איתי
ואני, לצערי, לא צריכה את העיתונים כדי לדעת כמה שהמצב גרוע
הבכור שלי חוזר מבית הספר ואומר: "אימא, איזה יום מצויין היה לי, X לא הרביץ לי אפילו פעם אחת!" כאילו שאני שולחת אותו למלחמה...
דיברתי עכשיו עם המחנכת והיא אומרת שהוא לא אומר לה שמרביצים לו. שאלתי אותו למה. הוא התחמק בנוסח "היא לא הייתה אז" אבל אני רואה שפשוט הוא איבד את האמון במערכת של המבוגרים ורק רוצה לשרוד...
בבית הספר הזה שמצאתי להם (חמסה, חמסה, רק שיקבלו אותנו:-)!!!) יש 3 כללים שהם לא עומדים לדיון: 1. ילד שמרביץ עף הביתה. 2. ילד שמקלל או מחבל ברכוש בכוונה עף הביתה. 3. ילד שמתחצף למורה עף הביתה. בהמשך יש טיפול משותף עם היועצת וההורים אבל המסר שהילד מקבל הוא שלא נוהגים כך אם רוצים להיות בבית הספר, משום סיבה שהיא. כל היתר עומד לדיון: יש ילדים שלא מתפללים, וזה בסדר, זה משהו שנחשב "ענין פרטי פנימי", אמנם מחנכים לתפילה אבל בצדק גמור רואים "תפילה מחייבת" כדבר מגוחך... יש ילדים שלא הולכים עם ציצית, ולא מעירים להם, מאותה הסיבה... למרות שזה בית הספר מאוד תורני ויש בו אפילו תלמידים חרדים (עולים חדשים בד"כ)... כנ"ל בקשר לבעיות לימודיות (בנה של חברתי שלומד שם החליט בשלב מסויים שהוא לא מוכן לכתוב. זה היה בכיתה א'. טיפלו בזה בהמון סובלנות וסבלנות והבנה וביקשו גם מההורים שלא יפעילו עליו שום לחץ, בקיצור, בדיוק כמו שצריך להיות). כלומר, בטח גם שם יש בעיות, והם לא מכחישים שיש, אבל יחסית לג'ונגל שיש לנו היום הם פשוט נהדרים, וגם - תמיד יש שם עם מי לדבר. וחוץ מזה, יש להם מורים ומנהל מ-ק-ס-י-מ-י-ם!!! שמדברים בדיוק בשפה שלי ומאוד מאוד פתוחים לשמוע.
זהו, יותר אני לא מספרת עד שנתקבל... כנגד עין הרע;-), חמסה חמסה חמסה:-D...