לעזור לאימי בנישואים האומללים שלה

אלונה*
הצטרפות: 20 יולי 2001, 03:46

שליחה על ידי אלונה* »

אני יושבת מול המחשב כבר כמה דקות טובות וארוכות ומנסה להתחיל לכתוב ולא יודעת איך להתחיל. אז אני מתנצלת מראש אם לפעמים דבריי לא יהיו ברורים ומבולבלים. אני פשוט נמצאת בסערת רגשות וזו אחת הפעמים היחידות בחיי שאינני יודעת מה לעשות. כמו כן אם מישהי חושבת שאפשר לשנות את שם הדף לשם יותר מוצלח היא מוזמנת בשמחה לשנות אותו.
אימי נישאה בשנית לפני יותר מ20 שנה לאיש שהוא היום בעלה. האיש הזה הוא האדם הבודד היחיד שפגשתי בכל ימיי חיי (ופגשתי הרבה אנשים) שאני אומרת עליו שהוא פשוט איש רע. לבו ונשמתו מלאים ברוע, שנאה, שליליות, והמון המון כעס. בשנים הראשונות שאימי הכירה אותו לא ראינו את זה והתחלנו לגלות את זה רק אחרי שנולדה אחותי החורגת וכל יחסו אלינו (הילדים שהם לא שלו) התהפך והתחילו השנים הרעות שלנו שנמשכו ונמשכו עד שכל אחד מאיתנו עזב את הבית (אח שלי יותר נכון נבעט עם בגדיו המעטים מהבית בגיל 18). עם השנים הוא הרחיק את כל המשפחה והחברים מאימי והיום הם לא בקשר עם אף אחד. גם הוא עצמו לא מדבר עם משפחתו כמה שנים והם כולם גרים בכלל באירופה (הוא הכיר את אימי כשעלה לארץ לבדו בגיל 40).
מה שקורה היום זה שאימי התפכחה והבינה עם מי היא חיה והיא פשוט לא מוכנה להמשיך ולחיות איתו. היום היא חיה באותו בית עם בנאדם שהיא שונאת ומתעבת. הם רבים כל הזמן והריבים שם ממש מכוערים מכיון שאין לו מעצור והוא פשוט אומר דברים נוראיים שהם ממש אלימות מילולית. גם את בתו היחידה הוא מקלל ושולח אותה למשרד הפנים להוריד את שמו מהתעודת זהות שלה!!! כשהם לא רבים הם פשוט מתעלמים אחד מהשני ולא מדברים חודשים. אמא שלי עובדת בחנות ומרויחה במקרה הטוב 6,000 ש"ח. היא לא יכולה להשכיר דירה לבד באזור המרכז במחירים הקיימים והוא לא מוכן לעזוב את הבית שלהם (הוא פנסיונר ולא עובד). אני גרה רחוק ממנה בצפון (ברחתי כמה שיותר רחוק :)) ולא יכולה לעזור לה. היא גם אישה פשוטה שלא יודעת כ"כ איך להתמודד מולו ואני מפחדת שאם הוא יראה שהיא עושה צעדים דרסטיים כמו לפתוח חשבון בנק אז הוא ינקוט בצעדים גרועים יותר כמו למשל לרוקן את חשבון הבנק או משהו כזה...
היום אפילו התחלתי לפחד שאולי אם הוא יראה שאין לו מה להפסיד הוא פשוט יכול לפגוע בה פיזית ובאמת אין לו מה להפסיד כי אין לו כלום בחיים חוץ ממנה.
אני פשוט אובדת עצות ולא מפסיקה לחשוב על זה. פתחתי פה את הדף הזה כי יש פה המון נשים חכמות ומנוסות שאני מאוד נהנית לקרוא את מה שהן כותבות וזה המקום הראון שעלה בדעתי להתייעץ בו, אז אני מאוד מאוד מקווה שמישהי תוכל להאיר את עיני ולעזור לי למצוא פתרון איך אני עוזרת לאמא שלי.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שליחה על ידי שרון* »

נשמע נורא, איזה חוסר אונים ואוזלת יד מול מפלצת שכזה!
אין לי רעיון כרגע, אך בהחלט אחשוב על זה!
בתור התחלה להעצים את אמא שלך ולחזק אותה.
בצעדים קטנים ולאט לאט.
הוא לא צריך לדעת שהיא פותחת חשבון בנק למשל....
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

תפני לנעמת ותבקשי יעוץ משפטי עבורה איך להתנהל מבלי לסכן את עצמה- גופנית, משפטית וכלכלית.
בריג'י_נומושי*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*

שליחה על ידי בריג'י_נומושי* »

תפני למשטרה ( באנונימיות ) כדי שזה לא ייגמר ברע חס ושלום.

ותעזרי לה לפנות לבית המשפט לענייני משפחה (תקבלי סיוע והכוונה ואולי אף ליווי) בארגוני הנשים- כדי להעיף אותו לכל הרוחות

:)פסח הוא גם חג החירות ,יציאה מעבדות לחירות--אולי היציאת מצרים שלה

אור ואהבה !
מתחילה_להיבנות*
הצטרפות: 22 דצמבר 2009, 18:44

שליחה על ידי מתחילה_להיבנות* »

פניה לעורך דין תעזור. יש כל מיני אופציות.
קודם כל, אם יש להם כסף בחשבון הבנק, היא יכולה להוציא אותו לפני שהוא ירוקן אותו. היא יכולה לעשות זאת בדיוק ביום בו היא מעזיבה אותו ואז הוא לא יוכל לעשות כלום.

יש הרבה מה לעשות ואפשר לעשות, אין לזה גבול ולא צריך לפחד מכלום.
העניין הוא אחר לחלוטין - האם אמא שלך תהיה מוכנה לצעדים דרסטיים? האם היא מוכנה נפשית?
כי אם לא, זה לא ילך.
כשיש מוכנות נפשית אפשר להוציא אותו כשידיו על הראש בלי שום בעיה.
מצד שני, היא עדיין איתו וכל מה שאת יכולה לעשות זה להעצים אותה טלפונית. אבל מנסיון, אם זה לא בא ממנה, אז זה לא יעזור. את תצאי רק יותר מתוסכלת.

לדעתי, ספרי לה על האופציות - עורך דין ואפשרות לקבל שיחות ייעוץ מהמרכז לטיפול במשפחה ברווחה, ותני לה לעשות את הדברים בעצמה. את יכולה לתמוך כשהיא מבקשת, אבל לא לעשות דברים במקומה.

יש מישהי שאני מכירה אישית. קוראים לה איריס למדן והיא עברה סיפור חיים לא פשוט. היא מרצה על כך ביחד עם עובדת סוציאלית. אני חושבת שגם את וגם אמך יכולות ללכת להשתתף בהרצאה. אני מביאה לך לינק להרצאות שלה. מדובר באשה מבוגרת, כך שזה יתאים לאמך.
בהצלחה!
כל אחת יכולה
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מה שקורה היום זה שאימי התפכחה והבינה עם מי היא חיה והיא פשוט לא מוכנה להמשיך ולחיות איתו.
זה משפט מפתח.
מה היא חושבת על זה? מה היא רוצה? מה היא מוכנה לעשות? מה עוצר אותה? ממה היא מפחדת?
מה היא יודעת או חושבת על האלטרנטיבות השונות שיש לה? עד כמה היא מרגישה שיש לה אפשרות בחירה? מה מגביל את יכולת הבחירה שלה?

עם השנים הוא הרחיק את כל המשפחה והחברים מאימי והיום הם לא בקשר עם אף אחד.
זה עוד משפט מפתח. קלאסי, שככל שהיא תהיה מבודדת יותר - כך יהיה לה קשה יותר לחולל שינוי, לעזוב או להעזיב.
וכאן נדמה לי שאת יכולה לעזור: לעזור לה לחזק את הקשרים שלה עם אנשים שהיא אוהבת, כולל אותך.
אפילו בשיחות טלפון.
למשל, לטלפן אליה קצת יותר משעד עכשיו (לא יותר מדי, כי את רוצה לבסס שינוי קבוע, ולא להתמסר פתאום לענין ואז להתעייף ולהפסיק).
להתחיל ולגמור כל שיחה ב"אני אוהבת אותך".
לשאול אותה כל שיחה על אנשים שהיא אוהבת. לדובב אותה עליהם, על יחסים קרובים שהיו לה אתם בעבר, חוויות טובות שהיו להם ביחד, ואז לספר לה את העדכונים האחרונים מהם וכך, בעדינות לעודד אותה להתקשר אליהם.
את יכולה אולי אפילו להתקשר לכמה מהקרובים והחברים שלה ולדבר אתם עליה, לשתף בסיפורים קטנים, להגיד משהו כמו "אני יודעת שאמא מתגעגעת אליכם" או "אמא בדיוק סיפרה לי על ליל הסדר לפני 20 שנה וכמה צחקתם". להחיות גם אצלם את האהבה שלהם אליה. וכך, בעדינות, לקרב.

(כמובן שאפשר גם פחות בעדינות, יותר דוגרי. אבל לא תמיד צריך להגיד לאנשים מה לעשות, אפשר לתת להם את הרקע המתאים לעשות משהו, וזה כבר ייתן להם את הדחיפה. וכשזה בא מהם זה תמיד מדויק יותר)
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

מה עם לשכור בית עם עוד מישהו? עם הכנסה של 6000 ש"ח היא יכולה לחלוק דירה עם מישהו
ולחיות אמנם בצניעות אבל לפחות לנשום אויר חופשי...
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

שליחה על ידי פלונית* »

אלונה, מה את אומרת על העצות הניפלאות שקיבלת?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

את חייבת לברר ע בורה מה הצעד הנכון לעשות משפטית.
זה שאמך רוצה לעזוב אותו, לא אומר שהיא רוצה לעזוב את מקום מגוריה, את העיר, את החברים, את הבית.
אם היא מבוגרת זה עוד יותר חשוב, כיהיא עלולהלהיות חולה מהסטרס והשינויים.

בנוסף, ייתכן וצריך לנהל מערכהמשפטית, על הנכסים.
ייתכן ולא.

חשוב לקבלייעות משפטי לשכאלה ולא לברוח בלי כלום.

הייתי מייעצת לה להוריד פרופיל שבוע שבועיים, כמה שפחות עימותים איתו, הוא משוגע זה כנון, אבל אם היא תנהג בחוכמה ותנסה למזער מריבות היא תוכל בזמן הזה (או את) לברר מה הזכויות שלה ואיך הכי נכון לפעול בלי להסתכן יחסית.

אני מציעה לך כבתה לעשות עבורה את היבוררים. להתקשרלנעמת, לבקש הסבר ברור מה עושים ואיך עושים מבחינה כלכלית.

הואלא רוצה לעזוב את הבית והוהא עלול לעשות לה את המוות אם תעזוב ותשאיר אותו פגוע, כשהוא בתוך הבית על כל הרכוש שלו.

אז - יעוץ! יעוץ! יעוץ!
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

אכתוב לך כמה שאלות ולא תשובות. את התשובות את יודעת, או את צריכה לחשוב ולדעת. והשאלות מיועדות עבורך - אם לא מתחשק לך, את לא חייבת לכתוב כאן את התשובות שלך. אם תכתבי את התשובות, אוכל להמשיך לחשוב על כך. אבל אם לא, זכותך. מקווה שאעזור עם השאלות.

איך אני עוזרת לאמא שלי.
היא ביקשה את עזרתך במפורש או במרומז?
אם היא ביקשה את עזרתך - מה בדיוק היא ביקשה ממך? איך את יכולה לעזור לה לפי דבריה?
האם היא אמרה בדיוק או בצורה מרומזת מה היא רוצה ומה היא לא רוצה?

היא פשוט לא מוכנה להמשיך ולחיות איתו. היום היא חיה באותו בית עם בנאדם שהיא שונאת ומתעבת. הם רבים כל הזמן
יש כאן סתירה: היא לא מוכנה להמשיך לחיות איתו והיא ממשיכה לחיות איתו. אני לא כותבת את זה בשיפוט או בביקורת חלילה. רק כותבת שיש כאן סתירה. יש כאן רצונות נסתרים:
האם היא אמרה לך במפורש היא לא רוצה לחיות איתו?
האם היא דיברה על כך שהיא רוצה לעבור דירה?
האם היא ביקשה את עזרתך בנידון?
האם ייתכן לדעתך שהיא מצאה לעצמה סידור פחות או יותר מתאים: כלומר היא ממשיכה לחיות בתוך הבית, וחלק מהזמן מתעלמת ממנו. חלק מהזמן רבה איתו. אולי זה יותר קל לה מאשר ממש לעזוב אותו ולעבור דירה? אולי היא מפחדת לעשות זאת?

ומרויחה במקרה הטוב 6,000 ש"ח. היא לא יכולה להשכיר דירה לבד באזור המרכז
האם היא מוכנה לשכור דירה עם שותפה?
האם היא מוכנה לשכור דירה במקום יותר זול מאשר המרכז? בפריפריה? באחת מערי השינה?

אני גרה רחוק ממנה בצפון
האם בסביבה שלך יש דירות להשכרה יותר זולות מאשר במרכז?
האם אימא שלך תהיה מוכנה לעבור לגור בצפון לידך?
האם את רוצה שהיא תעשה את זה?
האם באיזור שלך יש עבודה דומה למה שאימא שלך עושה עכשיו במרכז והיא תוכל לעבוד בה?
האם זה אפשרי ואת מוכנה שאימא שלך תגור איתך לפחות לתקופה מסוימת עד שתסתדר?
האם היא תרצה בכך?

ועוד שאלות:
האם אימא שלך תהיה מוכנה ללכת לייעוץ משפטי, לנעמת וכו' כדי לקבל ייעוץ לגבי זכויותיה? האם במקרה הצורך היא תהיה מוכנה לפנות למשטרה? עד כמה רחוק היא מוכנה ללכת כדי לא לחיות איתו באותה דירה? אולי היא מעדיפה את הפתרון שהיא מצאה עכשיו מאשר לשנות את הכל ולסכן כל מיני דברים?

ושאלה לגבי אחיך: הוא סלח לה? הוא בקשר איתה? הוא יכול לעזור לה? היא רוצה בעזרתו? איך הוא יכול לעזור לה - בכסף, בדיור, בהעצמתה ובהעברת מסר לאיש ההוא שהיא לא לבד בעולם ויש לה בן ובת שתומכים בה ומוכנים לעשות הרבה עבורה?

בקיצור, נתתי לך הרבה חומר למחשבה, הרבה שאלות. התשובות מצויות בתוכך ובתוך אימא שלך.וביחד תוכלו להגיע לפתרון שיהיה מתאים לאימא שלך וגם לך.

ושוב, חשוב לי להדגיש שחס וחלילה לא כתבתי אפילו מילה ביקורתית או שיפוטית. שאלתי שאלות ומקווה שהן יעזרו לך ולאימא שלך לארגן את המחשבות ולחשוב על תוכנית.

בהצלחה!!!!!!!!1
אלונה*

שליחה על ידי אלונה* »

נשים יקרות, תודה על כל התשובות הנהדרות שכתבתן כאן.
אני קוראת הכל וכמה פעמים. מתנצלת שאני לא משיבה אבל אני עם שני הגברברים הקטנים שלי בבית והם לא מאפשרים לי זמן מחשב
ובערב אני פשוט נשפכת איתם במיטה.
מקוה שהערב יהיה לי זמן לשבת ולענות לכן.
כרגע אני יכולה לרשום בקצרה מאוד שכתבתן הרבה על להעצים ולחזק אותה וזו בעיה גדולה מבחינתי מפני שהיחסים שלנו הם לא יחסים רגילים
בגלל כל מה שעברתי בילדותי. רק מאז לידת הבנים אני נמצאת איתה בקשר רציף. לפני כן (עזבתי את הבית בגיל 18) יכלו לעבור חודשים ארוכים מבלי שנדבר אחת עם השניה.
אין בינינו חיבוקים, מגע ונשיקות ואני לא רגילה לדבר איתה על דברים שהיא חווה או שאני חווה. וגם כל המצב הזה שהיא משתפת אותי בחיי הנישואים שלה מאוד מאוד מוזר לי
אבל זה כנראה גם בגלל שאין לה אף אחד אחר לשתף אותה. אז קשה לי לחשוב איך אני מתקשרת ומדברת איתה בצורת העצמה וחיזוקים. אני פשוט לא יודעת לעשות את זה איתה בניגוד לחברה טובה, למשל,
שאיתה לא היו לי ספקות במה צריך לעשות. בטח גם מצטרף פה אלמנט הכעס שלי, על איך כל השנים היא לא ראתה מי הוא ומה הוא עושה (בעיקר לנו הילדים שלה) ועכשיו כשכבר מאוחר מדי
והכל מסביב הרוס היא נזכרה להתעורר. אבל אני מנסה להילחם גם בזה ומנסה לא לכעוס ולא לשפוט ולא להעביר ביקרות אבל בתוך תוכי יודעת שזה מאוד קשה לי.
מתחילה_להיבנות*
הצטרפות: 22 דצמבר 2009, 18:44

שליחה על ידי מתחילה_להיבנות* »

אלונה,
אני חושבת שדווקא בגלל זה כדאי שתלך להרצאה של איריס למדן. שמתי לך קישור למעלה.
היא תוכל גם לבקש ממנה עזרה והעצמה.
לאור מה שכתבת זה באמת המקסימום שאת יכולה לעשות.
כלומר, לדאוג לה להעצמה (לא ממך) ואחר כך, אם היא תרצה, תוכלי לעזור לה בעניינים הטכניים כמו עורך דין וכו'.
בהצלחה!
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

שליחה על ידי שרון* »

נשמע לי שנפלה לחיכך הזדמנות נפלאה, נשמע שהיחסים שלך ושל אמא שלך בתהליך, ושכל מה שקורה לה עכשיו הוא חלק מהתהליך הזה.
אלונה*

שליחה על ידי אלונה* »

טוב, אז עכשיו סוף סוף מוצאת את הזמן לשבת ולענות.
אז קודם כל לכל מי שכתבה לגבי ההעצמה שלי לאמא אז כתבתי תשובה למעלה.
נשמע לי שנפלה לחיכך הזדמנות נפלאה, נשמע שהיחסים שלך ושל אמא שלך בתהליך, ושכל מה שקורה לה עכשיו הוא חלק מהתהליך הזה
לא יודעת אם אני בשלה מספיק כדי לעבור איתה תהליך כזה.

תפני לנעמת ותבקשי יעוץ משפטי עבורה איך להתנהל מבלי לסכן את עצמה- גופנית, משפטית וכלכלית. אעשה זאת ברגע שאמצא את הזמן לכך.

ני חושבת שדווקא בגלל זה כדאי שתלך להרצאה של איריס למדן. אני מכירה את איריס אישית. נעזרת בה אחרי הלידה של הקטן שלי ובאמת יש לה סיפור מדהים
אבל אין סיכוי שאמא שלי תלך להרצאה.

_ש הרבה מה לעשות ואפשר לעשות, אין לזה גבול ולא צריך לפחד מכלום.
העניין הוא אחר לחלוטין - האם אמא שלך תהיה מוכנה לצעדים דרסטיים? האם היא מוכנה נפשית?
כי אם לא, זה לא ילך.
כשיש מוכנות נפשית אפשר להוציא אותו כשידיו על הראש בלי שום בעיה.
מצד שני, היא עדיין איתו וכל מה שאת יכולה לעשות זה להעצים אותה טלפונית. אבל מנסיון, אם זה לא בא ממנה, אז זה לא יעזור. את תצאי רק יותר מתוסכלת._
זו בדיוק הבעיה. אני לא חושבת שאמא שלי באמת מוכנה לעשות את הצעדים האלו. אולי תיאורטית כן אבל לא מעשית. היא נופלת לרחמים עליו בגלל שהוא מבוגר (בן 70) ולבד וקשה לי להאמין שהיא
תהיה מוכנה לגרום לו לעזוב את הבית. כשאני שואלת מה את רוצה לעשות היא אומרת: אני לא יודעת. מה אני כבר יכולה לעשות. אין לי מה לעשות. נפלתי איתו ומה שנשאר לי זה לחכות לסוף.

_מה עם לשכור בית עם עוד מישהו? עם הכנסה של 6000 ש"ח היא יכולה לחלוק דירה עם מישהו
ולחיות אמנם בצניעות אבל לפחות לנשום אויר חופשי..._ הצעתי לה את זה והיא פסלה את זה על הסף. היא בטוח לא תשכור דירה עם מישהו נוסף
ולשכור לבד זה באמת יקשה עליה כלכלית מה גם שבתמונה נמצאת כרגע אחותי הסטודנטית שעדיין גרה איתם ומן הסתם היא תעבור יחד עם אימי (דוקא הן ביחסים קרובים)

לי אורה, אני אנסה לענות על שאלותייך:
_היא ביקשה את עזרתך במפורש או במרומז?
אם היא ביקשה את עזרתך - מה בדיוק היא ביקשה ממך? איך את יכולה לעזור לה לפי דבריה?
האם היא אמרה בדיוק או בצורה מרומזת מה היא רוצה ומה היא לא רוצה?_ היא תוך כדי דיבור איתי שאלה מה אני יכולה לעשות? ניסיתי להציע לה פתרונות כמו שכירת דירה לבד והיא פסלה את מה שהצעתי.

האם ייתכן לדעתך שהיא מצאה לעצמה סידור פחות או יותר מתאים: כלומר היא ממשיכה לחיות בתוך הבית, וחלק מהזמן מתעלמת ממנו. חלק מהזמן רבה איתו. אולי זה יותר קל לה מאשר ממש לעזוב אותו ולעבור דירה? אולי היא מפחדת לעשות זאת? אני גם חושבת שהיא מעדיפה לחיות בצורה כזו מאשר להתמודד עם הלא ידוע והמפחיד של לעזוב את הבית ולחיות לבד וגם בהתמודדות שמולו בפרידה.

_אם היא מוכנה לשכור דירה עם שותפה?
האם היא מוכנה לשכור דירה במקום יותר זול מאשר המרכז? בפריפריה? באחת מערי השינה?_
עם שותפה אין סיכוי שהיא תשכור דירה. לשכור דירה בפריפריה זה בעייתי מכיון שאין לאימי רשיון נהיגה והיא תלויה באוטובוסים לפעמים גם בשעות הלילה המאוחרות.

_האם בסביבה שלך יש דירות להשכרה יותר זולות מאשר במרכז?
האם אימא שלך תהיה מוכנה לעבור לגור בצפון לידך?_
כרגע זו לא אופציה שהיא תעבור לצפון ולו בגלל העבודה. היא נמצאת 4 שנים לפני הפנסיה והעבודה שהיא עובדת בה היום היא לא תמצא בגילה עבודה כזו. ובמצבה זו לא עבודה שהיא צריכה לוותר עליה.
אנחנו גם גרים בצפון הרחוק ולחיות פה בלי רכב זה מאוד קשה והיא לא תרצה להיות תלויה בנו. אולי בעוד כמה שנים כשתצא לפנסיה זו תהיה אופציה.
האם אימא שלך תהיה מוכנה ללכת לייעוץ משפטי, לנעמת וכו' כדי לקבל ייעוץ לגבי זכויותיה? האם במקרה הצורך היא תהיה מוכנה לפנות למשטרה? עד כמה רחוק היא מוכנה ללכת כדי לא לחיות איתו באותה דירה? אולי היא מעדיפה את הפתרון שהיא מצאה עכשיו מאשר לשנות את הכל ולסכן כל מיני דברים?

האם אימא שלך תהיה מוכנה ללכת לייעוץ משפטי, לנעמת וכו' כדי לקבל ייעוץ לגבי זכויותיה? האם במקרה הצורך היא תהיה מוכנה לפנות למשטרה? עד כמה רחוק היא מוכנה ללכת כדי לא לחיות איתו באותה דירה? אולי היא מעדיפה את הפתרון שהיא מצאה עכשיו מאשר לשנות את הכל ולסכן כל מיני דברים?אני חושבת שהיא תסכים ללכת לנעמת. בויכוח האחרון שהבנתי ממנה שהיה קשה וכוחני איתה ועם הבת היא חשבה להתקשר למשטרה אבל אמרתי לה שזה לא היה עוזר לכלום כי הוא לא היה אלים פיזית. כרגע אחרי שהדברים נרגעו לא חושבת שהיא תסכים ללכת למשטרה ואני גם לא רואה צורך בזה.

שאלה לגבי אחיך: הוא סלח לה? הוא בקשר איתה? הוא יכול לעזור לה? היא רוצה בעזרתו? איך הוא יכול לעזור לה - בכסף, בדיור, בהעצמתה ובהעברת מסר לאיש ההוא שהיא לא לבד בעולם ויש לה בן ובת שתומכים בה ומוכנים לעשות הרבה עבורה? אחי חזר בתשובה ובעקבות כך הוא סלח לה וחזר לדבר איתה. הם בקשר והיא מבקרת אותו ואת ילדיו. הוא לא יכול לעזור לה חומרית או כלכלית כי מצבו לא טוב בכלל. הוא ואשתו שניהם מובטלים כרגע. אבל אני כן אדבר איתו שייתן לה יותר תמיכה ויבקר אותה יותר מכיון שהוא גם גר קרוב אליה.

שוב, חשוב לי להדגיש שחס וחלילה לא כתבתי אפילו מילה ביקורתית או שיפוטית. שאלתי שאלות ומקווה שהן יעזרו לך ולאימא שלך לארגן את המחשבות ולחשוב על תוכנית.
את ממש לא נשמעת ביקורתית או שיפוטית. שמחתי לקרוא את השאלות שהעלית הן באמת עושות לי קצת סדר בדברים.תודה.
אלונה*

שליחה על ידי אלונה* »

ומתנצלת אם דברי כתובים בצורה מבולבלת או שלא עניתי על הכל אני כותבת מהר לפני שאחד הילדים יתעורר וגם יש לי קושי רב להעביר את המחשבות שלי לכתב.
אבל תודה לכולכן על מה שכתבתן!!!
אלונה*

שליחה על ידי אלונה* »

ואני רוצה לסכם את מה שאני הולכת לעשות אחרי כל מה שקראתי, חשבתי ועיבדתי:
קודם כל, לשתף את אחי בתמונה שידע מה קורה ויהיה שם יותר בשביל אימי ואולי יהיו לו גם רעיונות איך לעזור לה.
שנית, אני אשאל אותה שוב מפורשות מה היא רוצה לעשות ואעלה כמה מההצעות שנתתן ונראה איך היא תגיב.
שלישית, ברגע שיתאפשר לי (קצת בעייתי לי עם שני הילדים שצמודים אלי) אלך לנעמת לקב יעות לגביה.

אם יש למישהי עוד מה להוסיף בנושא אשמח להמשיך ולקרוא.
לי_אורה*
הצטרפות: 12 אפריל 2005, 19:07
דף אישי: הדף האישי של לי_אורה*

שליחה על ידי לי_אורה* »

מאוד שמחה שעזרתי קצת

עלה על דעתי רעיון:: האם אימא שלך תרצה שאת או אחיך או שניכם ידברו איתו? שאלי אותה. ואם היא תרצה, שגם תגיד מה היא רוצה שתגידו לו. ואם היא לא רוצה שתגידו לו כלום, נראה לי חשוב לפחות שתבקרו אותה כמה שיותר - שיראה שהיא לא לבד בעולם ושיש לה תמיכה. אולי גם זה יעזור.

מאחלת לכולכם הרבה טוב ושהכל יסתדר על הצד הכי טוב האפשרי
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”