן במשך היום?
הוא בוודאי מחקה הנקה, השאלה מה היה קודם, איך הוא ישן, עם הציצי בפה?
אולי לנסות בהדרגה להחזיר לו את המוצץ? במשך היום למשחק, כשעייף.

שילוב של הרבה מגע, חיבוק חזק, והרבה אמפתיה לקושי שלו עם תקיפות ש אין מיץ. מה כן יש?
ולהדגיש את מה שיש. במילים ! כל הזמן לדבר איתו ולהסביר לו מה קורה. אתה יכול לקחת מים, משחק, בובה, מוצץ, או דברים אחרים שתסכימו עליהם, ובשילוב של המון מגע אוהב להרגיע אותו, ולא לנסות שישן. רק שיהיה רגוע. אולי לאט הוא גם ירדם ( וכבר אמרתי לא לשכוח לחבק? :-) )
זה פרוייקט, ואתם כבר וודאי מותשים. נסו לקחת נשימה עמוקה וללכת על זה, שוב, עם המון רוך ונחישות.
ואם הוא מתעורר בלילה אפשר להציע לו לשתות, אבל לנתק את זה מהשינה. אם הוא צמא שישתה את השתיה של הבוקר ( אצלנו למשל זה תה פירות ), ולתת רק קצת. ואם עייף נעזור לך להירדם.
במצב של היום הוא ממש מתעורר בסוף הבקבוק ומבקש עוד?
איך מרגיעים אותו כשבוכה במשך היום? אולי לקחת את הדברים שעובדים טוב במשך היום ולצרף אותם להרגעה של הלילה.
עירית_לוי

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עירית_לוי »

לדעתי זו לא השתיה אלא המציצה
לזה התכוונתי :-)
דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

ברור לי שזו המציצה. אבל תוך כדי הוא שותה המון ! ומיץ תפוחים. ואני לא מצליחה אפילו לדלל את זה, כי הוא לא מסכים, וניסיתי כוס עם פיה במשך היום והוא לא מתלהב. הלילה לדוגמא, החלפנו חיתול 3 פעמים, שתה 3 בקבוקי מיץ, הרטיב את עצמו וכל המיטה בכל זאת. זה גורם להפרעה ברצף השינה כל ההרטבות והמציצה הבלתי פוסקת. לפעמים הוא נכנס לשינה עמוקה וזורק את הבקבוק ואז אני מרגישה שהוא ישן יותר טוב. אבל זה כל כך נדיר, ואני קמה עיפה.
אני כבר מיואשת. יש רעיונות ?
עירית_לוי

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עירית_לוי »

דנה, הוא ישן אתכם או במיטה נפרדת? אם לא - אולי כדאי לכם לקרב אותו אליכם במהלך הלילה.
אני שואלת כי נדמה לי שהצורך העז במציצה ובמתוק הם סמפטום למשהו אחר.
אולי לצורך במגע? אולי לתשומת לב? אולי למשהו אחר מאז הגמילה?
דנה_נ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי דנה_נ* »

הוא ישן במיטה משלו על ידי המיטה שלנו. ניסינו מספר פעמים לשים אותו איתנו ואין השפעה. הוא שותה את המיץ מתוך הרגל. הרגל רע שאנחנו לא מצליחים לשנות.
עירית_לוי

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עירית_לוי »

הוא שותה את המיץ מתוך הרגל.
אני מתארת לעצמי.
אני רוצה להציע (בעדינות, כי אני לא באמת יודעת מה יש שם :-) ) שאולי ההרגל לא סתם מושרש עמוק, אלא בא לספק משהו אחר שחסר לו.
מה שאני הייתי עושה זה לא שמה את הפוקוס על ההרגל (כי ראית שזה לא עוזר), אלא מחפשת מהו המקור להרגל.

ניסינו מספר פעמים לשים אותו איתנו ואין השפעה.
אני מניחה שאולי תהיה לזה השפעה אם תעבירו אותו אליכם לתקופה ממושכת ורצופה ולא לפעמים ספורות. הקירבה אליכם בלילה היא לא משהו שבהכרח משפיע מיידית ובאופן אוטומטי. זה יכול לקחת זמן.

במקביל ובנוסף לקירבה בלילה, שווה לבדוק מה עובר עליו במהלך היום.
את יכולה לנסות לבחון מה חסר לו מתוך נקודת המבט שלו. אולי יותר חיבוקים ומגע? אולי יותר תשומת לב? אולי יותר זמן ביחד?
הוא מאותת לכם על צורך כלשהו. תנסו להכנס לעולם שלו ולהבין מהו הצורך.

{@
שר*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2005, 08:51

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי שר* »

הפשושה שלי בת שנה וחצי החלה לאחרונה להרבות בשתיית מים בלילה (זה התחיל בכמה לילות שהיתה חולה). עד לא מזמן היתה שותה בקבוק סימילאק בערב לפני השינה ובקבוק סימילאק או תה קמומיל בסביבות חמש בבוקר. עכשיו היא שותה גם במהלך הלילה ואני רואה שזה ממש גורם לה להתעורר הרבה ולישון לא טוב (עיגולים שחורים מסביב לעיניה). היא שותה יפה במהלך היום כך שאני לא חושבת שזה בגלל חוסר שתייה ביום. התחושה שלי היא שמדובר ביצר המציצה, שזה מרגיע אותה ומסייע לה לחזור ולהרדם. הפסקתי להניק לפני שלושה חודשים, הלך די חלק ודוקא עד עכשיו לא הראתה חסך כלשהו בעניין הזה.
אני ממש לא רוצה להרגיל אותה לשתייה בלילה.(אני יודעת על עצמי שכשמתרגלים לזה קמים כל הזמן לשתות, זה קרה לי גם). ושלא לדבר על החיתולים הספוגים והסדינים והפיג'מה הרטובים.
זקוקה נואשות לרעיונות כיצד לגמול משתיית לילה.
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

שיניים?
עורבני_מצוי*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 09:23
דף אישי: הדף האישי של עורבני_מצוי*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי עורבני_מצוי* »

אולי עונת המעבר? יבש אצלכם יותר מהרגיל?
מלאכים_בשמי*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2008, 19:59

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי מלאכים_בשמי* »

מה שעובד אצלי בנושא המים הוא מים מבקבוק (אפילו מים מהברז שמילאתי קודם בבקבוק, אבל בדרך כלל הוא מעדיף מים מוגזים). לגבי השתייה בלילה, לדעתי את פשוט חייבת לעשות לזה סוף: כמו שהציעו, לישון איתו ביחד, לצאת איתו למרפסת שיראה מכוניות (משום מה זה עובד אצלנו פלאים להרגעה - "העולם עדיין קיים! יש מכוניות בשדרה!"), וכו'.
יסמין_אדמון*
הצטרפות: 29 דצמבר 2008, 09:29

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי יסמין_אדמון* »

אז מה עושים?
הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים והוא שותה כל היום וכל הלילה המון המון מים.
ברור לי שזה עניין המציצה להרגע - הוא הפסיק לינוק לפני 3 חודשים.
אבל זה באמת כמויות מוגזמות וצריך להחליף לו כל הזמן.
הוא ישן איתנו ומבסוט כל היום - אבל בלילה זה סיוט.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

מוצץ?

מילא החיתולים, אבל שתייה בכמויות מוגזמות יוצרת חוסר איזון במשק המינרלים בגוף עד לצורך לקבל מלחים בעירוי.
ג'וי_יה*
הצטרפות: 04 ינואר 2009, 10:41
דף אישי: הדף האישי של ג'וי_יה*

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי ג'וי_יה* »

האם מישהי יודעת לגבי שתיית מים לתינוקת בת חצי שנה? כלומר האם כדאי וכמה..
והאם מותר לתת תה טבעי?
מיכל*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2001, 17:11

ילדים ושתיית מים

שליחה על ידי מיכל* »

שלום, הבן שלי שנתיים וחצי שותה המון מים לפני שהוא הולך לישון (הוא נרדם עם בקבוק מים) וגם במהלך הלילה הוא שותה ולפני שהוא קם. כמובן שהוא לפעמים מתעורר רטוב לגמרי (עדין עם חיתולים). גם אם אני מחליפה חיתול באמצע הלילה לפעמים זה לא מספיק. אתן חושבות שיש בעיה?
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”