פעילויות מרגיעות
-
- הצטרפות: 06 יוני 2010, 15:03
פעילויות מרגיעות
רציתי לפתוח דף בנושא דברים שמרגיעים נפשית.
כשאני רוצה להרגע, אבל באמת להרגע, ככה ממש מבפנים אני פונה קודם כל לאוכל (לצערי...).
דבר שני שמרגיע אותי הוא טלוויזיה. פשוט לשבת מכורבלת על הספה ולצפות בכל מיני סדרות טפשיות, סרטים יפים, סרטי טבע מרתקים...
שני ההרגלים האלה מלווים אותי מאז הייתי ילדה. ככה הייתי נרגעת בבית הוריי. ועד היום הפעילויות האלה מחזירות אותי הביתה...
עברתי הרבה בשנות חיי ומצאתי לי בצורה מכוונת ומודעת דברים נוספים שמרגיעים אותי. היום אוכל, למזלי, הוא כבר לא המקור העיקרי שלי להרגעה, השתנתי.
אני שמה לב שהילדים שלי מאוד נרגעים מטלוויזיה. אנחנו מאוד משתדלים לא לקשר בין אוכל לרוגע.
מעניין אותי לדעת מה מרגיע אתכם, והאם זה הרגל שאתם סוחבים מהילדות?
כשאני רוצה להרגע, אבל באמת להרגע, ככה ממש מבפנים אני פונה קודם כל לאוכל (לצערי...).
דבר שני שמרגיע אותי הוא טלוויזיה. פשוט לשבת מכורבלת על הספה ולצפות בכל מיני סדרות טפשיות, סרטים יפים, סרטי טבע מרתקים...
שני ההרגלים האלה מלווים אותי מאז הייתי ילדה. ככה הייתי נרגעת בבית הוריי. ועד היום הפעילויות האלה מחזירות אותי הביתה...
עברתי הרבה בשנות חיי ומצאתי לי בצורה מכוונת ומודעת דברים נוספים שמרגיעים אותי. היום אוכל, למזלי, הוא כבר לא המקור העיקרי שלי להרגעה, השתנתי.
אני שמה לב שהילדים שלי מאוד נרגעים מטלוויזיה. אנחנו מאוד משתדלים לא לקשר בין אוכל לרוגע.
-
- הצטרפות: 13 אוגוסט 2004, 19:49
- דף אישי: הדף האישי של שגית_רי*
פעילויות מרגיעות
(
שמתי לב שהדף הזה נמצא בדיוק מעל הדף אוננות נשית ....זה הצחיק אותי..)
גם אצלי סרט בטלויזיה "מרגיע" את הילדים..המרכאות הן כי אני לא בטוחה ש"נרגעים" זה מה שקורה להם או שפשוט דעתם מוסחת והאי-שקט נדחה לאחר כך.
בשבילי זה קריאה, סידור הבית ובהיה במכונת כביסה מסתובבת (גם סוג של הסחת דעת..)

גם אצלי סרט בטלויזיה "מרגיע" את הילדים..המרכאות הן כי אני לא בטוחה ש"נרגעים" זה מה שקורה להם או שפשוט דעתם מוסחת והאי-שקט נדחה לאחר כך.
בשבילי זה קריאה, סידור הבית ובהיה במכונת כביסה מסתובבת (גם סוג של הסחת דעת..)
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*
פעילויות מרגיעות
יוגה
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
פעילויות מרגיעות
בהייה
בישול (לאו דווקא לאכול, פשוט לבשל)
לסדר את הבית
קריאת ספר, כזה שסוחף ומצליח להשקיע את כל ה"מסביבים"
ומקלחת חמה וארוכה....
לסדר את הבית
ומקלחת חמה וארוכה....
-
פעילויות מרגיעות
תודה על התגובות 
האמת שפתחתי את הדף הזה על מנת לקבל רעיונות לפעילויות שירגיעו את הילדים ביום יום. אז נכון להיום מה שאני עושה כשאחד מהם לא רגוע אז אני שמה להם כרית ושמיכה על הספה והם שוכבים מול הטלוויזיה בכזאת הנאה...
מה אתם מציעים לילדיכם לעשות כשאתם רוצים לעזור להם להגיע לרגיעה כיפית כזאת?

האמת שפתחתי את הדף הזה על מנת לקבל רעיונות לפעילויות שירגיעו את הילדים ביום יום. אז נכון להיום מה שאני עושה כשאחד מהם לא רגוע אז אני שמה להם כרית ושמיכה על הספה והם שוכבים מול הטלוויזיה בכזאת הנאה...
מה אתם מציעים לילדיכם לעשות כשאתם רוצים לעזור להם להגיע לרגיעה כיפית כזאת?
-
פעילויות מרגיעות
עכשיו קראתי שוב את התגובה של שומשומ ית, ושמתי לב שכל הפעילויות משרגיעות אותה, מרגיעות גם אותי 
_בהייה
לסדר את הבית
ומקלחת חמה וארוכה...._
איזה כיף
וגם מרגיע אותי לשמוע מוזיקה שאני אוהבת, וגם עוד משו שאולי לא כדאי לכתוב כאן...
אבל עדיין אני שואלת את עצמי, איך מנחילים לילדים הרגלים טובים להרגעה (בהרגע אני מתכוונת ללגרום לתחושה כזאת כיפית ביתית בטוחה ונעימה)...כי הטלוויזיה הזאת זה כזה זמין ונוח...שזה פשוט ברירת המחדל שלנו. הייתי רוצה עוד אופציות אבל שיהיו נוחות ושלא ידרשו יותר מדי התארגנות.
האם אני דורשת יותר מדי?

_בהייה
לסדר את הבית
ומקלחת חמה וארוכה...._
איזה כיף

וגם מרגיע אותי לשמוע מוזיקה שאני אוהבת, וגם עוד משו שאולי לא כדאי לכתוב כאן...

אבל עדיין אני שואלת את עצמי, איך מנחילים לילדים הרגלים טובים להרגעה (בהרגע אני מתכוונת ללגרום לתחושה כזאת כיפית ביתית בטוחה ונעימה)...כי הטלוויזיה הזאת זה כזה זמין ונוח...שזה פשוט ברירת המחדל שלנו. הייתי רוצה עוד אופציות אבל שיהיו נוחות ושלא ידרשו יותר מדי התארגנות.
האם אני דורשת יותר מדי?

-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
פעילויות מרגיעות
אבל עדיין אני שואלת את עצמי, איך מנחילים לילדים הרגלים טובים להרגעה (בהרגע אני מתכוונת ללגרום לתחושה כזאת כיפית ביתית בטוחה ונעימה)
אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת.
את מדברת על מצב שהילדים עצבניים ואת רוצה לכוון אותם לפעילות שתוציא אותם מזה? במצב כזה הייתי נותנת להם לפרוק בהשתוללות.
או שאת מחפשת איזו פעילות שהיא לא טלוויזיה אבל גורמת להם להיות שקטים ובמקום אחד, ולא all over the place בלי לסתום את הפה? אם כן זה נורא תלוי בהם ובגיל שלהם ובמה שעושה להם את זה. לקרוא אם הם כבר קוראים, לשמוע תסכית, לצייר, ליצור משהו... אפשר להציע להם חוברות שעשועים כאלה עם מבוכים, מצא את ההבדלים, חבר את הנקודות וכו'. או חוברות צביעה. או, אם הם יותר גדולים, תשבצים / תפזורות וכד'. בעיניי זה מאוד מרגיע, אבל זה גם יכול להיות מעצבן ומתסכל למי שזה לא מתאים לו.
יש דברים שהם לא מהילדות, כמו עישון (לא מומלץ, אבל מה לעשות מרגיע), נגינה בגיטרה, ישיבה מול באופן.
ובהחלט יש דברים מהילדות: אכילה, קריאה, אכילה תוך כדי קריאה, קריאה תוך כדי אכילה, פתירת תשבצים (רצוי תוך כדי אכילה), ציור (בלי לאכול)...
אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת.
את מדברת על מצב שהילדים עצבניים ואת רוצה לכוון אותם לפעילות שתוציא אותם מזה? במצב כזה הייתי נותנת להם לפרוק בהשתוללות.
או שאת מחפשת איזו פעילות שהיא לא טלוויזיה אבל גורמת להם להיות שקטים ובמקום אחד, ולא all over the place בלי לסתום את הפה? אם כן זה נורא תלוי בהם ובגיל שלהם ובמה שעושה להם את זה. לקרוא אם הם כבר קוראים, לשמוע תסכית, לצייר, ליצור משהו... אפשר להציע להם חוברות שעשועים כאלה עם מבוכים, מצא את ההבדלים, חבר את הנקודות וכו'. או חוברות צביעה. או, אם הם יותר גדולים, תשבצים / תפזורות וכד'. בעיניי זה מאוד מרגיע, אבל זה גם יכול להיות מעצבן ומתסכל למי שזה לא מתאים לו.
יש דברים שהם לא מהילדות, כמו עישון (לא מומלץ, אבל מה לעשות מרגיע), נגינה בגיטרה, ישיבה מול באופן.
ובהחלט יש דברים מהילדות: אכילה, קריאה, אכילה תוך כדי קריאה, קריאה תוך כדי אכילה, פתירת תשבצים (רצוי תוך כדי אכילה), ציור (בלי לאכול)...
-
פעילויות מרגיעות
אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת
אני מתכוונת למין דבר כזה שעושים ונותן תחושה נעימה ביתית ומרגיעה.
את מדברת על מצב שהילדים עצבניים ואת רוצה לכוון אותם לפעילות שתוציא אותם מזה?
לפעמים אני מחפשת משהו שירגיע אותם כשהם עצבניים או סתם לא רגועים, וגם אני מתכוונת לזמן הזה אחרי שבאים מהגן, אוכלים ארוחת צהריים ואז יש זמן של שעה בערך שאני רוצה שיעשו דברים רגועים. בזמן הזה אני מפנה את השולחן, עושה כלים, קצת מסדרת והייתי רוצה שהם פשוט ינוחו.
אני מתכוונת למין דבר כזה שעושים ונותן תחושה נעימה ביתית ומרגיעה.
את מדברת על מצב שהילדים עצבניים ואת רוצה לכוון אותם לפעילות שתוציא אותם מזה?
לפעמים אני מחפשת משהו שירגיע אותם כשהם עצבניים או סתם לא רגועים, וגם אני מתכוונת לזמן הזה אחרי שבאים מהגן, אוכלים ארוחת צהריים ואז יש זמן של שעה בערך שאני רוצה שיעשו דברים רגועים. בזמן הזה אני מפנה את השולחן, עושה כלים, קצת מסדרת והייתי רוצה שהם פשוט ינוחו.
-
- הצטרפות: 21 אפריל 2010, 11:10
- דף אישי: הדף האישי של שומשומ_ית*
פעילויות מרגיעות
אין לי ילדים, כך שאני מדברת רק בתיאוריה
אני תוהה אם זה עניין שאת יכולה לעצב. זאת אומרת:
האם הטלויזיה נמצאת בסלון? יש אפשרות להוציא אותה מהסלון?
לשים במקומה מזרן/ פופים/ שמיכות? (עכשיו כשקפואאאא בחוץ, זה בכלל מצוין) להוציא משחקי קופסא לסלון, דפים וצבעים, ספרים?
(אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך, את כנראה יודעת יותר טוב מכולנו מה יכול לעניין אותם)
ליצור אוירה שתזמין אותם לעשות דברים אחרים ולא להתכוונן באוטומט על הטלויזיה, ואולי מתוך זה תצוץ אוירת רגיעה במקום בהייה
(ואני מדברת כמכורת טלויזיה לשעבר. כששיניתי את הסטינג של הסלון, השתנו האוטומטים שלי למנוחה)
אני תוהה אם זה עניין שאת יכולה לעצב. זאת אומרת:
האם הטלויזיה נמצאת בסלון? יש אפשרות להוציא אותה מהסלון?
לשים במקומה מזרן/ פופים/ שמיכות? (עכשיו כשקפואאאא בחוץ, זה בכלל מצוין) להוציא משחקי קופסא לסלון, דפים וצבעים, ספרים?
(אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך, את כנראה יודעת יותר טוב מכולנו מה יכול לעניין אותם)
ליצור אוירה שתזמין אותם לעשות דברים אחרים ולא להתכוונן באוטומט על הטלויזיה, ואולי מתוך זה תצוץ אוירת רגיעה במקום בהייה
(ואני מדברת כמכורת טלויזיה לשעבר. כששיניתי את הסטינג של הסלון, השתנו האוטומטים שלי למנוחה)
-
פעילויות מרגיעות
זה רעיון ממש נחמד, לשנות את הסלון. נשמע לי 

-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 23:10
- דף אישי: הדף האישי של עפרה_שחר*
פעילויות מרגיעות
אותי ואת הילדה שלי מרגיע לשתות שייק פירות על הערסל בצל, מסאז' ומוסיקה. גם ריקוד ושחיה, או טיול עם הכלבים ברחוב ובשדות.
מתנגדת לטלביזיה בבית שיש בו ילדים. הנזק הוא עצום.
מתנגדת לטלביזיה בבית שיש בו ילדים. הנזק הוא עצום.
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
פעילויות מרגיעות
איך מנחילים לילדים הרגלים טובים להרגעה (בהרגע אני מתכוונת ללגרום לתחושה כזאת כיפית ביתית בטוחה ונעימה)...כי הטלוויזיה הזאת זה כזה זמין ונוח...שזה פשוט ברירת המחדל שלנו. הייתי רוצה עוד אופציות אבל שיהיו נוחות ושלא ידרשו יותר מדי התארגנות.
דיסקים, דיסקים, דיסקים.
את יכולה לפרוש להם את הכרית והשמיכה על הספה, או ליד המערכת, לשים את המוסיקה על ווליום רך, שקט יחסית.
לא חייבת להיות מוסיקת מעליות או רייקי או קולות של דולפינים, (למרות שגם הם אחלה) גם משהו קצת יותר אקטיבי זה בסדר, כל עוד זה פחות או יותר הרמוני ולא דופק בשכל.
אצלנו אין ממש טלויזיה, והמערכת עם הדיסקים מאוד מאוד דומיננטיים אצל הילד שלי מאז שהיה בן שנה. לפעמים הוא שוכב על הרצפה ומקשיב, לפעמים יושב ומשחק כשהמוסיקה ברקע, לפעמים מסתכל על המספרים שעל הצג, ופעם אחת נרדם![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
עוד מרגיע שעובד תמיד על שנינו: לצאת החוצה ולשבת או להסתובב באיזה פארק קטן ושקט, או בכל חתיכת דשא מזדמנת.
זה רעיון ממש נחמד, לשנות את הסלון. נשמע לי.
מסכימה ב- 100%
דיסקים, דיסקים, דיסקים.
את יכולה לפרוש להם את הכרית והשמיכה על הספה, או ליד המערכת, לשים את המוסיקה על ווליום רך, שקט יחסית.
לא חייבת להיות מוסיקת מעליות או רייקי או קולות של דולפינים, (למרות שגם הם אחלה) גם משהו קצת יותר אקטיבי זה בסדר, כל עוד זה פחות או יותר הרמוני ולא דופק בשכל.
אצלנו אין ממש טלויזיה, והמערכת עם הדיסקים מאוד מאוד דומיננטיים אצל הילד שלי מאז שהיה בן שנה. לפעמים הוא שוכב על הרצפה ומקשיב, לפעמים יושב ומשחק כשהמוסיקה ברקע, לפעמים מסתכל על המספרים שעל הצג, ופעם אחת נרדם
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
עוד מרגיע שעובד תמיד על שנינו: לצאת החוצה ולשבת או להסתובב באיזה פארק קטן ושקט, או בכל חתיכת דשא מזדמנת.
זה רעיון ממש נחמד, לשנות את הסלון. נשמע לי.
מסכימה ב- 100%

-
- הצטרפות: 18 נובמבר 2005, 17:43
- דף אישי: הדף האישי של דלית_ב*
פעילויות מרגיעות
יש כאן שני מצבים שונים.
לגבי השני, בו את רוצה להספיק משהו, השאלה היא האם חשוב לך שינוחו, או שזה לא משנה, כל עוד את פנויה לעסוק בשלך? (ולא מייצרים לך בזמן הזה עוד עבודה מאותו סוג).
במצב הראשון, זה תלוי האם את שואלת על פעילויות שאת לוקחת בהן חלק (ואז לצאת החוצה זו תמיד עדיפות ראשונה אצלי) או שאת שואלת לגבי פעילויות שהם יכולים לעשות בלעדיך. אז רלוונטי בני כמה הילדים ומה הגורם לעצבנות או חוסר שקט שאת מזהה אצלם.
יש כאן שני מצבים שונים.
לגבי השני, בו את רוצה להספיק משהו, השאלה היא האם חשוב לך שינוחו, או שזה לא משנה, כל עוד את פנויה לעסוק בשלך? (ולא מייצרים לך בזמן הזה עוד עבודה מאותו סוג).
במצב הראשון, זה תלוי האם את שואלת על פעילויות שאת לוקחת בהן חלק (ואז לצאת החוצה זו תמיד עדיפות ראשונה אצלי) או שאת שואלת לגבי פעילויות שהם יכולים לעשות בלעדיך. אז רלוונטי בני כמה הילדים ומה הגורם לעצבנות או חוסר שקט שאת מזהה אצלם.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
פעילויות מרגיעות
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לחבק בובה או משהו פרוותי ונעים
לחבק בובה או משהו פרוותי ונעים