כניסה להריון בזמן הנקה

צפרדע_ית
הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי צפרדע_ית »

הי טלילה? - את תמיד נכנסת לדף הזה בערך באותו זמן כמוני... :) איפה את גרה?
טלילה*
הצטרפות: 22 אוקטובר 2005, 03:31

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי טלילה* »

קליפורניה. ואת?
נבט_חיטה*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

אני מניקה שנה וחצי, ומאוד רוצה להכנס שוב להריון, אבל עדין לא קבלתי וסת. אני גם לא כל כך מצליחה להשמין
גם אצלי זה ככה (מניקה שנה ורבע)... אוכלת טוב ודי הרבה ובכל זאת.
מישהו מכיר מטפל טוב ומומלץ ברפואה סינית באזור באר שבע? נראה לי שאלך על זה.
צפרדע_ית

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי צפרדע_ית »

אני גם,,,
פאלו אלטו :)
ידעתי!!!!
Talila*
הצטרפות: 08 אפריל 2005, 21:34

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי Talila* »

הי צפרדע ית
החייתי את הדפבית שלך!
צפרדע_ית

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי צפרדע_ית »

thanks T. i'm answering there... :)
רננה*
הצטרפות: 06 אוגוסט 2003, 11:13

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי רננה* »

גם אני רוצה... אולי הכניסה לדף תביא מזל?
מזל_טוב*
הצטרפות: 21 אפריל 2005, 17:13

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מזל_טוב* »

טוב..אז אם אנחנו בעינייני סקרים אז אני אשמח אם כל אילו שגם הניקו וגם ילדו בהצלחה יצאו מהארון כדי לגרד את החרדות לפחאשפה!

מחכה גם ליסיפורים כאלו. שתהיה קצת השראה לקנאה טובה.
מניקה_ורוצה*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2006, 13:06

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מניקה_ורוצה* »

מניקה כבר 14 חודשים. לאחר 12 חודשים קיבלתי את המחזור המיוחל. האם ההנקה משפיעה על סיכויי הכניסה להריון, או שאם יש מחזור (סדיר למדי) הפוריות מסודרת?
ורד_לב*
הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

קראת את כל הדף?
אצל כל אישה זה ממש אחרת :-S
לי לקח 3 שנים לחזור לווסת בכלל ויש כאלו שאחרי חודשיים כבר מדממות שוב.
למיטב הבנתי, גם כשיש כבר ווסת, היא אינה תמיד פוריה.
אני יודעת ששירלי פבליק וענת ארד עושות ייעוצים פרטניים לכאלו הרוצות להיכנס להריון (הן מלמדות מודעות לפריון, בד"כ עבור כאלו שרוצות להימנע באופן טבעי ). שווה נסיון!
בהצלחה {@
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

לאחרונה קראתי שבחברות בהן אין אמצעי מניעה מערביים פער הגילאים הממוצע הוא כשנתיים וחצי
יש שחושבים שזה מתיישב עם צרכי התינוק הגדול יותר, וכשהוא עצמאי מספיק מתאפשר ההריון הבא

בהצלחה!
ורד_לב*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

וגם עם צרכי גופה של האם. כדאי לזכור את זה!
טל_אור*
הצטרפות: 09 נובמבר 2005, 17:12

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי טל_אור* »

שלום לכולכן! אתן גם מעניינות, גם מצחיקות, ונעים לקרוא וללמוד מכן. אני מיניקה (כן, הכתיב וההגייה הנכונים הם עם ה-י הנוספת - כמו שכתוב בתנ"ך "לכי היניקי לי את הילד" (עם משה בתיבה על היאור) - ובכן אני מיניקה שנה וחודשיים, רוצה להיכנס להריון, מחזור - אין, כל מיני חוכמולוגים אומרים: תני בקבוק, תפסיקי להיניק... הלב לא נותן. כזו הבעת אהבה כמו להיניק - אין! והילדה ואני נהנות מאוד. אך כיוון שזקנתי ושבתי (מלשון שֵׂיבה) - בע"ה אנסה את עצותיכן. אם יש עוד כמובן אשמח.
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי הדס* »

מנסה גם כאן:
_מרגע שהפסקנו "לשלוף על כל פיפס" המחזור חזר ואיתו הביוץ וההריון.
כלומר מנסיון, ההפסקה של כל 4 שעות כבר עושה את זה לרבות מאיתנו כולל אותי._
עברו כבר שלושה שבועות מאז גמילת הלילה. <ועדיין הלילות קשים מנשוא. ההרדמות ללא ציצי מלוות בעצב רב מצד העולל בן שנה ותשעה חודשים שלא יודע מוצץ ובקבוק מהם>.
וכן מאז שפתחתי מרווחים של שש שעות במשך היום כלומר סך הכל שלוש הנקות ביממה וטרם חזר המחזור.
רוצה מאוד להיכנס להריון נוסף. הייתכן שכבר נכנסתי? שהיה ביוץ?
ואם לא, מה עושים? להתחיל לדאוג לאי פוריות?
ואולי צריך לגמול לחלוטין כדי לקבל מחזור במקרה שלי?
למשיבות תודה!
ושנה טובה ופורייה!!!
מניקה*
הצטרפות: 26 נובמבר 2002, 23:37

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מניקה* »

הי הדס

מחשבות שעולות לי מקריאת דברייך:
כל אישה וגופה כל ילד והתפתחותו ובהתאם לאלו ולנסיבות כל הריון הוא סיפור בפני עצמו
לדעתי חלק מבאופן טבעי זה שלטבע יש את הקצב שלו והריון מתאפשר כשזה מתאים לאמא לילד הגדול ולילד שבדרך

עם זאת, יש כמה דברים שאולי תרצי לשקול:
  • בקריאה בבאופן נתקלתי בכמה המלצות על דיקור ושיטות אלטרנטיביות שיכולות לסייע להכנס להריון
  • לעלות במשקל. בהקשר הזה אני מוסיפה לפי הבנתי ונסיוני הפרטי - להתחזק
את אחרי הריון לידה ותקופה של הנקה וטיפול בילד - האם את יכולה לשאת ולגדל עוד תינוק?

אצלי ההריון הגיע כשפיצית היתה קצת יותר משנה,
למרות שקיבלתי מחזור כמה חודשים קודם וחשבנו שאנחנו מאוד רוצים ילד.
בדיעבד, אני חושבת שהשינוי היה שהילדה הגיעה לשלב יותר עצמאי,
ואני למדתי לאפשר לה להשתחרר.
במקביל עבדתי כדי לחזק את עצמי במובן הפיזי - יוגה, הליכות, תזונה טובה, עליה במשקל והתחברתי יותר לרעיון ההריון במובן הרגשי.
אני לא בטוחה שאצליח להסביר את עצמי, אבל הרעיון הוא שבמקום מחשבה שאנחנו רוצים "עוד ילד" התמקדתי בהרגשה
שיש לי מקום בבטן ובלב לגדל עולם בפני עצמו.

שוב, כל מקרה לגופו לא למדתי הרבה מהשוואות אני מכירה מקרים שנכנסו להריון בהנקה מלאה בגיל כמה חודשים ולהבדיל כאלו שלא הצליחו עד גמילה מוחלטת בגיל ארבע. לדעתי לרפואה הקונבנציונלית אין מה להציע למניקה שרוצה להכנס להריון.

קראתי שכתבת ההרדמות ללא ציצי מלוות בעצב רב מצד העולל ואני חושבת - אולי עצב רב מצדך? האם השינוי הזה מתאים לכם? לדעתי הריון קשור גם למצב נפשי ולחץ וקושי יכולים להקשות.

עוד דבר - לתכנן את הנסיונות בלי להפריז כדי שספירת הזרע לא תהיה נמוכה מדי.

טוב קוראים לי
בהצלחה
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי שואלת* »

אני אמה לפעוט בן שנתיים ותינוקת בת ארבעה חודשים. רוצה את הבא בתור אבל לא רוצה להפסיק הנקה או לשלב תחליפים.
במידה ואצליח להכנס להריון האם אאלץ להפסיק להניק (הבנתי שהנקה מכווצת רחם)?
זה ישפיע על איכות החלב? על כמות החלב?
אני צמחונית יש דברים שאני חייבת לאכול כדי לשמור על בריאותם?
הדס*
הצטרפות: 25 ספטמבר 2002, 18:28

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי הדס* »

עדכון:
בראש השנה הגיע המחזור המיוחל. מה רבה שמחתי!
מניקה יקרה, תודה רבה על התשובה.
שני הלילות האחרונים עברו עלינו בנעימים. העולל ישן די טוב והתעורר לשתות מים.
חשבתי רבות על מה שכתבת. כלומר עוד בטרם כתבת את הדברים. אני מאמינה גדולה ב"כל עכבה לטובה"
ואכן כך... הריון יגיע כשיגיע.

_התמקדתי בהרגשה
שיש לי מקום בבטן ובלב לגדל עולם בפני עצמו._
מתמקדת.
וכן, טוב לי דווקא עם גמילת הלילה. מאפשרת לי לאגור כוחות ולישון הרבה יותר טוב.
אך חשה בפרידה כלשהי עם הפחתת ההנקות המשמעותית במשך היממה. זה די עצוב. אבל הכרחי מבחינתי.
שנה ותשעה חודשים של אושר גדול להניק. תענוג גדול ויחד עם זאת אני ועללי חייבים לעבור שלב נוסף בגדילה של שנינו. כך אני מרגישה.
לא מפסיקה להניק. אבל בהחלט מפחיתה בכמות.
חן חן ושנה טובה ופורייה.
אנונימי

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אנונימי »

במידה ואצליח להכנס להריון האם אאלץ להפסיק להניק (הבנתי שהנקה מכווצת רחם)?

לא. אלא אם יש לך הסטוריית הפלות ואז גם לקיים יחסימין לא תוכלי בזמן ההריון.
אני הנקתי, נכנסתי להריון, המשכתי להניק וממשיכה את שניהם עד היום (שנה ושמונה וחצי שנה).

זה ישפיע על איכות החלב? על כמות החלב?

בד"כ יש התמעטות חלב בזמן הריון, אצלי היא התחילה כשהייתי בסוף חמישי או תחילת שישי, לעתים הוא גם נעשה מלוח. אני השלמתי לילדה בשלושה חודשים האחרונים עם חלב שומשום/שקדים ותמרים.

אני צמחונית יש דברים שאני חייבת לאכול כדי לשמור על בריאותם?

גם אני צמחונית, לא בשר ולא דגים. לא לוקחת ויטמינים, תוספים וכו', רק משתדלת לאכול טוב ובריא.
מניקה*
הצטרפות: 26 נובמבר 2002, 23:37

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מניקה* »

הדס - מבינה לליבך ומאחלת לך הצלחה!

רציתי להאיר נקודה: אצלנו התהליך ההתפתחותי והרגשי שמאפשר קצת יותר מרחק הם שהביאו בעקיפין להפחתת ההנקות.
לא עשיתי דבר כדי להפחית הנקות באופן ישיר אני ממשיכה בגישה שכינו כאן "לא להציע ולא לסרב"
(אם כי לפעמים חוטאת בסטייה מהישר...).

עוד דבר שעזר לעשות סדר: מבחינת הלא לסרב - אני כן משתהה כשלא מתאים להניק (כשאמא תסיים לאכול, כשנגיע הביתה...)
ובכלל מעדיפה להניק בעיקר בבית ובפרטיות. לשמחתי בחוץ הגירויים מסיחים את דעתה והיא כמעט לא מבקשת אבל אם כן
אני מציעה חלופות (אם ההנקה לצורך מגע - חיבוק, אם צמא - שתיה, רעב - אוכל) ואם היא מתעקשת על הנקה אני בדכ עוברת לסביבה יותר נוחה עצם המעבר לימד אותה על ההפרדה בין הזרימה של החיים בחוץ לבין פעולת ההנקה ובעקיפין בפחית לנו הרבה הנקות.

לשואלת - לדעתי כל אישה ובמיוחד צמחונית מניקה וגם רוצה להרות (אני צמחונית מניקה ובהריון) כדאי שתבחן את מצבה הפרטי (בדיקות דם, התבוננות בתחושות) ותיערך בהתאם. אצלי זה במקום גבוה בסדר העדיפויות לכן פניתי לייעוץ אצל נטורופטית, השקעתי בתוספים, ואני דואגת כמיטב יכולתי לתפריט בריא בהתאם להמלצות מקצועיות. אני מצאתי שיש המון ידע לגבי מה בריא ובעיקר מה לא בריא אבל קשה ליישם ולדעתי מצב בו את נושאת שלושה אנשים דורש היערכות מיוחדת (במיוחד אם את מאמינה בהשפעות של תזונתך עליך ועל ילדיך). נכון שיש לזה עלויות אבל לדעתי זה שווה. לפחות לבדוק ברזל B12 ולקחת אומגה 3 וחומצה פולית...

ולשאלתך - לאכול אוכל מלא טרי ומזין (דגנים מלאים, זרעים, אגוזים, ירקות, קטניות...)
פפריקה_הונגרית*
הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פפריקה_הונגרית* »

בס"ד
_בעיקרון, ההנקה מונעת הריון רק בחודשים הראשונים, ורק בתנאי ש:
א. עדיין לא הופיעה וסת ראשונה לאחר הלידה.
ב. האם מניקה לעתים קרובות, התינוק מקבל את כל תזונתו (או כמעט כל) מהנקה, ולא עושה הפסקות גדולות, בעיקר בלילה (יש נשים שעשו מאמצים מיוחדים להיניק כל הלילה כדי למנוע הריון).
מרגע שהוסת חזרה, לאחר הלידה, האשה למעשה פורייה._
בשמת- אני עוד רגע בוכה!! את רצינית? זה נכון מבחינה רפואית?

ילדתי לפני 7 שבועות, אחרי 3 שבועות נגמר הדימום, לפני שבוע התחיל שוב דימום (מחזור??) ונגמר אתמול........ זה אומר שיש אפשרות להריון נוסף?? כבר!!??????

וגם, מהתחלה, אחרי מס' ימים- ישן כמעט כל הלילה (בלי עין הרע!!) ז"א- נרדם ב22, 23 ומתעורר ב- 4, לפעמים אפילו ב 5 , 6 ..... וגם במהלך היום לפעמים ישן 4 שעות (על המנשא, נראה לי שהם לא יכולים לא לישון על המנשא... לפחות לא בגיל כזה קטני...... )- האם זה גורם לחזרת הביוץ ????

יואו- אני לא אשן הלילה, פשוט!
> חנאניאמא רוצה עוד הרבה הרבה מלאנת'לפים ילדים, אבל לא עכשיו!! <
אמא_בגובה_דשא*
הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:31
דף אישי: הדף האישי של אמא_בגובה_דשא*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_בגובה_דשא* »

חן, במצב כזה הכי פשוט ללכת לרופא ולבקש אמצעי מניעה, או לחלופה בטבעית- דף תכנון הריון באופן טבעי אבל השיטה הזאת קצת פחות מתאימה לדתיים.
המטרה של הדף הזה היא לעזור לכלמיני-כמוני שמאוד רוצות עוד הריון, אבל לא רוצות להפסיק להניק בשביל זה.
(טוב, הכלמיני האלה כבר לא בדיוק 7 שבועות אחרי הלידה)
אמא_בגובה_דשא*

כניסה להריון בזמן הנקה

המחזור חזר לי כבר לפני כמה חודשים,
אבל הוא מאוד חלוש. כל מחזור אני חושבת בהתחלה שאולי זה בכלל דימום של תחילת הריון ואז נזכרת שגם הקודמים היו כאלה.
הבעיה היא שבהנחה שכמות הדימום משקפת את העובי של שכבת כלי הדם ברחם פשוט לא נראה לי שיש ברחם שכבה מספיק עבה כדי שיקלט עליה תינוק.
(ורופא ששאלתי אותו פחות או יותר אישר את ההנחה הזאת. התגיבה שלו היתה ש"זה לא אומר שום דבר על הפוריות של המחזור הבא. רק על של המחזור הקודם).

אז-
יש למישהי עיצה לא להחזרת המחזור אלא לחיזוקו?
פפריקה_הונגרית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בס"ד
אמאבגובה- מדדי הדם שלך בסדר? ברזל, ספירה, חומצה פולית, מחזור חלש יכול להעיד על סתימה בכבד (הכבד הוא ה"מנוע" של הדם, ויכול להיות שלא מצליח לו להניע בכל הגוף, וברחם את רואה את זה במוחש) , או על רמת אנרגי'ה נמוכה בכליות, שגם הן קשורות לרבי'ה (שכחתי איך בדיוק).
את לוקחת ויטמינים? אוכלת מספיק (כי אני זוכרת שאת רזה, ובשמת ((?)) כתבה שיש להעלות את כמות האוכל-ומכאן את רמת השומן בגוף) ?
אוכלת מספיק שומן וחלבונים? ישנה טוב? את מרגישה חלושה? כי זה יכול להיות שרמות אנרגי'ה הכלליות שלך נמוכות, וגופך אינו מצליח לתפקד באופן תקין.
ככלל- רפואה סינית מאוד טובה לזה- כי היא מתקנת אנרגיות (שיאצו, דיקור.) ותזונה - נסי!

בצלחה רבה...
>במצב כזה הכי פשוט ללכת לרופא ולבקש אמצעי מניעה - את יודעת שזה קשור לאישור רב ((או שאצלכם לא מחמירים בזה?)) <
אמא_נחה*
הצטרפות: 22 מרץ 2005, 14:55
דף אישי: הדף האישי של אמא_נחה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_נחה* »

האם החלב לא משתנה לפי גיל הילד?? אני הבנתי שהחלב שיש בחודשים הראשונים אחרי הלידה הוא בעל הרכב אחר מאשר החלב כשהילד בן שנה (לדוג') - איך זה מסתדר עם להניק שני ילדים בגילאים שונים??? הקטן שלי בן שנה וחודשיים ואני רוצה כבר להיכנס להריון אבל מחכה עם זה רק בגלל שאני לא רוצה עדיין להפסיק להניק את הקטן.... נשמע לי ממש "הזוי" להניק ילד בן שנתיים וילד בן יום מאותו ציצי....מצד שני "הזוי" זה לא בהכרח לא טוב....:-P
פפריקה_הונגרית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בס"ד
איך זה מסתדר עם להניק שני ילדים בגילאים שונים באופן טבעי יהי'ה הפרש של לפחות 10 חודשים בין ילד לילד (בהנחה שאשה לא תהי'ה עם בעלה בחודש וחצי הראשונים, כן?) - ואז הילד כבר אוכל בעיקר אוכל מוצק, ולכן החלב אינו מהווה תרכיב תזונתי מאוד עיקרי, אלא פינוק, קשר עם האמא, שיתוף (מתוך קנאה, או לא) עם הקטן יותר, הרדמות בלילה, או קינוח (כמו ש אני אמא סיפרה שילדה ביקש במסעדה בתום ארוחה ב בלוג אני אמא )- כאלה דברים.
ולכן ההרכב לא כל-כך משנה, כי הוא אוכל מזון אחר ממילא.......

מצד שני "הזוי" זה לא בהכרח לא טוב.... בדיוק....... :-P
אמא_בגובה_דשא*

כניסה להריון בזמן הנקה

חן, בדיקת הדם האחרונה שלי היתה תקינה.

אני גם לא ממש רזה. אפשר להגיד שבמדדים המקובלים אני נעה בין משקל תקין לעודף משקל קל.
מצד שני, אני בהחלט מרגישה חולשה, כבר הרבה זמן (ובגלל זה עשיתי את הבדיקות האחרונות שלי).
אולי באמת כדאי לי לנסות רפואה סינית.

את יודעת שזה קשור לאישור רב
נכון, אבל את מדברת על חודשיים אחרי לידה! תדברי עם רב. לא נראה לי שתהיה בעיה.
אל תחמירי על עצמך בלי לבדוק קודם. זה לא דבר חכם לעשות.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

חן,
בגיל 10 חודשים הנקה אינה "פינוק" כדבריך..יש המון ילדים שבגיל הזה חיים על הנקה בלבד כי זה מה שהם רוצים וזה מה שמתאים להם. לחלוטין טבעי.
ואת יודעת מה, גם כשהנקתי את בתי בגיל שנתיים וחצי לא הרגשתי שזה פינוק אלא צורך בסיסי (במקרה שלה פעם ביום בגיל הזה) להרגיש קרוב קרוב.
פפריקה_הונגרית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בס"ד
כוסמת- לא פינוק כמשהו שמקלקל, אלא משהו נעים, ומרגיע- פינוקי.
אני חושבת ומסכימה איתך לחלוטין שהנקה היא חלק חשוב והכרחי להתפתחותו של הילד מכל היבט שהוא...... רק שמעל לגיל מסויים- הנקה אינה הזנה עיקרית, אלא-תוספת, קרבה, שיתוף עם הילד הנוסף, (קרבה היא גם פינוק, על הידיים/במנשא זה גם פינוק- רק שאני מתכוונת לפינוק טוב, ולא ל"אל תקחי אותו על הידיים, את מפנקת אותו, ולא תוכלי להפטר ממנו." מקווה שהבהרתי את עצמי.)
אלא צורך בסיסי (במקרה שלה פעם ביום בגיל הזה) להרגיש קרוב קרוב. -נו- פינוק זה מבחינתי מענה על צרכים בסיסיים. לא קלקול, או "אובר פרוטקטיב".
אולי תקראי שוב את דבריי- כי אני מדברת בדיוק כמוך, רק במילים אחרות.
קרן_ג*
הצטרפות: 03 ספטמבר 2005, 23:14
דף אישי: הדף האישי של קרן_ג*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי קרן_ג* »

בני הקטן בן שנה וארבעה חודשים והוא כמעט שאינו מעוניין במזון מוצק. יש שוני גדול בין ילד אחד למישנהו ואני מכירה תינוקות שתזונתם הכמעט בלעדית היתה חלב אם עד קרוב לגיל שנתיים.

ובעניין אחר בנושא הדף, מנסיוני גיליתי שכמעט שאין חוקיות בין הנקה, כניסה להריון, כמות חלב וכו'. אמנם יש סטטיסטיקה ואפשר לדבר על אחוזים יותר גדולים לכאן ולכאן אך באמת תינוקות באים לעולם (בדרך כלל) פשוט כשקובעים מלמעלה... (ולמדתי את זה בתדהמה גדולה כשגיליתי שאני בהריון רביעי עם תינוק בן 4 חודשים ואחד בן שנתיים וארבעה חודשים...) אבל כמו שחברה אמרה לי אז ובדיעבד אפשר לאמר שצדקה יחסית "כנראה שיש לך כתפיים יותר רחבות ממה שאת חושבת"

ילדים זה שמחה כמאמר השיר, שנה טובה ומבורכת בילדים מתוקים ובלידות קלות ושמחות
פפריקה_הונגרית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בס"ד
אולי לא השתמשתי במילים הנכונות- התשובה היתה ל אמא נחה שלא מבינה איך הרכב חלב של ילד בן כמה חודשים יכול להוות תזונה לילד בן שנה וחצי, נגיד.
פיצה_והתוספות*
הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פיצה_והתוספות* »

אשמח לעזרה מנסיונכן. אני מניקה בת שנתיים וחודשיים שיונקת הרבה, בעיקר בלילה, כהשלמה לאמא- ציצי שחסרה לה במהלך היום. אין לי מושג כמה היא יונקת כי שתינו ישנות בשלווה בזמן הזה במיטה המשפחתית המשותפת, אבל אני יודעת שהרבה. אולי כל שעתיים ואולי לעתים יותר קרובות. אין לי שום כוונה לגמול אותה, המחיר הנפשי ששתינו נשלם בשלב הזה של הקשר בינינו לא מצדיק את הגמילה. היה לי דימום אחד, קצר מאוד כשהיא היתה בת 9 חודשים, שאולי היה וסת. מאז- שום דבר. אני לא משתמשת בשום אמצעי מניעה כבר כמעט שנה וחצי. מאוד מעונינת בהריון נוסף. או לפחות בוסת :-). בסתם תזכורת איך היא נראית :-). התחלתי טיפול בדיקור סיני, שעד כמה שידוע לי לא הוכח כעוזר במקרים כמו שלי, אבל למי אכפת. בעבר לא היו לי בעיות להכנס להריון, עם הקטנה זה הלך בצ'יק. יש מה לעשות? אין לי מחסור חמור ברקמת השומן :-), כך שאני לא רואה סיבה להשמין. יש מישהי שהיתה במצב דומה? יש מה לעשות?
תמרהינדי*
הצטרפות: 30 יולי 2006, 17:57

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי תמרהינדי* »

בת שנה עדין יונקת המון...חושבת לגמול מתישהוא מהנקת לילה, בכדיי להחזיר את המחזור, למרות ששתי אחיותיי קיבלו שוב רק אחרי שהפסיקו להניק לגמרי, לא יודעת אם קשור??
רוצה להכנס שוב להריון והאמת שמאוד רזיתי לאחרונה, בלי להתכוון, שזה כייף גדול לאור ההיסטוריה האכילתית שלי....קראתי שצריך להעלות במשקל בכדיי להכנס שוב להריון???
אין לי בעיה לוותר על המשקל אבל לא על ההנקה עדין...
מכירים מדקר סיני באזור הדרום (קרית גת והסביבה) שיכול לעזור ,לחזק ולעזור עם המחזור?
ורד_לב*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

אולי קראתן את הנסיון שלי היה בעבר בנושאים אלו.
בזמנו גמני ניסיתי כל מיני דברים במקביל לדפוס ההנקה שהיה בתקופה ההיא. הייתי בדיקור, אכלתי יותר בשר ושומנים בכלל, עבדתי על עלייה במשקל, הרבה מודעות וכו'.
בדיעבד מה שהכי עזר לי היה גמילת לילה שמייד החזירה את הווסת (בגיל שנתיים ו-8 בערך. ריווח בהנקות היום איפשר את הכניסה להריון 3 חודשים לאחר מכן (טוב, נו, זה לא באמת מה שאפשר את זה.... ;-) ).
נבט_חיטה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

בדיעבד מה שהכי עזר לי היה גמילת לילה שמייד החזירה את הווסת
זה בדיוק מה שהחזיר לי את הוסת. גמילת לילה. (ורד, חשבתי עלייך בכל הסיפור הזה)
הפשוש ינק וינק וישן מאוד גרוע אני רציתי כבר להיכנס להריון ואז החלטתי לגמול אותו מהלילה. תוך 3 שבועות הגיע המחזור והשמחה הייתה כה רבה.
ולאחר המחזור תוך שבועיים שלושה.... ואני בהריון! הידד האח. כיום בתחילתו של שבוע 14. אז היה רק מחזור אחד ואני שמחה כי מרגישה שהגוף עבר תהליך חשוב. ההנקה כה הכאיבה לי שהגעתי למסקנה שזה ביוץ/ הריון ואכן כך. בתחילת החודש גמלתי אותו לחלוטין מהנקה. והוא בן שנתיים פחות חודש. לפני יומיים חגג שנתיים. כיום הוא אוכל הרבה יותר טוב. שותה הרבה מים, מקבל ברזל כי סבל מחוסר רציני בברזל. שמחה שנגמל והוא גם שמח , יותר עצמאי ופחות עצבני. ההנקה הייתה אחד הדברים הנפלאים שחוויתי עם ילדי הקט. לא מוותרת על זה בשום פנים ואופן אבל תמה לה תקופה מקסימה ביותר ועכשיו הגוף שלי נערך למשהו חדש ומלהיב ואני אוגרת כוחות לצאצא הבא. אז ורד, רק רציתי להגיד תודה כי מאוד עזרת לי גם בקבלת החלטה על גמילת הלילה שהייתה קשה אבל חשובה.
ורד_לב*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

מודה שגם לי לא היה קל, על אף גילה המאוחר של בתי. אך הרגשתי שאני צריכה לעשות משהו אקטיבי עם הרצון לעוד ילד ובדיעבד- אני יכולה גם לומר- גם קצת לפתוח מרחק בינינו ולאפשר לעוד דברים להכנס שם.
מיניקה*
הצטרפות: 30 יולי 2005, 20:01

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיניקה* »

הקטנה בת שנה וחודשיים. יונקת כל כמה שעות וגם אוכלת מגוון מוצקים. לפני חודש וחצי קיבלתי מחזור ראשון. לפני 3 שבועות התחלתי להרגיש כמו לפני מחזור, ומאז ההרגשה הזו באה והולכת אך המחזור לא מגיע. גם הפטמות התחילו לכאוב. עשיתי בדיקת הריון ביתית שהראתה שאיני בהריון. הרוקחת שמכרה לי את הערכה אמרה שבדיקות אלה אינן אמינות כאשר המחזור עדיין לא סדיר.
מה דעתכן/נסיונכן?
נבט_חיטה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

מה דעתכן/נסיונכן?
לעשות בדיקת דם שתבדוק האם את בהריון או לא. אלו בדיוק הסימנים שהיו לי עם הביוץ וההריון העכשווי. ההנקה כאבה לי בטירוף. מלבד זאת, אני אישית לא עושה בדיקות הריון ביתיות. בפעמיים שנכנסתי להריון עשיתי בדיקת דם כדי לאמת שאכן מה שאני מרגישה הוא הריון. בהצלחה!
אנונימי

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אנונימי »

מה דעתכן/נסיונכן?

לכי על התחושות שלך. אני באופן אישי לא מקיזה דם, ודאי שלא בזמן הריון (כלומר, הקזתי בהריון הראשון, כי המיילדת עמדה על זה, אבל משם כבר למדתי לעמוד יותר על שלי).
בהריון הנוכחי הרגשתי בהריון מההתחלה. בעלי לא האמין לי (כרגיל, כמו בכל הריון, אני עושה בדיקת ערכה כדי להוכיח לו שאני כן בהריון..), עשיתי בדיקה עם ערכה - שלילית.
מוזר, חשבתי לעצמי. אני מרגישה בהריון. אחרי שבועיים קניתי עוד ערכה - שלילי. אמרתי לבעלי: "תשמע, אולי הערכות יוצאות שליליות, אבל תדע לך שמשהו חי לי בבטן".
הוא אמר לי: "עזבי, זה הריון מדומה". הזמן חלף, הבטן גדלה וגדלה והוא עדיין התעקש שהיא גדלה כי זה הריון מדומה. חח. קניתי ערכה וסוף סוף היא יצאה חיובית.
כבר הייתי אוטוטו בפתחו של חודש חמישי (האמת, אני לא באמת יודעת באיזה חודש אני, הכל השערות). אז זהו, קצת על ערכות הריון.
שמעתי מעוד נשים שהערכות יצאו להן שליליות למרות שהיו בהריון.
אנונימי

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אנונימי »

אה. שכחתי שזה בכלל דף על כניסה להריון בזמן הנקה - אז - בהריון השני הנקתי את הבכורה ובהריון הנוכחי אני מניקה את שניהם.
בהריון הראשון הערכה מיד יצאה חיובית, בהריון השני גם ורק כאן, בשלישי, 2 הערכות הראשונות יצאו שליליות, למרות שמדובר בשני סוגים שונים של ערכות
שכל אחת נקנתה ממקום אחר.
מיניקה*
הצטרפות: 30 יולי 2005, 20:01

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיניקה* »

וואו! תודה על השיתופים. אשמח גם אם אני בהריון וגם אם לא, אני פשוט סקרנית לדעת. אז כרגע אני מרפה מהסקרנות וממתינה בסבלנות לראות מה יוליד יום.
גם*
הצטרפות: 02 יוני 2005, 09:07

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי גם* »

מניקה,
רק רציתי להגיד לך שאני בדיוק באותו מצב.
אצלי הסיבה שאני משערת שאני לא בהריון זה כי אין לי חום.
בהריון הקודם (גם ללא מחזור סדיר) גיליתי שאני בהריון לפי זה שהיה לי חום סביב 37 רוב הזמן (בדר"כ 36.6 אצלי).
האם יש מישהי בקהל שהייתה בהריון ללא עליית חום?
אני*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 17:25

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אני* »

בשבועות האחרונים יש לי תחושה שאני בהריון. עייפה, כאב ראש מדי פעם, היה איזה בוקר שקמתי עם צרבת. התקפי רעב בלתי נשלטים.
אני מניקה את בני הבן כמעט שנתיים שלוש ארבע פעמים ביום. בלילה הפסקנו לפני קצת יותר משבוע.
אתמול בערב כאבה לי נורא הבטן. אחרי שהלכתי לישון, התעוררתי באמצע הלילה בסביבות שתים וחצי, ולא הפסקתי לשלשל ולהקיא עד הבוקר.
בבוקר המאוחר, אחרי שלקחתי נר פרצטמול של תינוקות, זה הפסיק. כרגע אני רק מאוד חלשה, אבל כבר יש לי תיאבון.
שניסיתי לשחזר מה אכלתי אתמול, כל דבר שאני אכלתי עוד משהו אכל. ואף אחד לא נהייה חולה.
גם נראה לי מוזר שזה וירוס שעובר כל כך מהר. ואף אחד אחר לא נדבק. אני כל הזמן עם הבן שלי, ככה שיהיה מוזר שאני אדבק והוא לא, וגם רוב הזמן יש עוד אנשים מוכרים אתנו, שאף אחד מהם לא חולה, ולא היה חולה בדבר שכזה.
בלילה גם היה לי קצת חום.
האם יכול להיות שזה הריון?
מחזור דוקא יש לי סדיר כבר יותר משנה. אמורה לקבל בקרוב.
בעילום_שם_כרגע*
הצטרפות: 16 מרץ 2007, 13:51

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בעילום_שם_כרגע* »

צמצמתי הנקות כשהבת שלי היתה בת שנה וחודשיים כדי לקבל את המחזור ואכן זה עבד וקיבלתי מחזור בשבוע שבו צמצמתי, ואז חזרתי להניק כרגיל (בערך 4 פעמים ביום , ובלילה ללא הגבלה) וקיבלתי שלושה מחזורים ועכשיו שוב המחזור לא הגיע... הייתי בטוחה שאני בהריון אבל היום עשיתי בדיקה והתשובה היא שלילית.
יכול להיות שהמחזור הפסיק בגלל שחזרתי להניק מלא?
אודה מאוד על תשובתכם..
בעילום_שם_כרגע*

כניסה להריון בזמן הנקה

דרך אגב- המחזורים שהיו היו סדירים להפליא- כמו שעון!
anyone???????????
פלוני_אלמונית*

כניסה להריון בזמן הנקה

לא יודעת אבל שני דברים:
נפלאות דרכי ההורמונים - הכל יכול להיות
האם עשית בדיקת דם או בדיקה ביתית וכמה זמן האיחור - לפעמים בדיקה ביתית טועה (רק בכיוון הזה שבו יוצא שלילי למרות שחיובי אבל חיובי זה תמיד חיובי) ולפעמים פשוט ההריון צעיר מדי ואז צריך לחזור על הבדיקה לאחר כמה ימים.
ורד_לב*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ורד_לב* »

נשמע הגיוני שאם שינית דפוסי הנקה הגוף הגיב בהתאם. שכן מדובר פה על מערכות גומלין הורמונליות. שינית משהו אחד, תהיה תגובה במקום אחר.
מערכת יחסים.
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

הנה הדף כבר מתחיל לעבוד - אני בשבוע 6-8!
מיד נרשמת גם... (על החתום י.ט |תמר|)
מציינת שמחזור כבר יש שנה וחודש, הריון אין ומנסים כבר מעל חצי שנה... נו, איפה מקבלים פה את הברכה?
שונמי_ת*
הצטרפות: 17 אפריל 2005, 20:52

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי שונמי_ת* »

שתהיה קצת השראה לקנאה טובה
אני נכנסתי להריון עם הקטנה מבלי לקבל מחזור בין הלידות, כשהגדולה היתה בת שנה וחמישה חודשים, בדיוק כשהיא הפסיקה לינוק בלילה וההנקות הצטמצמו למספר הנקות ביממה (לפני זה הבר היה פתוח נון סטופ בכל שעות היממה), והמשכתי להניק אותה בהריון.
בעילום_שם_כרגע*

כניסה להריון בזמן הנקה

תודה לכל מי שענתה, התעלומה נפתרה. הבוקר קמתי עם מחזור.
ממשיכים לנסות..
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

עברו שנה ו-8 חודשים של הנקה מופלאה שממלאת אותי ואת היונק המסור אושר.לפני שבועיים בערך הוא נגמל מהנקת לילה ויונק רק ב19:00 ושוב ב-0500.הבעיה שהמחזור לא מראה סימני חזרה.אני בעיקר סובלת מכאבי ראש תיאבון או חוסר תיאבון וחולשה.קשה לי לנסח שאלה, אבל אני רוצה בקרוב להיכנס להריון.יש סיכוי שזה יקרה בלי מחזור? מישהי יודעת מה הממוצע לקבלת מחזור אחרי לידה? איך אפשר בדרך טיבעית לבדוק אם אני מבייצת?
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מיץ??? מי כתב מהמחשב שלך?

_

אפשר לדעת בקלות יחסית לפי הפרשות מהנרתיק.
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אולי כבר נקלטת?
אם פתחת כאלה מרווחים בהנקה כנראה תקבלי מחזור ממש בקרוב. (במידה והתשובה היא לא לשאלה שששאלתי בהתחלה)
מיץ_פטל*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אינדי אנית - איזו שאלה שאלת בהתחלה? על מה התשובה לא? הבנתי שיש כאלה שלא מקבלות עד לסיום הנקה באופן סופי ומוחלט בלי שלוקים...

תבשיל קדרה - אני כנראה מיץ פטל 2 ולא המיץ שאת מכירה....מה אפשר לדעת לפי הפרשות? ביוץ? סליחה על התיאור אבל יש לי לא מעט הפרשות עכשיו יחסית ליובש שסבלתי ממנו בהנקה המלאה עד לא מזמן.אפשר לפרט על זה קצת יותר?
אינדי_אנית*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אינדי_אנית* »

אולי כבר נקלטת? זאת השאלה.

זה תמיד נורא מבלבל השלב הזה. אני כדי לקבל מחזור עשיתי הפסקה אחת במשך היום של יותר משש שעות במשך כ5 ימים רצוף וישר קיבלתי מחזור, ועשיתי את זה בהשראת הערסית מהשכונה שעשתה אותו דבר וקרה לה אותו דבר.

אם לא מניקים בלילה זה בכלל טוב כי אז היצור של ההורמון ששכחתי את שמו הוא הכי חזק.
מיץ_פטל*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אולי...יש לי תקווה כזו .לצערי אני כבר די הרבה ימים עם הפסקה של 12 שעות בין הנקות וכלום לא קרה...אולי הגוף צריך עוד זמן
הערסית_מהשכונה*
הצטרפות: 05 אפריל 2005, 12:16
דף אישי: הדף האישי של הערסית_מהשכונה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי הערסית_מהשכונה* »

"די הרבה ימים" זה לא מספיק . דברי ב"שבועות".
יש עוד דף אופטימי באותו נושא :התעברות בזמן הנקה
תנסי לחבר ביחד את כל הטיפים. בסוף יצא.
אגב..בשמת דיברה בזמנו גם על תזונה נכונה ומשקל טוב (בטטה זה טוב)להפחית סיגריות ולהתכוונן לליל ירח מלא . ולוטם ממליצה על הרבה סקס.
ותודיעי על התוצאות אה..
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

טוב לי יש שאלה מהכיוון ההפוך:
אני כרגע בהריון שני ומתכננת להניק, ההריון ראשון היה ספונטני וההריון הנ"ל אחרי טיפולים.
אני כמעט ולא מקבלת מחזור בצורה טבעית- ההריון הראשון היה סוג של "נס" ביוץ ללא מחזור -המחזור שלפניו היה בערך 4 חודשים לפני (תמיד נאמר לי ע"י רופאים שהסיכוי שלי לטבעי די שואף לאפס..)
ואחרי ההקדמה, לשאלה: אני לא רוצה לקחת גלולות אבל אני גם לא רוצה להיכנס להריון אחרי רגע...
הרי די ברור שבגלל חוק מרפי אם אני לא אקח גלולות ולא ארצה הריון נוסף בפער צפוף אכנס להריון ברגע למרות הנקה רציפה , מלאה וסדירה ולמרות ההורמונים המעוותים שלי.
למישהי יש רעיון - הרי הטענה היא שאין לסמוך על הנקה כאמצעי מניעה מוחלט. איך אפשר למנוע?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פלונית* »

אם אלוהים היה מוריד כסף מהשמיים, כולם היו רצים לקחת. אבל כשהוא מחלק ילדים...
מיץ_פטל*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

הערסית מהשכונה -

דברי ב"שבועות".- 3 שבועות בלי הנקטת לילה אבל...בסופ"ש אני מניקה גם לפני שנת צהריים ולפני שבוע היתה מחלה של יומיים אז הנקתי כל היום בערך...אבל בלי לילה.אני לא מעשנת, אני יחסית רזה אבל לאחרונה, כנראה עם דילול ההנקות קצת התמלאתי....אני צריכה לעבוד על תזונה קצת יותר בריאה זה בטוח. האמת שאני סובלת כבר כמה זמן מתופעות"הריון" אבל אמרו לי שזה יכול להיות גם בגלל הפסקת ההנקה בלילה - ההורמונים משתוללים. בהריו הראשון ידעתי שאני בהריון כבר בשבוע 4.עכשיו אני מרגישה קצת מוזר ואפילו מפחדת לבדוק כדי לא להתאכזב.אני מדמיינת שאולי עוד כמה שבועות הבטן תהיה גדולה ופתאום אני אגלה שאני בחודש חמישי....
מיץ_פטל*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

כותבת כאן שגם אני רוצה...בשביל המזל....יונק מסור בן שנה ן-8 (איך הזמן טס שנהנים). גמילת לילה די מוצלחת לפני 3 שבועות.מחזור אין. סקס יש.הריון- אני מקווה שבקרוב.
אמא_של_גור*
הצטרפות: 26 אפריל 2004, 10:47
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_גור*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_של_גור* »

אחרי שנה ו-10 מהלידה קיבלתי מחזור ראשון.אני מניקה פעם ביום בבוקר. מה הסיכי להיכנס להריון? מה הסיכוי שהמחזור יהיה עכשיו סדיר?עוד לא קיבלתי שוב, עבר פחות מחודש.אני חושבת שאני מזהה ביוץ.יש לי כאבי בטן די חזקים באזור הרחם.אשמח לשמוע מנסיונכן איך היו המחזורים אחרי הלידה כשהנקתן וכמובן מה הסיכוי להריון?
מניקה_המוווון*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2007, 01:03

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מניקה_המוווון* »

בתי בת שנה וחודשיים ויונקת מלא ביום ובלילה. אוכלת מעט מאד אוכל מוצק ושותה הרבה מים בנוסף להנקה המלאה.
אני שוקלת גמילה חלקית- כלומר בלילה, מכמה סיבות:
  1. די נמאס לי כבר להתעורר מלא בלילה. זה מעייף ובבוקר אני מותשת מההנקות האלה. ברור לי שההתעוררויות הרבות שלה זה בגלל שהיא יונקת.
  2. אני מנסה כבר כמה חודשים להיכנס להריון נוסף. המחזור הגיע פעם אחת ולא חזר מאז. נראה לי שהוא חזר לפעם אחת בגלל תקופה מסויימת ומעצבנת, יש לציין, שהיינו צריכים להחזיק אותה בלי אוכל/הנקה שעתיים לפני קבלת תרופה הומאופטית +חצי שעה אחרי קבלת התרופה. כי בעיקרון מצדה, לא היה שינוי בתדירות ההנקה...
  3. כשאכנס להריון, סופסוף.. אני מתכוונת לגמול אותה בהדרגתיות רבה לגמרי, מהנקה. לא מעוניינת להניק שניים.
יש לכן עצות-איך להחזיר את הביוץ-מחזור ולהיכנס להריון?? חייבים לגמול מהנקת לילה??(לא בטוחה שאני רוצה. בשבילי זה יהיה נוח. בטוח. אבל האם זה טוב בשבילה?!)
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

עד כמה שאני מבינה, אם היא בקושי אוכלת מזון שאיננו חלב במשך היום, היא זקוקה ליניקות בלילה להשלמת תזונתה ובלעדיהן תהיה רעבה ולכן היא חייבת קודם להתחיל לאכול במשך היום. הבת שלי, בת שנה, במצב דומה ואני שומעת ממש שלוקים גדולים באמצע הלילה.
לילו*
הצטרפות: 24 אוגוסט 2005, 13:48

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי לילו* »

גם אני אשמח לדעת אם יש 'טריק' לכניסה להריון בזמן הנקה.
פיצית בת 7 חודשים. יונקת מלא וטועמת מוצקים.
אני לא רוצה לגמול ולא איכפת לי להניק 2 יחד אח"כ.
אבל כן נשמח להרחיב את המשפחה.
מניקה_המוווון*

כניסה להריון בזמן הנקה

אני מבינה שהיא גם רעבה באמת במהלך הלילה כי היא כבר גדולה אבל לא אוכלת הרבה חוץ מהנקה ביום.
אבל מה לעשות-אני מציעה לה המון כל היום והיא לא מוכנה. אני לא יכולה להכריח... לדחוף לה לפה בכוח...
אז את אומרת שאין לי מה לנסות לגמול בלילה כי היא באמת רעבה. אוקי, אז איך אפשר כן להיכנס להריון עם הנקות לילה??
אני אגב, לא מתכוונת להניק שניים אחרי שאלד. לפני כמה חודשים חשבתי שכן. היום ממש לא. זה נראה לי אישית, מתיש מידי וברגע שאכנס להריון אתחיל בגמילה איטית והדרגתית.
אום_אל_קיצקיצ*
הצטרפות: 21 ינואר 2007, 22:53
דף אישי: הדף האישי של אום_אל_קיצקיצ*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אום_אל_קיצקיצ* »

קראת את הדף הזה? אני בטוחה שהתייחסו בו כבר רבות לסוגיה הזו. או כאן או בדף התעברות בזמן הנקה זה הוסבר איפשהוא שצריך להיות מרווח של בין 4 ל-6 שעות מתישהו ביום לא חייב להיות בלילה וזה במקרים רבים מחזיר את המחזור. הבחורה שנתנו לה את העצה הזו ניסתה לרווח אחה"צ וזה עבד!
בכל מקרה ממליצה לך לקרוא את הדף הזה והדף הנ"ל כדי לענות על שאלתך.
ובקשר לאוכל, אולי כדאי לבקר בדף מעבר לאוכל מוצק
מניקה_המוווון*

כניסה להריון בזמן הנקה

תודה רבה!!
פלקור_בדרך*
הצטרפות: 29 ינואר 2007, 11:16

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי פלקור_בדרך* »

מצב ממש מוזר! הפסקתי להיניק לפני יותר מחצי שנה (בתי הייתה בת 11 חודש) וכבר כמעט שלא היה לי חלב.
החל מלפני שבוע, יש לי טפטופי חלב משני השדיים...טיפות ספורות, ובכל זאת, משונה.
מישהי נתקלה במצב דומה?
יש גם רגישות בשדיים.
מה פה קורה פה?
אנונימי

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אנונימי »

מניקה כבר שנה ללא מחזור. בעצם, איך אדע אם אני הרה שוב או לא? יש סיכוי שארגיש משהו? יש סיכוי שלא ארגיש כלום? האם היונקת תספק לי סימנים?
פלוני_אלמונית*

כניסה להריון בזמן הנקה

מניקה שנתיים ועשרה חודשים .הפסקתי לפני שבועיים להניק את הבכור.מאד רוצה להיכנס להריון נוסף .הקטן בן 6 חודשים.יונק בדרך כלל בין פעם לפעמיים בלילה.אני כבר בת 39
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

1. תנסי לפתוח מתישהו ביום (בדרך כלל זה הולך יותר בקלות בלילה) פער של כמה שעות (נהוג לומר 6 לפחות).
  2. תוודאי שאת מטפלת בעצמך טוב - בעיקר תזונה.
תעשי שהגוף שלך ירגיש שהוא יכול לעמוד בזה שוב (ושזה גם יהיה נכון). גם מבחינת מה שיש לך, המצבורים, וגם מבחינת "להניק פחות" (הפער בלילה).
בהצלחה (())
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אוד_ליה* »

לא קראתי את כל הדף, רק רציתי להוסיף מניסיוני האישי שנכנסתי להריון (לא מתוכנן אפילו!!), תוך כדי הנקה, הילד היה בן שנה וינק דיי הרבה (אבל גם אכל יפה מוצקים). בכל מקרה- הנקתי עד חודש חמישי, לא הפלתי, הילד הקטן יצא יפה שמנמן ובובתי, והכל טוב...
בהריון הראשון (בלי הנקה ;-)), לעומת זאת, לקח לי כמעט שנה להרות, ואז אחרי שהריתי ההריון נפל בשבוע 8, ורק אחרי כן נכנסתי להריון וילדתי את בני הראשון...
בקיצור- לי נראה שהמקרים של הפלה בהנקה זה פשוט צירוף מקרים של הריון שנפל, שזה דיי שכיח, והנקה (שהלוואי והיה יותר שכיח /-:)...
מבחינת מחזור- קיבלתי פעם אחת (אם זוכרת נכון) בין 2 ההריונות. לא תיכננו הריון, אפילו נזהרנו, ובכ"ז.. (ואין מאושרת ממני :-))
אהה, ודבר אחרון- יש את שיטת הזירוז של עיסוי פטמות (שזה המקור לחשש להפלה בהריון כנראה)- בהריון הראשון, משבוע 40 עיסינו במרץ ו... כלום לא קרה עד שהוא היה מוכן לצאת... אני מסיקה מכך שה"שיטה" עובדת רק כשיש ממש תנאים ללידה (או להפלה...), ז"א ההריון היה נופל בכל מקרה וזה פשוט "מזרז"...
פלוני_אלמונית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בת 39 מלמעלה'נתתי לתינוק פורמולה בלילות והמחזור חזר לאחר שלושה לילות,תודה.לאחר מכן חזרתי להניק בלילה
מירב*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2002, 14:22

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מירב* »

אני מניקה תינוקת בת שנה וארבעה חודשים.
קיבלתי מחזור שנה לאחר הלידה. מאז השתמשתי בנרות גלובאן (קוטל זרע) שיש להן סיכוי של 85%.
ככל הנראה אני בהריון (טרם בדקתי).
אני ממשיכה להניק 3 פעמים ביממה.
האם יתכן שזה גורם לצואה שחורה אצל בתי התינוקת ?!?!?!?!
אנא ענו לי בדחיפות !!! :-(
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

מירב, האם נתת לה תוסף ברזל לאחרונה?
מירב*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2002, 14:22

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי מירב* »

ממש לא ...
אני משתדלת לתת לה ברזל דרך המזון (רימונים וכדו)
יש לך רעיון אחר? האם זה הגיוני? וקשור להריון ?
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי שואלת* »

בשעה טובה אחרי ניסיונות כמה, אנחנו בהריון שלישי מתוכנן רצוי ואהוב.
הצעיר בן שנתיים עדיין יונק, נורא כואב לי וגם ככה הוא כבר גמול לילה אוכל הכל ומתפנק בציצי רק לפעמים.
החלטתי לגמול אותו, השאלה היא- האם יהי לי גודש ומלאות כמו בגמילת הגדול? או שכמות ההרמונים תאזן את הגמילה?
רוצה לדעת לקראת מה אני הולכת.
תודות לעונות.
עלמו_נית*
הצטרפות: 19 דצמבר 2007, 11:02
דף אישי: הדף האישי של עלמו_נית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי עלמו_נית* »

כשניסיתי להפחית הנקות בהריון סבלתי מגודש
לא רוצה לבאס אל כיוון ששאלת - כאב לי יותר מאשר לא בהריון.

המרגיעון כותב לי: אם יצאת מכליך אל תשכח לשוב...
מנוחה וסבלנות עזרו לי
נראה לי שזה מסתדר אחרי כמה ימים

לא שאלת אבל אני העדפתי את כאבי ההנקה על הגמילה
אחכ המשכנו ל הנקת צמד שחששתי שתהיה קשה
בדיעבד זה היה החלק המקל בקליטת תינוקת חדשה במשפחה
הגדולה לא הרגישה שלקחו לה את אמא והציצי וההנקה יחד מאוד קירבה. אציין שאצלנו פער הגילאים קטן יותר, ולא היתה אופציה לגמילה מוחלטת.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

החלטתי לגמול אותו, השאלה היא- האם יהי לי גודש ומלאות כמו בגמילת הגדול? או שכמות ההרמונים תאזן את הגמילה?
לקראת חודש שלישי-רביעי אצל רוב האמהות יש באופן טבעי ירידה בכמות החלב. לפעמים ממש נגמר.
זה מבטיח שלא יהיה שום גודש לקראת הזמן הזה, ושום בלגנים (שכן ייתכנו בהתחלה).
חלק מהתינוקות ממשיכים לינוק אפילו כשאין חלב P-:
אני מציעה שתתחילי לאט לאט לספק עיסוקים אחרים מהנקה, לאט, וככה ככל שהגוף יפחית בכמויות החלב - הוא כבר יתרגל לאט לאט לפחות הנקות.

אמהות רבות מציבות גבול בהריון, בגלל הכאבים: לא מסרבות להנקה, רק מיידעות ש"אבל עד שאני סופרת עד עשר" או "עד שנגמר השיר" (אפשר לשיר "יונתן הקטן" או משהו כזה, לא חייבים שיר מוקלט) או כל טריק אחר לקצר מאוד את משך ההנקה, והסיבה? "כי כואב לי". זה נכון, זו האמת, זה לגיטימי, זה מלמד את הילד התחשבות, וזה גם מבהיר לו שזו לא אשמתו. הוא בסדר גמור, הוא לא עשה שום דבר רע, אבל לאמא כואב היום ולכן אפשר לינוק אבל קצר. אמהות אומרות "כואב כי הציצי מרגיש לא טוב היום" או כל מיני כאלה. העיקר להבהיר לילד שזה לא בגללו בכלל, לא קשור אליו, ולהודות לו שהוא עוזר לאמא כשהוא משתף פעולה ויונק זמן קצר.

אז:
  • הדרגה
  • הסחת הדעת בזמנים שנוהג לינוק (בעזרת חברים, למשל, או אוכל טעים, או כל דבר אחר שיעזור להפחית בקשות להנקה)
  • קיצור הנקות בלי סירוב
  • הבהרה שזה בגלל שכואב לך, לא קשור אליו
  • תודה על העזרה/שיתוף הפעולה שלו.
אמא_של_אגוז_מוסקט*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2007, 23:17

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_של_אגוז_מוסקט* »

בשמת, נדמה לי שכתבת איפהשהו שאישה שמקבלת ווסת ראשונה אחרי לידה היא פוריה לכל דבר.

האם מאותה מאותה נקודה כמות ההנקה ממשיכה להשפיע?
ז"א האם כדי להגדיל את הסיכוי להכנס להריון כדאי להגדיל רווחים בין הנקות ןכו או שווסת אחת ואת חזרה על הסוס (-; ?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי קט_קטית* »

_האם מאותה מאותה נקודה כמות ההנקה ממשיכה להשפיע?
ז"א האם כדי להגדיל את הסיכוי להכנס להריון כדאי להגדיל רווחים בין הנקות ןכו או שווסת אחת ואת חזרה על הסוס ?_

לא בשמת, אבל...

אני לא חושבת שפוריות היא דבר דיגיטלי,
או שהיא ישנה או שהיא איננה.
ישנן "דרגות" רבות של פוריות,
כלומר ישנן נשים פוריות יותר ופוריות פחות,
וגם בתוך אותה האישה בזמנים שונים הפוריות שלה משתנה.
אישה שמניקה חלקית עדיין לא נמצאת בשיא הפוריות שלה,
ככל שתניק פחות תהיה יותר פוריה.
לא זוכרת באיזה דף הייתה מישהי שסיפרה כי כל פעם שכמות ההנקות עולה היא "מפספסת" מחזור
(וגם קונה בדיקת הריון ;-))
פלוני_אלמונית*

כניסה להריון בזמן הנקה

בהנקה, רירית הרחם יכולה להיות קיימת אבל דקה יותר ולכן למרות הביוץ, ביצית מופרים עלולה לא להשתרש ברחם.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

כניסה להריון בזמן הנקה

_אישה שמניקה חלקית עדיין לא נמצאת בשיא הפוריות שלה,
ככל שתניק פחות תהיה יותר פוריה._
את בטוחה בזה? יש לך סימוכין?
מה זה "פחות פוריה" - פחות זקיקים? ביציות באיכות לא טובה? מחזורים "ריקים"?
קט_קטית*
הצטרפות: 01 מאי 2007, 10:49
דף אישי: הדף האישי של קט_קטית*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי קט_קטית* »

את בטוחה בזה? יש לך סימוכין?

קרוטונית - אין לי סימוכין, אבל אני בטוחה בזה.
כל אחת מגדירה את הפוריות במונחים שלה :-)
אני לא מתמצאת בזקיקים וריריות,
אבל בטוחה שאם מישהי שמתמצאת בזה תחפש היטב היא תוכל להמציא סימוכין.
לדעתי רמת הפוריות משפיעה על ריריות, ביציות וחבריהם ולא להיפך.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

כניסה להריון בזמן הנקה

_קרוטונית - אין לי סימוכין, אבל אני בטוחה בזה.
כל אחת מגדירה את הפוריות במונחים שלה_
נו טוב, אולי הדברים שלך יסייעו לאמא שדיללה הנקות להיות פוריה יותר...

<סליחה על הסקפטיות>

לדעתי רמת הפוריות משפיעה על ריריות, ביציות וחבריהם ולא להיפך
ברור - אלה האינדיקציות לפוריות.
טלטול*
הצטרפות: 21 מאי 2005, 13:32

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי טלטול* »

האם אפשר להיכנס להריון כאשר מניקים? אך טרם קיבלתי מחזור חודשי! (הבת שלי בת 10 חודשים, ויונקת כל הלילב(
ביצה_עלומה*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2007, 11:09
דף אישי: הדף האישי של ביצה_עלומה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי ביצה_עלומה* »

האם אפשר להיכנס להריון כאשר מניקים?
כן. מניסיון :-)
אוד_ליה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אוד_ליה* »

אני קיבלתי מחזור שנה אחרי לידה, ב-2 הלידות.
עם הבכור אחרי המחזור הראשון נכנסתי להריון (לא מתוכנן, תוך כדי הנקה), ועם השני אחרי כמה מחזורים (בניסיון הראשון, גם תוך כדי הנקה).

אבל זה מאוד אישי...
קראתי כאן שאפשר לגמול בלילה כדי לזרז הגעת מחזור אחרי הלידה, אבל במקרה שלך כבר קיבלת, וגם התינוק עדיין קטן מאוד- אז אין טעם.

אם אפשר שאלה אישית- למה כל כך דחוף ההריון הבא?
אני מבינה את הרצון לשניים צמודים (גם אני עשיתי כך), אבל 4 חודשים זה הפרש של שנה בערך וזה ממש מעט, אני הייתי מחכה כמה חודשים, בשביל לתת לגוף להתחזק אחרי הלידה.
(אני מרגישה שההריונות והלידות הצפופות יחסית אצלי הזיקו לגוף- גב, רצפת אגן, וכו'. לא הייתי מצופפת יותר מזה, ואחרי השני אפילו ריווחתי קצת יותר- אמור לצאת שנתיים הפרש בין השני לקטנה, לעומת שנה וחצי בין הבכור לשני)
אמא_לאסף_יואב_עידו_וליבי*
הצטרפות: 06 פברואר 2009, 20:58
דף אישי: הדף האישי של אמא_לאסף_יואב_עידו_וליבי*

כניסה להריון בזמן הנקה

שליחה על ידי אמא_לאסף_יואב_עידו_וליבי* »

שואלת שוב, בשמי המוכר. וגם מבהירה.

בתי בת 5 חוד', יונקת בלבד כמובן. ללא מוצץ, ישנים בלינה משותפת, ה"בופה" פתוח והיא יונקת כמה שרוצה. לפעמים כל שעתיים, לפעמים שלוש. ביום יונקת כל הזמן, לפעמים כל שעה. קיבלתי וסת אחת מאז הלידה - לפני חודשיים.

עוד לא התאפסנו על עצמנו עם אמצעי מניעה. גלולות - אשכח, התקנים - לא באים בחשבון, קונדומים - מבאס עד מאוד. מצד שני, אולי זה בגלל שאני לא שלמה עם זה.

חשוב לי לציין שאני יודעת ומכירה הפרשים קטנים. בין אסף ליואב יש הפרש שנה, בין יואב לעידו יש הפרש שנה ו-11 חוד', בין עידו לליבי - הפרש שנתיים. רציתי גם בין שאר הילדים הפרש שנה, אבל לא הצליח לי בגלל ההנקה. ההפרש בין אסף ליואב יצא ככה בגלל שהנקתי את בכורי רק חודשיים, וגם זה היה עם קצת "תוספות".

הייתי רוצה אחות קרובה לליבי. כמו שאסף ויואב קרובים. למרות שכלכלית, גדול עלינו לגמרי 5 ילדים. מלחיץ.
אבל אני לא ארצה להביא עוד ילד שיהיה לבד, בעוד כמה שנים. גם יהיה לי מאוד מאוד קשה לחזור לכל זה, אחרי שכולם כבר עצמאיים. אני מרגישה את זה עכשיו, איך ליבי "לוקחת" אותי, אחרי שהגדולים כבר מסתדרים לגמרי לבד. טוב, כמעט :-)

לא יודעת. סתם עניין אותי איך זה קורה אצל אחרים (כניסה להריון בזמן שמיניקים תינוק קטן, בן חוד' ספורים), בעוד אצלי זה לא הצליח פעמיים :-/
שליחת תגובה

חזור אל “תכנון הריון”