משהו שאני עוזרת לה מול הביטוח הלאומי
בכל דבר בעייתי או תקלה- האוטומט שלה לפנות אלי
יכול להיות שמבחינתה, את תמיד הכתובת לפנות אליה? זאת שהיא מעזה לשאול? גם כשבעצם היא היתה רוצה לשאול את האחרים, היא אולי מפחדת מהם?
כי עובדה שאת גם עוזרת לה וגם כנראה תמיד מגיבה לה ומתייחסת אליה ועונה לה ונכנסת איתה לכל מיני דיונים ארוכים...
בררתי עם אחי והודעתי לה בהודעה
מה היית צריכה לברר עם אחיך לפני שענית לה? או שאת מתכוונת שפשוט ביררת אם היא שאלה גם את האחים והאחיות שלך?
האמת?
את יכולה לפרש הכל אחרת.
את יכולה להבין את זה כאילו - רק את הכתובת שלה. רק איתך נוח לה. רק את "הבת שלה" האמיתית. אולי היא בסתר לבה מצפה, שכיוון שברור שזו לא את, אולי תחסכי לה את אי הנעימות ותבררי בשבילה, בלי שהיא מבקשת, עם כל האחים והאחיות ותחזרי עם התשובה "לא זו לא היתה אני, זו היתה יוכי"...
כך שלא בטוח שאת מסומנת "לרעה".
יכול להיות שאת פשוט - הכתובת שלה. יש לך מעמד חשוב ומרכזי יותר. זה לא בהכרח "אשמה". מה גם שאת כותבת בעצמך שהיא לא מוטרדת מהעלות ולא פונה בגלל הכסף והיתה אומרת לך שלא איכפת לה. אז מה כן איכפת לה? מה היא בעצם רוצה להשיג? זה סוג של יצירת קשר. אולי אפילו קיוותה שתתקשרי ותתני לה על הראש... אולי היא רצתה לדבר איתך ולא היה לה שום תירוץ והיא אולי צריכה תירוץ כדי להרשות לעצמה להתקשר?
והאוטומט שלי היה להתקשר אליה, לשאול בנעימים מה עבר לה בראש ואז לתת לה על הראש.
אוקיי.
עכשיו את נוגעת במה שחשוב יותר.
מה שחשוב יותר הוא, איך את מרגישה.
לא חשוב מה עובר לה בראש.
חשוב מה עובר ---לך---- בראש.
ואת, מרגישה חסרת ערך, נחותה, מסומנת לרעה, לא אהובה, מנוצלת.
את לא חייבת אותה כדי לתקן את זה! את יכולה להתחיל לשנות את הדפוסים שלך מהצד שלך בלבד. למשל:
בתגובה להודעה שלה? יכולת פשוט להתעלם. אולי זה מה שעושים האחים והאחיות שלך וכך מתחמקים ממנה וגורמים לזה שהיא פונה אלייך ולא אליהם, כי את מגיבה לה.
או, לענות פשוט "לא". ככה במלה אחת. בלי להתבחבש בזה. בלי לבזבז על זה שניה מיותרת מחייך. שאלו? ענית. גמרנו.
את לא רוצה לתת לה על הראש?
אל תתני לה על הראש.
היא סתם שאלה. זו את שהפכת את זה לסיפור של האשמה. בכלל לא ברור מה הכוונות שלה ויכול להיות שאת מפרשת כהאשמה כל חייך מה שאינו אלא רצון לקשר שהיא לא יודעת איך לבנות באמת.
אחר כך את כותבת "מאז לא שמעתי ממנה דבר". למה את צריכה לשמוע ממנה דבר? את רוצה לדבר איתה יותר? חשבתי שהתלונה שלך היא שהיא פונה אלייך, מסתבר שהתלונה הפוכה: היא לא פונה מספיק?
בקיצור, כנראה הגיע הזמן שלך לברר בינך לבין עצמך מה בעצם את רוצה. בלי קשר אליה, מה את רוצה. איזה יחסים את רוצה איתה.
ולהפסיק לעשות את מה שאת לא רוצה לעשות. אם זה לענות על הודעות שמוזרות בעינייך או שנראות לך לא נעימות או מאשימות, אם זה לנזוף בה, אם זה לעשות לה מניפולציות. אף אחד לא מכריח אותך לעשות דברים שלא נעימים לך או שלא מכבדים אותך.
עכשיו הזמן לבדוק עם עצמך: איזה יחסים את רוצה עם אמא.
ואת מה שאת רוצה, להתחיל לבנות, בדרך חדשה.
אישית, ההצעה שלי לפני זה היא ללכת לטיפול ולשקם את האהבה העצמית והערך העצמי שלך. אין ספק שמהילדות במשפחה שלך יצאת פגועה מאוד. לא הם הכתובת לתקן, הם אלה שקלקלו... אבל אלה החיים שלך. לך יש אינטרס לתקן