הקול של באופן טבעי

תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

גיחה קצרה מעוד קול דומם פה באתר.
אני כותבת מעט אבל קוראת המון.
אני מעדיפה את הדפים שבהם הדברים נאמרים בחופשיות ובאופן ישיר ולא ב"נימוס" וב"עדינות". בתור חסרת טקט ידועה (זו מחלה משפחתית אצלנו :-)), אני נהנית לפגוש, גם אם רק וירטואלית, אנשים אחרים עם פה גדול שלא פוחדים להגיד מה הם חושבים. במיוחד כשבמקרה יש לאנשים האלה המון דברים מענינים, וחדשים, ומאירי עיניים, וכן, לפעמים גם מרגיזים, להגיד- כמו שיש לכם- יונת, רועי, בשמת, ושאר ה "אושיות". זו אחד הסיבות שכל כך כיף לי כאן. אנא, אנא, אל תפסיקו להתבטא בחופשיות. בשמת צודקת- מי שזה מפריע לו, שילך.
אני מציעה לכל מי שיצא נעלב ופגוע מהדף הזה לחזור ולקרוא אותו בעיון, מהתחלה. כשמסתכלים מהצד קל לראות שלפעמים מרוב עלבון הכותב פספס לחלוטין את המשמעות של מה שנכתב לפניו.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אורית אני תוהה אם מה שמתאים לך ולעוד מס' אנשים מתאים לכולם?!
זו שאלה רטורית כמובן. כבר כתבו פה קודם חברות קהילה ותיקות שבוטות והתרסה מרחיקות אותן מכאן ומהתייחסות לאותו מקור מתריס.
אז התשובה שלך לזה היא "מי שלא מתאים לו שיילך?"
אגב, קראתי המון המון הודעות של חברי הקהילה כאן וחוץ משתיים וחצי נשים בוטות וקיצוניות בצורת החשיבה שלהן לא היו כ"כ הרבה "אושיות" כמו שאת מציינת שהיו בוטים. בטח ובטח שלא יונת ורועי . הם דווקא דוגמא מצויינת לכמה אפשר לבטא את דעותיך בצורה ברורה, חד משמעית אבל גם נעימה ונוחה לעיכול. ואם מישהו מהם ואחרים שותק לפעמים מחשש לפגוע -אז זו צרה אמיתית ובשביל זה יש דיון בדף הזה על כך. זו צרה אמיתית לא פחות מאשר אנשים שמספרים שניכנסו , סיפרו סיפור אישי ונורא נפגעו מהתנסחויות מסויימות.
אני לא חושבת שהבעיה היא ב מה שאומרים כאן באתר, כי לרובינו ברור מה האג'נדה של באופן טבעי, ולרוב בגלל זה אנחנו פה.הבעיה היא ב איך.

לי אישית אין בעיה ספציפית עם רוח של התלהמות, עם בוטות וכו'. אני בעצמי בוטה לא מעט. לפעמים בודקת את עצמי, לפעמים פחות. לפעמים מאוד מודעת, לפעמים פחות. לפעמים סלחנית כליפ בוטות של אחרים לפעמים פחות.אבל לומר את מה שאת אומרת - שאת בעד התנסחויות בוטות וחסרות טאקט כדגל שאת מאמינה בו - זה מרגיש לא נעים בלשון המעטה.

אם יש אנשים שבגלל חשש לפגוע לא כותבים - כמו שיונת כתבה כאן קודם, אז זה ממש עצוב.
ובגלל זה נפתח פה כל הדיון הזה. אני מאוד נהנית לקרוא את זוויות הראייה המיוחדות של יונת, את הפילפול של רועי, ועוד כל מיני הארות והערות של הרבה אנשים כאן שהם באמת מאושיות האתר. ואם אותם אלה שותקים מחשש לפגוע, אז בהחלט עדיף שידברו ויפגעו. כי עדיף דיון מסעיר מאשר לא כלום. אבל מה על למצוא את דרך האמצע? את הדרך שבה יהיה גם נעים וגם בוטה, וגם מעשיר וגם מעורר וגם מרגיע וגם... כל מה שיש עכשיו! רק למזער את כמות הרגשות הכאובים והפגועים מתוך ההודעות כמו גם את כמות האנשים ששותק מחשש לפגוע. בשביל זה יש דיון על כך! .

הפיתרון שאת מציעה אחרי כל הדיון הזה - שמי שלא מתאים יילך לו. מראה על פניו שאת בכלל לא מאמינה בדיונים וזו בעיה הרבה יותר גדולה מניסוח פוגע- כן או לא. את בעצם חותמת את הדיון מבחינתך תחת אמירה חד צדדית - זה מה שמתאים לי לאורית, ואם זה לא מתאים לכם - לכו.

אני אישית בכלל לא אימא, ורוב הדיונים כאן מעניינים אותי אינטלקטואלית. מאוד, מאוד. אבל לפעמים גם אני מרגישה אי נוחות גדולה, אפילו פגיעה בכך שהודעות בוטות ומתריסות ופוגעות כלפי ערכים שאני מאמינה בהם מנוסחות כאן על ידי אותם אנשים באופן עקבי. אי אפשר לומר שזה נוגע ברגשות אשם שלי על היותי מגדלת את ילדיי באופן אחר - כי הרי אין לי ילדים. קשה לומר שאני מזועזעת מהבוטות - כי גם אני חוטאת בכך לפעמים. אבל נראה לי ממש לעניין להעלות את זה לדיון ולראות מה הריקושטים של הדיון יעשו לאותם אנשים בוטים.
לגבי התופעה האחרת שהיתה חדשה לי - שאנשים ותיקים כאן לא ממהרים להגיב מחשש לפגוע -גם בזה מעניין מה הריקושטים של הדיון יחוללו. מניסיוני, בדר"כ עצם העובדה שמדברים על זה, גורמת לכל אותן חששות ופגיעויות להשתחרר, להיות דינאמים .

אבל לצאת בהצהרה גורפת שמי שהבוטות הזו צורמת לו, או מי שמעיר על כך שיש הבדל בין בוטות "נקייה" עניינית, לבוטות שמעלה גם האשמות, לומר לאותם אלו שמעירים על כך - אם לא מתאים לכם לכו. זה צורם לי מאוד מאוד. ואם ציטטת את בשמת אז ההודעה הזו מיועדת גם לה.
אמא_של_יונת*
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

אינני יכולה להסכים עם הטוענים, שכל אחד רשאי להתבטא באופן חופשי מבלי לחשוש שמא הוא פוגע במישהו, ותחת כותרת זו לזרוק בוץ ואבנים לכל הכיוונים (במקרה הטוב) ולתקוע חרבות ישירות במישהו אחר (במקרה הרע), ועוד לטעון בהתחסדות שאם הזולת נפגע - זו בעייה שלו ושיבדוק את עצמו למה הוא נפגע!
תופעה זו קיימת בשני הצדדים: גם בודדים מבין החדשים-מקרוב-באו וגם בודדים מבין הוותיקים והקבועים בפורום.
ולא ברור לי משום מה התוקפנות במקרה השני מתקבלת ע"י שאר הכותבים הוותיקים בסובלנות רבה יותר.
ואני רוצה לשאול את אנשי "חופש הביטוי":
גם בשיחות לא וירטואליות, פנים אל פנים, אתם נוהגים כך?
המדיום הזה, האינטרנט, מאפשר לעצור, לחשוב רגע איך הדברים מתקבלים, לחשוב אם העברתי נכון את המסר שברצוני להעביר, אם לא פגעתי באנשים שקוראים את דברי - וכל מה ש אתם מפיקים ממנו זה חופש ביטוי לצד אחד וחופש היעלבות לצד השני (בתנאי שאתם הצד הראשון ולא הצד השני)?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אוי ווי, מה עשיתי. בעקבות התגובות על דברי קראתי אותם שוב והבנתי שאפשר "לשמוע" אותם גם בטון פולני נעלב: "בסדר, אני אשב כאן בחושך ולא אכתוב". ממש ממש לא התכוונתי -- כתבתי בטון מהורהר: "המממ, מעניין למה זה קורה לי. אולי מישהו מהמשתתפים היותר מחוברים-לרגשותיהם יוכל להגיד על זה משהו מעניין." באמת שאני לא מאשימה אף אחד, רק תוהה.
תזמורת_הים*

הקול של באופן טבעי

אני רק רוצה להבהיר שכשאני מדברת על להתבטא בחופשיות, אני בשום פנים ואופן לא מתכוונת לעלבונות, גידופים, זריקת בוץ ותקיעת חרבות, שפה תוקפנית והטחת האשמות לא מבוססות. אני מתכוונת אך ורק להבעת דעות מכל הקצוות, גם כשהן קשות לעיכול, בלי להסוות אותן ולרכך אותן כדי שלא ישתמע מהן מה שמשתמע מהן. בנימוס, בשפה נעימה, אבל בכנות. לא לעתים קרובות שומעים דעות כמו אלה שמובעות פה ודווקא אמירה קיצונית וקשה עשויה לטלטל את השומע יותר מאמירה פוליטיקלי-קורקט ולהוות נקודת מוצא לתהליך איטי של שינוי מחשבתי. אני מאמינה בכנות, לא בבוטות.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, אמא של יונת , זה נורא מבלבל שאת כל כך מלאת טקט שאת לא כותבת פשוט "בשמת" במקום "בודדים מבין הוותיקים והקבועים בפורום"...
(או שאולי אני טועה ויש עוד מישהו בקבוצה הזאת? אה, נכון, חגית ל ו שרה ק , אם אני זוכרת נכון... )

ואני רוצה לשאול את אנשי "חופש הביטוי":
אנחנו לא "קבוצה". כל אחד מאיתנו שונה.
אם תרשי לי, אדבר בשם עצמי:
כן, גם בשיחות פנים אל פנים אנחנו נוהגים כך, ולפחות לגבי את הרי יודעת את זה.
אבל אני לא טוענת שום דבר בהתחסדות.
ואילו לא הייתי כמו שאני, הייתי נעלבת מאוד ממה שכתבת עכשיו.

אני בהחלט משתדלת תמיד לענות בצורה מובנת, ולחשוב אם העברתי נכון את המסר שברצוני להעביר.
נכון שאני אדם שחושב עם הראש, והנטייה האישית שלי היא לדבר מהצד הרציונאלי.
לכן כשאני אומרת כל מיני דברים עקרוניים וכלליים, אני חושבת על ניסוח הדעה בצורה ברורה ובהירה ומדוייקת - ולא תמיד אני מצליחה לדמיין איך מישהו שיש לו אישיות לגמרי שונה משלי יפרש את הדברים ויקח אותם לכיוון שבכלל לא התכוונתי אליו ולא חשבתי עליו.
אבל אני לא יכולה לקחת אחריות על זה שמישהו דווקא מפרש את דברי כסוג של האשמה או התקפה אישית או אני לא יודעת מה. כן יש מקרים שבהם אנשים מבינים לא נכון, ואני לא מדברת בכלל על "חופש ביטוי".

ואני באופן אישי משתדלת לא לפגוע באנשים. רוב הזמן.
עם זאת, יש מקרים שבהם אני מגיבה בניסוח בוטה, מפני שאני חושבת שמישהו עבר את הגבול.

נגיד שאני עוברת ברחוב ורואה חנות בגדים, שעליה כתוב "עולם הילד".
ובחלון הראווה בגדי ילדים.
ונגיד שאני עברתי את גיל 16 ואפילו את גיל 32.
אבל אני בכל זאת נכנסת, ומפשפשת במדפים. ואחר כך מתחילה להתלונן באוזני המוכרת, שהעיצוב של החנות לא נראה לי, ושזה לא בסדר שהם מחזיקים רק בגדי ילדים, כי אני מחפשת חולצה בשבילי, ולמה הם לא מגדילים את המלאי, ובכלל בגדי הילדים שלהם לא לטעמי, היום לא מתלבשים ככה, אף אחד לא יילך עם זה, ולמה יש להם רק מוכרת אחת, ועוד כזאת לא אסתיטית - חשבת פעם לעשות דיאטה?

אם אני מוכרת אדיבה, סבלנית ובעלת אופי של גורו - אז אני מקשיבה לה באדיבות, מהנהנת בראשי, שותקת, ומחכה שהיא תצא מהחנות שלי (החנות לא שלי, אני סתם מוכרת פה, אבל אני בדיוק במשמרת).
אם, לחילופין, יש לי אופי כעסני ומחורבן עם פיוז קצר, והגברת לא יצאה מהחנות אלא התנחלה בה והתחילה להבריח לקוחות שנכנסו לחנות, אז בשלב מסוים אני אגיד לה: "החנות לא מוצאת חן בעינייך? אז את לא חייבת להישאר פה. את יכולה ללכת מכאן לחנות אחרת, שתהיה יותר לטעמך".

בכל זאת, אחרי שהבוסים נוזפים בי שהייתי צריכה לנסח את התנגדותי להתנהגותה בצורה יותר עדינה ומלאה טקט, אז אני מודה שיש מקום לחזור לאחור, למחוק את:

_לא נעים לך לשמוע את הדעות של באופן טבעי?
לך מפה לאתר שמתאים לדיעות שלך._

ולכתוב את אותם הדברים בצורה אחרת, מעודנת, ובמיוחד כזו שלא תגרום לאנשים שבכלל לא דיברתי אליהם - לרצות ללכת מפה.
אני בכלל לא רוצה לגרש אף אחד.
אבל אני מתקוממת כשמישהו רוצה לסתום לי את הפה בשם "הפלורליזם והסובלנות".
במקום לסתום לי את הפה - אפשר לא לקרוא אותי. אפשר לסגור לי את הדף בפרצוף. אפשר להחרים את כל ההערות שחתומות "מאת: בשמת א". זה מה שאני עושה אם יש מישהו שאני לא מעוניינת לקרוא אותו.

האמת שהמסעדה ועוד כמה כבר תרגמו את דברי אפילו בדף הזה ממש. אז למרות החוש ההיסטורי שדורש להשאיר את הדברים על מכונם, במיוחד שצוטטו שוב ושוב, אולי אלך אחורה, אעתיק את הניסוח-המשופר-עד-מאוד-אבל-אומר-אותו-דבר של המסעדה הניידת, ואשים אותו במקום הניסוח המקורי שלי, שנקרא בטון אחר מזה שהתכוונתי אליו.
אלה המלים "לך מפה", שלא שמעתי אותם תוך כדי כתיבה במנגינה ששמעו אותם האחרים. אני כתבתי אותם בטון "עוגת הגבינה לא טעימה לך, אז תשאיר אותה בצלחת ותקח מעוגת השוקולד".
נועה*
הצטרפות: 04 ספטמבר 2001, 13:21

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי נועה* »

למילים "לך מפה" יש קונוטציה של גירוש ולא של בחירה במקום אחר נוסח דוגמת העוגה.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי שרון* »

לפני שאני מתחילה לכתוב, חשוב לי לציין שאני שרון אחרת ולא שרון ג - חשוב לי שלא יהיה בילבול....

אז עכשיו סיימתי לקרוא את הדף הזה, כל מילה ומילה שנכתבה בו, גם דברי הטעם וגם הדברים הפחות נעימים (בלשון המעטה). בכל מקרה אני קוראת סמויה באתר הזה כבר מספר חודשים. הגעתי לפה במקרה לאחר ששמעתי על האתר מקרובת משפחה שחברה באופן פעיל ב"אופן טבעי". והחלטתי לנסות. ואני חייבת לציין שהתמכרתי לחלוטין......למדתי על דרך חיים שונה אבל שעדיין אני מוצאת בה המון נקודות משיקות בדרכי שלי : אני לא חיה בארץ (ראו משפחות בחול), יש לי תאומות בנות שנה ועשרה חודשים שגדלות איתי בבית. יש לי אפשרות לשלוח אותן למסגרת מה שכרגע לא עולה בדעתי, אני נהנית מכל רגע איתן וחבל לי על כל דקה שתתפספס. את הילדות שלי אני לא הנקתי, נולדו פגות ומתוך בורות התפספס לי כל העניין (שאבתי ארבעה חודשים ראשונים - ראה דף הנקת פגים), הילדות שלי ישנות איתי עד היום בחדר במיטות משלהן (היתה תקופה של כמה חודשים שישנו יחד במיטה משפחתית, אבל לא מזמן חזרנו למיטות) ויודעות שברגע שהן רוצות הן יכולות לעבור לישון איתנו במיטה - יש לנו מיטה ענקית שמכילה את כולנו! כך שהנה יש כמה נקודות השקה כמו שכתבתי.........

כמה חודשים רק קראתי באתר, למדתי להכיר את הנפשות הפועלות, למדתי לשנות את דרכי ולנסות דברים חדשים שלא ממש האמנתי בהם אז (כמו מיטה משפחתית) והמון פעמים רציתי להגיב, הידיים ריחפו מעל המקלדת אבל אז עצרתי כי חשבתי שזה לא המקום שלי. זה לא המקום שלי כי אני לא חיה ככה, זה לא המקום שלי כי לפעמים יש לי דעות שונות (רק לפעמים), זה לא המקום שלי כי בטוח יש אנשים שמבינים יותר, זה לא המקום שלי כי אני לא מחשיבה את עצמי ל"טבעית"......

אבל היום לאחר קריאת כל הדף הזה ולאחר מחשבה מעמיקה על הדברים שנכתבו פה, החלטתי שיש לי מקום. יש לי מקום כי אני חושבת שנעשה פה עוול למספר אנשים (אני חושבת שזה יהיה מיותר לציין שמות). אני חושבת שהאתר הזה מתייחס לדרך חיים מסויימת ולכן הדעות פה הן כאלה ולא אחרות. אני חושבת שמי שנכנס לכאן צריך לקחת בחשבון את הדרך השונה הזו וללמוד לקחת ממנה מה שמתאים ולוותר על הדברים האחרים שנראים "משונים".

אני באמת ובתמים חושבת שאין דרך אחת לחינוך. ובתור אחת שלמדה המון בנושא (אני מורה לחינוך מיוחד – רק אל תתחילו לסקול אותי עכשיו.......- ) בחינוך הכי חשוב זה להיות פתוח......פתוח לדעות שונות משלך, פתוח לדרכים חדשות, פתוח לשיטות שונות, פתוח!

וזו הסיבה שאני כן נמצאת פה באתר. זו הסיבה שאני נהנית לקרוא דברים שבשמת, ענת, צפריר, יונת (ויסלחו לי כל אלה שאני לא מציינת את שמם) רושמים. ואני לא יתיפייף. יש פעמים שמעצבנים אותי חלק מהדברים, אבל אז אני יושבת וחושבת מה נאמר פה בעצם ומבינה שהבעיה היא רק איתי.....אני לא אמורה להתעצבן, אף אחד לא שופט אותי פה (אותי בטוח שלא... רק עכשיו יצאתי מהארון) אף אחד לא מנסה לומר לי מה לעשות. אנשים רושמים פה דברים שהם באמת ובתמים מאמינים בהם ומיישמים אותם, ומי שילמד להיות פתוח יראה את היופי שבאתר הזה, ויקח את הדברים שהוא מוכן לשנות וליישם ויתעלם מאלה שלא. אני בכל מקרה מאושרת שהכרתי את האתר הזה ומודה על כל דיון מפרה שמתרחש פה.

(גם מודה על שעות ארוכות שאתר הזה מחזיק אותי שפויה ונותן לי תעסוקה בארץ רחוקה ומבודדת שבה אני נמצאת)
אני חושבת שכתבתי יותר מדי לפעם ראשונה . לא הייתי רוצה שתתעייפו ממני על ההתחלה.....
ענת_גביש*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי ענת_גביש* »

שרון ברוכה הבאה {@
מצער שהאתר בכל זאת קצת "מפחיד" , גורם לך להתנצל על שאת מורה לחינוך מיוחד...איך מוצאים את שביל הזהב, אני תוהה, שגם לא יפחיד, שגם לא ידהה...שגם יקבל בברכה כל אחד וגם לא יהיה סובלני בהכרח לכל דבר. ואולי כל המחשבות האלה מיותרות, צריך פשוט לתת לדברים לקרות ולא להתרגש כל כך.
תודה שכתבת.
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

וואו. לא הייתי פה שלושה-ארבעה ימים והעולם כמעט התהפך. אני מקווה שהוא ימשיך להתגלגל על צירו, בסופו של דבר. יש לי מילה לומר על "מיסיונריזם". כשהייתי בהריון שמעתי בחצי אוזן (זה לא ממש עניין אותי אז) מן שמועה כזאת אודות קיומן של מיסיונריות-פנאטיות-מטורפות הנקה, ושאחרי הלידה אני צריכה להישמר מהן, כי מי יודע מה הן יכולות לעשות לנפשי הרכה. אחרי הלידה גיליתי שדווקא מכל ה"אחרים" (יש סרט כזה???) עליי להישמר. מאחר ואני מוקפת ב"אחרים", היה זה גילוי מרעיש עבורי, אפיקורסית מבית. אני מקווה שבסופו של דבר הדף הזה לא יהווה יותר מקצת הוצאת קיטור, קצת שתיקה דקה או רועמת, וותיקי האתר ימשיכו לשאת את בשורתם מעל במות הפארק.
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי שרון* »

ענת תודה על התגובה :-D
אני בהחלט חושבת שאת לא צריכה להתרגש ולנסות למצוא שבילי זהב כדי לרצות את כולם.
הרי זה מה שהופך את האתר הזה למיוחד ואני חייבת לציין מעניין הרבה יותר מכל מיני אתרים אחרים בנושאי חינוך....
אז המשיכו להרגיש טוב במקומכם, והמשיכו להשמיע את קולכם ואני אמשיך להיות קוראת פעילה ולהנות!
דגנית_ב*
הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי דגנית_ב* »

לנויה- אחד מסיפוריך על בנך תיאר ביקור בגן שעשועים. שם הילד התישב על יד ילדה
בנדנדה, ליטף אותה ואחר כך גם חבט בה. קורה. חלק מהתגובות שלך כאן משום מה הקפיצו את התמונה הזו לראשי שוב ושוב. משום מה אנחנו בועטים במה שאנחנו חושקים בו? מדוע אין אנו רוצים להיות חברים במועדון שמקבל אנשים כמונו?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

רק רציתי להגיד...
אני נמצאת במסגרת של אימון ופיתוח אישי, והמדריך אמר משהו שאני כל הזמן נזכרת בו כשאני קוראת את הדף הזה, שהוא לדעתי דף התנגדויות.
הוא העלה רעיון לסיבה מדוע אנשים מגלים התנגדות לרעיונות חדשים: אנשים תופסים כל רעיון חדש שמוצע להם כנוגד את כל סקאלת הרעיונות שלהם.
נדמה להם, שכשמישהו מנסה ללמד אותם משהו חדש, לספר להם על דרך חדשה שהם לא מכירים, שאותו אדם רוצה שהם יחליפו את דעותיהם/ידיעותיהם הקיימות באלה החדשות ולכן הם חשים מאויימים ומיד מתנגדים. אבל, בדרך כלל, מי שמציע מידע/ידע חדש רק רוצה להוסיף, לא להחליף את הידע הקיים, לכן לדעתי מכיוון שלרוב אנשי באופן טבעי יש הרבה רעיונות חדשים ו/או לא מקובלים הם נתפסים כמאיימים על שאר הציבור.
צפריר_שפרון*
הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי צפריר_שפרון* »

מיכל,
שנמצאת ההתנגדות עצמה נדרשת לשם התבדלות, היבדלות, נבדלות או הפרדת הנפש הפרטית. ולעולם ניגודים נמצאים משלימים זה את זה בדרך ההסכמה, ונמצאת דווקא ההסכמה הרחבה שעולה כאן כמו משב רוח מרענן מבין דפי האתר, ובכן נמצאת אותה הסכמה לכאורה מאיימת על מי שרק מגיע או מציץ.
ואלה שכבר הסכימו על מגמת ההסכמה וההתאחדות סביב מכנה משותף אחד. זה אשר מייצג נאמנה את המלה חירות, ומאפשר את החירות הזו כאחת הבחירות שבידנו, נמצאים איתנים בהסכמתם הרחבה לאפשר לכל אחד את הייחודיות שלו ולהניח לכללים להיוצר מאליהם, שדרך ארץ קודמת לתורה ומתוך דרך הארץ עולה התורה - דברי הגות והגייה - כאמת צרופה ומצטרפת.
והיות ואין כאן קצין ושוטר ומושל, הרי שכבר היינו אצל הנמלה, והיינו כבר עצלים, ולמדנו דרכיה וחכמנו.
והנה אותה התנגדות בסיסית אשר עולה על ידי חלק אשר הציצו ובהחלט נפגעו, עולה אל מול רוחב ההסכמה הכוללת גם אי הסכמה, שמתקהלת כאן קהילה שאיננה יכולה לזייף לאורך זמן, וכל יחסיה עם הזיוף מסובכים היות וזה מבקש את טיהורו.
ולעתים, כשהאדם מתקדש, נמצא הטמא מתייצג בזיוף - ומאלה מתנקה, ובהתקדשותו מקרין, מבלי משים על סביבתו מאותו טוהר, ואז, לעתים ביהירותו עשוי להניח תוקפנות לחינם, שנמצא התוקף הבסיסי איתן דיו.
וכאן כבר חרגתי הרבה מתחילת התייחסותי, ונמצא אם כן הזמן לחבר בין אלה. שלעולם ההתנגדות מצביעה על ייחודיות, כמו נמצאת הנפש מאמינה שהיא שונה ומיוחדת בזכות דעותיה או יכולתה להגן על עמדותיה או להתגונן מאחוריהן, כשבפועל אין כל צורך להגן או להתגונן, שייחודה מובטח בכל מקרה - גם אם נמצאת מצטרפת אל אותה הסכמה רחבה - חובקת עולם, בדבר רוח האדם. ואז, נמצאת ההתנגדות משלימה את מה שמנגד לתוך תואם מושלם - אותה הסכמה.

וזו היא הקהילה הזו, אשר מאפשרת לכל אחד ולכל אחת לבוא, להיות, לקבל ולתת, באהבה, לכל אחד ואחת.
ומתוך אוירת הקסם כאן, בין הדפים, מעטים אינם נשבים

<בינתיים, נאלמה הדממה ואַיִן>
ג'ינ_ג'ית*

הקול של באופן טבעי

מיכל, אבל יש גם עניין אחר. יש אנשים שמאוד רוצים להיפתח לשונות, ובגלל זה הם ניכנסים לכאן ושוטחים את בעיותיהם, לרוב בידיעה שהמקום שונה ודעותיו שונות.

אממה, לפעמים נשמעות העצות בצורה מתריסה , שמוחקת את מה שמביא איתו השואל, או ברוב המקרים השואלת...
ואז אני תוהה למה זה מועיל. בעיקר, למי שמתריס שמשחרר קיטור מדי פעם, כי לקרוא את העיצות הכי טובות עם הכוונות הכי מועילות, אך עטופות בסגנון מעליב, זה בטח לא יכול להועיל במשהו למישהו.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי בשמת_א* »

טובי, עכשיו סיקרנת אותי.
אני לא זוכרת אפילו מקרה אחד שבו ביקשו כאן עצות וקיבלו תשובה מתריסה בסגנון מעליב. אבל את בטח מדברת על משהו ספציפי. תוכלי לתת פה את הקישור? גם אני רוצה לראות. (גמני, גמני!)
מיכל_שץ*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

שדווקא מאנשים עם זיקה לטבע אני ציפיתי לפתיחות גם לגבי רעיונות אחרים
תמיד חשבתי שדווקא פה אנשים מאוד איתנים בדעתם ואינם פתוחים כ"כ. לדוגמא הנקה=טוב תמ"ל=רע ולא תצליחו לעולם לשכנע אותי שאני טועה, כנ"ל לגבי אוכל אורגני חינוך חופשי ועוד. אני באופן אישי ממש לא פתוחה לרעיון שבתי תלך לביה"ס רגיל, בקושי על דמוקרטי אני מתפשרת.

אממה, לפעמים נשמעות העצות בצורה מתריסה
זהו בדיוק העניין, העצות נשמעות, נשמעות ולא נאמרות/נכתבות. צפריר תמיד מציע למי שמתעצבן שיבדוק קודם כל אצל עצמו למה הוא מתעצבן. גם בחינוך להורות מדברים על זה שאנחנו מתעצבנים (או נעלבים) בגללנו, ולא בגלל הילדים, שעלינו לבדוק את עצמנו.
ושוב אני אצטט:
we sea the world as we are, not as it is (לא זוכרת שלי מי, איזה סיני ואין לי הספר כרגע)
וגם את אמאשלי: "להתעצבן פרושו לקחת אחריות על טפשותם של אחרים".

צפריר,
מאוד אהבתי את מה שכתבת, למרות שקצת היה לי קשה להבין. באופן כללי אני מסכימה. יותר מאוחר אקרא שוב את מה שכתבת ואנסה להבהיר את דבריי.
סיגל_ב*
הצטרפות: 29 פברואר 2004, 08:57
דף אישי: הדף האישי של סיגל_ב*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי סיגל_ב* »

בתור אחת שעד כה עקבה בעניין אחר הדף הזה, אך נותרה - ועדיין - בצד, בתור אחת שמגיעה מהמיינסטרים אך צוללת עמוק לטבעי, ובתור מי שזה אך הצטרפה (בביישנות זהירה) לכותבים באתר, כמה מחשבות שחשבתי לחלוק עמכם.

חשוב לי לומר ראשית שמה שאני עומדת לכתוב אינו בא לבטל או לערער את הלגיטימיות של התחושות העזות שחווים כאן השותפים לדיון. אין להתווכח על רגשות. אולם כן הייתי שמחה לנדב קצת פרופציות (על פי תפיסתי) לדיון:
לטעמי יש כאן רגישות יתר - וזה אנדרסטייטמנט - של הנעלבים השונים, בפרט שלך נויה ומי שבחר להיעלב יחד איתך.
נתייחס רגע לאחד המשפטים שיותר הסעירו כאן את הרוחות:
_לא נעים לך לשמוע את הדעות של באופן טבעי?
לך מפה לאתר שמתאים לדיעות שלך._

סליחה, ואני באמת מתנצלת ושואלת, אבל, מה קרה? מה כבר נאמר כאן? מה כל כך נורא? מי מגרש כאן מישהו?
אז נכון, המילים: לך מפה לא נשמעות סימפטיות כשהן עומדות לבדן. אבל אף אחד לא אמר את זה! כשהמילים מוצאות מהקשרן זה כבר הופך לכדור שלג במדרון תלול מאוד שבו אף אחד כבר לא זוכר את כוונת המשורר המקורית.
ואני באמת חייבת שוב לומר - מה כבר נאמר כאן? שמה - שאם לא טוב לך במקום מסויים אז תלך למקום שעושה לך טוב? שאם לא בא לך לשמוע אותי צועקת שהנקה זה הדבר הכי טוב לילד אז תלך לאתר שתומךבתמ"ל? שזו מדינה חופשית ואתר חופשי ואתה מוזמן להחליט לעצמך אם טוב לך כאן או לא?

לדעתי עלבון זה בחירה.
מי שנעלב - בחר להיעלב, ובאותה מידה יכול היה לבחור שלא. מי שראה במשפטים כללים שמביעים עמדות של הכותב - התרסה אישית כנגדו, זו הבחירה שלו. וזה בסדר. רק בואו לא נגלגל את זה על מי שסה"כ הביע את עמדתו - אחרת מה הטעם כאן בכלל? מה אנחנו עושים כאן?

לפיכך אני לא מוצאת שום טעם בדברייך אלה, בשמת:
_אז אני מודה שיש מקום לחזור לאחור, למחוק את: "לא נעים לך לשמוע את הדעות של באופן טבעי? לך מפה לאתר שמתאים לדיעות שלך".
ולכתוב את אותם הדברים בצורה אחרת, מעודנת, ובמיוחד כזו שלא תגרום לאנשים שבכלל לא דיברתי אליהם - לרצות ללכת מפה._
מילותייך היו לדעתי בגבולות הדיון הסביר. אמנם נחרצות, אז מה?! מה ה"ריגשי" הגדול?

אגב, ולפני שמתנפלים כאן עליי, חשוב לי לומר שאני בהחלט מבינה שמי שראה במילים הללו גירוש - אני מבינה את תחושותיו וכואבת איתו את כאב הדחייה. אני רק מציעה כאן (בדרכי המעודנת ;-)) אלטרנטיבה להתבונן במילים (ולא רק אלה), ואולי לקבל קצת פרופורציה אחרת ואת האפשרות שלא זה מה שנאמר.
או כפי שכתבה תזמורת הים קודם: אני מציעה לכל מי שיצא נעלב ופגוע מהדף הזה לחזור ולקרוא אותו בעיון, מהתחלה. כשמסתכלים מהצד קל לראות שלפעמים מרוב עלבון הכותב פספס לחלוטין את המשמעות של מה שנכתב לפניו.

<אפרסקים המומה מכך שהדיון בדף הזה עדיין ממשיך להתקיים במעגליות אינסופית - כך נדמה.>
ג'ינ_ג'ית*

הקול של באופן טבעי

בשמת -
יש ויש הודעות מתריסות. גם אני לא חפה מבוטות לפעמים. אני גם קראתי משהו או שניים שאת כתבת ונחנקתי איפושהו. סביר להניח שגם הגבתי, אז אולי את זוכרת (משהו עם אמא שאוהבת יותר, הנקה וכו'). אני לא אתחיל עכשיו לתור אחריהן, ולתת דוגמאות, כי הדיון כאן הוא עקרוני לטעמי ולא נקודתי. מה גם שאני אישית לא נעלבתי משום הודעה שנכתבה כאן. אני לא אמא עדיין, והאג'נדה שלי רק מתגבשת ומשתנה תדיר לגבי רוב הנשואים המועלים באתר. רק שלפעמים קשה לא להבחין בבוטות, שעושה רע גם אם היא לא מכוונת אליי/ פוגעת בי. הנקודה החשובה היא שברור שההודעות כאן רובן ככולן נכתבות מתוך כוונה טובה וזה מה שעצוב, שלפעמים משפט אחד או שניים, מתריס יכול להפוך את כל ההודעה על פיה, וחבל.

מיכל
את כותבת: תמיד חשבתי שדווקא פה אנשים מאוד איתנים בדעתם ואינם פתוחים כ"כ. לדוגמא הנקה=טוב תמ"ל=רע ולא תצליחו לעולם לשכנע אותי שאני טועה, כנ"ל לגבי אוכל אורגני חינוך חופשי ועוד. אני באופן אישי ממש לא פתוחה לרעיון שבתי תלך לביה"ס רגיל, בקושי על דמוקרטי אני מתפשרת.
את כל כך צודקת. צריך להתגבר על הציפייה שכל מי שבאתר הזה מייצג איזה אורח רוח שאנטי- של פתיחות אינסופית, עם כוחות נפשיים של פסיכולוג מדופלם, הכנסת אורחים של בדואים, וסבלנות של מרי פופינס. יש פה מגוון רחב של אנשים, שונים ומשונים, שהרבה מהם בכלל לא מתיימרים אפילו לייצג שמינית מכל הנ"ל, לפעמים בדיוק את ההיפך - אך הדבר היחידי שדומה לכולם, זה שכולם, ואת זה אני אומרת בלי הסתייגות:
כולם מלאי כוונות טובות.וזה המון, וזה מה שהופך את המקום הזה לקסום כל כך.

אגב, לעניין הזה שמי שנעלב או מתעצבן צריך לבדוק את עצמו קודם. אז נכון, יש בזה הרבה מן האמת. אבל לפעמים ממש אין קשר בין משהו שעיצבן אותך למשהו שאתה צריך לבדוק עם עצמך. אם למשל איבדתי את הארנק - זה קורה, אף אחד לא אשם, ובכל זאת זה מעצבן. או אדם חסר רגישות שמרוב מהירות רץ ומפיל ילד שלא בכוונה, ואפילו לא עוצר להתנצל זה מ ע צ ב ן, גם אם זה לא בכוונה, וגם אם זה לא קשור אליי. וגם אם אני אבדוק ביני לבין עצמי אני לא אגלה כלום חוץ מזה שיש ארועים/דברים/אמירות/סגנונות שמעצבנים/מעליבים בלי קשר לעולמי הפנימי.
מיכל_שץ*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אבל לפעמים ממש אין קשר בין משהו שעיצבן אותך למשהו שאתה צריך לבדוק עם עצמך. אם למשל איבדתי את הארנק...
כל הדיבורים האלה שלי על האחריות שלנו על העצבים שלנו, ועל כך שאנו בוחרים להתעצבן ושזה בדר"כ קשור למשהו שיש לנו שליטה עליו, הכל בא מאותו מקום.
לפני 2500 שנה היה איש אחד שחי בהודו, בהתחלה קראו לו סידהארתא גאוטמה, רוב האנשים מכירים אותו בתור בודהא. הוא ישב תחת עץ אחד והגיע להארה, מכאן השאר הוא הסטוריה. בתור מי שלומדת את תורתו כבר קרוב ל-4 שנים (ואני עדיין בטרום חובה), הצלחתי להפנים, בין השאר את המסר הזה: הכל באחריותנו, כל דבר שקורה לנו, אנחנו מאבדים ארנק, נפגשים במשהו/מישהו מעצבן וכו' וכו', הכל תוצאה של האנרגיה הקרמאטית שלנו, שאותה אנחנו יוצרים כל הזמן (בנוסף למה שנצבר בגלגולים קודמים). אני לא ממש רוצה להכנס לזה עכשיו רק לחזור על מה שכבר אמרתי במילים אחרות (ומתשמע מכך):
אם את מתעצבנת (או הוא או היא או אני) זה רק אומר שאת מתעצבנת, זה לא אומר שאני מעצבנת. אני באמת-באמת-באמת חושבת שזה נורא חשוב.
ושוב בכל סיטואציה עם פוטנציאל עיצבון אפשר לבחור להתעצבן, ואפשר גם שלא, אפשר פשוט ללמוד את השעור שנקרה בדרכנו. הרי ניתנו לנו בחירה חופשית לא? (ע"י ה' צבאות).
ג'ינ_ג'ית*

הקול של באופן טבעי

מיכל, יש בדברים שלך הרבה מן האמת.
אבל, בעידן המודרני...קצת מנותק מהמציאות.
לא כל תורה מתאימה, לדעתי לכל מציאות.

>אם אני הייתי חיה לפני 2500 בהודו מתחת לעץ, אני מניחה שלא הייתי מתעצבנת מדברים "מעצבנים"...<
אתי_אורן*
הצטרפות: 05 אפריל 2002, 00:14

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי אתי_אורן* »

יש בי צורך מאד חזק לשתף ...
אני כבר למעלה משנתיים כמעט מדי יום קוראת (בולעת) את "מה חדש" ועד לאחרונה גם הייתי מנויה על העיתון (שאגב אני מתכונת לחדש את המינוי כבר השבוע), אומנם כותבת מעט יחסית אבל נמצאת בכל ליבי..
האמת שהיה לי קצת תחושת אי נוחות מתגובות קיצוניות בתחילת הדף אבל ככל שהמשכתי לקרוא משום מה התחושות נעלמו והרצון להמשיך ליהיות ולשמוע רק התעצמו...
לומר את האמת, גם לפני שמצאתי את הדרך לעיתון ובעקבותיו לאתר היתה לי דרך שלי, שהיתה שונה מכל הסובבים אותי (כמו להניק עד גיל מאה, ולהשאיר בבית את הילדים עד גיל מאתיים , לישון יחד, לא לאכול במבה וכו') אבל כשהגעתי לפה הרגשתי שאני לא לבד, והתחזקתי ... ועדיין שיש לי תהיות או קשיים עם הדרך, או ביקורות מהסביבה אז הידיעה שיש לי את האפשרות להיכנס למסיבה הזו עם האנשים שבאמת אני אוהבת, מאזנת אותי חזרה ומרגיעה...
אז תמשיכו להיות, עם כל מה שמשתמע מכך.
לילה טוב...
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אווווווווווווווף
איזה דף ארוך!
אני מנסה לקרוא את מה שכתוב פה לפי שאני מגיב, אבל קראתי רק חצי ותראו מה השעה!!!
אז אני פשוט אגיד:

אנשי "באופן" : אל תפסיקו לכתוב!

אני בא לכאן כדי לקרוא מה שאתם אומרים, לא מה שאומרים ה"מיינסטרים". את זה אני שומע כל הזמן, והספיק לי.
אני בעד הגישה שאומרת "מי שלא נעים לו לשמוע את מה שאומרים אנשי באופן, שילך ויקרא מה שנעים לו במקום אחר". איטס א פרי קנטרי.

או כמו שאמר צפריר:
רבים נכנסים לאתר הזה מקבלים את זוית הראיה הזו או האחרת ומתחילים במסעם האישי מתוך קבלת עוד גישה או שתיים - ובכך דיינו.
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

עד עכשיו לא כתבתי, והחלטתי שהגיע הזמן.
ל א הבנתי על מה הרעש.
מה הבעיה שיהיו הרבה דפים במה חדש,ומי שלא רוצה לא יכנס לנושאים שלא נראים לו.או שיתעלם מכותבים מסויימים.
האם המטרה היא קהילה קטנה וסודית? אם כן איפה הדלת?
אם לא,על מה הרעש?
מה תנאי הקבלה? על כל ילד במיטה מקבלים חמש נקודות,כל מכשיר חשמלי -2 אם יש,+2 אם אין,מי שאוכל שוקולד -6, מי שאוכל זרעי פשתן,מאש,או מנביט זרעים זה +1 ,כוסממת זה לא טעים,אז מי שאוכל+3.......?הנקה,כל חודש חצי נקודה ומעל גיל 4 זה נקודה.
אני לא שואלת בהתרסה ומקווה שזה ברור. באמת איני מבינה.
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי שרון_ג* »

כוסממת זה לא טעים.
נשמע כמו קללה...
:-)
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

כוסמת זה קללת באופן טבעי;-)
מיכל_שץ*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

טלי, האם קראת את הדף הזה ואת זה ש"יצר" אותו? כי אם כן אני ממליצה לך לקרוא שוב, רוב התשובות נמצאות אי שם פה בסביבה (ואני מאמינה שהן ינעמו לאוזנייך)
טובי, כתגובה לתגובתך, האם את מכירה את ה"תורה" שאני מדברת עליה, שנהיית יותר ויותר פופולרית בשנים האחרונות במערב?
כי לפי תגובתך...
_אבל, בעידן המודרני...קצת מנותק מהמציאות.
לא כל תורה מתאימה, לדעתי לכל מציאות._
התורה הזאת דווקא מתאימה לעידן המודרני יותר מכל תורה אחרת לדעתי. האדם זקוק לרוחניות, לא משנה באיזה מילניום הוא חי, זו היא אחת הדרכים, יש עוד רבות כמובן, אני רק ניסיתי לתת קצת רקע לדברים שכתבתי לפני, צר לי שלא הובנתי. אם את רוצה שאני אפרט, אעשה זאת בשמחה
מיכל_שרייבר*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 09:24
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שרייבר*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שרייבר* »

עולה מאד חזק מהדף הזה נושא השייכות.
בעיקר מהצורה שבה אנשים שרואים את עצמם לא שייכים מציגים עצמם ואת כרטיס הביקור שלהם.
גם אני הצגתי עצמי ככה בהתחלה וגם ניהלתי כמה ויכוחים עקרים קצת בנושא.
ושמתי לב שאני פותחת דפים שגוועים מהר, לא מחוסר נימוס או חוסר רצון לעזור - אלא כי כנראה באמת התחושה הזו הקרינה על אפשרויות הדיאלוג.
ממש בזמן האחרון נפל לי האסימון שזה לא חשוב, השייכות הזו, וזה גורם לי הרבה שמחה ושלווה. ומאותו רגע התחלתי להרגיש שייכת - כנראה, בדיוק בהתאם למידה בה אני שייכת... וראיתי שזה מספיק.
ומאותו רגע גם הרגשתי שהפידבק שאני מקבלת הוא של שייכות.
אז אני מיסיונרית של הענין הזה עכשיו.
מיכל_שרייבר*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2003, 09:24
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שרייבר*

הקול של באופן טבעי

שליחה על ידי מיכל_שרייבר* »

וגם שמתי לב שהתחושה הזו, של זניחת הויכוח וההגנה על העמדות, עזרה לי לעשות החלטות שקודם הייתי עסוקה במגננה למה אני לא יכולה לעשות אותן.
תזמורת_הים*

הקול של באופן טבעי

אחרי שקראתי את דבריה של מיכל נקלעתי במקרה לדף שהתרחש בו לפני שנתיים דיון מענין על למה אנשים שאינם חיים לגמרי באופן טבעי מרגישים צורך להתנצל על השתתפותם באתר או חשים מאוימים ולא שייכים. אני חושבת שנאמרו שם דברים מאד רלוונטיים לדיון שהתקיים פה, אז העברתי אותו לדף משלו- שייכות באופן טבעי.
שליחת תגובה

חזור אל “התבטאות”