מנשאים הנראים כמו ילקוט שבתוכו תינוק.
מנשאים מתוצרת הארץ, לפי סדר הופעתם בשוק:
[h=3]
יאמו[/h]http://sfile.f-static.com/image/users/250106/ftp/[po]my files[/po]/lifestyle03-1.jpg
מיוצר בישראל ע"י 'יאמו מנשאי תינוקות' www.yamo.co.il
פותח ויוצר עד 2012 ע"י חברת לופי גרופ
עשוי כותנה. יש בו אפשרויות רבות יותר לכיוון הרצועות גם מבחינת אורך (יש אבזמי כוונון בשני קוצוות הרצועות) וגם מבחינת כיוון (ניתן לפרק את הכתפיות בקליק ולחבר ישר או בהצלבה - בלבישה קדמית הצלבה נוחה יותר).
גם בו יש רצועת בטן וכובע (גם הוא ניתן לכיוון).
נקודות הפצה של יאמו: http://www.yamo.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A ... D7%9D.html
[h=3]
סאפי ילקוט[/h]מיוצר בישראל על יד מנשאי סאפי

מנשא סאפי ילקוט מאפשר נשיאה עד גיל ומשקל מתקדמים. מצוין כמנשא טיולים לפעוטות.
מבנה המנשא מבטיח נשיאה בתנוחת פישוק פיזיולוגית אופטימלית כאשר הברכיים גבוהות מהאגן, גם בנשיאת פעוטות גדולים.
אם התינוק אינו גדול מספיק להנשא בפישוק, אפשר לצמצם את רוחב הפישוק באמצעות הכפתורים המיועדים לכך.
ניתן להשתמש במנשא לנשיאה קדמית עם רצועות מוצלבות על הגב או בצורת ילקוט. מיקום האבזם מבטיח לבישה נוחה ומהירה בכל דרך שתבחרו.
המנשא מתאפיין ברצועות הדקות והרחבות המוכרות למשתמשי מנשא סאפי-מאי, המבטיחות חלוקת משקל אופטימלית ללא לחץ על הכתפיים.
עשוי בדים טבעיים ומתאימים לאקלים הישראלי.
לבישה קלה ומהירה. אין צורך בעזרת אדם נוסף או בשימוש ברהיט לצורך מיקום התינוק לנשיאה על הגב.
מגיע עם כובע לתמיכה בראש התינוק הישן וכן פאוץ′ תואם המתחבר לחגורת המתניים לנשיאת חפצים קטנים.
הפאוץ′ אינו נוגע בגוף התינוק וניתן להסרה.
נקודות הפצה של מנשא סאפי ילקוט: http://safy.co.il/he/%D7%A0%D7%A7%D7%95 ... ctrSPHmgUR
[h=3]
פנטזו Funtazoo[/h]במנשא זה מאבטחים את התינוק או הילד למנשא לפני שמעמיסים אותו. עובדה זו מאפשרת העמסה קידמית ואחורית קלה ובעיקר בטוחה.
מנשא פנטזו הוא מנשא קידמי ואחורי המלווה את התפתחות התינוק מיום הלידה ועד שלא צריך יותר מנשא (גיל 3-4).
למנשא פנטזו תמיכה מלאה ורצופה לראש התינוק, גם כשהוא ער וגם כשהוא ישן. התמיכה הרצופה לראש היא גם זו שמאפשרת מעבר מוקדם מאוד לנשיאה על הגב.
בתחילה, ידי התינוק מכורבלות וכשהוא גדל הוא יכול להוציא אותן באופן חופשי מלמעלה.
תומך הרגליים היחודי מאפשר תנוחות רגליים שונות לתינוק, מכירבול מלא או רגלי צפרדע ועד לפישוק רחב ומלא. הפישוק יוצר חגורת מותן טבעית ומחלק את משקל הילד על גוף ההורה באופן אידאלי.
התמיכה נעשית ע"י עירסול הישבן והשוקיים מבחוץ, כך שלא נוצרת תליה מהמפשעה והיא מתאימה לאורך הירך של הילד בכל גיל. שיטת התמיכה החיצונית לרגלי התינוק היא עוטפת ולכן גם אינה יוצרת נקודות לחץ בין ירכי התינוק.
ניתן לכוון את גובה התינוק מלפנים או מאחור כך שהוא יוכל לחוות את סביבתו ושמשקלו לא יעמיס על הגב התחתון של ההורה.
זהו פטנט ישראלי מקורי בעל תו תקן ארופאי למנשאים רכים.
ניתן לרכוש את מנשא פנטזו דרך האתר, בחנויות מובחרות ודרך מפיצות מורשות שמדריכות ומסבירות על אפשרויות השימוש בו (רשימה באתר)
http://www.funtazoo.com/
מנשאים מתוצרת חוץ הנמכרים בארץ:
ארגו ERGO

(מיוצר בארה"ב)
במנשא ארגו ניתן לשאת את התינוק בתנוחה קדמית, בתנוחת גב ובדגם החדש גם על המותן.
יש לו רצועה הנכרכת סביב המותניים ושתי רצועות לכתפיים. שלוש הרצועות יחד מאפשרות חלוקה טובה של משקל התינוק על גוף הנושא.
המנשא פשוט ללבישה. כמו כן, ניתן לשנות את התנוחה מבלי להוריד את התינוק (על ידי ניתוק אחת מרצועות הכתף וסיבוב רצועת המותן).
יצרנית המנשא אומרת כי הוא מתאים עד למשקל של 27 ק"ג (60 פאונד), ומספרת על הורים לילדים בני שלוש ואף חמש שעושים שימוש במנשא.
בארץ:
שרון
חזרה לייבא בעקבות בקשות רבות
ניתן יהיה להזמין בטלפון 050-5552095 או באתר "קטינא"www.ktina.co.il
רבקה שמס
הגיע מלאי חדש של מנשאים ואביזרי מנשא!
מנשאי ERGO, תיקים תואמים, פאוצ'ים ואביזרים נוספים.
יש צבעים ודגמים חדשים במלאי.
להזמנות ולפרטים 054-5672335 - אם אין מענה, נא השאירו הודעה ואשוב אליכם בהקדם.
ניתן לרכוש את המנשא דרך אתר מנשא ארגו
- - מעיל לאם ולילד (ולארגו).
פאטאפום
[במבט שטחי על התמונות באתר נראה כי אין במנשא זה את הברדס שיש בארגו]
מנשא בונדולינו
מנשא בטן/גב מלידה ועד 15 ק"גמנשא ילקוט הראשון שמתאים מגיל לידה (בנשיאה קדמית) ועד 15 ק"ג. עשוי מ-100% כותנה ארוגה נעימה במיוחד למגע. באזור ישבן התינוק, המנשא תפור כמו כיס, כך שהתינוק נכנס בטבעיות לתנוחת הצפרדע המומלצת בחודשי החיים הראשונים. חגורת הבטן וכתפיות המנשא רחבות ומרופדות. לבישת הבונדולינו פשוטה ביותר גם לאבות

http://i97.photobucket.com/albums/l239/ ... /[po]Bondo small[/po].jpg http://i97.photobucket.com/albums/l239/ ... /[po]Bondo small2[/po].jpg
ניתן להזמין ישירות דרך אתר www.wearyourbabe.net
או לתאם פגישה עם מאמא הדסה להדגמה אישית והתנסות

כבוד לאבות המיסדים: מנשא קואלה, אחד מראשוני מנשאי הילקוט בישראל שהיה מיוצר ביצור קטן ובהתאמה אישית. אינו מיוצר יותר.

השוואת מנשאי ילקוט תוצרת הארץ
{05-04-14T10:50:31):
כבר חודש שאני מסתובבת עם הארגו ורציתי לספר חוויות.
- מאוד מרוצה. מאוד.
- הילדה (10 ק"ג בערך, בת שנה וחודש) יושבת מאחור בנוחות מירבית. מהרגע בראשון שהושבתי אותה בתוך המנשא - טוב לה. לא הביעה אף לא פעם אחת אי נוחות - וזה לא קרה לי עד היום עם אף מנשא (וניסיתי הרבה) למעט עם האובר דה-שולדר האלילי.
- היא יושבת די גבוה (נגיד בהשוואה לקובבה) ויכולה להציץ מעט מאחורי הכתף שלי.
- ההכנסה וההוצאה קלות (צריך תרגול קל).
- המשקל שלה מתחלק בין הכתפיים, לחגורה מעל החזה, לחגורת מותניים. נפלא! בתי מעולם לא היתה קלילה יותר...
- אני שמה אותה על הגב ואנחנו עולות על האופניים שלי - וזה כל כך כיף! היא מביטה בדרך והרוח מבדרת את שערה... <נסחפת>
- יקר להחריד. קנינו את המנשא עצמו + פאוץ' + מין כיסוי שיחזיק את ראשה אם היא תרדם + תיק גב שמתלבש על המנשא = 143$ כשהמשלוח בתוך ארה"ב (הביאו לנו את זה משם למזלנו). משלוח ארצה מייקר את זה עוד באופן ניכר.
- למדתי להסתדר עם תיק הגב שמתלבש על המנשא כשהילד על הגב. זה לא היה פשוט ללמוד, אבל כמו כל דבר במנשאים, ברגע בתופסים את הרעיון, זהו,. הכל נהיה קל. בקיצור, זה נפלא שיש תיק לילד על הגב, ככה שהקדימה פנוי לחלוטין.
- אפרסקית נרדמה היום מאחור על גבי בזמן נסיעה באופניים. כמה דקות אח"כ, שמנו את הברדס כך שהוא החזיק את ראשה. עבד מעולה!
- נשאתי את בתי גם מקדימה (בטן לבטן) והיה מצוין (אם כי נעזרתי בבעלי בסגירת האבזמים שמאחור, לא יודעת איך זה לבד). גם הנקתי אותה במנשא וזה אפשרי לחלוטין לבעלות חזה גדול וגמיש
... לאחרות, אין לי מושג... אגב, היא גם נרדמה מלפנים, וגם כאן שימש אותי ביעילות הברדס שבא עם המנשא.
למרות שהיתה תקופה שמאוד מאוד אהבתי את הקובבה (וחיבתי עדיין נתונה!), ואפילו למדתי להניף את אפרסקית פנימה, היום הקובבה כבר לא טובה לנו. המשקל של אפרסקית בשילוב העובדה שאני מכניסה אותה בהנפה (ולא בשכיבה שאז אפשר יותר להקפיד) גורם לרצועה העליונה של הקובבה ללחוץ לי החזה. אולי זה משהו בדרך שזה אני עושה את הדברים...
בכל אופן, עבורי במשקל הנוכחי של אפרסקית, הארגו התברר כמנשא גב מנצח. אנחנו משתמשים בו המון. גם אבא אפרסק מאוד מאוד מרוצה (בניגוד לקובבה שלא הסתדרה לו). ככה שאנו עושים שימוש כיום בשני מנשאים שהם מבחינתי משלימים זה את זה: הארגו והאובר דה-שולדר (הגאוני).
ונראה לי שגמרנו עם קניות המנשאים.
{הדיון על בטיחות הנסיעה עם פעוט במנשא גב עבר ל- נסיעה באופניים עם פעוט}