ועוד משהו שאני ממעטת לכתוב עליו, כי הוא קצת קשה לי לעיכול, אבל הוא שם. אז אולי אתחיל לעבד אותו פה בדף.
ההורים שלי, ככתוב, גרושים. הם התגרשו כשאני כבר הייתי בצבא, וכך היו לנו בבית חיים של קרוב לגיהנום. רוב הזמן.
אני הבכורה, עם אמא שלי הייתי ביחסים נוראיים. היא היתה ילדותית מאד, אימפולסיבית מאד ואלימה מילולית ופיזית.
אחרי שהם התגרשו עברתי לגור עם אבי. אחרי חצי שנה הצטרפו אחיותיי הצעירות.
אחרי כמה שנים ניתקתי איתה את הקשר ל-7 שנים, והוא חזר אחרי שעברתי מסע משמעותי בהודו. עד שהיא נפטרה, 6 שנים של קשר יחסית טוב.
אבא שלי, הכיר את אשתו היום, עוד בעבודתם. לדעתי היה ביניהם קשר עוד קודם לגירושין. טוב, לא רק לדעתי, ראיתי הוכחות כתובות. (לא נכנס לזה

)
ואז התחתן איתה, אחרי שנה וחצי של גירושין. אין להם ילדים משותפים (ולה אין משלה) אך היא סבתא פעילה מאד לכל 7 נכדיה (ואמא שלי די נטרפה מזה).
תמיד, ניסו להרגיע את אימי כשאמרו שאשתו החדשה פחות יפה (כאילו, דה... מה זה בכלל חשוב, היא הרי הרבה יותר
טובה לו, וזה מה שכאב לה). משום מה זה קצת הרגיע אותה. אותי זה עצבן שזה הרגיע אותה.
לאט לאט, בכל מה שקשור לגירושין שלי, אני מגלה שבאופן הכי עמוק ולא מודע, אני משחזרת כמעט את אותו סיפור, בגישה אחרת.
כאילו, יש בי כוח פנימי, דחף שמוכרח לשחזר פה משהו.
אז גרושי, הכיר את חברתו בעבודה. עוד לפני שעזב. ומצהיר על יחסיהם שנה וחצי אחרי שהחלטנו להפרד.
ותנחשו מה אשתו של אבי אמרה לי אחרי שהיא פגשה בה במקרה במסעדה?
היא יפה פחות ממך (מה שאמרו עליה בעבר...)
אני בטוחה שיש בי צד לא מודע לגמרי שמשחזר פה משהו. בכל מקרה, חלק מהדחף הוא לעשות את זה אחרת.
ואגב, הפחדים שלי בסיפור הם: שאמא שלי, עד יום מותה, לא מצאה בן זוג אחר שאיתו חלקה את חייה.
היא מתה, יפה, מרירה וכועסת.
אני יודעת שלא את הכל אשחזר, אבל אני די בהלם מעומק השחזור שכן קרה...
בקיצור, קצת קשה לי לעיכול...