מי מבצע מילה תנכית
-
בשמת_א*
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
חברה שלי מעוניינת למול, אבל רק מילה תנ"כית - כלומר, המילה הקדומה, לפני שהחמירו את תקנות המילה והוסיפו לה פריעה.
כלומר: מילה חלקית, ללא פריעה.
האם מישהו מכיר מוהל שיסכים למול מילה כזאת?
כלומר: מילה חלקית, ללא פריעה.
האם מישהו מכיר מוהל שיסכים למול מילה כזאת?
-
ההולכת_בדרכים*
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
מי מבצע מילה תנכית
גם אותנו זה מעניין ונשמח אם יש מישהו שיודע.
מי מבצע מילה תנכית
שמעתי איפשהו שהמוהלים התימנים שימרו את המנהג, ואפילו כיום אולי הזקנים שבהם יודעים איך לעשות את זה.
מי מבצע מילה תנכית
מה לדעתכם היה קורה אם יותר ויותר אנשים היו מפעילים לחץ על מוהלים למול מילה תנכית, ועל רבנים שיתירו ויעודדו מילה תנכית, יחד עם "איום" שזה או תנכית - או בלי ברית בכלל?
מתי הם היו משתכנעים שהמילה הרגילה היא גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?
מתי הם היו משתכנעים שהמילה הרגילה היא גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה?
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
שהמוהלים התימנים שימרו את המנהג.
איך? מאז ימי בית שני???
איך? מאז ימי בית שני???
מי מבצע מילה תנכית
פחות או יותר כן. הם עשו מה שאבותיהם עשו, ולא טרחו "להתעדכן" בשגעונות האחרונים מאירופה. זה לא קשה, תחשבי על זה שעד אמצע המאה העשרים לא היתה מי יודע מה תקשורת מהירה בין היבשות, וגם לא תחרות כלל עולמית על "נראה מי יהיה מחמיר יותר". הקהילה פשוט המשיכה בשלה.
(הסיפור שקראתי איפשהו, על מישהי שראתה מוהל שממש חתך פחות, הופיע נדמה לי באיזשהו דף אינטרנטי בנושא, אולי בתפוז, לפני לא יותר משלוש שנים. מקסימום ארבע. כך שאולי לא רק המוהלים הזקנים יודעים במה מדובר.)
(הסיפור שקראתי איפשהו, על מישהי שראתה מוהל שממש חתך פחות, הופיע נדמה לי באיזשהו דף אינטרנטי בנושא, אולי בתפוז, לפני לא יותר משלוש שנים. מקסימום ארבע. כך שאולי לא רק המוהלים הזקנים יודעים במה מדובר.)
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
בשגעונות האחרונים מאירופה
לא לא לא.
המילה הנהוגה בימינו איננה חידוש או שיגעון מאירופה.
היא הונהגה בארץ ישראל (יהודה) בתקופת היוונים (מתישהו בשנים 332-63 לפני ספירת הנוצרים), כתגובה לתהליכי התייוונות.
עדויות ראשונות על אפשרות של יהודים בתימן (ממלכת חמיר) הן בערך מהמאה הרביעית לספירה, כלומר לפחות כעבור חמש מאות שנה.
אין לנו שום עדות שיהודי תימן נימולו בצורה שונה, לא בביקורים בקרב יהודי תימן לאורך הדורות, ולא בעליות יהודי תימן ארצה במשך הדורות או במאה ה-19 יחד עם העלייה הראשונה.
נראה לי לא סביר שבתימן נשמרה דווקא המילה שמלפני תקופת היוונים!
לא היתה מי יודע מה תקשורת מהירה בין היבשות.
קהילות תימן היו מקושרות ישירות עם גדולי היהדות בעולם (הרמב"ם מהמפורסמים ביניהם) במשך הדורות, לפחות מהמאה השביעית לספירה ועד ימינו. הן הכירו את כל ההלכות והחידושים. חלקים גדולים מהתכתובות נשמרו.
מוהל שממש חתך פחות
מוהלים רבים עושים את זה, בדרך כלל כסוג של שגיאה או וריאציה (זה נורא תלוי בתינוק). אני מכירה אחד שמלו אותו ברומניה והמוהל חתך פחות מדי, ואחד שנימול בארץ והמוהל חתך פחות מדי. אחרים אצל אותו מוהל נחתכו יותר. זה מקרי, כמו כל תקלה אחרת.
כאן מדובר לא על "חתך פחות מדי" (אבל פרע) אלא על אי ביצוע פריעה. אני לא יודעת אם יש מוהל אחד בכל הארץ שאפילו יודע במה מדובר.
אני תוהה אגב איך מלים את המוסלמים. האם גם אצלם מבצעים פריעה? האמת, מוחמד הנהיג את המילה לא רק מתוך מסורות אפריקאיות, אלא גם מפני שחלקים גדולים מהדת שלו הוא למד מהיהודים, אז לא יפליא אותי שהם מלים מילה יהודית של פוסט-התקופה-היוונית... )-:
לא לא לא.
המילה הנהוגה בימינו איננה חידוש או שיגעון מאירופה.
היא הונהגה בארץ ישראל (יהודה) בתקופת היוונים (מתישהו בשנים 332-63 לפני ספירת הנוצרים), כתגובה לתהליכי התייוונות.
עדויות ראשונות על אפשרות של יהודים בתימן (ממלכת חמיר) הן בערך מהמאה הרביעית לספירה, כלומר לפחות כעבור חמש מאות שנה.
אין לנו שום עדות שיהודי תימן נימולו בצורה שונה, לא בביקורים בקרב יהודי תימן לאורך הדורות, ולא בעליות יהודי תימן ארצה במשך הדורות או במאה ה-19 יחד עם העלייה הראשונה.
נראה לי לא סביר שבתימן נשמרה דווקא המילה שמלפני תקופת היוונים!
לא היתה מי יודע מה תקשורת מהירה בין היבשות.
קהילות תימן היו מקושרות ישירות עם גדולי היהדות בעולם (הרמב"ם מהמפורסמים ביניהם) במשך הדורות, לפחות מהמאה השביעית לספירה ועד ימינו. הן הכירו את כל ההלכות והחידושים. חלקים גדולים מהתכתובות נשמרו.
מוהל שממש חתך פחות
מוהלים רבים עושים את זה, בדרך כלל כסוג של שגיאה או וריאציה (זה נורא תלוי בתינוק). אני מכירה אחד שמלו אותו ברומניה והמוהל חתך פחות מדי, ואחד שנימול בארץ והמוהל חתך פחות מדי. אחרים אצל אותו מוהל נחתכו יותר. זה מקרי, כמו כל תקלה אחרת.
כאן מדובר לא על "חתך פחות מדי" (אבל פרע) אלא על אי ביצוע פריעה. אני לא יודעת אם יש מוהל אחד בכל הארץ שאפילו יודע במה מדובר.
אני תוהה אגב איך מלים את המוסלמים. האם גם אצלם מבצעים פריעה? האמת, מוחמד הנהיג את המילה לא רק מתוך מסורות אפריקאיות, אלא גם מפני שחלקים גדולים מהדת שלו הוא למד מהיהודים, אז לא יפליא אותי שהם מלים מילה יהודית של פוסט-התקופה-היוונית... )-:
-
דליתוש_ב*
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
מי מבצע מילה תנכית
אני תוהה אגב איך מלים את המוסלמים
פריעה- את מתכוונת הפרדת העורלה מהעטרה? הקטע עם הציפורן?
אם כן, נראה לי שבגיל 13 אין צורך בפריעה כי העורלה מופרדת לחלוטין.
פריעה- את מתכוונת הפרדת העורלה מהעטרה? הקטע עם הציפורן?
אם כן, נראה לי שבגיל 13 אין צורך בפריעה כי העורלה מופרדת לחלוטין.
-
אבא_של_יותם*
- הצטרפות: 16 פברואר 2003, 22:08
מי מבצע מילה תנכית
הפריעה באה כתגובה על כך שניתן היה למשוך את העורלה החתוכה אך לא מופרדת כלפי מעלה, ובכך ליצור אשליה של איבר לא נימול. היהודים שהוגדרו כ"מתייוונים" אכן עשו כך, בעיקר אתלטים- כידוע, תחרויות האתלטיקה אצל היוונים נערכו בעירום מלא.
הפריעה חיסלה את אפשרות השחזור לחלוטין.
הפריעה חיסלה את אפשרות השחזור לחלוטין.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
לא ברור. כי עובדה היא שבמילה הקדומה, הגברים יכלו למשוך את עור העורלה ולהאריך אותו בהדרגה ולהיראות שלמים.
והיום, גם מי שנימול מבוגר, חותכים לו ככה שלא נשאר כלום מה למשוך. מקלפים לו הכל. אז יש עוד הבדל. כנראה במקור הורידו רק את הקצה של העורלה, ה"עןודף" שנראה בבירור, לא נגעו ביתר הפין. אז זה לא היה כה מסוכן.
והיום, גם מי שנימול מבוגר, חותכים לו ככה שלא נשאר כלום מה למשוך. מקלפים לו הכל. אז יש עוד הבדל. כנראה במקור הורידו רק את הקצה של העורלה, ה"עןודף" שנראה בבירור, לא נגעו ביתר הפין. אז זה לא היה כה מסוכן.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
איך כתבנו אותו דבר בבת אחת...
-
ירון_צברי*
- הצטרפות: 01 מאי 2003, 00:40
- דף אישי: הדף האישי של ירון_צברי*
מי מבצע מילה תנכית
> קהילות תימן היו מקושרות ישירות עם גדולי היהדות בעולם
חוץ מהשליח שבא מרבנו גרשום, שאחרי שקראנו את האגרת התעצבנו, הרגנו את השליח ושרפנו את המכתב.
ולכן אנחנו יכולים עדיין לקרוא מכתבי זרים ולהתחתן עם שתי נשים (לא אני באופן ספציפי, לי מספיקה
ש צברי אחת).
חוץ מהשליח שבא מרבנו גרשום, שאחרי שקראנו את האגרת התעצבנו, הרגנו את השליח ושרפנו את המכתב.
ולכן אנחנו יכולים עדיין לקרוא מכתבי זרים ולהתחתן עם שתי נשים (לא אני באופן ספציפי, לי מספיקה
ש צברי אחת).
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
ירון צברי, LOL
_לא אני באופן ספציפי, לי מספיקה
ש צברי אחת)._
טוב, כשיש אשה ששווה את משקלן של ארבע נשים בזהב...
_לא אני באופן ספציפי, לי מספיקה
ש צברי אחת)._
טוב, כשיש אשה ששווה את משקלן של ארבע נשים בזהב...
מי מבצע מילה תנכית
גם אני מתעניינת במילה ללא פריעה. אם אגלה מישהו שעושה את זה, מבטיחה לשתף.
מי מבצע מילה תנכית
אבל למה, בעצם?
למה ללכת על מילה ללא פריעה?
הורים רבים לא מאמינים במילה, אבל נכנעים בסופו של דבר כי לא רוצים שלילד שלהם יהיה בולבול שונה. בולבול שונה, אליבא דפרויד ושות', יגרום לילד טראומות קשות עד כדי ליקוי בתפקוד המיני.
אבל מילה שתכלול חיתוך בלבד תשאיר את הבולבול שונה, וגם תכאיב לעולל.
להנות משני העולמות ממש.
אז אם העניין הוא להתחבר למקורות, למה בעצם לא ללכת עד הסוף? תעשו את זה עם אבן צור ודי. וגם תקראו לעובד הבניין הסיני הקרוב לביתכם ותעשו לו את זה גם, על הדרך.
למה ללכת על מילה ללא פריעה?
הורים רבים לא מאמינים במילה, אבל נכנעים בסופו של דבר כי לא רוצים שלילד שלהם יהיה בולבול שונה. בולבול שונה, אליבא דפרויד ושות', יגרום לילד טראומות קשות עד כדי ליקוי בתפקוד המיני.
אבל מילה שתכלול חיתוך בלבד תשאיר את הבולבול שונה, וגם תכאיב לעולל.
להנות משני העולמות ממש.
אז אם העניין הוא להתחבר למקורות, למה בעצם לא ללכת עד הסוף? תעשו את זה עם אבן צור ודי. וגם תקראו לעובד הבניין הסיני הקרוב לביתכם ותעשו לו את זה גם, על הדרך.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
מנצ'קין, יש חומר על זה.
מציעה לך לקרוא.
וגם מציעה לך לערוך את הניסוח שלך. יצאת מאוד תוקפנית ומעליבה, ואני בטוחה שלא זו היתה הכוונה.
<בשמת לא מלה בכלל>
מציעה לך לקרוא.
וגם מציעה לך לערוך את הניסוח שלך. יצאת מאוד תוקפנית ומעליבה, ואני בטוחה שלא זו היתה הכוונה.
<בשמת לא מלה בכלל>
-
ההולכת_בדרכים*
מי מבצע מילה תנכית
איפה יש חומר על זה?אשמח לקישור
מי מבצע מילה תנכית
ניתן לערוך ברית תקנית ממש שהיא ברית ללא מילה.
-
אמא_לביאה*
- הצטרפות: 14 אפריל 2005, 09:45
- דף אישי: הדף האישי של אמא_לביאה*
מי מבצע מילה תנכית
פלונית - מה זאת אומרת
ברית תקנית ממש שהיא ברית ללא מילה.
???
ברית תקנית ממש שהיא ברית ללא מילה.
???
מי מבצע מילה תנכית
<אבל למה, בעצם?
למה ללכת על מילה ללא פריעה?>
וואללה, לא יודעת. אני כרגע רק מתעניינת.
כולכם כתבתם דעות מעניינות, אבל כמה דברים אני לא מבינה. למשל:
<מילה שתכלול חיתוך בלבד תשאיר את הבולבול שונה, וגם תכאיב לעולל.> אפשר להרחיב? וגם אני לא הבנתי מה ז"א <ניתן לערוך ברית תקנית ממש שהיא ברית ללא מילה.>
תודה
<
למה ללכת על מילה ללא פריעה?>
וואללה, לא יודעת. אני כרגע רק מתעניינת.
כולכם כתבתם דעות מעניינות, אבל כמה דברים אני לא מבינה. למשל:
<מילה שתכלול חיתוך בלבד תשאיר את הבולבול שונה, וגם תכאיב לעולל.> אפשר להרחיב? וגם אני לא הבנתי מה ז"א <ניתן לערוך ברית תקנית ממש שהיא ברית ללא מילה.>
תודה
<
-
מנצ'קין_25*
- הצטרפות: 25 יולי 2005, 14:27
מי מבצע מילה תנכית
בשמת, תודה שהסבת את תשומת לבי. מובן שלא התכוונתי לתקוף, ואבהיר את כוונתי:
יעלילה, למיטב הבנתי, ילד שיעבור מילה ללא פריעה יראה שלם. (האם אני טועה? מישהו?)
העטרה שלו תהיה מחוברת עדיין. לכן, מנקודת הראות שלי, ילד כזה יעבור טכס שאני רואה אותו כהתעללות ממש, מבלי להנות ממה שרבים רואים כיתרון הגדול דלו: הזכות הבלתי מעורערת להיות "כמו כולם".
(לעתים רחוקות אני כה נחרצת באשר לדעותי ה באופן טבעי יות, אבל ברית מילה היא דוגמא יוצאת דופן לקונצנזוס שאני מאוד מתקשה לקבל בשלוה).
ובשמת, איך זה שלמרות שעוד לא התקבעתי על ניק, כל פעם שאני כותבת את הראשונה להגיב?
מה, את לא ישנה? D-:
ולמה את מתכוונת, יש חומר על זה? בדרכי חמומת המח, בכלל לא שאלתי שום שאלה. יש לך תשובה?
Peace
יעלילה, למיטב הבנתי, ילד שיעבור מילה ללא פריעה יראה שלם. (האם אני טועה? מישהו?)
העטרה שלו תהיה מחוברת עדיין. לכן, מנקודת הראות שלי, ילד כזה יעבור טכס שאני רואה אותו כהתעללות ממש, מבלי להנות ממה שרבים רואים כיתרון הגדול דלו: הזכות הבלתי מעורערת להיות "כמו כולם".
(לעתים רחוקות אני כה נחרצת באשר לדעותי ה באופן טבעי יות, אבל ברית מילה היא דוגמא יוצאת דופן לקונצנזוס שאני מאוד מתקשה לקבל בשלוה).
ובשמת, איך זה שלמרות שעוד לא התקבעתי על ניק, כל פעם שאני כותבת את הראשונה להגיב?
מה, את לא ישנה? D-:
ולמה את מתכוונת, יש חומר על זה? בדרכי חמומת המח, בכלל לא שאלתי שום שאלה. יש לך תשובה?
Peace
מי מבצע מילה תנכית
מישהו יודע לומר מה היתרון במילה ללא פריעה, אם יש כזה?
אני מאמינה בתורת ישראל - אמנם בדרכי שלי - ומטעם זה וגם מתוך אחריות היסטורית אני לחלוטין מתכוונת לערוך ברית לתינוקי שלי (שייוולד בקרוב). לבעלי פתאום נכנס הג'וק של "בלי פריעה" - הוא לא ממש הצליח להסביר לי למה... שמעתי טענות שזה יותר הומני, אבל ממך, מנצ'קין, אני מבינה שלא. ניסיתי לחפש על זה חומר באינטרנט, ורק התבלבלתי.
למישהו יש תשובות?
בשמת, את אומרת שיש חומק על זה. תוכלי להיות יותר ספציפית או אפילו להפנות?
תודה
אני מאמינה בתורת ישראל - אמנם בדרכי שלי - ומטעם זה וגם מתוך אחריות היסטורית אני לחלוטין מתכוונת לערוך ברית לתינוקי שלי (שייוולד בקרוב). לבעלי פתאום נכנס הג'וק של "בלי פריעה" - הוא לא ממש הצליח להסביר לי למה... שמעתי טענות שזה יותר הומני, אבל ממך, מנצ'קין, אני מבינה שלא. ניסיתי לחפש על זה חומר באינטרנט, ורק התבלבלתי.
למישהו יש תשובות?
בשמת, את אומרת שיש חומק על זה. תוכלי להיות יותר ספציפית או אפילו להפנות?
תודה
-
תזמורת_הים*
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
מי מבצע מילה תנכית
יש הרבה מידע על מילה באופן כללי ב מדור בלי ברית מילה.
לגבי הפריעה, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי את זה, אבל הבנתי שהפריעה היא למעשה החלק הכואב והברוטלי יותר במילה משום שהעורלה דבוקה וצמודה לעטרה ויש להפריד אותה בכוח (בעוד שבגיל מבוגר יותר, אחרי כמה שנים כמדומני, העורלה נפרדת מהעטרה באופן טבעי ואפשר להפשיל אותה בקלות ללא כאבים). היתרון של מילה ללא פריעה, אם הבנתי נכון, הוא שהיא הרבה פחות כואבת, ונדמה לי שגם פחות מסוכנת.
לגבי הפריעה, אני לא זוכרת באיזה דף קראתי את זה, אבל הבנתי שהפריעה היא למעשה החלק הכואב והברוטלי יותר במילה משום שהעורלה דבוקה וצמודה לעטרה ויש להפריד אותה בכוח (בעוד שבגיל מבוגר יותר, אחרי כמה שנים כמדומני, העורלה נפרדת מהעטרה באופן טבעי ואפשר להפשיל אותה בקלות ללא כאבים). היתרון של מילה ללא פריעה, אם הבנתי נכון, הוא שהיא הרבה פחות כואבת, ונדמה לי שגם פחות מסוכנת.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
אורית ס צודקת, וכמו כן יש חומר נוסף בעלוני אף מילה (בוודאי יש פרטים במדור שאורית קישרה אליו).
אני לא בטוחה שמי שעבר מילה ללא פריעה נראה שלם (מחר אראה...), כי הרי חתכו לו חלק מהעורלה (את מה שאפשר לחתוך בלי שעושים פריעה, כלומר בלי שפושטים לתינוק את העור וחותכים גם את מה שלא "עודף" כביכול).
תיאורטית הוא יכול להיראות שלם אם הוא משקיע מאמצים במתיחה של העורלה שנשארה (תהליך שלוקח זמן) עד שהיא נמתחת ומתארכת. את זה אנחנו יודעים כי יהודים עשו את זה בתקופת ההתייוונות, ולכן שינו את המילה לזאת האכזרית והמסוכנת יותר, הבלתי הפיכה, שמבוצעת מאז ועד ימינו.
למה מישהו ירצה לעשות את זה?
סיבה אחת לדוגמא: כי אז הוא יכול להגיד בלב שלם למשפחה "עשינו לילד ברית מילה".
ממילא התוצאה שונה קצת מילד לילד בין הנימולים...
וממילא יש לא מעט ילדים בארץ שמלו אותם "פחות מדי" סתם בטעות.
אבל גם הילד יכול להגיד "אני נימול", בלי שום בעיה.
יש אנשים שזה ממש משנה להם.
אני לא בטוחה שמי שעבר מילה ללא פריעה נראה שלם (מחר אראה...), כי הרי חתכו לו חלק מהעורלה (את מה שאפשר לחתוך בלי שעושים פריעה, כלומר בלי שפושטים לתינוק את העור וחותכים גם את מה שלא "עודף" כביכול).
תיאורטית הוא יכול להיראות שלם אם הוא משקיע מאמצים במתיחה של העורלה שנשארה (תהליך שלוקח זמן) עד שהיא נמתחת ומתארכת. את זה אנחנו יודעים כי יהודים עשו את זה בתקופת ההתייוונות, ולכן שינו את המילה לזאת האכזרית והמסוכנת יותר, הבלתי הפיכה, שמבוצעת מאז ועד ימינו.
למה מישהו ירצה לעשות את זה?
סיבה אחת לדוגמא: כי אז הוא יכול להגיד בלב שלם למשפחה "עשינו לילד ברית מילה".
ממילא התוצאה שונה קצת מילד לילד בין הנימולים...
וממילא יש לא מעט ילדים בארץ שמלו אותם "פחות מדי" סתם בטעות.
אבל גם הילד יכול להגיד "אני נימול", בלי שום בעיה.
יש אנשים שזה ממש משנה להם.
-
ההולכת_בדרכים*
מי מבצע מילה תנכית
אני חרשתי את מדור בלי ברית מילה והקישורים שבו לאורך ולרוחב,ולא מצאתי איש שמל את תינוקו מילה
ללא פריעה ויכול לספר על כך.
אבל כן מדובר הרבה במנהג הפריעה עצמו ובסיבות ההסטוריות להווצרותו <מעניין מאוד>
מכיוון שאין שום סיפור תהיתי אם באמת מילה ללא פריעה כואבת פחות באופן משמעותי או יוצרת הבדל
במראה באופן משמעותי.
המוסלמים שמלים בגיל 13 לא זקוקים לפריעה כי העורלה כבר נפרדת.אבל אין לי מושג איך זה נראה.
ללא פריעה ויכול לספר על כך.
אבל כן מדובר הרבה במנהג הפריעה עצמו ובסיבות ההסטוריות להווצרותו <מעניין מאוד>
מכיוון שאין שום סיפור תהיתי אם באמת מילה ללא פריעה כואבת פחות באופן משמעותי או יוצרת הבדל
במראה באופן משמעותי.
המוסלמים שמלים בגיל 13 לא זקוקים לפריעה כי העורלה כבר נפרדת.אבל אין לי מושג איך זה נראה.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
כואבת פחות באופן משמעותי
אמ... מהעדות האחת שיש לי (אבל אני לא חותמת במאה אחוז שהמוהל אכן עשה הכל כמו שהבטיח) - אין הבדל משמעותי. או אין הבדל בכלל. אני גם לא בטוחה שאמור להיות הבדל בזה. ההבדל אמור להיות בנזק הפיזי ובסכנות. כל חיתוך בבשר החי כואב.... (איייי!).
המוסלמים נראים נימולים בדיוק כמו הגברים "שלנו", לפי מה ששמעתי (מודה, שמעולם לא יצא לי לראות בעצמי).
אמ... מהעדות האחת שיש לי (אבל אני לא חותמת במאה אחוז שהמוהל אכן עשה הכל כמו שהבטיח) - אין הבדל משמעותי. או אין הבדל בכלל. אני גם לא בטוחה שאמור להיות הבדל בזה. ההבדל אמור להיות בנזק הפיזי ובסכנות. כל חיתוך בבשר החי כואב.... (איייי!).
המוסלמים נראים נימולים בדיוק כמו הגברים "שלנו", לפי מה ששמעתי (מודה, שמעולם לא יצא לי לראות בעצמי).
-
ההולכת_בדרכים*
מי מבצע מילה תנכית
אז יש לך עדות!מעניין ביותר...זה אומר שאת יודעת מי מבצע מילה תנכית ?
אני חשבתי שהפריעה זה החלק היותר כואב-כי ממש תולשים ופושטים את העור <סליחה
>
ועדיין לא הבנתי אם במראה זה יצא שונה.
אני חשבתי שהפריעה זה החלק היותר כואב-כי ממש תולשים ופושטים את העור <סליחה
ועדיין לא הבנתי אם במראה זה יצא שונה.
-
בשמת_א*
מי מבצע מילה תנכית
זה אומר שאת יודעת מי מבצע מילה תנכית ?
אני לא בטוחה.
אולי אם הם יבואו לפארק הירדן (-: אז אפשר יהיה לשאול מישהו ממש בקיא.
מדובר במשפחה שבשבילה פתחתי את הדף הזה.
הם לא מצאו מישהו ש"מבצע מילה תנ"כית" אלא מוהל אחד מכל אלה שדיברו איתו הסכים לבצע ברית מילה בלי פריעה ועם חיתוך מינימאלי. זה מה שהוא אמר שהוא יעשה (בתגובה לבקשתם).
לא האמא ולא אני לא יודעות איך לבדוק את זה, כי א. מעולם לא התבוננו בברית וגם בזאת לא... P-: (אני לא הייתי שם, והיא לא הסתכלה...), וב. לא יודעת...
אני לא בטוחה.
אולי אם הם יבואו לפארק הירדן (-: אז אפשר יהיה לשאול מישהו ממש בקיא.
מדובר במשפחה שבשבילה פתחתי את הדף הזה.
הם לא מצאו מישהו ש"מבצע מילה תנ"כית" אלא מוהל אחד מכל אלה שדיברו איתו הסכים לבצע ברית מילה בלי פריעה ועם חיתוך מינימאלי. זה מה שהוא אמר שהוא יעשה (בתגובה לבקשתם).
לא האמא ולא אני לא יודעות איך לבדוק את זה, כי א. מעולם לא התבוננו בברית וגם בזאת לא... P-: (אני לא הייתי שם, והיא לא הסתכלה...), וב. לא יודעת...
-
ההולכת_בדרכים*
מי מבצע מילה תנכית
אז בינתיים האיבר נראה כמו אחרי מילה "רגילה"?
מעניין שמוהל הסכים לעשות את זה כי הרי יש הלכה כזו שאומרת שמי שמל ולא פרע-כאילו לא מל
<או משהו כזה>.האם מדובר במוהל דתי?
מעניין שמוהל הסכים לעשות את זה כי הרי יש הלכה כזו שאומרת שמי שמל ולא פרע-כאילו לא מל
<או משהו כזה>.האם מדובר במוהל דתי?
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מי מבצע מילה תנכית
אני חושבת שאם עשו מילה ללא פריעה אז לא אמורה להיות אדמומיות על ראש הפין, וסביבו, לא ? הרי היא נוצרת היכן שהייתה פריעה, לא?
<מנחשת
>
<מנחשת
מי מבצע מילה תנכית
אגב, רק לידע כללי, רוב המוסלמים בארץ (ובטח בעוד מקומות, אני מנחשת שגם בארה"ב ובמדינות אירופה) מלים בגיל 8 ימים כמונו, ובאותה שיטה. יש להם איזו הלכה שגיל 13 זה הכי מאוחר, אבל עדיף בגיל 8 ימים כמו יצחק. וגם שמעתי על משפחות במשולש שהזמינו מוהל יהודי למול את הבנים שלהן.
מי מבצע מילה תנכית
אז אולי בכל זאת מישהו יודע מי מבצע מילה תנ"כית?
-
נעמי_בן_שיטרית*
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
מי מבצע מילה תנכית
קראתי את כל הדף ועדיין לא ברור לי בדיוק מהי מילה תנ"כית,
אניבודי?
אניבודי?
מי מבצע מילה תנכית
הכוונה לחיתוך הערלה ללא ביצוע הפרדה של העור המקיף את העטרה ע"י קריעה בציפורן או מחט (=פריעה)
-
נעמי_בן_שיטרית*
מי מבצע מילה תנכית
הכוונה לחיתוך הערלה
זאת ההנחיה לברית על פי התנ"ך ?
זאת ההנחיה לברית על פי התנ"ך ?
מי מבצע מילה תנכית
ההנחיה בתנ"ך היא "וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם" ו"וּבֶן-שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל-זָכָר" בבראשית י"ז, וגם "וּבַיּוֹם הַשְּׁמִינִי יִמּוֹל בְּשַׂר עָרְלָתוֹ" בויקרא י"ב. ברוב המדרשים של המפרשים ה"ראשונים" (כולל רש"י ורמב"ם למשל) מפורש שאברהם לא עשה פריעה, אבל הפריעה היא תורה למשה מסיני. מבחינה היסטורית מסתבר שלא נהגו לעשות פריעה עד התקופה ההלניסטית.
-
נעמי_בן_שיטרית*
מי מבצע מילה תנכית
"וּנְמַלְתֶּם אֵת בְּשַׂר עָרְלַתְכֶם" ו"וּבֶן-שְׁמֹנַת יָמִים יִמּוֹל לָכֶם כָּל-זָכָר" בבראשית י"ז, וגם "וּבַיּוֹם הַשְּׁמִינִי יִמּוֹל בְּשַׂר עָרְלָתוֹ" בויקרא י"ב.
ואיפה כתוב בדיוק איך מבצעים את אותה המילה שמדובר בה? איפה כתוב שזה אומר לחתוך?
ואיפה כתוב בדיוק איך מבצעים את אותה המילה שמדובר בה? איפה כתוב שזה אומר לחתוך?
-
טרה_רוסה*
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מי מבצע מילה תנכית
אני מכירה מוהל שעושה פריעה בעדינות (אני חושבת שעם סכין). הוא אמר לי שהוא לא מגרד את העור עם הציפורן ולא מתעקש להוציא דם. הוא אמר לי שאנשים קפדנים (חוזרים בתשובה, למשל - כך אמר) עשוייים לטעון כי המילה שלו אינה כשרה מספיק, כי כשהוא מל כמעט ולא יורד דם. הוא הסביר לי שיש חלק שהוא לא עושה כלל, וזה הגירוד של העור מתחת לראש הפין. כלומר, ממה שאני מבינה, יש לפריעה שני חלקים. הפרדת העור מראש הפין והפרדת העור מבסיס הפין הקרוב לראש הפין.
-
תמרוש_רוש
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
מי מבצע מילה תנכית
חנוך בן ימי כתב מאמר מעניין מאוד והעלו אותו בתפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... sc=0&ssc=0 על האפשרויות לברית מילה אלטרנטיבית, שתואמת גם את ההלכה. לדעתי זה מאמר חובה לכל הורה לפני ברית. הוא כותב גם על האפשרות של ברית עם הקזת דם סמלית ביותר (משהו כמו דקירה יותר מאשר חתך), וגם בלי פגיעה פיזית בכלל.
-
תמרוש_רוש
מי מבצע מילה תנכית
ונעמי, באמת לא ברור מהפסוק שיש חובה לחתוך, וחנוך מסביר את זה במאמרו.
-
נעמי_בן_שיטרית*
מי מבצע מילה תנכית
תמרוש תודה רבה. זה מה שחיפשתי זמן רב.
מצטטת מהמאמר:
"לבסוף, ניתן גם לדרוש את שם הברית, ברית המילה, כך שהפירוש המוצע כאן של המצווה יתאים לו. מהות הברית לפי הדרש היא במילה, בדיבור. הברית פירושה הסרת ערלת הלב והאוזן ופתיחתם לדבר האל, למילתו.
וכך אומר דוד (שמואל ב כ"ג, ב,ה): "רוח אדני דבר-בי, ומלתו על לשוני ... כי ברית עולם שם לי, ערוכה בכל ושמרה".
יש אם כך טעמים רבים וטובים לטענה כי ברית המילה, הברית בין ישראל לאלוהיו, אין פירושה חיתוך באבר המין – מה שנראה אבסורדי לכשעצמו – אלא פתיחות האדם לדבר האל.
היהדות, תוך שהיא מסתמכת על מקורותיה, יכולה להוציא את חיתוך הערלה ופריעתה מתוך טקס ברית המילה."
על פי הבנתי תורת הקבלה מתארת את הברית כפעולה המאפשרת את החלשת האנרגיה היצרית הנמוכה מאיבר המין של הזכר,
על מנת שיוכל להתבגר ולהתגבר על יצרו.
הפעולה נעשית בפין שהוא הפתח שבו מתנקזת האנרגיה היצרית ( "לפתח חטאת רובץ").
כל זה נשמע לי נכון ויפה, אך אני חשה שנכון יותר לבצע את הברית כטקס רוחני סמלי ולא כאקט פיסי אלים.
האם אנו זקוקים לרב שיבצע פעולה זאת? אני לא בטוחה. נראה לי כי כל איש/אישה המוכנים להתכוונות רוחנית מסוג זה יכולים לערוך את הטכס.
מצטטת מהמאמר:
"לבסוף, ניתן גם לדרוש את שם הברית, ברית המילה, כך שהפירוש המוצע כאן של המצווה יתאים לו. מהות הברית לפי הדרש היא במילה, בדיבור. הברית פירושה הסרת ערלת הלב והאוזן ופתיחתם לדבר האל, למילתו.
וכך אומר דוד (שמואל ב כ"ג, ב,ה): "רוח אדני דבר-בי, ומלתו על לשוני ... כי ברית עולם שם לי, ערוכה בכל ושמרה".
יש אם כך טעמים רבים וטובים לטענה כי ברית המילה, הברית בין ישראל לאלוהיו, אין פירושה חיתוך באבר המין – מה שנראה אבסורדי לכשעצמו – אלא פתיחות האדם לדבר האל.
היהדות, תוך שהיא מסתמכת על מקורותיה, יכולה להוציא את חיתוך הערלה ופריעתה מתוך טקס ברית המילה."
על פי הבנתי תורת הקבלה מתארת את הברית כפעולה המאפשרת את החלשת האנרגיה היצרית הנמוכה מאיבר המין של הזכר,
על מנת שיוכל להתבגר ולהתגבר על יצרו.
הפעולה נעשית בפין שהוא הפתח שבו מתנקזת האנרגיה היצרית ( "לפתח חטאת רובץ").
כל זה נשמע לי נכון ויפה, אך אני חשה שנכון יותר לבצע את הברית כטקס רוחני סמלי ולא כאקט פיסי אלים.
האם אנו זקוקים לרב שיבצע פעולה זאת? אני לא בטוחה. נראה לי כי כל איש/אישה המוכנים להתכוונות רוחנית מסוג זה יכולים לערוך את הטכס.
-
תמרוש_רוש
מי מבצע מילה תנכית
שמחתי לעזור 
הקטע על זה שצריך לחתוך את איבר הגבר כדי לעזור לו להתגבר על יצרו עולה לי על העצבים, בצורה שאין למעלה ממנה. תמיד מדברים על היחס הנלוז שיש בחלקים מסוימים של היהדות כלפי האשה (התייחסות לווסת כאל טמאה, איסור שירה וכו'), אבל חשבתם איזה מין יחס מחפיר זה לגברים? במקום לעודד אותם לנטילת אחריות אישית, קצת אמון בהם שהם יכולים לגבור על יצרם ולהתנהג "כמו שראוי" במצבים שונים (ואין לי כוח לדוגמאות), מניחים מראש שהם לא מסוגלים לעשות שום דבר כנגד "הטבע" שלהם (ואני לא יודעת אם זה באמת הטבע, או רק התפיסה שיש לנו עליו), ובמקום לעודד אותם לגדילה - או שחותכים להם, או שמצווים על הנשים לא לשים פיתווים בדרכם. כאילו הם עיוורים גמורים.
נמאס לי!!! היהדות מקפחת את הגברים!!!!
הקטע על זה שצריך לחתוך את איבר הגבר כדי לעזור לו להתגבר על יצרו עולה לי על העצבים, בצורה שאין למעלה ממנה. תמיד מדברים על היחס הנלוז שיש בחלקים מסוימים של היהדות כלפי האשה (התייחסות לווסת כאל טמאה, איסור שירה וכו'), אבל חשבתם איזה מין יחס מחפיר זה לגברים? במקום לעודד אותם לנטילת אחריות אישית, קצת אמון בהם שהם יכולים לגבור על יצרם ולהתנהג "כמו שראוי" במצבים שונים (ואין לי כוח לדוגמאות), מניחים מראש שהם לא מסוגלים לעשות שום דבר כנגד "הטבע" שלהם (ואני לא יודעת אם זה באמת הטבע, או רק התפיסה שיש לנו עליו), ובמקום לעודד אותם לגדילה - או שחותכים להם, או שמצווים על הנשים לא לשים פיתווים בדרכם. כאילו הם עיוורים גמורים.
נמאס לי!!! היהדות מקפחת את הגברים!!!!
-
נסיכת_השום*
- הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
- דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*
מי מבצע מילה תנכית
המוסלמים נראים נימולים בדיוק כמו הגברים "שלנו", יכולה להעיד שהמשפט הזה נכון (... פרצוף נבוך...)
למשהו יש מושג איזה סוג של חיתוך עושים בבתי חולים?
למשהו יש מושג איזה סוג של חיתוך עושים בבתי חולים?
-
כפירה_בעיקר*
- הצטרפות: 09 אפריל 2006, 22:15
מי מבצע מילה תנכית
מוזמנים לבקר ב ביקורת על הורים שעושים ברית
מי מבצע מילה תנכית
שמעתי לא מזמן, נדמה לי שבתפוז בפורום "מוותרים על ברית מילה", שהשומרונים מבצעים מילה תנכ"ית �