האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
מכל ההתרגשות נפתחו פה עשרה דפים בנושא. שמישהו יעשה פה עריכה.
טוב, כאילו אני אמורה להתעסק בלידה ולא בשטויות, אז אני אלך לחפש לי איזה ערסל. זה ברור שאני מיותרת לגמרי, כי מצליחים פה לנשום ולזוז גם בלעדי.
שוחחתי עם העובר שהודיע שהכל על הכיפאק ושאני ארגע.
איך מעבירים אוירה של לידה? נשגב מכוחותי.
זה ממש קורה. אני לא מאמינה!
הצירים כל 3-5 דקות ועדיין סבילים. אני כבר לא יכולה לדבר בזמן ציר ושרה'לה מקלה על הלחץ בלחיצות בבטן ובגב.
ניבי מכין את עוגת יום ההולדת שלי ושל פופי/ה וקריוקה שר רק בשבילנו.
נשיקות לכולם!
So here as well...
Very exciting!
Enjoy (yes it is possible, and sounds like what indeed is happening there )
I have to run out now (noon in Japan) but I'll be checking in on you as soon as I'm back. Who knows...?!!!
שרוני הנפלאה הגיעה ואיתה מתנת יומולדת מדהימה - שני חצאי כדור קווארץ כחולים יפיהפים!!!
העוגה בתנור וכולנו שותים תה של בוקר.
פופי/ה משמיע/ה קולות דופק טובים. (נשמעים קצת כמו ברווז...).
ליאת מבקשת ממני צפי. יענני, לוח זמנים. היא לא מקבלת את מבוקשה. הלידה עם הקצב שלה. וסבלנות היא מילת המפתח.
מה יש לנו למהר, עם הארוח של ניב, אני מוכנה להשאר פה עד מחר. והריח של העוגה.... עוגת אגוחים (איזה פרי שהוא הכלאה של תפוח עם אגס).
ליאת במקלחת, נאנחת בתוך הזרם, וניב לידה, איזה כיף.
השמש בחוץ כבר מלטפת אותך אהובה, היא שומרת עליך ועל הדבר המופלא שאת וניבי יצרתם. אני פה לידך לא ממש יודעת מה לעשות אבל עוטפת אותך באהבה וסבלנות... לכולנו.
הבערנו בבוקר את נר הפלפל, והלהבה הקטנה הפכה למדורה גדולה. ביקשנו מקרישנה לעזור לנשמה המופלאה הזאת שמתגלמת לה בגוף דרך ניבי וליאתי לצאת לכאן בקלות, רכות ושמחה, ולהביא הרבה אור אל כולנו.
ופה... כמה אור כבר יש! הלב לא יכול להכיל את ההתרגשות וכל ציר של ליאתי מביא עוד התרגשות כי הנה יותר קרוב.
רגע- עוד ציר.
אח...
סיימנו ארוחת בוקר כיד המלכים והמלכות לכבוד יום הולדתה של ליאתי.
בכל ההתרגשות הזאת כמעט שכחנו שזה יום ההולדת שלה.
נותנים כמה ביסים ואז ציר, שוב כמה ביסים ואז שוב ציר.
אישה מדהימה.
בחרה בי לצעוד איתה בדרך, ובנו בחרה נשמה טהורה ככלי דרכו להגיע לעולם.
השבח לאל!
איזה בוקר יפה.
סוף סוף הצלחתי להיכנס לאתר!!! מארבע שאני ערה איתכם ומנסה בעזרת הידע הפסיכומטרי שלי לחשב בדיוק מתי יגיע התינוקי!!! זה תרגול מצוין!!!
צח שולח את אהבתו וחוזר לישון על הכרית הרכה!!! גם אמא של צח מתרגשת בשבילנו מאד ואני בכלל כבר על קוצים!!!
האנרגיות שלכם מגיעות עד לרעננה ואני בטוחה שצ'יגאוו כבר תיכף יולד בעצמו!!!
ואתם אהוביי, החזיקו מעמד ( האמת נשמע כיף חיים שם!!!) סובבים אתכם הטובים שבטובים!!! אהובתי ליאתי, המון אושר כמתנה ליומולדת זה נהדר, אני מאחלת לך עוד המון שנים של אושר ואנרגיות מדהימות שכאלה!!!
אוהבת המון!!! ד"ש לזואי ולחתול (ולפופל'ה הקטן/נה). אני מעביררה לך אנרגיות מקרנצ' ושירקוש!! אני מקוה שאת מרגישה את כולנו! אני אמרתי לאבא שאת תלדי היום!!!
ניב וליאתי הלכו לטיול,שהטבע מסביב יחבק אותה ויחזק אותה.
הכל פה כל כך הגיוני, אנחנו בבית, על הערסל בחוץ, אוכלים ארוחת בוקר, הכל רגיל ואז מגיע ציר ואפילו אז בכאב הזה שאני בטח לא יכולה לתאר אותו היא מדהימה!
חזרנו מטיול הבוקר.
הלכנו במושב, חווים ציר חזק. ליאתי נשמעת יותר ויותר כמו לביאה נאנקת.
נגמר ציר, ממשיכים לטייל. אבסורד אבל כל-כך נכון.
זוג שהופך אט-אט לשלישייה.
פופה היקר/ה,
לא נמאס לך כבר להיות סגור/ה שם בתוך בתוך הבטן של ליאתי?!
את/ה הלא סקרן/ית לראות את העולם שבחוץ?!
כ ולנו מחכים לך בזרועות פתוחות!! ואיזה הורים יש לך! חבל על הזמן! איזה כיף יהיה לך כאן איתנו בעולם!!!!
שרהל'ה המדהימה הציעה שנשים עומר פארוק במערכת ואז כל היוצרות התפרצו...
כאילו הגעתי לאוהל האדום לפני 2000 שנים, אוהלו של יעקב, נשים רוקדות לצלילים ערביים, טאבלות וטארבוקות.
ליאתי באמצע, מדהימה כאלה, יפה כמו שמש, רוקדת וחווה ציר לבד לבד.
איזה עוצמות, איזה אלוהות מדהימה שמתגלמת מול עיניי המשתאות.
צלצלתי לסבתא עמליה להתעדכן בפרטים מאחר ואני לא חיית אינטרנט , למרות שעכשיו קצת צר לי על כך. יש משהו קסום בשיחה הזאת של שתי סבתות, סבתות -ילדות. איזו חוויה משותפת
לי ולה! קיוויתי שהלידה של ליאתי תהיה קצרה כמו שלי, אבל מצד שני מתוך מה שעמליה מקריאה לי מהאינטרנט, חוויה כזאת שניב וליאת חוווים - לא היתה לי!
אני מנשקת אותך ,ליאתי! את בשבילי כמו בת. ולך ניבי היקר, תמשיך בדרך האופטימיות והשמחה. אני לא מאמינה שאני הולכת להיות סבתא!!
נ.ב. שדרורי שמע שליאת בצירים והלידה מתקרבת הוא ביקש שאני איילד אותו והתכסה חזק מתחת לשמיכה, ובתנועות עדינות אך נמרצות חשפתי את ראשו עד קצות הרגליים. את זאת עשינו שוב ושוב לפי בקשתו.
לא ברור לי איך הוא ידע, אבל סבא אלי התקשר והוא מוסר את מלוא אהבתו לשלושתכם.
סיימתי כבר לצבוע בלכה את כל רהיטי החצר...
הדלקתי את הנרות, ואולי יגיע אליכם אורם ויקל עלייך, יקירתי.
האם את מרגישה את חיבוקיי בין ציר לציר?
אוהבת מליון!
עדכון קצר.
הלכנו שנינו, רק אני והיא למיטה להיות לבד.
הצירים החלו לבוא בתכיפות גדולה יותר והיו חזקים יותר מפעם לפעם.
עייפות גדולה של שנינו אבל יש עוד כוח ואמונה.
ליאתי מדהימה, אין לי מושג מאיפה כל הכוחות האלו שיש בה.
מלאכים שומרים עליה מכל כיוון.
עדכון נוסף- אסנתי היתה כאן עם אליה ואמה, וירון וסתיה באו ליניקה קצרה וחזרו הביתה. ממש כמו באוהל האדום- דור הילדות צופה באשה מופלאה בשיא עוצמתה ונשיותה.
ואחר כך, אחרי שהילדות הלכו, פתאום בין הצירים שמעתי מלמול שפתיים חרישי, והבנתי ששפתיה של ליאתי ממלמלות בתפילה הרא- קרישנה הרא קרישנה קרישנה קרישנה הרא הרא הרא רמה הרא רמה רמה רמה הרא הרא...
איזו נשמה חכמה לבחור בכאלה הורים.
ליאתי במים.
הצירים יותר נסבלים בצורה הזאת. אנחנו מכינים ארוחת צהריים שתיתן לנו כוח להמשיך.
ליאתי בעולם משלה, מדברת עם התינוק, מבקשת שיבוא אליה.
צירים באים ובאים ובאים, צעקות הלביאה שלה מרעידות את ליבי.
ניבי מתוק שלי,
אני לא יודעת איך אפשר לאהוב אותך יותר ממה שאהבתי אותך קודם, אלא שהדברים שאתה
כותב מוציאים ממני את הרגש הכי עמוק כלפיך!
כן, צעקות הלביאה מרעידות גם את לבי, (אפילו שאני רק מדמיינת אותן)
איך המים? מקוה שנעימים!
אני מקוה ש"המצילה" שמה עין ושומרת עליך אחותי האהובה!!! ניבי, תמסור לליאת שאני אוהבת אותך עד מאד!!! וליאתי תמסרי לניבי שאני אוהבת אותך מלא!!!
אפרתי ושרוני - אני מחוברת כל כך לליאתי שאפילו אני מרגישה את הנוכחות העצומה שלכן!!! אוהבת אתכן כל כך!
זה לא יאומן, איזה כוח,איזה אומץ.
ניב וליאת שוכבים במיטה מחזקים אחד את השני ומנסים לנוח בין ציר לציר.
איזה שלמות לראות אותם ביחד אוספים את כל הכוחות להביא לעולם את השלם שלהם.
אנחנו שומרות עליהם ומעבירות את כל האהבה שאתם שולחים, תודה אהובים.
זה הרגע חזרתי מבאבא........................................
אני בטוחה שהוא איתנו בכל השלבים והרגעים הקסומים הללו.
עוד אפילו היה נדמה לי (בעצם אני בטוחה) שהוא שם למעלה מחייך, מאושר ומשתתף איתנו, רואה את משפחתנו גדלה.......................... מעביר לליאת כוחות, מחזק אותה ושומר עליה.
ליאת יקרה וניב הנהדר - אנחנו כולנו איתכם!!!
אל תישכחו לנצור רגעים אלו בליבכם, ובהיוולד הצאצא (בע"ה) לחזור אליהם מדי פעם ולחוות את הפלא הזה מחדש!!!
יקיריי
ידוע שמתח עד גבול מסויים וסקטור מסויים מביא תועלת , זה לא המקרה
נותרו מספר דחיפות והופ יש דור המשך אז למה לשמור על מתח ???
אני יודע שלי קל - הרי אני רק כותב (מזל שלא מייעץ) הרי גם בלידות שלכם (ילדי) הלך לי בקלות - מצב מאוזן או עבודה
אבל למרות ה"קלות" ליבי איתכם
אני למד שהדרך להפך לסבא רצופה מספר שלבים והפיניש הוא אולי הקשה מכולם
כנראה שגם אתם דואגים שאסיים יום עבודה מלא והבוס שלי לא יפסיד את השעות הנוספות שלי
אולי תנסו בכל זאת לאכז אותו ולשמח אותי (חצי יום חופש בתשלום מלא)
עכשיו אחרי שבירברתי כל כך הרבה הגענו לחלק הרציני
איתכם נפשית למרות שפיזית לא נוכח
אוהב,אוהב ...... הרבה
ליאתי התעוררה ומתקלחת. ניבי מכין משקאות מעוררים. ג'ינג'ר.
איזו חזקה ליאתי. כמה כוח וקבלה, גם כשהראש אומר די. אולי מחר. היא יודעת שאין די. שעכשיו. ומתמסרת לאיך שזה קורה, לקצב הספציפי של הלידה הזאת. של הלידה שלה ושל ניב. וזה קצב מאוד מסויים ודורש קבלה והתמסרות. היו כולם שם סבלניים בשבילה. גם אנחנו כאן אוספים את כל קצות הסבלנויות שלנו ונושמים. נו... מה עוד אפשר לעשות מלבד לנשום???
שאיפה ונשיפה. ארוכות ארוכות.
קודם כל - אנחנו כל כך אוהבים אתכם ונמצאים אתכם כל היום ... התרגשנו צעקנו כשניבי הודיע לנו שמתחיל המסע הגדול אל עבר הלא נודע, הנודע, והאין סוף.
נכון, היה לנו מאוד הזוי להבין שכל מה שקורה בעצם מועבר ב"שידור חי" באינטרנט אבל כשיצאנו מהשוק... דמעות...
הודלק הנר, נשלחה התפילה, האהבה, ההזדהות למשהו כ"כ גדול שבקרוב יהיה איתנו.
אתם עוברים סשן סלבריישן מטורף... אל תשכחו להקיא מה שצריך החוצה, לשיר מכל הלב, לשים את המיינד וההיגיון בצד ולהיות שם. בעצם,,, כאן ועכשיו.
אוהבים מחבקים ומזל טוב אהובה ליום הולדתך מחדש...
שרהל'ה - את גדולה
דרור והדר - שולה וג'ורג'
ליאתי שלי,
אני אכן נושמת אתך, במיוחד עכשיו שהצירים התחזקו. התחזקי גם את ולו גם מתוך הידיעה שכל-כך הרבה אנשים נמצאים אתך. בסרט "צלילי המוסיקה" אומרת ג'ולי אנדריוס: "i must have done something good" , אז כנראה גם אני עשיתי משהו טוב בגידולך, אם את כל-כך נהדרת כפי שכולם מדווחים... (וכפי שאני יודעת כבר מזמן)
אז בהצלחה, יקירה.
החזיקי מעמד!
עם כל התעצמות אנחנו מתרגשים עם כל ציר אנחנו נושמים מלא כח ואור חברים-אתם אלוהים-אתם יוצרים החיים-כוחה של ההוויה- אוהבים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יושבת מול המסך ודומעת מהתרגשות, מחווייה כזו עצומה שעוברים אנשים שאני לא מכירה. אז מאחלת שיהיה לכם ילד שישמח אתכם וירגש אתכם כמו התהליך המופלא הזה של הלידה שלו , שאתם הולכים בעקבותיו בכזו התמסרות . חיבוקים גדולים .
ליאתי שלי,
כל-כך הייתי רוצה לעזור!!!
אך כל מה שאני יכולה לעשות הוא לשלוח לך חופנים של אנרגיות של אהבה, חיבוקים ונישוקים.
תתנחמי בכך שככל שעובר הזמן את קרובה יותר למטרה ממה שהיית בדקה קודמת או בציר קודם...
החבר'ה הולכים, אני וליאתי נשארים לבד.
נחים בין ציר לציר.
ליאתי חזקה כל-כך, רוצה להיות נוכחת ומצליחה.
אני עייף, אין לי מושג איך ליאתי מצליחה להחזיק מעמד.
גאון האלוהים הזה. ידע למי לתת את העבודה.