אני בד"כ מחבקת בכל זאת ואם ההתנגדות לא נרגעת אחרי כחצי דקה (מה שבד"כ לא קורה) עוזבת.
חיבוק כזה הרבה פעמים נעשה מהגב בשכיבה (כמו כפיות) או עצם זה שאני מעבירה אותה בידיים למיטה (אני מודיעה שאני רואה שהיא צריכה לפרוק בכי וזה לא מתאים במקום שאנחנו נמצאים אז אני באה איתה לעזור לה בחדר).
כאן לדעתי מה שחשוב זה לא לפרוש מהסשן. להשאר ביחד בחדר סגור. ללטף, לדבר וגם אם אני מקפלת כביסה היא יודעת שאני איתה. אני גם אומרת לה שאני מקשיבה לה, שתוציא את כל העצבים ואח"כ היא תרגיש יותר טוב, שאני אוהבת אותה.
מזהירה גם להמנע מהמצב ההפוך שבכי מקבל עודף תשומת לב לעומת זמן רגוע. היו תקופות שכמעט נכנסנו ללופ של מצב רוח רע לצורך יחס... אפשר ורצוי בהחלט לתת הרבה יחס גם כשרגועים.
התינוק יודע
התינוק יודע
שלומות לכוווולם! אני מזמינה אתכם להמשיך דיון בדף שפתחתי התינוק ואמא יודעים ... להתראות עם מלא שמחות!!! 

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
התינוק יודע
שלום,
ש לי תינוק בן 4 חודשים. מאז גל חודשיים בערך מתקשה להרדם. במהלך היום, כל הרדמות מלווה בבכי ארוך ארוך. מתקשה להרדם לבד ואף לא מסוגל במהלך היום.כל הרדמות מסתימת בבכי קשה ובסוף אני נשברת ומניקה. מבינה שהגשה של "התינוק יודע" תומכת בבכ עד שהתנוק מתייעיף אבל אצלנו ההתעפות יכולה לקחת גם שעה וחצ שבסופה אנ בוכה. אשמח לטיפים לגב ההרדמה שלו. בגישה הזו.
ש לי תינוק בן 4 חודשים. מאז גל חודשיים בערך מתקשה להרדם. במהלך היום, כל הרדמות מלווה בבכי ארוך ארוך. מתקשה להרדם לבד ואף לא מסוגל במהלך היום.כל הרדמות מסתימת בבכי קשה ובסוף אני נשברת ומניקה. מבינה שהגשה של "התינוק יודע" תומכת בבכ עד שהתנוק מתייעיף אבל אצלנו ההתעפות יכולה לקחת גם שעה וחצ שבסופה אנ בוכה. אשמח לטיפים לגב ההרדמה שלו. בגישה הזו.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
התינוק יודע
ובסוף אני נשברת ומניקה
ממליצה להניק כבר בהתחלה, בלי לחכות לשבירה.
ממליצה להניק כבר בהתחלה, בלי לחכות לשבירה.
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2014, 23:20
- דף אישי: הדף האישי של רק_מה*
התינוק יודע
תסבירי לו שהוא אמור לחיות לפי הגישה הזו שבחרת לו. אה, הוא לא מבין?
למה, למה, למה להינעל על ״גישות״ ועוד במיוחד כאלה שלא מועילות לתינוק הספציפי שלך?!
התינוקת שלי לא קראה את הספר. כשהיא משפשפת את העיניים ושומטת את הראש, ונעשית לאט לאט יותר מכונסת/ מוטרדת היא מקבלת חלב או ערסול או שניהם. ונרדמת. וכיף לה וכיף לי
היא בוכה בהזדמנויות אחרות. אני ממליצה לשים לב מתי הוא מתחי להתעייף ולעזור לו
למה, למה, למה להינעל על ״גישות״ ועוד במיוחד כאלה שלא מועילות לתינוק הספציפי שלך?!
התינוקת שלי לא קראה את הספר. כשהיא משפשפת את העיניים ושומטת את הראש, ונעשית לאט לאט יותר מכונסת/ מוטרדת היא מקבלת חלב או ערסול או שניהם. ונרדמת. וכיף לה וכיף לי
היא בוכה בהזדמנויות אחרות. אני ממליצה לשים לב מתי הוא מתחי להתעייף ולעזור לו
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
התינוק יודע
מאז גל חודשיים בערך מתקשה להרדם. במהלך היום, כל הרדמות מלווה בבכי ארוך ארוך. מתקשה להרדם לבד ואף לא מסוגל במהלך היום.כל הרדמות מסתימת בבכי קשה ובסוף אני נשברת ומניקה.
מה קורה אם את מיניקה אותו ישר מהתחלה?
אם הוא נרדם בכיף עם הנקה, אז סימן שההנקה עובדת בשבילו ועוזרת לו להירדם.
אם ההנקה עוזרת לו להירדם, אז למה לא להשתמש בה? חלב אם מכיל חומרים מרגיעים ומיישנים, וגם המציצה עצמה מאוד מרגיעה ומסייעת להירדמות.
מתקשה להרדם לבד
רוב התינוקות לא מסוגלים להירדם לבד, והם צריכים עזרה מאתנו.
אם מצאת משהו שעוזר לו להירדם, המלצתי החמה היא להשתמש במשהו הזה בלב שלם, עד שזה כבר לא עובד יותר.
ואז למצוא משהו אחר.
(אני לא מכירה את גישת "התינוק יודע", אבל הגישה שלי - שעובדת כמעט תמיד - היא:
להוציא את התינוק שמח, את האמא מרוצה, ואת המשפחה מתפקדת
לא משנה איך, לא משנה מה, אם מה שאת עושה גורם שביעות רצון לשניכם ומאפשר לכם לתפקד - סימן שזה טוב.
אם מה שאת עושה לא מביא לתוצאות האלה, ואת מוצאת את עצמך עם תינוק מסכן ואותך עייפה ולא מרוצה - שווה לשנות גישה ולנסות משהו אחר.
<יש תינוקות שקראו את "התינוק יודע", יש את אלה ששיננו את "עקרון הרצף", יש גם תינוקות שקראו את "הלוחשת" וניגשו אתו לבגרות, ויש תינוקות שמסרבים לקרוא את כל הספרים וצריך ליצור בשבילם גישה חדשה.
לאיזה אסכולה התינוק שלך שייך?>
מה קורה אם את מיניקה אותו ישר מהתחלה?
אם הוא נרדם בכיף עם הנקה, אז סימן שההנקה עובדת בשבילו ועוזרת לו להירדם.
אם ההנקה עוזרת לו להירדם, אז למה לא להשתמש בה? חלב אם מכיל חומרים מרגיעים ומיישנים, וגם המציצה עצמה מאוד מרגיעה ומסייעת להירדמות.
מתקשה להרדם לבד
רוב התינוקות לא מסוגלים להירדם לבד, והם צריכים עזרה מאתנו.
אם מצאת משהו שעוזר לו להירדם, המלצתי החמה היא להשתמש במשהו הזה בלב שלם, עד שזה כבר לא עובד יותר.
ואז למצוא משהו אחר.
(אני לא מכירה את גישת "התינוק יודע", אבל הגישה שלי - שעובדת כמעט תמיד - היא:
להוציא את התינוק שמח, את האמא מרוצה, ואת המשפחה מתפקדת
לא משנה איך, לא משנה מה, אם מה שאת עושה גורם שביעות רצון לשניכם ומאפשר לכם לתפקד - סימן שזה טוב.
אם מה שאת עושה לא מביא לתוצאות האלה, ואת מוצאת את עצמך עם תינוק מסכן ואותך עייפה ולא מרוצה - שווה לשנות גישה ולנסות משהו אחר.
<יש תינוקות שקראו את "התינוק יודע", יש את אלה ששיננו את "עקרון הרצף", יש גם תינוקות שקראו את "הלוחשת" וניגשו אתו לבגרות, ויש תינוקות שמסרבים לקרוא את כל הספרים וצריך ליצור בשבילם גישה חדשה.
לאיזה אסכולה התינוק שלך שייך?>
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
התינוק יודע
נשמע שהתינוק בהחלט יודע. שלא טוב לו. והוא גם מביע את זה בקול רם וברור.